Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 12:26   #1891
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Lekarze jak lekarze niby nas badają i mają doświadczenie ale wczoraj miałam sytuacje jak kasjerka zapytała faceta przede mną czy może najpierw ciężarną obsłużyć to mnie obciął swoim usg w oczach i stwierdził że przecież jeszcze nie rodzę a on ma tylko kilka rzeczy

Tak piszecie o letnich butach nie spuchły Wam stopy?
No jaki prostak moim zdaniem kasjerka nie powinna pytac tylko Cie zawolac tak robia niektore u mnie w sklepie i wtedy taki cham nie ma nic do gadania...

Mi stopy troche puchna ale to tak standardowo jak zawsze w lecie...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-22, 12:27   #1892
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
To faktycznie malutko

Właśnie dlatego starałam się nie kupować wielkich paczek ale cena kusi tylko nie wiem jakie powinnam kupić 1 mam około 100, 2 około 200, 3 na razie brak

to wyprawka praktycznie zakończona

Lekarze jak lekarze niby nas badają i mają doświadczenie ale wczoraj miałam sytuacje jak kasjerka zapytała faceta przede mną czy może najpierw ciężarną obsłużyć to mnie obciął swoim usg w oczach i stwierdził że przecież jeszcze nie rodzę a on ma tylko kilka rzeczy

O to nie wiedziałam,że ciężarna kobietę należy przepuścić w kolejce tylko dlatego,ze może zacząć rodzić jakich to ciekawych rzeczy człowiek się uczy od naszego wspaniałego społeczeństwa no co za burak,aż brak słów
Ja nie mam ani jednej paczki pampersow dla małego,ale jakoś nie zamierzam robić zapasów,bo i tak na bieżąco musimy kupować pampki dla Izy.Kupie jedna paczkę na początek. A poza tym na 1 i tak nigdy nie ma nigdy promocji (kupujemy Pampersy,bo najlepiej nam podpasowaly) i nie wiadomo ile jakich rozmiarów będzie potrzebne...
A stopy dzięki Bogu mi nie spuchły,bo w pierwszej ciąży to był dramat i dłonie i stopy miałam jak balony i tylko w jedne japonki się mieściłam. No,ale zobaczymy jak po następnych dniach upałów sytuacja się rozwinie...
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ka rolina
Czas edycji: 2014-05-22 o 12:30
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:41   #1893
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy do weekendu będzie jeszcze jakiś porodzik
Ja codziennie jak otwieram kompa to od razu na I stronę i patrzę czy któraś się rozpakowała

Cytat:
Mnie puchną już od jakichś 2-3 tygodni, jeszcze zanim się ciepło zrobiło. A teraz to pół godziny na dworze i czuję jak mi wszystkie kończyny rosną

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Szukam własnie czy da sie zrobić jakieś moskitiery na okna domowym sposobem bo te muchy są nieznośne, a jeszcze lato się nie zaczęło. Prania białego na balkon nie wyniose bo zaraz połowę by na nowo trzeba było prać
W każdym markecie typu Castorama kupisz moskitiery za ok 10zł, takie do przyklejenia na taśmę załączoną do zestawu. Lat to to pewnie nie wytrzyma, ale za taką cenę można się pokusić. U mnie właśnie jedna czeka na męża i zamontowanie
A przed chwilą wytaszczyłam sobie wiatrak z piwnicy (zabiję go za ten bałagan jakiego tam narobił!), potem wkrętarka w ruch i mam klimę dla ubogich
Stary 2014-05-22, 12:52   #1894
NecroKitty
Wtajemniczenie

Już po wizycie. Jest lepiej niż było, rozwarcie nadal na jeden palec ale szyjka się trochę wydłużyła, nawet na czuja stwierdziła że ma z 10mm i faktycznie. Mam dużo nie łazić przez najbliższe 2 tyg a potem to już może samo szybko pójdzie
Mała robi masę, waży 2550g a już się bałam bo od szpitala nie zmienił mi się obwód brzucha, cały czas 98cm
Ze gorszych wiadomości, znowu grzybek zaatakował coś czuje, że nigdy się tego nie pozbędę.
Następna wizyta 4 czerwca, na koniec 37tyg... może już ostatnia

W nagrodę kupiłam sobie sukienkę, taką zwykłą długą bawełnianą ale się nachodziłam bo w większości sklepów rozmiar xs-s jest na tyczki co mają po 2 metry

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Kurczę, świetne te ceny pieluszek!
Tylko boję się kupować bo rozm 2 mam już zapas 240szt, rozm 3 też coś koło tego i zastanawiam się czy wykorzystam skoro chce je głównie na noce a za dnia wielorazówki... Ale ponoć idzie tego tyle że żadna ilość nie jest za duża :/ Jak szybko dzieci osiągają wagę odpowiednią dla rozm 3, czyli powiedzmy te 6-7kg?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

o rety, zajrzałam... zaczynam dziś 9 mc
Ja nie chce kupować takiego zapasu pampersów bo wszystkie koleżanki mnie straszą, że dziecku mogą nie pod pasować i tylko pieniądze wydane na darmo

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Hej! Tak dużo piszecie, że mi tylko telefon cały czas brzęczy Ja dzisiaj jestem kompletnie bez sił przez ten upał Jednak ciąża + wysoka temperatura to nie jest dobre połączenie...
Moje szalone dziecko ma drzemkę, więc spróbuję Was trochę ponadrabiać.
A co mają powiedzieć te co rodzą w lipcu-sierpniu w sumie na końcówkę ciąży to dobra jest wiosna, jesień bo w zimę męczyć się z brzuchem w puchowej kurtce też mordęga. Ciężarnej się nie dogodzi

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Mi stopy troche puchna ale to tak standardowo jak zawsze w lecie...
Mi nogi na szczęście w ogóle nie puchną, za to palce u rąk mam jak serdelki
Stary 2014-05-22, 12:54   #1895
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Hej hej
Ja dziś po rundzie po sklepach. Kupiłam moskitierę, wkręty to karnisza- w końcu muszę zawiesić zasłony, bo jeszcze tutaj trochę zabawimy z racji przedłużającego się remontu
A, że sypialnie mamy od wschodu, to od 4-5 już jest widno i dla mnie oznacza to czasami koniec snu
Potem jeszcze na zakupy ubraniowe z bratem męża, ale jakoś sprawnie poszło

Katar mam dziś mega- leki zadziałały w końcu i zatoki się opróżniają
Mam nadzieję, że 2-3 dni i będzie lepiej

Ja też już bym chciała urodzić. Coraz mi ciężej. A w sumie to wszystko jest takie śmieszne, przez pierwsze tygodnie kobiety zamartwiają się, żeby wszystko było dobrze, żeby maluszek dobrze się zagnieździł. Potem pierwsze dokładne USG genetyczne, żeby też nie było żadnych odstępstw od normy w pomiarach...
Potem z kolei, że będzi eporód przedwczesny, a na sam koniec, że się urodzi po terminie
Wychodzi na to, że przez całą ciążę o coś się martwimy

Pradip hehehhe, u mnie to samo! Duphaston prawie od poczatku, no-spa, luteina dopochwowo, magnezy, leżenie. Strasznie, że szyjka już ledwo ledwo... a teraz ani widu ani słychu
Jeszcze się okaże, że trzeba będzie przedsięwziąć akcję "Wykurzanie"
I ja muszę wymyślić coś na komary. Chciałam założyć moskitierę tylko w sypialni bo strasznie nie lubię siatek w oknach, ale mąż stwierdził że to bez sensu a widziałyście te lampki przeciwko owadom w Biedronce?
Nie chcę Cię martwić ale strach po porodzie wcale nas nie opuści
Cieszę się że z zatokami lepiej kuruj się dalej
Akcje wykurzanie już zaczęłam
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Mi na szczęście jeszcze ani raz nie spuchły.
Ja od soboty mam 2 serdelki i nawet japonki ciężko mi wcisnąć
Cytat:
No jaki prostak moim zdaniem kasjerka nie powinna pytac tylko Cie zawolac tak robia niektore u mnie w sklepie i wtedy taki cham nie ma nic do gadania...
Od początku ciąży miałam spory brzuch i spotykałam same miłe osoby które same mnie przepuszczały czy ustępowały miejsca a ty na koniec ciąży gdzie brzuch mam już między kolanami takie coś Kasjerka stwierdziła że gość nie ma serca i pewnie już ze 100 razy rodził że tak dobrze wie jak to jest stać w kolejce w taki upał z takim brzuchem, ja podziękowałam ładnie i powiedziałam że mi się nie śpieszy bo przecież pan na pewno ma rację a gość spuścił głowę i uciekł bez paragonu i reszty
Cytat:
O to nie wiedziałam,że ciężarna kobietę należy przepuścić w kolejce tylko dlatego,ze może zacząć rodzić jakich to ciekawych rzeczy człowiek się uczy od naszego wspaniałego społeczeństwa no co za burak,aż brak słów
Ja nie mam ani jednej paczki pampersow dla małego,ale jakoś nie zamierzam robić zapasów,bo i tak na bieżąco musimy kupować pampki dla Izy.Kupie jedna paczkę na początek. A poza tym na 1 i tak nigdy nie ma nigdy promocji (kupujemy Pampersy,bo najlepiej nam podpasowaly) i nie wiadomo ile jakich rozmiarów będzie potrzebne...
A stopy dzięki Bogu mi nie spuchły,bo w pierwszej ciąży to był dramat i dłonie i stopy miałam jak balony i tylko w jedne japonki się mieściłam. No,ale zobaczymy jak po następnych dniach upałów sytuacja się rozwinie...
Człowiek całe życie się uczy więc lepiej że po 38tc dowiedziałam się jaka jestem niekulturalna bo korzystałam z dobroci innych we wcześniejszych tygodniach
Mi się właśnie wydaje że często są promocje na Pampersy "1" na pewno kupowałam w Rossmannie w dobrej cenie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:00   #1896
kamilla123
Rozeznanie

Kurcze nie dość, że nie mam porządnych letnich butów, to w sumie na lato muszę zaopatrzyć się w jakieś bluzki i sukienki nadające się do karmienia. Może do lumpka się przejdę tylko, że ja nigdy nic nie umiem dla siebie tam wynaleźć

Cytat:
wczoraj miałam sytuacje jak kasjerka zapytała faceta przede mną czy może najpierw ciężarną obsłużyć to mnie obciął swoim usg w oczach i stwierdził że przecież jeszcze nie rodzę a on ma tylko kilka rzeczy

Co za cham i prostak Powinny ci wtedy wody odejść, dopiero by minę zrobił

Stopy na razie nie puchną

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Jest lepiej niż było, rozwarcie nadal na jeden palec ale szyjka się trochę wydłużyła, nawet na czuja stwierdziła że ma z 10mm i faktycznie. Mam dużo nie łazić przez najbliższe 2 tyg a potem to już może samo szybko pójdzie
Mała robi masę, waży 2550g a już się bałam bo od szpitala nie zmienił mi się obwód brzucha, cały czas 98cm
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:09   #1897
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Mi się właśnie wydaje że często są promocje na Pampersy "1" na pewno kupowałam w Rossmannie w dobrej cenie
Ogólnie na Pampersy zazwyczaj gdzieś jest promocja,bo tylko tak kupujemy je dla Izy,ale najczęściej rozmiary w promocji są od 2,a jedynki w promocji rzadko widuje.A jak jestem w rossmanie to jakoś zawsze zapominam o tych pieluchach

Stary 2014-05-22, 13:14   #1898
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie malutko

Właśnie dlatego starałam się nie kupować wielkich paczek ale cena kusi tylko nie wiem jakie powinnam kupić 1 mam około 100, 2 około 200, 3 na razie brak
Naprawdę trudno tak doradzić, ja w sumie sama też nie wiem. Dlatego ja kupiłam tylko małą paczkę zielonych Pampersów 1, bo nie było innych i paczkę 72 sztuk białych. Na tym zakańczam na chwilę obecną zakupy pieluch.

Cytat:

Coraz więcej buraków
Pewnie to ten z tych co uważa, że ciąża to nie choroba i stanie w kolejce z brzuchem w 9 miesiącu ciązy niczym nie różni sie od jego stania.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
I ja muszę wymyślić coś na komary. Chciałam założyć moskitierę tylko w sypialni bo strasznie nie lubię siatek w oknach, ale mąż stwierdził że to bez sensu a widziałyście te lampki przeciwko owadom w Biedronce?
Nie mam pojęcia co to za lampki, ale słyszałam, że trzeba uważać że specyfikami używanymi w domach przy noworodkach. Ja jednak myślę, że moskitiera to fajny pomysł jeśli macie dużo komarów. Miałam kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu i super sprawa.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:17   #1899
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
...gość spuścił głowę i uciekł bez paragonu i reszty

Podoba mi się! wychowywać dziadów!

A ja jeszcze nigdy nie spotkałam promocji na "1", przysięgam
Stary 2014-05-22, 13:24   #1900
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Muszę sie przejść wieczorem do biedronki,teraz nie dam rady,jest stanowczo za gorąco.Padla bym po drodze...
Ciekawe czy beda dady 2 te mega paki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja bym podjechała z chęcią teraz tylko nie chce mi się po raz kolejny przebierać do wyjścia a z drugiej strony obawiam się że jutro może już nie być

Cytat:
mi minimalnie ale jednak idzie to odczuć przy nałożeniu. Pierwsza moja myśl, cholercia poobcieram sobie znowu nogi ale nagle zapaliło mi się światełko nad głową i przypomniałam sobie że przecież mam z Compeed taki sztyft przeciw obtarciom i w najbardziej narażonych miejscach pomazałam tym stopy no i nic, nawet najmniejszego zaczerwienienia brak

Cytat:
W każdym markecie typu Castorama kupisz moskitiery za ok 10zł, takie do przyklejenia na taśmę załączoną do zestawu. Lat to to pewnie nie wytrzyma, ale za taką cenę można się pokusić. U mnie właśnie jedna czeka na męża i zamontowanie
A przed chwilą wytaszczyłam sobie wiatrak z piwnicy (zabiję go za ten bałagan jakiego tam narobił!), potem wkrętarka w ruch i mam klimę dla ubogich
U mnie taka prowizoryczna moskitiera jest już w oknie prawie rok. Nawet na zimę jej nie ściągałam bo miałam lenia. Ostatnio odczepiłam ją od tych rzepów i wyprałam w rękach bo usyfiona strasznie była. Teraz jest spowrotem w oknie i dalej nam służy
Wentylator też już wyciągnięty. Wczoraj jeszcze dałam radę wytrzymać ale dziś już nie w wlazłam w głąb szafy no i jest Musiałam jedynie nóżki przykręcić. Teraz już jest mi dobrze

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:29   #1901
Bogini Bastet
Zadomowienie

Wróciłam z pedicure moje stópki są teraz śliczne tego mi trzeba było pazury trzasnęłam sobie na czerwono a co! ale w razie czego wezmę zmywacz na weselę, to przed pójściem do szpitala (tfu tfu) tżet mi będzie zmywał
a manicure jutro, bo muszę dziś jeszcze zrobić ręczną przepierkę, bo w pralni odmówili przyjęcia mojej jedwabnej marynarki, bo obcięłam przepis prania

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pedicure i manicure idź i korzystaj, ale jak robisz sobie jakieś żelowe pazurki czy hybrydowe, to pamiętaj żeby nie kłaść koloru, bo na poród podobno trzeba mieć zmyte lub bezbarwne, żeby lekarz widzieli czy nie zaczynają siwieć...
poród mam za 4 tyg
położę kolor i tu i tu, ale zmywalny a hybrydę chyba walnę sobie po porodzie żeby w lato nie martwić się pazurami i jednocześnie czuć się zadbana

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Najważniejsze to nie nastawiać się za bardzo na jedną opcję, żeby nie było rozczarowania, bo poród jest w sumie naprawdę nieprzewidywalny. Dla mnie sam poród czy cc czy sn to "zło konieczne", trzeba to przeżyć, zapomnieć i skupić się na macierzyństwie.
i ja też wychodzę z tego założenia wiem, że to los i lekarze zdecydują jak urodzę i wiem, że żadna z opcji nie będzie łatwa i przyjemna ale lubię mieć wybór
po dzisiejszej wizycie w szpitalu stwierdziłam, że chciałabym być tam jak najkrócej

Cytat:
To teraz liście malin idą w ruch,a olejek w dłoń i masujemy krocze
Kochana jesteś przypomniałaś mi o tych liściach malin i wiesiołku liście zamówię zaraz na doz, bo w lokalnych aptekach i zielarskich nigdzie nie ma

O ile rano nie miałam problemu z wbiciem igły w brzuch to teraz kompletnie mi nie poszło mam tak napiety brzuch , że chwycenie płata skóry jest wręcz niemożliwe no i mam straszne opory przed wbijaniem się w mój kochany brzuszek

ja puchnę, ale nie jakoś drastycznie
zobaczymy jak będzie po tak długiej podroży i na weselu już zapowiedziałam tżetowi, że biorę miskę i sól do moczenia zmniejszającą opuchliznę
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:30   #1902
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę Cię martwić ale strach po porodzie wcale nas nie opuści
Cieszę się że z zatokami lepiej kuruj się dalej
Akcje wykurzanie już zaczęłam

Ja od soboty mam 2 serdelki i nawet japonki ciężko mi wcisnąć

Od początku ciąży miałam spory brzuch i spotykałam same miłe osoby które same mnie przepuszczały czy ustępowały miejsca a ty na koniec ciąży gdzie brzuch mam już między kolanami takie coś Kasjerka stwierdziła że gość nie ma serca i pewnie już ze 100 razy rodził że tak dobrze wie jak to jest stać w kolejce w taki upał z takim brzuchem, ja podziękowałam ładnie i powiedziałam że mi się nie śpieszy bo przecież pan na pewno ma rację a gość spuścił głowę i uciekł bez paragonu i reszty

Właśnie mi te moskitiery w oknach się nie podobają bo to troche źle wygląda i póki co odpuszczę. Też mnie zaciekawiły te wtyczki na owady z Biedry. Ale jakoś sceptycznie do nich podchodzę.
U nas nie ma tyle komarów co jest plaga much zawsze bo mieszkam na wsi.

Co za PROSTAK z tego gościa. Chyba bym mu przywaliła na twoim miejscu. Na takich to właśnie dyplomatyczne odpowiedzi są najlepsze.

Kurcze ale mam mętkil teraz odnośnie tych pieluch Dady. Nie wiem czy kupować 2 czy nie.
A co myślicie na temat New Bornów 1 z Biedronki? W sumie 14,90 to nie duże pieniądze i myśle czy by nie zaryzykować. Bo czekam na promocje w rossmanie 1 pampersa i nie mogę się doczekać.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:31   #1903
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Co za cham i prostak Powinny ci wtedy wody odejść, dopiero by minę zrobił
ale by było szkoda że tak się nie stało
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia co to za lampki, ale słyszałam, że trzeba uważać że specyfikami używanymi w domach przy noworodkach. Ja jednak myślę, że moskitiera to fajny pomysł jeśli macie dużo komarów. Miałam kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu i super sprawa.
Też słyszałam ale nawet pediatra nie był w stanie odpowiedzieć co faktycznie można a co nie. Na razie nie ma dużo tych krwiopijców ale jednak w domku jest ich więcej niż w mieszkaniu. No nic najwyżej się do moskitiery przekonam choć u teściowej są i jak dla mnie tam nawet otwarte okna są jak zamknięte
Cytat:
A ja jeszcze nigdy nie spotkałam promocji na "1", przysięgam
W smyku kilka razy widziałam Pampersy w każdym rozmiarze 2 paczka za połowę ceny a w rossmanie z kartą rosnę duże paczki zielonych były po 37zł niedawno a potem te białe też przeceniali
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:37   #1904
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Na razie nie ma dużo tych krwiopijców ale jednak w domku jest ich więcej niż w mieszkaniu. No nic najwyżej się do moskitiery przekonam choć u teściowej są i jak dla mnie tam nawet otwarte okna są jak zamknięte
mam dwie moskitiery dla małego: jedna w komplecie od wózka a drugą kupiliśmy na łóżeczko i będziemy mocować jeśli zajdzie taka potrzeba
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-lozeczka.html

planujemy wyjechać z małym nad jeziorko jak już ogarniemy temat kupujemy łóżeczko turystyczne i na dworze na pewno taka moskitiera się przyda
Stary 2014-05-22, 13:41   #1905
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam termometru, wanienki i paru drobiazgów...
Najśmieszniejsze z tymi pieluchami jest to, że mam ich tyle, ale jedynek na teraz mam tylko 2 małe paczuszki :p Nawet na tydzień mi nie wystarczą.
ja nawet jednego pampersa w rozm 1 nie mam i nie kupuję bo 2 są od 3kg - a mój synuś już 3kg osiągnął

Cytat:
nic a nic mi nie spuchły i niech tak zostanie
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 13:52   #1906
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja nawet jednego pampersa w rozm 1 nie mam i nie kupuję bo 2 są od 3kg - a mój synuś już 3kg osiągnął

nic a nic mi nie spuchły i niech tak zostanie
Mi też nie spuchły

Co do pampersów to wyedytowałam, bo źle zrozumiałam
Stary 2014-05-22, 13:54   #1907
pater86
Zadomowienie

Ogarnęłam stópki nawet takie srebrne "klejnociki" poprzyklejałam mówię Wam, normalnie szał, można iść na miasto Wiadomo, że bez brzucha wychodziło ładniej, ale i tak nie jest źle.
Czekam cały czas na kuriera i na bank przyjedzie wtedy jak ja pójdę na SR, zawsze tak jest a mama przysłała mi pakę ciuszków, które kupiła dla maluszka i chcę je szybko wyprać, bo są tam czapeczki do szpitala i ogólnie ciuszki na pierwsze tygodnie
Ja wczoraj w aptece pytałam o liście malin to kobieta nie wiedziała o co mi chodzi i pokazywała zwykłą herbatę malinową... Ale niby na dziś miała zamówić...
Mnie w kolejce jeszcze nikt nie przepuścił, wręcz przeciwnie, wszyscy udają, że mnie nie widzą... Raz w autobusie kobietka mi miejsca ustąpiła, a tak to totalna olewka...
Stary 2014-05-22, 13:55   #1908
morin
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
dawno mnie nie było.. więc nie wie czy pamiętacie mnie jeszcze. Nie odzywałam się ale prawie wszystko przeczytałam co pisałyście.

Przede wszystkim gratuluje Mamusiom!!!! Jak czytam że już nowe dzieci się pojawiają to taka radość w sercu, i że wszystko w porządku, to najważniejsze.

Nie odzywałam się ponieważ miałam jakiś wewnętrzny kryzys musiałam odciąć się do wszystkiego, pomyśleć. Teraz jest już dobrze, więcej optymizmu Bardzo dobrze się czuje w tym 9 miesiącu myślałam że będzie tragedia a jest naprawdę dobrze. Chociaż dostałąm skurczu w rękach szczególnie prawej przez ten ból nie mogę za bardzo prasować, na szczęście już niewiele zostało. Ogólnie to pewnie przez tą opuchliznę ponieważ napompowana jestem na maxa, waga +20 plus to absorbowanie wody, masakra. Dostałam nakaz picia dużej ilości zsiadłego mleka i aspiryna która jest zakazana w ciąży ale lekarz powiedział że nie ma wyjścia. Mam nadzieję że te niespodzianki się już skończyły i nic więcej do porodu nie wyskoczy.

Pokoik dla małej jest prawie skończony zostało mi tylko oporządzić kącik do przewijania i pościelić do końca łóżeczko. Kupiłam moskitiere na łóżeczko na stelażu, wygląda cudownie wiem że może to mało praktyczne i zbiera kurz ale jestem zachwycona jak patrze( moja babcia powiedziała że dziecko się pod nią udusi i żebym zdjęła, eh)

Co do kolejek w sklepach mnie tylko raz podczas całej ciąży kobieta przepuściła, nawet teraz jak stoję to każdy się pcha byle być pierwszym. Jakaś taka dziwna kultura w naszym społeczeństwie.

Torba- prawie spakowana. Jest naprawdę mała ale większej na pierwszy dzień nie potrzebuję, dla bobasa mam pamperów 10 i chusteczki, smoczek dla siebie podstawowe rzeczy i kosmetyki resztę dowiezie TŻ następnego dnia. Skurczy nie mam nawet przepowiadających żadnych więc sądzę że do terminu będę chodzić, ale może coś wcześniej się wydarzy.. oby
Pessar mają wyjąć tydzień przed terminem dopiero, dziwnie ale ok.

Widzę że dużo CC się szykuje dla mnie poród jest wystraczająco przerażający i chyba bez różnicy mi czy CC czy naturalnie. CC to operacja potem boli brzuch ciężko zająć się Bobasem a naturalny przeraża mnie tym że mocno czuć ból porodowy i pełne rozwarcie 10 cm( to musi boleć ) Będzie jak będzie trudno najważniejsze żeby maluch był zdrowy i wreszcie wyszedł
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:09   #1909
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Ze gorszych wiadomości, znowu grzybek zaatakował coś czuje, że nigdy się tego nie pozbędę.

W nagrodę kupiłam sobie sukienkę, taką zwykłą długą bawełnianą ale się nachodziłam bo w większości sklepów rozmiar xs-s jest na tyczki co mają po 2 metry

Ja nie chce kupować takiego zapasu pampersów bo wszystkie koleżanki mnie straszą, że dziecku mogą nie pod pasować i tylko pieniądze wydane na darmo

A co mają powiedzieć te co rodzą w lipcu-sierpniu w sumie na końcówkę ciąży to dobra jest wiosna, jesień bo w zimę męczyć się z brzuchem w puchowej kurtce też mordęga. Ciężarnej się nie dogodzi

Mi nogi na szczęście w ogóle nie puchną, za to palce u rąk mam jak serdelki
Brawo za wizytę tylko tej infekcji współczuje
No i gratuluję zakupu sukienki ja juz nie pamiętam kiedy coś do ubrania ostatnio dla siebie kupiłam...ciągle tylko dzieciom coś kupuję...
A ciężarnej to nigdy się nie dogodzi pada- źle,zimno-źle,upal- tez źle no,ale masz rację nie ma co narzekać,przeżyłam rodzenie w sierpniu to teraz też przeżyje

Stary 2014-05-22, 14:18   #1910
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cześć. Wczoraj nie miałam za bardzo jak wejść na forum, odwiedziła mnie koleżanka ze swoim synkiem. Jest grzeczny i cichutki jak aniołek, przez cały dzień nie zapłakał ani razu, a w sobotę kończy już miesiąc

A ja dzisiaj miałam wizytę u gina.. Mam już na plusie 13 kg. Jeśli nie urodzę, to za dwa tygodnie mam przyjść, tzn. 5go... Powinnam się cieszyć, bo jest wszystko ok, przepływy, wody w porządku. Mały główką w dół, zdrowy i waży już 3260g Ale ja złapałam doła, bo okazało się, że szyjka długa, twarda i zamknięta. No dosłownie nic nie zapowiada porodu Czuje się okropnie, fizycznie i psychicznie, wszystko mnie wkurza.. Chodzę tylko i się wydzieram na wszystkich... W nocy ciągle się budzę, zaczynam rozmyślać o tym, że nic się kompletnie nie dzieje i potem nie mogę już zasnąć... I tak kręcę się po tym łóżku.. Kiedy to się skończy Mam wrażenie, że moi synowie mają podejście do życia, jak ich tatuś :" po co się spieszyć, przecież jeszcze tyyyyyyle czasu jest"

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ja też z chęcią się zamienię, bo już ten ciążowy stan jest zbyt uciążliwy. Do tego moje tycie mnie przerasta oprócz tycia ta nieporadność...niczym ociężały słoń ;/ Czekam tylko do czerwca...a później cały dom na kolanach wysprzątam
w poprzedniej ciąży na sam koniec to ja okna nawet myłam, a i tak przenosiłam. Teraz bym nie była w stanie, ale sprzątam codziennie, chociażby z nudów. Efektów brak

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja też wspolczuje dziewczynom, które przez te najbardziej upalne miesiące będą chodzić z dużym brzuszkiem..
ja poprzednio urodziłam 7 sierpnia. Chodziłam z brzuchem w największe upały. A czułam się 10 razy lepiej niż teraz...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
No i +17 kg
nigdzie tego nie widać

Cytat:
Hmmm, a jak mały w kółko kopie, przekręca się i coś wypina to się raz ten guzik się naciska czy cały czas klika ?
cały czas. Jedynie jak ma czkawkę, to nie musisz wciskać

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to badanie na paciorkowce robicie prywatnie czy lekarz wam zlecił?
mnie zlecił lekarz, ale ja chodzę prywatnie..

Cytat:
Witam się w rozpoczętym 36 tygodniu Czyli w 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 37TC, więc oficjalnie ciąża donoszona.

Zaczełam pakowanie torby i przygotowywanie łóżeczka dla małej. I znowu schody. Torby nie potrafie rozplanować, nie zmieszcze sie w taką jedną dużą, wszystko byłoby mega upchane. Znowu z dwiema chyba będe wygladała jak jakas paniusia jadąca na miesiac wczasów..
Ale naprawde tyyle tego, 2 paczki podkladów, koszule, reczniki i już miejsce ucieka....

ja mam dwie torby, bo też się w jedną nie zmieściłam. I mam to gdzieś jak będę wyglądać

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie. Mały troszkę nadrobił ale dalej jest za mały No nic do 28 tyg ciąży mam mieć cc, więc nie dużo czasu zostało. W pon mam kolejną wizytę w szpitalu. A jutro u mojego gina. Mam wrażenie że ci ginekolodzy walczą między sobą o mnie jeden mówi inaczej drugi inaczej. Ale ja pewnie zostanę przy swoim i jutro mam nadzieję już dokładnie się dowiem co i jak.

Jedyne co mnie zaniepokoiło to wyszła mi spora glukoza w moczu i krwi, chociaż lekarz stwierdził że to dlatego że zjadłam śniadanie, ale nie wydaje mi się żeby płatki z mlekiem i melisa aż tak mi cukier podniosła bo z krwi z palca wyszło mi ponad 170

No i miałam wysokie ciśnienie przez co muszę teraz trzy razy dziennie je mierzyć w domu...
to ile teraz waży??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:41   #1911
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile czekałyście na zamówienie z gemini? moje wciąż w opracowaniu a już minęło tyle dni
ja zamawiałam pamiętam w środę rano, od razu przelałam też pieniądze. Dopiero w piątek popołudniu zmienili status na "opłacone", a dotarło bodajże we wtorek lub środę następną...

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Czuje sie okropnie,jak balon...Dziewczyny po czym poznać nowe rozstępy? Sa one czerwone czy jakie?
Mam kilka po 1 ciazy i teraz stały sie widoczne,kiedys prawie ich nie było widac.Ale sa koloru takiego bialawego to nie wiem sama czy to nowe czy stare...
tak, nowe są czerwone lub fioletowe. Te białe to stare.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Poza tym "szyjka trzyma"i wg mojego gina spokojnie donoszę do terminu z czego się nie cieszę, bo wolałabym jednak urodzić ten tydzień, dwa przed Ale w zasadzie to nie ma reguły, są różne przypadki, także liczę na to, że jednak Mała wyjdzie wcześniej
za wizytę i obyś urodziła w wymarzonym terminie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Pwitam się w 39 tc

Cytat:
Dzień dobry. Zaczynam dzisiaj 36tydz czyli w końcu 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U nas dziś 37 tydzień, więc aby do następnego czwartku i mogę iść spokojnie rodzić

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Czop mi odpadł na drugi dzień po badaniu - ale zdziwiło mnie, że nie był kompletnie podbarwiony krwią.
no to za czopa i zazdroszczę, ja ciągle wypatruję swojego

co do farbowania, to też bym chętnie ufarbowała moje włosy, bo znudziły mi się już, ale nie wiem na jaki kolor... I do tego wszyscy wokół mi odradzają, bo twierdzą, że w naturalnych mi najlepiej...

Cytat:
wracam do gry byłam w szpitalu, miałam ostrzykiwanie oka laserem i dostałam zgodę na poród naturalnyjeżeli chodzi o laserową korektę wady wzroku to mam wszystko wygojone na tip top a z tą szczelinką na siatkówce to laser podobno w mig sobie poradził teraz oko ma mi się zregenerować
okulistka wystawiła mi pozwolenie na piśmie, więc jakby był cień zagrożenia to przecież nie ryzykowałaby swoim nazwiskiem a ja się absoltunie nie upierałam ani jej nie prosiłam, bo przemyślałam sobie i zaakceptowałam cc
mówiła, że chciała mnie "zmotywować" do zabiegu skoro jest na nfz i ma wzmocnić i zregenerować mi oko na przyszłość
super

Cytat:
o rety, zajrzałam... zaczynam dziś 9 mc

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
super wieści

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
dawno mnie nie było.. więc nie wie czy pamiętacie mnie jeszcze. Nie odzywałam się ale prawie wszystko przeczytałam co pisałyście.

Przede wszystkim gratuluje Mamusiom!!!! Jak czytam że już nowe dzieci się pojawiają to taka radość w sercu, i że wszystko w porządku, to najważniejsze.

Nie odzywałam się ponieważ miałam jakiś wewnętrzny kryzys musiałam odciąć się do wszystkiego, pomyśleć. Teraz jest już dobrze, więcej optymizmu Bardzo dobrze się czuje w tym 9 miesiącu myślałam że będzie tragedia a jest naprawdę dobrze. Chociaż dostałąm skurczu w rękach szczególnie prawej przez ten ból nie mogę za bardzo prasować, na szczęście już niewiele zostało. Ogólnie to pewnie przez tą opuchliznę ponieważ napompowana jestem na maxa, waga +20 plus to absorbowanie wody, masakra. Dostałam nakaz picia dużej ilości zsiadłego mleka i aspiryna która jest zakazana w ciąży ale lekarz powiedział że nie ma wyjścia. Mam nadzieję że te niespodzianki się już skończyły i nic więcej do porodu nie wyskoczy.

Pokoik dla małej jest prawie skończony zostało mi tylko oporządzić kącik do przewijania i pościelić do końca łóżeczko. Kupiłam moskitiere na łóżeczko na stelażu, wygląda cudownie wiem że może to mało praktyczne i zbiera kurz ale jestem zachwycona jak patrze( moja babcia powiedziała że dziecko się pod nią udusi i żebym zdjęła, eh)

Co do kolejek w sklepach mnie tylko raz podczas całej ciąży kobieta przepuściła, nawet teraz jak stoję to każdy się pcha byle być pierwszym. Jakaś taka dziwna kultura w naszym społeczeństwie.

Torba- prawie spakowana. Jest naprawdę mała ale większej na pierwszy dzień nie potrzebuję, dla bobasa mam pamperów 10 i chusteczki, smoczek dla siebie podstawowe rzeczy i kosmetyki resztę dowiezie TŻ następnego dnia. Skurczy nie mam nawet przepowiadających żadnych więc sądzę że do terminu będę chodzić, ale może coś wcześniej się wydarzy.. oby
Pessar mają wyjąć tydzień przed terminem dopiero, dziwnie ale ok.

Widzę że dużo CC się szykuje dla mnie poród jest wystraczająco przerażający i chyba bez różnicy mi czy CC czy naturalnie. CC to operacja potem boli brzuch ciężko zająć się Bobasem a naturalny przeraża mnie tym że mocno czuć ból porodowy i pełne rozwarcie 10 cm( to musi boleć ) Będzie jak będzie trudno najważniejsze żeby maluch był zdrowy i wreszcie wyszedł
pamiętamy odzywaj się częściej

Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:45   #1912
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
naprawdę tylko do 3 kg? mój na bank będzie dużo większy to po co kupiłam paczkę (72 szt chyba) białych pampersów?

Cytat:
Czekam cały czas na kuriera i na bank przyjedzie wtedy jak ja pójdę na SR, zawsze tak jest .
ja też czekam i boję się wyjść z domu na zakupy nawet, bo dostałam smsem powiadomienie, że kurier wiezie mi sukienkę i ma być dostarczona w dniu dzisiejszym

za pedicure, ja bym chyba nie dała rady sama pomalować

walczę z chaosem w chacie - to się chyba nigdy nie skończy
włosy nadal nie pofarbowane ale mam czas do jutra

kupowałyście specjalne rajstopy dla kobiet w ciąży? nie wiem czy kupować na wesele a nie chcę żeby wałeczki przebijały mi się przez sukienkę, pończochy też mogą być widoczne, bo mam teraz taką "lejącą" skórę na udach

rozpakowałam karton z gemini tyle zapłaciłam a rzeczy niewiele mogli dorzucić mi jakieś próbki dla maluchów a nie 3 saszetki samoopalacza ziaji

Edytowane przez Bogini Bastet
Czas edycji: 2014-05-22 o 14:47
Stary 2014-05-22, 14:54   #1913
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
:

wracam do gry byłam w szpitalu, miałam ostrzykiwanie oka laserem i dostałam zgodę na poród naturalny

Cytat:
Pięknie masz jeszcze troszkę czasu na rodzenie, może po prostu te ostatnie dni sobie po odpoczywaj?
jakoś tak nie mogę
zrobiłam segregację ubrań i zmobilizowałam tż do wycięcia tujek przed domem

Cytat:

Gratuluję tygodnia To już poważna sprawa
Co to za tabletki? Podziel się, bo ja cierpię na brak energii
hormon tarczycy, podobno bardzo popularny przy odchudzaniu

Cytat:
Ale Ty masz energii Tylko coś Zosia nie chce wychodzić. Może jakieś przytulanki z Tż pomogą?
no chyba trzeba pomyślec, zwłąszcza jak dziś zobaczyłam swój suwaczek

Cytat:
Ja to samo, od początku leki potem leżenie i leki, teraz bez leków i chodzę sporo i w domu coś robię i takie tam a Mała się zadomowiła i nici z wychodzenia...
.
u mojej psiapsióły to samo, od 30 tc skurcze, a teraz na ktg cisza, to pewnie przez spokój, ze już donoszone i stres i nerwy zeszły, to skurcze też

Cytat:

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46567728]
A ja dzisiaj miałam wizytę u gina.. Mam już na plusie 13 kg. Jeśli nie urodzę, to za dwa tygodnie mam przyjść, tzn. 5go... Powinnam się cieszyć, bo jest wszystko ok, przepływy, wody w porządku. Mały główką w dół, zdrowy i waży już 3260g
[/QUOTE]

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568012]

Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi [/QUOTE]

Berenika
a masz plastiki czy drewniane??
My zamawialiśmy tam, gdzie kupowaliśmy okna, w fabryce
cena - ok. 20zł/m po obwodzie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

kupowałyście specjalne rajstopy dla kobiet w ciąży? nie wiem czy kupować na wesele

ja kupiłam z Merlina, z tym, ze one ida na brzuch, mają szeroki pas i ani razu ich nie założyłąm, bo mnie wszystko co na brzuchu drażni

wzięłam za to stare Gatty Fortissima, takie co oczko nie leci, rozcięłam gumę i były dobre
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:54   #1914
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
naprawdę tylko do 3 kg? mój na bank będzie dużo większy to po co kupiłam paczkę (72 szt chyba) białych pampersów?

ja też czekam i boję się wyjść z domu na zakupy nawet, bo dostałam smsem powiadomienie, że kurier wiezie mi sukienkę i ma być dostarczona w dniu dzisiejszym

za pedicure, ja bym chyba nie dała rady sama pomalować

walczę z chaosem w chacie - to się chyba nigdy nie skończy
włosy nadal nie pofarbowane ale mam czas do jutra

kupowałyście specjalne rajstopy dla kobiet w ciąży? nie wiem czy kupować na wesele a nie chcę żeby wałeczki przebijały mi się przez sukienkę, pończochy też mogą być widoczne, bo mam teraz taką "lejącą" skórę na udach

rozpakowałam karton z gemini tyle zapłaciłam a rzeczy niewiele mogli dorzucić mi jakieś próbki dla maluchów a nie 3 saszetki samoopalacza ziaji
Rozmiar 1 jest od 2 do 5 kg,wiec spokojnie zużyjesz ale 2 juz są od 3 kg,wiec jak ktoś spodziewa się większego maluszka to w sumie mozna od tych zacząć
Ja kupowalam rajstopy ciążowe w hm i są bardzo wygodne,przynajmniej nigdzie się nie wzynaja

Stary 2014-05-22, 14:55   #1915
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
:
Bogini OD 3 kg
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 14:57   #1916
Bogini Bastet
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46567728]Mam wrażenie, że moi synowie mają podejście do życia, jak ich tatuś :" po co się spieszyć, przecież jeszcze tyyyyyyle czasu jest" [/QUOTE]

Berenika, ale tak serio trzymam żebyś to Ty była następna

zastanawiam się co będzie jak już wszystkie urodzimy, będziemy kontynuowały wątek czy każda rozpierzchnie się w swoją stronę
Stary 2014-05-22, 15:05   #1917
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo zrozumiałam dlatego wyedytowałam posta
Cieszę się, że nie tylko ja tak mam

Maya napisała, że są od 3 kg, a nie do 3kg Pampersy 1 są od 2-5.
Moja urodziła się z wagą 3990 i spokojnie wchodziła w 1 przez 2 opakowania 72 sztuki. Poza tym po porodzie waga dzieciom spada. Już teraz nie pamiętam, ale gdzieś o 10% Potem to musza nadrobić.
Ale można od razu kupić rozmiar 2, choć to tak naprawdę orientacyjne z tą wagą, bo jedne dzieci mają chudsze nózki a inne grubsze.
Stary 2014-05-22, 15:06   #1918
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam z Merlina, z tym, ze one ida na brzuch, mają szeroki pas i ani razu ich nie założyłąm, bo mnie wszystko co na brzuchu drażni
mnie też drażni i od razu swędzi mnie skóra i tego obawiam się w tych ciążowych

Cytat:
Rozmiar 1 jest od 2 do 5 kg,wiec spokojnie zużyjesz

aż pobiegłam sprawdzić bo już myślałam, że znowu wtopiłam kasę, zwłaszcza, że pampersiaki to jeden z najdroższych zakupów pielęgnacyjnych

Cytat:
Ja kupowalam rajstopy ciążowe w hm i są bardzo wygodne,przynajmniej nigdzie się nie wzynaja
to muszę obczaić w h&m gdy tżet wróci z pracy i mu oznajmię żeby mnie wiózł do CH po rajstopy to się chłopaczyna ucieszy

Cytat:
Bogini OD 3 kg
ale mi chodziło o rozmiar 1
Stary 2014-05-22, 15:09   #1919
Konto usunięte

Cytat:
Berenika a masz plastiki czy drewniane??
My zamawialiśmy tam, gdzie kupowaliśmy okna, w fabryce
cena - ok. 20zł/m po obwodzie
mam plastiki..
Stary 2014-05-22, 15:13   #1920
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja tak samo zrozumiałam dlatego wyedytowałam posta
Cieszę się, że nie tylko ja tak mam
normalnie mózg odmawia mi posłuszeństwa ostatnio
dzisiaj w szpitalu mając dowód osobisty w ręce panikowałam, że go zgubiłam na szczęście ludzie są tolerancyjni i bardzo dla mnie mili ostatnio choć szpital rządzi się swoimi prawami, stałam w gigantycznej kolejce i ani jednej osobie nie przyszło do głowy żeby zaproponować mi rejestrację bez stania w tym ogonku

Sporą wagę miała Twoja Mała ale teraz na pewno będzie lepiej, bo stosujesz dietę i masz cukrzycę pod kontrolą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości