|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1382 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Wzięłam,myslałam, że to może jakis patyczek z malin, czy coś, a tu takie ohydztwo
![]() Cytat:
dla Ciebie i dla TŻ - fajny z niego facet ![]() Cytat:
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-21 o 22:52 |
||
|
|
|
#1383 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy trzaskacie te strony, nie dziwne, że można się zgubić
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dostałam becikowe za Krzysia, teraz mamy łatwiej, bo większość papierów skomletowana ![]() Cytat:
Cytat:
Też dziś nakrzyczałam na TŻ, w sumie bez powodu ![]() Cytat:
![]() Ja też się zgadzam z Zuken! Postawić Jej kielicha!
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, jak dobrze przeczytać takie dobre wieści. Super! Może to faktycznie przez ten zastrzyk? Aż się ciepło na sercu robi jak to przeczytałam. I myślę, że każda z nas z trochę większym dystansem spojrzy teraz na swoje 'wielkie' probemy.
|
#1385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna jest ![]() Cytat:
Tyle czasu nie zaglądałam... Ale super, że już lepiej!!! Musiałaś przeżywać koszmar, współczuję
|
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te zwierzątka są pluszowe czy gumowe/plastikowe?
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Pluszowe
Tzn. nie takie mięciutkie, jak przytulanki, ale nie plastikowe, miłe w dotyku
|
#1388 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie..
Cytat:
Tak bardzo się cieszę, ze jest światełko w tunelu! A tak w ogóle to dzień dobry O jestem pierwsza?---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
dla tż-a , super z niego facet, mój by nawet na to nie wpadł, ale wiem ze jak maleństwo sie urodzi to sie wszystko zmieni już sobie wyobrażam jak bedzie co jakiś czas kupował lalki albo samochody ![]() zaczarowanadlaniego ciesze sie bardzo, że zjadłas w końcu jakieś miesko ! Tak trzymaj ! ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-22 o 07:10 |
||
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mamuśka, super, że się odezwałaś! Super, że przyniosłaś dobre wieści!! Ja dalej trzymam kciuki, że by wszystko szło ku lepszemu! ![]() Zaczarowana, super ciuszki mąż kupił Nie marudź, że już masz, tylko się ciesz, że wyszedł z inicjatywą! Baby - normalnie się nie dogodzi ![]() Ja sie obudziłam o 5, naliczyłam 6 ruchów Malej poprasowałam, zjadłam jogurt, odsikałam psa... i teraz idę budzić męża do pracy to będzie długi dzień
|
|
|
|
#1390 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie..
Cytat:
Z tego co widziałam i pamiętam( a z tym bywa różnie ) to chyba od 68 cm.Piękna pogoda nam sie dziś znów szykuje
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam niskie ciśnienie i bez tego nie funkcjonuję. Gdzieś raz na miesiąc pozwalam sobie na drugą w ciągu dnia ![]() Dziewczyny, że tak zapytam, jak u Was z seksem? u mnie ostatnio nie ma mowy, bo jak przychodzi co do czego, to mnie tam boli. I nie boli w żadnym innym momencie, nie swędzi, nic się nie dzieje więc nie sądzę, żeby to miała być jakaś infekcja. Ostatnio nawet na wizycie u gin badanie było dużo bardziej nieprzyjemne niż zawsze, ale nic nie mówiłam, bo myślałam, że to chwilowe - są takie dni, kiedy czuję się cała jakaś taka spuchnięta i myślałam, że może to ma związek. Ale jak się czuję ok to też boli
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kawy to mi tez w III trymestrze dosc często zaczęło sie to zdarzać(wcześniej mnie odrzucało, a przed ciąża potrafiłam wypić nawet 3 kawy dziennie(oczywiście rozpuszczalne, a teraz też zaczęłam pić zbożową, ja piję delecty w torebkach do zaparzenia, też bardzo dobra
|
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do seksu, to powoli zapominam co to takiego Nie mamy żadnych przeciwwskazań, ale moj TŻ się boi, że coś się dziecku stanie, a teraz, jak już czujemy i widzimy ruchy dzidzi, to mówi"jak to tak, przy dziecku"? No poprzestawiało mu się zupełnie, bo przed ciążą to....Ale muszę przyznać, że moje libido osiągnęło poziom zerowy, więc nie lamentuję strasznie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1396 | ||
|
Zadomowienie
|
mamuska
![]() Cytat:
Cytat:
Codziennie rano czarny szatan musi być. Jedyne co to zamiast dwóch łyżeczek robię z jednej, czasem z małą górką. I zdarza mi się wypić drugą popołudniu jak biomet jest zły i boli mnie głowa. U mnie jest śmiesznie bo normalnie na codzień moje libido jest zerowe albo i ujemne, ale co kilka, kilkanaście dni dosłownie aż mnie nosi, żeby coś pokombinować. Zauważyłam też, że zrobiłam się dużo mniejsza i ciaśniejsza, dlatego gra wstępna zajmuje trochę więcej czasu i musimy używać lubrykantu. Ale ogólnie jest super.
|
||
|
|
|
#1397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kawki to w gościach wypiję normalną z mlekiem, tak to piję bezkofeinową. Pytanie do tych dziewczyn w okularach/soczewkach. Czy was też zaczęły boleć oczy i gorzej widzicie?
|
||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jak to ująć.
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale poślizgu to to nie daje. Więc chyba dobrze kombinujesz, przynajmniej ja tak to rozumiem.
|
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam Ja jeszczę muszę kupić waniliową bo ciekawa jestem jak smakuje, zbożowa -waniliowa Nie wiem czy jest we wszystkich sklepach, ja ja dostrzegłam w Tesco.---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Mi też na szczęście jeszcze nie puchną, ale też mnie bardzo bolą jak sie na chodzę....A chodze bardzo dużo, oprócz pójścia na miasto, to jeszcze potrafię 2 gdz spacerku zaliczyć i na 3 piętro to i z powrotem...Wczorabardzo cięzo mi się szło, taka była duchota, sapałam jak lokomotywa, bo mogłam tylko oddychać ustami(bo jeszczę w pełni nie jestem wyleczona, katar jeszcze nie ustapił)Zdziwiłam sie bo ostatnio koleżanka ze studiów zapytała , czy mam problemy z oddychaniem, bo tak cięzko oddycham, ja powiedziałam że w ciąży cieżej mi sie oddycha, a ona na to: że ja zawsze tak oddychałam....Powiem szczerze że nie zdawałam sobie z tego sprawy
|
||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Celibat
. Z poltora miesiaca temu zaczelam miec bardzo lekkie krwawienia po - doslownie kilka kropel na rozowo, TZ stwierdzil, ze on nie mysli malemu przeszkadzac, wiec zostawilismy go w spokoju ja chwilami mam jeszcze apetyt, przebieram nogami, ale TZ trzyma sie twardo. Priorytety mu sie zmienilyCytat:
.
|
|
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Butter, zdrówka!
Optymistko, cieszę się, że jesteście już w domku ![]() Pisałyście, że brałyście cytrynę na glukozę. Moja ginka powiedziała, że cytryna może obniżać wynik glukozy nawet o 15 jednostek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
UmiZumi, ciesz się, że gin wszystko kontroluje. Dostałaś leki i jesteś pod opieką lekarza. Ja od 5tc ciąży biorę Clexane 40mg. W poprzedniej ciąży też brałam także wiem, że można się do tych zastrzyków przyzwyczaić ![]() Od paru tygodni nie daję już rady robić zastrzyków w brzuch. Możesz robić zastrzyki w udo i wtedy tak jak pisze justa wbijać igłę w fałdkę albo ktoś może Ci zrobić w ramię. Cytat:
u mnie od paru tygodni już się nie da tego zrobić ![]() Mamuska, cudowne wieści! Mam nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie! Wczoraj zrobiłam sobie pedicure i ledwo żyłam po tym zabiegu Zajadam się ostatnio truskawkami pod każdą postacią czekałam cały rok na nie Synek chyba wdał się w mamę, bo podziela moją miłość do truskawek i każdej porze dnia.
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że to normalne i nie warto zmieniać szkieł, czy soczewek ani robić badania, bo po ciąży wraca wzrok najczęściej do poprzedniego stanu. Nie mówię oczywiście o osobach z dużymi wadami, one muszą być pod opieką lekarza cały czas ze względu na ewentualną konieczność cesarki.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super wiadomości Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny jak zakupy w lidlu? zawiozłam małą do przedszkola i podjechałam, kupiłam spodenki zielone rozmiar 50/56 i niebieskie 62/68. Ta rozmiarówka jest strasznie zawyżona. Nie są jakieś super jakości, ale do noszenia po domu mogą być ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Patrycja my mamy taką karuzelę, polecam bo bardzo fajna jest. http://allegro.pl/fisher-price-karuz...240753433.html Widziałam, że dziewczyny wstawiały linki do takiej samej tylko z innej firmy i chyba 100 zł tańsza była.
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakieś to dziwne....a w ogóle to dzień dobry i miłego dnia życzę!! jaka piękna pogoda...a ja za biurkiem ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- aaaaaa witam się w 29tc
|
||
|
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dziś 30 tydzień, nic mi się nie chce "jestę lenię"
Nie pomnę, że jestem BARDZO nerwowa i byle pierdoła jest w stanie doprowadzić mnie do szału mur: Sama ze sobą nie mogę wytrzymać. O tym, że mózg mi się chyba zupełnie wchłonął w tej ciąży i jestem mega niezdecydowana i niewiedząca czego chcę, to już nawet nie pomnę.mamuska11 super wieści i oby było jeszcze lepiej, tego Ci i Maleństwu życzę Cytat:
Dziewczyny patrzac na katalog z Biedronki i ich ceny, to ja zdecydowanie wole zakupic Pampersy Newborn, ktore w Rossmanie kosztuja 22 zł za 43 szt, co daje 51 gr za jedna! U kilku znajomych Dada nb uczulala, dopiero w/w pieluszki sprawdzaly sie u starszych dzieci (powyzej 1 roku zycia)! Podobne odczucia cenowe mam z Sudocremem, ktory w aptece DOZ kosztuje 14 zł za 125 g, a w Biedronce 17,99 zł.. Dziewczyny z innej beczki, czy wciskalyscie do tej glukozy cytryne?? Bo ja w poprzedniej ciazy prawie zwymiotowalam po wypiciu tego cholerstwa i zastanawiam sie, czy jak dodam cytryne, to lepiej zniose probe obciazeniowa...???:confus ed:[/QUOTE] Ja piłam z sokiem z połowy cytryny, inaczej bym zaraz leciała do wc,a le ja wogóle jem mało słodyczy i nei słodzę, więc dla mnie ten ulep to masakra. Co do pieluch Dady, to na początku używaliśmy i nr 2 był ok, ale potem większe nr już "śmierdziały" straszliwie, jakby palonymi oponami albo kablami, w całym pokoju po otwarciu paczki czuć było ten odór i zrezygnowaliśmy, bo nie wietrzały. I to nie 1 paczka taka się trafiła, tylko kilka, bo czasem jak dostaliśmyw prezencie to właśnie niestety nie sżło ich używać, bo zamiast się z przyjemnością do dziecka przytulić to czuć było ten smród. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-05-22 o 09:57 |
|||
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się oficjalnie w 7 miesiącu czyli III trymestrze. Teraz się zacznie jazda bez trzymanki :-D
Gosia co do seksu,my mamy zakaz,ale nie samym seksem.czlowiek żyje wiec jak juz moje libido lekko podskoczy ratujemy się innymi metodami,tyle ze ja znowu odczuwam bol przy "finishu". Brzuch się robi mega twardy i czuje pulsujący bol. Dopiero po jakimś czasie ustępuje.
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilę. Trzymajcie,proszę, kciuki bo za pół godz mamy rozprawę (pisałam w klubie).
Brzuch mnie cały boli
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ;-) trochę sobie dzisiaj pospałam nie licząc nocnych wycieczek do toalety.
Dzisiaj idę na warsztaty Mamo to Ja ;-). Mysia kciuki mocne ;-) Gosia my wczoraj próbowaliśmy ale TZ ma lęk jak Wasi i ten seksik jest taki zachowawczy. I trochę w czasie i po Grażynka trochę boli.:'( Moni ja ostatnio mam taką ochotę na kawę ze czasami sobie pozwolę na zwykłą. Ale robię pół na pół. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

dzisiaj dała mi teściowa
nawet nie poczułam. Igła jest na szczęście malutka). Z racji, że magnez mam na dolnej granicy normy mam brać 3x2 500 mg a nie 3x1 na dzień. Za dwa tygodnie wizyta - pewnie wyśle mnie do laboratorium na badania, a potem się okaże. Gdyby coś się działo - mam się zgłosić do szpitala.

dla Ciebie i dla TŻ - fajny z niego facet 

Tyle czasu nie zaglądałam... Ale super, że już lepiej!!! Musiałaś przeżywać koszmar, współczuję 

Co do ubrań, to mam to samo, mysłałam, że letnie koszulki bez problemu mi posłużą, a one prawie wszystkie przez brzuszek jakieś przykrótkawe się zrobiły 

czekałam cały rok na nie