Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 08:57   #1951
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Informuję, że eweden odeszły wody ok. 6 rano, prosimy o kciuki i doping, żeby szybko i sprawnie poszło
No to

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-23, 09:01   #1952
bluesky89
Zakorzenienie

za eweden!

Troppo, mi się nie zwija, ale właśnie w ogóle powietrza nie przepuszcza to gdzie wy teraz mieszkacie?

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-23, 09:03   #1953
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Ale gorąc, nawet jeść mi się nie chce
Przyszło lato i nagle wszystkie sąsiadki zauważyły, że w ciąży jestem... i nie chcą uwierzyć, że za miesiąc rodzę

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam truskawki, już nasze krajowe, pięknie pachnące i zjadłam chyba pół kilo część ze śmietanką i cukrem takie utarte, część po prostu zwyczajnie i nie mogę się ruszać chyba będę codziennie do porodu je kupować i jeść, bo później chyba nie można za bardzo jak się karmi...
Też wczoraj jadłam to jedyne letnie owoce, które mogę jeść, na resztę mam uczulenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jesteśmy już po wizytach w tym tyg. I powiem wam że czuję się odrzucona przez mojego lekarza prowadzącego. Mówił że chce sam prowadzić ciążę do końca a później cc. Ja się do niego przyzwyczaiłam i lubię go ogólnie, no ale teraz stwierdził że jednak ciążę zakończę u tego lekarza w szpitalu. Ok nie mam też do niego nic, wydaje się kompetentny i w ogóle już wszystko pod poród mi załatwia ale jakoś tak dziwnie, bo mój lekarz ciągle widnieje jako prowadzący ale już do porodu (o ile w ogóle) będę u niego tylko raz za dwa tyg. W ogóle to już nie dużo wizyt mi zostało. Mały mierzy tylko 1800 sporo urósł w ostatnich tyg ale i tak jest malutki, mam nadzieję że do porodu jeszcze troszkę przybierze. Jestem w 35 tyg, mam już zapowiedziane że dłużej jak do 38 tygodnia na pewno nie pochodzę. Więc zostało mi niecałe trzy tyg Martwię się, pocieszające jest to że tutaj mają podobno bardzo dobrze rozbudowany oddział dla noworodków i dobry sprzęt do ratowania życia i zdrowia maluchów, ale ja wierzę że mój maluch nie będzie potrzebował tego, marzę że od razu ze mną będzie i że nie wyląduje w żadnym inkubatorze. Teraz pozostaje nam jedynie czekać. Mam nadzieję w poniedziałek dowiemy się dokładnie kiedy urodzi się Raduś.

Także następna wizyta w Poniedziałek 26.06.
Miejmy nadzieję, że uda mu się przeskoczyć 2kg. Niestety sporo dzieciaczków rodzi się z tą przypadłością i wszystko kończy się dobrze

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej kobietki
juz chyba nigdy was nie nadrobie wychodzimy dzis z moimi aniolkami ze szpitala wiec mam nadzieje ze bede tu juz czesciej zagladac mam tez nadzieje ze u was wszystko ok ! i widze ze dwie mamusie juz tez urodzily gratuluje
odezwe sie niebawem buziaki dla was od moich chlopcow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powodzenia przy dwójce to będziesz miała urwanie głowy
Cytat:
Informuję, że eweden odeszły wody ok. 6 rano, prosimy o kciuki i doping, żeby szybko i sprawnie poszło
Ale wiadomość z rana dużo
czy mi się wydaje czy poprzednie porody były w tamten piątek? to która rodzi w następny?
Stary 2014-05-23, 09:04   #1954
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
W każdym markecie typu Castorama kupisz moskitiery za ok 10zł, takie do przyklejenia na taśmę załączoną do zestawu. Lat to to pewnie nie wytrzyma, ale za taką cenę można się pokusić. U mnie właśnie jedna czeka na męża i zamontowanie
Dokładnie. My też wczoraj kupiliśmy. Za wymiar 130x150 zapłaciliśmy niecałe 9zł. Byliśmy akurat w Praktikerze, ale napewno kupi sie to w każdym budowlano-remontowym sklepie. Warto o tym pomyśleć bo zawsze to mniejsze ryzyko że coś pogryzie maluszka.

Cytat:
hej kobietki
juz chyba nigdy was nie nadrobie wychodzimy dzis z moimi aniolkami ze szpitala wiec mam nadzieje ze bede tu juz czesciej zagladac mam tez nadzieje ze u was wszystko ok ! i widze ze dwie mamusie juz tez urodzily gratuluje

Super! Czekamy na relacje z nowej roli

Cytat:
Ojjjj.... trzymam mocno kciuki! Ale co to za poruszenie sie robi? Miała TP 07.06 a to bardzo blisko do mojego!!!

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png

Edytowane przez kinia8906
Czas edycji: 2014-05-23 o 09:09
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:05   #1955
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy już po wizytach w tym tyg. I powiem wam że czuję się odrzucona przez mojego lekarza prowadzącego. Mówił że chce sam prowadzić ciążę do końca a później cc. Ja się do niego przyzwyczaiłam i lubię go ogólnie, no ale teraz stwierdził że jednak ciążę zakończę u tego lekarza w szpitalu. Ok nie mam też do niego nic, wydaje się kompetentny i w ogóle już wszystko pod poród mi załatwia ale jakoś tak dziwnie, bo mój lekarz ciągle widnieje jako prowadzący ale już do porodu (o ile w ogóle) będę u niego tylko raz za dwa tyg. W ogóle to już nie dużo wizyt mi zostało. Mały mierzy tylko 1800 sporo urósł w ostatnich tyg ale i tak jest malutki, mam nadzieję że do porodu jeszcze troszkę przybierze.
Kochana, jesteś w dobrych rękach, widocznie lekarz miał jakieś powody ku temu, żeby przy porodzie był z Tobą inny lekarz Może jest lepszym specjalistą od niego?? A Raduś - dobrze, że przybiera na wadze, to jest najważniejsze

Cytat:
wychodzimy dzis z moimi aniolkami ze szpitala wiec mam nadzieje ze bede tu juz czesciej zagladac mam tez nadzieje ze u was wszystko ok ! i widze ze dwie mamusie juz tez urodzily gratuluje
Teraz to chyba rzadziej będziesz zaglądać Chyba, że chłopcy są na tyle grzeczni, że dadzą mamuśce posiedzieć chwilę na forum
Buziaki dla chłopaków

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U was też już tak gorąco ? Strasznie źle mi się przez to ciepło spało. Nawet się skrawkiem kołdry w nocy nie przykrywałam a i tak upocona wstałam. Na dzis 30 stopni zapowiadają
Ja już tak śpię od kilku dni, kołdra to zło Jeszcze rok temu jakby na dworze było 30 st to pierwsza leciałabym na ogródek opalać się a teraz tylko czekam, aż się ochłodzi No i moje balonowe stopy źle to znoszą
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:13   #1956
morin
Raczkowanie

Witam się z rana
Cytat:
hej kobietki
.
<kciuki> super że wychodzicie akurat piękna pogoda z tej okazji

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość

robienie sobie samej zastrzyków mnie przerasta dlaczego to akurat musi być brzuch chyba strzeliłam sobie w jakieś naczynko i mam teraz krwiaka to będzie bardzo trudny miesiąc.............jak mam zrobić sobie zastrzyk to aż odechciewa mi się jeść

kupiłam rajstopy, ale wybór był lichy. jedne z wysokim stanem a drugie z obniżonym. Muszę mieć rajstopy, bo popękały mi żyłki na nogach i w ogóle strasznie mam brzydkie nogi teraz: puchnące, blade, obrzęknięte, galaretowate

jak na złość dzisiaj jeszcze badania muszę zrobić a kompletnie nie mam nastroju na wkuwanie kolejnej igły w moje ciało
Podziwiam za robienie tych zastrzyków, wiem że trzeba i należy się zmobilizować ale ja mam jakąś zastrzykową fobie więc tym bardziej Cię podziwiam

Co do rajstop to ja całą ciąże nosze moje stare z przed ciąży tylko zsuwam je nisko i jest mi wygodnie ale to pewnie zależy komu co pasuje, wiadomo.

Tylko czy się nie ugotujesz w rajstopach na weselu w taką pogodę?

Cytat:
<kciuki> to pewnie dziś będzie kolejny Dzidziuś super

a ja dziś się wybieram do fryzjera na zabieg regeneracyjny, pewnie ostatni już bo potem będzie mi szkoda dzidzie zostawić w domu.
Tydzień temu jak byłam na pedikjurze to niby fotel w miarę wygodny a musiałam poprosić o koc pod plecy bo bym nie wytrzymała. Miałam iść przed porodem jeszcze raz ale chyba sobie daruje..
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:13   #1957
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Troppo, mi się nie zwija, ale właśnie w ogóle powietrza nie przepuszcza to gdzie wy teraz mieszkacie?
drugi tydzień opiekuje się dzieciakami, bo ich mama wyjechała na wakacje i tak już tak trzeci rok z rzędu jeszcze dwa dni zostały i będę mogła wrócić do siebie, a wtedy hulajjjj dusza Adaśko niech wyskakuje
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:17   #1958
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Eweden powodzenia i czekamy na wiadomości

Zostało nieco ponad tydz do czerwca, a tu już takie emocje porodowe

U nas też upały, w nocy strasznie się pocę

Od kilku miesięcy leci mi już siara, ale teraz to coraz mocniej. Myślicie ze będzie to miało później jakiś zły wpływ na karmienie?

