|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Będę rolkować, nosiłam się z tym zamiarem nie wiem jak długooo i w końcu desperacja mnie przycisnęła ![]() Przełamię silikonowe zachwyty i powiem, że u mnie szampon z silikonami robi masakrę na głowie - potem zwisają mi smętne badyle bez życia i obecnym uber burżujskim szamponem od trychologa, ale on jest na SLSie.
|
|
|
#1142 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mama sama z siebie z pewnością by mi nie kupiła bo włosomaniactwu jest wręcz przeciwna. I właśnie ja też polecam olej słonecznikowy lub rzepakowy - te dwa są u nas w kuchni praktycznie zawsze i są dosć neutralne, dlatego jest duża sznsa na to, że podpasują (mi bardzo pasuja ;D). Szampon to myślę, że skoro naszan owa włosomaniaczka myje głowę co 4-5 dni i jest młoda, nie ma zniszczonych włosów to zwykły szampon sls będzie wystarczający do mycia. A do odżywiania ze dwie odżywki na zmianę, jedna bardziej treściwa by stosować jako maskę (np. nivea long repair i garnier olei repair). I włosy i portfel zadowolony, a rodzice nie będa narzekać
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam rolkę, chciałam twarz rolkować, ale ciągle mam stany zapalne i nie mogę regularnie ![]() daj znać jak wrażenia
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja madre tak ma, że jak ja coś zamawiam to ona też chce (co tam, że potem 90% nie używa i narzeka, że nie wie co do czego i za dużo Ja mogę cierpieć dla piękna
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Moje drogie!
Przeczytałam Wasze odpowiedzi jeszcze raz, przeanalizowałam na spokojnie jeszcze wszystko i faktycznie szampon z silikonem mogę pominąć. Ja zawsze działam pod wpływem chwili a potem żałuję No nic...poużywam go razem z mamą i nie pójdzie całkiem na marne. Dziś postanowiłam umyć głowę Pottersem i potem na niego dałam odżywkę silikonową i bez problemu rozczesałam włosy na niej. Potem już nie nie musiałam nawet dawać dodatkowo b/s przed kremem Boots. Będę myć co któreś mycie Pottersem, potem silikonowcem i potem oczyszczaczem. Będzie git;D Wiem, że ta odżywka silikonowa nic mi nie naprawi włosów, ale i tak zawsze takie odżywki trzymałam max 2 min więc dużej różnicy nie będzie. Skupię się na olejach i maskach Dziś wypadło mi podczas mycia, po nim, po przejechaniu kilka razy w ciągu dnia suchych włosów w sumie ok 20. Także szkoda, że tak późno zaopatrzyłam się w silikonowe coś do łatwiejszego czesania.Od środy biorę CP, 2x2 talbetki, czasem 2x3 tabletki (jak mi się przypomni). Wysyp już powoli występuje, ale głównie tam gdzie faktycznie mam najwięcej zaskórników itd. Liczę, że to oczyszczanie;P Paznokcie mi szybciej rosną, ale nie wiem czy po 5 dniach ma na to wpływ ta witamina b5 (nic innego nie stosuje). Włosów większych póki co nie zaobserwowałam nigdzie
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
Iwonsia: napewno oczyszczanie
U mnie po ropnej tragedii zostaly znikajace pamiatki, nic nowego sie nie robi wiec na 100% oczyszczanieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wpadam ze zdjęciem bo odgniatałam dzisiaj włosy z olejem na dłoniach..Trochę za dużo wzięłam oleju ale ogólnie polecam .Wczoraj byliśmy na grillu i dostałam mega komplement i musze się pochwalić .Siedziałam z nią oko w oko przez kilka godzin,przyglądała mi się i w końcu zapytała o rocznik bo mówi,że coś jej nie pasowało z naszych rozmów itd..mówię 81 a ona 3 razy się dopytywała i mówi chyba 91 i takie oczy na mnie,że wyglądam na max 23lata![]() .Gadalismy,że siedzę często na FB a ona,że młodzi jesteście to siedzicie do mnie i tŻta,on też staro nie wygląda a ja mówię no nie tacy młodzi już .Muszę powiedzieć,że to znacznie poprawia nastrój zwłaszcza jak się jest po 30tce .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-05-25 o 17:37 |
|
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dałam dosłownie 2 kropelki, miałam wyglądające na tłuste włosy, jakoś tak nienaturalnie się świeciły i do tego porobiły mi się takie małe loczki (porozdrabniały z większych). Miałam ochotę je jeszcze raz umyć, ale musiałam szybko wyjść. W konsekwencji związałam je Nigdy więcej!:POgólnie to blond włosy odejmują dużooooooooooooooo lat. Mnie też biorą za młodą studentkę, jak mówię, że mam 27 lat to każdy dałby mi max 20-23. Dziwne Dlatego jednak tak się trzymam tego blondu Nie to żebym też coś dyskryminowała,ale moim zdaniem jednak faceci jakoś dobrze reagują na ten kolor:P Wczoraj byłam na piwie z koleżanką a ona wygląda jak taka sexi laska, długie blond włosy, śliczna figura. No nie było faceta który by się za nią nie oglądnął. Ja mimo, że mam blond (ale trochę ciemniejsze) czułam się przy niej jak brzydal :P
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-25 o 16:13 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Myślę,że bardziej od koloru włosów ważne jest czy ma się zmarszczki,jednolitą cerę bez plam,solarium,sińców pod oczami,naczynek popękanych a ja mam ogólnie taką dziewczęcą urodę ,duże oczy,łagodne rysy.Jeszcze jak wyprostuję na żelazko to mówią,że wyglądam poważniej .A rok temu chodziłam na pewiem kurs z młodymi osobami..i podrywał mnie 22latek.Zapytał się mnie czy może mi dac kwiatki,czy mam chłopaka powiedziałam,że nie mam bo nie mam mam męża .Powiedział,że myślał,że jestem młodsza .Wiecej się do mnie nie odezwał:P.Chyba głupio mu było.Uwielbiam takie momenty.Depresja pryska .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-05-25 o 16:33 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-25 o 16:41 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tego,że mężczyzni wolą kobiety w kolorze blond to bym się nie zgodziła .Wg.mnie to kolejny stereotyp bo doświadczenie mi mówi coś innego.Niektóre kobiety nie są ładne a przyciągają uwagę jak tylko wejdą bo mają to coś w sobie...nie tylko włosy się liczą,twarz ale i nogi sposób bycia.Miałam kiedyś koleżankę z krzywymi zębami,przecietnej urody i wiecie,że gdzie nie weszła to miała najwięcej adoratorów?
Sposób bycia,to coś miała w sobie co przyciągało,usmiech itd... .Wchodziła do knajpy i wszystkie męskie oczy na nią z błyskiem.A jeżeli chodzi o długośc włosów to robili jakąs ankietę i podobno faceci lubią długie włosy i,że długie włosy podobno postarzają ale podobno bo mnie nie postarzyły .Bo chyba nie o blond chodzi a o wiele elementów razem,które razem tworząą całość.Miałam kiedyś krótkie włosy i słyszałam,że jestem ładna,bardzo ładna ale nigdy piękna a jak zapuściłam i odkąd mam zadbane loki to nie słyszę już ,że jestem ładna tylko piękna chociaż już nie mam 16lat. Miałam tez brzydkiego kolege,który wchodził na uczelnię i wszystkie laski leciały do niego i nie był bogaty .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-05-25 o 17:36 |
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
takie malutkie?
0,25 mm? Cytat:
a jaka objętość ![]() bardzo miły komplement ![]() mnie się wydaje, że mężczyźni lubią blondynki, bo wydają się bardziej przystępne mają pewną delikatność i niewinność w sobie, a jeśli do tego mają loczki, to już całkiem
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-05-25 o 17:08 |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Generalnie chodziło mi o to,że komus jakieś włosy nie pasują z roznych powodów jak piszesz naczynka sińce ,trądzik i nieważne czy to blond czy czarny czy rudy.Tak jak ze szminkami .Jak ktoś ma trądzik to nie powinnen używać czsrwonej pomadki.Nie chodzi tylko o rysy twarzy ale właśnie o te inne rzeczy również.Jak oceniamy daną osobę to patrzymy czy całość współgra ze sobą.Kolorem włosów i długoscią można wiele zatuszować i poprawić dlatego ja nie uważam,że sam blond dodaje arakcyjnosci ale bardziej to czy wszysto razem współgra ze sobą bo komuś blond ukryje jakieś mankamenty a innemu czarny w zaleznosci od tego co kto chce ukryć a co ma podkreślić.---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() o właśnie o to chyba też chodzi co mnie bardzo irytuje .Niejeden facet mi to powiedział,że wyglądam jak taka delikatna kruszynka blondynka,ktorą trzeba się zaopiekować i chciał mnie poderwać na szybko .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-05-25 o 17:22 |
||
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Tak, bo to do skalpu. Nie mam na głowie zmarszczek tylko chcę pobudzić krążenie i wprowadzić większy procent substancji aktywnych
![]() Curly śliczne loczella
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Curly, śliczne są
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Efekt? Hmmmm... Wrzuce zdjęcia Zaczynam się zastanawiać czy aby mój "dobry stan" nawet po 3 dniach od mycia nie jest efektem suchości. Po oleju wydaje mi się ze jest lepiej. Może na zdjęciu tyłu tego aż tak nie widać bo słaba jakość i te wszystkie duże które było widać na poprzednich zdjęciach się właśnie porozbijały na mniejsze, ale... nie pamiętam kiedy miałam takie maleńkie korkociągi
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Ciebie to ładnie wygląda. Ja mam mniej włosów może też dlatego:/ Mam też na 2/3 mniejszą porowatość niż kiedyś i pewnie obciąża mi ten olej. Z kolei po prawej gdzie mam jedno wielkie, suche gniazdo wsiąkł w 2 sekundy.
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A taki rurociąg znalazłam teraz .Dzięki! |
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Curly81, co za rulonicho!
![]() Piękne włosy wstawiacie, dziewczyny ![]() U mnie ostatnio jakiś puch się wkradł (na drugi dzień), ale kto by się tym przejmował ![]() Kupiłam ostatnio w Biedrze: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html Nada się jako zabezpieczenie na lato? |
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Ja znów sięgnęłam po nożyczki. Poodcinałam kilka mm włosów. Tych w sumie najbardziej zniszczonych. Prawa strona doprowadzona można powiedzieć w całości do dobrego stanu, nie było co za bardzo obcinać. Z lewej dalej susza i tragedia;/ Tam z kolei powinnam ciachnąć po 2-3 cm ale nie mogę sobie na taką asymetrię pozwolić
Bez malowania już 5 tygodni...Włosy zrudziały i się bleeee.Ps. Kiedyś obiecałam pokazać fotkę z największą ilością włosów. Tu włosy i tak są wycieniowane metodą przerzedzania. Wtedy też robiłam pasemka. Pielęgnacja to były szampony i odżywki z Elseve. Ehhhh chcę znów te czasy
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-05-25 o 20:05 |
|
|
|
#1165 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() instynkt im się załącza ![]() Cytat:
![]() tylko dziwi mnie, że takie krótkie igiełki, bo przecież to jeszcze przez włosy musi się przebić do tej skóry ![]() jak rurano objętość imponująca
|
|
|
#1167 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Dziś z jedną angielką w pubie rozmawiałam i ona mnie pyta ile mam lat, a ja że 18 a ona wielkie gały i że o kurde, nie spodziewała sie bo wyglądam tak dorośle, a nie jak przeciętna nastolatka, coś zupełnie innego od tego z czym spotyka się zazwyczaj. Normalnie mi ludzie dają ok. 25 lat za wygląd, styl mówienia i zachowania oraz głos. Akurat jak widziałam Twoje fotki to rzeczywiście masz fajną urodę, że taka typowo dziewczecą gdzie wyglądasz świeżo i młodo a blond loki dodają Ci uroku, odmładzając dodatkowo. Ja urodę mam bardziej męską i ciężką, wyglądam poważnie i momentami zazdroszczę takim kobietkom jak Ty - forever young jak to się mówi ;D
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-05-25 o 22:59 |
|
|
|
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
Przeolejowalam wlosy i podraznilam skalp
Teraz slsem umyc, nie? Co by sie ten olejowy filtr zmył
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. No, to ide sie dzis zanaftowac zobaczymy co falki na to.
|
||
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ostatnia rzecz, o którą się martwię Zalety rzadzizny i cienizny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Nie wiem, jak wygląda sytuacja, ale ja tam w wieku 13 lat niewiele miałam do gadania.

Bez malowania już 5 tygodni...Włosy zrudziały i się bleeee.