Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 20:03   #4771
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
miałam podobny dylemat... wzięłam większe, bo w mniejszych (w których też miał luz) rzep u góry się nie zapinał

a reniferki były najlepsze

takie butki kupiliśmy http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-41902576.html

a Emilka charakterna i dobrze

WOW. wielkie WOW. i wielkie brawa dla Was!!!!!klaski :

mamy taki bidon: http://www.ceneo.pl/9500753 zapłaciłam nie całe 10 zł a jestem super hiper zadowolona (butla sztywna, więc chlapać się nie da).

Pani to ja nie wiem ty masz jakieś inne dziecko ja kupiłam tą butelkę A. i po 10 minutach jej zabrałam i sama jak ją nadusiłam na dole a miała więcej picia to mi przez słomkę wyleciało. A mała nim wszędzie chalapała i rozcierała łapką więc jeszcze tego samego dnia poszełw odstawkę a dziś przekazałam go dalej starszej pannie

my ze słomką obecnie mamy ten http://www.babyclub.pl/product-pol-1...Q05VHTJCPw_wcB i faktycznie ni ekapie musi się zaciągnąć

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

U nas... J. wstal o 5.30... aktualnie 11 godz snu na dobe to jego max.. jak czytam ile dzieci spia to wydaje mi sie to bardzo malo..
Nie wiem jak ubrac go na noc. Na body i spiworek za cieplo, nie przykryje niczym to co mu dac?

Dzis J. zostaje z moja mama na dluuuugo.. mama sie troche stresuje bo ostatni raz byla u nas i zajmowala sie chwile J. ponad 3 tyg temu, ja martwie sie jak zniesie wyjscie moje i tz jednoczesnie a potem tyle godzin. Spisalam mamie kartke A4 z informacjami jak co zrobic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_k.ga :kciuki będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

bosh trolla dziękuję wzięłam się za nadrabianie a mam pranie do wywieszenia przecież :pla:

trolla wdech wydech będzie dobrze
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:08   #4772
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i mama mi napisala ze jak byla z Milusiem ba spacerze to Kupili Mi prezent .....
ktoś tu chce komuś zrobić przyjemność....

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Oliwcia nie ma czasu na ułożenie wieży bo jak już ma 2 klocki jeden na drugim to je musi w powietrze wysadzić

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Ja dziś zakupiłam basenik, najzwyklejszy. Jutro inauguracja. Dziś była inauguracja ale w misce
foty, foty!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A mała nim wszędzie chalapała i rozcierała łapką więc jeszcze tego samego dnia poszełw odstawkę
: cojest:
Poszłam robić próbę i Ci powiem, że silne jesteście

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:23   #4773
scarlett26
Zakorzenienie

Hej laski, nadrobiłam Was..... U mnie masakra. O pracy szkoda nawet badać, w domu rosną zaległości, ja już nie mam siły na nic, a TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:26   #4774
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hej laski, nadrobiłam Was..... U mnie masakra. O pracy szkoda nawet badać, w domu rosną zaległości, ja już nie mam siły na nic, a TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...
a tż udusić to mało... że też coś takiego przechodzi mu przez gardło
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 20:33   #4775
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...
napisz ilu zębów nie ma, plisssss...

z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś

zamów ekipę sprzątającą na rachunek mężunia.

Stary 2014-05-23, 20:54   #4776
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

jak najbardziej popieram
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:01   #4777
oliwka__
Zakorzenienie

Scarlett odpocznij sobie w weekend a jak mąż taki to tak jak pisze Pani zamów ekipę sprzątającą
Z resztą ja jak pisałam mam w zapasie laski które przychodzą mi raz w mc sprzątać a to tylko dlatego własciwie żeby tż przypomnieć że gdyby mi pomagał to by nie musiał wydawać dodatkowej kasy. Nawet kiedyś mu mówiłam że ja sprzątam jeden a on drugi jeśli on nie sprząta zamawiam ludzi na jego koszt wybrał oczywiśćie zamawianie ale to już jego zmartwienie a ja nie mogę narzekać choć powinnam cześćiej chyba co nie?

Pani czy ja wiem czy silne? z rurki leciało jak tylko mała odwróciła i potrząsnęła przy prawie pełnym kubku i jak chwyciłam tak jakoś dziwnie od dołu żeby zobaczyć to wdusiłam troszkę butelkę i mi fontanna poleciała ale już kupując ją za dużo się nie spodziewałam kosztowała 8 zł

Alliw ale szybko poszło no no brawo dla Jasia jak on dzielnie to zniósł i już jedne nocka bez pobudki ale nadal trzymamy kciuki. A jak ty się czujesz?

Moderna my dziś na dworze choć mała mi padła o 11 i wstała po 13 więc ja obiad i nauka a burza się zbliża także pewnie i u nas jutro ochłodzenie będzie.
Więc póki co korzytamy z ogrodu w końcu (na początku ciąży robiliśmy z tż ogród tak więc w zeszłym roku tylko spacerowaliśmy wózkiem po ścieżce w tym już A. gania po trawce) Musimy jej jakiś plac zabaw zoorganizować.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Achna za ubytke tłuszczyku i za dentystę

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Po zatym u nas ok.

Przesylam zdjecie mojego kawalera
eluśka87 śliczny kawaler Ale kojarzy mi się że już gdzieś to zdjęcie widziałam

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci układają wierze z klocków?
Tomek układa co chwile. Opanował już ułożenie z 4 klocków różnych kształtów. Cudownie się przy tym skupia i dziwi że mu wychodzi
Ewkaaa8891 ale ty masz zdolne dziecko wierze z klocków to moje dziecko psuje jak ja zbuduję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 21:01   #4778
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
a tż udusić to mało... że też coś takiego przechodzi mu przez gardło
Cytat:
napisz ilu zębów nie ma, plisssss...

z drugiej strony. daj sobie chwilę wytchnienia. zasłużyłaś

Zęby ma wszystkie.... On uważa, ze robota w domu to mój wymysł. Tylko nie piszcie, ze pewnie mam wydmuchniete jak oliwka, nie mam... Jak wracam do domu po 14-15 godzinach mam dość, ogarniam cos po wierzchu, cos zjem i lece z nóg.. TŻ przyzwyczajony do życia z t u której delikatnie mówiąc syf i malaria totalna. Ekipa nie poukładane rzeczy itp., itd. Zresztą kasy szkoda by mi było.... Co weekend ogarnia mnie coraz większe zniechęcenie, piore, plasuje, sprzatam, układami wciąż co z wydała zewsząd i marzę żeby usiąść, poczytać.... Zasuwam ile daje rade,a po weekendzie w pracy padam, nie odpoczelam, nie zrobiłam większości rzeczy co Powinnam była, funkcjonujemy na zasadzie żeby Polska nie zginęła, niby czyste gacie do włożenia na d są, ale co z cala reszta???? Żyć mi się odechciewa.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:07   #4779
oliwka__
Zakorzenienie

Aaaa

Moderna zdrówka dla Marcelka i spokojnej nocki

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Scarlett wydaje mi się że za dużo od siebie wymagasz
Może opracuj jakiś system? żeby względny porządek utrzymać? Odpuść prasowanie ręczników, pościeli, postaw w kuchni/pokoju/ korytarzu 3 pojemniki na zabawki brudne ciuchy i śmieci nie kuchenne typu papierki husteczki butelki ... tak głośno gdybam ...
Stary 2014-05-23, 21:21   #4780
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Scarlett wydaje mi się że za dużo od siebie wymagasz
Może opracuj jakiś system? żeby względny porządek utrzymać? Odpuść prasowanie ręczników, pościeli, postaw w kuchni/pokoju/ korytarzu 3 pojemniki na zabawki brudne ciuchy i śmieci nie kuchenne typu papierki husteczki butelki ... tak głośno gdybam ...
to takie rzeczy się prasuje

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

J. dziś przylepa, nie odchodził od mojej mamy na krok, jak się bawili siedział tak, by jakoś jej dotykać (bokiem, plecami), ciągle patrzył jej w oczy, tulił się, obejmował, był wyjątkowo grzeczny, nie uciekał, grzecznie leżał przy zmianach pieluchy, nie wstawał w wanience, ładnie jadł.. jak nie moje dziecko.. biedny, zestresowany. raz gadając z nim moja mama powiedziała mu: powiedz mama, a on spojrzał na drzwi i zaczął chlipać, więc musiała go szybko zabawić i nie było więcej "magicznych" słów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:40   #4781
nestelle
Zakorzenienie

Helloł
nadrabiam ................
Cytat:
u siostry "mam" miesięczniaka. byliśmy dziś na wspólnym spacerze we 4. J. na widok płaczącej małej zrobił smutną minę i musiałam go odwrócić bo sam zaczynał płakać.
efekt domina ....słodkie to

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
My po szczepieniu uf...
No i młoda waży 10.020 i mierzy 77 cm (;

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Krzyś nauczył się wchodzić na fotel I na nasze łóżko, choć tu Mu trudniej. To teraz jeszcze więcej pilnowania
Dziś na spacerze szedł już sam, coraz pewniej i szybciej Mu to wychodzi; cudnie to wygląda
Ma coraz więcej nowych, swoich słówek (np. "titi" to stopy ), naśladuje odgłosy zwierząt czy też je rozpoznaje. Wczoraj, jak byłam z K. w przychodni, weszliśmy do gabinetu z wagą, a On zaczął krzyczeć "ba!" (żaba ). Rozglądam się, a na biurku lekarskim, w pojemniku na ołówki, siedzi taka żaba na kijku Wszystko wypatrzy -

Cytat:
i uwaga uwaga! Moje dziecko dziś poszło od dwóch tygodni tak puszczona zrobiła kroczek dwa tak niepewnie z resztą jeszcze w tym tygodniu tylko kroczek trzy nawet dziś tylko za rękę bo tak bezpiecznie się czuła a pod wieczór poszłyśmy na dwór poszła raz drugi później ja jej próbowałam zabrać rękę i jak zabrałam ta zajarzyła że tak fajnie i sobie brawo biła i ruszyła no to teraz mam przerąbane zupełnie

--
Nestelle takie do poczytania książki żadne tam poradniki
Choć nie wiem czy będę mieć czas na czytanie bo uczę się mobilizacji mi trzeba
1.
2.ostatnio kupiłam "fatamorgana"chika unigwe (Nigeria-losy 4 kobiet dla których prostytucja miała być przepustka do lepszego świata).Kupuje co chwile książki ...moja poczekalnia się rozrasta ...nie daje rady czytac zwłaszcza teraz niestety ...wiec przeczytam 1-2 książki na miesiąc jak dobrze pójdzie . nawet czasopisma raczej przeglądam - jedynie staram się "wysokie obcasy" przeczytać i wybiórczo Twój styl,Neewsweka czy Wprost czasami ...
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
kupiłam wczoraj K. sandały i dalej zastanawiam się czy dobry rozmiar. 21 miały ok 0,5cm(może trochę więcej) wolnego miejsca przy palcach a 22 ok 1,5cm (też może troszkę wiecej). no i w końcu wzięłam 21 bo bałam się, że w tamtych źle by mu się chodziło. chociaż jak postawiłam to normalnie szedł. z drugiej strony boje się, że z 21 zaraz wyrośnie a mało nie kosztowały, więc mógłby lato przechodzić. sama nie wiem. mogę jeszcze wymienić... jak myślicie?
moim zdaniem jeśli to tylko 1,5 cm to ok pod warunkiem ze szerokość dobra.ale jeśli więcej-a piszesz ze troszkę więcej to chyba lepiej mniejsze .

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Zauwazylam wczoraj jak mala sie zlosci, krzyczy i zaciska piesci. Trzy razy krzyk i do ataku, wiem ze to nie smieszne ale pokladalam sie ze smiechu
do ataku?????tzn co robi???
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Mój syn jeszcze śpi. Bilans po 4 nocy bez cyca: 0 pobudek
Always look on the bright side of life, fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu fiu

-

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 21:46   #4782
maria28
Kniaginia

Witam

Dla Marcelka żeby mu gorączka minęła!

Cytat:

Cytat:
U nas... J. wstal o 5.30... aktualnie 11 godz snu na dobe to jego max.. jak czytam ile dzieci spia to wydaje mi sie to bardzo malo..
Moja śpi 11 h bez przerwy w nocy plus 1-2 h w dzień.

Cytat:
My też planujemy zrobić piaskownicę dla malucha, później tylko na działkę przewieziemy oby tylko piasku nie zjadał.. bo ma pomysły
Hehe
Róża jest na etapie nalewania sobie podczas kąpieli wody mydlanej z wanienki do pojemniczka i wypijania tego.

Cytat:
patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
spoko, wyszłam na pol godziny mały rozwałił szklaną butelkę z acetonem myślałam ze tz zabije, jak w ogole moze cos takiego zostawiać na wierzchu??
Ja w niedzielę zostawiam chłopa z Różą na 4 dni, bo jadę daleko na szkolenie. Co to się będzie działo...
TŻ już się boi (nie dziwię mu się, co innego mieć świadomość, że po całym dniu z dzieckiem odpocznie się trochę, jak drugi rodzic wróci z pracy, a co innego ogarniać temat samemu przez bite 4 dni i noce). Jego słowa: dzwoń do mnie co jakiś czas, bo mogę na zawal zejść, zadławić się...

Cytat:
TZ tylko oświadcza, że mam do wyboru zapieprzać albo nie narzekać - i chrzani tak nawet nie podnosząc wzroku znad telefonu/TV/kompa...
Nie no... dla TŻ.

Ja mam wyrzuty sumienia, że widuję dziecko przez godzinę, dwie dziennie. A teraz jeszcze to szkolenie.
Nie chce mi się jechać. Po tym tygodniu zapieprzania chciałabym poweekendować, a nie spędzać czas na wykładach, patrząc na twarze ludzi z roboty
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:49   #4783
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

przystojniacha

alliw super, ze nocka ok

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Ale jak to mowia, zawsze musi byc ten pierwszy raz - przy nastepnym bede madrzejsza
jak A. miala 3 tyg, to bylam z nia na IP bo caly dzien plakala, nie jadla, nie spala, okazalo sie, ze boli ją brzuszek, lekarz z IP prawie mnie wyśmiał

Cytat:

- Milus nauczyl sie wspinac na sofe dzis juz pokazal swoje umiejetnosci - i trza bedzie kwiatka z jednego parapetu przeniesc na drugi ;-)

Cytat:
Tomek układa co chwile. Opanował już ułożenie z 4 klocków różnych kształtów. Cudownie się przy tym skupia i dziwi że mu wychodzi

Cytat:
kurcze mam zamiar kupić basenik O. taki zadaszony ale oczywiście- na jaki się zdecydować??? nie mówiąc już o książkach na arosie o matulu!!! ... te wybory i decyzje

ja kupiłam dziś w leclercu. + piłeczki oddzielnie zdjęcie poniżej

Cytat:
to takie rzeczy się prasuje [COLOR="Silver"]
własnie

Dziś w moim mieście otworzyli OBI. Pojechałyśmy sobie, to co zobaczyłam mnie przeraziło. Przy temperaturze 30 st i lekkim wietrze, pewne dziecko ubrane w : grube rajstopy, spodnie, bluza polarowa, czapka wiązana pod szyją
następne pod grubym kocem. co za ludzie?

no i kilka 2-3 miesięczniakow w samych rampersach, z gołymi nóżkami na szczęście ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-23 16.29.02.jpg (84,6 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-23 o 21:52
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 21:50   #4784
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Helloł
nadrabiam ................

efekt domina ....słodkie to

1.
2.ostatnio kupiłam "fatamorgana"chika unigwe (Nigeria-losy 4 kobiet dla których prostytucja miała być przepustka do lepszego świata).Kupuje co chwile książki ...moja poczekalnia się rozrasta ...nie daje rady czytac zwłaszcza teraz niestety ...wiec przeczytam 1-2 książki na miesiąc jak dobrze pójdzie . nawet czasopisma raczej przeglądam - jedynie staram się "wysokie obcasy" przeczytać i wybiórczo Twój styl,Neewsweka czy Wprost czasami ...

moim zdaniem jeśli to tylko 1,5 cm to ok pod warunkiem ze szerokość dobra.ale jeśli więcej-a piszesz ze troszkę więcej to chyba lepiej mniejsze .

do ataku?????tzn co robi???

rusza z ta swoją miną złośnicy i rękami wyciągniętymi,,,,co chce zrobic nie wiem, bo się odsuwam- albo dac w ryło, albo uszczypać albo podrapać....nie ryzykuje i się nie nadstawiam

Basia, no co Ty nie wyda się- mój chłop też charakterny
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:02   #4785
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Najpierw Tż chory na gardło, potem, ja, potem mama. W między czasie miałam styczność z ciotką, jej partnerem i jej córką i najpierw padł on, potem córa, teraz ona.... i dziś mój tata.... został tylko Mikołaj
ale wytrwaly wirus. Zdrowka dla taty i oby Mikolaja nie dopadlo.
Chodzisz do dino? od jakiegos czasu to moj ulubiony sklep osiedlowy

Cytat:
Nie wiem jak ubrac go na noc. Na body i spiworek za cieplo, nie przykryje niczym to co mu dac?
ja ubieram w cienka pizamke (bluzka z dlugim i spodenki), przykrywam otulaczem lm, nad ranem kocem, no ale u mnie aktualnie 26 stopni, jak kladalm J spac to bylo 29

Cytat:

Pawełek po szczepieniu, obyło się bez płaczu i bez efektów ubocznych to szczepienie było darmowe w sierpniu mamy kolejne platne... maz byl z niuńkiem. Mały mierzy 86 cm... i jest duzy wazy tez sporo bo ok. 12 kg.

spory kawaler teraz chyba do Ciebie bardziej podobny? fajnie ze juz niedlugo bedziecie w swoim domku

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
mieszkamy w bloku ale balkonu brak
my tez bez balkonu

Cytat:
Byłam pomierzyć swój tłuszczyk. 15 kg do zrzucenia
Byłam też u dentysty... wyrwałam ząb. Jeszcze jeden do wyrwania czeka.
pozbywasz sie ciala po kawalku?

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
alliw
mocno trzymałam za Was kciuki, cieszę się, że już lepiej z nocką. Oby się utrzymało! I dla Ciebie dużo zdrówka
wiem co przechodzisz, bo też mi się zdarzyło takie zapalenie daawno temu wprawdzie, ale nawracało woda z cytryną pomaga przy delikatniejszych problemach, teraz odpukać mam spokój od dawna.
ja od kilku lat mialam nawracajace, raz chyba mialam dwa lata przerwy, ale tak jak rok temu to nigdy mnie nie zlapalo.

Cytat:
moj nie uklada. Brawo dla Tomka

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
alliw a próbowałaś Antilactin, to tabletki z szałwią, albo samą szałwię pić na wspomaganie zatrzymania laktacji
nie probowalam. Juz cycki miekkie, wiec moze sie obejdzie bez wspomagaczy.
Za aceton bym ubila

Cytat:
ja pie..le

Cytat:
J. dziś przylepa, nie odchodził od mojej mamy na krok, jak się bawili siedział tak, by jakoś jej dotykać (bokiem, plecami), ciągle patrzył jej w oczy, tulił się, obejmował, był wyjątkowo grzeczny, nie uciekał, grzecznie leżał przy zmianach pieluchy, nie wstawał w wanience, ładnie jadł.. jak nie moje dziecko.. biedny, zestresowany. raz gadając z nim moja mama powiedziała mu: powiedz mama, a on spojrzał na drzwi i zaczął chlipać, więc musiała go szybko zabawić i nie było więcej "magicznych" słów.
o rany

Nie zacytowalo mi:
Moderna, zdrowka dla Marcelka co do tej teorii o zaburzaniu snu, to jak dzis bedzie tak samo, to szybko zaczynam czytac ta ksiazke

Oliwka, czuje sie dobrze, antybiotyk dziala, nic mnie nie boli. Cycki tez sie uspokoily. Dzis tylko mialam takie dziwne bole w podbrzuszu, nie wiem czy okres sie nie zbliza.

My dzis ten masakrycznie upalny dzien spedzilismy na wsi. Janek przeszczesliwy wyhasal sie. Jak wrocilismy to ledwo dal rade zjesc kaszke, w kapieli juz plakal, bo tak byl padniety. Takze dzis usypianie trwalo 3 minuty Ciekawe czy dospi do rana

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Róża jest na etapie nalewania sobie podczas kąpieli wody mydlanej z wanienki do pojemniczka i wypijania tego.
Janek nabiera wody do tych gumowych zabawek kapielowych i z nich sobie pije
Tz dzielny a Ty majac tak male dziecko nie mozesz odmowic wyjazdu sluzbowego? (kiedys byl taki przepis)

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
ja kupiłam dziś w leclercu. + piłeczki oddzielnie zdjęcie poniżej
ale wypas!
nie pisz o tym ubieraniu bo az mi slabo sie zrobilo
Stary 2014-05-23, 22:03   #4786
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw Tż chory na gardło, potem, ja, potem mama. W między czasie miałam styczność z ciotką, jej partnerem i jej córką i najpierw padł on, potem córa, teraz ona.... i dziś mój tata.... został tylko Mikołaj

kciuki aby go nie dopadło!!!!!!!
Cytat:
U nas powolutku.. malego pokoj wytapetowany jeszcze troche i mozna myslec o przeprowadce.. jeszcze jakby zwrot z budowy wplynal na konto to bym odetchnela z ulgą... pieniążki idą jak woda.. niestety ale wiadomo na co

Pawełek po szczepieniu, obyło się bez płaczu i bez efektów ubocznych to szczepienie było darmowe w sierpniu mamy kolejne platne... maz byl z niuńkiem. Mały mierzy 86 cm... i jest duzy wazy tez sporo bo ok. 12 kg.

1 zazdraszczam prawie przeprowadzki .my jeszcze w kosmosie ....
2.duzy duzy
3.sliczny
Cytat:
Dziewczyny a wszystkie kupujecie zabudowane z przodu buciki?

Pani,tak po cichu powiem, ze patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)
1. my nie. sandałki każdemu mojemu dziecku od najmłodszych lat kupowałam" otwarte"
2. hehe
Cytat:

R układa .starszaki go nauczyły .
Cytat:
Byłam też u dentysty... wyrwałam ząb. Jeszcze jeden do wyrwania czeka.
czyli jak wyrwiesz drugi zab będziesz mieć mniej do zrzucenia?
Cytat:
to takie rzeczy się prasuje

.
hehe to samo pomyślałam (nie wspominając ze prasuje rzadko ,bardzo ,bardzo rzadko .......)

Biedny J ,synus mamusi
Stary 2014-05-23, 22:04   #4787
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Bzinka, w cieniu siedzisz czy sie opalasz?

Dziewczyny a wszystkie kupujecie zabudowane z przodu buciki?

Pani,tak po cichu powiem, ze patrzac na Emile widze swoj charakter,ale to tylko Wam mowie,w realu zwalam na chlopa ;-)
Opalałam się Spaliłam się

Ja chyba kupię jednak zabudowane.

Hehe a jaka ty byłaś jako dziecko? Moja mama ciągle wspomina jaka ja byłam niegrzeczna, istny diabeł, a moja córka taki aniołeczek

Cytat:
Udanej zabawy
Dzięki, bylo super! tego mi było trzeba!

Cytat:
Ja miałam jeszcze niedawno 20, teraz mi zostało jeszcze okolo 10, więc powodzenia!

Cytat:
to takie rzeczy się prasuje [COLOR="Silver"]
Uuu no własnie W życiu nie prasowałam pościeli czy ręczników

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:28   #4788
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Supeeerrr!!!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
pozniej nadrobie, M. jeszcze spi, w nocy bylismy na IP, bo nie wiedzialam czy moge dziecku powtorzyc dawke leku
Jej, oby ta nocja była dobra!!!

Padam, nie doczytam, zaraz zasnę. Masakra upałowa. A tylko u lekarza byłam (mam zwiększyć dawkę Euthyroxu na tarczycę, ale tragedii nie ma), z Krzysiulem nie wychodziliśmy. No nie dałabym rady...
Wieczorkiem były pierwsze postrzyżyny - popodcinałam Skarbowi włoski, bo już Mu na pewno gorąco było Normalnie loki miał Siedział dzielnie na foteliku do karmienia, z tetrą naokoło szyi, więc jak u fryzjera Spokojnie doczekał, aż mamuśka skończy wywijać nożycami i się udało

I dobranoc
(tż chciał maszynką strzyc... )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:28   #4789
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wyrzuty sumienia, że widuję dziecko przez godzinę, dwie dziennie. A teraz jeszcze to szkolenie.
Nie chce mi się jechać. Po tym tygodniu zapieprzania chciałabym poweekendować, a nie spędzać czas na wykładach, patrząc na twarze ludzi z roboty

Cytat:
rusza z ta swoją miną złośnicy i rękami wyciągniętymi,,,,co chce zrobic nie wiem, bo się odsuwam- albo dac w ryło, albo uszczypać albo podrapać....nie ryzykuje i się nie nadstawiam

1. uuuuu jestem ciekawa co by zrobiła.... a taki aniołek z wyglądu
2 czyli po trochu masz racje ze zwalasz na tzta ze E po nim .bo po nim -w połowie....

Moni_ka- ja ubieram R w cienkiego spiocha albo bodziak +cienkie spodnie .i skarpetki , R się odkrywa i spi połowe nocy bez nakrycia.drugą połowe ze mną ....
Alliw -ciesze się ,ze u Was lepiej
Moderna - mieliście przejścia .biedny M ,kciuki aby było już dobrze
Trolla
Scarlett - wspólczuje . nie wiem co doradzić ...tz powinien pomóc .ale widać ma w du.pie,ze Ci ciężko . a On ile pracuje?tez takie długie godziny jak Ty?

My dajemy rade .ciężko jest ,dużo do ogarniecia i wszystko w biegu ale jest ok . no i 30 stopni wiec cały dzień nas nie ma -ile się da to w parku siedzimy ....
R z dnia na dzień coraz bardziej kumaty . jak idzie się kąpać albo na ryby mówie plum,plum a on "plem,plem" , nauczył się schodzić z łozka ,z fotela .... i już nie pamiętam jak moje dziecko raczkowało . smieszne to - bo odkąd stanął na nogi to tylko na dwóch popyla,w domu za mną .ale na spacerach zawsze w przeciwna strone....
i zaliczyliśmy spacer na nóżkach tylko (bez wózka) .

Kupilismy sandałki - emelki (wachałam się pomiędzy naturino i ecco,ale postanowiłam wypróbować emelki).odkryte oczywiście . rozmiar 21- jest troszkę zapasu ...choć nie wiem czy starcza do września.najwyzej kupie drugie. jednak większy but to także szerszy a R puchatej nóżki nie ma.

a! i co do pieluch .nie wiem jak Wy to robicie.juz kiedyś pisałam - R dokładnie od 1 sierpnia 2013 na "5"pampersa.
obecnie ma 81 cm i 9700.

chyba burza będzie ...oby jutro był także piękny dzień (miasto robi dzień dziecka )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 22:40   #4790
maria28
Kniaginia

Cytat:
a Ty majac tak male dziecko nie mozesz odmowic wyjazdu sluzbowego? (kiedys byl taki przepis)
Jadę dobrowolnie Ale jak się zapisywałam 3 miesiące temu to była abstrakcja.
Na marginesie - u mnie najwyższe prawo stanowi bezdzietna szefowa. Kodeks pracy mógłby nie istnieć.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
W życiu nie prasowałam pościeli czy ręczników
Ja też.
Dawno cokolwiek prasowałam, bo po szybkiej przymusowej przeprowadzce zagubiło nam się żelazko. Jest gdzieś w jakimś pudle, ale nie poświeciliśmy dość czasu na odnalezienie go (brak motywacji ).

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2014-05-23 o 22:45
Stary 2014-05-23, 22:42   #4791
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

AMELIA
- wooow fajowy basenik
( ja tez mam basen ale taki zwykly bez daszku - rok temu zmiescjlam sie z Milusniem plus jeszcze jedno dziecko /no ale bylam chudsza / "

Taaaaaa i mialam cos napisac
I zapomnialam :-/

A i juz jade do domku
Dzis "pobilam" rekord 23.07 a ja mialam Juz WSZYSTKO zrobione hihi, ale i tak spoznilam sie na wczesniejszy tramwaj

Aaaaa

SCARLLET
- nie bede nic sensownego pisac - bo sama wiesz jak dla ciebie bedzie najlepiej - moge tylku i 3mac kciuki za Lepsze Jutro

Booooshe
Pozygam sie - trawmaj caluu pelny - nie ma sie gdzie przesiasc a wsiadl gosiu od ktorego smierdzi - mieszanka wody piwa i ZIELONEGO

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:50   #4792
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Siedział dzielnie na foteliku do karmienia, z tetrą naokoło szyi, więc jak u fryzjera Spokojnie doczekał, aż mamuśka skończy wywijać nożycami i się udało
wow!!!!!!

ja zapisałam Jakuba do fryzjera w czwartek -obok mnie . poszliśmy razem z R , wytłumaczyłam fryzjerowi co i jak i poszłam do domu - a J miał sam wrócic .
Wrócił .jak go zobaczyłam to ...z wrazenia słowa nie mogłam powiedzieć .Fryzjer idiota ,tyle poiwm tylko .....czekamy az urosną teraz.....

Wiecie -naczytałam się Was -o tym ubieraniu za grubo dzieci w takie upały ...i tak nic nie czułam ,nie ruszało mnie to bo u nas nigdzie nie widziałam takich przypadków.Wszystkie dzieci normalnie jak na lato krótkie spodnie i koszulki ,sandałki i czapki .
Tz miał trochę luzu w pracy i mógł zostać z R a ja podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u
na moje pytanie- czy oszalał(pytanie retoryczne)-odpowiedział ..."bo nie mogłem znaleźć butów"
(dziś było 30 stopni !!!)
rece mi opadły .powiedziałam tylko ,ze jak to tak ,na dwór bez szalika?

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
ZIELONEGO
.
zaciągnij się ,będzie weselej
Stary 2014-05-23, 22:56   #4793
maria28
Kniaginia

Cytat:
Cytat:
Laseczki CO TO JEST 15kg
Ja MAM min ze 30.... Do zrzucenia
Oj, nie wiecie, jak to jest?
Organizm rośnie do 25-go roku życia. Brzuch i dupa chyba o tym nie wiedzą...

Cytat:
jak idzie się kąpać albo na ryby mówie plum,plum a on "plem,plem" , nauczył się schodzić z łozka ,z fotela ....
Super!
Moja też schodzi sama z łóżka i wchodzi. Wchodzi też na niższe meble. TŻ wariuje, bo coraz trudniej ją upilnować.
Zazdroszczę tego gadania. Róża już nawet zapomniała, że umiała "baba".
Stary 2014-05-23, 23:02   #4794
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale już kupując ją za dużo się nie spodziewałam kosztowała 8 zł
a ja się nie spodziewałam NIC i miło się... oczarowałam (nie sądziłam, przede wszystkim, że T. załapie).

a na biało - i bardzo dobrze mu tak.

Cytat:
Zresztą kasy szkoda by mi było....
on płaci. żeby jemu było szkoda.

Cytat:
grzecznie leżał przy zmianach pieluchy
T. od jakiegos czasu już nie spitala z przewijaka. w szoku jestem.

Jakub musi ogarnąć nową sytuację. A mama jak sobie radzi? Zadowolona jestes ?

Cytat:
co innego mieć świadomość, że po całym dniu z dzieckiem odpocznie się trochę, jak drugi rodzic wróci z pracy, a co innego ogarniać temat samemu przez bite 4 dni i noce
święte słowa.

Cytat:
to po kim Oliwka taka grzeczna :conf used:

Cytat:
Takze dzis usypianie trwalo 3 minuty
klask i:
no itrzymam wszystko co mam za Waszą nockę

Cytat:
Siedział dzielnie na foteliku do karmienia, z tetrą naokoło szyi, więc jak u fryzjera Spokojnie doczekał, aż mamuśka skończy
klask i:

Cytat:
a! i co do pieluch .nie wiem jak Wy to robicie.juz kiedyś pisałam - R dokładnie od 1 sierpnia 2013 na "5"pampersa.
obecnie ma 81 cm i 9700.
mój chłop by powiedział, że używałaś, żeby było drożej
w sumie też ścisle się nie trzymamy wymiarów na pudełku... ale nie aż tak

Cytat:
po szybkiej przymusowej przeprowadzce zagubiło nam się żelazko. Jest gdzieś w jakimś pudle, ale nie poświeciliśmy dość czasu na odnalezienie go

hehe, prasuję pościel. a chłop ręczniki.
a że nienawidzę czynności ogólnie, to "dla gości" kupiłam z kory

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
podjechałam do sklepu .wracam i patrze ....a moje dziecko na dworze w długim bodziaku ,długich spodniach skarpetkach i na to te buciki skarpetowe z h&m-u
padłam! boskie!!!

Stary 2014-05-23, 23:10   #4795
kasia86bgo
Zakorzenienie

Nestelle
- nie zazdroszcze - Fryzjer jeszczd zyje ...?? A co zrobil nje tak jak trzeba - tylko nje pisz ze wszystko

Maria
- swiete slowa - moj organizm pewnje bedzie rosnol do 50stki hahaha.

GDZIE JEST dragusia ...????

Booooshe co sie z tymi Ludzmi dzieje
Jak nie Zilone to teraz Qrwa Cynamon ja pitole

Mialam zamiar isc piechota mam jakies 10min od glownego centrum osiedla i co PADA ( znaczy sie Leje ) i siedze na przystanku bleeee.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-23, 23:11   #4796
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Supeeerrr!!!!

Jej, oby ta nocja była dobra!!!

Padam, nie doczytam, zaraz zasnę. Masakra upałowa. A tylko u lekarza byłam (mam zwiększyć dawkę Euthyroxu na tarczycę, ale tragedii nie ma), z Krzysiulem nie wychodziliśmy. No nie dałabym rady...
Wieczorkiem były pierwsze postrzyżyny - popodcinałam Skarbowi włoski, bo już Mu na pewno gorąco było Normalnie loki miał Siedział dzielnie na foteliku do karmienia, z tetrą naokoło szyi, więc jak u fryzjera Spokojnie doczekał, aż mamuśka skończy wywijać nożycami i się udało

I dobranoc
(tż chciał maszynką strzyc... )
u nas jeszcze nie ma co ścinać...

Cytat:
AMELIA
- wooow fajowy basenik
( ja tez mam basen ale taki zwykly bez daszku - rok temu zmiescjlam sie z Milusniem plus jeszcze jedno dziecko /no ale bylam chudsza / "
weź juz nie przesadzaj.

Macie jakiś pomysł jak przekonać dziecko do kubka?
Z miękkim ustnikiem trochę się napije, z twardym absolutnie, reszty nie próbowałam, a z butli ciągnie no wlasnie, mleko też podajecie w kubku??
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 23:25   #4797
kasia86bgo
Zakorzenienie

AMELIA
- ja nie przesadzam - tylko stwierdza fakty
Co do kubka nie pomoge - Milus dalej ciagnie tylko z butli - aaaa nie ost opanowal nie wylyewania z niekaoka z TT

TASIA
- za podciecie wloskow - Milusia czeka Maszynka w czerwcu hihi.

Ziiiiiiiiiiimnooo - moglby juz bus jechac :-/ a tu 2min jeszcze

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-23, 23:27   #4798
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

1.
2. oj tam ....jeszcze trochę i będzie tez nawijac! a po "swojemu "mówi?
R wcale nie tak dużo mówi.powiedziałabym nawet ,ze mało. teraz ma tylko etap ze jak mówie co i jak to wgapia mi się na usta (.dziwne uczucie ...)a potem próbuje powtarzac .
za to nawija "po swojemu " bez przerwy .normalnie takie monologo strzela ze szok z całkowitym przejeciem ,skupieniem i bardzo serio .
no i te jego "da!" (czyli "to") najbardziej lubi pokazywać na moje cycki i "da,da,da!" a ja na to -mleczko .on w smiech ,i się dobiera.
Unas na watku chyba najwięcej obie Zosie mówią po "naszemu" .
Cytat:
Nestelle
- nie zazdroszcze - Fryzjer jeszczd zyje ...?? A co zrobil nje tak jak trzeba - tylko nje pisz ze wszystko

Booooshe co sie z tymi Ludzmi dzieje
Jak nie Zilone to teraz Qrwa Cynamon ja pitole
.
1.fffszystko .po trochu.
2.cynamon???? (może to ja?bo ja zre tyle cynamonu ze )

i pytanko jeszcze .a raczej dwa .......
1.co kupujecie mamom na dzień mamy ?
2 .mój brat będzie miał 30 niedługo .... nie wiem co mu sprezentować ?macie jakies pomysły ?

Dobranoc .
Stary 2014-05-23, 23:45   #4799
kasia86bgo
Zakorzenienie

No i jestem juz w domku

Taka oto niespodzianke mialam

ImageUploadedByWizaz Forum1400885019.169032.jpg

Co do prezentu na Dzien Matki
To nie wiem / wzielam wolne w pracy - wiex swojej dam "wychodne" hahaha.

A takie prezent kupilam na dzien dziecka - oczywiacie juz MUSIAL byc rozpakowany hihi

ImageUploadedByWizaz Forum1400885110.736457.jpg

GASZE SWIATLO

Dobranoc

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-24, 06:40   #4800
bmma
Zadomowienie

Hejka z rana.
Syn załączył mi lapcia to korzystam i świecę światło... Tylko po co, jak takie słońce
Cytat:

Emi świetna. Moja jeszcze nie walczy, ale też pokazuje fochy i robi cacy cacy.

Sylwia, to mój Maciek robił sobie grupę krwi nie wydało się nic, bo ma moją ale ubaw mieliśmy, że może ie tż jest.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

u mnie też bajzej i kurz... ja cały czas przy małej, a tż ma swoją robotę. Chciałabym wyjść do roboty, bo już mi na dekiel bije
Tż twierdzi, że przy małej nie ma roboty zwłaszcza teraz, jak sra kilka razy dziennie.
To jak kupić elektrolity? Podawać jej zapobiegawczo?

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:

Super!
Moja też schodzi sama z łóżka i wchodzi. Wchodzi też na niższe meble. TŻ wariuje, bo coraz trudniej ją upilnować.
Dobre, no u mnie ten brzuch najbardziej

Kinia też przestała mówić jej pierwsze słówko baba, teraz mówi dużo, ale po swojemu.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-24 o 06:42
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości