|
|
#1981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
olakola precz z dietą
przecież trzeba z czegoś mleko produkować. A taka dieta to nie zdrowa jest sama w sobie ![]() Cytat:
![]() oby badania nic nie wykazały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja się zastanawiam, bo truskawki, soja są silnymi alergenami i ja się ich troszkę boję jeść żeby małemu nic nie było. Ktoś coś wie na ten temat? Mam taka ochotę na tofucznice i na kiełki sojowe a truskawki zaraz będą u teścia to za darmo wszamać bym mogła
|
||||
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Starsxym ludziom jest ciagle zimno. Oni sie prawie nie ruszaja to zimno:-P
Moja mama tez przestala sie czepiac o czapke. W koncu spotkalam dzis kolezanke i jej synek tez grubiej ubrany niz Franek, a minal mu juz rok
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj dziadek sie tak ubiera Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- http://www.aptekagemini.pl/termometr...owo-uszny.html myslicie ze byłby ok? a takim termometrem tez by mozna sprawdzac temp przy npr? chyba nie byłoby roznicy? |
||
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak stosowałam npr zanim zaszłam w ciąże (tzn stosowałam w celu zajścia ) to używałam zwykłego termometru elektronicznego i mierzyłam dowcipnie. Zawsze rano o mniej więcej stałej porze.
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy się uda bo wstawiam z telefonu oto moje 2weszki
i odpowiadam tak starsza jest w skarpetkach, to i tak cud ze je ma na placu zabaw biega na bosaka
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-05-22 o 13:37 |
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Olakola, trzymam kciuki za Twoje badania
, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Na zdjeciahc nie widze zadnych dysproporcji ![]() Cytat:
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
Edzia no jakie piękne dziewuszki
![]() A tak we wcześniejszym temacie http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...l#TRNajCzytSST
|
#1988 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do niedzieli niedaleko, zaraz bedziecie miec to z glowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj tez zrobilam fotke Lence na spacerze, ale musze przyznac, ze boje sie wam pokazac moje dziecko
|
|
|
#1989 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Polizesz czolo, poplujesz i po sprawie - pokaz
|
|
|
|
|
#1990 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak mozna takie bzdury wygadywac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nooo dobra, zaraz zmniejsze i wrzuce ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Ze spaceru i z balkonu Czapeczka lezy na misiu, zeby nie bylo
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-05-23 o 10:45 |
||||||
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta, bo napisałam raptem tylko kilka postów w pierwszej części na poczekalni… Potem nawał pracy, nauka do egzaminu, który zdawałam w 9 miesiącu no i jakoś nigdy nie było czasu, żeby coś napisać, choć przyznam, że czasami Was czytałam Przyjmiecie mnie z powrotem? ![]() Może napiszę kilka słów o nas ![]() Krzyś, mój synek, urodził się 5 marca siłami natury, ważył 4040, obecnie już 6840 (waga z dziś) więc jest dość duży, co odczuwa codziennie mój kręgosłup i ręce Karmię swoim pokarmem, który ściągam, Krzyś niestety nie chciał jeść z piersi i pomimo licznych prób, nadal woli butlę, a przy piersi wrzask… Przeszliśmy już zapalenie oskrzeli, zaczęło się od niewinnego katarku (więc radzę nie lekceważyć przeciągającego się kataru). Z tego tez powodu zostanie zaszczepiony dopiero za dwa tygodnie. Widziałam, że ostatnio była dyskusja o dopajaniu dzieci w upały. Byłam dziś na kontroli u pediatry i tak- gdy kp – to wystarczy przystawiać częściej dziecko (wtedy dziecko pije sobie mleko pierwszej fazy – czyli bardziej wodniste), w moim przypadku, gdy mleko jest „zmieszane” – można dać wodę, koło 30-50 ml między karmieniami, woda mineralna przegotowana (woda z kranu odpada - mieszkamy w Warszawie) Wszystkie Wasze pociechy cudne A oto Krzyś ponad tydzień temu |
|
|
|