W ogóle nie mówiłam wam ale miałam mały wypadek w środę, wychodząc z domu do lekarza wjechała we mnie dziewczynka na hulajnodze Zarówno ona jak i ja byłam przerażona mało się nie przewróciłam a Tż-t tak ją ochrzanił że mi się żal jej zrobiło, no ale nie zmienia to faktu że się tak nie szaleje po chodnikach a ja jej zwyczajnie nie zdążyłam zauważyć. Wszystko jest ok z małym ale jakoś tak od wtedy boli mnie brzuch po tej stronie w którą mnie uderzyła, nie mam ani siniaka ani nic, mam nadzieję że to boli tak po prostu.

Aha i przy ostatnim badaniu moczu wyszedł mi w nim cukier, zmierzyli mi też z palca i miałam podwyższony, ale lekarz stwierdził że to dla tego że jadłam śniadanie ale czy płatki kukurydziane i herbata mogły go tak podnieść? Wcześniej nie miałam problemów z cukrem...
Stary 2014-05-23, 09:41   #1959
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
drugi tydzień opiekuje się dzieciakami, bo ich mama wyjechała na wakacje i tak już tak trzeci rok z rzędu jeszcze dwa dni zostały i będę mogła wrócić do siebie, a wtedy hulajjjj dusza Adaśko niech wyskakuje
Aaa, takie buty ;-) gdzieś mi umknęło wcześniej.. no to jeszcze chwilka i będziesz w domku

Stary 2014-05-23, 09:49   #1960
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Jesteśmy już po wizytach w tym tyg. I powiem wam że czuję się odrzucona przez mojego lekarza prowadzącego. Mówił że chce sam prowadzić ciążę do końca a później cc. Ja się do niego przyzwyczaiłam i lubię go ogólnie, no ale teraz stwierdził że jednak ciążę zakończę u tego lekarza w szpitalu. Ok nie mam też do niego nic, wydaje się kompetentny i w ogóle już wszystko pod poród mi załatwia ale jakoś tak dziwnie, bo mój lekarz ciągle widnieje jako prowadzący ale już do porodu (o ile w ogóle) będę u niego tylko raz za dwa tyg. W ogóle to już nie dużo wizyt mi zostało. Mały mierzy tylko 1800 sporo urósł w ostatnich tyg ale i tak jest malutki, mam nadzieję że do porodu jeszcze troszkę przybierze. Jestem w 35 tyg, mam już zapowiedziane że dłużej jak do 38 tygodnia na pewno nie pochodzę. Więc zostało mi niecałe trzy tyg Martwię się, pocieszające jest to że tutaj mają podobno bardzo dobrze rozbudowany oddział dla noworodków i dobry sprzęt do ratowania życia i zdrowia maluchów, ale ja wierzę że mój maluch nie będzie potrzebował tego, marzę że od razu ze mną będzie i że nie wyląduje w żadnym inkubatorze. Teraz pozostaje nam jedynie czekać. Mam nadzieję w poniedziałek dowiemy się dokładnie kiedy urodzi się Raduś.

Najwazniejsze,ze mały przybiera na wadze. Jak dobije do 2 kg to już będzie super. Takie maluszki najczęściej świetnie sobie radzą po narodzinach a co do lekarza to faktycznie przykro,ze tak Cię przekazał innemu,ale może miał swoje powody i na pewno mimo wszystko będziesz w dobrych rękach

Cytat:
Hej

robienie sobie samej zastrzyków mnie przerasta dlaczego to akurat musi być brzuch chyba strzeliłam sobie w jakieś naczynko i mam teraz krwiaka to będzie bardzo trudny miesiąc.............jak mam zrobić sobie zastrzyk to aż odechciewa mi się jeść

dziś mam masę roboty, muszę się dobrze zorganizować - wyjeżdżamy, a ja kompletnie nie jestem przygotowana do wyjazdu i torbę muszę jeszcze spakować i malucha w razie czego oczywiście

kupiłam rajstopy, ale wybór był lichy. jedne z wysokim stanem a drugie z obniżonym. Muszę mieć rajstopy, bo popękały mi żyłki na nogach i w ogóle strasznie mam brzydkie nogi teraz: puchnące, blade, obrzęknięte, galaretowate

jak na złość dzisiaj jeszcze badania muszę zrobić a kompletnie nie mam nastroju na wkuwanie kolejnej igły w moje ciało

no i tak smęcę od rana

wczoraj dotarło do mnie, że za rok będę obchodziła już dzień matki
tymczasem swojej mamie kupiłam wirtualnie zabieg rewitalizujący u kosmetyczkiw dzień matki mają jej dostarczyć zaproszenie
Współczuję tych zastrzyków i to w dodatku w brzuch Nie wiem jak ja bym sobie z tym poradzila,bo nawet jak mi pobierają krew to odwracam wzrok,bo nie lubię tego widoku...
To dzisiaj masz bardzo pracowity dzień...Powodzenia,żebyś się ze wszystkim wyrobila

Cytat:

trzymam kciuki z całych sił! Powodzenia

Cytat:
Eweden powodzenia i czekamy na wiadomości

Zostało nieco ponad tydz do czerwca, a tu już takie emocje porodowe

U nas też upały, w nocy strasznie się pocę

Od kilku miesięcy leci mi już siara, ale teraz to coraz mocniej. Myślicie ze będzie to miało później jakiś zły wpływ na karmienie?

