|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Szaja ja szczerze powiedziawszy myślałam że może na stojaka go uczyć jak tak chce, ale co z 2?
![]() Biedny mój padł przed 19 ale już się budził. Ciężko mu się oddycha. Na wieczór zawsze najgorzej rozkłada
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
ah, zapomniała odpisać co do zakupów. U nas jest tak, że jak jedziemy w 3, to ja idę na zakupy ze swoim wózkiem, a TŻ bierze Anię do swojego i idą - nie pytajcie mnie co interesuje Anię w dziale mechanicznym albo RTV
![]() jak idę z nią sama to mam max 30min w biedronce/lidlu a w tesco 1h i jak jesteśmy same ZAWSZE Ania krzyczy o jedzenie więc jej daję, albo bananka, albo rogalika, albo chrupki - no różnie, a le je zawsze wtedy co mnei cieszy, bo jak na dziecko niejedzące za bardzo to jest to ewenement
|
|
#363 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór
) to się kruszą ale zabawa super:http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html polecam w biedrze grosze gąbki kosztują---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Pan Robótka! i Baby Jake! a nakładka na kibelek? |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane z okazji naszego swieta zycze Wam Wszystkiego dobrego i duzo radosci z bycia Mamą
Szalone nowy watek juz a ja na starym sie zatrzymalam ![]() Melduje tz wrocil po 1, 5vtyg wiec spedzilismy mega intensywnie weekend teraz postaram sue wrocic do Was choc na troche Mam problem doradzicie? Mam jechac na konferencje sluzbiwo za 2 tyg do Zakopca i tak opcja nr 1. Tz zostaje z Julo i jakis radzi sam , uu jest tu problemem a radzej brak 2. Jedziemy razem wszyscy ale ciagniemy Julo 400 km samochodem na 1 dzien tz siedzi z nim w pokoju za ktory musimy sami doplacic ,, bieze urlop itd ale mamy uu i bezstresowo dla Julo co byście zrobiły Tz twierdzi ze da rade ale ja chyba nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Florum.
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]
a nakładka na kibelek?[/QUOTE]
|
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
E tam, Dorka widzi, jak sika Agatka i ja dzisiaj patrzę (nie odpieluchowuję jej teraz), a ona bierze nakladkę i kładzie na toaletę! tyle, że zamkniętą
ale kojarzy dobrze...
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
E tam za wcześnie - tzn jeśli na nocnik ok, to czemu nie na nakładkę?
Kooopy mi się to nie trzyma. Za to wydaje mi się, że w przypadku chłopca to może być łatwiejsze ( + zgapianie od taty jak sikać )
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam TZta po zwykły termometr. Misio ma gorączkę i elektroniczny non stop inną temperature pokazuje
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Lenova, brak Cie tutaj!!! Pstryku, ale, ze Twoj malz taki niedobry??!! No trace wiare w ludzi A mij z wrazenia "nie pomyslal" (juz drugi rok nie pomyslal.....) i mi tak sie przykro zrobilo ze az sie poplakalam, to polecial, ze niby do biedronki, kupil czipsy i piwo na wieczor i wrocil z bukietem roz dla mnie ale co moje to moje, tak mi smutno bylo, ze poszlam wybiegac, zajechalam sie okrutnie, mialo byc 12km ale za szybko zaczelam, nie moglam zwolnic i slonczylo sie na 7 Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ też rodzic, da radę ja jechałam 500 km w delegacje, nie wzięłam małego, a też karmiłam zaopatrz się w dobry laktator ja w samochodzie się pompowałam do kubka od kawy Szaja gąbczaste ściereczki OMG żebyś sto lat żyła, jutro testuje ![]() Hope, zdrówka dla Dadiego a co do nocniczka to moj S też tak robil i reagowałam tak jak Ty spokonie nie denerwuj się ja jeszcze Leosia nie wysadzam, zaczynam od czerwca tez polecę metodą jak przy S- bez pampka,tylko 100 par majteczek żeby sam załapał,że mokro u nas nauka trwala 3 dni mam nadzieję,że znowu się sprawdzi moj metoda |
|
|
|
|
#371 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, fotki wal i nam pokaż
ja też zrobię |
|
|
|
#372 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Lady brawa dla Męża!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja kupuję ten zestaw sprzątający ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór ) to się kruszą ale zabawa super:http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html polecam w biedrze grosze gąbki kosztują---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- o jacieeeee oszalałaby Agatka Pan Robótka! i Baby Jake! a nakładka na kibelek?[/QUOTE] ale genialne! zapisuję ![]() Cytat:
Cytat:
i zdrowia, biedny ![]() byliśmy z Hanią u lekarza, dostaliśmy kolejne krople. i syrop bo ma kaszel duszący z rana. lekarz powiedział, że pewno na ropa spływa i dlatego. Do tego gardło zaczerwienione moja biedna
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz u nas butelki niet wiec bedzie bez mleka 2 dni a naj gorzej sie martwie o spanie jak bez uu usnie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
2 dni? Ja mam specyficzną sytuację - i ja bym nie pojechała, jeśli w gre wchodzi więcej niż jeden dzień i do tego noc.
I nie ma to nic wspólnego z tym, że nie wierzę w Tż. Ale to ja - a wiecie jak u nas jest. |
|
|
|
#375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja znów zapracowana na całego. Jutro mam na 9.00 do 19.00 także też mnie nie będzie. Mam tyle nadrabiania że ![]() Nie dam rady wszystkiego przeczytać. Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki ![]() Darie dalej męczą te czwórki bidulka moja w nocy aż stękała i płakała z bólu. Ibum pomógł na szczęście ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
w jogurcie czaaaaaasem zje blendowane nie ![]() Dziękuję Wam za wszystkie odp dotyczące owoców ![]() Martwię się że Daria żadnych nie chce jeść nawet banana i jabłka nie chce. Mam nadzieję, że minie jej to. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla Ciebie zdrówka! Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-26 o 22:10 |
||||
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj "pierwszy raz" od 2 tygodni Borys znowu zasnął sam w łożeczku, bez histerii. ale trochę to trwało, jakieś 10 minut przerzucał się w nim i coś tam gadał, a ja siedziałam na dole i tylko czekałam, aż znowu zacznie się maraton. Ale się udało. Kamień z serca. Chociaż ten jeden dzień.
Za to nie wiem co z naszymi drzemkami bo usypiam go z wygody w wózku na spacerze, a później zostawiam na tarasie wózek. Chcę wrócić do drzemek w łóżeczku, ale nie mam siły po ostatnich dniach.
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ma ulubioną zabawkę Hani w ręce :P Dziewczyny na wstępie Życzę Wam Zdrowych dzieciaczków i dużo miłości ! A następnie, już tłumaczę... tzn nie ma co tłumaczyć, na codzień nie włąćzam kompa (czuję się wtedy mega wolna ) na fejsie siedze z telefonu a na wieczór jak wchodze na kompa to wchodze na bloga otwieram photoshopa i działąm, tylko na to mam czas.I nie obiecuję że wrócę bo cięzko mi, już teraz siedze tu i siedze żeby z Wami popisać ale strasznie mi to zżera czasu.... U Nas w miarę ok, co do mieszkania, będziemy chyba musieli szukać nowego nie wiem co jeszcze napisać....
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, Bokeh, ale przykro, ty tyle serca w to mieszkanie włożyłaś
Coś właściciele odwalili? myślałam, że są okej..
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko juz spi! spal od 14.45 do prawie 18tej ![]() na zewnatrz bylismy do 21.20 ![]() zrobilam mu kaszke, zjadl ale malo i jakis taki malomowny ![]() umylam zeby, wielam na rece a ten sie poklada do snu!!!! usnal za chwile ale przy sciaganiu spodenek sie przebudzil, mysle sobie aha bedzie, bedzie sie dzialo wzielam go na rece co by uspic na nowo a ten pokazuje mi na cos dobitnie, myslalam ze a zabawke ale to bylo na pstryczka wypil do cna, pokazal na lozko, polozylam go, przekrecil sie na boczek i spi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szokesowaty szokes!!!! |
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda Bokeh, że mniej Cię będzie, ale jak dasz radę to "wpadaj" ![]() A co do mieszkania to faktycznie cudownie urządzone, zresztą Ty masz bardzo dobry gust z tego co widziałam na zdjęciach, choćby tych z roczku. Wszytsko tak idealnie dobrane, nawet słomi do napojów
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że beda myslec jak inaczej to rozwiazac bo wiedzą, że wlasnie mialo to inaczej wygladac i mieszkanie mialo byc dluzej terminowe... ale z drugiej strony nic nie poradze na ich sytuacje i decyzje, akurat taka sytuacja na ktora nie mieli wplywu zbyt
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]
Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE] ojej zdrówka dla Dorci ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka" ![]() [/QUOTE] Cytat:
MALA, tulę mocno ![]() LADY,ogromne brawa dla męża ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#383 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka" ![]() Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE] super dziewczyny ![]() mina myśliciela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny i ja dołączę do tych, co nie mają siły. Nie wiem, co się Kubie porobiło. Jeden wielki niekończący się marud. Marud przechodzący w płacz a następnie histerie. O wszystko. A najgorsze są histerie jak go nie biorę na ręce. Daleka jestem od używania słowa "wymuszanie" ale sama nie wiem, jak mam o tym myśleć. Stoję koło niego, mówię "chodź Kuba idziemy zjeść śniadanie/umyć rączki itp" a on siedzi i ryczy. Kucam i mówię to samo. Przytulam a on się łąduje na kolana i dalej płacze. Nie wiem o co chodzi. Na szczęście lepiej jest na dworze więc właściwie cały dzień jesteśmy poza domem. Wracamy tylko na jedzenie, zmianę pampka i spanie. Do tego dochodzi to, że znów nie chce jeść, nie pije właściwie nic. Przez cały dzień zrobił kilka łyków z pstryczka i 3 łyki z dużej szklanki. Martwię się tym, że nie widzę żadnej poprawy. Stoję jak głupia codziennie przy garach, gotuję a on zje 2-3 łyżki i koniec. Teraz jest szał na banany, dziś zjadł ich 2. Poza tym: kasza 100 ml, 8 łyżeczek zupy, 1/4 placuszka serowego , gryza arbuza. Tyle przez calutki dzień. Najgorsze jest to, że jutro będzie kolejny dzień a ja nie mam na niego siły. |
||||||||
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się chyba NIGDY nie doczekam takiego zasypiania... tulę wszystkie powypadkowe dzieciaczki |
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę w sąsiedniej wsi był ślub, a u nas w remizie wesele. Państwu młodym ktoś ukradł wszystkie prezenty, jakie dostali, wartość ponad 30 tys. zł. Jak można być takim chujem...
![]() Edit. Jeszcze im dwa laptopy ukradli..
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-26 o 23:28 |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------------ U nas ulewa i burza. Mam nadzieję że nie obudzi Darii. Ja ide spać. Dobranoc ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z płaczem to mam to samo co wy dziewczyny (nancy, blogerka), probuję czego się da, ale jak się pomysły skończą a dalej płacze to mówię. Najspokojniej jak umiem i robię co mogę by nie przejąć od niej nastroju i nie wpaść w panikę. Nic innego nie pozostaje. Dziś mi jej było autentycznie szkoda, bo to takie rozpaczliwe było. Rozpaczliwe "nieeee", płacz taki, jakby coś bolało. A nie widzę, żeby zęby szły. Takiej chwiejności emocjonalnej to u niej nie widziałam nigdy. |
|
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Mnie to zaczyna powoli irytować, bo nie wiem, co mu się dzieje. I nie wiem, jak mu pomóc. Czuję się wtedy beznadziejną matką, która nie potrafi poradzić sobie z własnym dzieckiem :/
|
||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam trudniejsze momenty, nie mówię, że nie. Ale z drugiej strony co pozostaje? Ona nie chce nikogo innego w tym momencie, żeby np ktoś mnie mógł wyręczyć. Czasem się pojawi jakaś irytacja, z tej bezradności - bo próbuję wszystkiego a ona znowu załzawionymi oczkami na mnie patrzy, ale tak mnie to rusza, że normalnie..
Bardzo trudno wytrzymać taki płacz. To chyba nie chodzi o mój spokój, tylko mam wbite do głowy, że mam przy niej być bez względu na wszystko i ona ma to czuć/wiedzieć. A trudno jest jak cholera. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

padł przed 19 ale już się budził. Ciężko mu się oddycha. Na wieczór zawsze najgorzej rozkłada 

więc jej daję, albo bananka, albo rogalika, albo chrupki - no różnie, a le je zawsze wtedy
co mnei cieszy, bo jak na dziecko niejedzące za bardzo to jest to ewenement
ale zabawa super:

Kooopy mi się to nie trzyma. Za to wydaje mi się, że w przypadku chłopca to może być łatwiejsze ( + zgapianie od taty jak sikać 

bidulka moja w nocy aż stękała i płakała z bólu. Ibum pomógł na szczęście