|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Hej!
Wszystkiego najlepszego z okazji DNIA MAMY!!!! co dostalyscie? ja pobudke o 5 rano z placzem pt. sam nie wiem o co mi chodzi ![]() Cytat:
co do jedzenia - ja bym chyba odpowiadala w ten sposob - skoro mama jest szczupla to i Borys taki jest i je tyle ile potrzebuje... moze to by zamknelo jaaczki co niektorym ku.wa co to kogo obchodzi-to TWOJE dziecko i juz! za baba duzo sily zycze, mam nadzieje ze to tylko taki etap i szybciutko minie! Cytat:
ucaluj Lileczke! oj, nastepni.... rowniez buziaczki od cioci! |
||
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI Przeleciałam Was szybciutko ![]() Zauważyłam że nasza Mała się pokazała, bardzo się cieszę i jednocześnie po przeczytaniu wpisu martwię Kochana, co jest? Elllmi Fifek cudowny Owoce Dawid je w sumie większosć. Banana kocha miłością bezgraniczną na równi z mandarynką, pomarańczą i cytryną. Ostatnio przekonał się do truskawek, wcześniej pluł ZDROWIA dla dzieciaczków i mamusiek! My w weekend u t. Tzn najpierw prawie całą sobotę przesiedziałam z Dawidem u mnie w ogrodzie, potem zostaliśmy u t. no to szczerze powiedziawszy labałam z siostrą TZ on poszedł wcześniej spać, żeby rano być przytomnym. Ta.. ja poszłam spać po 1, a o 6 już Dawid zarządził pobudkę i TZ był na tyle przytomny żeby się z jednego boku, na drugi przerzucić
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-05-26 o 09:09 |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to teraz ja z pytaniem. .. musimy przejść z bebilonu na normalne mleko takie które pił wcześniej i dobrze tolerowal. ... i teraz tak, wcześniej to mieliśmy bebilon na zaparcia (które g....dawalo)no i nie wiem jakie teraz kupić ..zaznaczam że Antonio nie chce pić samego mleka a jedynie je kaszki zbożowe na mm.PROSZĘ O POMOC na jakie więc mleko przejsc najlepiej ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-26 o 09:14 |
|
|
|
#274 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam powoli
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja uwielbaim czikę tylko z Małą mniej czasu na polu wtedy a ona cały czas przy drzwiach stoi. Ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie właśńei też wczoraj pierwszy raz tak wstała, bez przytrzymywania się czegokolwiek
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Mala !!! Hello
martwimy sie tutaj o Ciebie, wracaj do nas:-*Debrah, wspolczuje, no i jak Amelcia odmowila uu... To musialo byc naprawde zle.... Mam nadzieje, ze to jednorazowe :-* U nas wczoraj calkiem fajnie, mlody zasnal o 21 (na dobranoc zjadl...dwie cale butle kaszki!!!!! Masakra!) o polnocy za to wpadl bidok w taka histerie, ze nie moglam go uspokoic, dopiero malz wzial babla zaczal go uspokajac szuszac opowiadac bajki itd i zasnal. Ale u nas w lozku, cala noc z nami spal, padaaaaaaam.... Boli mnie absolutnie wszystko, jestem zombie. Spedzilismy przemily weekend, sobota na basenie z mlodym, jak sie cieszyl maluch!!!!! Kochany moj <3 nniedziela u t., znowu basen, a po poludniu grill u mojej mamy, cudownie bylo! Elllmi, hahaha, moj jak biega to go zanosi na jedna strone, haha tak przesmiesznie to wytlada <3 a somersby przepycha!!! Mniam!!! Zapisalismy zuczka na szkole plywania, nie potrafilismy od stycznia znalezc takiej, ktora by nam pasowala Aaaa, no i my do krwawiacych warg dolaczamy, w sb po basenie, przy suszeniu wlosow M.przekazal mi malego, a ja jeszcze cos wkladalam do torby i mlody w tym momencie ruszyl jak z procy, a ze nie mial juz butkow basenowycj to sie poslizgnal i pierdyknal jak dlugi na kafelki, orzygryzl sobie warge orzy okazji i sie krew polala doslownie 2 sekundy jak M.go na ziemi postawil a ja nie zdazylam go zlapac.... MasakraSent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- I gdzie sie Bokeh podziewa??? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh przepadła na Przystanku Śniadanie....