W ogóle nie mówiłam wam ale miałam mały wypadek w środę, wychodząc z domu do lekarza wjechała we mnie dziewczynka na hulajnodze Zarówno ona jak i ja byłam przerażona mało się nie przewróciłam a Tż-t tak ją ochrzanił że mi się żal jej zrobiło, no ale nie zmienia to faktu że się tak nie szaleje po chodnikach a ja jej zwyczajnie nie zdążyłam zauważyć. Wszystko jest ok z małym ale jakoś tak od wtedy boli mnie brzuch po tej stronie w którą mnie uderzyła, nie mam ani siniaka ani nic, mam nadzieję że to boli tak po prostu.

Aha i przy ostatnim badaniu moczu wyszedł mi w nim cukier, zmierzyli mi też z palca i miałam podwyższony, ale lekarz stwierdził że to dla tego że jadłam śniadanie ale czy płatki kukurydziane i herbata mogły go tak podnieść? Wcześniej nie miałam problemów z cukrem...
To,ze teraz leci Ci już siara nie będzie miało żadnego wpływu na karmienie, na pewno nie wyczerpia sie zapasy pokarmu jeśli o to się martwisz Mi w pierwszej ciąży nic nie lecialo,a i tak karmiłam córcię.Teraz jak scisne brodawke to coś tam leci...
Dobrze,ze nic poważniejszego Ci się nie stało po tym wypadku. Na szczęście maluszek jest dobrze chroniony w brzuszku i na pewno jest bezpieczny.A bok boli na pewno od uderzenia,bo z tego co piszesz było dosyć mocne.

Ja dzisiaj w nocy tez się budziłam cała mokra,a w dodatku dzisiaj znowu córcia z nami spala,wiec miałam jeszcze dodatkowe ogrzewanie ale chyba jakoś mój organizm przyzwyczaja się do spania z nią,bo dzisiaj już nie wstalam taka połamana i nawet w miarę się wyspalam mimo kilku pobudek w nocy

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:51   #1961
zophiee
Zakorzenienie

Dzień dobry
AAAAAAAAA! Kolejny poród
Eweden Trzymam kciuki, za piękny i sprawny poród
ANTERIA ja siarę zaczęłam mieć na początku 8 miesiąca...
A jak to się przełoży na laktację? Mi też ostatnio wyszedł ślad cukru w moczu, ale to pewnie po owocowym szaleństwie wieczornym
beat@ U mnie masakra! Upał a dopiero przed 10. Chyba nie wyjdę dziś spod prysznica
ChocolateSuper, że wychodzicie mam nadzieję, że chłopaki będą grzeczne pozwolą mamusi na forum

Bogini Bastet Został już tylko miesiąc, wiem, że to nieprzyjemne, ja też sobie aplikowałam zastrzyki w brzuch po operacji, ale niestety inaczej się nie da

Ja dziś mam za sobą kiepską noc, chyba przez połączenie upału i kataru
Piorę dziś nasze łóżko, i znów wzięłam się za podłogi. Higieniczne szaleństwo powróciło ale nic na to nie poradzę, muszę i już!
Piorę poduszki- mam nadzieję ze ich nie zmarnuję

Dobrego dnia brzuchatki i mamusie
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:52   #1962
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
mam dwie moskitiery dla małego: jedna w komplecie od wózka a drugą kupiliśmy na łóżeczko i będziemy mocować jeśli zajdzie taka potrzeba
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-lozeczka.html

planujemy wyjechać z małym nad jeziorko jak już ogarniemy temat kupujemy łóżeczko turystyczne i na dworze na pewno taka moskitiera się przyda
My na razie mamy tylko do wózka jak coś to dokupię też do łóżeczka.
Jak ja powiedziałam że chce wyjechać z tak małym dzieckiem jak wszystko będzie dobrze to mnie zakrzyczeli...
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w aptece pytałam o liście malin to kobieta nie wiedziała o co mi chodzi i pokazywała zwykłą herbatę malinową... Ale niby na dziś miała zamówić...
I ja w 3 aptekach nie dostałam i odpuściłam
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568012]
Co do moskitier na okna, to gdzie takie coś można kupić, bo odkąd jest ciepło, pełno robactwa mi do domu włazi [/QUOTE]
w sklepach budowlanych i w biedronce wczoraj widziałam
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46568978]Temat był już chyba poruszany, ale nie mogę znaleźć... Co mogę wziąć na teraz na alergię?? Mam na kilka różnych rzeczy, ale jedne są w małym stopniu (kurz, pleśń, sierść psa) i tylko lekki katar mam, a inne w dużym (trawy, zboża, bylica, pierze).. O ile z pierzem kontaktu nie mam, tak cała reszta właśnie pyli i nie muszę wychodzić z domu.. Wystarczy, że mam okna otwarte, to cały czas kicham, smarkam się, a dzisiaj okropnie swędzi mnie między gardłem a uchem (dziewczyny z alergią wiedzą o czym mowa)... Katar jestem w stanie przecierpieć, ale to swędzenie jest nie do wytrzymania, szału już dostaję....[/QUOTE]
wiem co przeżywasz bo też jestem alergikiem najbardziej pieką mnie oczy ale przemywam herbatą i nic nie łykam...
Cytat:

Najważniejsze że Radek przybiera na wadze i obyś miała super prezent na dzień mamy 26.05
Co do lekarza to też się wczoraj na swoim zawiodłam bo chciałam się wypytać o powikłania i przebieg porodu a w skrócie usłyszałam że nic mi nie powie bo będę się nakręcać
Cytat:
hej kobietki

Super że się odezwałaś i że idziecie do domku buziaki dla całej 3
Cytat:
Troppo, wszystko wyjdzie w praniu nie wiem czy to były przepowiadacze, ale to całkiem inny ból był. I ja też mam podkład rozłożony pod przescieradlem, ale powiem Wam, że w ogóle nie przepuszczaja powietrza i noge mam zawsze mokrą

Też mnie to wkurza bo nie dość że się zwija w nocy to jeszcze jak się budzę to mam stracha że to wody
Cytat:
mocne

A ja po wczorajszej wizycie wiem tyle że rozwarcie coraz większe ale szyjka przestała się skracać i mały jeszcze sobie pływa zamiast zejść w dół
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 09:52   #1963
Ka rolina
Zadomowienie

ANTERIA co do cukru to na pewno był podwyższony przez zjedzone śniadanie. Płatki kukurydziane zawierają sporo cukru i pewnie zjadlas je z mlekiem,a ono też bardzo cukier podnosi. Najlepiej powtórz badanie na czczo to będziesz spokojna

Stary 2014-05-23, 09:52   #1964
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
za szybki poród
Tak właśnie się domyślałam po statusie na fb.

Cytat:
Troppo, wszystko wyjdzie w praniu nie wiem czy to były przepowiadacze, ale to całkiem inny ból był. I ja też mam podkład rozłożony pod przescieradlem, ale powiem Wam, że w ogóle nie przepuszczaja powietrza i noge mam zawsze mokrą
Właśnie trzeba będzie niedługo materac zabezpieczyć bo dużo czytam że wody w nocy lub rano odchodzą a szkoda by mi było nowego materaca. Chyba podłoże podkład a na niego duży ręcznik.

Kończe od rana prasowanie i co pół godziny muszę przerwy robić więc idzie mi to w ślimaczym tempie. Coś mi słabo od wczoraj i mam zawroty głowy.
Przy gotowaniu obiadu chyba spadnę a zostaje sama w domu.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 10:02   #1965
Ka rolina
Zadomowienie

A tak zauważyłam,że do tej pory porody były parami,tzn Chocolate urodziła dwa maluszki,wiec liczy się podwójnieA agaaga89 i Aldrin urodziły tego samego dnia. To,którą chętna do rodzenia dzisiaj w parze z eweden ?

Stary 2014-05-23, 10:05   #1966
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
u mnie też się chyba w końcu pojawiły, bo pierwszy raz czułam taki ból brzucha i to w miarę rytmiczny. I też zobaczyłam strach w oczach, bo Synuś ma od poniedziałku się dopiero szykować nawet podkład na łóżko założyłam w razie wypadku

Czy wy też tak macie? Zwykle jak miałam wolne spałam do 8-9-10. A teraz godzina 6-7 a ja wyspana, rześka... Tylko co tu robić? Nie jestem u siebie w domu i do wyboru mam tylko komputer albo czytanie książek i pisanie pracy dyplomowej a na to weny nie mam.
Ja jeszcze żadnego podkładu nie rozłożyłam ale przydałoby się wreszcie bo co noc jak się kładę to mam stresa że coś się może wydarzyć. Choć dopiero na legalu Milenka może się od najbliższego czwartku urodzić ale chyba dziś się już zabezpieczę i użyję podkładu, chociaż spokojniej będę spać że w razie czego jest jakaś dodatkowa warstwa ochronna.
Ja dziś wstałam o 6 i ostatnio jakoś przeważnie tak wstaję bo TŻ też wstaje tak do pracy. Później już zasnąć się nie da a jeszcze akurat słońce tak świeci to już w ogóle nie ma spania.

