|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
A co u mnie jak zwykle bywam na wizażu sporadycznie, pisze z pracy du... sza mnie boli już od siedzenia,ale dziś luz wczoraj i przedwczoraj masakra klienci sie uwzieli do tego stopnia ze nie zjadłam jednego posiłku i czas dodatkowo do obiadu mi sie przedłużył o 1,5 h zwykle obiadek jadam o 15 30 i antybiotyk,a tym razem szlak by to trafił cukier po obiedzie 146. ![]() Wczoraj sie przestraszyłam, potem męża i na końcu pracodawce. Zaczęło sie od tego co zwykle mi sie przytrafia raz do roku. A mianowicie postanowiłam uprac ubranka przy rozwieszaniu 12 45 zaczełam nieostro widziec doszedł taki zygzak świetlny i brak widzenia po bokach tylko na wprost (juz wiedziałam ze bedzie nie fajnie), no coz tel do meza ale moze przejdzie godzina 12 13 wsiadam do busa do pracy ledwo usadowiłam 4 literki drętwienie lewej ręki i takie wrazenie ze jest z gumy masowanie nic nie dało, potem mrowienie wargi dretwienie policzka wszystko z lewej dziąsła i nieprzyjemne uczucie na podniebieniu przeszło to od chwili drętwienia po około 20 minutach. Podobnie miałam w ub roku w marcu neurolog po rezonansie mag nic nie wykryła stwierdziła ze nie migrena bo bólu głowy nie było- ale mi to na migrene z aurą wyglądało. TŻ wystraszył sie do tego stopnia ze wziął wz przyjechał do mnie mi to powiedziec szef był przytym i jak usłyszał ze cos nie tak to sie wystraszył, jak mąż odszedł zapytał czy chce isc na zwolnienie ja na to by mnie źle nie zrozumiał ale przy 3/4 na umowie (pełny pracuje) to mi na L4 nie starczy na życie mimo dojazdów jestem około 200 na plusie. Ale tak sobie mysle ze jest coraz czesciej mi niekomfortowo od siedzenia krocze mnie piecze, d boli, sikac mi sie chce a czasami jak klient jest to niewiadomo co powiedziec, do tego jeszcze antybiotyk obiadek, podwieczorek raz mierzenie cukru. I modlitwa by ktos na to nie naszedł. Plecy tez doskwieraja ale ten bol to znacie a jak dojdzie jeszcze opuchlizna nóg od upałów to chyba czołganie mi zostanie, do busa sie juz nie wyrabiam. Wiem wariatka jestem okropna. Ale niewiem co ja mam zrobic i tylko mnie ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Ciuszki z lumpka traktuje tak samo tzn. nasz proszek , potem dzieciowy i 2xpłukanie. Tetry i zażółkniete przed praniem wygotowałam z naszym proszkiem potem recznie je troche wypłukałam do pralki i z dzieciecym plus 2x płukanie (mam nadzieje ze nic na nich nie zostało z proszku dla dorosłych) potem na słońce , tetra bieleje na słoncu (używana troche słonko pomogło -prawie nófka jest) potem prasowanie. Słońce wyparza ale tak na wszelkie w jeszcze poprawiam (mania sterylnosci). Po prasowaniu łatwiej je skladac i wogóle mysle że dziecku wygodniej niz w pognieconym ubraniu. Co do tego czy teraz prac czy w czerwcu. Ja patrze na pogode 3 dni słońca wysoka temperatura nie mysle sru w pralke i jade z koksem, potem relax. Niewiem jak w czerwcu bedzie nie mam rozpisanej pogody na wszystkie dni.
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
hej, ja tylko na chwilę
![]() ![]() ![]() następna wizyta za dwa tygodnie, a dzięki dobrym informacjom jestem dużo spokojniejsza ![]()
#2854 |
Rozeznanie
|
viki, ja coś podobnego miałam wczoraj u rodziców..mama przed praca zalaczyla pranie, zadzwoniła do mnie zebym powiesila.. No to wieszam i w pewnym momencie ciemno, tak mi sie dziwnie zrobilo.. Czekam do końca maja, od czerwca mam dostać umowę o prace, popracuje może z tydzień i potem chorobowe pewnie, bo juz coraz ciężej sie roxbi
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- viki, ja coś podobnego miałam wczoraj u rodziców..mama przed praca zalaczyla pranie, zadzwoniła do mnie zebym powiesila.. No to wieszam i w pewnym momencie ciemno, tak mi sie dziwnie zrobilo.. Czekam do końca maja, od czerwca mam dostać umowę o prace, popracuje może z tydzień i potem chorobowe pewnie, bo juz coraz ciężej sie robi, chodzić coraz trudniej, ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Dwa razy wysłałam to samo :sciana: Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#2855 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Ależ mi się nudzi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Rozeznanie
|
mi tez ![]() Jutro prosze lekarza o wypis przeciez jest ok mam tylko bakterie to antybiotyk moge brac w domu... Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po wizycie wszystko w porządku, tylko Mały ma bardzo nisko główkę ![]() Następna wizyta za dwa tygodnie ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-23 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |||
Zakorzenienie
|
Hej mój miał dziś urlop, więc po południu i jego wizycie u lekarza poszlismy na spacerek (wizyta zamowiona miesiac temu, ale moze w koncu mu zapisal specjalista cos sensownego, bo inaczej to ja z nim nie dam rady
![]() wrocilismy, dzieci polozylismy spac i zaraz chyba bedzie juz wieczor tylko dla nas - cisza z dzieciecego juz jakis czas trwa, ale ostatnio tez trwala i niechcacy obudzilam zasypiajaca core ![]() co prawda dzisiejsze popoludnie caly czas zastanawiam sie po co mi trzecie dziecko jak dwojki nie ogarniam ![]() Cytat:
oni ubieraja dziecko w ubranka - czesto bez guzikow np albo za duze itp, ale mnie to jakos bardzo nie przeszkadzalo, bo jak przebierali juz na sali (po tym jak mi dali dziecko to przychodzili myc do sal - mieli jakis "uniwersalny srodek myjacy"), to sobie mozna bylo wyszperac cos bardziej pasujacego... potem zawijaja je w kocyk i tyle - jak trzeba dokarmiac to maja butelki... przy czym ten ich stroj dla dziecka to koszulka/kaftanik + pielucha, wiec jesli chcialabys cos wiecej to lepiej zapakowac... ja moze zapakuje skarpetki, tak teraz mysle... bo jesli bedzie upalnie to w kocyku moze sie okazac za cieplo (raczej zalezy od dziecka) a bez kocyka to raczej za zimno bedzie... najlepiej zadzwon tam jesli masz daleko i nie bedzie Ci jak dowiezc... ja pierwszy raz jak trafilam do szpitala (nie do porodu), to myslalam ze tylko na badanie i zaraz wracam... brat o 23 dowiozl mi koszule i klapki - pol szafy musial mi przewrocic zeby znalezc, bo gdzie szukac mowil mu przez tel moj maz, ktory tez nie bardzo wiedzial (to bylo krotko po slubie, ale mysle ze teraz nie wie duzo lepiej)... Maz sam nie mogl jechac, bo by nie zdazyl obrocic, a brat mieszka bardzo blisko nas... nie uszykowali mi sztuccow i kuba, ale w szpitalu mi rano cos znalezli, wiec jakos przezylam tez ![]() Cytat:
ja wybralam szpital na koncu miasta (12km), mimo ze do pozostalych 3 mam duzo blizej (6-7km)... ale w tym daleko przyjmuje moj gin, no i jestem zadowolona z poprzednich pobytow i maja calkiem przyzwoity noworodkowy - nie przewożą dzieciaków gdzie indziej jak coś się dzieje, tylko mają swój dobry sprzęt... ale gdyby sie cos dzialo przed 30tc to zawsze wiedzialam ze mimo tragicznych opinii o jednym ze szpitali o porodach pojechalabym wtedy tam ![]() Cytat:
potem w domku rosolek i gotowane miesko z niego, az sie nie skonczylo, potem stopniowo wprowadzalam duszone i dosc szybko smazone, bo nic się nie działo wcześniej... zdecydowanie odradzam kapustę kiszoną - moje pierwsze dziecko po PÓŁ łyzeczki, zjedzonym po 3 tygodniach od porodu ryczalo pol nocy... a drugie dziecko mialo problemy z brzuszkiem po cebuli (kapusty juz nie testowalam ![]()
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
aga_tka, dzięki
![]() ![]() Kurcze, Mały szaleje dzisiaj jak nie wiem co, czuje go zaraz pod biustem, tak wysoko.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#2861 |
Wtajemniczenie
|
Z
![]() ![]() Pierwszy raz mi dziś nogi spuchły!! masakra A więc tak -ortopeda 2 czerwca, badania bardzo dobrze nawet hemoglobina podskoczyła ale mam łykać żelazo jeszcze, szyjka trzyma.. W pon wizyta u diabetologa i mam się wszystkiego dowiedzieć ale podobno mam iść tydzień wcześniej do szpitala na wywołanie ![]() Pierw dziś baba-Blondynka(nie obrażając nikogo) wyjechała mi przed samą maską ledwo sie i jeju nie rozwaliłam na szczęście odbiłam na inny pas i tam facet był na tyle przytomny że też odbił bo było by wielki e BUM~~~!! normalnie tak mi ciśnienie podniosła że masakra, jak sobie pomyślałam jak to mogło się skończyć to aż się poryczałam ![]() A potem WIELKA GRUBA baba mnie w careffour zdenerwowała zajechałam bo po drodze był a siostra poprosiła mnie o kupno kaszek, ale że nie było to wziełam kocyk cienki małemu bo był w promocji i mojemu tż spodenki do pracy, i idę do kas a tam wszędzie Giga kolejki, a ja muszę zrobić sobie jedzonko za godz i na dodatek zła byłam przez tą sytuację z samochode ![]() No to idę do kasy pierszeństwa PO jakąś CHol...ERE są te kasy nie? No i wziełam te kilka rzezy sobie w rękę bo oczywiście kolejka !!najbardziej potrzebujących!! no to mówię przepraszam i się przepycham 2 babki i facet bez słowa mnie przepuścili, a ta sławetna Swieta KROWA--oczywiście jak udało mi się już koło jej wielkiej dupy przecisnąć to mówi do mnie z pretęsją wielką __ A pani co tak bez Kolejki? no to mówię Bo jak widać w ciąży jestem.. A ona -- No i co z tego?? No to mi ciśnienie skoczyło i mówię A to z tego że to jest kasa z pierszeństwem dla kobiet w ciąży, okularów pożyczyć? Inna babka z kolejki mówi do niej -racja nie ma co dyskutować A ta stoi i dalej do mnie z fochem Ja nie jestem w ciąży a też nie mogę stać!! no to mi wiele nie trzeba Odwróciłam się do niej i mówię //Generalnie to mnie to Gówno obchodzi, może się Pani zawsze położyć, jak się Pani nie podoba że musi kogoś przepuścić to ma Pani do wyboru 10 innych kas gdzie nikt się nie wpycha w kolejkę, i niech się pani łaskawie więcej do mnie nie odzywa bo nie mam zamiaru słuchać gorzkich żalów bo jestem w ciąży a to jest kasa dla takich osób jak ja i mam zamiar z tego korzystać// wrrrrrrrrrr w skąd w tych babach tyle jadu?? ehhh to sobie ponarzekałam No to idę was nadrabiać, co tam naskrobałyście
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jestem z Ciebie dumna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Rozeznanie
|
simka brawa
![]() ![]() Komuś jeszcze miałam odpowiedzieć, ale zabijcie mnie- nie pamiętam. Coraz gorzej z moją koncentracja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Nie podzielam niestety entuzjazmu dla "pojazdu" otyłej kobiecie
![]() ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-05-23 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
High five!
![]() Spać nie możesz w tym szpitalu? ![]() ![]()
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A upał jest... W "moim" szpitalu dwa dni temu kaloryfery wyłączyli ![]() ![]() To dupka do góry Laska i spróbuj pomyśleć o Antarktydzie ![]() U mnie w domu w końcu się ochłodziło, także jest nieźle... Ale w dzień było piekło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Dobrze że nie będę rodzić w lipcu czy sierpniu, bo chyba bym się zalamala gdybym musiała chodzić w taki skwar
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podobnie jak dziewczyny piore tylko raz w dzidziusiowym, chyba ze zrodlo niepewne, to wtedy 2 razy - najpierw w zwyklym mialam taka partie ciuszkow od kolezanki dla Jeremka, trzymala w piwnicy i taki zapaszek piwniczny byl, musialam wszystko 2x prac ![]() a co do torby to do szpitalnej mnie spakowali - do reklamowki wlozyli ciuchy i potem do torby dopiero, a potem do tej do wozka pampersa i ciuszki na przebranie tez wkladalam do woreczkow foliowych - np po zakupach aptecznych... ja po prostu trzymalam w tej torbie wszystko, wiec nie chcialam zeby ciuszki lezaly razem z resztkami po muszelkach (niby po muszelkach trzepalam, no ale zawsze ![]()
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja dziś musiałam wynieść się z sypialni i spać w drugim pokoju ... była taki mega zaduch że bez klimatycacji nie wyrobimy. w czerwcu ciągne tż po klime do pokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=malwiska;46588296]Witajcie, ja dziś musiałam wynieść się z sypialni i spać w drugim pokoju ... była taki mega zaduch że bez klimatycacji nie wyrobimy. w czerwcu ciągne tż po klime do pokoju[/QUOTE Kurcze tez o tym myślałam ale czy malenstwu klima nie zaszkodzi? Ktoś coś wie na ten temat? A tak ogólnie to dzien dobry ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-24 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ale się dziś upał zapowiada obudziłam się dziś i mam takie spuchnięte stopy, że ciężko było mi iść masakra jakaś jakby mi ktoś od spodu jakieś poduszeczki przyczepił mam chwilkę więc idę nadrabiać bo mam 6 str ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana w lepszym humorze
![]() Generalnie babka nie była tak strasznie gruba tylko ja ją tak w myślach nazwałam ![]() niech więcej trzyma gębę na kłudke ![]() mi wczoraj też nogi spuchły.. Gin mówił żeby w takie upały ograniczać wyjścia..i nie w południe..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry i ja się przyłączam do gorącego poranka i zadusznego pokoju. Pomimo że całą noc był balkon otwarty to wstałam spocona. I wiecie co, tak się pocę miedzy nogami, że ( może to głupie) ale sprawdzam czy mi wody nie odchodzą
![]() Co do przepuszczania nas bez kolejki, to ja ostatnio też niezle sobie radzę z konwersacją, aż mój tż mówi że jest ze mnie dumny. Szczególnie śmieszy mnie w autobusie, jak podejde do m-ca uprzywilejow i poprosze o ustąpienie, a potem przez pół godziny jazdy cały autobus mnie obserwuje. Myślą chyba - Kosmitka? Hi hi |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
No mały 6razy dziś się budził nie widzę na oczy a dziewczyny jeszcze dziś jadą na basen a ja mam prasowania od groma upał fakt ale cieszę się że nie muszę latać z brzuchem tylko to prasowanie mnie przeraża
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-24 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie też duszno, ale próbuję się ratować na różne sposoby ![]() A w kwestii tego pierwszeństwa to ja jak najbardziej egzekwuję swoje prawo, korzystam z kas pierwszeństwa zawsze, ale nie miejmy klapek na oczach... To, że ktoś nie jest w ciąży nie oznacza, że nie czuje się źle w taki upał. Trochę empatii jeszcze nikomu nie zaszkodziło ![]() Ostatnio podeszłam do kasy z pierwszeństwem, przy której były trzy osoby, pierwszy w kolejce był pan, który miał tylko kilka rzeczy i stanęłam po prostu za nim mówiąc, żeby nie krępował się, bo więcej czasu zmarnujemy na to, żeby on te rzeczy przełożył. Dodam, że sama miałam trzy czy cztery produkty. A 50 - letnia kobieta 50 - letniej kobiecie nie równa. Znam kobiety w tym wieku pełne energii, zdrowe, ale znam też takie, które są schorowane *i nie musi być to widoczne na pierwszy rzut oka). Poza tym wszystko można powiedzieć na różne sposoby. Można być chamskim, bezczelnym a można być kulturalnym. I to też robi ogromną różnicę.
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Sunfire - gratulacje !!!
Fame - dziękuję ![]() Fame fajnie by było jak Twój tż zdążył by przyjechać do porodu Debeściara pisała, że wyjeżdża i raczej nie będzie tu wtedy zaglądać a Rybka już wróciła do domu czy nadal w Polsce ? TaTekla - ja podobnie jak bambusek jadłam wszystko w rozsądnych granicach tnz. jeśli jakąś rzecz bardziej zakazaną to tylko troszkę i jedną u mnie też mały na szczęście nie miał kolek poprzednio karmiłam rok i teraz też bym tak chciała dusia, Iris - też tak uważam - dla tż to chyba za duży stres pakowanie tego wszystkiego jeszcze jakby na szybko miał to robić lepiej zrobić samemu na spokojnie znajoma w drugiej ciąży, przebiegającej przez cały czas prawidłowo z terminem na 27 maj urodziła 26 kwietnia - i spakowana wogóle nie była - a potem bieganie bo nic nie ma viki - strasznie współczuję przeżycia okropne -oby się więcej nie powtórzyły simka - no to nie tylko mi stopy spuchły - chociaż to marne pocieszenie - lepiej żeby nikomu nie puchły :/ ale takie jak mam teraz to chyba jeszcze nigdy nie miałam, tej babie bardzo dobrze powiedziałaś ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- dziewczyny uciekam bo mi coraz gorzej i się chyba zaraz przewrócę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Rozeznanie
|
wpadłam tylko na chwilę powiedzieć dzień dobry
![]() simka, ładnie jej nagadalas ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.