|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() za 30 tcCytat:
czesto rozmawiam z moja mala zeby az tak bardzo mnie nie kopala Cytat:
![]() ma kopa nie powiem po mamusi na pewno ![]() za wizyte i zebys zobaczyla slodka buzke Cytat:
looo 2 torby ? ;o troche zaszalala moje to wali i na dole i na gorze na gorze to jak wsadzi nozke to czasami nie moge wytrzymac bo boli ![]() hahaha moj Tz tez mial fajna mine jak go mala pierwszy raz kopnela
|
||||
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Witam w 27tc
.Optymistka pamietaj ze zawsze mozemy do szpitala na izbe przejechac.Ja ostatnio tez tam czest jestem bo niestety mam piasek w obu nerkach i bole brzucha i plecow.Oni sa od tego.Bedzie dobrze zobaczysz |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mysle ale nie jestem w 100 % pewna bo mam nadzieje ze bedzie to ksiezniczka ze bym chyba ubierala mu te ciuszki bo w sumie ile by je ponosil a jednak to spory wydatek od nowa wszystko kupywac ale pewnie Tz by nie pozwolil by jego synus smigal w rozowych ciuszkach
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem, czy kiedyś leżałyście w szpitalu, ja miałam tę "przyjemność" dwa razy i uwierzcie mi, torba moja zawsze była wypchana po brzegi, pomyślcie ile miejsca zajmą same te podkłady, wkładki laktacyjne, szlafrok, kosmetyczka... ja nie zmieszczę rzeczy dziecka do mojej torby (sam rożek by zajął całe pozostałe miejsce). Ja będę miała dwie torby. A wiem to stąd, że moja jest już spakowana i jest pełna.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 27 tc grunt to miec wszystko pod kontrolna |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mialam przyjemnosc byc z 8 razy na oddzialach,i zawsze mialam malo miejsca.Torba teraz juz moja tez stoi spakowana a niuni jeszcze nie.Tez bede miala 2.
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny ;-)
Wyspalam się dzisiaj bo q końcu troszkę chłodniej się zrobiło. Wczoraj bylam na targach Mama i Dziecko i kupiłam matetacyk fiki miki lateksowo kokosowy;-) I trochę dupereli dla mnie min oslonki na sutki czy wkładki poporodowe. Chciałam wózek kupić ale chyba tylko dwa stanowiska były :'( słaby wybór. Chilanes nie mogłysmy wiązać chust a jedynie się przyglądać. Ale zapraszali na kurs ;-) Dziękuję wam za odp odnośnie kosmetyków. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
kurczę... to może rzeczywiście spakować dwie? hmmm...teraz już zgłupiałam...
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() Kończysz chyba 30 tydz według tych dokładniejszych obliczeń a zaczynasz 31, masz termin przede mną ![]() Ostatnio dziewczyny dały wykład No chyba ze coś pomyliłam
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Moni, to nie ma żadnego znaczenia, ile jest tych toreb. Mozesz mieć i pięć. Jak sobie przygotujesz wszystkie rzeczy, które musisz zabrać i ułożysz w jednym miejscu, to ocenisz, w co je dasz radę zapakować. Jak masz dużą torbę, to zmieścisz się w jedną. Pamiętaj, że do większości szpitali trzeba (czego nie ma na listach) zabrać swoje sztućce, kubeczek, więc i jakieś lniane ściereczki do owinięcia i trzymania tego w szufladzie. Tak się mówi, że niby niewiele potrzrba, a potem te torby pękają w szwach.
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, śliczna jesteś
![]() i uwierz mi, za dwa dni KOŃCZYSZ 30 tydzień pomyśl że dzięki temu Twoja córka będzie z Tobą o tydzień wcześniej!
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie też ciażko przewidzieć ile w tym szpitalu bedziemy...bo to też różnie bywa, a w tedy to maż dowiezie, ale gdzieś bedzie trzeba to potem upchać
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za pomyślny dla Was wyrok.Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę burzy. Cytat:
![]() Cytat:
Też noszę takie cudowne pończochy uciskowe łączę się w bólu z powodu upałów.
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty nosisz z powodu bólu nóg czy też ma żylaki ? Zastrzyk ? Można dostać w ciąży? Nawet nie wiem na co jest ![]() czytałam ze żylaki można leczyć dopiero po ciazy. ale z ich powodu mam ostatnio mega dola jak mi nie znikną po ciąży to już w ogóle
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja brałam w poprzedniej ciąży przez 8tygodni i teraz od 5 tc też robię zastrzyki z heparyny, które rozrzedzają krew i zapobiegają robieniu się zatorów. W szpitalu jednak spotkałam dziewczynę, która brała te zastrzyki w ciąży ze względu na żylaki.
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Te zastrzyki często się dostaje po operacjach, czy przy złamaniach też, kiedy się więcej leży.
Twin maid popraw mnie, jeśli się mylę, ale czy w ciąży lekarze nie dają często acardu, który ma podobne (z tym, że pewnie delikatniejsze) działanie? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
8.05 mam wizytę i pogadam z nią o tych zastrzykach
Ale też chcę żeby Tz umówił mnie na wizytę do Flebologa może on coś zaradzi Bo nie wyobrażam sobie mieć żylaków na nogach juz powiedziałam Tz ze jak mi to nie zejdzie to za funduje mi jakieś lasery czy coś |
|
|
|
#1701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na stronie szpitala jest spis co musze miec i troche tego jednak jest..Witam sie ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1702 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się gorąca bo tak jak Ty Kasiu bardzo źle znoszę upały.... Cytat:
Uważaj na siebie. Rozumie, ze chcesz pobyc z TŻ ale macie cale życie na to a jak boli to fruuuuuu na IP ![]() Kurcze też mnie stresuje ta mysl, że już 3 lipcówki urodziły. Ja nic nie mam jeszcze kupione z wyprawki. NIC !!!!!!! Drukuję listę i na początku przyszłego tyg będę kupować. Bo żarty się skończyły. Mam ubranka z pierwszego prania tylko zrobione. Mam zamiar w koniec czerwca początek lipca prac raz jeszcze i prasować. Cytat:
Też od 6.30 nie śpię. Gorąco!!!!! Nie no wykończę się. Cytat:
za kolejny tydzieńOj Zaczarowana nawet w tych kompresach wyglądasz sexy .... ~~~~~~~ Ja wczoraj zaczęłam 31 tydzień! Od kilku dni fatalnie się czuje psychicznie. Podczytuje was ale nie mam nawet ochoty cytować. Jestem taaaaaaaaaaka rozbita. Dziś cały ranek przepłakałam. Samotność jest okropna. Do tego dochodzi niewyspanie. Moja malutka trzyma mnie przy zdrowych zmysłach bo gdyby nie ona to nawet bym nie zjadła. Baraszkuje mi w brzuszku Kornelka bardzo intensywnie....szczególni e w godzinach późnego popołudnia i wieczora. Nie wiem jak mam odróżnić czy boksuje czy kopie. Jak jest ułożona. . . . . .?
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawa za 31 tydz!! Malutka dba by Mamusia nie czula sie zle i zeby wiedziala ze przeciez nie jest sama ![]() Ja tez nie odrozniam kopow od boksow:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 31u mnie weekend super sobota spedzona w sypialni a Tz w duzym pokoju zero rozmow jeju tak mnie denerwuje ostatnio ze masakra zachowuje sie jak dzidzia i trzeba mu wszystko tlumaczyc a ja juz nie mam na to sily niech sobie tak bedzie nawet przez nastepny tydzien ![]() to tak jak moja, co ja bym bez niej zrobila |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 31 tydzień!To info o córce to i na plecach i na klacie, a i tak będą pytać zamiast przeczytać, tylko tam nikogo nie zabij bo domyślam się, że po setnym pytaniu o to samo będziesz już o tym myśleć. ![]() Ja miałam szczęście, że właśnie w 14 tygodniu usłyszeliśmy, że na 98% będzie synek, na połówkowym się potwierdziło, więc nie ma szans, żeby ptakol się teraz gdzieś urwał. ![]() A boks od kopania się da odróżnić? Bo jeśli tak, to ja nie umiem. Ostatnio dumna i blada lekarzowi powiedziałam o synkowej czkawce w okolicy bożeny, wskakuję na fotel a on na dupie siedzi. Się obkręcił znowu i nawet nie wiedziałam kiedy.
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
Helooo Dziewczyny, ja tez nie cytuje z braku czasu..
Wczoraj elektryk rozkul nam pol mieszakania, myslelismy ze bedzie troche pobrudzone, a to istna rewolucja co tu sie dzieje. Scieramy podloge 6 raz a za chwile- biala Najgorsze jest to ze wlasciwy remont z demolka dopeiro przed nami, ale juz zdecydowalismy sie wyprowadzic na ten czas ![]() Optymistka- moze jednak jak sie zle czujesz podjedz na IP, lepiej dmuchac na zimne, moze zrobie usg i ktg okaze sie ze wszytsko ok bedziesz spokojniejsza...? Zaczarowana- bardzo ladna z Ciebie Dziewczyna, ciaza na pewno Ci sluzy a te gatki wygladaja jak ponczochy wiec wskakuj w obcasy i fru do meza ![]() Angelika- bardzo Ci wspolczuje samopoczucia, a moze wciagnij sie w jakas ksiazke? zawsze to czas szybciej zleci ![]() Wszytskie rzeczy dla dzidziusia upiore w proszku jelp i plynie do plukania, jakos bez plynu to nie to samo, ale to po remoncie czyli koniec czerwcaa moze nawet lipiec dopiero :/ Z tego co pamietam do szpitala spakowalam sie w 1 torbe taka dosyc mala (mamy ja na bagaz podreczny do samolotu), ma duzo przegrodek, wiec te malenkie rzeczy zajemy malutko miejsca, na poczatrk wzielam 10 pieluch i 10 podladow dla mnie, kosmetyczke z malymi kosmetykami-wersje mini,bylo ok, mama mi dowozila reszte na biezaco i zabierala brudne rzeczy do prania bo bylismy w sumie 8 dni wiec spoko... Uciekam do OBI po tynk i farbe, IKEA- po uchwyty do mebli i zaplacic rachunek za plytki Milej niedzieli!!!!!!!!!
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życzę Ci poprawy nastroju Też nie wiem czy córka boksuje czy kopie. Pamiętam, że z synkiem to odróżniałam, bo wypychał tak swoje kończyny, że liczyliśmy mu palce u rączek albo łapaliśmy za piętkę Mamamarta2010, współczuję remontu a potem sprzątania po nim.
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chce
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak nóżką, to ta siła uderzenia i w ogóle czucie tego uderzenia inaczej odbieram.. Ale moge sie mylić
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

za 30 tc

za wizyte i zebys zobaczyla slodka buzke 
ze bym chyba ubierala mu te ciuszki bo w sumie ile by je ponosil a jednak to spory wydatek od nowa wszystko kupywac ale pewnie Tz by nie pozwolil by jego synus smigal w rozowych ciuszkach 

To teraz kupie i rozowe i niebieskie rzeczy bo juz nie mam sily do tego.
Najwyzej czesc ubranek zostanie i bedzie dla nastepnego dziecka...