Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 13:04   #1141
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
trzeba fryzjera po głowie pacnąć

będziesz rolkować skalp?

ja nigdy nie mam problemów z rozczesaniem włosów pod warunkiem, że myję kubeczkowo (kocham ), a czeszę dopiero przy d/s

chyba ugotuję glutka, już nie pamiętam kiedy robiłam płukankę lnianą
Byłam tam 9h i chwila interakcji z fryzjerem była jedynym momentem, kiedy się uniosłam

Będę rolkować, nosiłam się z tym zamiarem nie wiem jak długooo i w końcu desperacja mnie przycisnęła

Przełamię silikonowe zachwyty i powiem, że u mnie szampon z silikonami robi masakrę na głowie - potem zwisają mi smętne badyle bez życia Najlepiej póki co myło mi się szaponem Khadi z różą - moje włosy mają burżujskie wymagania i obecnym uber burżujskim szamponem od trychologa, ale on jest na SLSie.
Stary 2014-05-25, 13:26   #1142
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Zauważ, że dziewczyna ma 13 lat, więc jakby nie patrzeć jest zależna trochę od mamy. Nie wiem, jak wygląda sytuacja, ale ja tam w wieku 13 lat niewiele miałam do gadania. Mogłabym sugerować mamie coś, ale drugiej swojej półki z kosmetykami (jak teraz) bym na pewno nie miała.

Co do oleju - używałam którejś Alterry, mnie nie przypasowało. Spróbuj faktycznie jakiegoś kuchennego oleju - może być zwykły słonecznikowy/rzepakowy/oliwa z oliwek. Jak mama ma winogronowy, to też się nada, a jak nie to spróbuj ją namówić, fajnie się smaży na winogronowym, więc do kuchni też jej się przyda.
Jakie te szampony Twoja mama kupuje? Może wcale nie są złe.
Pokrzywa i skrzyp do picia. Szałwia może i też, ja bym nie piła, bo dla mnie jest ohydna.
A no, ja tak samo używałam tego co wszyscy, jakaś joanna rzepa albo coś takiego ;D Szczególnie, że biorąc pod uwagę w Polsce zarobki i kupno czegoś - to za najniższą krajową pracując godzinę w PL kupisz jedną odżywkę i to możen iekoniecznie - w Anglii za najniższą krajową kupisz szampon sls 400 ml+odżywka typu garnier fructis/garneir aik+ delikatny szampon, a do tego staczy Ci jeszcze na jakiś żel czy maseczkę czy nawet olej.
Mama sama z siebie z pewnością by mi nie kupiła bo włosomaniactwu jest wręcz przeciwna.
I właśnie ja też polecam olej słonecznikowy lub rzepakowy - te dwa są u nas w kuchni praktycznie zawsze i są dosć neutralne, dlatego jest duża sznsa na to, że podpasują (mi bardzo pasuja ;D). Szampon to myślę, że skoro naszan owa włosomaniaczka myje głowę co 4-5 dni i jest młoda, nie ma zniszczonych włosów to zwykły szampon sls będzie wystarczający do mycia. A do odżywiania ze dwie odżywki na zmianę, jedna bardziej treściwa by stosować jako maskę (np. nivea long repair i garnier olei repair). I włosy i portfel zadowolony, a rodzice nie będa narzekać
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 13:31   #1143
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Byłam tam 9h i chwila interakcji z fryzjerem była jedynym momentem, kiedy się uniosłam

Będę rolkować, nosiłam się z tym zamiarem nie wiem jak długooo i w końcu desperacja mnie przycisnęła
trzeba było mu nagadać

ja mam rolkę, chciałam twarz rolkować, ale ciągle mam stany zapalne i nie mogę regularnie
daj znać jak wrażenia
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 14:29   #1144
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
trzeba było mu nagadać

ja mam rolkę, chciałam twarz rolkować, ale ciągle mam stany zapalne i nie mogę regularnie
daj znać jak wrażenia
Powiedział mi, że przy tej fryzurze musi boleć. To się wtedy uniosłam, że bez przesady, bo mi włosy razem ze skórą pójdą