W ogóle teraz to trzeba się już bardzo mocno z maszynką zaprzyjaźnić. Wcześniej jakoś nie miałam problemów, przed każdą wizytą wszystko cacy, nóżki, "bożena" a wczoraj myślałam że szału dostanę. Co ja się nawyzywałam Już małż się ulitował i powiedział że dzisiaj mi pomoże. No ale jakoś dziś z rana sobie poradziłam sama choć mięsem na wszystkie strony rzucałam. Ciężko tak jak się nic nie widzi a jeszcze jak takie gorąco na dworze to już w ogóle. Pierwszy raz tak miałam że nie mogłam sobie poradzić Dobrze że w pokoju mam lustro od podłogi do sufitu.
Liczę że na poniedziałkowej wizycie ginka powie mi że można się powoli szykować albo coś podobnego bo jak każdej z nas jest mi już naprawdę ciężko a i wizja tych ostatnich tygodni w takich temperaturach mnie przeraża. Z wybiciem czwartku mogę pójść rodzić

Cytat:
o rany rany powodzenia życzę i żeby sprawnie poszło

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 10:30   #1967
kamilla123
Rozeznanie

Witam w ten mega gorący dzień!

eweden trzymam kciuki i dopinguję

Piszecie o tym manikirze i pedikirze i też mnie ochota naszła, a moja kosmetyczka na macierzyńskim

Chocolate ale fajnie, że idziecie do domku Powodzenia! I wpadnij jak tylko znajdziesz chwilę podzielić się z nami pierwszymi wrażeniami

Widziałam na majowym, że Aldrin i Agaaga wyszły w tym tygodniu też do domu

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
A tak zauważyłam,że do tej pory porody były parami,tzn Chocolate urodziła dwa maluszki,wiec liczy się podwójnieA agaaga89 i Aldrin urodziły tego samego dnia. To,którą chętna do rodzenia dzisiaj w parze z eweden ?
Ja jeszcze nie W najbliższą środę mam dzień matki w przedszkolu, 3-go montują mi balustardę, więc najwcześniej 4-go mogę

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2014-05-23 o 10:31
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 10:32   #1968
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki
Ale się rozpędzamy.
Ja mam od kilku dni takie przepowiadacze, że paznokcie z bólu w kanape wbijam albo w nogi Ciekawe jak będą boleć prawdziwe bóle

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 10:35   #1969
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, ja pierwszej nocy jak założyłam ten podklad to już chciałam Tz budzić, że się zaczelo teraz już wiem o co halo, ale strasznie mnie to denerwuje. Myslalam, ze moze Małemu do łóżeczka to wsadze pod materacyk, ale nie ma opcji, bo tylko się będzie męczyć i pocic...

Stary 2014-05-23, 10:41   #1970
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Kciuki
Ale się rozpędzamy.
Ja mam od kilku dni takie przepowiadacze, że paznokcie z bólu w kanape wbijam albo w nogi Ciekawe jak będą boleć prawdziwe bóle
Jakie by nie były... to już będzie koniec koniec bólu, spuchniętych stóp, mdłości, zadyszek i co tam by jeszcze nie było
Stary 2014-05-23, 10:51   #1971
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki
Ale się rozpędzamy.

Będziesz następna?
Cytat:
Pradip, ja pierwszej nocy jak założyłam ten podklad to już chciałam Tz budzić, że się zaczelo teraz już wiem o co halo, ale strasznie mnie to denerwuje. Myslalam, ze moze Małemu do łóżeczka to wsadze pod materacyk, ale nie ma opcji, bo tylko się będzie męczyć i pocic...

a to dla siebie i synka masz taki sam? Pod materacyk to się mija z celem
Stary 2014-05-23, 10:59   #1972
choc0late
Wtajemniczenie

powiem Wam ze poki co chlopaki sa aniolki budza sie co 3h na jedzonko a tak to spia albo leza i sie rozgladaja pewnie to nie potrwa juz dlugo no ale zobaczymy jak bedzie w domku dolaczam usmiech Oliego po wypiciu mleka i wpadne do Was pozniej buziaki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400835541068.jpg (27,7 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-05-23, 11:00   #1973
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, pod przescieradlo chciałam napisać. Jedno myślę drugie pisze no nie kupowałam innego bo myslalam, ze te sie sprawdza...

Stary 2014-05-23, 11:04   #1974
bazile
Zadomowienie

Cytat:
hej kobietki
super wiesci.Jak znajdziesz chwile wytchnienia to naskrob nam co nieco jak Wam idzie

Ewedenpowodzenia! A nawet mam nadzieje,ze juz tulisz swoje Malenstwo!

