|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Cytat:
Nie otwierałam ale patrzyłam na pudełko i wydawały się OK ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja po zakupach lidlowych i po badaniach... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576]Pani, ale ona mu ścisnęła główkę, takie dzieci nie mają wyczucia, że to nie jest lalka...[/QUOTE]fakt. ale jakbyś postawiła obok innego dziecka A. zrobiłby to samo. i zrobi. (i pokaże oko, i sprawdzi czy nos i uszy się dobrze trzymają ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yhh zanim ja dotrę dzisiaj do lidla to nic już nie będzie ![]() ![]() ![]() Głodna jestem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576] Kucyk, to Twój kot ma dietę jak ja. Dieta, a ciągle tyje, no MEDŻIK ![]() Nie wiem jak to możliwe ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Moja nie wygląda na te 6kg..chyba ![]() Każdy kto bierze ją pierwszy raz na ręce to jest w szoku że taka ciężka. Edytko ciesze się że synuś ma się dobrze ![]() ![]() ![]() Ja też łożysko miałam nisko ale się podniosło. Do 26 tygodnia jeszcze ma szansę ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46564576]Pani, ale ona mu ścisnęła główkę, takie dzieci nie mają wyczucia, że to nie jest lalka... Naprawdę aż dziwnie to wyglądało. Ale może masz rację, ja się słabo znam na dzieciach, jestem na takim etapie, na jakim jest Artek, nie umiem powiedzieć nic o starszych.
[/QUOTE] Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-05-22 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Kucyk spokojnie nie rzucali się jakoś bardzo na te ciążowe ciuchy bardziej na te inne i na dziecięce body i te spodnie
![]() ![]()
#4776 |
Zakorzenienie
|
my na spacerku,byliśmy z małym w biedrze po dad.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Wika:
Cytat:
![]() ![]() pewnie jest ciekawy świata. pewnie chętnie chodziłby przy parkanie czy postał przy skoczkach ![]() Oczywiście mama-kwoka jest cały czas obok. i czuwa. chroni, broni. ba! ostro reaguje. to oczywiście normalne i zrozumiałe. ale interakcje i życie społeczne (czyt. huśtawki) to też jakiś etap rozwoju. chyba mnie jednak poniosło. bo jednak interakcje to duże słowo. raczej mierzenie wzrokiem, lekkie dotykanki i różne tam takie odgłosy paszczowe. T. wczoraj tak się właśnie "bawił" z 11 miesięczniaczką ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-22 o 13:26 Powód: zbyt śmiałe imaginacje ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Zrobiłam w końcu ten obiad bo bym z głodu umarła ![]() Pierwszy obiad zrobiony przeze mnie od lutego ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Tymon sie cieszy jak go obce dzieci szarpia za stopy. Zaglądają do wozka.
Cieszy sie nawet jak mu żyrafę zabierają. Ja mniej ![]() (Widmo zarazków itd.) Ale upał ![]() Wróciliśmy z reh o 11:30 i od tamtej pory w domu siedzimy. Chciałabym jeszcze wyjść na jeden spacer, ale chyba nic z tego ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Co Kucyk zaserwował ma obiad? Ja dzisiaj zjadłam obiad jak człowiek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
A co ugotowałaś?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
Najprostszy obiad
![]() ![]() Mam ulubioną przyprawe do ziemniaków. W sklepie bezglutenowym kupuje. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
![]() Przy stole? wow. pan Tymon. Ile macie stopni? też kminię spacer. może za godzinę do cienia? heh. dylematy... wbijam ![]() jaka przyprawa?
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
byłam w Biedronce i dla mnie bez rewelacji. ubranka może i ładne, ale doszłam do wniosku, że w sumie szkoda mi kasy i doturlam się w tym co mam. poza tym mam obawy co do jakości. cena proszku po przeliczeniu gramatury nie promocyjna. staniki jakoś mi nie podpasowały,pewnie bym wzięła gdyby nie to, że kupiłam jeden na początek wczoraj za 14 zł. jedynie nad pieluchami się dłużej zastanawiałam, ale duze ciężkie pudła więc doszłam do wniosku, że w tż po roz. 3 podjadę wieczorem. innych nie będę kupować na zapas.
#4784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęłam tacke z fotelika do karmienia i postawiłam fotelik przy stole. Jedna lyzeczka on, jeden kęs ja. Kazdy miał swoje, zeby nie było ![]() Polubił nareszcie brokułowa papkę. Nie moge sie docżekac az będziemy robic cos na kształt BLW. (Wychodzi na to, ze faktycznie lubimy to co znamy ![]() W cieniu 30. W pokoju T jest 27 ![]() Nie chicial zasnąć u siebie, wyszłam z wózkiem na taras, bo nie szło go "uśpić" w domu. W woski (na brzuszku ![]() Kurde, głupia opcja. Musze warować przy wózku. Na spacerze to przynajmniej maszeruje ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Pani' a ile stopni u Was? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Kubek Tymek je już owoce?Czy na razie tylko warzywka?
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
Warzywa narazie.
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- I mieso chce juz zacząć dawać. Tylko sie boje ![]() Nie wiem czy indyk, kurak czy królik. ![]() I nie wiem w czym sobie gotowe porcje s pomrozic. Chciałam w pojemniku na lód, ale tam jest napisane "water only". Patrzyłam w ikei za takimi pojemnikami a tam dziwne wypierdkowate kształty ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
Kubek, fotelikowy Tymon
![]() ![]() ![]() ![]() nad własnym talerzem ![]() ![]() ![]() ![]() na oucie 30,7 (w słońcu), 27,5 (w cieniu), w mieszkaniu 26,6. ale nie mam złudzeń, że imć T. będzie siadział/stał/biegał grzecznie w cieniu. będzie łaził, gdzie będzie chciał. a ja za nim... Czy wszystkie filtry 5otki się tak fatalnie rozsmarowują? rano mu nogi i rączki posmarowałam swoim mleczkiem Vichy (30tką). to straszny grzech (że nie dzieciowe)?
