Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 11:42   #301
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Hej, witajcie!

Samych pięknych chwil drogie mamy!

mala

neti a nie chcesz próbować przejść na mleko krowie? nasze dzieci już dość duże przecie.

kurde on ma to AZS i zatwardzenia i boję się aż tak przechodzić- choć przeszło mi to przez myśl...tak jak mówię on i tak strickte mleka się nie napije a jedynie zje kaszke-mleko samo z butli niet już od jakiegoś pół roku... no ale kaszkę zbożową musze na czymś robić....

SZAJA...jak nie byłobungowania od 3 tygodni to uwierz że żadna pogoda nie byłaby w stanie przeszkodzić...a moim przypadku wylewanie siódmych potów przy wysiłku jest wskazane....wszystko aby dążyć do FIT

Mała...też się boję takich sytuacji....po ślubie w podróży poślubnej..jechaliśmy autem z nad morza na Mazury...była hjuż szarówka...i remont drogi...ani pobobza ani nic..a na łuku z naprzeciwka wyjechał tir bo mu się zachciało wyprzedzać..kretyn!! Dzięki opanowaniu tżmineliśmy się na milimetry...pół godziny płakałam i do tego strzeliła nam tarcza hamulcowa bo tak gwałtownie hamowaliśmy...także ostatnie 30 km jechaliśmy dwie godziny...a ja siedziałam roztzręsiona i wiem ile myśłi w ciągu jednej sekundy w takiej chwili człowiekowi chodzi po głowie....Tulę Cię mocno bo wiem co czułaś tym bardziej z dzieckiem...

BOKEH...łer ar ju...

ILL???

CAŁA...WYWOŁUJĘ CIĘ!

GOCHA!!

LENOVA....

WSZYSTKIE MAMY DZIŚ SIĘ PROSZE TU POKAZAĆ!!
BLACK jak tam nocka w sypialnianej saunie....tam dopiero bungowanie to wyczyn....jak maraton

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-26 o 11:44
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:44   #302
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Neti, my na BD od 10go miesiaca, awaryjnie, jak nam braknie mm kupujemy Bebiko ii u nas masakra, tzn mlody po nim tak beka straszliwie, jak stary chlop ze wsi, nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy :P
moj po BD mial brzydki oddech aż się martwiłam, teraz pije mleczko hippa i wszystko git, i jak pięknie mu pachnie z paszczy

Mala dziękuję ja jak młody Bóg lepiej niż bez ciaży, bardzo mi sluży, mogę góry przenosić

Ania, ale masz cudne te córcie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Nafiqa- będę w czerwcu w Sopocie może się spotkamy ?
tylko nie znam jeszcze dokladnie daty
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:49   #303
mala_19kw
Zakorzenienie

Dla przypomnienia mój synuuuuś

Szajka- śliczne dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj 123.jpg (217,6 KB, 41 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:52   #304
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Właśnie robię sobie kawkę, nadrobiłam was sumiennie i zaraz lecę się uczyć. W czwartek mam egzamin

Fewciu, tulę! Mój TŻ też dzisiaj wyjechał na cały tydzień na delegację, 500km stąd ja tak nie lubię kiedy wyjeżdża, strasznie nie lubię!!!

Szajka - zdrówka dla Dorci!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
misiu dziekuje, ze pytasz Wczoraj juz niby bylo lepiej a dzisiaj prawie stracilam glos. Tz nie narzeka

Zdrowka dla Ciebie! Hania jest przeslodka A ksiazeczka z biedronka to ta ze zlodziejami co chcieli ukrasc krowe? Jesli tak to u nas tez szal na nia

nawijko gratulacje dla Kuby!

mala oby Ci sie szybko wszystko poukladalo, tylko odzywaj sie czasem kobieto!!! bo inaczej Wracaj szybko bo brakuje Cie tu

Zapomnialam co jeszcze mialam pisac

Pogoda u nas dzisiaj beznadziejna. Do poludnia padalo a pozniej raz wzglednie cieplo a za chwile zimno jak nie wiem. Jutro pewnie calkiem glos strace

Wklejam kilka zdjec z dzisiaj bo na bloga nie wiem czy bede wrzucac
Aaa mialysmy pierwszy powazniejszy wypadek na spacerze Lilcia sie przewrocila i co prawda najpierw upadla na raczki a pozniej na twarz ale jednak, warga lekko opuchnieta i krew sie polala
piękne dziewczynki a ile ząbków wy już macie!!!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Kochana, może Cię to trochę uspokoi, ale znam 2 dzieci parę miesięcy starszych od naszych, które owoców nie tykają - bo po prostu nie lubią. Nie wiem, czy to nie jest związane ze słodkim, bo słodyczy unikają też całkowicie.

---------------------------

Byliśmy dzisiaj u Igorka, dziś dopiero wyszli ze szpitala, bo mu żółtaczka nie schodziła. Słodki, podobno w szpitalu nieźle dawał czadu, a w domu tylko spał i jadł
A powiem Wam, że Julka jest taką gadułą, że szok. Ona naprawdę każde słowo potrafi powtórzyć, a słodkie, jak się jej pytasz o coś "a kogo to jest?", i ona odpowiada "Lulusi!"

Dostaliśmy zaproszenie na ślub kuzynki tż z lipcu. Ma już ze swoim dwójkę dzieci, ale widocznie stwierdzili, że właśnie nastał moment, aby się ustatkować [COLOR="Silver"]

:

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Blogerko, jutro sie podziele z tobą tym jak wyglądał mój wieczór. Na razie napisze tylko ze przed sekunda moja córka zasnela na noc. Na dorosłym lozku, w poziomie, między sterta książeczek. Zanim pójdę sie umyć i spać to muszę zebrać myśli i chociaż przez moment posiedze w ciszy w bezruchu. Tak trudnego wieczora/usypiania to nie miałam chyba nigdy odkąd mam dziecko. Padam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas wczoraj było DOKŁADNIE to co u was, z taką różnicą, że Ania zasnęła, a po 40 minutach się obudziła i heja banana. Okropnie nie umiałam pomóc mojemu dziecku, NIE WIEM co jej było, i to było najgorsze. Podaliśmy nawet ibum ale nie pomogoło

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
I właśnie dlatego cieszę się, że w tych wszystkich buntach chociaż to zasypianie (zazwyczaj) mamy bezproblemowe
nie mów hop nie żebym ci źle życzyła, ale na tym forum lepiej nic nie mówić ostatnio chwaliłam się że dawno nie mieliśmy tugezy - no to wczoraj nadrobiła za wszystkie miesiące chwaliłam się snem nocnym po 12 h - od razu ukróciła do 10h. Więcej wam nic nie mówię

Cytat:
Mala, rany boskie, jak dobrze, ze nic sie nie stalo!!!

Neti, my na BD od 10go miesiaca, awaryjnie, jak nam braknie mm kupujemy Bebiko ii u nas masakra, tzn mlody po nim tak beka straszliwie, jak stary chlop ze wsi, nie mam zielonego pojecia od czego to zalezy :P

Laurko, czy mi sie wydaje, czy jakis czas temu cos wspominalas o kielkach??? Ja sie zakochalam i dodaje w tej chwili do wszystkiego, Ty chyba hodujesz sama? Ja kupuje gotowe do podsmazenia na patelni, mlodemu tez smakuja bardzo

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
My nie byliśmy zadowoleni z BD 3, 2 nam bardzo odpowiadała, a w 3 się robiły okropne grudy, które nie chciały przejśc przez smoczek, Ania się denerwowała a my razem z nią. Wróciliśmy do NANa i jedziemy na nim do tej pory - bez żadnych zastrzeżeń.

Mała - ojeeej, tulę!!! strasznie, to ja też się bardzo boję wypadków, STRASZNIE!

Wiecie, że dziś w lidlu ciuszki dla dzieci?? Mój tż rano zrobił obławę na lidla i kupił Ani wszystkie rodzaje koszulek (łącznie sztuk 9), 2 pary leginsów, 2 pary szortów i 2 spódniczki Biorąc pod uwagę wczorajsze zakupy, kiedy kupiliśmy ani 3 koszulki, 2 pary szortów i 1 parę rybaczek,a dziś dokupiłam jeszcze spódniczkę dżinsową w tesco stwierdzam, że nie wiem kiedy moje dziecko będzie w tym wszystkim chodziło!

i dostałam kwiaty na dzień matki

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-05-26 o 11:55
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:07   #305
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka"

Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?

Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE]

Brawo!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:11   #306
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiemy jeszcze, gdzieś gdzie ciepło i są piaszczyste plaże, ja mam w piątek bardzo ważne spotkanie na którym wyjaśni się czy uda mi się zrealizować moje pewne plany i dopiero w piątek będziemy wiedzieć na czym stoimy, na ile możemy lecieć i wtedy kupimy sobie jakiegoś lasta. Napaliliśmy się na Fuertaventurę, ale tz wyczytał, że tam mocno wieje.

Debrah ja taką niemoc czuję praktycznie co noc od 15, 5 miesięcy, więc wiem o czym mówisz, tulę
O Tobie i Lady myślałam wczoraj..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka"

Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?

Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE]
super
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:11   #307
ezzo
Zadomowienie

Szaja śliczne Twoje panny, a powiedz Agatka bywa czasem zazdrosna o Dorkę?

Pokaże Wam coś jeszcze moja mamita na diecie, inspirowana ala'atkowym blogiem o blw zrobiłam mamie dzisiaj taki apetyczny bukiecik:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (114,9 KB, 42 załadowań)
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:19   #308
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Alez sie zmienil! Przystojniak jak sie patrzy

Szaja swietne dziewczynki!

