|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
moim zdaniem kasjerka nie powinna pytac tylko Cie zawolac tak robia niektore u mnie w sklepie i wtedy taki cham nie ma nic do gadania...Mi stopy troche puchna ale to tak standardowo jak zawsze w lecie... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakich to ciekawych rzeczy człowiek się uczy od naszego wspaniałego społeczeństwa no co za burak,aż brak słów ![]() Ja nie mam ani jednej paczki pampersow dla małego,ale jakoś nie zamierzam robić zapasów,bo i tak na bieżąco musimy kupować pampki dla Izy.Kupie jedna paczkę na początek. A poza tym na 1 i tak nigdy nie ma nigdy promocji (kupujemy Pampersy,bo najlepiej nam podpasowaly) i nie wiadomo ile jakich rozmiarów będzie potrzebne... A stopy dzięki Bogu mi nie spuchły,bo w pierwszej ciąży to był dramat i dłonie i stopy miałam jak balony i tylko w jedne japonki się mieściłam. No,ale zobaczymy jak po następnych dniach upałów sytuacja się rozwinie...Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2014-05-22 o 12:30 |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Ja codziennie jak otwieram kompa to od razu na I stronę i patrzę czy któraś się rozpakowała
Mnie puchną już od jakichś 2-3 tygodni, jeszcze zanim się ciepło zrobiło. A teraz to pół godziny na dworze i czuję jak mi wszystkie kończyny rosną Cytat:
A przed chwilą wytaszczyłam sobie wiatrak z piwnicy (zabiję go za ten bałagan jakiego tam narobił!), potem wkrętarka w ruch i mam klimę dla ubogich
|
|
#1894 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie. Jest lepiej niż było, rozwarcie nadal na jeden palec ale szyjka się trochę wydłużyła, nawet na czuja stwierdziła że ma z 10mm i faktycznie. Mam dużo nie łazić przez najbliższe 2 tyg a potem to już może samo szybko pójdzie
![]() Mała robi masę, waży 2550g a już się bałam bo od szpitala nie zmienił mi się obwód brzucha, cały czas 98cm Ze gorszych wiadomości, znowu grzybek zaatakował coś czuje, że nigdy się tego nie pozbędę. Następna wizyta 4 czerwca, na koniec 37tyg... może już ostatnia ![]() W nagrodę kupiłam sobie sukienkę, taką zwykłą długą bawełnianą ale się nachodziłam bo w większości sklepów rozmiar xs-s jest na tyczki co mają po 2 metry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie na końcówkę ciąży to dobra jest wiosna, jesień bo w zimę męczyć się z brzuchem w puchowej kurtce też mordęga. Ciężarnej się nie dogodzi ![]() Mi nogi na szczęście w ogóle nie puchną, za to palce u rąk mam jak serdelki
|
||
|
|
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widziałyście te lampki przeciwko owadom w Biedronce?Nie chcę Cię martwić ale strach po porodzie wcale nas nie opuści Cieszę się że z zatokami lepiej kuruj się dalej Akcje wykurzanie już zaczęłam ![]() Ja od soboty mam 2 serdelki i nawet japonki ciężko mi wcisnąć Cytat:
Kasjerka stwierdziła że gość nie ma serca i pewnie już ze 100 razy rodził że tak dobrze wie jak to jest stać w kolejce w taki upał z takim brzuchem, ja podziękowałam ładnie i powiedziałam że mi się nie śpieszy bo przecież pan na pewno ma rację a gość spuścił głowę i uciekł bez paragonu i reszty ![]() Cytat:
![]() Mi się właśnie wydaje że często są promocje na Pampersy |
|||
|
|
|
#1896 | ||
|
Rozeznanie
|
Kurcze nie dość, że nie mam porządnych letnich butów, to w sumie na lato muszę zaopatrzyć się w jakieś bluzki i sukienki nadające się do karmienia. Może do lumpka się przejdę tylko, że ja nigdy nic nie umiem dla siebie tam wynaleźć
![]() Cytat:
Powinny ci wtedy wody odejść, dopiero by minę zrobił![]() Stopy na razie nie puchną Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie to ten z tych co uważa, że ciąża to nie choroba i stanie w kolejce z brzuchem w 9 miesiącu ciązy niczym nie różni sie od jego stania. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Nie mam pojęcia co to za lampki, ale słyszałam, że trzeba uważać że specyfikami używanymi w domach przy noworodkach. Ja jednak myślę, że moskitiera to fajny pomysł jeśli macie dużo komarów. Miałam kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu i super sprawa. |