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-22 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zadomowienie
|
Ja mam 50tke bioderme i całkiem całkiem sie rozsmarowuję. Tzn dosyć "gładko" ale zostawia oczywiscie warstwę, nie wchlania sie tylko "zastyga" na twarzy i Tymek robi za syna mlynarza
![]() Blada twarz ![]() Sama tez musze zacząć używać, ale przy kp tez chyba jestesmy skazane na mineralne a te przeciez zawsze bielą ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Jesli ta 30stka jest mineralna to nie grzech. Jest? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------
[/COLOR]Jednego jeszcze nie zjada. My dopiero rozpozczynamy rozszerzanie diety. Nie mamy wyeliminowanego żadnego karmienia jeszcze. Cos innego niz mleko je tylko do obiadu. Najpierw cyc a pozniej kleik orkiszowy (jako ekspozycja na gluten- te przepisowe 2-3 gramy) i przecier warzywny. Każde nowe warzywa zaczynam od 3 łyżeczek. Pozniej, przy dobrej tolerancji, zwiększam porcje. Tak z 3/4 małego słoiczka teraz zjada. Cześć oczywiscie ładuje na raczkach i otoczeniu. Jak sie skupi pieknie je lyzeczka (potrafi ładnie otwierać buzie, sam ściąga sobie górna warga pokarm z łyżeczki) ale czasem ma ochote sie pobawić, wiec z lyzeczka do buzi idą palce. Albo sam sobie bierze łyżeczkę i lyzeczka czasem w buzi ładuje czasem nie ![]() Generalnie pozwalam mu na to. Nie spinam sie. I tak żywieniowa podstawa jeszcze przez długi czas jest mleko. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 15:45 Powód: Niech ten słownik tabletowy szlag jasny trafi! |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
czyli wszystko w normie
![]() nie wiem. ja prosta dziewczyna ze wsi. http://aptekamax24.pl/product-pol-75...pakowanie.html Mexoryl + minerały ![]() Młodemu buzię smarowałam dzieciową próbką (Ziajką). Mam LRP Anthelios xl 50tkę dla siebie (też córka mlynarza). Można mu tym? hm... chyba Hippa 50tkę dla dzieci widziałam w Rossie. ma któraś? Tyż młynarza robi? nie potrzebnie to czytałam.... mam pomrożone w normalnych workach ze struną z Ikei... teraz będzie kmina: grzech czy nie grzech ![]()
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
eee znowu ńie grzech.
Te worki przeciez do mrożenia sie nadają. Tylko one duże sa... A ja poki co takie mini mini porcje wielkości "łyżki" chce mieć, na jeden tymkowy obiad. A z filtrami trzeba by składy wygooglac. Ja nie pamietam, wkręt filtrowania mi przeszedł. Kiedys miałam fisia na tym punkcie i byłam obcykana, ale oni skladybconjakis czas zmieniają. Ten hipp jest u sroki opisany, ma tylko jeden filtr mineralny, moze troche mniej bielić. Moze zerkńij w KWC ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-22 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Hmm to ja matka wyrodna
![]() ![]() Fajnie różne podejścia widać, teraz jeszcze na urlopie na stolowce obok nas siedzi mama w 8mcznym chlopcem ("biedne" dziecko nie widzialam go nigdy nigdzie indziej niż w wózku czy na rękach) i jak Wiktorek np dał mu swoją książeczkę to ta mama niepozwolila małemu jej dotknąć tylko szybko nam oddała - no może i książkę ciężko zdezynfekować ale brudna nie była ![]() Aktualnie moje dziecko biega z kamieniami w rękach ![]() ![]() ![]()
#4794 |
Zakorzenienie
|
Domiś zaczyna coraz częście ćwiczyć przewroty z brzuszka na plecy.Ale zawze wtedy pacnie główką o dywan
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjal for ju fota mrożonek ![]() (w folijce spożywczej królik, w woreczkach do mrożenia cielęcina). Poszukam w KWC ![]() ![]() Cytat:
![]() ale w dziecio-klubach też szalał przy ogólnodostępnych sprzętach. w sterylność sali, w której miał rehab. też jakoś nie wierzę ![]() a organoleptycznie wszystko sprawdza(ł). a pamiętam foto Wiktora w czapce Stonsów w piasku. Powiedz mi jak to zrobiłaś, że on ją miał na głowie? swojemu łysolowi chyba na super glue przykleję...
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-22 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przepraszam, że nie cytuję...
mam pytanko: co to jest pik LH ![]()
#4797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pik (najwyższe stężenie) LH pojawia się 24-36 godzin przed owulacją. Nie wiadomo, w którym momencie tego piku jesteś, więc owu pewnie pojawi się w ciągu doby. Pleminiki potrzebują około 6 godzin na kapacytacje, więc słuchaj lekarza i do dzieła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
Pani, z tym pójściem na łatwiznę jeszcze nic straconego, moze ktos HiPPa używał.
Fajne mrozonki ![]() Ty mrozisz surowe mieso a ja chciałam ugotować całość, zblendowac i to proporcjowac. Hmm. Moze pomysł z folia ściągnę od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Ty nie przepraszaj, tylko do booojjuuuuu, do bojju, do bojjuuu, Re-na-taaaa!
łoooo. nie wpadłabym na to. już kumam po co kostkarka. alem tępa dzida :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.