Dzieki dziewczyny teraz mi glupio, ze wymuszam na Was komplementy (a nie o to chodzilo) Tak zle i tak niedobrze

Dziewczyny, tz ma tydzien wolnego!!! Slownie - tydzien!!! Juz mnie zdazyl dzisiaj wkurzyc. Bedzie wesolo

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:20   #309
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Mamusie wszystkiego najlepszego!

dziękujemy za wszystkie komplementy

Ifwka polecam te placuszki, są naprawde pyszne

marsi Londyn nie robi wrażenia na S? jenyy ja jestem w tym mieście zakochana

ania mój głos tez na wykończeniu;p
a Dziewczynki śliczne

mała aż mnie ciarki przeszły

hope zdrówka dla Dadola!

szaja zaraz zrobię zdjęcia i wkleję
my mamy wiosnę na czereśniowej i Hania też uwielbia, ona wielka taka i zawsze się śmieję jak ją tacha do mnie żeby pokazywać
o kurde Dorka jaka duża i włosy i Agu

Ill zdrowia! możemy piątkę zbić w bólu bo mam to samo:/

laurko kciuki!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:31   #310
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Właśnie robię sobie kawkę, nadrobiłam was sumiennie i zaraz lecę się uczyć. W czwartek mam egzamin

Wiecie, że dziś w lidlu ciuszki dla dzieci?? Mój tż rano zrobił obławę na lidla i kupił Ani wszystkie rodzaje koszulek (łącznie sztuk 9), 2 pary leginsów, 2 pary szortów i 2 spódniczki Biorąc pod uwagę wczorajsze zakupy, kiedy kupiliśmy ani 3 koszulki, 2 pary szortów i 1 parę rybaczek,a dziś dokupiłam jeszcze spódniczkę dżinsową w tesco stwierdzam, że nie wiem kiedy moje dziecko będzie w tym wszystkim chodziło!

i dostałam kwiaty na dzień matki
Powodzenia na egzaminie
Ja rano udeżyłam do lidla i kupiłam spódniczki, szorty, bluzeczki ale jeszcze jakieś wczęsniejsze. Zapomniałam o leginsach
Szaja zdrówka dla Dorotki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:45   #311
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Amelka nie je żadnych poza bananem i czasem gryzem jabłka.
Ewentualnie słoiczek z morelą lub banan + jagody.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Co do wczoraj. Amelka miała półgodzinną drzemkę ok 13, potem znów półgodzinną po 16 jak wracaliśmy do domu, bo mi zasnęła w Tuli. Wiedziałam, że pewnie się rozreguluje troszkę, ale nie było nas w domu i niestety.
Wykąpałam normalnie, próbowałam położyć spać. No i niestety, histerioza. Potem już bawienie się też nie skutkowało, bo chciała KONIECZNIE ręce pod bieżącą wodą myć non stop (stała pod drzwiami i wyła, i nie sposób było z łazienki zabrać, zająć czymś innym. Nie chciała uu. Myśleliśmy żeby troszkę ponosić, ale jak tylko Tż ją na ręce to ona w płacz wielki wielki i "mama mama!", włącznie z wyginaniem i stalowym dzieckiem gratis.
Na rękach źle, na podłodze jeszcze gorzej. Przeczytałyśmy, póki miała humor - wszystkie bajki, pobawiliśmy się wszystkim. Później już była chyba tak zmęczona, że po prostu wyła. A każda próba położenia to protest, krzyk jeszcze większy, połączony z "nieeeee", z wyrywaniem się. Zmieniała zdanie co sekundę. Rączki umyłam ze 3 razy - i jej i lalce. Ale nie pomogło, bo musiałybyśmy nigdy z łazienki nie wyjść
Potem nagle zaczęła szarpać spodnie od piżamy i pieluszkę - to zdjęłam spodenki (może gorąco, nie wiem?) i została w samym pampersie. Ja mam DUŻĄ cierpliwość. Ale wtedy poczułam po prostu TAKĄ bezradność jak dawno nie. Bo widać było, że ona czegoś rozpaczliwie potrzebuje (pewnie po prostu snu) a ja jej tego nie mogę dać bo nic nie działa. A krzyczy coraz bardziej rozdzierająca, niezależnie od tego czy ją na rękach trzymam i tulę, czy zabawiam, czy cokolwiek. Tż nie mógł mi pomóc bo ona owszem, akceptowała jego obecność, ale nie akceptowała jak chciał na ręce wziąć - wyrywała się do mnie.
W końcu padła, poziomo, na wielkim łóżku, pośród tony zabawek, blisko mnie , bez uu, sama z siebie. A przewracała się już przy chodzeniu, zasypiała na siedząco.
Wiesz co Debrah, u nas od dwóch tygodni jest dokładnie tak samo. Po tym co napisałaś, muszę chyba sobie samej przetłumaczyć, że to być może tylko taki przejściowy etap u Borysa i że to kiedyś minie. Ale póki co jest ciężko. Boję się dzisiejszego usypiania, bo czuję że będzie podobnie. Tylko, że wiem że moje nastawienie nic dobrego nie wniesie.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
Wszystkiego najlepszego z okazji DNIA MAMY!!!!

co dostalyscie? ja pobudke o 5 rano z placzem pt. sam nie wiem o co mi chodzi

Blogerko, nie dziwie Ci sie ze Cie to wszystko wkurza. wyaje mi sie ze jest jakas nagonka na male dzieci-najlepiej jakby roczne dziecko juz wszystko samo potrafilo robic, bylo samowystarczalne! toc to dziecko, opiero sie uczy wszystkiego! i tak jak dorosly tak i dziecko - jeden wolniej, jeden szybciej!
co do jedzenia - ja bym chyba odpowiadala w ten sposob - skoro mama jest szczupla to i Borys taki jest i je tyle ile potrzebuje... moze to by zamknelo jaaczki co niektorym
ku.wa co to kogo obchodzi-to TWOJE dziecko i juz!
za baba
duzo sily zycze, mam nadzieje ze to tylko taki etap i szybciutko minie!

