|
|
#2071 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
cześć
Cytat:
![]() Spróbuj może na początek zjeść kilka (3-4) i zobaczyć, czy jest reakcja. No i dobrze jest poczekać, aż już będą porządnie dojrzałe i bez chemii (a przynajmniej z mniejszą ilością )Cytat:
![]() Co do dostosowywania się do dziecka/dziecka do nas, to pisałam o tym na blogu tutaj Cytat:
I kciuki za szczepienie Fajnie, że patent mleczny u Ciebie też się sprawdza ![]() A ciuholandów zazdroszczę. U mnie są vintage shopy (potwornie drogie) i komisy - tez nie za tanie, więc na lumpowe łowy nastawiam się na sierpień ![]() współczuję nocki My jedziemy w sierpniu do Polski, a na początku czerwca mąż planuje wykorzystać urlop tacierzyński i chcemy zapakować namiot i rowery w samochód i pojechać na lazurowe wybrzeże, mamy blisko w sumie, a nigdy nie byliśmy ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
My do spania trzymamy sie zasad, że chwilę wcześniej wyciszamy (wieczorem jest jeszcze cysio na dobranoc), potem idziemy do innego pokoju, gdzie jest ciemno, trochę śpiewam i przytulam, potem owijam, odkładam i życzę dobrego spania. Też działa ![]() No i uważam, że rutyna tak, ale taka "nasza" - czyli niekoniecznie codziennie to samo i tak samo, ale za to zawsze jest poczucie bezpieczeństwa, rodzic w pobliżu, ograniczone agresywne bodźce Cytat:
a jakie ma falbany ![]() dobrze, że po szczepieniu ok Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam Wasze plany na wakacje to sie zastanawiam skad Wy macie tyle kasy?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Limonka za wage, fajnie, ze macie szczepienia z glowy juz Corka slicznotka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2073 |
|
Moderator
|
Ag9 - nie ulewa
Moze faktycznie czeka az bedzie mial wiecej sily ![]() Ela - chyba za becikowe dziewczyny tak beda szalec |
|
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ze koniec skoku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() No to ponadrabialam, moze pozniej bede na hiezaco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam pozwolić, żeby Emi odstawała od Waszych dzieci
![]() A tak poważnie zauroczyły mnie te spodenki i musiałam je mieć ![]() Cytat:
![]() No i super! Teraz zbieraj siły na następny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podwójne -------> Dziękujemy wszystkim za komplementy ![]() U nas dziś kolejny miły dzień. Właśnie wróciłyśmy z ogródka, gdzie ja uprawiałam plażing i smażing, a Emilka leżing i... śpiżing?
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
my pewnie zrobimy ze dwa wypady do leśnej chatki teściów, każdy max po tygodniu, bo dłużej tam nie wytrzymam
ciągnie nas nad morze, ale nie wiem, co z tego wyjdzie.Ewa znów gorączkuje - o 15 było 38,5, zbiłam. innych objawów nie ma, tylko mówi, że ją głowa boli. co to może być?? Przemo zasnął u mojej mamy i pospał jakieś pół godziny, potem go zabrałam i wybudził się przy przenoszeniu do fotelika. w domu padł po 13 i wstał dopiero o 15.50 (poprzednie karmienie o 11 było), zjadł, długo wisiał przy cycku i znów śpi. Ewa testuje leżaczek
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-23 o 17:05 |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym narobiłyście mi strasznej ochoty na wyjazd, którego do tej pory nie planowałam.
Boję się ruszać gdzieś dalej, ale już rozmawiałam z TŻ i zastanowimy się nad wyjazdem na Mazury w sierpniu.
|
#2078 |
|
Raczkowanie
|
Hej!jak mnie tu dawno nie było;-(
|
|
|
|
#2079 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() Emilka niezmiennie śliczna! za to! u mnie stan zapalnyCytat:
super ze juz po skoku ja po basenie i ginekologu wybralam sie najpierw na spacer z ciocia ze str. taty Natki a potem siedzialam na lawce przed blokiem, na placu bawily sie dzieci brata, Natusia spala a ja czytalam w przerwach miedzy rozmowami z sasiadami i dopiero niedawno wrocilysmy do domu. a na basenie wszyscy juz znaja Niusie (ze zdj w moim tel. ) i czekaja az z nia przyjde .