Cytat:

kurcze z tymi dzieciakami na chodnikach naprawde trzeba uwazac.Dobrze,ze sie dobrze czujesz.
A co do cukru,ja mialam tak w zeszlym tygodniu.Mocz mialam badany po poludniu,a rano zjadlam kawalek ciasta.Tydzien pozniej wszystko bylo w normach.Takze mi lekarza powiedzial,ze czasem tak bywa.

truskawki ja juz od tygodnia sie nimi objadam chce sie ich najesc jak najwiecej,bo w zeszlym roku karmilam piersia i nie moglam i teraz tez sie szykuje taki czas,wiec dopoki Malej nie ma,mam zamiar sie objadac tonami.Bo pamietajcie,ze truskawki to najwieksze uczulacze i lepiej nie ryzykowac przy karmieniu.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:11   #1975
kamilla123
Rozeznanie

Berenika na alergię nie poradzę ja jedynie mam od zeszłego roku jakieś uczulenie na powiekach chyba od słońca, bez kremu +50 i okularów przeciwsłonecznych nie wychodzę z domu, nawet jak pranie idę powiesić

Bogini ja kupiłam sobie jedne rajstopy ciążowe na komunię, bo miałam iść w sukience, ale ostatecznie założyłam spodnie więc leżą nierozpakowane

Anteria trzymam kciuki z poniedziałkową wizytę Dobrze, że maluszek przybiera

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46572137]
Mamy podwójne, macie jakieś rady na to by przerzucić dziecko na sikanie do nocnika?? Bo ja już nie mam siły... [/COLOR][/QUOTE]

Duuuuużo cierpliwości i wytrwałości Jak na razie nocnik mu nie podchodzi to na kilka dni możesz odpuścić, ale najlepiej właśnie wykorzystać do tego lato Zachęcać, nie zmuszać, może jakaś mała nagroda za zrobienie siusiu do nocnika (ale nie za każdym razem)

Cytat:
Czy wy też tak macie? Zwykle jak miałam wolne spałam do 8-9-10. A teraz godzina 6-7 a ja wyspana, rześka...
Dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze, w sensie bez pobudek w nocy Ale też ostatnio budzę się dość wcześnie nawet 5-6 i już zasnąć nie mogę, ale czas się chyba przyzwyczajać

Cytat:
Z krwi to najbardziej miarodajny jest wynik na czczo, a z glukozą w moczu to nie wiem jak to jest

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A ja po wczorajszej wizycie wiem tyle że rozwarcie coraz większe ale szyjka przestała się skracać i mały jeszcze sobie pływa zamiast zejść w dół
Miałaś usg wczoraj?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

chocolate pięknie idzie chłopaków rozróżnić? Oni są dwujajowi prawda? Jeszcze raz gratulujęklask i:

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość

truskawki ja juz od tygodnia sie nimi objadam
Oj ja też Właśnie teściowa dzwoniła, że ma dla mnie kg
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 11:19   #1976
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip, pod przescieradlo chciałam napisać. Jedno myślę drugie pisze no nie kupowałam innego bo myslalam, ze te sie sprawdza...
A no to ja też położyłam pod prześcieradło
Cytat:
powiem Wam ze poki co chlopaki sa aniolki budza sie co 3h na jedzonko a tak to spia albo leza i sie rozgladaja pewnie to nie potrwa juz dlugo no ale zobaczymy jak bedzie w domku dolaczam usmiech Oliego po wypiciu mleka i wpadne do Was pozniej buziaki

jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Miałaś usg wczoraj?
Stary 2014-05-23, 11:20   #1977
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Będziesz następna?
Do 02 czerwca chce wytrzymać i mogę rodzić

Stary 2014-05-23, 11:23   #1978
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki
Ale się rozpędzamy.

To niezłe te przepowiadacze masz Moje raczej nie bolą tylko czuję ucisk w dole brzucha + twardnienie całego brzucha. Tylko kilka razy ostatnio mnie złapał taki bolesny skurcz w dole brzucha, a i tak się przestraszyłam...
Cytat:

A co to za podkład? Teraz się zaczęłam zastanawiać, czy ten który mała miała w łóżeczku też nie był taki kiepski, ale miała go pod prześcieradłem przez 1,5 roku i nie zauważyłam, żeby budziła się spocona...
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie W najbliższą środę mam dzień matki w przedszkolu, 3-go montują mi balustardę, więc najwcześniej 4-go mogę
No to mała musi faktycznie jeszcze poczekać, żeby mamie planów nie popsuć Ja 4-tego będę miała ciążę donoszoną, więc niby też mogę rodzić, ale wolę, żeby mały jeszcze trochę posiedział w brzuszku i nabrał tłuszczyku, bo raczej nieduży się zapowiada
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja jeszcze żadnego podkładu nie rozłożyłam ale przydałoby się wreszcie bo co noc jak się kładę to mam stresa że coś się może wydarzyć. Choć dopiero na legalu Milenka może się od najbliższego czwartku urodzić ale chyba dziś się już zabezpieczę i użyję podkładu, chociaż spokojniej będę spać że w razie czego jest jakaś dodatkowa warstwa ochronna.
Ja dziś wstałam o 6 i ostatnio jakoś przeważnie tak wstaję bo TŻ też wstaje tak do pracy. Później już zasnąć się nie da a jeszcze akurat słońce tak świeci to już w ogóle nie ma spania.

W ogóle teraz to trzeba się już bardzo mocno z maszynką zaprzyjaźnić. Wcześniej jakoś nie miałam problemów, przed każdą wizytą wszystko cacy, nóżki, "bożena" a wczoraj myślałam że szału dostanę. Co ja się nawyzywałam Już małż się ulitował i powiedział że dzisiaj mi pomoże. No ale jakoś dziś z rana sobie poradziłam sama choć mięsem na wszystkie strony rzucałam. Ciężko tak jak się nic nie widzi a jeszcze jak takie gorąco na dworze to już w ogóle. Pierwszy raz tak miałam że nie mogłam sobie poradzić Dobrze że w pokoju mam lustro od podłogi do sufitu.
Liczę że na poniedziałkowej wizycie ginka powie mi że można się powoli szykować albo coś podobnego bo jak każdej z nas jest mi już naprawdę ciężko a i wizja tych ostatnich tygodni w takich temperaturach mnie przeraża. Z wybiciem czwartku mogę pójść rodzić
o rany rany powodzenia życzę i żeby sprawnie poszło
Dobrze, że piszecie o tych podkładach, bo też będę musiała zabezpieczyć łóżko...zwłaszcza, że w pierwszej ciąży wody odeszły mi jakoś po 7 rano...tylko, że wtedy byłam w szpitalu, więc nie było problemu ze zniszczeniem materaca zresztą jak leżałam to poczułam tylko takie "pyknięcie" w kroczu i dopiero jak wstałam, żeby sprawdzić co się dzieje to mi pociekło po nogach
A z tym goleniem to nic nie mów. Dopóki było chłodniej to zbyt często się tym nie zajmowałam, a teraz fajnie by było ubrać jakąś przewiewną kieckę, więc nogi muszą jakoś wyglądać...a strasznie nieporadnie mi to wychodzi, że o goleniu "szanownej" nie wspomnę
Ja też Wam pozazdrościłam pedikiurów i idę coś zrobić ze swoimi stopami, bo już zaczynają straszyć

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Słodkie maleństwo
Stary 2014-05-23, 11:25   #1979
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
To niezłe te przepowiadacze masz Moje raczej nie bolą tylko czuję ucisk w dole brzucha + twardnienie całego brzucha. Tylko kilka razy ostatnio mnie złapał taki bolesny skurcz w dole brzucha, a i tak się przestraszyłam...
:

mnie ogólnie przez większość ciąży takie bóle okresowe łapią (jedynie od 16 do 23 tygodnia miałam spokój). No ale te, od kilku dni coraz mniej z bólami miesiączkowymi mają wspólnego Ćwiczę oddychanie wtedy po nospie przechodzą więc ok.

Cytat:

Jejjuś jaki śliczny! Zazdroszczę!!

Stary 2014-05-23, 11:44   #1980
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze zlapalam doła,bo zaczęłam myśleć jak ja przeżyje rozłąkę z Izą jak będę w szpitalu i przede wszystkim jak ona to zniesie
Wiem, że ona jest jeszcze malutka, ale możesz powoli jej tłumaczyć, że Cię nie będzie jakiś czas, ale szybko wrócisz itd, może coś zrozumie poza tym fajnie by było ją przyzwyczaić do tego że tatuś w nocy ją uspokaja, choć to pewnie ciężko zrobić do szpitala w żadne odwiedziny ja bym jej nie brała, będzie jeszcze większy ryk i stres dla małej (i dla Ciebie) przy rozstaniu niż to wszystko by było warte, ale mam nadzieję, że jakoś dacie radę!
Cytat:
Jesteśmy już po wizytach w tym tyg. I powiem wam że czuję się odrzucona przez mojego lekarza prowadzącego. Mówił że chce sam prowadzić ciążę do końca a później cc.
Lekarz na pewno miał jakiś powód, że Cię przekazał innemu, może ma większe doświadczenie przy takich ciążach jak Twoja? Ważne, że mały rośnie, na pewno przekroczy 2 kg a może nawet do 2,5 dobije
Cytat:
hej kobietki
Super, że idziecie do domku, jak znajdziesz chwilkę musisz koniecznie opisać co i jak ze szczegółami
Cytat:
ależ fajnie oby wszystko było dobrze

Ja dziś znowu mam plan poplażować a od rana w kółko coś jem, jakiś głód mnie dopadł... Właśnie myślę o czekoladzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości