|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
kurde on ma to AZS i zatwardzenia i boję się aż tak przechodzić- choć przeszło mi to przez myśl...tak jak mówię on i tak strickte mleka się nie napije a jedynie zje kaszke-mleko samo z butli niet już od jakiegoś pół roku... no ale kaszkę zbożową musze na czymś robić.... SZAJA...jak nie byłobungowania od 3 tygodni to uwierz że żadna pogoda nie byłaby w stanie przeszkodzić...a moim przypadku wylewanie siódmych potów przy wysiłku jest wskazane....wszystko aby dążyć do FIT ![]() Mała...też się boję takich sytuacji....po ślubie w podróży poślubnej..jechaliśmy autem z nad morza na Mazury...była hjuż szarówka...i remont drogi...ani pobobza ani nic..a na łuku z naprzeciwka wyjechał tir bo mu się zachciało wyprzedzać..kretyn!! Dzięki opanowaniu tżmineliśmy się na milimetry...pół godziny płakałam i do tego strzeliła nam tarcza hamulcowa bo tak gwałtownie hamowaliśmy...także ostatnie 30 km jechaliśmy dwie godziny...a ja siedziałam roztzręsiona i wiem ile myśłi w ciągu jednej sekundy w takiej chwili człowiekowi chodzi po głowie....Tulę Cię mocno bo wiem co czułaś tym bardziej z dzieckiem... BOKEH...łer ar ju... ILL??? CAŁA...WYWOŁUJĘ CIĘ! GOCHA!! LENOVA.... WSZYSTKIE MAMY DZIŚ SIĘ PROSZE TU POKAZAĆ!! BLACK jak tam nocka w sypialnianej saunie....tam dopiero bungowanie to wyczyn....jak maraton
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-26 o 11:44 |
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się martwiłam, teraz pije mleczko hippa i wszystko git, i jak pięknie mu pachnie z paszczy![]() Mala dziękuję ja jak młody Bóg lepiej niż bez ciaży, bardzo mi sluży, mogę góry przenosić ![]() Ania, ale masz cudne te córcie ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Nafiqa- będę w czerwcu w Sopocie może się spotkamy ? tylko nie znam jeszcze dokladnie daty |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Dla przypomnienia mój synuuuuś
![]() Szajka- śliczne dziewczyny
|
#304 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Właśnie robię sobie kawkę, nadrobiłam was sumiennie i zaraz lecę się uczyć. W czwartek mam egzamin Fewciu, tulę! Mój TŻ też dzisiaj wyjechał na cały tydzień na delegację, 500km stąd ja tak nie lubię kiedy wyjeżdża, strasznie nie lubię!!!Szajka - zdrówka dla Dorci! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie żebym ci źle życzyła, ale na tym forum lepiej nic nie mówić ostatnio chwaliłam się że dawno nie mieliśmy tugezy - no to wczoraj nadrobiła za wszystkie miesiące chwaliłam się snem nocnym po 12 h - od razu ukróciła do 10h. Więcej wam nic nie mówię ![]() ![]() Cytat:
Mała - ojeeej, tulę!!! strasznie, to ja też się bardzo boję wypadków, STRASZNIE! Wiecie, że dziś w lidlu ciuszki dla dzieci?? Mój tż rano zrobił obławę na lidla i kupił Ani wszystkie rodzaje koszulek (łącznie sztuk 9), 2 pary leginsów, 2 pary szortów i 2 spódniczki Biorąc pod uwagę wczorajsze zakupy, kiedy kupiliśmy ani 3 koszulki, 2 pary szortów i 1 parę rybaczek,a dziś dokupiłam jeszcze spódniczkę dżinsową w tesco stwierdzam, że nie wiem kiedy moje dziecko będzie w tym wszystkim chodziło! i dostałam kwiaty na dzień matki
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-05-26 o 11:55 |
|||||
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka"
![]() Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE] Brawo! |
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka" ![]() Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE] super
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Szaja śliczne Twoje panny, a powiedz Agatka bywa czasem zazdrosna o Dorkę?
Pokaże Wam coś jeszcze moja mamita na diecie, inspirowana ala'atkowym blogiem o blw zrobiłam mamie dzisiaj taki apetyczny bukiecik:
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Alez sie zmienil! Przystojniak jak sie patrzy
Szaja swietne dziewczynki! Dzieki dziewczyny Tak zle i tak niedobrze ![]() Dziewczyny, tz ma tydzien wolnego!!! Slownie - tydzien!!! Juz mnie zdazyl dzisiaj wkurzyc. Bedzie wesolo
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Mamusie wszystkiego najlepszego! dziękujemy za wszystkie komplementy Ifwka polecam te placuszki, są naprawde pyszne ![]() marsi Londyn nie robi wrażenia na S? jenyy ja jestem w tym mieście zakochanaania mój głos tez na wykończeniu;p a Dziewczynki śliczne mała aż mnie ciarki przeszły ![]() hope zdrówka dla Dadola! szaja zaraz zrobię zdjęcia i wkleję my mamy wiosnę na czereśniowej i Hania też uwielbia, ona wielka taka i zawsze się śmieję jak ją tacha do mnie żeby pokazywać ![]() o kurde Dorka jaka duża Ill zdrowia! możemy piątkę zbić w bólu bo mam to samo:/ laurko kciuki!
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rano udeżyłam do lidla i kupiłam spódniczki, szorty, bluzeczki ale jeszcze jakieś wczęsniejsze. Zapomniałam o leginsach ![]() Szaja zdrówka dla Dorotki
|
|
#311 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458] Boro (ostatnio taki skrót na placu zabaw usłyszałam i mi się szalenie spodobal!) zaraz 18mcy będzie miał, a to jest etap lęku separacyjnego i skoku - wcale nie dziwne ma zachowanie. Próbuj wyjść, może się uda, bez wyrzutów sumienia. Jesteś człowiekiem, nie robotem. [/QUOTE] Boro z jakaś piosenką arasha mi się kojarzy, boro boro boro, nie wiem, może kojarzysz ![]() Mam nadzieję, że to przejściowe, postanowiłam uzbroić się w jeszcze większą cierplwiość, zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać. O wyjściu mogę sobie pomarzyć przez 1.5 tygodnia bo niestety nie mam z kim dziecka zostawić. No ale jakoś damy radę.
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Nomen widzę Cię
co u Was?
|
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów? Bo u nas ciężko do sklepu wejść jeśli są w nim autka. Borys robi się cały sztywny w wózku, wyciągnięta ręka, palez wskazuje na obiekt pożądania i piski "ał ał ał ał" i oczywiści nic nie pomaga, musi go mieć.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Omijać takie miejsca, czy może wręcz przeciwnie, normalnie funkcjonować i mu tłumaczyć>?
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
laurko kciuki za prace!
![]() blogerko moze sprobuj dac na chwile do podtrzymania albo pozwol wrzucic do wozka a przed pojsciem do kasy odloz gdzies tak, zeby nie widzial? W razie mozliwosci omijalabym raczej
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]Zdrówka! A możesz pokazać ze 2 strony książki? Agatka ma 4 lata a o kropce kocha jeszcze bym coś wzięła... A wczoraj na urodziny dostała od ciotki 3 ulice Czereśnowe: Wiosnę, Jesień i Noc - genialne są! Lato mamy i obie lubią. W ogóle tam jest też na kazdej stronie kot, a Dorka pypcia ma na koty ![]() Elllmi, bo zapomnę - świetne filmy Nawijko, nie zawsze, bo jeśli dzieje się dużo rzeczy jednocześnie, to warto sprawdzić - im wcześniej rozpoczęta terapia, tym wcześniej zakończona i dziecko może się świetnie rozwijać potem. Doskonale wiem, jak cię to cieszy u nas motywacją jest siostra, bo jak już zrobiła pierwsze kroki to potem Agatę chciała gonić ![]() słodziak! już dziewczynka, nie dzidziuś ![]() że też ci się chciało... obojętnie, co się dzieje, wracaj - musisz mieć jakąs odskocznię! klony! Boro (ostatnio taki skrót na placu zabaw usłyszałam i mi się szalenie spodobal!) zaraz 18mcy będzie miał, a to jest etap lęku separacyjnego i skoku - wcale nie dziwne ma zachowanie. Próbuj wyjść, może się uda, bez wyrzutów sumienia. Jesteś człowiekiem, nie robotem. a widzisz, ja sama ciągle zapominam, że raczkowanie jest dobre - Dorka 4mce raczkowala! i dobrze! biedne wy obie ![]() szczerze? obojętnie każde dziecko na mleko reaguje inaczej, więc pozostaje ci próbowanie.Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE] Zdrowia dla Dorci! Śliczne dziewczyny! Cytat:
![]() Dziewczyny dzwonili z kadr, przygotowują dla mnie umowę, od 2 czerwca zaczynam! W czwartek badania. Bardzo się cieszę Dziękuję za kciuki!
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny planujecie coś dla tatuśków na dzień ojca od brzdąców?
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Mała ja chciałam zamówić jakieś body czy koszulkę z "tatowym" napisem jakimś fajnym.
|
|
|
|
#318 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wchodziłabym normalnie, bo tak czy siak kiedyś musisz wejść i co? Ew. brałabym coś atrakcyjnego z domu, pokazując dopiero w sklepie.Cytat:
gratuluję! co za praca? laurkę też dostalam.
|
||
|
|
|
#319 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
już przed południem miałam pocytowane i napisane odpowiedzi i musiałam zamknąć przeglądarkę w tempie natychmiastowym (szefuńcio szedł ) i teraz wszystko od nowaPYTANIE: możecie polecić jakąś zjeżdżalnię, taką małą plastikową do ogrodu? dużo tego na all, ale nie chciałabym jakiegoś bubla kupić; moja mama kupiła małemu domek, piaskownicę mamy, huśtawkę powieszę na drzewie, więc tylko zjeżdżalnia i mamy plac zabawDebrah, Blogerko - współczuję ostatnich histerii ![]() dałam mu biszkopta, zaczął jęczeć, że chce jeszcze, więc dałam drugiego, a ten dalej się awanturuje; to tłumaczę, że ma jeden w jednej ręce, drugi w drugiej i już nie ma jak więcej trzymać, i jak zje, to mu dam jeszcze; to ten skubaniec popatrzył na jedną łapkę, potem na drugą, łaps te dwa biszkopty do jednej ręki i tą wolną wyciaga do mnie i "daaaaaaaaaa" no myslałam, że padnę; ostatecznie histeria do pół godziny się przeciągnęła, a biszkopty zostały pokruszone i wtarte w kanapę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
ELLMI my mamy zjeżdzalnie smoby...i tż wczoraj się na niej połozył w cieniu...(a mły nie jest
)..i powiedział że jak na dziecięcą to jest za☠☠☠... solidna po czym z niej zjechał... ..prawie bo na górze mu się dupsko nie zmieściło.. o taką mamay...tylko ciut inna kolorystyka http://allegro.pl/bezpieczna-zjezdza...265288574.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-26 o 13:53 |
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, u nas nie autka, ale na piłki jest szał, jak widzi piłkę to...
koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam ![]() Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej..... Dostał dwie premie i podwyżkę ale nie to najważniejsze, najważniejsze jej słowa, że tak bardzo ceni jego pracę, że nikt tak nie zasługuje na to, jak on. Rany dziewczyny, tak mnie duma rozpiera, że ciężko to opisać, no tak cholernie mam zdolnego męża, że szok Jeszcze był teraz na szkoleniu i mówi, że to zmieniło totalnie jego postrzeganie na świat, wykasował wszystkie gry z telefonu i poinstalował programy do nauki japońskiego, w przyszłym roku chce kolejny poziom zdawać (Meneq, N3) no i ogółem widzę, że tak strasznie się zmotywował tym wszystkim.... Kocham go niesamowicie
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda zdradliwa, ale na otwarte okno na noc nie sądzę że wcześnie zwłaszcza że pokój w którym śpimy temperaturą wygląda tak jak np. u Black, poza tym zasłony są zasunięte i nie pierwszy raz spał w krótkiej koszulce.
Bardziej obstawiam chlapanie przy czym zaznaczam, że nie jestem matką, która nie myśli i puszcza dziecko samopas, tylko on dosłownie na chwilę sam tam poleciał, zanim go zdążyliśmy zabrać. To nie było tak że TZ nachlapał i puściliśmy dziecko |
|
|
|
#323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie zdrówka i oby nic innego się nie przyplątało[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458] Elllmi, bo zapomnę - świetne filmy Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE] dziękuję i zdrówka dla małej Cytat:
nie zwlekaj z tym lekarzem, bo jeszcze Ci się coś gorszego przyplata ![]() jest dobrze, osłuchowo czysto, antybiotyku nie trzeba, tylko ten kaszel jeszcze musi przejść [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751] Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE] jakie Dotka ma loki jak się zmienił Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kto z Misiem w tym czasie będzie?
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się nad alergią zastanawiam bo ja psikam i katarzę, bo cos kwitnie, ale u niego wygląda mi na przeziębieniowy.. Psika, smarki polecą to leci do mnie po chusteczkę od razu. Tak to się ładnie bawi, ale widzę że i tak humor dziś troszkę gorszy
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko, gratulacje!!!
Mała Tress, czemu jednak musisz zrezygnować z pracy? Szajka, dziewczyny jak malowane, a Dorcia to Twój klon chyba???
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
Laurko takie nastawienie na powrot do pracy mi sie podoba
Gratulacje! ![]() Szaja moja Gabi jak chociaz na chwile, do potrzymania nie dostawala tego co chciala to innymi rzeczami potrafila rzucac w obcych ludzi Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja Az trudno uwierzyc, ze to to samo dziecko co teraz ![]() Mala ja raczej nie bo tez nic w tym roku nie dostalam
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-26 o 14:06 |
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE]
Dorcia jakie juz włooooski ![]() Co Ty piłaś kobieto, ja jestem cały czas ![]() Ale na buźce wydoroślał ![]() to Tobie też zdrówka Cytat:
Super.Zapomniałam Ci odpowiedzieć odnośnie uu bo mi cytat zeżarło. Całkowicie jeszcze nie odstawiłam, jak budzi się w nocy to jeszcze karmię. Całkowicie odstawiłam w dzień i do usypiania na noc. Smarowałam sokiem z cytryny i jak zobaczył że niedobre to mówił "be" i nie chciał. Prosił jeszcze mówiąc "cici" jakieś 2-3 dni ale jak za każdym razem było "be" to już nie prosił. Teraz będę próbowała w nocy odstawić. Obyło się bez histerii, powiedziałabym że gładko poszło. No i zaczał jeść ładnie w miarę jak nie ma uu w dzień. W nocy będzie pewnie gorzej.
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi właśnie się zastanawiamczy by tak złapał szybko? ewentualnie... siostra moja katarzy a z nia sie przecież w sobotę widział!
Lady dla męża!
|
|
|
|
#330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46613567]A ja odwrotnie niż Ania
wchodziłabym normalnie, bo tak czy siak kiedyś musisz wejść i co? Ew. brałabym coś atrakcyjnego z domu, pokazując dopiero w sklepie.gratuluję! co za praca? laurkę też dostalam.[/QUOTE]W laboratorium chemicznym Zawsze chciałam to robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To praca na zmiany, więc jak będę miała dniówki 4 dni, to mi się z mężem pokryje i wtedy babcia. Chyba że weekend to mąż w domu. a jak popołudniu czy noc, to nie ma sprawy, tylko tyle żebyśmy się wymienili opieką z mężem, jakieś 30 minut. Cytat:
![]() Cytat:
może spróbuję, ale Miś lubi cytrynę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

aż się martwiłam, teraz pije mleczko hippa i wszystko git, i jak pięknie mu pachnie z paszczy
?
ja tak nie lubię kiedy wyjeżdża, strasznie nie lubię!!!

22.05.2008
14.08.2011
za baba
zepsuty chłopak

) i teraz wszystko od nowa
w każdym razie zdrówka i oby nic innego się nie przyplątało
Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja