|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam gina jutro.
właśnie jem śniadanie, Ewa z małżem pojechali do przedszkola i pracy, Przemo zaczyna się wybudzać. jestem w szoku, bo nie dość, że wczoraj mi ten numer zrobił wieczorem, to na pierwsze karmienie wstałam dopiero o 4 rano! plan na dziś - po kolejnym karmieniu wybywamy do mojej mamy, ona przejmuje wózek i spaceruje z Przemo, ja buszuję w lumpku, bo jakaś promocja dzisiaj ma być. wracamy do niej, karmię i wracam do siebie. planuję wylądować w domu gdzieś na 13 -14. co do tego, co pod sukieneczkę założyć - ja bym wybrała białe legginsy z koronką. |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Komplementuję dzieciaczki:
![]() Przemuś od Margo śliczną już ma buziunię A wydawało się że nigdy to świństwo nie zejdzie co?Gucio od Agi widze lans jak zwykle piękny jest chłopczyk (ps: wczoraj znowu bujaliśmy się po sklepach i kupiłam Piotrusiowi te same gatki w h&m tylko w inny kolor kratki: zielień, pomarańcz, niebieski, żółty ) Tyskygru- twoja kruszyna zachwycająca po prostu! Chyba ma jakiś fajny rampersik. Karolciu, Laurka jest do schrupania normalnie...kolejna damulka jak Majeczka od Kate! I widzę że trochę jej się zjechało z Angel wings- my często to przerabiamy ![]() Dziewczyny zaskoczę was, pojechaliśmy wczoraj z Piotrusiem do H&M po.... czapeczkę Po prostu te upały są straszne a my cały dzień na dworze więc pojechałam mu kupić tradycyjne nakrycie głowy wędkarza Chrzcimy w niedzielę ale goście zjeżdżają się od jutra więc mam już wnerw niezły bo trzeba wszystko ogarnąć i przygotować a dwie osoby z dzieckiem śpią u nas. Piotruś mi oczywiście nie ułatwia bo tylko by siedział na rączkach i to jeszcze w pozycji pionowej, moje dziecko nienawidzi nic nie widzieć ...
|
|
|
|
#1954 |
|
Moderator
|
To Ty nie wiesz, ze ja nikomu nie daje Kacpra? Jedynym wyjatkiem jest TZ, ale to tylko dlatego ze czasem sie umyc musze
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mozna nie czytac Cytat:
dzien dobry i milego dnia
|
|
#1956 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikołaj też tak chce być noszony, pozycja lek na całe zło. A spróbuj go ponosić poziomo
|
|
#1958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
ja w czasach licealnych, namiętnie różnymi odcieniami, tylko trzeba to robić w rękawiczkach i bardzo dobrze zabezpieczyć skórę dookoła linii włosów (nasmarować kremem tłustym), bo inaczej będą plamy na skórze;
teraz noszę blond, więc farba Cytat:
ag9 - robaczek słodziak martyna - moja teściowa stwierdziła, że no wreszcie ona jest babcią (a ma już 2 wnuków chłopców, Jula to pierwsza wnuczka); jakoś tak dziwnie mi się zrobiło tygrysek fajna fota tygrysek i teQiba - mi kiedyś lekarka mówiła, że przy ponad 30C i KP podawać dodatkowo wodę Karolcia - przegrzewasz - ma skarpetki ![]() a tak na serio - śliczna kruszyna, angle wings czemu nie podgłówką ? limonka - pierwszy skok na przełomie 5-6 tygodnia, u nas "w trakcie" ![]() side85 - pochwal się czapeczką |
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Side - do ślicznej buziuni jeszcze nam daleko, pokażę póżniej fotę z bliska, teraz wybywam
|
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj stwierdziłam, że się odchudzam, piłam dużo wody, prawie nic nie zjadłam. Taka moja dieta-nic, wiem że działa, już ją przerabiałam, w tydzień by mi 5kg zleciało. Tylko efekt był taki, że wieczorem cycki były prawie puste
