Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 10:45   #1111
iimpulsive
Raczkowanie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Witajcie dziewczyny,z racji tego że jestem u nowa wypadałoby się przywitać mam 13 lat i cały czas próbuje ogarnąć mojego baranka na głowie. Włosomaniaczka jestem już prawie rok ale dużo brakuje mi jeszcze do ideału. moje włoski na avku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez iimpulsive
Czas edycji: 2014-05-24 o 11:06 Powód: duża pomyłka
iimpulsive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:05   #1112
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
U mnie nic takiego się jeszcze nie pojawiło, więc używam co jakiś czas Zastanawiam się też nad jakąś płukanką z miodem pod koniec, jakby tak je odżywić, nasilikonować i na dodatek jeszcze płukanka miodowa na koniec aby całkowicie zamknąć łuski włosa. A może na odwrót, najpierw miód, później silikony? Hmm... czas leci a ja siedzę z maską i nie wiem co dalej
Ja bym dała najpierw miód, a później silikony. Miód jest humektantem, w zależności od wilgoci w powietrzu Twoje włosy będą albo chłonąć wodę, albo ją oddawać, jeśli nie zabezpieczysz ich na koniec olejem lub silikonem.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Mam wg mnie GHD więc wstawiam się, z cenzurką bo paskudna mina, nie lubię fotek z bliska myte szamponem łopianowym z herbal care, potem isana do loków d/s parę minut w ręczniku na głowie, stylizowane na piance syoss, suszone dyfuzorem
Świetnie wyglądają, pięknie się dzisiaj pokręciły!

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A wlasnie, tak sobie wykombinowalam, ze moze by w lecie zostawiac te maski na wlosach? Testowala ktoras?
Ja bym maski nie zostawiała. Widzę, jak to wygląda, jak trzymam maskę kilka godzin przed myciem. Pozlepiane strąki się robią, jak włosy wyschną.

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Jestem przeciwna wpadaniu ze skrajności w skrajność . Jeśli silikony Ci służą, to sięgaj po nie, ale też nie ma co od razu rzucać się na wszystko co silikonowe - działa to w obie strony. Jeśli służy Ci odżywka, bo ułatwia Ci rozczesywanie, to śmiało. Ale jaki sens widzisz w szamponie z silikonami?
Łagodniejsze mycie.
To, co iwonsia pisała na temat wyszarpywania sobie włosów.
Nie każdemu służą szampony bez silikonów. Ja sama się sobie dziwię, że swego czasu szlag mnie nie trafił, jak szarpałam tępe włosy po myciu prostymi szamponami, bo plątały się, a przecież silikony zło.
Teraz myślę, że mogę powiedzieć, że mam zdrowe włosy, bo po myciu dość prostym szamponem (już też nie patrzę, czy ma 7 czy 10 pozycji w składzie, ale kupuję raczej bez silikonów) bez problemu mogę je (przed nałożenie odżywki ds) przeczesać palcami na całej długości i nie są nigdzie splątane. Ale szamponów z silikonami też czasem używam. Nie zauważyłam zbyt dużej różnicy w myciu u siebie, ale potrafię sobie wyobrazić, że przy zniszczonych włosach to ulga podczas mycia.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez iimpulsive Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,z racji tego że jestem u nowa wypadałoby się przywitać mam 13 lat i cały czas próbuje ogarnąć mojego baranka na głowie. Włosomaniaczka jestem już prawie 2 lata ale dużo brakuje mi jeszcze do ideału. moje włoski na avku

Cześć.
To zdjęcie jest malutkie, nic nie widać. Pokaż większe.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:07   #1113
201605161428
Konto usunięte

Tez mialam koszmar po myciu tzw. naturalnymi. Lzy w oczach przy rozczesywaniu. Wlasciwie minelo dopiero ostatnie - 2 miesiace od farbowania i po scieciu wiekszosci farbowancow. Teraz bez problemu sie czesza nawet jak pomine odzywke.

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:15   #1114
iimpulsive
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja bym dała najpierw miód, a później silikony. Miód jest humektantem, w zależności od wilgoci w powietrzu Twoje włosy będą albo chłonąć wodę, albo ją oddawać, jeśli nie zabezpieczysz ich na koniec olejem lub silikonem.