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ellmi- chłopaki boskie ,tez miałam pytać o kapelusz ale już doczytalam moj mlody zakosił Samciowi kapelutek i inee chce oddać, no to co że za duży Misiael, Debrah-dziewczynki boskie Blogerko- u mnie to samo, Ciebie to jeszcze z wozkiem widziałąm, my wózka praktycznie nie używamy, nie da się posadzić i koniec, gumowy, sztywny się robi, piski,wrzaski i histerie to normalka, a ja muszę się oszczędzać tylko jak przy nim się oszczędzać?wczoraj mieliśmy komunie w rodzinie, poszliśmy bez małego, nie dalibyśmy rady, może byśmy dali ale musielibyśmy szybko wracać a moj Tz jest chrzestnym i nie wypadało się zawijać po 1 h więc został z teściową Widzialam że pytałyście o S nie wiem gdzie ja miałabym go wywieźć skoro nic na nim nie robi wrażenia zepsuty chłopak![]() radzi sobie świetnie bo angielskiego uczy się z neative speakerami więc nie ma barier i to mnie baaardzo cieszy jak smakuje biała brzoskwinia ? ![]() Leoś wcina wszystkie owoce, ostatnio jest szał na arbuza
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ***Wszystkiego najlepszego Mamusie ***Mój mąż w tym roku pomyślał i od ... -Oskara dostałam czekoladki![]() Aniu-postaram się być tu często jak tylko będę mogła,może to mnie jakoś przywróci do równowagi psychicznej. Tylko nasz czas (mój i synka) jest bardzo napięty od kiedy jest ciepło. Wstajemy,jemy śniadanie i idziemy na podwórko. Jesteśmy właściwie od świtu do wieczora na dworze. Teraz jesteśmy już po spacerze i będziemy szli spać lada moment-o ile moje szczęście się nie rozmyśli ![]() Hope- Nie martw się moim wpisem(nie to miałam na celu żeby Was martwić Jest bardzo kochany i mądry-teraz mogę powiedzieć że razem tworzymy brygadę. Współpracujemy ze sobą a nie na przekór sobie. W ogóle jakiś czas temu jechaliśmy razem ,nasza trójka na zakupy i ... Cudem uniknęliśmy wypadku. Jakiś osioł wyjechał nam na czołówkę i zdążył się schować przed naszym samochodem(to były sekundy). Od tamtej pory siedzi we mnie strach,o dziecko,o nas... Zrozumiałam jak kruche jest życie (w tamtej chwili już się żegnałam ze światem ) i doceniam teraz każdą sekundę razem spędzoną,z małym i z mężem. Nie jestem w stanie opisać jak wtedy się bałam myśląc że patrzę na nich ostatni raz. Jak rozdzierał mnie ból że nic nie mogę zrobić. To było straszne uczucie ![]() Ale... Było minęło.