![]() otworzyłam "awaryjny" bebilon, a Jula popatrzyła na mnie jakbym ją otruć chciała i wylało się z niej to kilka militrów, które jej do buźki wleciało więc koniec diety, dziecko ważniejsze Julia prawie cały dzień nie spała ![]() to ten cholerny skok, męczyła się, nic jej nie odpowiadało, co chwilę wycie, najlepiej na rączkach, ale przez 2 minuty, potem wycie; łeb mi pękał, TŻ nie zajął się nią nawet 5 minut - po powrocie do domu od razu poleciał na ogród; jedynie pomógł przy kąpaniu; o 22:30 nie wytrzymałam i dałam jej virbulcol - ona nie mogła zasnąć, pępek od tego wycia bardziej jej wylazł ![]() do tego po wizycie u lekarza się poryczałam, bo tak : - "no traficie do szpitala przez ten zastój w nerce" mamy zastój w nerce (wciąż, tak wyszło na usg), mamy nieproporcjonalną budowę ciała - za krótkie nóżki, i przepuklinę pępkową; i tak sobie myślę, że ona mogła czuć, że ja jestem załamana i też przez to nie mogła sama się uspokoić i zasnąć Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-05-22 o 09:18 |
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
pokażę wam nasz pępek
i "proporcje" Julki, na moje oko nogi są tak samo długie jak brzuch - A i B na zdjęciu ma tyle samo centymetrów, ona ma bardzo grube uda (po teściowej ) więc nogi się wydają krótszecholernego genetyka umówiłam dopiero na połowę lipca (prywatnie) ! bo na nfz są miejsca na za 1.5 roku ! i dorzucam Kubę wczoraj szykującego "basen" |
|
|
|
#1963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
ja też, ale się zsynchronizowałyśmy .Cytat:
Cytat:
Osłona na wózku musi być bo inaczej nie zaczepię takiego daszku, który chroni od słońca a tetry ot tak sobie nie zawieszę bo jest wiatr i by zwiał a przyczepić nie mam jak, chyba że agrafkami. Czy to znaczy, że skoro to robi za jedną warstwę to Niunia powinna leżeć w środku goła? Poza tym nie wiem jak Wy ale ja swoją Natalkę często wyjmuję z wózka jak jesteśmy na spacerze bo albo chce popić albo popiskuje albo jest spragniona towarzystwa, nie leży klockiem kilka godzin w gondoli. Z przegrzania to kataru raczej dostać nie można, chyba że dziecko leży w przeciągu. Cytat:
Super Robaczek! ![]() Cytat:
Cudo Cytat:
Zmykam bo przyszła bratowa pożyczyć biżuterię bo mają wesele i od 10 mam lekcje a potem na spacerek! Miłego dnia!
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Olakola- mam nadziję, że jednak nic genetyk nie znajdzie. Moze krótsze nózki to po prostu chwilowa uroda córci
I sie nie odchudzaj- bo to ma baaaardzo duży wpływ na mleko.Co do samej istoty forum, to tez jestem zdania, że słuzy ono do wymiany opinii a nie ciągłego głaskania się po główce, zachwycania dzieciaczkami (chociaż to też) i przemilczania spraw, które nas naprawde interesują. To jest moje zdanie. Nie zalezy mi na tym, by ktokolwiek zachwycał się moim dzieckiem. Moje zachwyty mi wystarczą ![]() Dzieci przegrzewane chorują częściej- dlatego, że nie maja szans nauczyć się regulować temperatury ciała. Dwu- czy trzymiesięczniak latem, to nie noworodek zima i wiele osób o tym zapomina. Mam praktyke lekarską i naoglądałam się wysypu "przeziębień" u maluchów latem. I nie da się wytłumaczyć rodzicom, że mniej to znaczy lepiej. Virginia- rób jak uważasz, my się nie czepiamy, tylko wypowiadamy opinię A Mariola mieszka na wyspowym"wygwizdowie", które na pewno cieplejsze niż Suwałki nie jest ( i nie są to Niemcy, pomyliłaś ze mną).Czapkę moja Em nosi- jak wychodzi z wózka na słońce, albo wiatr. A co do kocyków- to raczej każda z nas nosi ze sobą jakiś. Pogoda może zmienić się w każdej chwili, a i wejście do klimatyzowanego sklepu zmienia warunki spaceru. Dziecko mi sie budzi, więc zachwyty dla każdej z osobna innym razem. A tegaz hurtowo- dzieciaki sa sliczne