Ja bym maski nie zostawiała. Widzę, jak to wygląda, jak trzymam maskę kilka godzin przed myciem. Pozlepiane strąki się robią, jak włosy wyschną.

Łagodniejsze mycie.
To, co iwonsia pisała na temat wyszarpywania sobie włosów.
Nie każdemu służą szampony bez silikonów. Ja sama się sobie dziwię, że swego czasu szlag mnie nie trafił, jak szarpałam tępe włosy po myciu prostymi szamponami, bo plątały się, a przecież silikony zło.
Teraz myślę, że mogę powiedzieć, że mam zdrowe włosy, bo po myciu dość prostym szamponem (już też nie patrzę, czy ma 7 czy 10 pozycji w składzie, ale kupuję raczej bez silikonów) bez problemu mogę je (przed nałożenie odżywki ds) przeczesać palcami na całej długości i nie są nigdzie splątane. Ale szamponów z silikonami też czasem używam. Nie zauważyłam zbyt dużej różnicy w myciu u siebie, ale potrafię sobie wyobrazić, że przy zniszczonych włosach to ulga podczas mycia.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cześć.
To zdjęcie jest malutkie, nic nie widać. Pokaż większe.
Bardzo przepraszam ale musiałam się bardzo zamyśleć że napisałam dwa lata, jeszcze raz bardzo przepraszam. Włosomaniaczka jestem prawie rok
łapaj zdjęcie :-D tak wie dużo go jeszcze brakuje

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400922893075.jpg (84,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-05-24, 11:21   #1115
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo przepraszam ale musiałam się bardzo zamyśleć że napisałam dwa lata, jeszcze raz bardzo przepraszam. Włosomaniaczka jestem prawie rok

A jak je pielęgnujesz?
Olejujesz?
Wygląda, jakby trochę nawilżenia im brakowało, ale falują, więc źle nie jest.
Stary 2014-05-24, 11:38   #1116
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wspolczuje Ci utraty tylu wlosow, niestety bede sie upierala, ze winowajca jest farba.. bo mimo odzywiania i pielegnowania te wlosy caly czas byly rozjasniane wiec nie mialy mozliwosci sie za bardzo zregenerowac, ja znaczaca poprawe na swoich wlozach widze dopiero teraz, prawie rok od ostatniego farbowania, ale wiem jak to jestz tym farbowaniem i wiem, ze juz cos z tym robisz, zeby ograniczyc, mi cg bardzo pomoglo, ale nie unikam tez tak calkiem silikonow, oczywiscie moje wlosy nadal sa suche mimo ciaglego nawilzania, ale chyba sie z tym powoli godze

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Kochana ale ja to dokładnie wiem Miałam podejście do tego żeby nie farbować, ale swoje mam brzydkie to raz, dwa to pojawiające się siwki i trzy to, że nie podobam się sobie w ciemnych. Tak jak napisałaś, staram się teraz jednak proces farbowania lepiej organizować, a przede wszystkim RZADZIEJ. Teraz jestem 5 tyg od farbowania i wiem, że jeszcze z 2-3 spokojnie mogę w takich włosach pochodzić. Wcześniej już przy 3 tygodniu zaczęłam myśleć o farbie, a przy 4 to już musowo. Teraz też bije się z myślami czy tym razem nie iść do fryzjera na jakieś refleksy. Tylko wiem, że takie łatki w postaci pasemek mogą mi się nie spodobać i znów wywalę 150 zł w błoto a moja kochana Londa kosztuje tylko 10 zł i efekt mam często lepszy kolorystycznie niż od niejednego specjalisty fryzjerem zwanym. Tak czy inaczej czekam jeszcze 2 tygodnie i podejmę jakąś decyzję.
Ps. Zazdroszczę Wam, że już przy myciu możecie rękami przejechać i przeczesać sobie włosy. Ja po tym myciu co Wam pisałam ile wypadło to nie mogłam grzebienia włożyć we włosy nawet po Joannie Naturii bez spłukiwania ;/
Stary 2014-05-24, 11:47   #1117
iimpulsive
Raczkowanie

Cytat:
A jak je pielęgnujesz?
Olejujesz?
Wygląda, jakby trochę nawilżenia im brakowało, ale falują, więc źle nie jest.
Olejuje jak najbardziej może nie ma jeszcze efektów bo myje włosy tak gdzieś coś 5 dni i nie ma tak spektakularnych efektów

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Olejuje jak najbardziej może nie ma jeszcze efektów bo myje włosy + olej tak gdzieś coś 5 dni i nie ma tak spektakularnych efektów

Stary 2014-05-24, 12:33   #1118
201605161428
Konto usunięte

Iwonsia: wiem, ze to brzmi drastycznie; ale nie myslalas zeby ciachnac chociaz te najnizsze kilka centymetrow? Moze by im pomoglo jakby pozbyc sie najbardziej zjechanych koncow?
Iimpulsive: wow, zazdroszcze ze tak dlugo masz swieze Moze sprobuj co rano krople olejku? Ja zwykle dziennie potrafie im dac 5-6 pompek olejku i nic wieczorem nie widac ze cokolwiek dostaly. W lecie to i 9 mi sie zdarza.

Musze zainwestowac w odzywke bez splukiwania skoro maski to zly pomysl I chyba wroce do codziennego mycia latem jak sie tak strasznie przesuszaja.

Stary 2014-05-24, 13:13   #1119
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Iwonsia: wiem, ze to brzmi drastycznie; ale nie myslalas zeby ciachnac chociaz te najnizsze kilka centymetrow? Moze by im pomoglo jakby pozbyc sie najbardziej zjechanych koncow?
Iimpulsive: wow, zazdroszcze ze tak dlugo masz swieze Moze sprobuj co rano krople olejku? Ja zwykle dziennie potrafie im dac 5-6 pompek olejku i nic wieczorem nie widac ze cokolwiek dostaly. W lecie to i 9 mi sie zdarza.

Musze zainwestowac w odzywke bez splukiwania skoro maski to zly pomysl I chyba wroce do codziennego mycia latem jak sie tak strasznie przesuszaja.

Ale ja już i tak w przeciągu ostatnich 5 miesięcy byłam je dość mocno ciachnąć. Poszło w sumie ok 15 cm włosów. Teraz mam taką krytyczną długość, że przy krótszych nie układałyby mi się w nic te włosy. Teraz planuję zapuszczać i konsekwentnie ścinać na prosto aby je zagęszczać. Na długości mi nie zależy, ale w takich bardzo krótkich źle mi jest. Teraz mam ok 5 cm za ramiona. Ta długość też jest dobra do wiązania ich na co dzień, chociaż po obcięciu ostatnim musiałam zaopatrzyć się w mniejszy wypełniacz do koka, bo ten większy (w sumie z wszystkich dostępnych na rynku nazwałabym go średnim) nie obejmuje już mi wszystkich włosów i przebija mi ta gąbka w dużym stopniu. Teraz biorę to CP to chcę trochę zapuścić (tak z 7cm) do września, bo mam wesele koleżanki.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-24 o 13:14
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 13:37   #1120
201605161428
Konto usunięte

A rozumiem No to trzeba dac szanse silikonom nie ma wyjscia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ja pitole. Ja wiem, ze zazdrosc to zla rzecz; ale moje geny to potwory. Moja mama przyszla wlasnie z sianem na glowie, bo jej sie nie chcialo nic robic, a zwykle.na grube rolki kreci. Mimo sianowatosci ma autentyczne spiralki. SPIRALKI bez niczego. Zebym modly do wszystkich bostw wznosila nigdy sie tak nie skreca

Stary 2014-05-24, 14:22   #1121
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Ja zwykle dziennie potrafie im dac 5-6 pompek olejku i nic wieczorem nie widac ze cokolwiek dostaly. W lecie to i 9 mi sie zdarza.
chyba też muszę spróbować. dziś próba nr 1 na moich 3 dniowych.

Że tak głupio zapytam (nie bijcie!) olej na włosy między myciami chroni jakoś przed słońcem?
Używała któraś z was oleju ryżowego do wysokoporowatych? Bo wingoronko mi się kończy i muszę się coś za nowym olejem rozglądać

Wrzucam moje 3dniowe- dziś próbowałam oleju zamiast b/s.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0812-1-1.jpg (231,1 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Agnes93
Czas edycji: 2014-05-24 o 14:27
Agnes93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 14:29   #1122
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Ja z koleżanką z wcześniejszych postów się nie zgadzam - jeżeli silikonowe szampony Ci służą, to używaj jak najbardziej. Po co na siłę wyrywać włosy i wspomagać plątanie? W przypadku tak ekstremalnie porowatych włosów silikonowy szampon może być dużym udogodnieniem, a na pewno mniejszym złem niż wyrywanie kłaczków. TO WŁOSY SĄ DLA NAS, A NIE MY DLA WŁOSÓW . Warto jedynie włoski raz na jakiś czas oczyścić czymś prostszym żeby uniknąć nadmiernego obklejenia i przeciążenia.
Dzięki też się zgadzam, że trzeba używać to co one chcą i lubią, a nie siłę pielęgnacje bez silikonów i oczywiście moje ulubione zdanie na czerwono

Cytat:
Dzięki, no dawno nie miałam takiego GHD, aż zastanawiałam się nad pójściem do fryzjera na minimalne cięcie, ale jeszcze odwlekam
Stary 2014-05-24, 15:45   #1123
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Bardziej bym powiedziala, ze to fale niz baranek a stylizujesz je jakos?

Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 16:55   #1124
sereniti
Zakorzenienie

agnes ja używam ryżowego i mam wysokoporowe - moje włosy go uwielbiają a przed słońcem chronię masłem shea
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 17:21   #1125
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Olejuje jak najbardziej może nie ma jeszcze efektów bo myje włosy tak gdzieś coś 5 dni i nie ma tak spektakularnych efektów.
ja tez myje co 5 lub 7 dni i są efekty a maniakuje tez od roku
opisz dokladnie jakie kosmetyki stosujesz i kiedy
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 17:27   #1126
iwonsia01
Zadomowienie

TheUnlike - kiedy zobaczyłaś u siebie pierwszy wysyp na twarzy po CP?
Stary 2014-05-24, 17:34   #1127
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Miałam podejście do tego żeby nie farbować, ale swoje mam brzydkie to raz, dwa to pojawiające się siwki i trzy to, że nie podobam się sobie w ciemnych.
Doskonale Cię rozumiem . Moje naturalne są jak dla mnie bardzo ok, ale nudzą mnie więc bez skrupułów farbuje i rozjaśniam .
Wiadomo, że nie będą w tak wspaniałym stanie jak mogłyby być będąc naturalnymi, ale pielęgnuję bardzo intensywnie i są przyzwoite.

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Że tak głupio zapytam (nie bijcie!) olej na włosy między myciami chroni jakoś przed słońcem?
Oleje miedzy myciami mogą bardzo dobrze robić - zatrzymują wilgoć we włosie, zapobiegają szybkiemu przesuszaniu. Sama też w ciągu dni niemycia dokładam kilka kropel, kłaczki zadowolone. Trzeba wypróbować.
Jeżeli chodzi o ochronę przed UV to niektóre oleje też mogą jakoś pomóc, np olejek z pestek malin. Na ile skutecznie niestety nie wiem - nie używałam, nie zagłębiałam się w ten temat. Idą wakacje, chyba poszukam informacji w necie
Stary 2014-05-24, 18:30   #1128
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- Wyżej wspomniany z pestek malin - mój ulubiony pod tym względem - i masło shea, ale również właśnie olej ryżowy, z orzechów laskowych, monoi - ten jest polecany w kontaktach ze słoną wodą, migdałowy, sezamowy. I pewnie jeszcze kilka.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 19:11   #1129
201605161428
Konto usunięte

Iwonsia: jakos po poltora tygodnia lykania. Mysle, ze tak pozno, bo biore mala dawke - 2 tabletki dziennie.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Mi do wysokoporowatych sluzy macadamia.
Doe: a gdzie ten monoi mozna kupic? Przydalby sie na wakacje.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Agnes: jak dla mnie chroni o tyle, ze zatrzymuje wilgoc. Moje wlosy na sloncu schna doslownie w 10 minut, a jak dam po myciu pare kropel rozgrzanego macadamia, sa wilgotnawe do 3-4 godzin, wiec mocno im pomaga

Stary 2014-05-24, 19:18   #1130
Doe
Rozeznanie

TheUnlike, Ja swój zamawiam tu: https://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-monoi.html - masz tam dość szczegółowy opis działania.

Dostaniesz tu też masło shea, a osobiście polecam jeszcze olejek myjący pomarańczowy - uwielbiam go, świetnie zmywa makijaż, pięknie pachnie .
Stary 2014-05-24, 19:25   #1131
201605161428
Konto usunięte

O to po wyplacie sie pewnie skusze ^^ Maslo shea sie zawsze boje ze mi obciazy.

Stary 2014-05-24, 19:36   #1132
Doe
Rozeznanie

Masło Shea daję jedynie na końcówki - nigdy nie kładłam go na całość. Ale ma też sporo niewłosowych zastosowań: na paznokcie, pod oczy, pięty, usta.
Stary 2014-05-24, 20:10   #1133
Klaudenc
Moderator

Niektórzy też masło gliss kura używają na końce to żółte, mam je i też jako bs sobie wsmarowywuję. Ma sporo shea, silikony i oleje, dobra maska na lato z pewnością
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 20:48   #1134
iimpulsive
Raczkowanie

Cytat:

Oj chyba nie tak dobrze, na efekty normalniej kuracji miesięcznej muszę czekać rok czy jest co zazdrościć?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
A rozumiem No to trzeba dac szanse silikonom nie ma wyjscia

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ja pitole. Ja wiem, ze zazdrosc to zla rzecz; ale moje geny to potwory. Moja mama przyszla wlasnie z sianem na glowie, bo jej sie nie chcialo nic robic, a zwykle.na grube rolki kreci. Mimo sianowatosci ma autentyczne spiralki. SPIRALKI bez niczego. Zebym modly do wszystkich bostw wznosila nigdy sie tak nie skreca

To chyba ja dostałam te gorsze geny, mama proste ale cienkie tata gęste lokowane, nie dość że zawsze marzę o prostych to jeszcze ja oczywiście dostałam cienkie lokowane o zgrozo.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Bardziej bym powiedziala, ze to fale niz baranek a stylizujesz je jakos?

Nie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ja tez myje co 5 lub 7 dni i są efekty a maniakuje tez od roku
opisz dokladnie jakie kosmetyki stosujesz i kiedy
No to tak olejuje raz na tydzień alterra, myje tym akurat co kupi moja mama zwykle w drogeri, odżywki isana różowa, albo oriflame w białej tubie, maska ziaja niebieska do zniszczonych włosów oraz wcierka jantar, zakupiłam jeszcze pokrywę i skrzyp, a i jeszcze szałwia ale narazie leży bo jeszcze nie wiem co z nią zrobię.

Stary 2014-05-24, 21:04   #1135
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam moje 3dniowe- dziś próbowałam oleju zamiast b/s.
Jak na trzydniowe do mega są gdzie moje by były takie trzydniowe

Ja dzisiaj dałam na całą noc olej sezamowy na maskę zieloną GP, nie wiem czy dobrze zrobiłam kładąc na maskę i trzymając tak długo chciałam zobaczyć co wygra (i wykończyć w końcu tę maskę, która zdaje się nie mieć końca ). Wygrała niestety maska i włosy jak zawsze połamane nie zrobiłam zdjęcia, bo włosy myłam z samego rana i spieszyłam się do szkoły
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 21:48   #1136
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
No to tak olejuje raz na tydzień alterra, myje tym akurat co kupi moja mama zwykle w drogeri, odżywki isana różowa, albo oriflame w białej tubie, maska ziaja niebieska do zniszczonych włosów oraz wcierka jantar, zakupiłam jeszcze pokrywę i skrzyp, a i jeszcze szałwia ale narazie leży bo jeszcze nie wiem co z nią zrobię.
Alterra czyli ? Pomarancza z brzoza czy inne wersje? A próbowałaś jakiegoś kuchennego albo czystego np. sezamowy czy lniany? A miałaś chociaż Babydream?
Mycie - powinnaś mieć szampon oczyszczający i delikatny - o tym dużo w pigułce. To co mama kupuje nie zawsze jest najlepsze - czyli głównie silikony które ładnie pachną
Odżywki - A garnier AiK? Alterra z granatem? Farmona? Naturia? Czy ciągle od roku to samo? W ogóle co to z Oriflame? Mogłabyś podać skład?
Szałwię można pić. tak samo pokrzywę i skrzyp Myślę, że powinnaś przestudiować jeszcze raz Faq i pigułkę, poczytać parę blogów Na pewno pomoże w rozwijaniu wiedzy o włosach
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 22:56   #1137
Immoral
Rozeznanie

Dziewczyny, kupilam odzywke srebrna (swiss o-paar). Myje wlosy odzywka, naklad po prostu po na pare minut? Czy moze przed? (nawilzenie)
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 09:43   #1138
Aziddee
Zadomowienie

Informuję, że moje włosy z zielonym NaturVitalem się polubiły

Były bansy dopóki na wczorajszej sesji nie przyszedł fryzjer i prawie nie wyrwał mi włosów z czoła przy robienia kucyka

Zakupiłam derma roller i wydałam stówkę w naturalisie Ach nie mogę się doczekać
Stary 2014-05-25, 12:27   #1139
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Były bansy dopóki na wczorajszej sesji nie przyszedł fryzjer i prawie nie wyrwał mi włosów z czoła przy robienia kucyka

Zakupiłam derma roller i wydałam stówkę w naturalisie Ach nie mogę się doczekać
trzeba fryzjera po głowie pacnąć

będziesz rolkować skalp?

ja nigdy nie mam problemów z rozczesaniem włosów pod warunkiem, że myję kubeczkowo (kocham ), a czeszę dopiero przy d/s

chyba ugotuję glutka, już nie pamiętam kiedy robiłam płukankę lnianą
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-05-25 o 12:29
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 12:36   #1140
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Alterra czyli ? Pomarancza z brzoza czy inne wersje? A próbowałaś jakiegoś kuchennego albo czystego np. sezamowy czy lniany? A miałaś chociaż Babydream?
Mycie - powinnaś mieć szampon oczyszczający i delikatny - o tym dużo w pigułce. To co mama kupuje nie zawsze jest najlepsze - czyli głównie silikony które ładnie pachną
Odżywki - A garnier AiK? Alterra z granatem? Farmona? Naturia? Czy ciągle od roku to samo? W ogóle co to z Oriflame? Mogłabyś podać skład?
Szałwię można pić. tak samo pokrzywę i skrzyp Myślę, że powinnaś przestudiować jeszcze raz Faq i pigułkę, poczytać parę blogów Na pewno pomoże w rozwijaniu wiedzy o włosach
Zauważ, że dziewczyna ma 13 lat, więc jakby nie patrzeć jest zależna trochę od mamy. Nie wiem, jak wygląda sytuacja, ale ja tam w wieku 13 lat niewiele miałam do gadania. Mogłabym sugerować mamie coś, ale drugiej swojej półki z kosmetykami (jak teraz) bym na pewno nie miała.

Co do oleju - używałam którejś Alterry, mnie nie przypasowało. Spróbuj faktycznie jakiegoś kuchennego oleju - może być zwykły słonecznikowy/rzepakowy/oliwa z oliwek. Jak mama ma winogronowy, to też się nada, a jak nie to spróbuj ją namówić, fajnie się smaży na winogronowym, więc do kuchni też jej się przyda.
Jakie te szampony Twoja mama kupuje? Może wcale nie są złe.
Pokrzywa i skrzyp do picia. Szałwia może i też, ja bym nie piła, bo dla mnie jest ohydna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości