|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
za eweden! ![]() Troppo, mi się nie zwija, ale właśnie w ogóle powietrza nie przepuszcza to gdzie wy teraz mieszkacie? Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1953 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Ale gorąc, nawet jeść mi się nie chce
![]() Przyszło lato i nagle wszystkie sąsiadki zauważyły, że w ciąży jestem... i nie chcą uwierzyć, że za miesiąc rodzę Cytat:
to jedyne letnie owoce, które mogę jeść, na resztę mam uczulenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przy dwójce to będziesz miała urwanie głowy ![]() Cytat:
dużo czy mi się wydaje czy poprzednie porody były w tamten piątek? to która rodzi w następny? ![]() |
||||
|
|
|
#1954 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-05-23 o 09:09 |
|||
|
|
|
#1955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że chłopcy są na tyle grzeczni, że dadzą mamuśce posiedzieć chwilę na forum ![]() Buziaki dla chłopaków Cytat:
Jeszcze rok temu jakby na dworze było 30 st to pierwsza leciałabym na ogródek opalać się a teraz tylko czekam, aż się ochłodzi No i moje balonowe stopy źle to znoszą
|
|||
|
|
|
#1956 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rajstop to ja całą ciąże nosze moje stare z przed ciąży tylko zsuwam je nisko i jest mi wygodnie ale to pewnie zależy komu co pasuje, wiadomo. Tylko czy się nie ugotujesz w rajstopach na weselu w taką pogodę? Cytat:
super a ja dziś się wybieram do fryzjera na zabieg regeneracyjny, pewnie ostatni już bo potem będzie mi szkoda dzidzie zostawić w domu. Tydzień temu jak byłam na pedikjurze to niby fotel w miarę wygodny a musiałam poprosić o koc pod plecy bo bym nie wytrzymała. Miałam iść przed porodem jeszcze raz ale chyba sobie daruje..
|
|
#1957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak już tak trzeci rok z rzędu jeszcze dwa dni zostały i będę mogła wrócić do siebie, a wtedy hulajjjj dusza Adaśko niech wyskakuje
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Eweden powodzenia i czekamy na wiadomości
![]() Zostało nieco ponad tydz do czerwca, a tu już takie emocje porodowe ![]() U nas też upały, w nocy strasznie się pocę Od kilku miesięcy leci mi już siara, ale teraz to coraz mocniej. Myślicie ze będzie to miało później jakiś zły wpływ na karmienie? W ogóle nie mówiłam wam ale miałam mały wypadek w środę, wychodząc z domu do lekarza wjechała we mnie dziewczynka na hulajnodze Aha i przy ostatnim badaniu moczu wyszedł mi w nim cukier, zmierzyli mi też z palca i miałam podwyższony, ale lekarz stwierdził że to dla tego że jadłam śniadanie ale czy płatki kukurydziane i herbata mogły go tak podnieść? Wcześniej nie miałam problemów z cukrem...
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do lekarza to faktycznie przykro,ze tak Cię przekazał innemu,ale może miał swoje powody i na pewno mimo wszystko będziesz w dobrych rękach![]() Cytat:
Nie wiem jak ja bym sobie z tym poradzila,bo nawet jak mi pobierają krew to odwracam wzrok,bo nie lubię tego widoku...To dzisiaj masz bardzo pracowity dzień...Powodzenia,żebyś się ze wszystkim wyrobila ![]() Cytat:
trzymam kciuki z całych sił! Powodzenia ![]() Cytat:
Mi w pierwszej ciąży nic nie lecialo,a i tak karmiłam córcię.Teraz jak scisne brodawke to coś tam leci...Dobrze,ze nic poważniejszego Ci się nie stało po tym wypadku. Na szczęście maluszek jest dobrze chroniony w brzuszku i na pewno jest bezpieczny.A bok boli na pewno od uderzenia,bo z tego co piszesz było dosyć mocne. Ja dzisiaj w nocy tez się budziłam cała mokra,a w dodatku dzisiaj znowu córcia z nami spala,wiec miałam jeszcze dodatkowe ogrzewanie ale chyba jakoś mój organizm przyzwyczaja się do spania z nią,bo dzisiaj już nie wstalam taka połamana i nawet w miarę się wyspalam mimo kilku pobudek w nocy![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() AAAAAAAAA! Kolejny poród Eweden Trzymam kciuki, za piękny i sprawny poród ANTERIA ja siarę zaczęłam mieć na początku 8 miesiąca... A jak to się przełoży na laktację? Mi też ostatnio wyszedł ślad cukru w moczu, ale to pewnie po owocowym szaleństwie wieczornym ![]() beat@ U mnie masakra! Upał ![]() ChocolateSuper, że wychodzicie mam nadzieję, że chłopaki będą grzeczne pozwolą mamusi na forum![]() Bogini Bastet Został już tylko miesiąc, wiem, że to nieprzyjemne, ja też sobie aplikowałam zastrzyki w brzuch po operacji, ale niestety inaczej się nie da ![]() Ja dziś mam za sobą kiepską noc, chyba przez połączenie upału i kataru Piorę dziś nasze łóżko, i znów wzięłam się za podłogi. Higieniczne szaleństwo powróciło ale nic na to nie poradzę, muszę i już!Piorę poduszki- mam nadzieję ze ich nie zmarnuję Dobrego dnia brzuchatki i mamusie |
|
|
|
#1962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja powiedziałam że chce wyjechać z tak małym dzieckiem jak wszystko będzie dobrze to mnie zakrzyczeli... Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568012] Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi [/QUOTE]w sklepach budowlanych i w biedronce wczoraj widziałam [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568978]Temat był już chyba poruszany, ale nie mogę znaleźć... Co mogę wziąć na teraz na alergię?? Mam na kilka różnych rzeczy, ale jedne są w małym stopniu (kurz, pleśń, sierść psa) i tylko lekki katar mam, a inne w dużym (trawy, zboża, bylica, pierze).. O ile z pierzem kontaktu nie mam, tak cała reszta właśnie pyli i nie muszę wychodzić z domu.. Wystarczy, że mam okna otwarte, to cały czas kicham, smarkam się, a dzisiaj okropnie swędzi mnie między gardłem a uchem (dziewczyny z alergią wiedzą o czym mowa)... Katar jestem w stanie przecierpieć, ale to swędzenie jest nie do wytrzymania, szału już dostaję....[/QUOTE] wiem co przeżywasz bo też jestem alergikiem Cytat:
Co do lekarza to też się wczoraj na swoim zawiodłam bo chciałam się wypytać o powikłania i przebieg porodu a w skrócie usłyszałam że nic mi nie powie bo będę się nakręcać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja po wczorajszej wizycie wiem tyle że rozwarcie coraz większe ale szyjka przestała się skracać i mały jeszcze sobie pływa zamiast zejść w dół |
||||||
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIA co do cukru to na pewno był podwyższony przez zjedzone śniadanie. Płatki kukurydziane zawierają sporo cukru i pewnie zjadlas je z mlekiem,a ono też bardzo cukier podnosi. Najlepiej powtórz badanie na czczo to będziesz spokojna
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za szybki poródTak właśnie się domyślałam po statusie na fb. Cytat:
Kończe od rana prasowanie i co pół godziny muszę przerwy robić więc idzie mi to w ślimaczym tempie. Coś mi słabo od wczoraj i mam zawroty głowy. Przy gotowaniu obiadu chyba spadnę a zostaje sama w domu.