Moja madre tak ma, że jak ja coś zamawiam to ona też chce (co tam, że potem 90% nie używa i narzeka, że nie wie co do czego i za dużo ), jak jej wytłumaczyłam na czym polega derma roller to nagle jej się odechciało.
Ja mogę cierpieć dla piękna
Stary 2014-05-25, 14:37   #1145
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Zakupiłam derma roller i wydałam stówkę w naturalisie Ach nie mogę się doczekać
- Ile mm?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 14:43   #1146
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doe Pokaż wiadomość
- ile mm?
0,25
Stary 2014-05-25, 14:51   #1147
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Moje drogie! Przeczytałam Wasze odpowiedzi jeszcze raz, przeanalizowałam na spokojnie jeszcze wszystko i faktycznie szampon z silikonem mogę pominąć. Ja zawsze działam pod wpływem chwili a potem żałuję No nic...poużywam go razem z mamą i nie pójdzie całkiem na marne. Dziś postanowiłam umyć głowę Pottersem i potem na niego dałam odżywkę silikonową i bez problemu rozczesałam włosy na niej. Potem już nie nie musiałam nawet dawać dodatkowo b/s przed kremem Boots. Będę myć co któreś mycie Pottersem, potem silikonowcem i potem oczyszczaczem. Będzie git;D Wiem, że ta odżywka silikonowa nic mi nie naprawi włosów, ale i tak zawsze takie odżywki trzymałam max 2 min więc dużej różnicy nie będzie. Skupię się na olejach i maskach Dziś wypadło mi podczas mycia, po nim, po przejechaniu kilka razy w ciągu dnia suchych włosów w sumie ok 20. Także szkoda, że tak późno zaopatrzyłam się w silikonowe coś do łatwiejszego czesania.

Od środy biorę CP, 2x2 talbetki, czasem 2x3 tabletki (jak mi się przypomni). Wysyp już powoli występuje, ale głównie tam gdzie faktycznie mam najwięcej zaskórników itd. Liczę, że to oczyszczanie;P Paznokcie mi szybciej rosną, ale nie wiem czy po 5 dniach ma na to wpływ ta witamina b5 (nic innego nie stosuje). Włosów większych póki co nie zaobserwowałam nigdzie
Stary 2014-05-25, 15:04   #1148
Doe
Rozeznanie

Cytat:
0,25
- Mam 0,5 i trochę się boję rolować nim skalp. Ogólnie jeszcze sobie nic nie wyrolkowałam, a kupiłam do zmarszczek na czole .

iwonsia01, jak dla mnie, dobra decyzja
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:13   #1149
201605161428
Konto usunięte

Iwonsia: napewno oczyszczanie U mnie po ropnej tragedii zostaly znikajace pamiatki, nic nowego sie nie robi wiec na 100% oczyszczanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 15:14   #1150
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Mam 0,5 i trochę się boję rolować nim skalp. Ogólnie jeszcze sobie nic nie wyrolkowałam, a kupiłam do zmarszczek na czole .
A no nie, 0,5 nie nadaje się do skalpu Czytałam, że właśnie 0,25 (w rzadkich przypadkach 0,3) to max. Ale do zmarszczek to dużo pozytywnego się naczytałam. Jak jeszcze voluplusa dodać to już w ogóle
Stary 2014-05-25, 16:03   #1151
Curly81
Wtajemniczenie

Cześć

Wpadam ze zdjęciem bo odgniatałam dzisiaj włosy z olejem na dłoniach..Trochę za dużo wzięłam oleju ale ogólnie polecamfajnie błyszczą i nie trzeba już nakładać ☠☠☠wabiu a przy okazji są nakarmione.

Wczoraj byliśmy na grillu i dostałam mega komplement i musze się pochwalić.Babka w prawie moim wieku dała mi 10lat mniej niż mam.Siedziałam z nią oko w oko przez kilka godzin,przyglądała mi się i w końcu zapytała o rocznik bo mówi,że coś jej nie pasowało z naszych rozmów itd..mówię 81 a ona 3 razy się dopytywała i mówi chyba 91 i takie oczy na mnie,że wyglądam na max 23lata.I faktycznie była zdziwiona.Gadalismy,że siedzę często na FB a ona,że młodzi jesteście to siedzicie do mnie i tŻta,on też staro nie wyglądaa ja mówię no nie tacy młodzi już a ona w końcu mówi a który rocznik i się wydało.Muszę powiedzieć,że to znacznie poprawia nastrój zwłaszcza jak się jest po 30tce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2530.jpg (14,2 KB, 48 załadowań)

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:37
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:10   #1152
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Cześć

Wpadam ze zdjęciem bo odgniatałam dzisiaj włosy z olejem na dłoniach..Trochę za dużo wzięłam oleju ale ogólnie polecamfajnie błyszczą i nie trzeba już nakładać ☠☠☠wabiu a przy okazji są nakarmione.