#1992 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam kilogram póki co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Daleko nie szukać, moja babcia tak sie ubiera ![]() Ja mam owulacyjny, bo on ma 2 miejsca po przecinku, jest dokładniejszy, a przy czole czy skroni to juz w ogóle mogą różności wychodzić. Cytat:
![]() Cytat:
Ojeju jaka kruszynka ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Krzyś słodziak i ładnie główkę zadziera
|
|
#1993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po mojemu Twój skarb proporcjonalnie wygląda ale nie jestem lekarzem więc może nie powinnam się wypowiadać. Ale jest śliczna A nastrój Twój na pewno wyczuła - tak myślę. Cytat:
. Nasz NFZ....![]() Cytat:
U nas też kilka dni temu było 12-14 stopni mimo, że to maj. To, że jest maj nie musi oznaczać, że jest super ciepło, zresztą temperatura nie jest jedyną wytyczną bo wiadomo, że jak np. jest wiatr itp. to temp. odczuwalna może być dużo niższa. I nie wiem czy wszyscy już zapomnieli, że jeszcze niedawno pogoda była bardzo byle jaka, bo nawet pisałyście na forum, że nie wychodzicie na spacery z brzdącami, ja starałam się wychodzić, bo wychodzę z założenia, że powinno się wychodzić przy każdej pogodzie (no, bez ekstremalnych) tyle, że dziecko trzeba ubrać odpowiednio do warunków na zewnątrz i tyle. A zdjęcia na blogu nie są koniecznie z tego dnia w którym je zamieszczam bo zdjęcia zrzucam z aparatu na laptopa co jakiś czas, nie co dzień bo zwyczajnie nie mam na to czasu. A pogoda jak wiadomo zmienna jest i jednego dnia może być ciepło a drugiego chłodno. A w Polsce w różnych miejscach pogoda może być różna i różnice temperatur też mogą być różne. A tak wgl to każdy się ubiera jak chce - dziś (podobno jest u nas 26stopni wg prognoz bo nie sprawdzałam) ludzie też są różnie poubierani, o dzieciach już nie wspomnę. Były osoby ubrane lekko jak i niektórzy w długich jeansach, bluzkach z długim rękawem. Ba, widziałam nawet jedną dziewczynę w jeansach, bluzce z długim rękawem i dżinsowej kamizelce więc jak doliczyć jeszcze stanik pod spodem bo niektórzy i bieliznę liczą jako warstwę to miała na sobie 3 warstwy Moja Mała miała dziś na sobie bawełniane body z długim rękawkiem, spodenki, skarpetki i czapeczkę i uważam, że było ok. Nie była ani zgrzana ani zziębnięta. Poza tym nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie zgromił na ulicy, że dziecko jest za ciepło/za zimno ubrane. A co do czapek to dziwne te podejście- ja też noszę coś na głowie w upały bo zwyczajnie się boję, że mogę dostać udaru albo po prostu będzie mnie później bolała głowa. Nie lubię wgl uogólnień żadnego typu, tak jak te - czapka to zło. I co innego skomentować a co innego ciągnąć dyskusję w nieskończoność bo mam wrażenie, że to właśnie robimy, zwłaszcza że mowa o jakichś zdjęciach na których ledwie widać Natalkę i które robione były jakiś czas temu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłyśmy ze spacerku, tzn. ja bo zaraz pędzę na kursy a Niunia poszła dalej z dziadkami bo w przedszkolu mojego chrześniaka jest dziś jakiś festyn. A ja po kursach, po 17 chyba też jeszcze z nią wyjdę. Miłego popołudnia!
|
|
#1994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i za chrzciny. olakola ale masz ślicznotkę Cytat:
![]() ) ale powiem Ci, że jadłam truskawki i nic mu nie było. ze względu na skazę białkową piję mleko sojowe i to w dużych ilościach i nic się z nim nie dzieje. czemu ja wcześniej nie słyszałam o angel wings? także właśnie zostały zakupione
|
||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Tłumacz się, tłumacz
.Maluszek czaderski! Cytat:
i witaj z powrotem!!!
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzysiu sliczny Virginia, nie musisz mi tak szczegolowo tlumaczyc, nie jestem dzieckiem w klasie, na moje pytanie juz dawno odpowiedzialas, ale rozumiem, ze chcesz miec ostatnie zdanie, wiec niech tak bedzie ![]() jak to mowia uderz w stol, a nozyce sie odezwa
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Edzia400, asienka213,elgie- super dzieciaczki
skoki http://www.osesek.pl/...
Wirtualne poznanie 25.05.2012 Pierwsze spotkanie 06.06.2012 Razem od 18.08.2012 Zaręczyny 09.11.2012 Dwie kreseczki 01.07.2013 Nasz ślub 21.09.2013 Edytowane przez headzik Czas edycji: 2014-05-22 o 16:16 |
|
|
|
#1998 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas powoli zaciąga chmurami, ale dalej jest gorąco, a moja coś średnio znosi te temperatury. Cytat:
