|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
ale upaaaaaaaaaaaał! Kate zabierz mnie dziś nad jezioro!!!!! ![]() Virginia - Natalia jest urocza bez dwóch zdań, ale potówek się nabawi w tych ciuchach rozbierz ją trochę, niech dziewczyna załapie słońca
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/oslonka-przeciwslo...208257789.htmlewentualnie jeszcze są takie przedłużenia budki w kształcie elipsy, ale ta osłonka z linku daje więcej cienia na długość heh chodzę po mieście i się gapię ludziom w wózki - w te ostatnie upały zdarzały się dzieci w grubych kombinezonach, ciekawe co zimą będą nosiły :P pierwszy przykład z brzegu - umówiłam się z przyjaciółką na spacer, ona ma 8mesięczną dziołchę ;P i mój był w body na krótki rękaw i krótkich spodenkach, bez skarpetek, przykryty cienką pieluszką, z której i tak się rozkopywał, a jej córa w grubych rajtuzach, skarpetkach, body, kaftaniku i kurtce, oczywiście w grubej wełnianej czapie (pod grubym mięsistym kocem i nakładką od wózka tylko... to jej 3cie dziecię, myślałam, że doświadczenie robi swoje z czasem, ale jak widać niekoniecznie mi mama i moi rodzice suszą głowę o czapkę (bo uszka zawieje, tia.. nie ma wiatru, skwar, ewentualnie ciepły wiaterek od czasu do czasu, a młody w wózku pod budką) i skarpetki (ale tu już sam sobie ściąga, bez różnicy czy za ciasne czy w sam raz, więc się solidaryzuje ze mną) no i odwieczne - "na spacer idziesz? w taką pogodę? zaraz może padać" - zupełnie jakby Młody miał zmoknąć, a ja się rozpuścić, bo jestem z cukru (nie żebym taka słooodka była, nie:P ) oczywiście "w razie potrzeby przy nagłej zmianie pogody" mam i cienką czapeczkę i skarpetki i kocyk, ale jeszcze takiej zmiany pogody nie doświadczyliśmy
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oni mają to do siebie, że potrafią wyprowadzić z równowagi ![]() Też
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
Taka ładna pogoda ostatnio że albo siedziałyśmy u moich rodziców albo u Teściów na wsi i ciężko mi było Was nadrobić. Wczoraj nawet urządziliśmy grilla i troche przesadziliśmy - to fakt ale chciało Nam sie już towarzystwa a Zosia nie oponowała i wróciliśmy do domu przed północą, Mała spała w wózku poza tym mamy 'trudne dni' z Tżtem które musze przetrzymać bo wejść na głowe sobie nie dam - o nie ! Babe - kupiłam w końcu tą parasolke w Pokusie właśnie, stwierdziłam że zanim przesyłka dojdzie itp a wszędzie praktycznie biegam piechotą z wózkiem. Zamówiłam Małej na dzień dziecka poduszkę angel wings tak mi się spodobała, ze tylko szukałam okazji żeby ją zdobyć a że kaska z ubezpieczenia wpadła jesteśmy usprawiedliwione ![]() Śliczne wszystkie Wasze maluszki na spacerach i nie tylko, gratulacje Mamuśki ! ![]() To by chyba było na tyle mojej jakże złożonej wypowiedzi Miłego Dnia ![]()
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff! Mialam miec zajecia do 16.40 a juz jestem w domu a jak Wam mija niedziela?
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mozna dołaczyc.. Jestem mamą Emilki i Natalki, wczesniaków urodzonych 25 lutego w 33 tc.
Jak bylam w ciązy, niejednokrotnie chcialam dolaczyc do wątku na poczekalni,ale bardzo sie bałam... Juz bylam na jednym wątku na poczekalni rok wczesniej, stracilam synka i balam sie powtórki. Licze na to, iz pomimo ze nie znacie mnie z czasów ciazy, bede mogla dolaczyc i czasami cos napisac , poradzic sie, dzielic sie swoimi doswiadczeniami Moje dziewczynki koncza dzis 3 miesiace i z tej okazji
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza witaj
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
buziaki dla dziewczynekPisalyscie o parasolkach do wózka, ja mam taką jak bebe,pasuje do wszystkich wózków z okrągłymi bądź owalnymi rurkami w stelażu. |
||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to ja śpię pod letnia kołdra a moje obie dziewczyny w majtkach i koszulkach inaczej cala noc mam nie przespana, bo obie będą się kręcic wiercic i rozkopywac... ja w dzień np w sweterku a młoda w krótkim rekawku... Obie się wdaly w tatusia... Nie przegrzewam młodej a mimo to ma potowki. które zbiera kiedy pije cyca....
Moja od dwóch dni ciągle przy cycku kupa raz dziennie i juz mało co kleksik w pampku (u starszej całkiem inaczej) Ja też widziałam nazbierało dzieciaki. ale w supermarketach mamy wózkami trzepia bo dzieci płaczą a im zwyczajnie ciepło... Wczoraj na Targu kobieta mnie pyta gdzie ma to maleństwo czapke to jej powiedziałam a gdzie pani czapka... przeprosila ze mi zwróciła uwagę a ja jej wytłumaczylam dlaczego nie ma, okazało się ze mi podziękowania bo jej córka za ms Rodzi i ze o jedną Rzecz madrzejsza Margo a nie idą ewci 6 czasem? Wczoraj 4 Burze a my na Ogrodzie skladalismy domek i grilowalismy hahah Eliza witaj masz dziewczyny jednojajowe czy dwu? No i jak sobie dajesz rady... z autopsji wiem ze ma się pzEgwizdane ;-)
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-05-25 o 15:27 |
|
|
|
#2140 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo fajną kobitke trafiłaś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozgość się. Wszystkiego najlepszego dla dziewczynek. Pochwal sie nimi i opowiedz jak sobie radzisz i czy dają Ci popalić ??Cytat:
![]() Ja kupiłam mojej dzisiaj grzechotke za 19 zł ![]() Cytat:
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Limonka kciuki za nocki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nigdy nie zwróce nikomu uwagi, nie moja sprawa. Poobgaduje sobie z tż
|
|
#2143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O boziu... Cytat:
Czesc Cytat:
Ja jak dziewczyny. Tez chodze w krotkim bo bym sie spiekla a staram sie chodzic w cieniu. Piotrus zawsze jest osloniety od slonca parasolka czy flanelka przewieszona przez wozek. Prawde powiedziawszy nie mialabym serca ubrac go w dlugi rekaw. A jak beda jeszcze wieksze upaly to bedzie w samym pampersie na spacerze. Cytat:
opalanie tak ale z filtrami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zasada "nie mój wózek nie moje podwórko" obowiązujetak samo jak do mnie nikt obcy nie podchodzi i nie każe ubierać ![]() ależ Młody dziś marudny... :/ niech mu się chociaż jutro w Dzień Matki poprawi
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotostarzenie sie i takie tam, ale odnosze wrazenie zawsze, ze pod filtrami sie nie opale chyba, ze sa filtry zero Na tatuaz stosuje tylko 50 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A żeby było mało to Gucio ostatnie noce sypiał bez żadnego przykrycia ubrany tylko w bawełniany pajacyk.Też zaglądam do wózków, ale tylko z czystej ciekawości, nigdy bym uwagi nikomu obcemu nie zwróciła bo to nie moja sprawa. Uśmieję się najwyzej w duchu i tyle.
|
|
#2147 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!! My cały czas na działce. Było małe załamanie pogody wczoraj ale to nas nie wystraszyło.
Cytat:
Miejmy nadzieje, że szybko Ci przejdzie!! Cytat:
Współczuje Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
||||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - nie wpadłam na to, dzięki za podpowiedz, zajrzę w paszcze dokładniej
![]() Thidien - fajna rzecz ta oslonka, tylko czemu kolory takie szalone... Czy movlabys wkleić poglądowe foty jak to wygląda na wózku i jak można to przesuwać? Ewa dziś bez gorączki i innych atrakcji, jutro do przedszkola, my z Przemkiem dojedziemy na 14.30 na uroczystość dla mam. podobno dzieciaki szykują papaya dance
|
|
|
|
#2149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Emilka lubi intensywne doznania i im większe wertepy i mocniej lata jej główka tym lepiej śpi, więc ja akurat ten wydatek sobie daruję ![]() Cytat:
Mimo niewyspania bardzo miło. Jak już wspominałam odwiedziła nas kuzynka mojego męża z rodziną. Zrobiliśmy sobie grilla i spędziliśmy bardzo fajne popołudnie. Później wpadła jeszcze z krótką wizytą moja ciocia. Nawiasem mówiąc wszyscy tak chwalą Emilkę, a konkretnie to jaka jest grzeczna, że boję się, iż w końcu wszyscy zapeszymy i zmieni się w małego diabełka (patrz brokułowa zasada )Cytat:
![]() Przyłączę się do pytań dziewczyn: jak sobie radzisz? Możesz liczyć na czyjąś pomoc? Sto lat dla dziewczynek!!! Cytat:
Widzę, że wyznajemy tą samą zasadę ![]() Dziś chciałam ubrać Emilkę w ładną sukieneczkę, którą trzymałam na jakąś specjalną okazję i...okazało się, że nie wiedzieć kiedy z niej wyrosła. Zamiast sięgać kolanek u mojej Żaby wyglądała jak ekstremalna mini ![]() Przestaję oszczędzać ciuszki na wyjątkowe okazje, bo to się mija z celem! Trochę boję się dzisiejszej nocki...
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
Limonka - no to
za nockę, obyś pospała. No i dla Eli też, żeby się Olka zlitowała. My dzisiaj też cały dzień prawie na dworze, godzinę temu wróciliśmy z działki a młody śpi jak suseł, zapomniał biedny o kolacji
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Dawno mnie nie było i opuściłam kilka stron.
U nas wszystko dobrze, ale ostatnie upalne dni dały się we znaki. Ciężka taka pogoda dla maluszków. Mały był trochę marudny. Mimo że ubrany tylko w bodziaka z krótkim rękawem ciągle był spocony . Kladlam go już w cieniu na materacyku bez pampers a i wtedy mu się humor poprawiał. W piątek mieliśmy również rodzinną sesję zdjęciową juz się cieszę na zdjęcia ![]() Może uda mi się jakoś częściej na forum wpadać. . Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
a ja gapa, zapomniałam się przywitać z mamusią bliźniaczek
![]() napisz koniecznie jak dajesz radę z dwójką ![]() a tu moje dwa skarby. zaznaczam, że buzia Przemka poprawiana, żebyście nie myślały, że już tak dobrze jest
|
|
|
|
#2153 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mały je tyle samo co zwykle, ale mam wrażenie, że on to by zjadł każdą ilość Cytat:
ja w razie nagłego załamania pogody wożę: folię przeciwdeszczową na wózek, dodatkowy kocyk, spodenki, skarpetki, sweterek dla małego i parasolkę i sweter dla mnie. Też jeszcze z niczego nie skorzystałam...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My dziś po wizycie znajomych, jak zwykle Krzyś podczas wizyty grzeczny jak nigdy, a po wyjściu gości marudzenie jak zawsze. W ogóle mały jak wstał o 5:30, tak do czasu kąpieli spał może w sumie godzinę |
|||||||
|
|
|
#2154 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
elizabarbara witaj
u nas dzisiaj pogoda nawet znośna. Ja w upały chodzę w górnej części od bikini i do tego krótkie spodenki (chyba że muszę wyjść do sklepu to wkładam koszulkę) i tym zrobiłam wielką rewolucję u teściów w domu bo szwagierka z początku chodziła w długich spodniach + bluzka z krótkim rękawkiem. ale już się więcej rozbiera w lecie jadę jutro znowu do babci i mnie nie będzie cały dzień więc nie piszcie dużo abym była na bieżąco ![]() Życzę Wam MAMUSIE miłego Dnia MAMY jutro aha moja Patrysia odkryła że ma rączki i namiętnie wkłada je do buźki ![]() TeQiba ja też najchętniej to na golasa, ale nie wiem co inni na to, mnie by to napewno nie przeszkadzało
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-05-25 o 21:30 |
|
|
|
#2156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, rown7ez zycze milego dnia. Sama gora od bikini, zazdroszcze ja to sie siebie nawet pod prysznicem wsydze ![]() Cytat:
ja nie woze folii, bo ona caly koszyk zajmuje pod wozkiem a ja potrzebuje na inne paści to miejsce Wiadomo, dzieci od malego ucza sie jak czarowac, popisywac i wymuszsc co sie chce. Cytat:
o matko. Cudownosci Cytat:
Ciekawe w czym ona bedzie spala w lato ![]() Chyba naucze ja juz robic do nocnika, to tylka nie odparzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2157 |
|
Moderator
|
Aaaa i witam nowa mamusie
![]() Kurcze - blizniaki. Mnie jeden brzdac wykancza, z dwojka na pewno bym nie dala rady. |
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal czekam aż się księciunio obudzi
Usnął na mnie na działce ok 17.30 i śpi do teraz - w międzyczasie wsadzony do fotelika, przywieziony i wniesiony do domu i przełożony do łóżeczka...
|
#2159 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to już pisałam u nas ok 3 dni w lesie na świeżym powietrzu troszkę nad rzeką ale raczej w cieniu na tarasie ![]() Miłej nocki ja już padam ze zmęczenia
|
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolorów do wyboru mnóstwo, jak nie na tej aukcji to na innej się znajdzie coś dla każdego - my mamy czerwoną jednolitą osłonkę, bo wózek jest szaro-czerwony, ale kolory dostępne we wszystkich kolorach tęczy (i w te szalone ciapki też) na budkę wózka się zakłada gumkę - osłonką się manipuluje przesuwając, bo osłonka może być centralnie równo, albo zaciągnięta na jeden z boków sznurówki się wiąże do rączki i materiał ściąga jeśli potrzebne jest mniejsze zacienienie inne foto: http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../35/4261223595 http://graf11.pl/allegro/oslonka_das...eciwslon_3.jpg
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

rozbierz ją trochę, niech dziewczyna załapie słońca

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

??
pobudki co godzine, albo na piciu, albo na mleko. Masakra
no ale nie prezy sie, nie steka

za nockę, obyś pospała. 
ale już się więcej rozbiera w lecie