||
|
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi minimalnie ale jednak idzie to odczuć przy nałożeniu. Pierwsza moja myśl, cholercia poobcieram sobie znowu nogi ![]() Cytat:
Wentylator też już wyciągnięty. Wczoraj jeszcze dałam radę wytrzymać ale dziś już nie w wlazłam w głąb szafy no i jest Musiałam jedynie nóżki przykręcić. Teraz już jest mi dobrze
|
||
|
|
|
#1901 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z pedicure
moje stópki są teraz śliczne a co! ale w razie czego wezmę zmywacz na weselę, to przed pójściem do szpitala (tfu tfu) tżet mi będzie zmywał a manicure jutro, bo muszę dziś jeszcze zrobić ręczną przepierkę, bo w pralni odmówili przyjęcia mojej jedwabnej marynarki, bo obcięłam przepis prania Cytat:
położę kolor i tu i tu, ale zmywalny ![]() Cytat:
ale lubię mieć wybór![]() po dzisiejszej wizycie w szpitalu stwierdziłam, że chciałabym być tam jak najkrócej Kochana jesteś O ile rano nie miałam problemu z wbiciem igły w brzuch to teraz kompletnie mi nie poszło mam tak napiety brzuch , że chwycenie płata skóry jest wręcz niemożliwe no i mam straszne opory przed wbijaniem się w mój kochany brzuszekja puchnę, ale nie jakoś drastycznie ![]() zobaczymy jak będzie po tak długiej podroży i na weselu już zapowiedziałam tżetowi, że biorę miskę i sól do moczenia zmniejszającą opuchliznę
|
||
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie ma tyle komarów co jest plaga much zawsze bo mieszkam na wsi. Co za PROSTAK z tego gościa. Chyba bym mu przywaliła na twoim miejscu. Na takich to właśnie dyplomatyczne odpowiedzi są najlepsze. Kurcze ale mam mętkil teraz odnośnie tych pieluch Dady. Nie wiem czy kupować 2 czy nie. A co myślicie na temat New Bornów 1 z Biedronki? W sumie 14,90 to nie duże pieniądze i myśle czy by nie zaryzykować. Bo czekam na promocje w rossmanie 1 pampersa i nie mogę się doczekać.
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że tak się nie stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-lozeczka.html planujemy wyjechać z małym nad jeziorko jak już ogarniemy temat kupujemy łóżeczko turystyczne i na dworze na pewno taka moskitiera się przyda |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie kupuję bo 2 są od 3kg - a mój synuś już 3kg osiągnął ![]()
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam stópki
nawet takie srebrne "klejnociki" poprzyklejałam mówię Wam, normalnie szał, można iść na miasto Wiadomo, że bez brzucha wychodziło ładniej, ale i tak nie jest źle.Czekam cały czas na kuriera i na bank przyjedzie wtedy jak ja pójdę na SR, zawsze tak jest ![]() Ja wczoraj w aptece pytałam o liście malin to kobieta nie wiedziała o co mi chodzi i pokazywała zwykłą herbatę malinową... Ale niby na dziś miała zamówić... Mnie w kolejce jeszcze nikt nie przepuścił, wręcz przeciwnie, wszyscy udają, że mnie nie widzą... Raz w autobusie kobietka mi miejsca ustąpiła, a tak to totalna olewka... |
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() dawno mnie nie było.. więc nie wie czy pamiętacie mnie jeszcze. Nie odzywałam się ale prawie wszystko przeczytałam co pisałyście. Przede wszystkim gratuluje Mamusiom!!!! Jak czytam że już nowe dzieci się pojawiają to taka radość w sercu, i że wszystko w porządku, to najważniejsze. Nie odzywałam się ponieważ miałam jakiś wewnętrzny kryzys musiałam odciąć się do wszystkiego, pomyśleć. Teraz jest już dobrze, więcej optymizmu Bardzo dobrze się czuje w tym 9 miesiącu myślałam że będzie tragedia a jest naprawdę dobrze. Chociaż dostałąm skurczu w rękach szczególnie prawej przez ten ból nie mogę za bardzo prasować, na szczęście już niewiele zostało. Ogólnie to pewnie przez tą opuchliznę ponieważ napompowana jestem na maxa, waga +20 plus to absorbowanie wody, masakra. Dostałam nakaz picia dużej ilości zsiadłego mleka i aspiryna która jest zakazana w ciąży ale lekarz powiedział że nie ma wyjścia. Mam nadzieję że te niespodzianki się już skończyły i nic więcej do porodu nie wyskoczy.Pokoik dla małej jest prawie skończony zostało mi tylko oporządzić kącik do przewijania i pościelić do końca łóżeczko. Kupiłam moskitiere na łóżeczko na stelażu, wygląda cudownie wiem że może to mało praktyczne i zbiera kurz ale jestem zachwycona jak patrze( moja babcia powiedziała że dziecko się pod nią udusi i żebym zdjęła, eh) Co do kolejek w sklepach mnie tylko raz podczas całej ciąży kobieta przepuściła, nawet teraz jak stoję to każdy się pcha byle być pierwszym. Jakaś taka dziwna kultura w naszym społeczeństwie. Torba- prawie spakowana. Jest naprawdę mała ale większej na pierwszy dzień nie potrzebuję, dla bobasa mam pamperów 10 i chusteczki, smoczek dla siebie podstawowe rzeczy i kosmetyki resztę dowiezie TŻ następnego dnia. Skurczy nie mam nawet przepowiadających żadnych więc sądzę że do terminu będę chodzić, ale może coś wcześniej się wydarzy.. oby Pessar mają wyjąć tydzień przed terminem dopiero, dziwnie ale ok. Widzę że dużo CC się szykuje dla mnie poród jest wystraczająco przerażający i chyba bez różnicy mi czy CC czy naturalnie. CC to operacja potem boli brzuch ciężko zająć się Bobasem a naturalny przeraża mnie tym że mocno czuć ból porodowy i pełne rozwarcie 10 cm( to musi boleć ) Będzie jak będzie trudno najważniejsze żeby maluch był zdrowy i wreszcie wyszedł
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko tej infekcji współczuje No i gratuluję zakupu sukienki ja juz nie pamiętam kiedy coś do ubrania ostatnio dla siebie kupiłam...ciągle tylko dzieciom coś kupuję...A ciężarnej to nigdy się nie dogodzi pada- źle,zimno-źle,upal- tez źle no,ale masz rację nie ma co narzekać,przeżyłam rodzenie w sierpniu to teraz też przeżyje![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1910 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cześć. Wczoraj nie miałam za bardzo jak wejść na forum, odwiedziła mnie koleżanka ze swoim synkiem. Jest grzeczny i cichutki jak aniołek, przez cały dzień nie zapłakał ani razu, a w sobotę kończy już miesiąc
A ja dzisiaj miałam wizytę u gina.. Mam już na plusie 13 kg. Jeśli nie urodzę, to za dwa tygodnie mam przyjść, tzn. 5go... Powinnam się cieszyć, bo jest wszystko ok, przepływy, wody w porządku. Mały główką w dół, zdrowy i waży już 3260g ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nigdzie tego nie widać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam dwie torby, bo też się w jedną nie zmieściłam. I mam to gdzieś jak będę wyglądać ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1911 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i obyś urodziła w wymarzonym terminie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zazdroszczę, ja ciągle wypatruję swojego ![]() co do farbowania, to też bym chętnie ufarbowała moje włosy, bo znudziły mi się już, ale nie wiem na jaki kolor... I do tego wszyscy wokół mi odradzają, bo twierdzą, że w naturalnych mi najlepiej... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
odzywaj się częściej ![]() Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi
|
||||||||
|
|
|
#1912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój na bank będzie dużo większy to po co kupiłam paczkę (72 szt chyba) białych pampersów? ![]() Cytat:
![]() za pedicure, ja bym chyba nie dała rady sama pomalować![]() walczę z chaosem w chacie - to się chyba nigdy nie skończy ![]() włosy nadal nie pofarbowane ale mam czas do jutrakupowałyście specjalne rajstopy dla kobiet w ciąży? nie wiem czy kupować na wesele a nie chcę żeby wałeczki przebijały mi się przez sukienkę, pończochy też mogą być widoczne, bo mam teraz taką "lejącą" skórę na udach ![]() rozpakowałam karton z gemini tyle zapłaciłam a rzeczy niewiele mogli dorzucić mi jakieś próbki dla maluchów a nie 3 saszetki samoopalacza ziaji
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-05-22 o 14:47 |
||
|
|
|
#1913 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiłam segregację ubrań i zmobilizowałam tż do wycięcia tujek przed domem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46567728] A ja dzisiaj miałam wizytę u gina.. Mam już na plusie 13 kg. Jeśli nie urodzę, to za dwa tygodnie mam przyjść, tzn. 5go... Powinnam się cieszyć, bo jest wszystko ok, przepływy, wody w porządku. Mały główką w dół, zdrowy i waży już 3260g [/QUOTE] ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568012] Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi [/QUOTE]Berenika a masz plastiki czy drewniane?? My zamawialiśmy tam, gdzie kupowaliśmy okna, w fabryce cena - ok. 20zł/m po obwodzie ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
ja kupiłam z Merlina, z tym, ze one ida na brzuch, mają szeroki pas i ani razu ich nie założyłąm, bo mnie wszystko co na brzuchu drażni ![]() wzięłam za to stare Gatty Fortissima, takie co oczko nie leci, rozcięłam gumę i były dobre |
|||||||
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale 2 juz są od 3 kg,wiec jak ktoś spodziewa się większego maluszka to w sumie mozna od tych zacząć![]() Ja kupowalam rajstopy ciążowe w hm i są bardzo wygodne,przynajmniej nigdzie się nie wzynaja ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46567728]Mam wrażenie, że moi synowie mają podejście do życia, jak ich tatuś :" po co się spieszyć, przecież jeszcze tyyyyyyle czasu jest"
[/QUOTE]Berenika, ale tak serio trzymam żebyś to Ty była następnazastanawiam się co będzie jak już wszystkie urodzimy, będziemy kontynuowały wątek czy każda rozpierzchnie się w swoją stronę
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że nie tylko ja tak mam ![]() Maya napisała, że są od 3 kg, a nie do 3kg Pampersy 1 są od 2-5. Moja urodziła się z wagą 3990 i spokojnie wchodziła w 1 przez 2 opakowania 72 sztuki. Poza tym po porodzie waga dzieciom spada. Już teraz nie pamiętam, ale gdzieś o 10% Potem to musza nadrobić.Ale można od razu kupić rozmiar 2, choć to tak naprawdę orientacyjne z tą wagą, bo jedne dzieci mają chudsze nózki a inne grubsze. |
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aż pobiegłam sprawdzić bo już myślałam, że znowu wtopiłam kasę, zwłaszcza, że pampersiaki to jeden z najdroższych zakupów pielęgnacyjnych![]() Cytat:
![]() ale mi chodziło o rozmiar 1 |
||
|
|
|
#1919 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj w szpitalu mając dowód osobisty w ręce panikowałam, że go zgubiłam na szczęście ludzie są tolerancyjni i bardzo dla mnie mili ostatnio choć szpital rządzi się swoimi prawami, stałam w gigantycznej kolejce i ani jednej osobie nie przyszło do głowy żeby zaproponować mi rejestrację bez stania w tym ogonku![]() Sporą wagę miała Twoja Mała ale teraz na pewno będzie lepiej, bo stosujesz dietę i masz cukrzycę pod kontrolą |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

moim zdaniem kasjerka nie powinna pytac tylko Cie zawolac tak robia niektore u mnie w sklepie
i wtedy taki cham nie ma nic do gadania...

jakich to ciekawych rzeczy człowiek się uczy od naszego wspaniałego społeczeństwa
no co za burak,aż brak słów
i dłonie i stopy miałam jak balony i tylko w jedne japonki się mieściłam. No,ale zobaczymy jak po następnych dniach upałów sytuacja się rozwinie...

w sumie na końcówkę ciąży to dobra jest wiosna, jesień bo w zimę męczyć się z brzuchem w puchowej kurtce też mordęga. Ciężarnej się nie dogodzi 

13.07.2013 

a ja się absoltunie nie upierałam ani jej nie prosiłam, bo przemyślałam sobie i zaakceptowałam cc