|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam sie po fatalnej nocce
![]() Pobudki co 1,5 godziny. ![]() Ag ja podobnie jak dziewczyny wyposrodkowuje wszystko. I np wieczorem zawsze staram sie byc w domu, by chwile pobyla u siebie, pozniej kapiel i spanie. Na zakuoy jezdzimy razem, na weekend sie chyba sie jakis wybierzrmy w tym roku. Szkoda tylko, ze porankow nie umiem dostosowac do siebie, bo z checia bym jeszcze pospala, ale z ryczacym dzieckiem sie nie da ![]() Cytat:
ciekawekiedy nadrobi, jak zacznie raczkowac w przód ![]() Moze i ja sprobuje mleko na ciemieniuche bo jakos soe trzyna, a nie chce zejsc. za piekna nocke i za szczepienia.Co do lodowki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Ag - gratki za zdrowe serducho!
Limonka - brawa za nocke! Może poproś sałatkę, żeby Emilce tak juz zostało? ![]() Ewa wstała z gorączka Na 12 mam gina. Potem jeszcze kilka spraw do ogarnięcia. Czy jest jakiś limit czasowy, w czasie którego trzeba załatwić sprawę z ubezpieczycielem, żeby kasa nie przepadła??? |
|
|
|
#2043 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej
Cytat:
U nas czerwone krosteczki na klacie okazały się być potówkami, aktualnie stosuję kąpiele w krochmalu - póki co pomagają. Odnośnie ciemieniuchy - ja raz zastosowałam masło - nie polecam, pomaga, ale smród niesamowity A Przemuś uroczy Duże duże, po tatusiu. I tak się cieszę, że przy urodzeniu ważył "tylko" 4 kg - mój tż ważył koło 5,5 ![]() Cytat:
Ale obiecuję, będzie tylko lepiej choć do Twoich 9 tysięcy to chyba nigdy nie dobiję ![]() Cytat:
Współczuję problemów brzuszkowych.kciuki za Kingę ![]() Cytat:
Odnośnie naszego życia - my się póki co dostowosujemy do Krzysia. Nie byliśmy jeszcze z nim nigdzie poza miastem, ale planujemy wyjazd do mojego domu rodzinnego pod koniec czerwca. O większym wyjeździe myślimy koło października, kiedy już skończę ściągać pokarm, a ściągam co trzy godziny, więc trochę nas to ogranicza (planuję karmić swoim mlekiem koło pół roku, oczywiście jak nie stracę pokarmu - do tej pory każdy lekarz któremu mówię o naszym sposobie karmienia ostrzega mnie o szybkim zaniku pokarmu...) Mam nadzieję, że wszystko wypali Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szczepienie ![]() Stosujecie jakiś krem przeciwsłoneczny dla maluszków? myślę sobie, że warto się w coś takiego zapotarzyć, zwłaszcza, że słońce coraz ostrzejsze będzie. Polecacie coś? |
|||||
|
|
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kruszynek Ci sie urodzil ![]() Ja kupilam uriage-bariesun-spf50-krem-mineralny Ostatnio smarowalam nim, chociaz staram sie unikac slonca z mala, ale jakbym wozka nie ustawila to jak szlam i tak slonce na nogi swiecilo. Cytat:
Co do ubezp. To nie wiem, nie jestem ubezpieczona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł! ![]() Zdrówka dla Ewy Cytat:
Ja mam straszne ciśnienie na jakiś wyjazd- choćby krótki- ale się boję z takim maluchem. Wydaje mi się, że stres byłby większy od wypoczynku. A Wy dziewczyny macie jakieś plany wakacyjne na ten rok? Cytat:
Moje dziecko zapadło chyba w śpiączkę. Z jedną pobudką na jedzenie śpi już blisko 12 godzin
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje u nas tez nie byklo ciekawie, ale nie tak jak u ciebie po prostu juz chyba odwyklam od czestego wstawania w nocy elgie przez 7 lat na forum tych postow mi sie uzbieralo, w tym dwie ciaze i inne watki ![]() ja mam taki krem i jeszcze sztyft na buzie, ale musze poszukac czegos innego z dobrym skladem, a Rossmana u mnie nie ma, wiec babydream odpada
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
I pewnie sie nudzisz
![]() Moja usnela przed chwila na szczescie, ale pewnie na 30 minut nie dluzej, bo ona tak zawsze ![]() My gdzien na 2-3 dni moze pojedziemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na szybko bo mój świat stoi na głowie.
Aga9- w temacie organizowania i dostosowania swojego świata. Wiadomo jest inaczej, myślałam że będzie można iść na więcej ustępstw od początku ale nie zawsze się da. Na pewno jak Piotruś sie urodził byłam bardziej przerażona tym że jednak nie dostosujemy go do naszego świata bo jesteśmy "towarzyscy" i każdy weekend wiązał się ze spotkaniami ze znajomymi. Dopiero dwa tygodnie temu wróciliśmy do tego i zabrałam cała wyprawkę małemu i posiedzieliśmy do 22:30. Fakt, musieliśmy zabrać bujak no i mały jest kochanym malcem bardzo grzecznym więc się udało. Uśpiłam go na dobranoc i nie obudził sie przekładany do auta i do łóżeczka. Spał do 3. Wakacje zaplanowaliśmy pierwszy raz od dawna w Polsce bo się bałam warunków. Dzisiaj już może zaplanowałabym tydzień we wrześniu za granicą w cieplejszym klimacie. trudno, już wszystko zorganizowane i w tym roku jedziemy do Zakopanego ze znajomymi. W weekendy dalej jeździmy po sklepach naszym starym zwyczajem bo po pierwsze zabijamy tym czas a po drugie lubimy zakupy obydwoje. Młody się nie buntuje. Mieszkam na starówce więc teraz gdy zaczyna się lato marzę już o codziennym wychodzeniu na rynek, posiedzeniu ze znajomymi na pizzy czy piwku ...a Piotruś jeszcze się buntuje jak wózeczek stoi w miejscu, ale już udało sie nam w tym tygodniu z mężem to ogarnąć i po prostu na zmiany spacerowaliśmy Bylismy też gdy miał niecałe 2 miesiące na weselu. O 20 zabrali go teściowie, do 20 był atrakcją Podsumowując, musieliśmy przystopować ale dalej robimy wszystko to co lubiliśmy
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie planuje wakacyjnego wyjazdu, nie mamy kasy, poza tym akurat moj starszy byl meczacy na wyjazdach, nawet krotkich. Na pierwszy dluzszy wyjazd polecielismy po roku do PL
, ale dwa samoloty, dwa lotniska i tylko moje dziecko wyjace w samolocie dalo mi bardzo w kosc. Kolejne wyjazdy to w większości tylko ja i moj syn, ale ze moje dziecko jest bardzo zywotne, to bylam umeczona ![]() wiem jednak, ze wiele osob wyjezdza z dziecmi i bardzo sobie chwala Zreszta mieszkam w pieknym miejscu, zawsze sporo plazujemy, wiec jakos niespecjalnie teksnie za wyrwaniem sie w inne miejsce, kiedy moge spakowac manatki i za 10-15 minut robic babki z piasku i czy spacerowac brzegiem morza. Kiedy zas nam sie znudzi szybko sie spakowac i wrocic do domu. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Jesli zas chodzi o organizowanie i dostosowywanie do Marco, to nie da sie w ciagu dnia, bo mam jeszcze drugie dziecko, ktore tez ma swoje potrzeby, ale oczywiscie dbam, aby mogl sie wyspac i aby mial spacer. Jestem dosyc konserwatywna jesli chodzi o wieczorne spanie, kapiel itd. I starszy i mlodszy sa w lozkach o 20.00, ale ja juz sie wyszalalam w zyciu i tak zwane zycie towarzyskie moge sobie darowac na kilka lat. Nie przeszkadza mi, jesli ktos mnie odwiedzi wieczorem, ale sama staram sie wrocic do domu o mozliwej porze, aby ogarnac dwojke. Poza tym pieciolatek chodzi do szkoly, wiec tez musi isc do lozka o swojej porze, bo inaczej bedzie zmeczony.Z jednym dzieckiem to jeszcze jest inaczej, mozna byc bardziej elastycznym, chociaz moje starsze dziecko domagalo sie spania o okreslonej porze i nie zawsze byly warunki, aby mogl sobie gdzies tam pospac.
|
#2050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygrysek super prezent ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kardiologaCytat:
|
|||||
|
|
|
#2051 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Pochwalisz się łowami?Moja Niunia czasem tak podnosi główkę i tułów jakby już próbowała siadać . A ja nie wiem czy się cieszyć czy martwić bo tyle piszecie o tym napięciu mięśniowym...Współczuję choróbska w domu, mam nadzieję, że Jasio się nie zarazi a Adaś szybko dojdzie do siebie - a tak na marginesie fajnie nazwałaś swoich chłopaków Cytat:
za wyjście.Cytat:
2. Ja zawsze obiecałam sobie, że nie będę jedną z tych mam, której Maluszki cały świat przewracają do góry nogami, pozbawiają wcześniejszych zainteresowań itd. bo uważam, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Staram się więc żyć podobnie, jak wcześniej ale - jak piszesz - w granicach rozsądku. Wiadomo, że Niuśka rządzi ale chyba nie daję jej wejść sobie na głowę. Z niektórych rzeczy musiałam chwilowo zrezygnować bo ja wcześniej np. potrafiłam spontanicznie z dnia na dzień wyjechać gdzieś itp. ale myślę, że to też do czasu. Lubię chodzić do kina, i wgl na różne imprezy kulturalne i zamierzam robić to dalej tyle, że z Niusią ale chcę poczekać aż trochę podrośnie i będzie rozumiała cokolwiek z np. teatrzyku itp. Długie wojaże też na razie sobie odpuszczam. Unikam bardzo głośnych miejsc/imprez. Ale reszta mojego świata wygląda w sumie podobnie, a w przyszłości będę chciała zaszczepić w Niusi ciekawość świata, podziw i pozytywne nastawienie do życia. Chcę jej pokazać wiele miejsc/rzeczy, żeby sama odkryła, co lubi, żeby zafascynowała się tym światem, była otwarta na ludzi itd.I jeszcze jedno - nie przestrzegam ściśle rytuałów. Tj. wiem, że są ważne w życiu dziecka ale uważam, że jak np. wykąpię ją godzinę wcześniej czy później to nic się nie stanie. U mojej bratowej np. wszystko było co do minuty i np. wieczorem nigdzie już nie wychodzili itd bo kąpanie a ja wczoraj z Niuśką byłam na spacerze do 19.30. Cytat:
Oj tak, zwłaszcza dziadek. Ale to w sumie było do przewidzenia, zwłaszcza, że urodziła się dziewczynka. Mnie też trochę rozpieścił Tak, oczywiście obrywa mu się za te nieustanne noszenie Niuni na rękach itd. ale póki co mało to skutkuje. Mówi np. że ona nie lubi być sama (więc trzeba ją wziąć z łóżeczka na ręce), że jest ciekawa świata (więc na rękach lepiej się porozgląda dookoła) a jeszcze ostatnio w jakiejś gazecie wyczytał, że takiego małego dziecka nie da się rozpieścić więc.... Zresztą w gazecie też wyczytał, że to mit, że dzieci przyzwyczajają się do rąk (taaaaa!). Nawet przed chwilą jak go zgromiłam, że jak Niusia będzie ważyła dwa razy tyle to ja jej nie dam rady ciągle na rękach nosić, w końcu odłożył ją do łóżeczka, ale oczywiście Natalka się obudziła i i tak dziadek siedzi koło niej... Poza tym straszny z niego panikarz. Cytat:
Ja natomiast ponawiam pytanie o CayenneOna - czy któraś ma z nią kontakt? Jestem też ciekawa co u LadyLazarus - pewnie już urodziła. Cytat:
.Cytat:
![]() Pytałaś jeszcze o plany wakacyjne - ja, póki co, nie mam żadnych. Nie wiem, czy to nie za wcześnie, żeby gdzieś dalej wyjeżdżać z Niusią. Zwłaszcza, że ja nie miałabym pod ręką TŻeta w razie czego... Ale wiesz, że u mnie jest tak pięknie, że nawet jak jej zafunduję wycieczki objazdowe po okolicy to i tak będzie super. Cytat:
Ktoś jeszcze z Was życzył mi dziś dobrego dnia, niestety nie zacytowało mi ale pięknie dziękuję (chyba Tygrysek?) A ja za chwilę zbieram się na basen bo plecy mi trochę dokuczają i chcę się trochę zrelaksować a na 12 mam ginekologa. Potem planuję spacerek - ale nie wiem może jednak nie całodzienny jak wczoraj, może rzeczywiście macie rację, że to zbyt męczące dla Maluszków w taki upał. Miłego dnia wszystkim Ps. Zapomniałam dodać, że wczoraj Niusia była najmniejszym brzdącem na tym festynie w przedszkolu mojego chrześniaka. I jest najmłodszym czytelnikiem w bibliotece - wyrobiłam jej już kartę . To tak trochę jeszcze w temacie dostosowywanie swoich światów.
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-23 o 09:22 |
|||||||||
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) My mamy dużo ambitnych planów, które na bieżąco będą weryfikowane. W czerwcu planuję posiedzieć na działce niedaleko Warszawy, w lipcu tydzień lub dwa na mazurach, w lipcu lub sierpniu może wycieczka na Hel i do Koszalina, a we wrześniu/październiku na Fuerteventurę lub do rodziny do Barcelony. Plany więc ambitne i tak jak mówiłam będą na bieżąco weryfikowane i dostosowywane do Kingi. Każda wycieczka coraz dalej. 3) ![]() Zdrówka dużo dla Ewy i powodzenia u gina i udanego ogarniania spraw. |
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Limonka gratuluje nocki Szczerze mówiąc wczoraj podczytywałam, ale nie bardzo miałam ochotę coś pisać może dlatego, że bym musiała wyrazić swoją opinię niestety nie pochlebną więc sobie odpuściłam . Pozatym u Nas piękna pogoda więc prawie cały dzień spędzamy poza domem
|
||
|
|
|
#2054 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tylko na kolankach podnosi, ale z kolanek nie nauczy sie przekrecania - nie wiem co robic ![]() Cytat:
![]() Chcesz to moge zapytac - ona na pewno wie |
||
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Fajny filmik dotyczący prawidłowego i nieprawidłowego rozwoju 2 miesięcznego bobasa (po angielsku). https://www.youtube.com/watch?v=WoB6ReAenR4 |
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie na szybko zaraz Was podczytam chce zamówić parasolkę do wózka na all tylko nie wiem jaką. Może któraś z Was zamawiała i ma jakiegoś linka i opinie ktora jest dobra? Tyle ich jest, że nie wiem na co sie zdecydować a stacjonarnie raczej nic nie kupie niestety. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A i jakby któraś mogła podrzucić link do bloga Sroki bo mi sie zapodział a musze krem z filtrem zakupić, coś polecacie?
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Srokao.pl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2059 |
|
Moderator
|
Jeszcze wszystkich zaskocza
![]() Wlasnie obejrzalam ten filmik od tygryska - problemy z trzymaniem glowki jak widac w kazdej pozycji widac, takze juz sie mniej martwie - szkoda mi tego dzidziusia z filmiku
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka u nas fujowa pogoda Leje i leje. Jesli chodzi o rytualy, to uwazam, ze dziecku sa one potrzebne, moje zdanie jest zbiezne z tym artykulem takie dzieci sa zazwyczaj spokojniejsze i szczesliwsze powoli i u nas klaruja sie drzemki w ciagu dnia, a ja staram sie pogodzic to wszystko z wyjsciami do szkoly itp., wierze, ze uda mi sie wszystko zgrac
|
|
#2061 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za serduszko
|
||||||
|
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
Witam ze spaceru. Zapomnialam ksiazki wiec Was czytam
nie wygodnie mi sie z telefonu cytuje wiec napisze w skrocie. Mi pediatra zalecila dopajanie Antosia woda bo szybko przybiera na wadze i woda ma go oszukac Antos ma miesiac i wazy 4500g a urodzil sie 3500. Ja go karmie swoim odciagnietym a w nocy MM.Jesli chodzi o dostosowywania zycia pod dziecko to myslalam ze nie wiele sie ono zmieni ale jednak sie bardzo zmienilo i caly czas sie przyzwyczajam...Pamietam ze Side pisala ze nastawiala sie na urwanie glowy a Piotrus jest grzeczny no to u mnie tak samo tylko na odwrot. Zakladalam wersje optymistyczna a jest ta gorsza ![]() Wakacji w tym roku nie planujemy. To duza zmiana bo co roku wyjezdzalismy srednio 2 razy. Zazwyczaj zagranice. Nawet w ciazy Antos byl w brzuszku na 2 wypadach. Brakuje mi tych wyjazdow. Moze na jesieni do Budapesztu pojedziemy...chcialabym oj chciala... Nie pamietam o czym wiecej pisalyscie siedze teraz z Antonim pod drzewem na jakims konarze bo u mnie w okolicy deficyt lawek w cieniu zaraz mnie robactwo zje
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest se dzieci potrafią być tak inne i co może to warunkowac czy jest coś co w ciszy może na to wpływać myślałam że przez to że płakałam całą ciążę młody będzie płaczliwy a ja trzy razy słyszałam jego płacz raz na szczepieniu, raz jak wpadł do wanny za bardzo i raz wczoraj jak karetka go obudziła na balkonie. Jest marudny ale nigdy odpukać nie płacze...Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu. Oczywiście bez płaczu się nie obyło, ale nie było tragedii.
Mam już 4800 g dziecka do kochania ![]() Wrzucam też- chyba jako ostatnia- wózkową fotkę, bo się rano trochę powietrzyłyśmy w ogródku
|
#2066 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używam parasolki, ale też ciężko zasłonić cały wózek od slońca. Cytat:
W lipcu chcę jeszcze pojechać do rodziców na półtora tygodnia, ale to żadne wakacje, bo wyjazd z jednego miasta do drugiego.Cytat:
Zazdroszczę mieszkania w pięknym miejscu. To moje marzenie mieszkać nad morzem, czy chociaż nad jeziorem. A tak to mieszkam blisko fontanny przy skrzyżowaniu ruchliwych ulic, i jakoś mnie to nie zadowala Cytat:
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale Krzyś dopiero od niedawna podnosi ładnie główkę, a i tak nadal leżenie na brzuszku to max 5 minut bez płaczu. Myślę, że na każde dziecko przyjdzie czas i trzeba cierpliwie czekać. Cytat:
http://cw-p.pl/parasolka-do-wozka-pr...wy-p-4520.html i jestem zadowolona ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jak zacznie chodzić to spali wszystkie podbródki i wałeczki ![]() Cytat:
My też kąpiemy o stałej porze, potem karmienie i odkładanie do łóżeczka, i nawet jak Krzyś jeszcze nie śpi, to zasypia w ciągu kilku minut. Gorzej z drzemkami w ciągu dnia, bo aby Krzysia uśpić to trzeba się mocno nastarać. Widać po nim, że już ledwo widzi na oczy, zmęczony bardzo, ale zasnąć długo nie potrafi. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zasypianie w ciągu dnia? Cytat:
Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi odnośnie kremu, muszę coś kupić przy następnym zamówieniu z apteki My dziś już po porannym spacerze, i mimo, że wróciłam do domu koło 11, to zgrzałam się jak nigdy. Mam nadzieję, że te upały wkrótce trochę ustąpią. Mnie by odpowiadało takie 22-23 stopnie
|
||||||||
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - sliczna corcia
te tiule to dopiero jest lans!U gina wszystko ok. Na czas wizyty odstawilam najedzonego Przemka do mamy, bo malz z dwojka pod opieka nie dalby rady podgonic robot ogrodowych. Dziwnym trafem po sniadniu wszystkie chorobowe objawy Ewci minely, wiec mogla byc z malzem w ogrodzie. Udalo mi sie po wizycie wpasc do pzu, wiec kolejna rzecz odhaczona z listy
|
|
|
|
#2068 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i Nadzwyczajna - jakoś weselej było jak były, nie ![]() Cytat:
![]() bo tak wszystkie zaczynają, no chyba, że Ola na odwrót i od razu do przodu pomknie ![]() Cytat:
i potem okolice 1 listopada - za granice, gdzieś gdzie ciepło, ale nie do arabów Cytat:
też mieszkam w pięknym miejscu, tylko do morza mam nieco dalej ... Cytat:
![]() też mi się marzy Hiszpania, tylko nie wiem jak tam z pogodą na koniec października początek listopada - bo wtedy chcemy jechać Cytat:
czyli leży na pleckach i je turlamy na brzuszek, nigdy nie "przekładamy"; mi się Jula prawie codziennie sama przewraca z brzucha na plecy, a z pleców na brzuch jej się 2 razy udało (i było zaraz wycie, bo chyba tego nie planowała )mamy z dziećmi KOLKOWYMI - polecam preparat BIO GAJA - to jest probiotyk (czyli dobre bakterie), wczoraj nie było nawet chwili wycia stosuje się to równolegle przy espumisanie/delicolu nasz skok się chyba skończył jak wczoraj zasneła o 21, to spała do teraz - właśnie się obudziła, zmykam chyba odsypiała wcześniejsze darcie Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-05-23 o 14:24 |
|||||||
|
|
|
#2069 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wyprawę!Cytat:
![]() Witaj. Cytat:
Cytat:
![]() Krem z Babydream też mam ale wyczytałam na stronie Sroki że on po 6 miesiącu raczej, a wcześniej to filtry mineralne, dlatego też dokupiłam Uriage. U nas dzisiaj podobnie, pobudka dopiero o 5 rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Side - z tym sikaniem na dywan to Piotruś po prostu znaczy teren
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekna waga ![]() sliczna Cytat:
Cytat:
nie mamy na razie potrzeby, ale lubie miec cos w razie w super, ze juz po skoku ponarzekalam na pogode i nam sie poprawilo slonce wyjrzalo i zaliczylismy juz pierwszy spacer, a kolejny niedlugo, bo musze odebrac starszaka ze szkoly pogoda mnie cieszy glownie ze wzgledu na niego, bo mieli dzisiaj zaplanowana krotka wycieczke, a co to za wycieczka jak co chwile leje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Emilka usnęła chwilę po 21.00 i obudziła się o 5.oo. Opędzlowała dwa cyce, butlę i padła dalej. Ciekawe czy to jednorazowa akcja czy już jej tak zostanie (proszę! proszę! proszę! Tequiba Ty jesteś specjalistą od ludowych przesądów. Ile razy mam napluć i gdzie, żeby moje życzenie się spełniło?
bo jakos soe trzyna, a nie chce zejsc.
za piekna nocke i
za szczepienia.

Ale obiecuję, będzie tylko lepiej
Chyba za bardzo się wczoraj objadłam ciężkostrawnych rzeczy, ale jak tu się powstrzymać jak znajomi z pracy wpadli 

jak mozna takie bzdury wygadywac
żonka swojego męża
czy jest coś co w ciszy może na to wpływać