Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 14:29   #331
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Blogerko, u nas nie autka, ale na piłki jest szał, jak widzi piłkę to... koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam

Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej..... Dostał dwie premie i podwyżkę ale nie to najważniejsze, najważniejsze jej słowa, że tak bardzo ceni jego pracę, że nikt tak nie zasługuje na to, jak on. Rany dziewczyny, tak mnie duma rozpiera, że ciężko to opisać, no tak cholernie mam zdolnego męża, że szok
Jeszcze był teraz na szkoleniu i mówi, że to zmieniło totalnie jego postrzeganie na świat, wykasował wszystkie gry z telefonu i poinstalował programy do nauki japońskiego, w przyszłym roku chce kolejny poziom zdawać (Meneq, N3) no i ogółem widzę, że tak strasznie się zmotywował tym wszystkim.... Kocham go niesamowicie

Przypomnij na jakim jest etapie. Bo N3 to juz nie zabawa
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:39   #332
elllmi
Zakorzenienie

"muma bziiiii, mama pap, nie ma" - co w wolnym tłumaczeniu znaczy: "mucha bzyczała, mama zrobiła pac łapką i nie ma muchy"
uwielbiam goboi się teraz much, jak tylko słyszy ,to leci do mnie i jęczy

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wczoraj przed zasnieciem powiedziala mi, ze jestem very pretty i ona chce byc taka pretty jak ja Uswiadomilo mi to, ze jej milosc do mnie jest slepa
ale słodko

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
W laboratorium chemicznym Zawsze chciałam to robić

Super że osłuchowo ok!
To praca na zmiany, więc jak będę miała dniówki 4 dni, to mi się z mężem pokryje i wtedy babcia. Chyba że weekend to mąż w domu. a jak popołudniu czy noc, to nie ma sprawy, tylko tyle żebyśmy się wymienili opieką z mężem, jakieś 30 minut.
ale fajnie; mam nadzieję, że będziesz zadowolona

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:39   #333
MaJulMi
Raczkowanie

Hej.
Nadrabiam jeszcze dzien dzisiejszy ale widzialam pytanie do mnie to odpisze od razu,
Lady, Ezzo, ja mam ta pieluszke:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ne...-z-paskami/189
Do tego do srodka daja bawelniane majteczki:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ba...Nappy-Wrap/103
I wklady jednorazowe:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Wk...ppy-Liners/101
I polecam bardzo, dzięki nogaweczkom i pasie dziecko nie ma piasku wszedzie i wydaje mi się ze ta pianka zawsze jest przyjemniejsza dla czesci intymnych dziecka nawet jak jest mokra niz zmoczona jednorazowka (mowie już o sytuacji po wyjsciu z wody). No i podobno chroni przed promieniami UV.
Jakbyscie mialy jakies pytania to dawajcie smialo
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:52   #334
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Laurko, gratulacje!!!

Mała

Tress, czemu jednak musisz zrezygnować z pracy?

Szajka, dziewczyny jak malowane, a Dorcia to Twój klon chyba???
moja mama jednak nie zajmie się Olcią, a ja nie jestem w stanie zorganizować innej opieki w przeciągu tyg.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
"muma bziiiii, mama pap, nie ma" - co w wolnym tłumaczeniu znaczy: "mucha bzyczała, mama zrobiła pac łapką i nie ma muchy"

ale słodko

a propo much - moj tż ostatnio zabił muchę i 'spuścił' ją w toalecie... podobno dawno nie widział tak płaczącej Oli

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dla przypomnienia mój synuuuuś

Szajka- śliczne dziewczyny
a to przystojniak

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Szaja śliczne Twoje panny, a powiedz Agatka bywa czasem zazdrosna o Dorkę?

Pokaże Wam coś jeszcze moja mamita na diecie, inspirowana ala'atkowym blogiem o blw zrobiłam mamie dzisiaj taki apetyczny bukiecik:
słodki prezent
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:52   #335
laurka23
Zakorzenienie

Lady zapomniałam pogratulować mężowi!
Dziękuję wszystkim za gratulacje raz jeszcze. Trochę się boję jak to będzie w nocy z Misiem i na popołudniu. Jak mąż go uśpi, albo co zrobi jak się obudzi. No ale Michał już nie jest niemowlaczkiem, myślę że szybko się przestawi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:57   #336
LadyWhisper
Zakorzenienie

Laurko super!!! Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, to najważniejsze

Tress, jejku, przykro mi bardzo a jakiś żłobek tak na szybko? Prywatny? Kurcze, straszna szkoda, że tak wyszło, tulę!!!