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest o wiele slodsza i bardziej soczysta od zoltej |
|
|
|
|
#280 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Teraz nadrabiam od końca zeby w miare na bierzaco być
![]() Cytat:
Oliwka chętnie je wszystkie owoce jakie do tej pory probowała, z truskawakami trochę sie krzywi no ale te pierwsze truskawki nie są takie słodziutkie. Gorzej z warzywami bo prwaie zadnych nie je i to z moje winy bo nie mam pomysłu jak je jej podać. Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Współczuję i dużo siły i cierliwości życzę. Cytat:
Ja nie dostałam nic, moze buziaka dostanę po pracy. Tż raczej nie pomyśłi żeby w imieniu córki choć czekoladkę mi sprawić. Między nami lepiej,ale w piatek to juz wylałam wszystko z siebie. Nie wiem może coś się poprawi. Generalnie przez weekend super było. Poza najwiekszymi upałami na polu, piaskownica jest hitem; Tż będzie robił jakiś plac zabaw (uważam ze już najwyższy czas ) No i mamy pierwsze poważne siniaki i guzy. W sobote Oli spacerowała przy altance, mamy dookoła zrobiony taki metalowy płotek i tak się jakoś potknęła że głóka wpadła między dwa szczebelki ale akirat od takiej ostrej strony ze nosek ma leciutko rozcięty i nad górną wargą ślad. A wczoraj siedziała w drzwiach do łazienki i chyba chciała wstac i jak nei przydzwoniła w futrynę, a jeszcze z jednej strony tynk mozajkowy jest więc róg trochę ostry, wiec głowa i ubita i rozcięta lekko. Ale za to w sobotę spała do 6:50 z jedną pobudką a w niedzielę do 7:10 i zero pobudek ![]() Wczzoraj obiad znowu poza domem, byliśmy nad takim zalewem u nas w okolicy. Było pierwsze zanurzenie nóg, na szczęscie się podobało bo miałam obawy ze woda o takie temperaturze moze nie spasować.
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
było minęło
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-05-26 o 13:40 Powód: niepotrzebny wpis |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, aż mi serce na chwilę stanęło, jeju jak ja Was przytulam mocno
kochanie wracaj do nas jak najszybciej, u nas szybciutko znajdziesz spokój i równowagę psychiczną, każda z nas jest do Twojej dyspozycji, uważaj na sieibie kochana i relaksuj się ile możesz ściskam mocno |
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Mala, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael jaka Hania juz duża
BOKEH odezwij się do nas! Marsi cieszę się, że S. świetnie sobie radzi ![]() Mała przytulam mocno Iwfka super, że wózek zdaje egzamin Neti, to nie da się tak o powiedzieć my po pepti/nutrmigenie przeszliśmy przez Hippa, Bebilon, a jak cena wzrosła to stopniowo przerzuciliśmy się na Bebiko i jest w porządku |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, rany boskie, jak dobrze, ze nic sie nie stalo!!!
Neti, my na BD od 10go miesiaca, awaryjnie, jak nam braknie mm kupujemy Bebiko ii u nas masakra, tzn mlody po nim tak beka straszliwie, jak stary chlop ze wsi, nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy :P Laurko, czy mi sie wydaje, czy jakis czas temu cos wspominalas o kielkach??? Ja sie zakochalam i dodaje w tej chwili do wszystkiego, Ty chyba hodujesz sama? Ja kupuje gotowe do podsmazenia na patelni, mlodemu tez smakuja bardzo ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witajcie!
Samych pięknych chwil drogie mamy! mala neti a nie chcesz próbować przejść na mleko krowie? nasze dzieci już dość duże przecie. Misiael pięknota z Twoje córy Tres mi sie wydaje, że mimo wszystko lepiej już pójsc na to spotkanie, ale juz pewnie po ptokach ![]() nancy kilka dni temu pisałaś o tym, że Kuba budzi sie 1-2 razy i czekasz na noc w pełni przespaną, na pocieszenie powiem Ci tylko, że u mnie w sferze marzeń są właśnie takie 2 pobudki, może kiedyś do tego dojedziemy i bedzie to zanim mój syn osiągnie pełnoletność ![]() Majulmi mozesz jeszcze raz napisac jakie ty pieluchy kupowałaś na wakacyjny wyjazd i co się u was najlepiej sprawdziło? my wylatujemy w weekend najprawdopodobniej i muszę się tym pilnie zająć. |
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi bylabym rowniez wdzieczna, bo w tamtym temacie raczej nie znajde juz
![]() Ezzo gdzie lecicie??? ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Dawid ma katar
albo wczoraj zaziebił się bo w crocsach dreptał po wodzie (Tż dawał psu pić z węża i w jednym miejscu się woda zebrała, ale ledwo podeszwa się zamoczyła) albo dzisiaj w nocy się rozkopał a może za cienko ubrałam (koszulka bez rękawów i gołe stópki, a okno otwarte na noc)
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie teraz myślę, że może jakaś przeładowana była?
Cała sobota w zoo, prawie cała niedziela spacerowo i trochę u t - czyli poza domem i drzemek było mniej (tzn króciutkie, zamiast jednej 1 -1.5h)??? Za dużo na raz? Teraz drzemka a mój mózg odpoczywa bo już mi się prawie od natężenia dźwięku popaliły obwody Wiecie - ja nie czuję jakoś złości w takich sytuacjach, tylko dla mnie najgorsza jest bezradność kiedy nic nie działa i nie wiem co jeszcze zrobić, a krzyk się aż wwierca w głowę. Nie mogę znieść płaczu mojego dziecka, zaraz mi się uruchamia, że muszę coś zrobić by przestała - a przecież nie zawsze się da i czasem się jest po prostu czule wspierającym rodzicem obok płaczącego dziecka. Tak starałam się robić wczoraj, jak ją tuliłam, mówiłam, że jestem tu, że wszystko jest dobrze, że spokojnie.. a ona krzyczała i krzyczała cała sztywna Dziś wstała przed 8:00 czyli spała 7h + pobudki 2, oczka ma na zapałki bo wiem, że to dla niej za mało. Więc od rana marud straszliwy, płaczki co chwila, i faza na mycie rączek ( i jej i lalce, musi stać na moich kolanach trwa. Chodzi w samym body bo nie akceptuje żadnego ubrania, śniadania odmówiła, i teraz bida śpi. Oby wstała nieco wypoczęta chociaż i w lepszym humorze.. Mała : dobrze, że jesteś ![]() Takich sytuacji (wypadek) boję się panicznie
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na oba troche za wczesnie. Zdrowia! |
|
|
|
|
#292 | |||||||
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=misiaeel;46605324
a i przyszło nam zamówienie z arosa. polecam książeczkę biedronka, tego samego autora co bardzo głodna gąsienica [/QUOTE]Zdrówka! A możesz pokazać ze 2 strony książki? Agatka ma 4 lata a o kropce kocha jeszcze bym coś wzięła... A wczoraj na urodziny dostała od ciotki 3 ulice Czereśnowe: Wiosnę, Jesień i Noc - genialne są! Lato mamy i obie lubią. W ogóle tam jest też na kazdej stronie kot, a Dorka pypcia ma na koty ![]() Elllmi, bo zapomnę - świetne filmy Cytat:
Nawijko, nie zawsze, bo jeśli dzieje się dużo rzeczy jednocześnie, to warto sprawdzić - im wcześniej rozpoczęta terapia, tym wcześniej zakończona i dziecko może się świetnie rozwijać potem. Doskonale wiem, jak cię to cieszy u nas motywacją jest siostra, bo jak już zrobiła pierwsze kroki to potem Agatę chciała gonić ![]() słodziak! już dziewczynka, nie dzidziuś ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ania13.03;46607635 Wklejam kilka zdjec z dzisiaj bo na bloga nie wiem czy bede wrzucac ![]() Aaa mialysmy pierwszy powazniejszy wypadek na spacerze Lilcia sie przewrocila i co prawda najpierw upadla na raczki a pozniej na twarz ale jednak, warga lekko opuchnieta i krew sie polala klony! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
każde dziecko na mleko reaguje inaczej, więc pozostaje ci próbowanie.Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła! |
|||||||
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
mala o kurcze, ale mieliscie przezycie
Przytulam mocno ![]() pstryczku, Ifwka dziekuje Neti zgadzam sie z charlizz w sprawie mleka, ciezko cos doradzic.
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za każde wasze słowo wsparcia To bardzo podnosi na duchu Bardzo mi Was brakowało ![]() Marsi-jak się czujesz kochana? Ehh... mój synek zanim dał się spacyfikować do spania to uprzednio rozlał po pokoju i po sobie całą swoją herbatkę Mój urwis Aż się boję jak wstanie,taki upał że na samą myśl robi się słabo,a on pierwsze co robi po otworzeniu oczu to bierze czapkę,buty,ciągnie mnie za rękę do drzwi wyjściowych i krzyczy "da-da"
|
|
#295 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
mała
Cytat:
![]() Cytat:
2. Roślinami jest bardzo zainteresowany, zrywa dmuchawce i kwiatki, obskubuje krzaczki. noso bo traie nigdy go nie puszczałam. 3. Nie mamy z butami żadnego problemu. 4. Zabiegów przy nosku, paznokciach i mycia zębów nie lubi. 5. Zdecydowanie tak. Cytat:
Cytat:
Cudowne są te pirwsze kroczki....rozczulające ![]() Przesłodkaaa! Cytat:
![]() Ze mną jeszcze gorzej tzn. czuję się ok, żadnej gorączki, osłabienia ale kaszel mam strasznie męczący, drapie w gardle, głos mi siada. W pracy jestem bo po pierwsze bardzo dużo mam spraw i się będzie kumulowało tylko...po drugie wolę tak niż cały dzień na Igora kaszleć tak...Po pracy pójdę do lekarza po jakies leki bo moje smoleczenie skutków nie przynosi ![]() Wczoraj byliśmy na chrzcinach u bratanicy mojej. Na sali spędziliśmy może z 30 minut mimo że Igor dostał jakieś samochodziki w prezencie....wyczaił że w ogrodzie przy lokalu jest stawik z rybami takimi pomarańczowymi i ciągle tam biegał. Wrzucił im chyba tonę chleba i tonę kamyków. Najlepsze było to że między salą na którą siedzieliśmy a tym ogródkiem był bardzo wysoki próg a przed stawikiem 3 wysokie schody. Przeskakiwał przez ten próg i wchodził po tych schodkach tak profesjonalnie że w szoku byłam...leciał do tych ryb taki zafascynowany że żadne przeszkody nie były nie do pokonania.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-05-26 o 11:31 |
|||||
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Debrah ja taką niemoc czuję praktycznie co noc od 15, 5 miesięcy, więc wiem o czym mówisz, tulę |
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To karpie byly ;-) |
|
|
|
|
#298 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby już dobrze było. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny na 99 procent od czerwca idę do pracy i to w swoim zawodzie! Na zmiany, ale to akurat mi pasuje, bo z mężem będziemy się wymieniać. Trzymajcie kciuki proszę żeby się udało!
|
|
#299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
naucz go "czi-ka" ![]() Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy! |
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Laurko trzymam zatem mocno kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

ja pobudke o 5 rano z placzem pt. sam nie wiem o co mi chodzi

za baba 
on poszedł wcześniej spać, żeby rano być przytomnym. Ta.. ja poszłam spać po 1, a o 6 już Dawid zarządził pobudkę i TZ był na tyle przytomny żeby się z jednego boku, na drugi przerzucić

albo bawil sie zaraz za bramka... w pewnym momencie slysze jakis dziwny szelest/szmer nawet nie wiem jak to opisac... no taka nagla zmiana dzwieku... mysle -moze samolot, motor gdzies w oddali ale jakos mi tak to nie pasowalo. cos mnie tknelo zeby spojrzec w gore a tam niebo CZARNE!!!! normalnie setki tysiecy miliardow dzikich pszczol 

22.05.2008
14.08.2011
martwimy sie tutaj o Ciebie, wracaj do nas:-*
zepsuty chłopak