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkam na wyspie, gdzie non stop wieje ![]() spanie przy otwartym oknie jest zdrowe ![]() poznalam juz Twoj punkt widzenia i dziekuje w ramach wyjasnienia, chociaz wydawalo mi sie, ze nie powinno byc problemu ze zrozumieniem, dla mnie ta jedna dodatkowa wartwa to kocyk a pod kocykiem dziecko normalnie ubrane ironizowanie z golym dzieckiem nie bylo konieczne ![]() Dla mnie EOT, a Natalii zycze duzo zdrowia
|
|
#1966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie mam czasem sumienia jej budzić i podnosić Czapeczka? No wiesz? Ela, gdzie jesteś? postaw side do pionu! A za chrzciny trzymam Oby wszystko poszło zgodnie z planem, goście nie byli męczący a Piotruś pozwolił na przygotowania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby nie wasze podejście poparte często doświadczeniem, to na bank bym przegrzewała dziecko
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moje dziecko jest taki trochę zmarzluch, w nocy śpi nadal pod kocem, opatula się w ciągu nocy sama, mimo gorąca w domu - jak się ją odkryje to od razu się budzi... Jak jej zdjęłam wczoraj na chwilę skarpetki to też od razu się przebudzała... ![]() Cytat:
Karmisz piersią i chcesz się odchudzać? Musisz jeść, by mieć co przekazywać Julii... Trzymam by skok szybko minął przykro, że takie problemy ma twoja malutka. Oby wszystko się ładnie naprawiło witam się z kawką inką z mlekiem bez laktozy Mała przysnęła na chwilę wiec mam czas dla was Ale zaraz się karmimy i zmykamy na spacery i zakupy Miłego dnia mamusie i maluszki!
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wychodzę z tego założenia i też na wszelki wypadek noszę kocyk. Wgl nie wiem skąd ta dyskusja bo zobaczyłyście jakieś zdjęcie Natki w wózku jak jeszcze było chłodniej i teraz muszę się tłumaczyć, choć w sumie nie powinnam. Myślę, że Wasze skarby też wtedy nie ganiały w samych bodziakach. Co do istoty forum mam podobną opinię jak Ty ale myślę, że Limonce akurat chodziło o co innego. A co do zachwytów nad dziećmi to akurat ja uważam, że ich nigdy dość i wiem, jak wtedy cieszy się mama i jaka jest z dziecka dumna więc ja akurat komplementów staram się, komu jak komu, ale dzieciaczkom nie żałować. Poza tym nie wiem jak Wy, może to jeszcze mi hormony szaleją a może już jestem taka sentymentalna ale mnie widok takich bąków niezmiernie wzrusza. Cytat:
Widzę, że niechcący zostałam wątkową mamusią, która przegrzewa swoje dziecko . Ale na Twoich zdjęciach na blogu też widziałam Marco nie tylko w samym bodziaku .Zdrówka dla Marco również. I teraz już na prawdę zmykam miłego dnia
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
Wpadam tylko na chwilę ponarzekać na swoje dziecko, może brokułowa zasada zadziała i się poprawi ![]() chyba SKOK... W sobotę kończy 7 tygodni, pasowałoby? (musi pasować, jakaś przyczyna być musi )Strasznie jej ciężko zasnąć od wczoraj i łatwo się wybudza... wczorajszy dzień prawie cały z chustą, bo inaczej nie dawało rady, a dziewczyna zmęczona i wkurzona przez to... Dobrze (tfu tfu), że Antek ok... I jeszcze kurde trochę się obawiam, jak to będzie teraz, bo zaczyna się robić na prawdę ciepło, więc nie chciałabym sie zapacać z niunią w chuście. Muszę ją jakoś przyzwyczaić do wózka (tzn do zasypiania w wózku) Wybaczcie, ale nie nadrobię Was. Widziałam tylko zdjęcia - dzieciaki cudne! |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj ide szukac Frankowi czapki z daszkiem, bo mu slonce swieci. ![]() Virginia - ubieraj nusie jak chcesz. Sam widzisz jakie sa warunki na dworze. Ja tez Franka ubierm w jedna warstwe wiecej. Dla mnie tawarstwa to : ja mam koszulke i spodenki to F. Ma to samo i dodatkowo skarpetki. Jakos nie narzeka, ze mu zimno