Krzysio ślicznie trzyma głowę Cytat:
Side- kciuki za chrzest. Dacie radę
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola - trzymam kciuki, żeby wszystkie obawy związane ze zdrowiem Julki się rozwiały
![]() Side - za udaną imprezę ![]() witam ponownie mamę marnotrawną i Krzysia ![]() wszystkie dzieciaczki cudniaste, przegrzane czy nie ja tak na szybko. powinnam sprzątać, bo mama wzięła Ewę i Przemka do ogrodu, ale zrobiłam sobie chwilkę przerwy. ooo, widzę, że wracają na karmienie
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam sie pochwalić ze dostałam prezent od firmy, dotarł dziś kurierem
ImageUploadedByWizaz Forum1400771248.711583.jpg Miło tak.
|
|
|
|
#2001 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak byla piekna pogoda i 27st a dzis 20st i okropne wietrzysko wiec jak dla mnie byla ubrana odpowiednio Cytat:
![]() A zaraz bedzie jakas wichura, dobrze ze tz wrocil i zamknal parasol na balkonie bo myslalam, ze go wyrwie Cytat:
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przegrzana Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2004 | |
|
Moderator
|
Sliczna kruszynka
Misio na sloncu lezy to musi miec czapke Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
a w mieszkaniu juz 27 stopni osiagnelam :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczulam sie zaatakowana bo Mariola uczepila sie zdjec robionych jakis czas wstecz. zreszta nie pisalam tego zlosliwie tylko z przymruzeniem oka, chcialam rozladowac atmosfere i pokazac troche absurd sytuacji, to wszystko. Mariola napisalam najjasniej jak potrafilam bo mialam wrazenie ze nie docieralo do Ciebie ze te zdjecia byly robione jakis czas temu jak bylo duzo chlodniej itd., Ty tez od razu odparlas moje zarzuty jak Ci napisalam ze widzialam na Twoim blogu Marco cieplo ubranego. jak krytykujesz to pozwol na ta krytyke odpowiedziec i wyjasnic, chyba ze chodzilo Ci tylko o to, zeby skrytykowac. u mnie dzis dzien sredni. z Niunia dopiero wrocilysmy z podworka wiec dzis caly dzien spedzila na zewnatrz ale dziadek ja tak rozpuscil, ze z rak juz praktycznie nie schodzi (a podobno dzieci sie do rak nie przyzwyczajaja....taaa:co ol . ponadto wkurzyl mnie dzis jej tatus i jeszcze pare innych spraw sie zebralo i humor mi siadl .spokojnej nocki wszystkim
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie upaly, ale moja mloda chyba nie. Od dwoch dni sie popsula i non stop marudzi, na spacerach nieco mniej, ale nie spi w dzien a dzisiaj jak jechalismy samochoeem to w obie strony ryczala, gdzie samochod zawsze byl lekiem na cale zlo
![]() Jutro caly dzien siedzimy w domu, moz3 za duzo emocji z tymi spacerami ![]() Cytat:
![]() Na noc otwieram okna, a rano ok 8 zamykam zeby cieplego powietrza nie wpuszczac i zaslaniam zaslony zebt nie grzalo i do poludnia jest w miare Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Tygrysek super prezent Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Virginia ok
czytam ze zrozumieniem od 33 lat. Pytanie nie jest krytyka, ale mogę byc ta wiedzma wątkowa, dlaczego nie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-22 o 20:53 |
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba jednak nie dzisiaj, bo popołudniu byłam u dentysty i mam pół szczęki odrętwiałe. Tym samym jestem w średnim nastroju na amory ![]() Ale co się odwlecze... ![]() Kolejna śliczna panienka ![]() Ale ładnie trzyma główkę! Patrz wyżej ![]() Cytat:
Moja firma oczywiście nie szarpnęła się na żaden prezent, a mogliby. Ja i TŻ poznaliśmy się właśnie w pracy, więc Emilka jest poniekąd takim firmowym dzieckiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

przecież trzeba z czegoś mleko produkować. A taka dieta to nie zdrowa jest sama w sobie 

) więc nogi się wydają krótsze

, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Na zdjeciahc nie widze zadnych dysproporcji 

a dwie osoby z dzieckiem śpią u nas. Piotruś mi oczywiście nie ułatwia bo tylko by siedział na rączkach i to jeszcze w pozycji pionowej, moje dziecko nienawidzi nic nie widzieć ...

po mojemu Twój skarb proporcjonalnie wygląda ale nie jestem lekarzem więc może nie powinnam się wypowiadać. Ale jest śliczna 
a w mieszkaniu juz 27 stopni osiagnelam :/