|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
|
|
|
|
|
#1412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie..
Cytat:
My z Tz jestesmy w niej zakochani mega nam sie podoba ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze zastrzyki pomoga Cytat:
bardzo mocno trzymalam i trzymam kciuki za Was ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- za 30 tctez jestem leniem moze nie jestem nerwowa ale zrobilam sie strasznie wrazliwa i to mnie wkurza juz ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Mamuska czyli nasz modły u trzymanie kciuków trochę pomogło. Oby więcej takich dobrych nowin.
UmiZumi wspolczuje też bym chyba sama sobie nie dała rady zrobić zastrzyku. Ale komuś już bym mogła. ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie denerwuj sie tak na pewno wszystko bedzie po waszej mysli ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ja nie pije ale przed ciaza pilam 7 kaw dziennie z fusami i odrobina mleka bylam uzalezniona wiec pod tym wzgledem sie ciesze ze juz mi przeszlo
|
||
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie..
Hu, to Was mecza z ta glukoza, jak widze
. Ja zajrzalam z ciekawosc w moja karte ciazy - tutaj robia te badania cukru tylko jesli pacjentka ma cukrzyce, albo ma cukrzyce w rodzinie, albo BMI powyzej 27. Czyli nie moj przypadek. W ogole strasznie duzo tych badan macie robione nie moge wyjsc z podziwu, tu naprawde tylko - cisnienie, badanie moczu na obecnosc bialka, wazenie, macanie brzucha - i koniec piesni. Zadnych hormonow, analiz, wykresow, poziomu tego czy innego. Dobije do konca ciazy i do porodu bez ani jednego badania ginekologicznego - jak w banku . Wlasnie wcinam nalesniki z malinami i jogurtem waniliowym .
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to swojego tz chyba juz nie krece ostatnio straszna cisza z jego strony a ja nie bede sie narzucac zeby mnie przytulil i pocalowal to musze czekac bardzo dlugo zawsze zasypialismy wtuleni w siebie a teraz on odwraca sie tylkiem na druga strone lozka i tyle mam z tego powodu dola
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginekolog uwaza ze w Polsce ciagaja strasznie te panie w ciazy po badaniach i to czasami nieuzasadnione i ze ona tak nie robi wiec musze walczyc o swoje ![]() mmmmmmm smacznego
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tez tak słyszalam, dlatego chyba lepiej zamiast kombinowac po prostu kupic glukoze o smaku cytrynowym
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pilam kawe tak jak ludzie pija wode chcialo mi sie pic to robilam kawe wlasnie w ciazy mialam problem z piciem wody bo moglam nic nie pic caly dzien po prostu nie mialam ochoty ale teraz pije duzo wody i z tego sie ciesze
|
|
|
|
|
#1421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
7 kaw i to z fusami ostro. Ha bym chyba po ścianach biegala po takiej ilości. ;-) Podziel się ;-) Maliny maliny chodzą za Mna całą ciążę. A ostatnio gdzieś przeczytalam ze jak będę chciała karmic piersią przez pierwsze miesiące nie będę mogła ich jeść. :'( Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od poczatku sie nie bal chyba ze ginka powiedziala ze nie mozemy przez kilka tygodni to wtedy nic nie bylo ale jak pozwolila to bylo normalnie wiec nie wiem w czym tkwi problem nie bede go na sile zmuszala
|
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziekuje uprzejmie . Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1424 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to chyba jedyny aspekt słuzby zdrowia gdziew w Polsce jest lepiej niz w reszcie europy. ja uwazam ze te badania mają bardzo duzy sens bo w koncu wystepowanie cukrzycy ciezarnych u osób ktore nigdy wczesniej nie mialy tego typu problemów nie jest rzadkie. jedno co mnie wkurza to ze w np a Angli czy skandynawi o ciąze sie nie dba jakos sczzególnie, ale jak juz urodzisz to Cię"ozłocą", a u nas w ciazy chuchaja , dmuchają zeby bron boze cos sie nie stało, ale jak juz urodzisz to kopa w dupe dostajesz od Panstwa i radź sobie sama i ty i dziecko, nie doprosisz sie niczego, kasy, złobka, przedszkola czy nawet specjalisty na nfz, na rehabilitacje czy usg bioderek czeka sie miesiacami, a czas dla niemowlaka ma tu kolosalne znaczenie...mam wrazenie ze w Polsce dba sie o płód duzo bardziej niz o urodzone dziecko, cala dyskusja np o terminacji w przypadku wad tego dowodzi...masz rodzic nawet uposledzone dziecko, a potem Panstwo ładnie umywa rączki i co po urdzeniu juz nikogo nie obchodzi, i tak jest na kazdym kroku ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
ale jak to? przeciez to sezon na malinki własnie bedzie
|
|
|
#1425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do TŻ, to może tak jak mój- boi się po prostu, choć czasami też mnie dołek łapie, że może już go nie kręce, ale wtedy szybko sprowadza mnie na ziemie i mówi, ze krece i ze kocha, tylko się boi ![]() Lece na zakupy, tylko nie wiem w które buty zmieszcze swoje stopy, bo dzisiaj wyglądają jak u pluszowego misia Może uda mi się dzisiaj kupić truskawki |
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Ostatnio pisałam, że się rozchorowałam. Na szczęście szybko mi przeszło, bo już po 2 dniach. Zrobiłam sobie rosół z całego kurczaka i piłam herbatę z cytryną i miodem. U mnie 30tc 1d. Wczoraj byłam 1 raz w Szkole rodzenia i akurat trafiłam na wykład o porodzie, który bardzo mnie uspokoił i rozwiał dużo wątpliwości. Trzeba zapłacić 2 stówki, ale warto. U was też podpisuje się listę obecności, w której jest rubryka "Czy była wpłata"? Trochę to perfidne i rodzi podejrzenia, że pary, które nie zapłaciły będą gorzej traktowane.Widzę, że szukacie karuzeli. Ja też zgłębiałam temat i oglądałam różne na youtube. Zastanawiam się nad tymi: http://allegro.pl/vtech-pozytywka-ka...222717823.html http://allegro.pl/karuzela-las-tropi...263130370.html http://allegro.pl/fisher-price-karuz...240753433.html Na razie kupiłam karuzelkę z IKEA http://allegro.pl/ikea-karuzela-mask...199751623.html chcę ją powiesić nad przewijakiem. Zamówiłam też wanienkę Rainforest. Jak TŻ zobaczył, to stwierdził, że to Ferrari wśród wanienek Będzie mu się przyjemniej kąpało ![]() Halinka kupiłaś w końcu wiaderko czy wanienkę? Myślałam, że w czerwcu kupię już wszystko dla dziecka, ale rozkraczyła mi się suszarka na pranie.. Chociaż to też dziecku się przyda Musze też kupić dywan i nie wiem jaki ostatecznie kolor wybrać.. Pokoj mam czarno-biały. Podoba mi się cały zielony dywan , ale obawiam się plam. Inny wybór to czarny dywan i po prostu zielone dodatki.Mamuśka - świetne wieści!!! Jednak intuicja jest niezawodna!
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej tak jak i truskawki:'( No właśnie :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie na razie zmywam
musze ogarnac mieszkanie i sie wykapac, a po poludniu jade na zajecia przygotowawcze do rodzenia - dwie i pol godziny z tematyki porodowej i o karmieniu, organizuja dla angielskojezycznych w szpitalu w Herlev, gdzie bede rodzila. Zajrze do Was pod wieczor. |
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka- super wieści
![]() bardzo się cieszę, że nabrałaś otuchy że będzie dobrze!!Zaczarowana- dla męża widać że się angażuje nawet w wyprawkę dla waszej córciMysia- trzymam kciuki będzie dobrze!Cytat:
denerwuje mnie to, bo zawsze dużo chodziłam a teraz czuję się jakaś "ułomna", że nie mam tyle siłyA co do Twojego pytania- to ja również mam wrażenie że gorzej widzę! Jakbym miała za słabe soczewki. Ale tak jak pisała bodajże Moni, to powinno minąć po porodzie, także chyba nie ma potrzeby zmieniać na mocniejsze. Dodatkowo mam często uczucie suchego oka jak mam soczewki, wcześniej nie miałam tego problemu. Ale zakupię sobie takie specjalne krople do oczu właśnie dla osób noszących soczewki, myślę że powinno pomóc. Cytat:
miałam wczoraj to samo- też się porwałam na samodzielne wykonanie pedicure Co się umęczyłam to moje, bo naprawdę ciężko znaleźć wygodną pozycję.Później jeszcze pomalowałam sobie paznokcie u rąk, no i oczywiście za szybko się zapomniałam i pogłaskałam psa, co oczywiście skończyło się efektownym odbiciem na paznokciu i wzorkiem z psiej sierści
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
papryczka160dobrze przeczytałam, ze na warsztaty idziesz? Daj znać potem, czy warto bo mam kawał do przejechania i nie wiem, czy się fatygować
![]() Cytat:
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Chilanes zdam relacje jak wrócę;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na ten temat swoje zdanie, ale chyba zostawię je dla siebie, bo może być kontrowersyjne... Lilka, moja siostrzenica miała taką karuzelkę z Ikei i bardzo jej się podobała
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniła położna, wyniki nadal za wysokie.. Na 15 mam jechac do szpitala. Uff az mi sie ciepło zrobiło. Obym tylko nie musiala tam zostac
Mam nadzieje, ze zrobia mi dodatkowe badanie krwi, moczu, USG moze KTG i do domu. Najgorsze to, ze męcze się juz ponad tydzień, zero tłuszczu..na badanie poszlam na 15 tylko po sniadaniu, wczesniej po obfitym obiedzie a poziom zółci poszedł do gory zamiast w dół.
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
motylek ja piję normalnie kawę codziennie ranoOstatnio reklamują jakąś kawę dla kobiet w ciąży jakby Cię to interesowało Mama Coffee czy jakoś tak Z kwasem foliowym![]() gosia my mamy mały przestój bo nie możemy się zgrać w czasie i trochę ostatnio się przeraziłam jak weszłam na fotel u gina, on mnie bada i mówi "O super, główka jest już na dole " i ja się przeraziłam, że palcami wyczuł główkę i trochę mi się odwidziało![]() Chociaż nie ukrywam, że ochota jest, cały czas ![]() zaczarowana ale on tak samo może sobie myśleć, że nie będzie Cię zmuszał także lepiej wziąć sprawy w swoje ręce![]() Wcześniej to też było co innego bo brzuszki mniejsze, ciąża jeszcze mało widoczna i wyczuwalna to też trochę inaczej się do tego podchodziło lilka wanienka rzeczywiście bombowa ![]() Co do puchnięcia to mnie naszczęście póki co to ominęło A i paznokcie u stópek chyba dzisiaj pomaluję sobie na czerwono Póki co jakoś nie mam z tym większych problemów, gorzej z goleniem
|
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
Dzis ide do gina na wizyte a potem ide polozyc hybryde na pazurki juuupi bo ost musialam sama sciagac przez przeziebienie i dz is sobie pomalowalam sama ale jednak zle to wyglada. Zadzwonilam i akurat sie udalo. Musze tez sie wybrac na pedicure bo juz nie daje rady i mam krzywo. U mnie zbsamopoczuciem jest spoko bo tz ciagle mowi ze jestem sliczna i mamnsliczna pileczke i ze mnie mocno kocha, poza tym poranki i poludniabspedzam na ogrodku w slonku a Mis kopie zawsze po lodach z goracymi malinami ![]() ZVenus i h4linka - my tez idziemy na Mamo to ja. W poniedzialek juz sie nie moge doczekac. A w nast pon zaczynamy SR!!! H4linka - super ten wozek! Moni - ja tez raz dostalam lek nie dlankobiet w ciazy ale gin zaznaczyl zeby tylko 1 na noc wiec oni chyba wiedza co robic. Paulownia- witaj ![]() Zuken - z tymi tyg to ja juz nie wiem gin mi wpisuje tyg i dni ale wydaje mi sie zenon liczy tak jak ty. Jabteraz mam 26t5d to jestem w 27 tyg... Justa - super historia z panem z kosciola hehe. Co do glukozy to ja juz pisalam ze pilam z cytryna. Gosia- o swoja kase trzeba walczyc. Powodzenia kciuki! Motylek - fuuuuu co to jest?!?!? Mamuska - dobre wiesci brawo oby tak dalej! Zaczarowana - brawa dla tzta za zakupy chwal go w koncu sie nauczy ze takie ciuszki macie i trzeba wieksze. Ich trzeba chwalic jak juz cos zrobia hihi. Milego dnia!!!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebys nie musiala zostac ojj bidulko ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
o jaa ale fajna wanienka powiem Ci ze mam mate rainforest wlasnie z Fisher Price i lezaczek z tej samej serii wiec wanienka by jak najbardziej pasowala musze pokazac Tz ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
moj mowi ze jest mu goraco i woli spac bez koldry i sie po prostu odwrocic ode mnie najbardziej mnie wkurza ze jak chce zeby mnie przytulil ( od 8 do 17.30 jest w pracy a w domu o 18.30 jest ) to on woli ogladac film ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() moze i ginekolog nie podchodzi do przebiegu ciazy bardzo dokladnie ale jak cos sie dzieje to umie dokladnie sprawdzic itd w szpitalu od razu cie przyjmuja nie trzeba czekac no i nalegaja zeby zostac kilka dni i zrobic dodatkowe badania wiec pod tym wzgledem tez jestem zadowolona |
||||
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja po glukozie i muszę powiedzieć, że nie takie straszne to badanie. Spokojnie przeżyłam bez żadnych dolegliwości i myślałam, że to będzie jeszcze słodsze. A Hani chyba smakowało, bo wierciła się bardzo mocno Przed zajęciami w SR pójdę po wyniki i mam nadzieję, że będą w normie. Byłam też na zakupach w lidlu i biedronce. W lidlu jeśli chodzi o rzeczy dla dzieci to nie powaliły mnie jakością, dlatego nic nie wzięłam. A ciążowe były całkiem fajne, ale niestety zostały same duże rozmiary. A w biedronce liczyłam, że kupię sukienkę ciążową, ale też mnie nie przekonała. Za to kupiłam zestaw waciki + patyczki i mleczko Lovela do prania ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam wrażenie, że moje oczy są bardziej suche, dlatego stosuję krople nawilżające. Ale widzę chyba tak samo.
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() milego popoludnia
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, jestem w końcówce 26 tg ciąży i od pewnego czasu od puchną mi nogi. Ręce mam normalne, a nogi , kolana strsznie grube i jak nacisne to jakbym miała mega celulit, a ogólnie jestem z natury normalnej budowy. Teraz mam 66 kg przy 172 cm wzrostu. Czy to może być zatrzymująca się woda? czy aż taki celulit i tłuszcz?
|
|
|
|
#1440 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... a pozniej nie zaluje Mlody na szczescie ma na tyle przyzwoitosci, ze w momencie jak rodzice sa soba zajeci grzecznie i cichutko siedzi.. uaktywnia sie pare minut po Przy coreczce to ja miala halo na sex i bylam wciaz "na glodzie" Najzabawniejsze jest to, ze moj ginekolog jak i poprzedni uwazaja, ze sex w ciazy jest bardzo wskazany! (oczywiscie jesli ciaza przebiega bez powiklan) Uslyszalam opinie, ze kobieta szybciej rodzi.. jest bardziej elastyczna i mniej peka...nie wiem, czy to prawda, ale ja sie o tym chyba nie przekonam, bo mam miec cc Cytat:
Nie jestem wielbicielka cukierkowej urody, facet powinien byc ciut przystojniejszy od diabla ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez wolalabym wieksza pomoc Panstwa w wychowywaniu i utrzymaniu dziecka, niz wykonywanie wielu zbednych badan. Oczywiscie prenatalne sa potrzebne, ale czy inne rowniez???
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

dzisiaj dała mi teściowa

za 30 tc

nie moge wyjsc z podziwu, tu naprawde tylko - cisnienie, badanie moczu na obecnosc bialka, wazenie, macanie brzucha - i koniec piesni. Zadnych hormonow, analiz, wykresow, poziomu tego czy innego. Dobije do konca ciazy i do porodu bez ani jednego badania ginekologicznego - jak w banku