śliczna!!!!

ale dziewczyny do siebie podobne, szok!!!
ucaluj Lileczke!

oj, nastepni.... rowniez buziaczki od cioci!
Dzięki Pstryku

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej,
Ellmi- chłopaki boskie ,tez miałam pytać o kapelusz ale już doczytalam
moj mlody zakosił Samciowi kapelutek i inee chce oddać, no to co że za duży

Misiael, Debrah-dziewczynki boskie

Blogerko- u mnie to samo, Ciebie to jeszcze z wozkiem widziałąm, my wózka praktycznie nie używamy, nie da się posadzić i koniec, gumowy, sztywny się robi, piski,wrzaski i histerie to normalka, a ja muszę się oszczędzać tylko jak przy nim się oszczędzać?
wczoraj mieliśmy komunie w rodzinie, poszliśmy bez małego, nie dalibyśmy rady, może byśmy dali ale musielibyśmy szybko wracać a moj Tz jest chrzestnym i nie wypadało się zawijać po 1 h więc został z teściową

Widzialam że pytałyście o S dziękuję syn zachwycony ludzmi, mowi,że Londyn nie robi na nim wrażenia nie wiem gdzie ja miałabym go wywieźć skoro nic na nim nie robi wrażenia zepsuty chłopak
radzi sobie świetnie bo angielskiego uczy się z neative speakerami więc nie ma barier i to mnie baaardzo cieszy

jak smakuje biała brzoskwinia ?

Leoś wcina wszystkie owoce, ostatnio jest szał na arbuza
Ten wózek jeszcze nas ratuje, boję się co będzie jak go odrzuci.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Wspólczuję Blogerko, może faktycznie przydałoby Cię chwilę wytchnienia, ja nie jestem 24 godziny z Oliwką bo wiadomo praca, jak jestemw domu to n amaksa ile moge czasu to poświęcam, ale momo to jak zdażyły się takie dni że ona np u mamy była i ja mogłam noc przespać spokojnie, bez pobudek i rano do oporu to aż inaczej na świat patrzyłam. Inna sprawa że tak naprawdę nie wiem co przeżywasz, u mnie się jeszcze takie histerie nie zdażały.
dzięki Ifwka Niestety muszę się uzbrić w cierpliwość, bo moja mama bawi siostrzenice dzień w dzień i tak jeszcze 1.5 tygodnia więc mogę sobie pomarzyć o oddaniu Boryska

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Tak sobie teraz myślę, że może jakaś przeładowana była?
Cała sobota w zoo, prawie cała niedziela spacerowo i trochę u t - czyli poza domem i drzemek było mniej (tzn króciutkie, zamiast jednej 1 -1.5h)???
Za dużo na raz?
Teraz drzemka a mój mózg odpoczywa bo już mi się prawie od natężenia dźwięku popaliły obwody
Wiecie - ja nie czuję jakoś złości w takich sytuacjach, tylko dla mnie najgorsza jest bezradność kiedy nic nie działa i nie wiem co jeszcze zrobić, a krzyk się aż wwierca w głowę. Nie mogę znieść płaczu mojego dziecka, zaraz mi się uruchamia, że muszę coś zrobić by przestała - a przecież nie zawsze się da i czasem się jest po prostu czule wspierającym rodzicem obok płaczącego dziecka. Tak starałam się robić wczoraj, jak ją tuliłam, mówiłam, że jestem tu, że wszystko jest dobrze, że spokojnie.. a ona krzyczała i krzyczała cała sztywna
Dziś wstała przed 8:00 czyli spała 7h + pobudki 2, oczka ma na zapałki bo wiem, że to dla niej za mało. Więc od rana marud straszliwy, płaczki co chwila, i faza na mycie rączek ( i jej i lalce, musi stać na moich kolanach trwa.
Chodzi w samym body bo nie akceptuje żadnego ubrania, śniadania odmówiła, i teraz bida śpi. Oby wstała nieco wypoczęta chociaż i w lepszym humorze..

Mała : dobrze, że jesteś
Takich sytuacji (wypadek) boję się panicznie
Co do podkreślonego to ja tego ani trochę nie potrafię, mam zakadowane w głowie, że jak płacze to muszę coś szybko wymyślić, żeby przestał, i to jak najszybciej bo inaczej mam jakieś wyrzuty sumienia i spinam się cała, że nie potrafię uspokoić własnego dziecka

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]
Boro (ostatnio taki skrót na placu zabaw usłyszałam i mi się szalenie spodobal!) zaraz 18mcy będzie miał, a to jest etap lęku separacyjnego i skoku - wcale nie dziwne ma zachowanie. Próbuj wyjść, może się uda, bez wyrzutów sumienia. Jesteś człowiekiem, nie robotem.

[/QUOTE]

Boro z jakaś piosenką arasha mi się kojarzy, boro boro boro, nie wiem, może kojarzysz
Mam nadzieję, że to przejściowe, postanowiłam uzbroić się w jeszcze większą cierplwiość, zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać. O wyjściu mogę sobie pomarzyć przez 1.5 tygodnia bo niestety nie mam z kim dziecka zostawić. No ale jakoś damy radę.
Stary 2014-05-26, 12:55   #312
ezzo
Zadomowienie

Nomen widzę Cię co u Was?
Stary 2014-05-26, 12:57   #313
blogerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów? Bo u nas ciężko do sklepu wejść jeśli są w nim autka. Borys robi się cały sztywny w wózku, wyciągnięta ręka, palez wskazuje na obiekt pożądania i piski "ał ał ał ał" i oczywiści nic nie pomaga, musi go mieć.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Omijać takie miejsca, czy może wręcz przeciwnie, normalnie funkcjonować i mu tłumaczyć>?
Stary 2014-05-26, 13:04   #314
ania13.03
Zadomowienie

laurko kciuki za prace!

blogerko moze sprobuj dac na chwile do podtrzymania albo pozwol wrzucic do wozka a przed pojsciem do kasy odloz gdzies tak, zeby nie widzial? W razie mozliwosci omijalabym raczej

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-26, 13:10   #315
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
kurde Dawid ma katar albo wczoraj zaziebił się bo w crocsach dreptał po wodzie (Tż dawał psu pić z węża i w jednym miejscu się woda zebrała, ale ledwo podeszwa się zamoczyła) albo dzisiaj w nocy się rozkopał a może za cienko ubrałam (koszulka bez rękawów i gołe stópki, a okno otwarte na noc)
Zdrówka! Ta pogoda taka zdradliwa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]Zdrówka!
A możesz pokazać ze 2 strony książki? Agatka ma 4 lata a o kropce kocha jeszcze bym coś wzięła... A wczoraj na urodziny dostała od ciotki 3 ulice Czereśnowe: Wiosnę, Jesień i Noc - genialne są! Lato mamy i obie lubią. W ogóle tam jest też na kazdej stronie kot, a Dorka pypcia ma na koty

Elllmi, bo zapomnę - świetne filmy

Nawijko, nie zawsze, bo jeśli dzieje się dużo rzeczy jednocześnie, to warto sprawdzić - im wcześniej rozpoczęta terapia, tym wcześniej zakończona i dziecko może się świetnie rozwijać potem.

Doskonale wiem, jak cię to cieszy u nas motywacją jest siostra, bo jak już zrobiła pierwsze kroki to potem Agatę chciała gonić

słodziak! już dziewczynka, nie dzidziuś

że też ci się chciało...

obojętnie, co się dzieje, wracaj - musisz mieć jakąs odskocznię!

klony!

Boro (ostatnio taki skrót na placu zabaw usłyszałam i mi się szalenie spodobal!) zaraz 18mcy będzie miał, a to jest etap lęku separacyjnego i skoku - wcale nie dziwne ma zachowanie. Próbuj wyjść, może się uda, bez wyrzutów sumienia. Jesteś człowiekiem, nie robotem.

a widzisz, ja sama ciągle zapominam, że raczkowanie jest dobre - Dorka 4mce raczkowala! i dobrze!

biedne wy obie

szczerze? obojętnie każde dziecko na mleko reaguje inaczej, więc pozostaje ci próbowanie.

Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE]

Zdrowia dla Dorci! Śliczne dziewczyny!

Cytat:
Laurko trzymam zatem mocno kciuki

Cytat:

Cytat:
Szaja śliczne Twoje panny, a powiedz Agatka bywa czasem zazdrosna o Dorkę?

Pokaże Wam coś jeszcze moja mamita na diecie, inspirowana ala'atkowym blogiem o blw zrobiłam mamie dzisiaj taki apetyczny bukiecik:
super

Dziewczyny dzwonili z kadr, przygotowują dla mnie umowę, od 2 czerwca zaczynam! W czwartek badania. Bardzo się cieszę Dziękuję za kciuki!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:27   #316
mala_19kw
Zakorzenienie

Dziewczyny planujecie coś dla tatuśków na dzień ojca od brzdąców?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:35   #317
ezzo
Zadomowienie

Mała ja chciałam zamówić jakieś body czy koszulkę z "tatowym" napisem jakimś fajnym.
Stary 2014-05-26, 13:37   #318
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów? Bo u nas ciężko do sklepu wejść jeśli są w nim autka. Borys robi się cały sztywny w wózku, wyciągnięta ręka, palez wskazuje na obiekt pożądania i piski "ał ał ał ał" i oczywiści nic nie pomaga, musi go mieć.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Omijać takie miejsca, czy może wręcz przeciwnie, normalnie funkcjonować i mu tłumaczyć>?
A ja odwrotnie niż Ania wchodziłabym normalnie, bo tak czy siak kiedyś musisz wejść i co? Ew. brałabym coś atrakcyjnego z domu, pokazując dopiero w sklepie.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zdrówka! Ta pogoda taka zdradliwa

Zdrowia dla Dorci! Śliczne dziewczyny!

super

Dziewczyny dzwonili z kadr, przygotowują dla mnie umowę, od 2 czerwca zaczynam! W czwartek badania. Bardzo się cieszę Dziękuję za kciuki!

gratuluję! co za praca?

Cytat:
Dziewczyny planujecie coś dla tatuśków na dzień ojca od brzdąców?
laurkę też dostalam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:41   #319
elllmi
Zakorzenienie

hej

już przed południem miałam pocytowane i napisane odpowiedzi i musiałam zamknąć przeglądarkę w tempie natychmiastowym (szefuńcio szedł) i teraz wszystko od nowa

PYTANIE: możecie polecić jakąś zjeżdżalnię, taką małą plastikową do ogrodu? dużo tego na all, ale nie chciałabym jakiegoś bubla kupić; moja mama kupiła małemu domek, piaskownicę mamy, huśtawkę powieszę na drzewie, więc tylko zjeżdżalnia i mamy plac zabaw

Debrah, Blogerko - współczuję ostatnich histerii u nas ostatnio Filip też pokazał, na co go stać

dałam mu biszkopta, zaczął jęczeć, że chce jeszcze, więc dałam drugiego, a ten dalej się awanturuje; to tłumaczę, że ma jeden w jednej ręce, drugi w drugiej i już nie ma jak więcej trzymać, i jak zje, to mu dam jeszcze; to ten skubaniec popatrzył na jedną łapkę, potem na drugą, łaps te dwa biszkopty do jednej ręki i tą wolną wyciaga do mnie i "daaaaaaaaaa" no myslałam, że padnę; ostatecznie histeria do pół godziny się przeciągnęła, a biszkopty zostały pokruszone i wtarte w kanapę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj, nastepni.... rowniez buziaczki od cioci!

Cytat:
Elllmi Fifek cudowny a oberwanie chmury a i było i ja nawet byłam u t i spieprzaliśmy z podwórka

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to teraz ja z pytaniem. .. musimy przejść z bebilonu na normalne mleko takie które pił wcześniej i dobrze tolerowal. ... i teraz tak, wcześniej to mieliśmy bebilon na zaparcia (które g....dawalo)no i nie wiem jakie teraz kupić ..zaznaczam że Antonio nie chce pić samego mleka a jedynie je kaszki zbożowe na mm.PROSZĘ O POMOC na jakie więc mleko przejsc najlepiej ? myślałam o rossmanowskim.
ciężko tak doradzić, bo każde dziecko może inaczej reagować; musisz spróbować sama, tzn,. Antonio

Cytat:
Aaaa, no i my do krwawiacych warg dolaczamy, w sb po basenie, przy suszeniu wlosow M.przekazal mi malego, a ja jeszcze cos wkladalam do torby i mlody w tym momencie ruszyl jak z procy, a ze nie mial juz butkow basenowycj to sie poslizgnal i pierdyknal jak dlugi na kafelki, orzygryzl sobie warge orzy okazji i sie krew polala doslownie 2 sekundy jak M.go na ziemi postawil a ja nie zdazylam go zlapac.... Masakra
następne biedactwo

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ellmi- chłopaki boskie ,tez miałam pytać o kapelusz ale już doczytalam
moj mlody zakosił Samciowi kapelutek i inee chce oddać, no to co że za duży

Cytat:
W ogóle jakiś czas temu jechaliśmy razem ,nasza trójka na zakupy i ... Cudem uniknęliśmy wypadku. Jakiś osioł wyjechał nam na czołówkę i zdążył się schować przed naszym samochodem(to były sekundy). Od tamtej pory siedzi we mnie strach,o dziecko,o nas... Zrozumiałam jak kruche jest życie (w tamtej chwili już się żegnałam ze światem ) i doceniam teraz każdą sekundę razem spędzoną,z małym i z mężem. Nie jestem w stanie opisać jak wtedy się bałam myśląc że patrzę na nich ostatni raz. Jak rozdzierał mnie ból że nic nie mogę zrobić. To było straszne uczucie
masakra, aż mnie ciarki przeszły

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No i mamy pierwsze poważne siniaki i guzy. W sobote Oli spacerowała przy altance, mamy dookoła zrobiony taki metalowy płotek i tak się jakoś potknęła że głóka wpadła między dwa szczebelki ale akirat od takiej ostrej strony ze nosek ma leciutko rozcięty i nad górną wargą ślad. A wczoraj siedziała w drzwiach do łazienki i chyba chciała wstac i jak nei przydzwoniła w futrynę, a jeszcze z jednej strony tynk mozajkowy jest więc róg trochę ostry, wiec głowa i ubita i rozcięta lekko.
zaczynają się pierwsze wypadki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:51   #320
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ELLMI my mamy zjeżdzalnie smoby...i tż wczoraj się na niej połozył w cieniu...(a mły nie jest )..i powiedział że jak na dziecięcą to jest za☠☠☠... solidna po czym z niej zjechał.....prawie bo na górze mu się dupsko nie zmieściło.. o taką mamay...tylko ciut inna kolorystyka http://allegro.pl/bezpieczna-zjezdza...265288574.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-26 o 13:53
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:55   #321
LadyWhisper
Zakorzenienie

Blogerko, u nas nie autka, ale na piłki jest szał, jak widzi piłkę to... koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam

Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej..... Dostał dwie premie i podwyżkę ale nie to najważniejsze, najważniejsze jej słowa, że tak bardzo ceni jego pracę, że nikt tak nie zasługuje na to, jak on. Rany dziewczyny, tak mnie duma rozpiera, że ciężko to opisać, no tak cholernie mam zdolnego męża, że szok
Jeszcze był teraz na szkoleniu i mówi, że to zmieniło totalnie jego postrzeganie na świat, wykasował wszystkie gry z telefonu i poinstalował programy do nauki japońskiego, w przyszłym roku chce kolejny poziom zdawać (Meneq, N3) no i ogółem widzę, że tak strasznie się zmotywował tym wszystkim.... Kocham go niesamowicie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:58   #322
hope01
Zakorzenienie

Pogoda zdradliwa, ale na otwarte okno na noc nie sądzę że wcześnie zwłaszcza że pokój w którym śpimy temperaturą wygląda tak jak np. u Black, poza tym zasłony są zasunięte i nie pierwszy raz spał w krótkiej koszulce.
Bardziej obstawiam chlapanie przy czym zaznaczam, że nie jestem matką, która nie myśli i puszcza dziecko samopas, tylko on dosłownie na chwilę sam tam poleciał, zanim go zdążyliśmy zabrać. To nie było tak że TZ nachlapał i puściliśmy dziecko ale koniec końców obstawiam, że to w dupę dało. Innych objawów na razie brak i mam nadzieję, że tak zostanie oby!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:01   #323
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
kurde Dawid ma katar albo wczoraj zaziebił się bo w crocsach dreptał po wodzie (Tż dawał psu pić z węża i w jednym miejscu się woda zebrała, ale ledwo podeszwa się zamoczyła) albo dzisiaj w nocy się rozkopał a może za cienko ubrałam (koszulka bez rękawów i gołe stópki, a okno otwarte na noc)
nie wiem ,czy tak szybko by złapał w każdym razie zdrówka i oby nic innego się nie przyplątało

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]
Elllmi, bo zapomnę - świetne filmy

Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE]

dziękuję i zdrówka dla małej

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale suuuuuperancko

Ze mną jeszcze gorzej tzn. czuję się ok, żadnej gorączki, osłabienia ale kaszel mam strasznie męczący, drapie w gardle, głos mi siada. W pracy jestem bo po pierwsze bardzo dużo mam spraw i się będzie kumulowało tylko...po drugie wolę tak niż cały dzień na Igora kaszleć tak...Po pracy pójdę do lekarza po jakies leki bo moje smoleczenie skutków nie przynosi

nie zwlekaj z tym lekarzem, bo jeszcze Ci się coś gorszego przyplata

Cytat:
Tak myślałam
Trzymam kciuki żeby już dobrze było.
jest dobrze, osłuchowo czysto, antybiotyku nie trzeba, tylko ten kaszel jeszcze musi przejść

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]

jakie Dotka ma loki a Agatka taki śliczny blondasek

Cytat:
jak się zmienił chyba przez te dłuższe włoski

Cytat:
Dziewczyny, tz ma tydzien wolnego!!! Slownie - tydzien!!! Juz mnie zdazyl dzisiaj wkurzyc. Bedzie wesolo
hehe, u nas podczas urlopów podobnie

Cytat:
super gratulacje
a kto z Misiem w tym czasie będzie?

Stary 2014-05-26, 14:04   #324
hope01
Zakorzenienie

jeszcze się nad alergią zastanawiam bo ja psikam i katarzę, bo cos kwitnie, ale u niego wygląda mi na przeziębieniowy.. Psika, smarki polecą to leci do mnie po chusteczkę od razu. Tak to się ładnie bawi, ale widzę że i tak humor dziś troszkę gorszy

Stary 2014-05-26, 14:05   #325
LadyWhisper
Zakorzenienie

Laurko, gratulacje!!!

Mała

Tress, czemu jednak musisz zrezygnować z pracy?

Szajka, dziewczyny jak malowane, a Dorcia to Twój klon chyba???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:05   #326
ania13.03
Zadomowienie

Laurko takie nastawienie na powrot do pracy mi sie podoba Gratulacje!

Szaja moja Gabi jak chociaz na chwile, do potrzymania nie dostawala tego co chciala to innymi rzeczami potrafila rzucac w obcych ludzi Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja Az trudno uwierzyc, ze to to samo dziecko co teraz Wczoraj przed zasnieciem powiedziala mi, ze jestem very pretty i ona chce byc taka pretty jak ja Uswiadomilo mi to, ze jej milosc do mnie jest slepa

Mala ja raczej nie bo tez nic w tym roku nie dostalam

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:06
Stary 2014-05-26, 14:11   #327
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE]
Dorcia jakie juz włooooski A agatka taka delikatniutka jest
Cytat:
ILL???
Co Ty piłaś kobieto, ja jestem cały czas
Cytat:
Ale na buźce wydoroślał Igo też lubi miarką się bawić
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Ill zdrowia! możemy piątkę zbić w bólu bo mam to samo:/
to Tobie też zdrówka
Cytat:
Super.
Zapomniałam Ci odpowiedzieć odnośnie uu bo mi cytat zeżarło. Całkowicie jeszcze nie odstawiłam, jak budzi się w nocy to jeszcze karmię. Całkowicie odstawiłam w dzień i do usypiania na noc. Smarowałam sokiem z cytryny i jak zobaczył że niedobre to mówił "be" i nie chciał. Prosił jeszcze mówiąc "cici" jakieś 2-3 dni ale jak za każdym razem było "be" to już nie prosił. Teraz będę próbowała w nocy odstawić. Obyło się bez histerii, powiedziałabym że gładko poszło. No i zaczał jeść ładnie w miarę jak nie ma uu w dzień. W nocy będzie pewnie gorzej.
Stary 2014-05-26, 14:16   #328
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ELLMI my mamy zjeżdzalnie smoby...i tż wczoraj się na niej połozył w cieniu...(a mły nie jest )..i powiedział że jak na dziecięcą to jest za☠☠☠... solidna po czym z niej zjechał.....prawie bo na górze mu się dupsko nie zmieściło.. o taką mamay...tylko ciut inna kolorystyka http://allegro.pl/bezpieczna-zjezdza...265288574.html
fajna, ale droooooga

Cytat:
Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej..... Dostał dwie premie i podwyżkę ale nie to najważniejsze, najważniejsze jej słowa, że tak bardzo ceni jego pracę, że nikt tak nie zasługuje na to, jak on. Rany dziewczyny, tak mnie duma rozpiera, że ciężko to opisać, no tak cholernie mam zdolnego męża, że szok
Jeszcze był teraz na szkoleniu i mówi, że to zmieniło totalnie jego postrzeganie na świat, wykasował wszystkie gry z telefonu i poinstalował programy do nauki japońskiego, w przyszłym roku chce kolejny poziom zdawać (Meneq, N3) no i ogółem widzę, że tak strasznie się zmotywował tym wszystkim.... Kocham go niesamowicie
super

Stary 2014-05-26, 14:24   #329
hope01
Zakorzenienie

elllmi właśnie się zastanawiamczy by tak złapał szybko? ewentualnie... siostra moja katarzy a z nia sie przecież w sobotę widział!
Lady dla męża!

Stary 2014-05-26, 14:27   #330
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46613567]A ja odwrotnie niż Ania wchodziłabym normalnie, bo tak czy siak kiedyś musisz wejść i co? Ew. brałabym coś atrakcyjnego z domu, pokazując dopiero w sklepie.

gratuluję! co za praca?

laurkę też dostalam.[/QUOTE]

W laboratorium chemicznym Zawsze chciałam to robić

Cytat:
Blogerko, u nas nie autka, ale na piłki jest szał, jak widzi piłkę to... koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam

U nas też piłki i autka. Ja mu mówię jak bardzo chce, że mamy w domku naszą a te nie są jego i nie możemy ich wziąć

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nie wiem ,czy tak szybko by złapał w każdym razie zdrówka i oby nic innego się nie przyplątało

dziękuję i zdrówka dla małej

nie zwlekaj z tym lekarzem, bo jeszcze Ci się coś gorszego przyplata

jest dobrze, osłuchowo czysto, antybiotyku nie trzeba, tylko ten kaszel jeszcze musi przejść

jakie Dotka ma loki a Agatka taki śliczny blondasek

jak się zmienił chyba przez te dłuższe włoski

hehe, u nas podczas urlopów podobnie

super gratulacje
a kto z Misiem w tym czasie będzie?
Super że osłuchowo ok!
To praca na zmiany, więc jak będę miała dniówki 4 dni, to mi się z mężem pokryje i wtedy babcia. Chyba że weekend to mąż w domu. a jak popołudniu czy noc, to nie ma sprawy, tylko tyle żebyśmy się wymienili opieką z mężem, jakieś 30 minut.

Cytat:
Laurko takie nastawienie na powrot do pracy mi sie podoba Gratulacje!
To nie powrót, to całkiem nowa praca

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dorcia jakie juz włooooski A agatka taka delikatniutka jest

Co Ty piłaś kobieto, ja jestem cały czas

Ale na buźce wydoroślał Igo też lubi miarką się bawić

to Tobie też zdrówka

Super.
Zapomniałam Ci odpowiedzieć odnośnie uu bo mi cytat zeżarło. Całkowicie jeszcze nie odstawiłam, jak budzi się w nocy to jeszcze karmię. Całkowicie odstawiłam w dzień i do usypiania na noc. Smarowałam sokiem z cytryny i jak zobaczył że niedobre to mówił "be" i nie chciał. Prosił jeszcze mówiąc "cici" jakieś 2-3 dni ale jak za każdym razem było "be" to już nie prosił. Teraz będę próbowała w nocy odstawić. Obyło się bez histerii, powiedziałabym że gładko poszło. No i zaczał jeść ładnie w miarę jak nie ma uu w dzień. W nocy będzie pewnie gorzej.
Fajnie może spróbuję, ale Miś lubi cytrynę
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości