|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
[QUOTE=papryczka160;465805 73
A te maści sudocrem, bepanthen używa się po każdej zmianie pieluszki [/QUOTE]Ja będę używać jedynie jak pupa będzie czerwona/podrażniona. Czytałam, że zdrowej skóry nie ma potrzeby smarować. A już na pewno nie kłaść grubej warstwy po każdej zmianie pieluchy. Octenisept Cytat:
![]() a polecasz ten krem do nóżek? daję taki efekt chłodzenia po zastosowaniu?
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
My przemywalismy oczka i cała buzię wacikami z czystą, przegotowana wodą. Sól fizjologiczna tylko sporadycznie. Do pepuszka Octenisept, w wodzie też nam sie nieraz ten kikut zamoczył podczas kąpieli i odpadł błyskawicznie, bo po tygodniu.
Kremy z filtrem nie powinno sie stosować na skórę noworodka i niemowlaka przez pierwsze pół roku, należy trzymać dziecko po prostu w cieniu. Tak nam mowiła pediatra i tak wszędzie czytałam. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Mam takie samo zdanie jak Wy, dziewczyny! Babcia czy dziadek moze, ale nie musi chcieć zajmować się wnukami, to jest uprzejmość z ich strony a także poświęcenie, bo opieka nad dzieckiem jest bardzo męcząca, co tu ukrywać a żadna babcia nie młodnieje....Ja mam to szczęscie, że dziadkowie od str Tż szaleją za swoja jedyną jak na razie wnusia, chetnie nam pomagaja kiedy mogą,jednak rzadko sie widzimy z racji odleglosci. Ale sa tez przypadki, kiedy babcia umywa rece kompletnie i w ogole na rzadnym kontakcie z wnukami jej nei zależy, przyklad mam u siostry... |
|
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam pojęcia.Cytat:
Obowiązek to mają rodzice wobec swoich dzieci, żeby im pomóc wyjść na ludzi. Przepraszam, ale mam wrażenie, że chyba nie do końca dobrze go spełnili ci, których dzieci się tak wypowiadają ![]() To cudowne, jak rodzice chcą i mają możliwość pomóc przy wnukach. Ale w żadnym wypadku nie jest to ich obowiązkiem
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-23 o 14:44 |
||
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już raz mieliśmy przyznany kredyt, na dom(w zapieszeniu bo musieliśmy dołączyć papiery odbioru)ale mieliśmy problemy z tymi ludźmi i tylko nam zadatek przepadł...Bo oni twierdzą że to z naszej winy... Dobrze że chociaż oddali nam zaliczkę...Zadatek niestety bezzwrotny, jak chcemy go odzyskać to trzeba sie sadzić..i oczywiście udowodnić ich winę to bedzie podwójny....Po tej sytuacji straciłam prace i dlatego już nie kombinowaliśmy z innym domem...W biurze nam powiedzieli ze przez 20 lat pracy nie mieli takiej sytuacjii.... Po tej sytuacji trochę sie zraziłam i też boję się kolejnej osobie sprzedającej zaufać...ale bedziemy próbować Dzieki dziewczyny, ze tak o mnie nie myślicie Po prostu wiem ze to bedzie maleństwo, podejzewam ze na poczatku bedzie mi ciężko...Ale na zapas nie bede panikowała...Mam takie plany jak coś znajdę...A bardzo bym chciała, bo powiem szczerze ze pół roku bez pracy jest dla mnie katorgą.. Ja musze być miedzy ludźmi bo oszaleję ![]() A w piątej skonczyłam część praktyk(bo okazało sie , że musze też w jakimś ośrodku resocjalizacyjnym odbyć Nie potrzebnie dzwoniłam do opiekuna praktyk, aby upewnić sie czy moge w świetlicy szkolnej i terapeutycznej, powiedziała, ze tak połowe czyli 25 gdz a dróga połowe w innym Oczywiście w dzienniczku nie jest to wyszczególnione, i jest tylko miejsce na jedną opinię, więc stwierdziła żer tylko mam mieć samą opinię że tam byłam(albo skserować z dzienniczka) tylko że tam jest typowo napisane pod szkołe itp( jakie zajecia przeprowadziłam, spotkanie z rada itp) jak ja cos takiego mogę zanieść na policję np, czy do sądu.. Oczywiscie sie na mnie wydarła szkoda gadać..A jestem wściekła, bo kolezanka odbyła w podobnym mjejscu jak ja i jej zaliczyła!!!Weź bąź człowieku madrym! A ja wolałam sie zapytać bo nie chciałam sytuacji ze bede sie broniła a okaże sie ze praktyk nie mam zaliczonych! Ale wracajac do miłych rzeczy Bardzo poprawil mi sie humor jak mogłam z dzieciakami poprowadzic zajecia, a dzieci ze świetlicy terapeutycznej zapytały sie pani kiedy znowu bedę ![]() Bardzo miło mi sie zrobiło, bo to był mój debiut jeśli chodzi o zajęcia terapeutyczne Bo na świetlicy szkolnej , to zwykłe lekcyjne, to już prowadziłam na 2 roku w klasie III wiec wprawę miałam...W przedszkolu z maluchami też, ale nie oszukujmy, to zupełnie inna praca z 2 latkiem a z trzecioklasista
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-23 o 15:21 |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez te upały nawet mi się jeść nie chcę , tylko piję , ale to dobrze ;-)
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz napisać maila - może z racji zawodu pomogę? |
|
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
nie będę cytować, bo nie mam czasu. Dołączyłam do dziewczyn z puchniejącymi stopami.. masakra. Polecam na noc moczyc je w wodzie z solą morską, później nasmarować jakimś balsamem. Spać z nogami w gorze. Mi pomaga, ci prawda na krótko, bo do południa nastepnego dnia. Ale zawsze to coś. Mój synek również bardzo podskakuje, lecz kiedy chcę go nagrać to przestaje. Swedzenie mam caly czas chociaz troszke mniejsze, bylam u wielu lekarzy - zaden nic mi nie doradzil. Takze na codzien borykam się z opuchlizna i ze swedzeniem.. do tego wszystkiego mam dola tak jak niektore z was. Musze wziac sie za duze zakupy dla malego, bo czas pedzi a ja praktycznie nic nie mam. Trzymajcie sie
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lilka_vanilka;46580 866]Ja tyz
. Cytat:
, tak wiec sie nie przejmuj i odpoczywaj. Chce ogarnac ile sie da, zanim brzuch sie zrobi tak duzy, ze tylko bede siedziala na sofie i sapala z goraca Cytat:
Krem na nozki jest fajny, lekko chlodzi. Uzywam na zmiane z Clarinsa Lait Jambes Lourdes, ten chlodzi jeszcze mocniej i pachnie mocno ziolowo .
|
||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z Was miala zylaki w czasie ciazy ??
|
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wstrząsnęła mną cała ta "porodówkowa atmosfera". Miałam oczywiście swoje wyobrażenie o salach porodowych, ale jak zobaczyłam te wszystkie sprzęty, łóżko do porodu, te wielkie lampy na wprost łóżka, szafki poopisywane nazwami sprzętu medycznego, jakieś rozpiski jak podawać leki,itp. to dotarło do mnie, że to jednak nie jest takie hop - siup. Nigdy w życiu nie miałam żadnej operacji, więc może też przez to mam lęk przed szpitalem. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- a wiecie, że kolejna lipcówka wczoraj urodziła? Miała termin na 20 lipca. Oj w czerwcu to ja się biorę za zakupy i chcę mieć już wszystko!
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
Ciekaw czy te osoby jak przejda na emeryture beda uwazaly, ze zycie zaczyna sie i konczy na wnukach?? Fajnie jak dziadkowie maja czas dla wnuczat, ale maja tez prawo do swoich pasji i odpoczynku!
|
|
|
|
#1603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama też mi już zapowiedziała, że może zostać z dzieckiem np. na dwie godziny, żebyśmy mogli sobie wyskoczyć do kina Aż mi się słabo zrobiło jak to usłyszałam... Na szczęście mój tata i teściowe są bardzo chętni do pomocy. Ja też bym płaciła dziadkom za taką opiekę na cały lub pół etatu Moni ludzie są bez serca! Współczuję przeżyć.. Ale pracę straciłaś z nerwów? Przy kupnie trzeba dobrze obserwować relacje w rodzinie. Moi rodzice sprzedawali mieszkanie, ale tylko mama jeździła na spotkania, mimo, że mieszkanie było na ojca, ale on był obrażony, że sprzedajemy. W dniu podpisywania umowy ojciec się rozmyślił i symulował stan przedzawałowy Na szczęście mój mąż to przeczuwał i tak przygotował umowę, żeby żadna strona nie była stratna. Angelika widzisz, ja mieszkam już sama, ale rodzice też mnie załamują! Twoi widzę, że też potrafią osłabić. Ty powinnaś jakiś urlop wziąć od wspólnego mieszkania i chociaż na weekend gdzieś z TZ wyjechać i się wyluzować Uśmieję się, jak Ci powiedzą, że meble jednak mogą zostać ![]() Mnie wyskoczyły dwa na udzie.. i nie wiem co z nimi robić..Mieszkam nad przedszkolem, które dziś zorganizowało festyn z okazji Dnia Mamy. Fasolki na fulla Hormony ciążowe mi zaszalały i krojąc cebulę do mizerii popłakałam się przy piosence "A ja wolę moją mamę"
|
|
#1604 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Któraś się pytała o biustonosz z biedronki. Ma fiszbiny, ale jest wygodny. |
||||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
mi jak jest kolano to z drugiej strony
trzymam nogi na poduszce nosze kompresy uciskowe ale to chba nic nie daje boje sie ze mi to nie zejdzie |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu leci "a ja wolę moją mamę" Uciekam!
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall każdy ciuch w każdym sklepie możesz zwrócić jeśli ma metkę i paragon
Oprócz bielizny różnią się tylko terminy, w Biedronce i Lidlu jest tydzień na zwrot |
|
|
|
#1608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poryczałam się jak czytałam jej wypowiedzi na ich forum.... Borysek 2000g nic tylko schrupać..... nie mogę się doczekać mojego maleństwa |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tez wczoraj przeraził szpital, byłam pewna, ze pojde na rozmowe z lekarzem do gabinetu, a zaprowadzili mnie na oddzial. Dlugo nie chcialam sie położyć, wolałam siedzieć na łóżku. A ciśnienie miałam bardzo wysokie, pożniej mi dużo spadło.. podświadomy strach.. A co bedzie jak juz pojdziemy rodzic? Wiadomo czemu szybciej urodziła lipcówka? Boje sie tam wchodzic,zeby sie nie nakręcać.
|
|
#1610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do wyjazdów to nie zupełnie tak jest. Moja babcia która ma 73 lata raz w roku jedzie na dwa tygodnie nad morze, od czasu do czasu z klubu seniora mają organizowane wycieczki. Moi rodzice kilka razy do roku wyjeżdżają ( przynajmniej dwa wyjazdy zagraniczne, poza tym góry, morze czy inne miejsca). [QUOTE=lilka_vanilka;46580 866] Cytat:
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny odebralam wyniki krwi, moczu i obciazenie glukoza. Z krwi mam za niska hemoglobine 10,5( norma 12), hematrokryt 32 (norma 37) i za wysokie neutrofile 70 % (norma do 70%), glukoza na czczo 107 (norma do 106) po dwoch godzinach 129 mg/ dl (norma do 140)... najgorzej, ze w moczu mam bakterie (fakt nie zdarzylam przed siusianiem sie umyc, bo myslalam, ze mi peknie pecherz i gnalam do toalety na oslep), liczne nablonki i pojedyncze krwinki biale... przy tym odczyn zasadowy, zamiast kwasny... Cholera jasna... ale nic mi nie dolega i nie boli... w poniedzialek pojde do lekarza rodzinnego poprosic o powtorzenie badania moczu. Czy ktoras z Was tak miala??? Co myslicie o tych moich wynikach???
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Justa, myślę, że niewiele są warte te wyniki moczu, powtórz je jak najszybciej, może znajdziesz jakieś prywatne lab, gdzie w sb robią? Na pewno w polskich punktach pobrań pracują w soboty. Norma hgb dotyczy nieciężarnych, co prawda 10,5 to niezbyt super, ale pewnie dostaniesz żelazo i Ci się poprawi. Pozostałe rzeczy masz niewiele odstające od normy, myślę, że nie masz się co denerwować, bo normy dla nas są inne.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
ale dużo piszecie
![]() bylam dzis u dentysty(tylko przeglad) i kobieta powiedziala żeby ograniczyc picie herbaty bo teraz tworzą sie dzidzi zabki i herbata ma na nie bardzo zly wplyw. Ja akurat nie pije,czasem zielona czy czerwona ale przekazuje informacje ![]() piszecie o pomocy dziadków...moi rodzice mieszkaja za daleko ale jak no tam jedziemy to możemy wypakować rzeczy i zostawic dzieci bez slowa i wiadomo ze dobrze sie nimi zaopiekuja(pomimo tego ze mama ma gosp rolne i zawsze cos jest do roboty no a tata pracuje i jest jeszcze prawie 90letnia babcia ktora tez czasem wymaga opieki). A z teściami jest tak ze jak jeszcze z nimi mieszkaliśmy to tesciowa ani raz nie wziela chlopakow na spacer(przez 3 lata!!!) z reguly było tak ze ja wracalam ze spaceru ok 11 to tesciowa dopiero wstawala... Teraz jak mieszkamy na swoim to raz na rok zostaną z chlopakami i to z reguly jak mamy cos zalatwic a jakbyśmy np chcieli wyjsc do kina czy cos to juz absolutnie. Raz pojechalismy odwiedzic znajomych którym urodziło sie dziecko na a Kajtek byl trochę przeziębiony wiec poprosiliśmy żeby ich przypilnowali..ile bylo gadania i marudzenia ze wróciliśmy o 21, szkoda gadac. No i o pójściu do pracy przeze mnie nie ma mowy bo jak mialam propozycje pracy i zapytalismy czy zajma sie dziecmi to tesciowa stwierdzila ze ona caly dzien nie będzie z nimi siedziec bo ma swoja robote w domu(czyli sprzątanie a dodam ze mieszkaja z teściem sami....i teść jest juz na emeryturze) a najlepsze jest jak wszystkim opowiada jak to ona chętnie sie wnukami zajmuje...wiekszego dwulicowca to nie znam.. Alez sie wyżaliłam ![]() ps.nie myślcie ze ja wymagam od teściowej pomocy,wręcz przeciwnie nic od niej nie chce ale wkurza mnie ta jej dwulicowosc bo wszyscy myślą ze mamy od niej nie wiadomo jaka pomoc a tu guzik, wszędzie zabieramy chlopakow, a dodam ze przy budowie i wykanczaniu domu trochę trzeba bylo sie ojezdzic i ozalatwiac... Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-05-23 o 19:26 |
|
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja masc bepanthen zamierzam uzywac jak pupka bedzie zaczerwieniona badz podrazniona, a tak to nie Co do pilnowania dzieci przez Dziadkow to tez uwazam iz jest to ich wolna wola a nie przymus..nie wiem jeszxze jak to bedzie u nas bo moja Mama bardzo chce zajac sie Malym po moim rocznym macierzynskim ale Moja Siostra tez jest w ciazy i mieszka z Mama i nie chce ich za bardzo obciazac..chodz Siostra ma taka prace ze jest w domu i raczej swoja Mala sama bedzie pilnowac,no ale sie zobaczy Wlasnie macierzynski jest roczny(80%platny) i na 10msc(100%platny)czy tak? Uswiadomilyscie mnie ze tez musze poczytac o pielegnacji siusiaka;p Wspolczuje dziewczyny z tymi puchnacymi nogami..mojej Siostrze tez puchna,masakra jak sie z tym meczy.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Macierzyński jest roczny (80%) i półroczny (100%) |
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj na szopingu.
Kupiłam sobie sukienkę, spódnicę, trzy pary spodenek i dwie koszulki. Wydałam 250 zamiast ponad 400 złotych. Kocham rabaty i zniżki pracownicze. ![]() Właśnie zaczyna się burza. Od razu się lepiej oddycha
|
|
|
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Czemu caly czas myslalam ze jest roczny i 10msc to ja nie wiem:d
Cytat:
U nas na razie caly czas ukrop.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1618 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze niech u nas tez sie burza zacznie, zbiera sie i zbiera. Dzisiaj na szkole rodzenia było i kapieli i pielęgnacji skóry noworodka . I stwierdziłam ze chyba jednak wolę wybrać wanienkę bo wiaderko stosuje się tylko do 6 miesiąc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
a ja dzisiaj bylam na pobraniu krwi , wynik za tydz, ale okazało się ze musiałam powtuzyc badanie bo zle oznaczyli probki poprzednim razem i zaginely, pielegniarka chyba z 10 razy mnie przeprosila
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- co do wanienki z fisher prica to tez czytałam dużo negatywnych opinii ale to dlatego ze ona jest bardzo mala , ja natomiast dostałam ja od koleżanki bo sama raczej bym kupila od razu wieksza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

[/QUOTE]
mam krem na rozstepy Ziai Mamma Mia, do nog - balsam Bielendy Sexy Mama na zmeczone i opuchniete nogi, bardzo dobry, i krem Perfecta Mama do biustu, z wyciagiem z lisci kapusty - tez bardzo jestem z niego zadowolona.
. Tylko jeszcze herbaty zaparze.
nie miałam pojęcia.
brawo za zastrzyk! Naprawdę podziwiam!
ale dziś już muszę, bo jutro wesele... Wyobraźcie sobie, że sukienka z Carry, ktorą kupiłam miesiąc temu jest już za krótka! 

Aż mi się słabo zrobiło jak to usłyszałam... Na szczęście mój tata i teściowe są bardzo chętni do pomocy. 

, dostałam wielki bukiet czerwonych róż i kosmetyk, o którym od dawna marzyłam.