|
|
|
|
|
#1971 | |||||
|
Raczkowanie
|
Pojechaliśmy na szczepienie, czekaliśmy godzinę i lekarz nam przełożył szczepienie ze względu na ropiejące oczko
Dzięki za kciuki, przydadzą się za tydzień Z tego wszystkiego spakowaliśmy się i na działkę na parę dni przyjechaliśmy. Korzystać ze świeżego powietrza. Tyle zdjęć wrzuciłyście, że musiałam laptopa wyciągnąć. Nie no gest bezapelacyjnie najlepszy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie, nie musisz sie z niczego tlumaczyc, mozesz nie odpowiadac, ale wiadomo, ze jak sie pisze bloga, czy na forum, to nalezy sie spodziewac pytan i komentarzy szczegolnie, ze widzialam, iz inne blogowe polskie dzieci porozbierane, a twoje zapakowane, stad moje pytanie o to, czy u ciebie faktycznie jest tak zimno a to, ze moje pytanie wywolalo dyskusje, to juz inna sprawa no tak, faktycznie, w kwietniu, czy w marcu, kiedy u nas jest 12 -14 stopnim to w bodziaku Marco nie ujrzysz, a z tego okresu pochodzily zdjecia i wpisy dziekuje i rowniez zycze milego dnia
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-22 o 11:21 |
||
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna ślicznotka Bo się napalę za szybko na drugie żeby mieć dziewczynkę, gorzej jak będziemy robić w nieskończoność dzieci żeby w końcu dziewczynka wyszła Co do przegrzewania to każdy robi jak chce, ale Piotrek paradował dziś od 9 do 11 na spacerze w szortach i t-shircie i jak przyniosłam go do domu a był osłonięty przed słonkiem to był spocony i zgrzany aż się wystraszyłam. Ja dziecko ze szpitala niosłam bez czapki w marcu bo nie wiedziałam jak ją założyć ale miał osłonkę bo siedział wciśnięty w fotelik i miał lekki kombinezonik. Jak się dziecka od początku nie hartuje to potem rosną takie dziwaki jak ja bo matka mnie grzała w betach i kocykach i teraz mam problem...tzn miałam dopóki ciąża mnie z tego nie uleczyła. Teraz nawet moja mama śmieje jak widzi jak różnie matki potrafią ubierać swoje dzieciaki. Na ulicach na szczęście widzę że należymy do większości. Forum tak jak napisała Trisdom to nie koncert pochwał, dlatego już drugi raz nadzwyczajna się na nas obraziła bo nie klaskałyśmy i współczułyśmy po każdym poście. Ja się nie obrażam i szanuję każdy post i każdy pogląd, a to że sobie pomyślę swoje to już mój ubaw |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z targu z trzema kilogramami truskawek
![]() Nie bede sie wywodzić o przegrzewaniu, bo mi sie nie chce ![]() Jeszcze zanim trafiłam na to forum, jeszcze nawet nie planowałam dzieci, to gdzieś usłyszałam, ze za granicami się z nas śmieja "po czym poznasz polskie dziecko? Po czapce" Tak mi sie to wryło w głowę, że boję sie teraz czapek ![]() Dzisiaj u nas apogeum ciepła, chociaż ja nie narzekam Pot lał mi się z całego ciała po tym spacerze Tylko ciuchów nie mam za bardzo letnich, bom gruba i sie wstydze, ale w weekend chyba jednak kupię krótkie spodenki, no niech sie gapią i gadają, ale co mam sie pocic jak świnia?
|
#1975 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wagę no i padłam ze śmiechu Cytat:
moja ciocia podobnie uważaa powiedz mi, czy stosujesz jakiś specjalny term owulacyjny czy będziesz mierzyć tym co teraz kupiłaś? bo ja chyba też na npr bym się skusiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a przypomniało mi się. Przed wczoraj moja sis koło południa wyszła wyrzucić śmieci no i taka starsza baba która siedziała pod blokiem (u niej obok śmietnika jest trzepak i tam stare i młode towarzystwo lubi przesiadywać) no i ona do mojej siostry 'tak Pani ubrana, zapalenie pluc bedzie' a ona w śmiech i nic się nie odezwała tylko ryczała i wróciła do domu a przypominam że to był pierwszy dzień upałów a sis była w sukience |
||||||
|
|
|
#1976 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poprawe, ja tez zawsze zwalam na skok ![]() Cytat:
Dużo zdrówka Cytat:
![]() Bo kapelutek kupiłam, ale za duzy ![]() Ja teraz juz nie, ale wczesniej jak chciałam cos jeszcze założyc Oli to mnie tż chciał po łapach bić, że za ciepło ją ubieram Ja też nie od początku byłam mądra ![]() Cytat:
![]() ALe śliczonści Twoje ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() Ale ja zawsze widuje staruszków bardzo ciepło ubranych nawet jak jest lato, ja na starość też bede sie tak ubierac?
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a znalazłaś w rozmiarze czy musiałas kupić większą? bo u mnie nie było małych, wszystkie takie wielkie chyba ze dwa razy |
||
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Monka właśnie w hm jest dziwnie bo mają wszystkie czapki i kapelutki na lato w rozmiarach 50, 56 a potem 68! Ta 68 jest za duża ale wzięłam bo to taki typowy grzyb dla wędkarza i dziecka :p więc trochę za duża nie przeszkadza...dziś die w niej wozilismy.
Piotrek drugi raz dziś się zsikal na dywan...jak tak dalej pójdzie zgnije on wykorzystuje milisekunde w ktorej zmieniam pieluszkę. Mąż mówi że jak mu się tak spieszy do odpieluchowania to może powinniśmy go sadzac na nocnik Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na szybko, bo czasu brak.
Mariola- masz rację, forum jest do wyrażania opinii. Ja swoją wyraziłam, chociaż masz rację, że zrobiłam to w złej formie. Nie powinnam Was do niczego namawiać, tylko zwyczajnie wypowiedzieć się w swoim imieniu. Z mojej strony koniec tematu ![]() Karolcia- zdziwiłabyś się jakim pracoholikiem jest mój TŻ. Chętnie opiekuje się Emi kiedy tylko może, ale niestety tych chwil nie ma wiele. Wczoraj i dziś to wyjątek od reguły ![]() Olakola- baty się należą za drastyczne odchudzanie podczas KP! Moim zdaniem jeśli będziesz jadła zdrowo, ale tak, żeby dostarczyć Julce wszystkich niezbędnych składników, kilogramy może wolniej, ale będą jednak spadać. A jeśli nie to zawsze możesz trochę odchudzanie odłożyć w czasie. Mam nadzieję, że genetyk Cię uspokoi Side- udanej imprezy! Oby Piotruś dał jednak mamie coś ogarnąć! Gin potwierdził, że wszystko ok. Dostałam zielone światło na sport i przytulanki z TŻ
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dopajam niczym mała ma tylko moje mleko 1córki tez nie dopajalam ... A co do babsztyla z biedronki trzabylo zapytać gdzie ona ma czapkę ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1132...i_dziecka.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

a dwie osoby z dzieckiem śpią u nas. Piotruś mi oczywiście nie ułatwia bo tylko by siedział na rączkach i to jeszcze w pozycji pionowej, moje dziecko nienawidzi nic nie widzieć ...
"A po co mu ten kocyk? Biedne maleństwo! Mama przegrzewa! Mama krzywdzi"

I sie nie odchudzaj- bo to ma baaaardzo duży wpływ na mleko.
Oby wszystko poszło zgodnie z planem, goście nie byli męczący a Piotruś pozwolił na przygotowania 
Karmisz piersią i chcesz się odchudzać? Musisz jeść, by mieć co przekazywać Julii...