|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Bardzo dziękuje za miłe przyjęcie
My juz po kapaniu i wieczornym karmieniu. Krzys nie ma wyjścia, główkę trzyma bo matka-sadystka od wyjścia ze szpitala ćwiczy z nim leczenie na brzuszku. Po dwóch miesiącach ryku młody się wycwanil i po kilku chwilach cwiczen przekręca się na plecki. Gorzej mu idzie trzymanie główki przy podciaganiu do siadu (wiecie, jak pediatra chwyta za raczki i ciągnie do gory), głowa mu leci do tylu. tygrysek ale fajnie masz, u mnie w pracy kiedyś się dostawało misia i kartkę z gratulacjami, ale ze jest kryzys to nie ma nic ![]() Miłego wieczorku wszystkim |
|
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
faktycznie przepuklina. skoro pediatra się nie chce podjąć, proponuję od razu do chirurga uderzyć, przynajmniej fachowo będzie zaklejać i jest szansa, że jak zacznie siadać czy wstawać, to się nie odnowi. u mojej Ewy niestety tak się stało i czeka ją zabieg...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie miałam jeszcze kremu z filtrem dla Przemka, a wczoraj trochę mu na nóżki świeciło i dziś patrzę - całe w drobne czerwone kropeczki - uczulenie na słońce?? obiecałam rano fotę buzi. dodatkowo mu się czoło łuszczy, a na głowie mu wyszła ciemieniucha, a nie mogę na razie natłuszczać niczym, więc taki trochę z Przema troll w tej chwili
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-22 o 21:21 |
||||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Witam zagniona mamusie
duze juz twoje dziecko - prawie 7 kg![]() i nie wiem co jeszcze napisac
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buzia faktycznie wyglada duzo lepiej. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- elgie, mam nadzieje, ze bedziesz sie czesciej udzielac, bo twoje 11 postow na wizazu to po prostu wstyd
|
|
#2015 |
|
Raczkowanie
|
Widzę dzisiaj zagorzała dyskusja się wywiązała
Każdy ubiera dziecko jak uważa i już Ja np wychodze na spacery z sąsiadką której syn ma 6 miesięcy i był ubrany body +bluzeczka z długim rękawem dół skarpetki buciki i dresy no i oczywiście czapka obowiązkowo bo przecież w spacerówce wieje a Jaśkowi w gondoli nie zawiewa a Jaśko body z krótkim i krótkie spodenki Byłam w ciuchlandzie nakupiłam spodenek a całe 9 zeta ![]() Jasiek dzisiaj leżał sobie ładnie na plecach nagle na bok i chyc na brzuch poleżał tak sobie poćwiczył podnoszenie główki i z powrotem na plecy zadziwia mnie czasem chłopak I niestety Adaś podłapał jakiegoś rotawirusa i wymiotuje masakra Elgie witaj
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszczę, że Wasze dzieciaki już potrafią się obracać ;p
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
moje sie nie odwraca, ani glowy nie podnosi, pewnie znowu bedziemy na koncu kolejki
|
#2018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każde dziecko rozwija się swoim tempem takie jest moje zdanie a Marco dogoni resztę już niedługo
|
|
#2019 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zdjęciach wygląda na normalną młodą laseczkę, nie rozumiem czego się pediatra czepia Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie doprowadzenie oczka do ładu Cytat:
Cytat:
I miłych ćwiczeń ![]() Ja się nadal nie odważyłam. Mam jakąś blokadę i czuję się strasznie niekomfortowo jak TZ się przymila ![]() A co do wody w Warszawie to nie jest taka zła. Z tego co mi mówiła koleżanka, która studiowała ochronę środowiska, to ta z filtrów warszawskich jest bardzo dobra, szczególnie zimą. W lecie wiadomo, że trzeba bardziej uważać bo zużycie jest większe i nie starcza tej najlepiej przefiltrowanej. Ponadto pamiętam, że była niedawno akcja promująca wodę z kranu i w porównaniach z wodą z butelek wypadała na równi a czasem nawet lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby Jaś się nie zaraził i aby Adaś jak najszybciej wyzdrowiałDzięki dziewczyny za miłe słowa dotyczące mojego szkraba, bardzo miło jest to czytać ![]() Ja w końcu dorwałam się do komputerka i mogłam coś więcej napisać. W dzień podczytuje na komórce ale jakoś odpisywanie nie idzie i teraz przedzierałam się jeszcze raz przez wszystkie posty U nas dzień zaczął się słabo. Mnie bolał brzuch i byłam na granicy wymiotów, i wygląda na to, że młodej też brzuszek doskwierał bo płakała Chyba za bardzo się wczoraj objadłam ciężkostrawnych rzeczy, ale jak tu się powstrzymać jak znajomi z pracy wpadli ![]() Jutro czeka nas wycieczka do pracy i wyjście na piwo. TZ w pracy będzie więc jadę sama i to chyba skuszę się na autobus bo będzie szybciej niż autem. Trochę się stresuję tym wyjściem więc proszę o kciuki, żeby Kinga się nie zestresowała
|
||||||||
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze tak moze nie, jestem umiarkowana optymistka i wyćwiczona po Antosiu w cierpliwości, zbyt dużo wiem o wczesniakach, co czasami mi przeszkadza. Cieszę sie jednak każda błahostka. Z telefonu...
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście i za Kingę.
Z telefonu...
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobię was chyba jutro bo strasznie mnie wymęczyły dzisiaj te upały...
Popołudnie całe na działce, potem wizyta u kardiologa i jeszcze spacer wieczorny, padł nie tylko Gucio ale ja też. Na całe szczęście z serduszkiem wszystko ok wyszło podczas usg Śmiać mi się chciało podczas wizyty, bo gdy już ubrałam małego, TZ się pyta mnie czy zakładać mu skarpetki, na co pan profesor - zanim zdążyłam odpowiedzieć - zdziwiony stwierdził że "nie no, przecież jest chyba ciepło na dworze" ![]() Chciałam też was zapytać czy dostosowujecie raczej swoje życie/przyzwyczajenia do dziecka czy staracie się przystosować dziecko do swojego życia? Oczywiście wszystko w granicach rozsądku... Ale tak się zastanawiam na ile włączać malucha do naszego życia (wyjazdy weekendowe, wypady "na miasto", na działkę itp.)? A może jeszcze za wcześnie i lepiej dostosować się do dziecka i póki co zapewnić mu usystematyzowany rytm dnia?
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Ag tak sie cieszę ze z serduszkiem wszystko ok!
Z telefonu...
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Ulżyło nam zdecydowanie, zwłaszcza że podczas badania (a usg trwało chyba z 15 minut) profesor się nic nie odzywał, aż w końcu chyba widząc naszą niepewność dał znać że nic złego nie znalazł
![]() Gucio to chyba lekarzem chce zostać, tak mu się podoba zawsze we wszystkich przychodniach a do pana doktora tak się uśmiechał pełną gębą, że do mnie się tak nie uśmiecha Chyba zacznę w białym fartuchu chodzić
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My właśnie zaczynamy w ten weekend sezon dzialkowy. Chcemy od małego przyzwyczajać Kingę ze śpi sie nie tylko w domu. |
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mariola moja niestety tez sie nie odwraca a lezac na brzuchu głowe trzyma na sekunde na klacie pieknie ale na płasko nie ... ale za to jak ja mam na rekach pieknie ggłowe trzyma czasem ja tam zachwieje ale ogólnie twarda jest .. za to nadaje buzia jej sie nie zamyka , do tego ciagle paluchy w buzi---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
za usg a co do usystematyczniania to mloda chyba nas podporzadkowywuje sobie na działce siedzimy codziennie ale wracamy wczesniej niz zwykle tak samo np jadac na zakupy biore ja do marketu ale nie do kazdego powoli ja przyzwyczajam do tego co ja czeka , wiem ze potem nie bedzie wystraszona ......
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj profesor przypomina mojego gina, specjaliste od usg, tak sie skupia, ze nic nie mowi. Zapominaja po prostu, ze dla rodzicow to oczekiwanie na werdykt zdrowy lub nie. A u mnie lekarze nie nosza bialych fartuchow, totez moj starszy syn mial problemy z odroznieniem lekarza od pielegniarki czy poloznej , do wszystkich moich kolezanek z pracy mowil per doctor Ach ta zazdrosc o kazdy usmiech skierowany do kogo innego ![]() Na poczatku tez tak mialam, ale odkad usmiecha sie czesto, to juz mi przeszlo. W koncu nikt nie dostaje usmiechu o 5 rano podczas karmienia i do nikogo innego tak sie nie usmiecha jak do mnie, kiedy pochylam sie nad kolyska
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
fajne dzieciaczki na fotkach
![]() witam marnotrawna córe , brawa dla syna no kawał chłopa moja dzis maruda bo pojechalismy kogos odwiedzic , i zawsze wracamy w złym humorze ![]() ja nie odczuwam temp na dworze , mieszkam w starej kamienicy i tam ceggly nie pozwalaja za bardzo na rozgrzanie mieszkania wiec w lecie mamy super chłodzik
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Ela po ile u was truskawki?
bo pamiętam, że warzywa drogie |
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to czasami trudne jest ![]() od tego wkladania raczek do buzi i slinienia sie ma juz pelno krostek wokol buzi
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Co do ślinienia - jak noszę małego w pozycji "samolocik" to mu z buzi kapie ślina na podłogę
![]() Ela zaszalala bo kilka kg tych truskawek nakupila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Marze o truskawkach z ogrodka moich Rodzicow, pierwsze zawsze pojawialy sie w okolicach 1 czerwca i to byl moj najlepszy prezent na dzien dziecka
.Na mojej wyspie nie ma dobrych, a drogie sa caly rok, nawet w sezonie. Najbardziej zas oburza mnie to, ze jablka sa drozsze od bananow i to czasami trzy razy
|
#2035 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla fajnego pracodawcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Staram się to wypośrodkować ![]() Miałyśmy z Laurą dziś ciężki dzień, cały dzień marudzenia i płaczu, spała zaledwie kilka razy po kilka minut Padam na ryjek, a jeszcze tż mi podstawił pod nos kieliszek wina... Dobrej nocy dziewczyny!
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia spokojnej nocki
Dobrze, ze napisalam o tych krostkach, bo mi sie przypomnialo, ze musze kupic jakis kremik na bazie wazeliny czy czegos, bo to pomagalo Antosiowi. Same mycie raczek w ciagu dnia nie pomaga.
|
#2037 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tygrysek83 super prezent, bardzo miło Cytat:
a auto z garażu, chłodniutkie i tylko do przedszkola po Kube jechałyśmy więc moja wyła chyba przez skok Cytat:
u nas dzisiaj bardzo gorąco i silny wiatr, Jula w samym body i czapce |
|||
|
|
|
#2038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku
za wypadCytat:
no wlasnie my tez wsiadalismy do chlodnego samochodu pewnie sie darla dla zasady ![]() Cytat:
no wlasnie wyspy to mi sie kojarza z depresyjna pogoda i brakiem warzyw i owocow ![]() Cytat:
no mojej tez tak leci Na owoce to mi tz nie zaluje kasy 6zl ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Juz sie nie obraca na plecy, ani na boczek i mniej gada Nawet jak ja ciagne za raczki to glowy nie trzyma leniwa tylko cieszy krome i sie smieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2039 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
(powiedziała ta, która cały czas się śmieje, że urodziła małego hobbita, bo Emilka urodziła się z bujnymi włosami na uszach Nam na ciemieniuchę bardzo pomaga smarowanie moim mlekiem. Jestem jak Pola- zaczynam je stosować na wszystko ![]() Młodej wyskoczyła ciemieniucha na brwiach i najpierw przez blisko tydzień smarowałam oliwką praktycznie bez żadnych efektów. Po moim mleku zniknęła w 3 dni. Teraz nam się pojawia na granicy włosów, więc walkę podjęłyśmy na nowo. Ciucholandy to jedne z miejsc najbardziej przyjaznych młodym matkom, jakie mi przychodzą na myśl ![]() My z moją mamą tak zaopatrujemy Młodą, że niedługo zabraknie mi miejsca na magazynowanie ciuszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cóż... Mówi się, że dziadkowie są od rozpieszczania i niektórzy chyba bardzo biorą to sobie do serca ![]() Próbowałaś rozmawiać z rodzicami jak Ty widzisz wychowanie Niusi i czego sobie życzysz, a czego nie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego pilnujemy, żeby wieczory spędzać w domu, żeby na spokojnie wykąpać ją i uśpić. Ze znajomymi też umawiamy się raczej wcześniej niż później. Natomiast w ciągu dnia nie spinam się by wszystko odbywało się według jakiegoś konkretnego scenariusza. Obie z Emi godzimy się na kompromisy ![]() Cytat:
Może się kiedyś spotkają na medycynie ![]() Cytat:
Oby dzisiejszy dzień był lepszy Cytat:
Wiesz co mówią... Czasem trzeba zrobić jeden krok w tył, żeby później zrobić dwa do przodu ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was wie co słychać u BeautifulLie? Dawno się nie odzywała... Ciekawe czy Staś bardzo daje jej w palnik. Jestem w szoku! Dziś dumnie mogę ogłosić, że dołączam do grona matek, których dzieci przespały całą noc Emilka usnęła chwilę po 21.00 i obudziła się o 5.oo. Opędzlowała dwa cyce, butlę i padła dalej. Ciekawe czy to jednorazowa akcja czy już jej tak zostanie (proszę! proszę! proszę! Tequiba Ty jesteś specjalistą od ludowych przesądów. Ile razy mam napluć i gdzie, żeby moje życzenie się spełniło? )Dziś czeka nas szczepienie, więc bardzo proszę o kciuki. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt wiele płaczu. Poza tym porządek muszę zrobić dziś w lodowce, bo sałatka jarzynowa z soboty zaczyna do mnie przemawiać ludzkim głosem, jak sięgam po jogurty. Wczoraj mi obiecywała, że jak nie wywalę jej do kibla, to spełni moje trzy życzenia Oraz mam ogromną ochotę na lody i muszę dzisiaj zahaczyć o Grycana. To była garść moich porannych refleksji ![]() Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Limonka kciuki za szczepienia i zwyczaje spaniowe maleństwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

kolejna ślicznotka
a ja się zastanawiam, bo truskawki, soja są silnymi alergenami i ja się ich troszkę boję jeść żeby małemu nic nie było. Ktoś coś wie na ten temat? Mam taka ochotę na tofucznice 

za szybkie doprowadzenie oczka do ładu