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
A tak zauważyłam,że do tej pory porody były parami,tzn Chocolate urodziła dwa maluszki,wiec liczy się podwójnie
A agaaga89 i Aldrin urodziły tego samego dnia. To,którą chętna do rodzenia dzisiaj w parze z eweden ?![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba dziś się już zabezpieczę i użyję podkładu, chociaż spokojniej będę spać że w razie czego jest jakaś dodatkowa warstwa ochronna.Ja dziś wstałam o 6 i ostatnio jakoś przeważnie tak wstaję bo TŻ też wstaje tak do pracy. Później już zasnąć się nie da a jeszcze akurat słońce tak świeci to już w ogóle nie ma spania. W ogóle teraz to trzeba się już bardzo mocno z maszynką zaprzyjaźnić. Wcześniej jakoś nie miałam problemów, przed każdą wizytą wszystko cacy, nóżki, "bożena" a wczoraj myślałam że szału dostanę. Co ja się nawyzywałam Liczę że na poniedziałkowej wizycie ginka powie mi że można się powoli szykować albo coś podobnego ![]() Cytat:
powodzenia życzę i żeby sprawnie poszło
|
||
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w ten mega gorący dzień!
eweden trzymam kciuki i dopinguję Piszecie o tym manikirze i pedikirze i też mnie ochota naszła, a moja kosmetyczka na macierzyńskim ![]() Chocolate ale fajnie, że idziecie do domku Widziałam na majowym, że Aldrin i Agaaga wyszły w tym tygodniu też do domu Cytat:
W najbliższą środę mam dzień matki w przedszkolu, 3-go montują mi balustardę, więc najwcześniej 4-go mogę
Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2014-05-23 o 10:31 |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się rozpędzamy. Ja mam od kilku dni takie przepowiadacze, że paznokcie z bólu w kanape wbijam albo w nogi Ciekawe jak będą boleć prawdziwe bóle Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, ja pierwszej nocy jak założyłam ten podklad to już chciałam Tz budzić, że się zaczelo
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koniec bólu, spuchniętych stóp, mdłości, zadyszek i co tam by jeszcze nie było
|
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem Wam ze poki co chlopaki sa aniolki
budza sie co 3h na jedzonko a tak to spia albo leza i sie rozgladaja pewnie to nie potrwa juz dlugo no ale zobaczymy jak bedzie w domku dolaczam usmiech Oliego po wypiciu mleka i wpadne do Was pozniej buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, pod przescieradlo chciałam napisać. Jedno myślę drugie pisze
no nie kupowałam innego bo myslalam, ze te sie sprawdza...Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
super wiesci.Jak znajdziesz chwile wytchnienia to naskrob nam co nieco jak Wam idzie
Ewedenpowodzenia! A nawet mam nadzieje,ze juz tulisz swoje Malenstwo! Cytat:
A co do cukru,ja mialam tak w zeszlym tygodniu.Mocz mialam badany po poludniu,a rano zjadlam kawalek ciasta.Tydzien pozniej wszystko bylo w normach.Takze mi lekarza powiedzial,ze czasem tak bywa. truskawki ja juz od tygodnia sie nimi objadam ![]() chce sie ich najesc jak najwiecej,bo w zeszlym roku karmilam piersia i nie moglam i teraz tez sie szykuje taki czas,wiec dopoki Malej nie ma,mam zamiar sie objadac tonami.Bo pamietajcie,ze truskawki to najwieksze uczulacze i lepiej nie ryzykowac przy karmieniu.
|
|
#1975 | |||
|
Rozeznanie
|
Berenika na alergię nie poradzę
ja jedynie mam od zeszłego roku jakieś uczulenie na powiekach chyba od słońca, bez kremu +50 i okularów przeciwsłonecznych nie wychodzę z domu, nawet jak pranie idę powiesićBogini ja kupiłam sobie jedne rajstopy ciążowe na komunię, bo miałam iść w sukience, ale ostatecznie założyłam spodnie więc leżą nierozpakowane Anteria trzymam kciuki z poniedziałkową wizytę Dobrze, że maluszek przybiera[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46572137] Mamy podwójne, macie jakieś rady na to by przerzucić dziecko na sikanie do nocnika?? Bo ja już nie mam siły... [/COLOR][/QUOTE] Duuuuużo cierpliwości i wytrwałości Jak na razie nocnik mu nie podchodzi to na kilka dni możesz odpuścić, ale najlepiej właśnie wykorzystać do tego latoCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- chocolate pięknie ![]() klask i:Oj ja też Właśnie teściowa dzwoniła, że ma dla mnie kg |
|||
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1978 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje raczej nie bolą tylko czuję ucisk w dole brzucha + twardnienie całego brzucha. Tylko kilka razy ostatnio mnie złapał taki bolesny skurcz w dole brzucha, a i tak się przestraszyłam...Cytat:
Cytat:
Ja 4-tego będę miała ciążę donoszoną, więc niby też mogę rodzić, ale wolę, żeby mały jeszcze trochę posiedział w brzuszku i nabrał tłuszczyku, bo raczej nieduży się zapowiada ![]() Cytat:
zresztą jak leżałam to poczułam tylko takie "pyknięcie" w kroczu i dopiero jak wstałam, żeby sprawdzić co się dzieje to mi pociekło po nogach ![]() A z tym goleniem to nic nie mów. Dopóki było chłodniej to zbyt często się tym nie zajmowałam, a teraz fajnie by było ubrać jakąś przewiewną kieckę, więc nogi muszą jakoś wyglądać...a strasznie nieporadnie mi to wychodzi, że o goleniu "szanownej" nie wspomnę ![]() Ja też Wam pozazdrościłam pedikiurów i idę coś zrobić ze swoimi stopami, bo już zaczynają straszyć ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ogólnie przez większość ciąży takie bóle okresowe łapią (jedynie od 16 do 23 tygodnia miałam spokój). No ale te, od kilku dni coraz mniej z bólami miesiączkowymi mają wspólnego Ćwiczę oddychanie wtedy po nospie przechodzą więc ok. Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1980 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym fajnie by było ją przyzwyczaić do tego że tatuś w nocy ją uspokaja, choć to pewnie ciężko zrobić do szpitala w żadne odwiedziny ja bym jej nie brała, będzie jeszcze większy ryk i stres dla małej (i dla Ciebie) przy rozstaniu niż to wszystko by było warte, ale mam nadzieję, że jakoś dacie radę!Cytat:
Ważne, że mały rośnie, na pewno przekroczy 2 kg a może nawet do 2,5 dobije ![]() Cytat:
ze szczegółami ![]() Cytat:
ależ fajnie oby wszystko było dobrze ![]() Ja dziś znowu mam plan poplażować a od rana w kółko coś jem, jakiś głód mnie dopadł... Właśnie myślę o czekoladzie |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

to gdzie wy teraz mieszkacie? 
część ze śmietanką i cukrem takie utarte, część po prostu zwyczajnie i nie mogę się ruszać
to jedyne letnie owoce, które mogę jeść, na resztę mam uczulenie 
1800 sporo urósł w ostatnich tyg ale i tak jest malutki, mam nadzieję że do porodu jeszcze troszkę przybierze. Jestem w 35 tyg, mam już zapowiedziane że dłużej jak do 38 tygodnia na pewno nie pochodzę. Więc zostało mi niecałe trzy tyg
wychodzimy dzis z moimi aniolkami ze szpitala
wiec mam nadzieje ze bede tu juz czesciej zagladac 

Nie wiem jak ja bym sobie z tym poradzila,bo nawet jak mi pobierają krew to odwracam wzrok,bo nie lubię tego widoku...

nie wiem czy to były przepowiadacze, ale to całkiem inny ból był. I ja też mam podkład rozłożony pod przescieradlem, ale powiem Wam, że w ogóle nie przepuszczaja powietrza i noge mam zawsze mokrą 

ja jedynie mam od zeszłego roku jakieś uczulenie na powiekach chyba od słońca, bez kremu +50 i okularów przeciwsłonecznych nie wychodzę z domu, nawet jak pranie idę powiesić
klask i:
Moje raczej nie bolą tylko czuję ucisk w dole brzucha + twardnienie całego brzucha. Tylko kilka razy ostatnio mnie złapał taki bolesny skurcz w dole brzucha, a i tak się przestraszyłam...