Wczoraj byliśmy na grillu i dostałam mega komplement i musze się pochwalić.Babka w prawie moim wieku dała mi 10lat mniej niż mam.Siedziałam z nią oko w oko przez kilka godzin,przyglądała mi się i w końcu zapytała o rocznik bo mówi,że coś jej nie pasowało z naszych rozmów itd..mówię 81 a ona 3 razy się dopytywała i mówi chyba 91 i takie oczy na mnie,że wyglądam na max 23lata.I faktycznie była zdziwiona.Gadalismy,że siedzę często na FB a ona,że młodzi jesteście to siedzicie do mnie i tŻta,on też młodo wyglądaa ja mówię no nie tacy młodzi już a ona w końcu mówi a który rocznik i się wydało.Muszę powiedzieć,że to znacznie poprawia nastrój zwłaszcza jak się jest po 30tce.
Fajnie, że chociaż Tobie się to odgniatanie z olejem udaje. Ja wczoraj też się pokusiłam i dla mnie to porażka Dałam dosłownie 2 kropelki, miałam wyglądające na tłuste włosy, jakoś tak nienaturalnie się świeciły i do tego porobiły mi się takie małe loczki (porozdrabniały z większych). Miałam ochotę je jeszcze raz umyć, ale musiałam szybko wyjść. W konsekwencji związałam je Nigdy więcej!:P

Ogólnie to blond włosy odejmują dużooooooooooooooo lat. Mnie też biorą za młodą studentkę, jak mówię, że mam 27 lat to każdy dałby mi max 20-23. Dziwne Dlatego jednak tak się trzymam tego blondu Nie to żebym też coś dyskryminowała,ale moim zdaniem jednak faceci jakoś dobrze reagują na ten kolor:P Wczoraj byłam na piwie z koleżanką a ona wygląda jak taka sexi laska, długie blond włosy, śliczna figura. No nie było faceta który by się za nią nie oglądnął. Ja mimo, że mam blond (ale trochę ciemniejsze) czułam się przy niej jak brzydal :P

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-05-25 o 16:13
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 16:27   #1153
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość

Ogólnie to blond włosy odejmują dużooooooooooooooo lat. Mnie też biorą za młodą studentkę, jak mówię, że mam 27 lat to każdy dałby mi max 20-23. Dziwne Dlatego jednak tak się trzymam tego blondu Nie to żebym też coś dyskryminowała,ale moim zdaniem jednak faceci jakoś dobrze reagują na ten kolor:P Wczoraj byłam na piwie z koleżanką a ona wygląda jak taka sexi laska, długie blond włosy, śliczna figura. No nie było faceta który by się za nią nie oglądnął. Ja mimo, że mam blond (ale trochę ciemniejsze) czułam się przy niej jak brzydal :P
tez słyszałam,że blond odejmuje lat ale z moich obserwacji to wcale nie jest tak.Moja kuzynka zawsze była czarna i teraz tez,ma 50lat i wygląda na 30.Myślę,że bardziej od koloru włosów ważne jest czy ma się zmarszczki,jednolitą cerę bez plam,solarium,sińców pod oczami,naczynek popękanych a ja mam ogólnie taką dziewczęcą urodę ,duże oczy,łagodne rysy.Jeszcze jak wyprostuję na żelazko to mówią,że wyglądam poważniej.Loczki też odejmują lat o ile buzia jest gładka.
A rok temu chodziłam na pewiem kurs z młodymi osobami..i podrywał mnie 22latek.Zapytał się mnie czy może mi dac kwiatki,czy mam chłopakapowiedziałam,że nie mam bo nie mammam męża.Powiedziałam mu i jego mina bezcenna,zrobił się czerwony jak cegła.róznica 10lat a ten mnie na kwiatki podrywa.Powiedział,że myślał,że jestem młodsza.Wiecej się do mnie nie odezwał:P.Chyba głupio mu było.Uwielbiam takie momenty.Depresja pryska.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-05-25 o 16:33
Stary 2014-05-25, 16:39   #1154
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
tez słyszałam,że blond odejmuje lat ale z moich obserwacji to wcale nie jest tak.Moja kuzynka zawsze była czarna i teraz tez,ma 50lat i wygląda na 30.Myślę,że bardziej od koloru włosów ważne jest czy ma się zmarszczki,jednolitą cerę bez plam,solarium,sińców pod oczami,naczynek popękanych a ja mam ogólnie taką dziewczęcą urodę ,duże oczy,łagodne rysy.Jeszcze jak wyprostuję na żelazko to mówią,że wyglądam poważniej.Loczki też odejmują lat o ile buzia jest gładka.
A rok temu chodziłam na pewiem kurs z młodymi osobami..i podrywał mnie 22latek.Zapytał się mnie czy może mi dac kwiatki,czy mam chłopakapowiedziałam,że nie mam bo nie mammam męża.Powiedziałam mu i jego mina bezcenna,zrobił się czerwony jak cegła.róznica 10lat a ten mnie na kwiatki podrywa.Powiedział,że myślał,że jestem młodsza.Wiecej się do mnie nie odezwał:P.Chyba głupio mu było.Uwielbiam takie momenty.Depresja pryska.
Ale blond kolor też sprawia, że ew. mankamenty urody są zniwelowane. Często osobom właśnie z trądzikiem, wypryskami odradza się farbowanie na ciemne kolory. Inną sprawą jest, że pasują komuś takie włosy. Mi jeśli dam sobie nawet o 2 tony ciemniejszy kolor wyglądam źle i moje otoczenie to potwierdza w 90%. Pozostałe 10 to już moim zdaniem potwierdza tezę : nie dogodzisz wszystkim. Ogólnie dużo moich znajomych jak przechodziło z blondu na ciemniejszy źle wyglądało. Nie jest to jednak regułą. Wszystko zależy od typu urody i od tego w czym sami się dobrze czujemy.

Czas edycji: 2014-05-25 o 16:41
Stary 2014-05-25, 16:58   #1155
Curly81
Wtajemniczenie

Co do tego,że mężczyzni wolą kobiety w kolorze blond to bym się nie zgodziła .Wg.mnie to kolejny stereotyp bo doświadczenie mi mówi coś innego.Niektóre kobiety nie są ładne a przyciągają uwagę jak tylko wejdą bo mają to coś w sobie...nie tylko włosy się liczą,twarz ale i nogi sposób bycia.Miałam kiedyś koleżankę z krzywymi zębami,przecietnej urody i wiecie,że gdzie nie weszła to miała najwięcej adoratorów?Sposób bycia,to coś miała w sobie co przyciągało,usmiech itd....Wchodziła do knajpy i wszystkie męskie oczy na nią z błyskiem.
A jeżeli chodzi o długośc włosów to robili jakąs ankietę i podobno faceci lubią długie włosy i,że długie włosy podobno postarzają ale podobno bo mnie nie postarzyływiec nie można chyba generalizować bo chyba kazda osoba to indywidualność i liczy się całość,zeby razem współgrało wszystko.Oczywiscie,że długie piękne włosy robią wrazenie ale to tylko pierwsze wrazenie a po paru chwilach jak osoba się porusza,mowi to czasami pryska cał czar.Bo chyba nie o blond chodzi a o wiele elementów razem,które razem tworząą całość.
Miałam kiedyś krótkie włosy i słyszałam,że jestem ładna,bardzo ładna ale nigdy piękna a jak zapuściłam i odkąd mam zadbane loki to nie słyszę już ,że jestem ładna tylko piękna chociaż już nie mam 16lat.
Miałam tez brzydkiego kolege,który wchodził na uczelnię i wszystkie laski leciały do niego i nie był bogaty.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:36
Stary 2014-05-25, 17:07   #1156
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
0,25
takie malutkie?
0,25 mm?
Cytat:

Wczoraj byliśmy na grillu i dostałam mega komplement i musze się pochwalić.
piękne spiralki a jaka objętość
bardzo miły komplement

mnie się wydaje, że mężczyźni lubią blondynki, bo wydają się bardziej przystępne mają pewną delikatność i niewinność w sobie, a jeśli do tego mają loczki, to już całkiem
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:08
Stary 2014-05-25, 17:13   #1157
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale blond kolor też sprawia, że ew. mankamenty urody są zniwelowane. Często osobom właśnie z trądzikiem, wypryskami odradza się farbowanie na ciemne kolory. Inną sprawą jest, że pasują komuś takie włosy. Mi jeśli dam sobie nawet o 2 tony ciemniejszy kolor wyglądam źle i moje otoczenie to potwierdza w 90%. Pozostałe 10 to już moim zdaniem potwierdza tezę : nie dogodzisz wszystkim. Ogólnie dużo moich znajomych jak przechodziło z blondu na ciemniejszy źle wyglądało. Nie jest to jednak regułą. Wszystko zależy od typu urody i od tego w czym sami się dobrze czujemy.
ja też wylądam 100razy lepiej w blondzie i dlatego mam jasne pasemka bo swoje włosy mam ciemne .Generalnie chodziło mi o to,że komus jakieś włosy nie pasują z roznych powodów jak piszesz naczynka sińce ,trądzik i nieważne czy to blond czy czarny czy rudy.Tak jak ze szminkami.Jak ktoś ma trądzik to nie powinnen używać czsrwonej pomadki.Nie chodzi tylko o rysy twarzy ale właśnie o te inne rzeczy również.Jak oceniamy daną osobę to patrzymy czy całość współgra ze sobą.Kolorem włosów i długoscią można wiele zatuszować i poprawić dlatego ja nie uważam,że sam blond dodaje arakcyjnosci ale bardziej to czy wszysto razem współgra ze sobą bo komuś blond ukryje jakieś mankamenty a innemu czarny w zaleznosci od tego co kto chce ukryć a co ma podkreślić.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
takie malutkie?
0,25 mm?

piękne spiralki a jaka objętość
bardzo miły komplement

mnie się wydaje, że mężczyźni lubią blondynki, bo wydają się bardziej przystępne mają pewną delikatność i niewinność w sobie, a jeśli do tego mają loczki, to już całkiem
dziękuje
o właśnie o to chyba też chodzi co mnie bardzo irytuje.Niejeden facet mi to powiedział,że wyglądam jak taka delikatna kruszynka blondynka,ktorą trzeba się zaopiekować i chciał mnie poderwać na szybko.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-05-25 o 17:22
Stary 2014-05-25, 17:22   #1158
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
takie malutkie?
0,25 mm?
Tak, bo to do skalpu. Nie mam na głowie zmarszczek tylko chcę pobudzić krążenie i wprowadzić większy procent substancji aktywnych Większych igieł się do łba nie używa I podobno też na głowie skóra jest cieńsza i delikatniejsza, w to jestem skłonna uwierzyć, bo twarz to ja mam nosorożca

Curly śliczne loczella
Stary 2014-05-25, 17:30   #1159
Imperfecta
Zakorzenienie

Curly, śliczne są
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 17:49   #1160
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
Fajnie, że chociaż Tobie się to odgniatanie z olejem udaje. Ja wczoraj też się pokusiłam i dla mnie to porażka Dałam dosłownie 2 kropelki, miałam wyglądające na tłuste włosy, jakoś tak nienaturalnie się świeciły i do tego porobiły mi się takie małe loczki (porozdrabniały z większych). Miałam ochotę je jeszcze raz umyć, ale musiałam szybko wyjść. W konsekwencji związałam je Nigdy więcej!:P
U mnie poszły 3 kropelki winogronka rano zamiast odżywki.
Efekt? Hmmmm... Wrzuce zdjęcia Zaczynam się zastanawiać czy aby mój "dobry stan" nawet po 3 dniach od mycia nie jest efektem suchości. Po oleju wydaje mi się ze jest lepiej. Może na zdjęciu tyłu tego aż tak nie widać bo słaba jakość i te wszystkie duże które było widać na poprzednich zdjęciach się właśnie porozbijały na mniejsze, ale... nie pamiętam kiedy miałam takie maleńkie korkociągi nie wiem czy im nie brakowało dociążenia trochę. Chyba już wole myć co 2 dni ale mieć taki efekt chociaż zobacze w jakim stanie będą jutro- jak nie będzie źle to zaryzkuje 3 dzień, najwyżej je upnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16a-z olejem do stylizacji.jpg (190,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16b.jpg (154,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-05-25, 17:56   #1161
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Efekt? Hmmmm... Wrzuce zdjęcia Zaczynam się zastanawiać czy aby mój "dobry stan" nawet po 3 dniach od mycia nie jest efektem suchości. Po oleju wydaje mi się ze jest lepiej. Może na zdjęciu tyłu tego aż tak nie widać bo słaba jakość i te wszystkie duże które było widać na poprzednich zdjęciach się właśnie porozbijały na mniejsze, ale... nie pamiętam kiedy miałam takie maleńkie korkociągi nie wiem czy im nie brakowało dociążenia trochę. Chyba już wole myć co 2 dni ale mieć taki efekt chociaż zobacze w jakim stanie będą jutro- jak nie będzie źle to zaryzkuje 3 dzień, najwyżej je upnę

