|
|
#361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
|
|
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorka ma 22 lata, nie jest już dzieckiem ale zachowuje się jak zagubiona w świecie dziewczynka. Rozumiem, że może mieć problem z nastawieniem prania jakiejś arcytrudnej, zagmatwanej pralki, ale przy okazji wyszło wiele innych ciekawych pobocznych wątków - m in czy trzeba dodawać płyn, a jak można prać sweterki i dżinsy... Innym tematem jest zadbanie o własny wygląd. Chcesz wyglądać olśniewająco każdego dnia? Wstań 2 godziny wcześniej, coś za coś. Ja nie urodziłam się z cudownymi długimi rzęsami, idealnymi włosami i świetną cerą. Wstaje 2 godziny wcześniej i codziennie robię to aby dobrze wyglądać każdego dnia. Tutaj chodzi tylko o to czy ci się chcę - jeśli wolisz dłużej spać, olewasz szykowanie się wyglądasz niedbale. Jeśli chcesz się odpicować, wstajesz odpowiednio wcześnie myjesz włosy, robisz makijaż, jesz śniadanie, myjesz zęby i na wszystko inne znajdujesz czas przed wyjściem. To tylko kwestia organizacji i stopnia lenistwa przede wszystkim. |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisujemy pewną postawę - a ja nie wiem jak, a bo inni to mają lepiej, a bo się nie da, a nie jeździmy po niej, to różnica.
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Moim marzeniem od zawsze było mieć proste włosy, ale niestety.
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem to umiejętności, które musi posiąść każdy człowiek.
|
|
#366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobieta wbrew pozorom nie jest zrośnięta z pralką i żelazkiem, nie wiem, czemu dla Ciebie tak oburzające jest, że akurat KOBIETA nie ma takich informacji. Ja bym raczej stwierdziła, że przerażające jest, że 22letnia osoba w pełni sprawna fizycznie i intelektualnie takich rzeczy nie umie, tyczy się to także facetów. Pan mąż też nie jest istotą z natury upośledzoną i sam powinien umieć prać swoje ubrania, a nie przechodzić od mamusiowej pralki do pralki żony. Pranie i prasowanie to nie są kurczę jakieś skille w misji ,,przyszła żona" tylko raczej ,,dorosły człowiek". Wybaczcie za wywnętrzanie się, ale mnie to niezmiernie irytuje, że mój 29letni starszy brat, kawaler, dalej wozi pranie i prasowanie mojej mamie, natomiast to ja jestem objeżdżana, że nie wszystkie ubrania umiem idealnie uprasować. I słyszę dokładnie te same argumenty pt. ,,jesteś dziewczyną, jak możesz nie umieć". Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-05-22 o 13:34 |
|
|
|
|
#367 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od chęci. Chce codziennie dobrze wyglądać, wiec codziennie robie makijaż, ukladam wlosy, nie nosze byle jakich ubrań tylko dlatego ze "przepoce nowe i mi szkoda". Codziennie również myje wlosy, bo nie bylabym w stanie iść spać z brudnymi. Chodze na obcasach bo Lubie, czuje się lepiej ze wzgledu tez na mój wzrost, na poczatku bylo ciężko ale przyzwyczailam się. Mam problemy z cera, nie podobaja mi sie moje zeby, ale mimo to czuje się dobrze w swoim ciele jeśli jestem zadbana i ladnie ubrana zawsze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#368 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, że tyczy się to nie tylko kobiet ale i mężczyzn, bo każdy normalny człowiek w takim wieku takie czynności powinien potrafić wykonać.
A podkreślenie słowo kobiety miało na celu zmotywować autorkę wątku do wzięcia sprawy w swoje ręce, aby później nie uchodziła za dziwoląga, który nie potrafi nic zrobić w życiu... |
|
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest to raczej kwestia wiedzy, organizacji i chęci żeby to zrobić. Dlaczego uważasz że wiedza o prowadzeniu domu jest przypisana do płci???? Uważam ze nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- [QUOTE=oxoxoxoxox;46567033]Oczywiście, że tyczy się to nie tylko kobiet ale i mężczyzn, bo każdy normalny człowiek w takim wieku takie czynności powinien potrafić wykonać. A podkreślenie słowo kobiety miało na celu zmotywować autorkę wątku do wzięcia sprawy w swoje ręce, aby później nie uchodziła za dziwoląga, który nie potrafi nic zrobić w życiu...[/QUOTE] Jeżu, czy człowieka który nie ma prawa jazdy uważasz za dziwoląga? Czy osoba która zakończyła edukację na poziomie szkoły średniej jest dziwna? Czy dziecko które nie umie matematyki jest gorsze? Brak wiedzy nie czyni nikogo dziwolągiem. |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to się ma prawo jazdy do prania, bo nie wiem
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Nie, osoby która nie ma prawa jazdy nie uważam za dziwoląga lecz osoby która nie wie co to jest pranie ręczne i jak się pierze swoje ubrania to tak.
|
|
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
|
kobiety odpicowane za bardzo źle,,,
kobiety zaniedbane źle... co będzie najlepsze? Delikatny makijaż i krótki czas jego przygotowania
|
|
|
|
#375 | |
|
Konto usunięte
|
oxoxoxoxox napisała że Autorka nie mając jakiś tam umiejętności może uchodzić za dziwoląga.
ja się nauczyłam prać jak wyprowadziłam z domu rodzinnego, też po 20stce, nie wyssałam tej umiejętności z mlekiem matki. Potrzebowałam - to się nauczyłam. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Znam kierowców którzy nie rozumieją jak dorosły człowiek może nie mieć prawka.... Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-05-22 o 13:54 Powód: . |
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to chyba nie to sama ranga co prawo jazdy?
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
Prania ubrań i prawa jazdy nie przypisuj do takiej samej rangi...
Niedługo okaże się , że umiejętność pisania i czytania też jest dla wybranych, niektórzy przecież mogą nie mieć do tego umiejętności.... |
|
|
|
#378 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gosiaczek1969;46567 039]Strasznie pojechałaś po Autorce.
Jest to raczej kwestia wiedzy, organizacji i chęci żeby to zrobić. Dlaczego uważasz że wiedza o prowadzeniu domu jest przypisana do płci???? Uważam ze nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Kto pyta nie błądzi, są większe tragedie niż niewiedza na temat prania Tylko nie zlinczujcie autorki, dziewuszki
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, co za absurd.
|
|
#381 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie potrzebowała = nie wiedziała. Potrzebuje = nauczy się. Brak wiedzy nie czyni z kogoś dziwoląga. |
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Absurdem jest stwierdzenie że brak zbędnej w danym momencie wiedzy czyni z kogoś dziwoląga. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- nie każda kobieta jest dobra w domowych pracach i do nich predystynowana. Zadała parę pytań i uzyskała odpowiedzi. Wie gdzie szukać i ma chęć poszukać, potrzebę coś w swoim życiu zmieni. I jest ok. |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale daj spokój, na wizażu nie ma lasek z tłustymi włosami, nie umiejących przygotować zupy i flejtuchów, nie wiedziałaś? tu się tylko śmietanka idealności zbiera
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszne rzeczy piszesz i może na tym skończę.
|
|
#387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że ciuchy w mocnych kolorach, np. t-shirty, mogą wyblaknąć tak po prostu, nawet w ręcznym praniu schodzi z nich barwnik. Dobra do prania jest niemiecka chemia - proszki dobrze piorą, a płyny naprawdę pachną.
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Że co proszę?
Ok, wyzywanie innych od brudasów i leni jest dobre, ale powiedzenie, że ktoś przesadza i żeby zajął się sobą to już brak kultury i naskakiwanie na ludzi? Zapamiętać. Z błotem może mieszać większość. Nawet niesłusznie. Hipokryzja, to takie piękne słowo ![]() Autorko, mam nadzieję że pomogłam Ci chociaż trochę. Mam nadzieję, że Ci się uda. Powodzenia w walce z technologią ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Kurczaczki, wstyd się przyznać, ale ja zmywarki nie potrafię obsługiwać. Idę się schować
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
ja za to nienawidzę prasować jak niczego na świecie, więc kupuję rzeczy niegniotące się oraz wieszam je tak, żeby się nie gniotły, prasuję jak naprawdę muszę. tak, jestem flejtuchem. aha i nie myje codziennie włosów ha!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

Moim marzeniem od zawsze było mieć proste włosy, ale niestety.

A jak to się ma prawo jazdy do prania, bo nie wiem
Ok, wyzywanie innych od brudasów i leni jest dobre, ale powiedzenie, że ktoś przesadza i żeby zajął się sobą to już brak kultury i naskakiwanie na ludzi?
おはよう!