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski. Dzis Was podczytuje na telefonie bo Piotrek spi na mnie od 13, oczywiscie z przerwami na mleczko i kupe.
Jestem ciekawa czy ktoras miala stycznosc z otulaczem bambusowym i jakie ma o nim zdanie. Zastanawiam sie nad jego kupnem. A, i jezeli chodzi jeszcze o zbawienne wlasciwosci naszego mleczka- mlodemu pomoglo bardzo na zapuchniete, ropiejace oczka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ze wpadlas i wpadaj czesciej
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
napiszesz coś więcej, jak to się objawiało? ja do końca nie wiem nadal, co mi się tam dzieje w piersi.
|
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie
![]() U nas ciężkie popołudnie, jestem padnięta,więc zaraz idę spać. Co do pozytywnego działania mleka z piersi - ja zakrapiałam nim nosek Krzysia gdy miał katar - pomagało margo80 trzymam kciuki, żeby z Ewą nie było nic poważnego ![]() Ela87 mój tż ma oprócz tacierzyńskiego jeszcze chyba ze 22 czy 23 dni urlopu, tylkoco z tego, skoro urlopu brać nie chce ![]() olakola gratuluję końca skoku, u nas chyba właśnie trwa ten z 11-12 tyg ![]() spokojnej nocki życzę |
|
|
|
#2084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja babcia na każdą dolegliwość używała Amol, a ja będę mleko Cytat:
![]() Dziewczyny, mam intymne pytanie. Czy któraś z Was krwawiła podczas pierwszego stosunku po porodzie? Mówiłyście, że to jak drugi pierwszy raz, ale nie wiedziałam,że w tym kontekście też
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Mój wcale nie ma tyle urlopu. Na mazury jadę z moim tatą i jego partnerką, na działce będę siedzieć z moją mamą i ciocią. TŻ ma dojeżdżać na weekendy. Tylko nad polskie morze i gdzieś dalej jedziemy razem.
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
tygrysek dzięki za link na pewno będę jutro sprawdzała te ćwiczenia z pati i ją baczniej poobserwuję
margo może cię zawiało ?? mnie zawiało bo karmiłam małą na polu i od strony pachy miałam takie czerwone i stwardniałe i bolało jak cholera z początku a potem tylko było czerwone z tym twardym a teraz jest ok. trwało to jakieś 4,5 dni. okładałam to altacetem z tabletek (nie żel, tak mi zaleciła rodzinna pani dr) lub się uderzyłaś w tą pierś w jakiś sposób?? no nie wiem ![]() ela87 niezły tekst "cieszy kromę", ale się uśmiałam a jeżeli chodzi o urlopy Tż-ów to ja powinnam się załamać. Mój przyjedzie za 5 tygodni na niecałe 2 tygodnie ![]() headzik ja pierwsze słyszę o takim otulaczu i zaraz idę sprawdzać jak wygląda ![]() aha dzisiaj też zjadłam kilka truskawek, teraz czekanie czy się coś będzie działo czy też nie
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-05-23 o 22:29 |
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Ja rozwazam kupno tego otulacza ze względu na chlodzace właściwości tkaniny bambusowej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
tutaj masz komentarz dżiza (mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko temu że ją cytuję
) : "Otulacz bambusowy aden anais - 3 szt. 120x120cm ok 200zł, grubości pieluchy tetrowej, ale dużo, dużo większe. Niesamowicie miłe w dotyku, po praniu jeszcze bardziej miękkie. Bardzo mi się podobają i są już spakowane do szpitala - będą super do zawijania noworodka. Otulacz bambusowy La millou - 1szt. 120x100cm 145zł; zupełnie inny niż aden anais - grubszy, grubości mniej więcej jak poszewki na pościel, ale w dotyku oczywiści zupełnie inny - miękki, lejący. Początkowo wydał mi się troszkę sztywny, ale po praniu zrobił się bardzo miły i miękki i też będzie fajny do okrywania w lecie i do zawijania noworodka." koniec wypowiedzi idę spać
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Oo dziękuję Ci bardzo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idę na wino z tż, musimy dokończyć wczoraj otwartą butelkę Dobrej nocy wszystkim!
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Mam otulacz bambusowy la millou i moge podpisac sie pod powyzsza wypowiedzia.
Kiedys udalo mi sie kupic rowniez bambusowe przescieradla, ale z jakiej firmy juz nie pamietam i tez sa bardzo fajne. Na lato jak znalazl. W ogole jestem fanka bambusa, jakkolwiek to brzmi
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Hej., nie miałam niestety czasu Was nadrobić. Szymon (7 tyg) jest ostatnio bardzo absorbujący, ale to za sprawą mojego uparcia co do karmienia piersią.
Dostaje niestety ciągle jedną butelkę dziennie z mm bo nie jestem w stanie ściągnąć kompletnie nic laktatorem. Mały ładnie ssie i połyka, czasami je dłużej czasami krócej, zazwyczaj jest po jedzonku spokojny, więc mam nadzieję, że się najada. Niestety przynajmniej raz dziennie ma "nerwicę". Chce jeść, przystawiam go do piersi, on zaczyna ssać i po 5 sekundach zaczyna wyć. Przystawiam do drugiej i znowu to samo. Wtedy wpada w histerię i żadna próba przystawienia do piersi się nie udaje. W ruch idzie butla. Nie wiem o co chodzi, czasami mam wrażenie że w piersiach nic nie mam. Młody dużo ssie, szczególnie w te upały prawie cały dzień wisi na cycku. Uwielbiam to chociaż nieźle mnie to ogranicza. Chciałabym jednak zupełnie odejść od mm. Macie jakieś rady? Inna sprawa, przepraszam z góry za drastyczny opis - w ubiegłym tyg był szczepiony( tradycyjnie). Pielęgniarka tak mu zrobiła zastrzyk w rączkę że zrobił mu się krwiak. Pierwszego dnia trochę więcej spał, drugiego było już ok, ale trzeciego zaczęły się cyrki. Zawsze robił jedną kupkę dziennie (po mm jest dużo białych grudek), w tej trzeciej dobie zrobił 3, a w czwartej już chyba z 10. Był bardzo marudny, nie chciał jeść a najbardziej przerażało mnie zapadnięte ciemiączko! Pojechałam z nim do pediatry- powiedziała że z ciemiączkiem ok( wtedy faktycznie było już normalnie) a kupkami mam się nie przejmować. Robię je teraz tak jakby puszczał bączka, a leci z niego prawie woda. Też tak macie? Bo trochę mnie to przeraża. Na piersi (głównie) jest od ładnych paru dni a wcześniej nic takiego się nie działo.Dzisiaj skręciłam sobie kostkę więc jest szansa, że jutro nadrobię wątek Tzw szczęście w nieszczęściu
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to chyba jakiś wirus
![]() Ewa w nocy dobila do 39 stopni, teraz znów ma powyżej 38. Mówi, ze ja boli glowa i czasem wspomina, ze brzuch. Według mnie mówi zmienionym głosem. Może to angina? Najgorsze jest to, ze Przemo rano zrobił się dziwnie niespokojny i okazało się, ze u niego jest 37.8. Oczywiście jest weekend i o lekarza będzie trudno... |
|
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, to słabo A nie ma u was dyżurów nocnych/świątecznych?
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Pediatryczny zlikwidowali... mozna na przyszpitalny dyzur podjechac, ale nie ma gwarancji, ze bedzie pediatra
|
|
|
|
#2097 |
|
Moderator
|
A cos prywatnie?
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
i miłego weekendu Mamuśki
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Witam się weekendowo z laktatorem w dloni,
wreszcie mam TŻ do pomocy w domu i zaraz będzie wysprzatane margo bardzo wspolczuje tasia u mojego Krzysia zawsze przy baczku jest mała plamka, współczuje skręconej kostki, mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do formy ![]() virginia Tobie również miłego weekendu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

a ja się zastanawiam, bo truskawki, soja są silnymi alergenami i ja się ich troszkę boję jeść żeby małemu nic nie było. Ktoś coś wie na ten temat? Mam taka ochotę na tofucznice
i na kiełki sojowe 
)

Moze faktycznie czeka az bedzie mial wiecej sily