U Ciebie to ładnie wygląda. Ja mam mniej włosów może też dlatego:/ Mam też na 2/3 mniejszą porowatość niż kiedyś i pewnie obciąża mi ten olej. Z kolei po prawej gdzie mam jedno wielkie, suche gniazdo wsiąkł w 2 sekundy.
Stary 2014-05-25, 19:03   #1162
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
widzę,że Tobie też słuzy olej,moje włosy ciężko obciążyć,piją wszystko.Ja dałam dzisiaj łyżeczkę małą oleju na koniec a wcześniej 2 zagłębienia dłoni Joanny z pokrzywą i 1zagłębienie ręki żelu mrożącego.Efekt jest taki,że mam wreszcie dociążone włosy i błyszczą bardzo .Uzyłam oleju ze słodkich migdałów.
A taki rurociąg znalazłam teraz.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Curly, śliczne są
Cytat:
Curly śliczne loczella
Dzięki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2539.jpg (11,0 KB, 40 załadowań)

Stary 2014-05-25, 19:43   #1163
jakisnick
Raczkowanie

Curly81, co za rulonicho!

Piękne włosy wstawiacie, dziewczyny

U mnie ostatnio jakiś puch się wkradł (na drugi dzień), ale kto by się tym przejmował

Kupiłam ostatnio w Biedrze: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html
Nada się jako zabezpieczenie na lato?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 19:53   #1164
iwonsia01
Zadomowienie

Ja znów sięgnęłam po nożyczki. Poodcinałam kilka mm włosów. Tych w sumie najbardziej zniszczonych. Prawa strona doprowadzona można powiedzieć w całości do dobrego stanu, nie było co za bardzo obcinać. Z lewej dalej susza i tragedia;/ Tam z kolei powinnam ciachnąć po 2-3 cm ale nie mogę sobie na taką asymetrię pozwolić Bez malowania już 5 tygodni...Włosy zrudziały i się bleeee.

Ps. Kiedyś obiecałam pokazać fotkę z największą ilością włosów. Tu włosy i tak są wycieniowane metodą przerzedzania. Wtedy też robiłam pasemka. Pielęgnacja to były szampony i odżywki z Elseve. Ehhhh chcę znów te czasy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-24 09.00.07.jpg (75,6 KB, 59 załadowań)

Czas edycji: 2014-05-25 o 20:05
Stary 2014-05-25, 20:01   #1165
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Śliczny
Stary 2014-05-25, 22:15   #1166
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje
o właśnie o to chyba też chodzi co mnie bardzo irytuje.Niejeden facet mi to powiedział,że wyglądam jak taka delikatna kruszynka blondynka,ktorą trzeba się zaopiekować i chciał mnie poderwać na szybko.

instynkt im się załącza
Cytat:
Tak, bo to do skalpu. Nie mam na głowie zmarszczek tylko chcę pobudzić krążenie i wprowadzić większy procent substancji aktywnych Większych igieł się do łba nie używa I podobno też na głowie skóra jest cieńsza i delikatniejsza, w to jestem skłonna uwierzyć, bo twarz to ja mam nosorożca
ja wiem po co chcesz rolkować przecież
tylko dziwi mnie, że takie krótkie igiełki, bo przecież to jeszcze przez włosy musi się przebić do tej skóry
Cytat:
jak rura
Cytat:
Ps. Kiedyś obiecałam pokazać fotkę z największą ilością włosów. Tu włosy i tak są wycieniowane metodą przerzedzania. Wtedy też robiłam pasemka. Pielęgnacja to były szampony i odżywki z Elseve. Ehhhh chcę znów te czasy
no objętość imponująca
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2014-05-25, 22:58   #1167
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Co do tego,że mężczyzni wolą kobiety w kolorze blond to bym się nie zgodziła .Wg.mnie to kolejny stereotyp bo doświadczenie mi mówi coś innego.Niektóre kobiety nie są ładne a przyciągają uwagę jak tylko wejdą bo mają to coś w sobie...nie tylko włosy się liczą,twarz ale i nogi sposób bycia.Miałam kiedyś koleżankę z krzywymi zębami,przecietnej urody i wiecie,że gdzie nie weszła to miała najwięcej adoratorów?Sposób bycia,to coś miała w sobie co przyciągało,usmiech itd....Wchodziła do knajpy i wszystkie męskie oczy na nią z błyskiem.
A jeżeli chodzi o długośc włosów to robili jakąs ankietę i podobno faceci lubią długie włosy i,że długie włosy podobno postarzają ale podobno bo mnie nie postarzyływiec nie można chyba generalizować bo chyba kazda osoba to indywidualność i liczy się całość,zeby razem współgrało wszystko.Oczywiscie,że długie piękne włosy robią wrazenie ale to tylko pierwsze wrazenie a po paru chwilach jak osoba się porusza,mowi to czasami pryska cał czar.Bo chyba nie o blond chodzi a o wiele elementów razem,które razem tworząą całość.
Miałam kiedyś krótkie włosy i słyszałam,że jestem ładna,bardzo ładna ale nigdy piękna a jak zapuściłam i odkąd mam zadbane loki to nie słyszę już ,że jestem ładna tylko piękna chociaż już nie mam 16lat.
Miałam tez brzydkiego kolege,który wchodził na uczelnię i wszystkie laski leciały do niego i nie był bogaty.
Ja najwięcej komplementów dostaję od kiedy ścięłam włosy na krótko - widać więcej. Jak moja przyjaciółka po 4 miesiącach mnie zobaczyła to mnie nie poznała i powiedziała, że ślicznie wyglądam i że taka zmiana i jest super ;D Mój tż nie może tylko przeboleć bo on bardzo lubił mnie tak głaskać po włosach i się nimi bawić. Sam nie lubi blondu, nie zwraca uwagi na blondynki jako tako - bardzo podobają mu sie długie i ciemne włosy u kobiety.
Dziś z jedną angielką w pubie rozmawiałam i ona mnie pyta ile mam lat, a ja że 18 a ona wielkie gały i że o kurde, nie spodziewała sie bo wyglądam tak dorośle, a nie jak przeciętna nastolatka, coś zupełnie innego od tego z czym spotyka się zazwyczaj. Normalnie mi ludzie dają ok. 25 lat za wygląd, styl mówienia i zachowania oraz głos.
Akurat jak widziałam Twoje fotki to rzeczywiście masz fajną urodę, że taka typowo dziewczecą gdzie wyglądasz świeżo i młodo a blond loki dodają Ci uroku, odmładzając dodatkowo. Ja urodę mam bardziej męską i ciężką, wyglądam poważnie i momentami zazdroszczę takim kobietkom jak Ty - forever young jak to się mówi ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-25 o 22:59
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 07:33   #1168
Immoral
Rozeznanie

Przeolejowalam wlosy i podraznilam skalp

Teraz slsem umyc, nie? Co by sie ten olejowy filtr zmył
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:07   #1169
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczne loki.

Cytat:
Uhm, takie cos poprawia humor.

No, to ide sie dzis zanaftowac zobaczymy co falki na to.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:08   #1170
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
ja wiem po co chcesz rolkować przecież
tylko dziwi mnie, że takie krótkie igiełki, bo przecież to jeszcze przez włosy musi się przebić do tej skóry
Mówimy o moich włosach To ostatnia rzecz, o którą się martwię Zalety rzadzizny i cienizny

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości