|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Pani to ja nie wiem ty masz jakieś inne dziecko ja kupiłam tą butelkę A. i po 10 minutach jej zabrałam i sama jak ją nadusiłam na dole a miała więcej picia to mi przez słomkę wyleciało. A mała nim wszędzie chalapała i rozcierała łapką więc jeszcze tego samego dnia poszełw odstawkę a dziś przekazałam go dalej starszej pannie ![]() my ze słomką obecnie mamy ten http://www.babyclub.pl/product-pol-1...Q05VHTJCPw_wcB i faktycznie ni ekapie musi się zaciągnąć ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- bosh trolla dziękuję ![]() trolla ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poszłam robić próbę i Ci powiem, że silne jesteście ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Hej laski, nadrobiłam Was..... U mnie masakra. O pracy szkoda nawet badać, w domu rosną zaległości, ja już nie mam siły na nic, a TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...
#4774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś ![]() ![]() ![]() zamów ekipę sprzątającą na rachunek mężunia.
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Wtajemniczenie
|
jak najbardziej popieram
![]()
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Scarlett
![]() ![]() Z resztą ja jak pisałam mam w zapasie laski które przychodzą mi raz w mc sprzątać a to tylko dlatego własciwie żeby tż przypomnieć że gdyby mi pomagał to by nie musiał wydawać dodatkowej kasy. Nawet kiedyś mu mówiłam że ja sprzątam jeden a on drugi jeśli on nie sprząta zamawiam ludzi na jego koszt wybrał oczywiśćie zamawianie ale to już jego zmartwienie a ja nie mogę narzekać choć powinnam cześćiej chyba co nie? Pani czy ja wiem czy silne? z rurki leciało jak tylko mała odwróciła i potrząsnęła przy prawie pełnym kubku i jak chwyciłam tak jakoś dziwnie od dołu żeby zobaczyć to wdusiłam troszkę butelkę i mi fontanna poleciała ale już kupując ją za dużo się nie spodziewałam kosztowała 8 zł ![]() Alliw ![]() ![]() Moderna my dziś na dworze choć mała mi padła o 11 i wstała po 13 więc ja obiad i nauka a burza się zbliża także pewnie i u nas jutro ochłodzenie będzie. Więc póki co korzytamy z ogrodu w końcu (na początku ciąży robiliśmy z tż ogród tak więc w zeszłym roku tylko spacerowaliśmy wózkiem po ścieżce w tym już A. gania po trawce) Musimy jej jakiś plac zabaw zoorganizować. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Achna ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- eluśka87 śliczny kawaler ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Zęby ma wszystkie.... On uważa, ze robota w domu to mój wymysł. Tylko nie piszcie, ze pewnie mam wydmuchniete jak oliwka, nie mam... Jak wracam do domu po 14-15 godzinach mam dość, ogarniam cos po wierzchu, cos zjem i lece z nóg.. TŻ przyzwyczajony do życia z t u której delikatnie mówiąc syf i malaria totalna. Ekipa nie poukładane rzeczy itp., itd. Zresztą kasy szkoda by mi było.... Co weekend ogarnia mnie coraz większe zniechęcenie, piore, plasuje, sprzatam, układami wciąż co z wydała zewsząd i marzę żeby usiąść, poczytać.... Zasuwam ile daje rade,a po weekendzie w pracy padam, nie odpoczelam, nie zrobiłam większości rzeczy co Powinnam była, funkcjonujemy na zasadzie żeby Polska nie zginęła, niby czyste gacie do włożenia na d są, ale co z cala reszta???? Żyć mi się odechciewa.....
#4779 |
Zakorzenienie
|
Aaaa
Moderna zdrówka dla Marcelka ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Scarlett wydaje mi się że za dużo od siebie wymagasz ![]() Może opracuj jakiś system? żeby względny porządek utrzymać? Odpuść prasowanie ręczników, pościeli, postaw w kuchni/pokoju/ korytarzu 3 pojemniki na zabawki brudne ciuchy i śmieci nie kuchenne typu papierki husteczki butelki ... tak głośno gdybam ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- J. dziś przylepa, nie odchodził od mojej mamy na krok, jak się bawili siedział tak, by jakoś jej dotykać (bokiem, plecami), ciągle patrzył jej w oczy, tulił się, obejmował, był wyjątkowo grzeczny, nie uciekał, grzecznie leżał przy zmianach pieluchy, nie wstawał w wanience, ładnie jadł.. jak nie moje dziecko.. biedny, zestresowany. raz gadając z nim moja mama powiedziała mu: powiedz mama, a on spojrzał na drzwi i zaczął chlipać, więc musiała go szybko zabawić i nie było więcej "magicznych" słów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||||||
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() nadrabiam ................ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.ostatnio kupiłam "fatamorgana"chika unigwe (Nigeria-losy 4 kobiet dla których prostytucja miała być przepustka do lepszego świata).Kupuje co chwile książki ...moja poczekalnia się rozrasta ...nie daje rady czytac zwłaszcza teraz niestety ...wiec przeczytam 1-2 książki na miesiąc jak dobrze pójdzie . nawet czasopisma raczej przeglądam - jedynie staram się "wysokie obcasy" przeczytać i wybiórczo Twój styl,Neewsweka czy Wprost czasami ... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4782 | ||||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Dla Marcelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Róża jest na etapie nalewania sobie podczas kąpieli wody mydlanej z wanienki do pojemniczka i wypijania tego. Cytat:
![]() Cytat:
TŻ już się boi (nie dziwię mu się, co innego mieć świadomość, że po całym dniu z dzieckiem odpocznie się trochę, jak drugi rodzic wróci z pracy, a co innego ogarniać temat samemu przez bite 4 dni i noce). Jego słowa: dzwoń do mnie co jakiś czas, bo mogę na zawal zejść, zadławić się... ![]() Cytat:
![]() Ja mam wyrzuty sumienia, że widuję dziecko przez godzinę, dwie dziennie. A teraz jeszcze to szkolenie. Nie chce mi się jechać. Po tym tygodniu zapieprzania chciałabym poweekendować, a nie spędzać czas na wykładach, patrząc na twarze ludzi z roboty ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||||
Zakorzenienie
|
przystojniacha
![]() alliw super, ze nocka ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja kupiłam dziś w leclercu. + piłeczki oddzielnie ![]() ![]() własnie ![]() ![]() Dziś w moim mieście otworzyli OBI. Pojechałyśmy sobie, to co zobaczyłam mnie przeraziło. Przy temperaturze 30 st i lekkim wietrze, pewne dziecko ubrane w : grube rajstopy, spodnie, bluza polarowa, czapka wiązana pod szyją ![]() ![]() następne pod grubym kocem. co za ludzie? ![]() no i kilka 2-3 miesięczniakow w samych rampersach, z gołymi nóżkami na szczęście ... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-23 o 21:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia, no co Ty nie wyda się- mój chłop też charakterny ![]()
![]() |
#4785 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzisz do dino? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my tez bez balkonu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za aceton bym ubila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zacytowalo mi: Moderna, zdrowka dla Marcelka ![]() ![]() Oliwka, ![]() My dzis ten masakrycznie upalny dzien spedzilismy na wsi. Janek przeszczesliwy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tz dzielny ![]() ale wypas! nie pisz o tym ubieraniu bo az mi slabo sie zrobilo ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.duzy duzy ![]() 3.sliczny ![]() Cytat:
2. hehe ![]() Cytat:
![]() R układa .starszaki go nauczyły . Cytat:
![]() ![]() hehe to samo pomyślałam ![]() Biedny J ![]() ![]()
![]() |
#4787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba kupię jednak zabudowane. Hehe a jaka ty byłaś jako dziecko? Moja mama ciągle wspomina jaka ja byłam niegrzeczna, istny diabeł, a moja córka taki aniołeczek ![]() Dzięki, bylo super! tego mi było trzeba! Ja miałam jeszcze niedawno 20, teraz mi zostało jeszcze okolo 10, więc powodzenia! ![]() Uuu no własnie ![]() ![]()
![]() |
#4788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Padam, nie doczytam, zaraz zasnę. Masakra upałowa. A tylko u lekarza byłam (mam zwiększyć dawkę Euthyroxu na tarczycę, ale tragedii nie ma), z Krzysiulem nie wychodziliśmy. No nie dałabym rady... Wieczorkiem były pierwsze postrzyżyny - popodcinałam Skarbowi włoski, bo już Mu na pewno gorąco było ![]() ![]() ![]() ![]() I dobranoc ![]() (tż chciał maszynką strzyc... ![]()
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2 czyli po trochu masz racje ze zwalasz na tzta ze E po nim .bo po nim -w połowie.... ![]() Moni_ka- ja ubieram R w cienkiego spiocha albo bodziak +cienkie spodnie .i skarpetki , R się odkrywa i spi połowe nocy bez nakrycia.drugą połowe ze mną .... Alliw -ciesze się ,ze u Was lepiej ![]() Moderna - mieliście przejścia .biedny M ,kciuki aby było już dobrze ![]() Trolla ![]() Scarlett - wspólczuje ![]() My dajemy rade .ciężko jest ,dużo do ogarniecia i wszystko w biegu ale jest ok . no i 30 stopni wiec cały dzień nas nie ma -ile się da to w parku siedzimy .... R z dnia na dzień coraz bardziej kumaty . jak idzie się kąpać albo na ryby mówie plum,plum a on "plem,plem" ![]() ![]() ![]() i zaliczyliśmy spacer na nóżkach tylko (bez wózka) . Kupilismy sandałki - emelki (wachałam się pomiędzy naturino i ecco,ale postanowiłam wypróbować emelki).odkryte oczywiście . rozmiar 21- jest troszkę zapasu ...choć nie wiem czy starcza do września.najwyzej kupie drugie. jednak większy but to także szerszy a R puchatej nóżki nie ma. a! i co do pieluch .nie wiem jak Wy to robicie.juz kiedyś pisałam - R dokładnie od 1 sierpnia 2013 na "5"pampersa. obecnie ma 81 cm i 9700. chyba burza będzie ...oby jutro był także piękny dzień (miasto robi dzień dziecka )
![]() |
#4790 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Na marginesie - u mnie najwyższe prawo stanowi bezdzietna szefowa. Kodeks pracy mógłby nie istnieć. Ja też. Dawno cokolwiek prasowałam, bo po szybkiej przymusowej przeprowadzce zagubiło nam się żelazko. Jest gdzieś w jakimś pudle, ale nie poświeciliśmy dość czasu na odnalezienie go (brak motywacji ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-05-23 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
AMELIA
- wooow fajowy basenik ( ja tez mam basen ale taki zwykly bez daszku - rok temu zmiescjlam sie z Milusniem plus jeszcze jedno dziecko /no ale bylam chudsza ![]() Taaaaaa i mialam cos napisac I zapomnialam :-/ A i juz jade do domku Dzis "pobilam" rekord 23.07 a ja mialam Juz WSZYSTKO zrobione hihi, ale i tak spoznilam sie na wczesniejszy tramwaj ![]() Aaaaa SCARLLET - ![]() ![]() ![]() Booooshe Pozygam sie - trawmaj caluu pelny - nie ma sie gdzie przesiasc a wsiadl gosiu od ktorego smierdzi - mieszanka wody piwa i ZIELONEGO ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zapisałam Jakuba do fryzjera w czwartek -obok mnie . poszliśmy razem z R , wytłumaczyłam fryzjerowi co i jak i poszłam do domu - a J miał sam wrócic . Wrócił .jak go zobaczyłam to ...z wrazenia słowa nie mogłam powiedzieć .Fryzjer idiota ![]() Wiecie -naczytałam się Was -o tym ubieraniu za grubo dzieci w takie upały ...i tak nic nie czułam ,nie ruszało mnie to bo u nas nigdzie nie widziałam takich przypadków.Wszystkie dzieci normalnie jak na lato krótkie spodnie i koszulki ,sandałki i czapki . Tz miał trochę luzu w pracy i mógł zostać z R a ja podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u ![]() ![]() na moje pytanie- czy oszalał(pytanie retoryczne ![]() ![]() (dziś było 30 stopni !!!) rece mi opadły .powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- zaciągnij się ,będzie weselej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4793 | |
Kniaginia
|
Oj, nie wiecie, jak to jest?
Organizm rośnie do 25-go roku życia. Brzuch i dupa chyba o tym nie wiedzą... Cytat:
Moja też schodzi sama z łóżka i wchodzi. Wchodzi też na niższe meble. TŻ wariuje, bo coraz trudniej ją upilnować. Zazdroszczę tego gadania. Róża już nawet zapomniała, że umiała "baba". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |||||
Zakorzenienie
|
a ja się nie spodziewałam NIC i miło się... oczarowałam
![]() a na biało - i bardzo dobrze mu tak. ![]() ![]() on płaci. żeby jemu było szkoda. T. od jakiegos czasu już nie spitala z przewijaka. w szoku jestem. Jakub musi ogarnąć nową sytuację. A mama jak sobie radzi? Zadowolona jestes ![]() Cytat:
to po kim Oliwka taka grzeczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no itrzymam wszystko co mam za Waszą nockę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w sumie też ścisle się nie trzymamy wymiarów na pudełku... ale nie aż tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe, prasuję pościel. a chłop ręczniki. a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- nie zazdroszcze - Fryzjer jeszczd zyje ...?? A co zrobil nje tak jak trzeba - tylko nje pisz ze wszystko ![]() Maria - swiete slowa - moj organizm pewnje bedzie rosnol do 50stki ![]() GDZIE JEST dragusia ...???? Booooshe co sie z tymi Ludzmi dzieje Jak nie Zilone to teraz Qrwa Cynamon ja pitole ![]() Mialam zamiar isc piechota mam jakies 10min od glownego centrum osiedla i co PADA ( znaczy sie Leje ) i siedze na przystanku bleeee. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Macie jakiś pomysł jak przekonać dziecko do kubka? Z miękkim ustnikiem trochę się napije, z twardym absolutnie, reszty nie próbowałam, a z butli ciągnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
AMELIA
- ja nie przesadzam - tylko stwierdza fakty ![]() Co do kubka nie pomoge - Milus dalej ciagnie tylko z butli - aaaa nie ost opanowal nie wylyewania z niekaoka z TT ![]() TASIA - ![]() ![]() Ziiiiiiiiiiimnooo - moglby juz bus jechac :-/ a tu 2min jeszcze ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. oj tam ....jeszcze trochę i będzie tez nawijac! a po "swojemu "mówi? R wcale nie tak dużo mówi.powiedziałabym nawet ,ze mało. teraz ma tylko etap ze jak mówie co i jak to wgapia mi się na usta (.dziwne uczucie ... ![]() za to nawija "po swojemu " bez przerwy .normalnie takie monologo strzela ze szok ![]() ![]() no i te jego "da!" (czyli "to") najbardziej lubi pokazywać na moje cycki i "da,da,da!" a ja na to -mleczko .on w smiech ,i się dobiera. Unas na watku chyba najwięcej obie Zosie mówią po "naszemu" . Cytat:
![]() 2.cynamon???? (może to ja?bo ja zre tyle cynamonu ze ![]() ![]() i pytanko jeszcze .a raczej dwa ....... 1.co kupujecie mamom na dzień mamy ? 2 .mój brat będzie miał 30 niedługo .... nie wiem co mu sprezentować ?macie jakies pomysły ? Dobranoc .
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
No i jestem juz w domku
![]() Taka oto niespodzianke mialam ImageUploadedByWizaz Forum1400885019.169032.jpg Co do prezentu na Dzien Matki To nie wiem / wzielam wolne w pracy - wiex swojej dam "wychodne" hahaha. A takie prezent kupilam na dzien dziecka - oczywiacie juz MUSIAL byc rozpakowany hihi ImageUploadedByWizaz Forum1400885110.736457.jpg GASZE SWIATLO Dobranoc ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |||
Zadomowienie
|
Hejka z rana.
Syn załączył mi lapcia to korzystam i świecę światło... Tylko po co, jak takie słońce ![]() Cytat:
![]() Sylwia, to mój Maciek robił sobie grupę krwi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() u mnie też bajzej i kurz... ja cały czas przy małej, a tż ma swoją robotę. Chciałabym wyjść do roboty, bo już mi na dekiel bije ![]() Tż twierdzi, że przy małej nie ma roboty ![]() To jak kupić elektrolity? Podawać jej zapobiegawczo? ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Kinia też przestała mówić jej pierwsze słówko baba, teraz mówi dużo, ale po swojemu.
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-24 o 06:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.