Majulmi, dziękuję!!!
a jakaś instrukcja obsługi? tzn, warto tych bawełnianych pieluszek więcej kupić? w razie gdyby nie wyschły? (chociaż pisałaś chyba, że mega szybko schły?) na basen się nadają również? W sensie, czy baseny nie mają problemu z wielorazówkami? (gdzieś czytałam, że część basenów życzy sobie tylko konkretne z konkretnej firmy)
jak z rozmiarami? Jakie cudowne kolorki
aha, teściowa nas namawia na piankę neoprenową, warto? Czy lepiej właśnie tylko kąpielóweczki? Bo szczerze, nie widzę sensu zaparzania dziecka latem dziecka w całym kombinezonie.... Chyba wsio

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:58   #337
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ojj ta mama

Lady brawa dla M. A ciekawe jak tam M. fewciowy, bo kciuki dwa trzymalam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:59   #338
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów? Bo u nas ciężko do sklepu wejść jeśli są w nim autka. Borys robi się cały sztywny w wózku, wyciągnięta ręka, palez wskazuje na obiekt pożądania i piski "ał ał ał ał" i oczywiści nic nie pomaga, musi go mieć.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Omijać takie miejsca, czy może wręcz przeciwnie, normalnie funkcjonować i mu tłumaczyć>?
Blogerko, nie radzimy sobie
czasem się da jechac do lidla o 8 rano, kupuję croissanta i do kasy jakoś wytwamy a tak to raczej go nie biorę
zostaje e-tesco

wiecie że Leoś tęskni za S? wchodzi do niego do pokoju i go szuka
a najśniejsze jest to że już ktoryś raz pod rząd wieczorem przed kąpielą jak biega na golasa, leci do S gitary elektrycznej i sika na piec jak psiurek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:02   #339
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

Tress, jejku, przykro mi bardzo a jakiś żłobek tak na szybko? Prywatny? Kurcze, straszna szkoda, że tak wyszło, tulę!!!
Lady, jakby się nie zaklimatyzowała? Na początku pracy musiałabym się zwalniać, nie chce ani ich ani siebie stawiać w takiej sytuacji
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:11   #340
hope01
Zakorzenienie

Marsi to u mnie Dawid takie cyrki odczynia mamy nocnik, nie akceptuje go jak na razie w ogóle. Nie wiem, na razie jest ba i koniec. Jak pytam czy na nocus to tylko "nie, nie nie". Kontakt się kończy na wchodzeniu do niego,lub zakładaniu na głowę, wtedy zabieram, bo nie chcę żeby z zabawą i wygłupami kojarzył. Za to bardzo chętnie odsikuje się gdzie może. Napatrzył się na TZ jak TO się robi i stanie np. pod krzesłem,weźmie sobie podtrzyma i sika

Nie wiem czy czekać, czy zmienić nocnik, czy co

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:14   #341
Lenova
Wtajemniczenie

Puk puk ? Można ?

Moi goście o , których pisałam Wam kiedyś wyjechali "na chwilę" więc mam cisze i spokój.
Przyznaję bez bicia, że nie bardzo wiem co u Was ;/
Przechodzimy z Blanką ostatnio zapalenie jamy ustnej strasznie się męczy bidulinka , a teraz ja złapałam od niej.
Ogólnie Blanka co raz więcej rozumie i mówi. Dziś mi np powiedziała " mama bua,boje" ( mama burza, boje sie) i przybiegła i chwyciła mnie mocno za szyję
Chciałabym się wbić w wątek na nowo , ale nie wiem jak z czasem będzie. Ale będę się starać bo tęskno
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:15   #342
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:

Majulmi, dziękuję!!!
a jakaś instrukcja obsługi? tzn, warto tych bawełnianych pieluszek więcej kupić? w razie gdyby nie wyschły? (chociaż pisałaś chyba, że mega szybko schły?) na basen się nadają również? W sensie, czy baseny nie mają problemu z wielorazówkami? (gdzieś czytałam, że część basenów życzy sobie tylko konkretne z konkretnej firmy)
jak z rozmiarami? Jakie cudowne kolorki
aha, teściowa nas namawia na piankę neoprenową, warto? Czy lepiej właśnie tylko kąpielóweczki? Bo szczerze, nie widzę sensu zaparzania dziecka latem dziecka w całym kombinezonie.... Chyba wsio
Więc tak: mi się wydaje ze jedne bawelniane starcza bo dokladnie, jak bedzie na tyle cieplo zeby Maly się pluskal w wodzie to one szybciutko wyschna. Zreszta, oni pisza ze mozna ta neoprenowa na gola pupcie zakladac a bawelniana z wkladami jest po to zeby jeszcze lepeij zatrzymac ewentualne nieczystosci ale sama neoprenowa tez da rade. A ona jest taka ze jak ja mocno wycisniesz to mozna zalozyc dziecku i nie powinno byc zimno.
Co do pianki na cale cialo tez się zastanawialismy ale ostatecznie uznalismy wlasnie ze jak bedzie goraco to moze się Mala zgrzac ale to musisz sama pomyslec, czesc dzieci mialo takie pianki i wygladalo na to ze tez im pasowalo. My za to mamy jeszcze gore od kostiumu, o taka, no ale to dla dziewczynek:
http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Fr...%2C-rozowa/105
Chociaż na tej stronie sa tez fajne stroje na slonce/plaze z takiego materialu jak stroje kapielowe, mozesz sobie popatrzec.
A jeśli chodzi o rozmiarowke to nie pamietam jaki kupowalismy ale kierowalismy się tym co było na stronie i rozmiar byl trafiony
Stary 2014-05-26, 15:51   #343
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
.

W ogóle jakiś czas temu jechaliśmy razem ,nasza trójka na zakupy i ... Cudem uniknęliśmy wypadku. Jakiś osioł wyjechał nam na czołówkę i zdążył się schować przed naszym samochodem(to były sekundy). Od tamtej pory siedzi we mnie strach,o dziecko,o nas... Zrozumiałam jak kruche jest życie (w tamtej chwili już się żegnałam ze światem ) i doceniam teraz każdą sekundę razem spędzoną,z małym i z mężem. Nie jestem w stanie opisać jak wtedy się bałam myśląc że patrzę na nich ostatni raz. Jak rozdzierał mnie ból że nic nie mogę zrobić. To było straszne uczucie

Ale... Było minęło.

my kiedys jechalismy i zza ostrego zakretu gzie bylo drzewo przy drzewie wiec widocznosc zerowa wyjechal nam kombajn z hederem na przodzie juz sie zegnalam z tym swiatem...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziewczyny na 99 procent od czerwca idę do pracy i to w swoim zawodzie! Na zmiany, ale to akurat mi pasuje, bo z mężem będziemy się wymieniać. Trzymajcie kciuki proszę żeby się udało!

zdrowka dla chorowitkow i buziaki dla wypadkowcow

Cytat:
Dla przypomnienia mój synuuuuś
:

Dorcia jaka juz duuuuuuuza panna!!! awno jej tu nie bylo! no i Agatka jaka sliczna!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

nie mów hop nie żebym ci źle życzyła, ale na tym forum lepiej nic nie mówić ostatnio chwaliłam się że dawno nie mieliśmy tugezy - no to wczoraj nadrobiła za wszystkie miesiące chwaliłam się snem nocnym po 12 h - od razu ukróciła do 10h. Więcej wam nic nie mówię
dokladnie o tym samym pomyslalam!
dlatego ja juz nawet sie nie wypowiadam na pewne tematy

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Szaja śliczne Twoje panny, a powiedz Agatka bywa czasem zazdrosna o Dorkę?

Pokaże Wam coś jeszcze moja mamita na diecie, inspirowana ala'atkowym blogiem o blw zrobiłam mamie dzisiaj taki apetyczny bukiecik:
ale super pomysl!!

Cytat:
Dziewczyny planujecie coś dla tatuśków na dzień ojca od brzdąców?
taaa, kopa w du.pe co najwyzej!
jak dzis mlody zarzazil pobudke o 5 rano (pierwszy raz od 350 lat) to tatulek powiedzial tylko daj mamie buzi na dzien mamy i poszedl spac! mlody mi wyl bo nie wyspany a malz se pochrapywal! se pomyslalal - poczekaj na dzien ojca!
przykro mi bylo cholernie i tyle!

Cytat:

Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej..... Dostał dwie premie i podwyżkę ale nie to najważniejsze, najważniejsze jej słowa, że tak bardzo ceni jego pracę, że nikt tak nie zasługuje na to, jak on. Rany dziewczyny, tak mnie duma rozpiera, że ciężko to opisać, no tak cholernie mam zdolnego męża, że szok
Jeszcze był teraz na szkoleniu i mówi, że to zmieniło totalnie jego postrzeganie na świat, wykasował wszystkie gry z telefonu i poinstalował programy do nauki japońskiego, w przyszłym roku chce kolejny poziom zdawać (Meneq, N3) no i ogółem widzę, że tak strasznie się zmotywował tym wszystkim.... Kocham go niesamowicie
BRAWO!!!!!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Pogoda zdradliwa, ale na otwarte okno na noc nie sądzę że wcześnie zwłaszcza że pokój w którym śpimy temperaturą wygląda tak jak np. u Black, poza tym zasłony są zasunięte i nie pierwszy raz spał w krótkiej koszulce.
Bardziej obstawiam chlapanie przy czym zaznaczam, że nie jestem matką, która nie myśli i puszcza dziecko samopas, tylko on dosłownie na chwilę sam tam poleciał, zanim go zdążyliśmy zabrać. To nie było tak że TZ nachlapał i puściliśmy dziecko ale koniec końców obstawiam, że to w dupę dało. Innych objawów na razie brak i mam nadzieję, że tak zostanie oby!
moj od kilku dni spi w body na ramiaczka ale okno jest zakmiete. moze zwyczajnie go przewialo? na sloncu gorąc i mogl byc spocony, wszedl w jakis cien, gdzie wialo i tyle...
zdrowka!!!!

Cytat:
Szaja moja Gabi jak chociaz na chwile, do potrzymania nie dostawala tego co chciala to innymi rzeczami potrafila rzucac w obcych ludzi Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja Az trudno uwierzyc, ze to to samo dziecko co teraz Wczoraj przed zasnieciem powiedziala mi, ze jestem very pretty i ona chce byc taka pretty jak ja Uswiadomilo mi to, ze jej milosc do mnie jest slepa

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:52   #344
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a najśniejsze jest to że już ktoryś raz pod rząd wieczorem przed kąpielą jak biega na golasa, leci do S gitary elektrycznej i sika na piec jak psiurek

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ogólnie Blanka co raz więcej rozumie i mówi. Dziś mi np powiedziała " mama bua,boje" ( mama burza, boje sie) i przybiegła i chwyciła mnie mocno za szyję
Chciałabym się wbić w wątek na nowo , ale nie wiem jak z czasem będzie. Ale będę się starać bo tęskno
ale fajnie!

Kuba spal o 10 i teraz spi juz ponad godzine

Stary 2014-05-26, 16:06   #345
MaJulMi
Raczkowanie

Ezzo,
Jeszcze jeśli chodzi o Fuerteventure to się wypowiem bo bylam 2 razy. Owszem, troche wieje ale zalezy gdzie i tez nie jest to jakis urywajacy wiatr. Jak teraz bylismy to tylko w jeden dzien wialo na tyle ze na plazy było nieprzyjemnie bo zawiewalo piaskiem. Polecam miejscowosc Morro Jable, to jest na dole wyspy i tam wieje mniej, plaza jest przepiekna, dluuuga i szeroka, wzdluz plazy jest promenada 2,5km w sam raz na spacery z wozkiem. A odradzam hotele wzdluz plazy Sotavento, to jest typowa plaza dla windsurferow i tam wieje duzo bardziej.
Natomiast ja bym się zastanowila czy Fuerta to najlepszy kierunek bo to jednak 5,5h lotu a o tej porze roku mozna już wybrac miejsce gdzie leci się 2,5h. No i na Fuercie to raczej stacjonarne wakacje bo tam nie ma czego zwiedzac zbytnio.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Hope
Moze jednak się zarazil od kogos skoro mowisz ze tylko chwile się moczyl, u nas Julka w ostatnie dni bawi się nawet po godzinie w fontannach, mamy takie gdzie woda leci z ziemi na takiej plycie tylko ze na wysokosc 10cm i dzieci się w tym taplaja w gorace dni. Przy uchylonym oknie tez spi. Nie wydaje mi się ze to za wczesnie, w koncu nawet w nocy ostatnio było po 20 stopni.
Stary 2014-05-26, 16:33   #346
pstryczek84
Zakorzenienie

Kuba spi juz 2 godz

Co kupujecie na DD?
ja sie zastanawiam na zabawkami do kapieli... mldemu sie nudzi chyba juz. zaczyna wstawac, probuje siegac wszysko, wylazi z wanny
myslalam nad czyms takim, Szaja co sadzisz? ewentualnie co polecasz?
http://allegro.pl/play-wow-zjezdzaln...216508008.html

http://allegro.pl/osmiornica-ola-i-w...264492779.html

Stary 2014-05-26, 16:59   #347
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84
co dostalyscie? ja pobudke o 5 rano z placzem pt. sam nie wiem o co mi chodzi
Ja dostałam pobudkę o 6.20, zaśnięcie o 7 i spanie do 8.40. I drzemkę od 13.20 do 14.50

Cytat:
radzi sobie świetnie bo angielskiego uczy się z neative speakerami więc nie ma barier i to mnie baaardzo cieszy

Leoś wcina wszystkie owoce, ostatnio jest szał na arbuza
Zdolny chłopak!

U nas też arbuz na razie #1

Cytat:
W ogóle jakiś czas temu jechaliśmy razem ,nasza trójka na zakupy i ... Cudem uniknęliśmy wypadku. Jakiś osioł wyjechał nam na czołówkę i zdążył się schować przed naszym samochodem(to były sekundy). Od tamtej pory siedzi we mnie strach,o dziecko,o nas... Zrozumiałam jak kruche jest życie (w tamtej chwili już się żegnałam ze światem ) i doceniam teraz każdą sekundę razem spędzoną,z małym i z mężem. Nie jestem w stanie opisać jak wtedy się bałam myśląc że patrzę na nich ostatni raz. Jak rozdzierał mnie ból że nic nie mogę zrobić. To było straszne uczucie
Współczuję, wiem co czułaś My już kilka razy mieliśmy takie sytuacje, wielki gul w gardle i łzy w oczach

Cytat:
nie mów hop nie żebym ci źle życzyła, ale na tym forum lepiej nic nie mówić ostatnio chwaliłam się że dawno nie mieliśmy tugezy - no to wczoraj nadrobiła za wszystkie miesiące chwaliłam się snem nocnym po 12 h - od razu ukróciła do 10h. Więcej wam nic nie mówię
Może źle nie będzie Napisałam "zazwyczaj", bo spokojnie 2,3 razy w miesiącu mamy albo pobudkę o 4, albo noc z płaczem i drzemkami 20 minutowymi, albo z tugezami 2 godzinnymi... Tylko to są chyba takie bardziej lajtowe, odsypiam potem podczas drzemki w dzień i jest git

A o ciuszkach nie wiedziałam, kurna

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów?
Jeśli tylko jest wózek na zakupy, to cała wizyta w sklepie bez histo(e)rii, że tak powiem Młoda kocha miłością absolutną, jak ją tylko włożymy do wózka, to banan na buzi, trzepanie dupskiem i hihy, dopóki jej nie wyciągniemy. No, nie wolno się zatrzymywać
Jak ją musimy brać "samopas", to gorzej. Zależy od sklepu, ale najczęściej trzymamy na rękach, jak się już wyrywa i wygina taaaak, że nie da się jej utrzymać, to jedno robi zakupy, a drugie lata za nią. A jak już na za wiele sobie pozwala , to szybko ją zabieramy.
A jak jestem sama i na rekach muszę, to trzymam ją cały czas, w 2 minuty załatwiam i wychodzimy.
Ona na szczęście nie ma tak (przynajmniej na razie), że ją jedna konkretna rzecz interesuje, tylko najpierw do jednej się dopiero, jak zabraniamy, to leci do następnej, więc jakby co, to ew. tylko musimy pilnować, żeby nie zrzuciła czegoś i za nią chodzić.

Cytat:
Dziewczyny planujecie coś dla tatuśków na dzień ojca od brzdąców?
Zobaczę, co tż dzisiaj wymyśli
Ale w sumie, nawet jak on nic, to ja i tak pewnie coś symbolicznie o Fufusi, np. Pieguski mu damy, bo uwielbia

Cytat:
Dziewczyny.... Pisałam wam parę dni temu, że prosimy o kciuki za premię małża... Był dzisiaj na rozmowie u szefowej.....
O ja, gratuluję!
Naprawdę masz zdolnego i pracowitego męża!
Chyba musisz mu jakieś gratulacje sprawić

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
moja mama jednak nie zajmie się Olcią, a ja nie jestem w stanie zorganizować innej opieki w przeciągu tyg.
Cholera, szkoda strasznie ALE... cieszysz się, że w ostatecznie zostaniesz z Olą dalej, czy jednak wolałaś iść do pracy?

Cytat:
MISTRZ!

Cytat:
Kochane

Tż dzisiaj zaspał do roboty. Przez sen mi się wydawało, że jak mu dzwonił budzik, to wyłączał drzemkę za każdym razem, no ale okazało się, że budzik sam się wyłączał Ale zadzwonił do szefa i go zgarnęli po drodze.

Byłyśmy na polu do południa, dziś jak było pochmurane i wiał wiatr, to naprawdę przyjemnie, no ale do słońca dalej apokalipsa, jeszcze parno jak nie wiem, ciekawe kiedy te burze przyjdą....

Jeszcze co do wczorajszej wizyty u Igora. Wiele mogę zrozumieć, że dzidziuś mały, że się boją o zdrowie itd., ale jak w domu szwagierka mu założyła czapkę, bodziaka z długim i śpiochy, i przykryła kołdrą, to aż mi się go szkoda zrobiło Poli tak nawet nie ubierałam, jak się urodziła, a w styczniu przecież!

Aha, i jeszcze mamy sąsiada, dzień starszego od Poli (nawet w tym samym szpitalu się urodzili), to on ma, różnej długości, ale zawsze dwie drzemki w dzień, zasypia najpóźniej o 19.30, a wstaje ok. 7 Ale dwaj starsi bracia nadrabiają

Chata ogarnięta, obiad zrobiony, młoda już czeka, więc śmigamy znowu

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-05-26 o 17:00
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:13   #348
pstryczek84
Zakorzenienie

Na DM zrobilam sobie sama dobrze i kupilam sobie perfumki, a co!
Laski bez!

Stary 2014-05-26, 17:32   #349
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
moja mama jednak nie zajmie się Olcią, a ja nie jestem w stanie zorganizować innej opieki w przeciągu tyg. [COLOR="Silver"]

troche Cie rozumiem, ja sie boje wysylac cv, bo nie wiem czy babka na drugi dzien nowej pracy nie powie mi, ze nie ma sily z mala siedziec, a okreslic sie nie potrafi. Ogarniam zlobek na lipiec...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kuba spi juz 2 godz

Co kupujecie na DD?
ja sie zastanawiam na zabawkami do kapieli... mldemu sie nudzi chyba juz. zaczyna wstawac, probuje siegac wszysko, wylazi z wanny

ja zamowilam namiot do pokoju, mala lubi sie chowac pod stolem, krzeselkiem do karmienia, mam nadzieje, ze jej przypasi

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Co do zakupow sama z kluska chodze tylko na male, szybkie zakupy. Wieksze z tata. Najwieksze tesco online Wyjscie z nia to loteria- nie wiadomo, kiedy cos jej zacznie przeszkadzac i bedzie wyc cale zakupy, a czasami siedzi grzecznie.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:42   #350
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, kopa w du.pe co najwyzej!
jak dzis mlody zarzazil pobudke o 5 rano (pierwszy raz od 350 lat) to tatulek powiedzial tylko daj mamie buzi na dzien mamy i poszedl spac! mlody mi wyl bo nie wyspany a malz se pochrapywal! se pomyslalal - poczekaj na dzien ojca!
przykro mi bylo cholernie i tyle!
Też by mi przykro było!

Miałam dać przepis na masę truskawkową, robię taką
Masa truskawkowa:
0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone)
1 szkl. śmietanki kremówki
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki cukru ( lub do smaku)
Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Truskawki zmiksować, śmietankę ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie truskawki ze śmietanką, wlać galaretkę. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć masę na biszkopt, ponownie delikatnie zwinąć. Można po wierzchu też polać masą, udekorować bitą śmietanką i/lub świeżymi owocami. Przechowywać w lodówce.
Tylko dla bezpieczeństwa dodaję jednak żelatyny, bo zdażało się że się nie ścinała. Jest pyszna no ale wolę nie ryzykować
Stąd przepis
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4910

Coś się chmurzy u nas, mąż z Misiem poszedł na spacer a ja siedzę i myślę
Powiedzcie że dziecko się przestawi na zasypianie z tatusiem Nie chcę żeby płakał bidulinek.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:27   #351
MaJulMi
Raczkowanie

Laurko, gratulacje nowej pracy!!!
Jeśli jest to zawód o którym marzyłaś to nastaw się pozytywnie i będzie dobrze, Mały na pewno poradzi sobie z zasypianiem.
Rozumiem Twoje obawy, bo moja też cały czas kp i zasypia przy piersi ale ostatnio często ma problemy z zaśnięciem na noc nawet przy piersi i wtedy mąż bierze ją w Tulę i tak zasypia. Na pewno Twój mąż też wypracuje sobie szybko jakiś sposób.
Stary 2014-05-26, 19:36   #352
marsi11
Zakorzenienie

Laurko i ja dołączam do gratulacji
Lady brawa dla TZ

Tresello, MaJu ma racje- 5,5 h to sporo jak na lot, do Grecji,Turcji czy Hiszpanii dolecisz max do 3 h
my też mieliśmy lecieć w dalekie kraje ale ze względu na ciąże pasujemy bo boję się jak będę znosić wysokie temp
standardowo padło na Chorwacje, z końcem sierpniawyjeżdzamy

byłam dziś z młodym w rynku bo spotkałam się z moją mamą, Leoś szalał za gołebiami i.... fontanną, nie sądziłam że 40 cm murek nie będzie przeszkodą by szkrab się wdrapał i wlazł do wody- zdążylam tylko krzyknąć Leeeeoś ! dzięki Bogu facet kręcił przy film przy fontannie i w ostatniej chwili chwycił szoguna
o ja durna on jest szybszy niż internet LTE a jeszcze ta miłość do wody

Leonova, pytałysmy tu wiele razy o Ciebie

Mała- Oskarek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:38   #353
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Blogerko, u nas nie autka, ale na piłki jest szał, jak widzi piłkę to... koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam

też piłki kochamy

Gratuluję mężowi!

Cytat:
Laurko, gratulacje!!!

Mała

Tress, czemu jednak musisz zrezygnować z pracy?

Szajka, dziewczyny jak malowane, a Dorcia to Twój klon chyba???
nooo

Cytat:
elllmi właśnie się zastanawiamczy by tak złapał szybko? ewentualnie... siostra moja katarzy a z nia sie przecież w sobotę widział!
Lady dla męża!
też wątpię, by tak szybko na katar poszlo

Cytat:

ale słodko

cudnie, zdanie w tym wieku!

Cytat:
Blogerko, nie radzimy sobie
czasem się da jechac do lidla o 8 rano, kupuję croissanta i do kasy jakoś wytwamy a tak to raczej go nie biorę
zostaje e-tesco

Dorcia za S. też tęskni

Cytat:
Marsi to u mnie Dawid takie cyrki odczynia mamy nocnik, nie akceptuje go jak na razie w ogóle. Nie wiem, na razie jest ba i koniec. Jak pytam czy na nocus to tylko "nie, nie nie". Kontakt się kończy na wchodzeniu do niego,lub zakładaniu na głowę, wtedy zabieram, bo nie chcę żeby z zabawą i wygłupami kojarzył. Za to bardzo chętnie odsikuje się gdzie może. Napatrzył się na TZ jak TO się robi i stanie np. pod krzesłem,weźmie sobie podtrzyma i sika

Nie wiem czy czekać, czy zmienić nocnik, czy co
a może nie nocnik, tylko podlewanie - krzaczka, trawki, kwiatka, kamyka?

Cytat:
Puk puk ? Można ?

Moi goście o , których pisałam Wam kiedyś wyjechali "na chwilę" więc mam cisze i spokój.
Przyznaję bez bicia, że nie bardzo wiem co u Was ;/
Przechodzimy z Blanką ostatnio zapalenie jamy ustnej strasznie się męczy bidulinka , a teraz ja złapałam od niej.

zdrowiejcie!
i następna zdaniowa, super!

Cytat:
Kuba spi juz 2 godz

Co kupujecie na DD?

drugie fajne, dmuchane - nie wiem, jak z jakością, czy nie będzie przepuszczać? ale też fajne

A do kąpieli to mi się też BARDZO podoba:

http://allegro.pl/little-tikes-150r-...190642448.html miałam dla Agu, fajne

http://allegro.pl/zestaw-do-kapieli-...196311909.html

i to!

http://allegro.pl/b-kids-zwierzeca-k...197063152.html

No i wszelkie piankowe puzzle Alex - grube są, świetna jakość, no i farby/pisaki do kąpieli

http://allegro.pl/piankowe-puzzle-do...210297022.html ogrom cen i wzorow
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:41   #354
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ILLUSION ja teraz jedynie wodę piję. .. wiec ja po prostu Cię wywołuje bo tęsknię :p

BLOGERKO jak jeżdżę sama z małym to raczej po jakieś domowe spożywcze rzeczy. I Chemię-wsadzam w wózek sklepowy i no problem. .. przynajmniej przez 20 min jest ok....a dziś byłam w Ross. .i już ciężko bo mały uciekał między regały. .wiec złapałam kaszki i dezodorant i do kasy

PSTRYKU ja też nic nie mam jeszcze na DD A bo jakoś nie mam pomysłu. ..SATA pala o czymś to ciągnięcia lub pchania na podwórko ale to jakieś drogie. .

EWULKA wysłałaś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:44   #355
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Tres, no to nie ma tego złego... przynajmniej jeszcze teraz nie musisz przeżywać rozstania

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do zakupow sama z kluska chodze tylko na male, szybkie zakupy. Wieksze z tata. Najwieksze tesco online Wyjscie z nia to loteria- nie wiadomo, kiedy cos jej zacznie przeszkadzac i bedzie wyc cale zakupy, a czasami siedzi grzecznie.
a ja się zastanawiam, czy czasem to, że młodą prawie wszędzie biorę (wymusza to tryb pracy P. no i posiadanie starszego dziecka) nie skutkuje tym, że jest tak przyzwyczajona, że jest ok? bo w idealnie grzeczne dziecko jakoś mi się nie chce wierzyc
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:50   #356
Debrah
Zakorzenienie

Mała śpi
Mama ją wzięła na krótki spacer, ale musiały wracać od razu, bo nie chciała już chodzić i zaczęła odpływać w wózku. Ogólnie spała dziś godzinę, ale widać, że się słania po wczorajszym bardzo. Dzień mnie przeorał na maksa - moja córka nigdy, nawet w okresie noworodkowym nie była TAK płaczliwa, pewnie z niewyspania bida mała ale nie dało się położyć. Wszystko nie tak, wszędzie nie tak. Miała zachciankę jakąś - spełniłam, za sekundę znowu płacz. Siadała na podłodze i wyła. Już sama nie wiedziała co zrobić. Tatuś z pracy przyszedł, zawsze w podskokach biegła a dzisiaj podkówka " nie nie nieeeee" i ręce do mamy, z płaczem.
Nie wiem o co cho, skok, czy inna cholera, a może tylko zmęczenie?

Z plusów : ostatnio 2 razy zjadła po pół banana na raz - a to dla niej dużo na raz. Oprócz tego zjadła dziś kanapkę. Obiadu nie - bo musiałaby przestać płakać najpierw...

No straszny dzień, głowa mi paruje. Dopiero teraz jem, piję, bo mam sacharę w buzi, i wietrzę umysł.
Mała ma fazę na picie jak dorośli, chce, żeby jej odkręcać pstryczka i pić z niego normalnie. Uczę ją zatem. Ale przez to ja się nie mogę napić spokojniej, ani nie może widzieć, że stoję przy czajniku z wodą, chce sama nalewać w nieskończoność (na przemian z płaczem) i 12u9283029 razy myłyśmy dzisiaj ręce - i jej i lalce.

Chyba najtrudniejszy dzień ever.
Oby dziś odespała i jutro lepiej było.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:51   #357
ewulkaaa
Wtajemniczenie

siema

po nocnej tugezie anna była stanie zasnąć na stojąco już przed 18 z ledwością dotrzymałyśmy do 18 40, zasnęła bidula przy piciu mleka bo tak była zmęczona, zaraz przez sen jej podam to co zostało i może wrócimy do normy

Cytat:
hej

już przed południem miałam pocytowane i napisane odpowiedzi i musiałam zamknąć przeglądarkę w tempie natychmiastowym (szefuńcio szedł) i teraz wszystko od nowa

PYTANIE: możecie polecić jakąś zjeżdżalnię, taką małą plastikową do ogrodu? dużo tego na all, ale nie chciałabym jakiegoś bubla kupić; moja mama kupiła małemu domek, piaskownicę mamy, huśtawkę powieszę na drzewie, więc tylko zjeżdżalnia i mamy plac zabaw

Debrah, Blogerko - współczuję ostatnich histerii u nas ostatnio Filip też pokazał, na co go stać

dałam mu biszkopta, zaczął jęczeć, że chce jeszcze, więc dałam drugiego, a ten dalej się awanturuje; to tłumaczę, że ma jeden w jednej ręce, drugi w drugiej i już nie ma jak więcej trzymać, i jak zje, to mu dam jeszcze; to ten skubaniec popatrzył na jedną łapkę, potem na drugą, łaps te dwa biszkopty do jednej ręki i tą wolną wyciaga do mnie i "daaaaaaaaaa" no myslałam, że padnę; ostatecznie histeria do pół godziny się przeciągnęła, a biszkopty zostały pokruszone i wtarte w kanapę

co do pogrubionego - u nas tak samo dlatego z biszkoptów już dość dawno zrezygnowałam, bo najfajniejsze było kruszenie teraz jemy bonitki pełnoziarniste ale u nas to rzadkość, bo zauważyłam, że jak Ania dostaje przekąski to nie je normalnych posiłków, więc u nas takie rzeczy naprawdę od wielkiego dzwona. Ale teraz już powoli pojawiają się truskawki, które Ania pokochała miłością absolutną. Nawet doczekały się swojej własnej nazwy, a u nas nie za wiele słów mamy, więc truskawki ("jaja") muszą w jej życiu wiele znaczyć Njabardziej mnie rozczula jak chodzi po ogródku i ich szuka, jak zauważy jakąs czerwoną to od ranu: "mama, jaja,jaja, JAJA!!!!!!!!!!" :lov e:

co do zjeżdżalni to my mamy też ze Snoby, tyle że taką http://www.boboshop24.pl/zjezdzalnie...woda-cars.html

Cytat:

gratulacje!!!!!!

Cytat:
Laurko takie nastawienie na powrot do pracy mi sie podoba Gratulacje!

Szaja moja Gabi jak chociaz na chwile, do potrzymania nie dostawala tego co chciala to innymi rzeczami potrafila rzucac w obcych ludzi Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja Az trudno uwierzyc, ze to to samo dziecko co teraz Wczoraj przed zasnieciem powiedziala mi, ze jestem very pretty i ona chce byc taka pretty jak ja Uswiadomilo mi to, ze jej milosc do mnie jest slepa

Mala ja raczej nie bo tez nic w tym roku nie dostalam

Cytat:
Na DM zrobilam sobie sama dobrze i kupilam sobie perfumki, a co!
Laski bez!
Przepraszam, ale mam takie skojarzenia że oplułam monitor : hahaha:

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:52   #358
ania13.03
Zadomowienie

Lenova milo Cie widziec

pstryczku my nic nie kupujemy. Moje dzieci i tak nie bawia sie jakos wielce zabawkami, wystarcza im klocki, znikopis, zwierzatka z little people, osmiorniczki do kapieli i ksiazeczki Reszta zabawek moglaby nie istniec, dlatego chcemy je zabrac do takiego super parku rozrywki gdzie jest Cbeebies Land dla maluchow. Zeby jeszcze pogoda raczyla sie chociaz troszke polepszyc

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:54   #359
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ILLUSION ja teraz jedynie wodę piję. .. wiec ja po prostu Cię wywołuje bo tęsknię :p

BLOGERKO jak jeżdżę sama z małym to raczej po jakieś domowe spożywcze rzeczy. I Chemię-wsadzam w wózek sklepowy i no problem. .. przynajmniej przez 20 min jest ok....a dziś byłam w Ross. .i już ciężko bo mały uciekał między regały. .wiec złapałam kaszki i dezodorant i do kasy

PSTRYKU ja też nic nie mam jeszcze na DD A bo jakoś nie mam pomysłu. ..SATA pala o czymś to ciągnięcia lub pchania na podwórko ale to jakieś drogie. .

EWULKA wysłałaś?

kochana, czekają spakowane na jutro, bo wybieramy się do lekarza na szczepienie więc przy okazji wyślę Ijm sorry, ale na wsi mieszkam, do poczty trzeba autem dojeżdżać a tego nie mam jak tż normalnie pracuje. Dziś wyjechał na delegację, mam autko cały tydzień to poszaleję

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:56   #360
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Przepraszam, ale mam takie skojarzenia że oplułam monitor : hahaha:
Nie chciałam PSTRYKOWI pisać bo pomyśli żem zboczona. ....:p ale też oplułam ... telefon

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości