Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 19:58   #361
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Szaja ja szczerze powiedziawszy myślałam że może na stojaka go uczyć jak tak chce, ale co z 2?

Biedny mój padł przed 19 ale już się budził. Ciężko mu się oddycha. Na wieczór zawsze najgorzej rozkłada

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:58   #362
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ah, zapomniała odpisać co do zakupów. U nas jest tak, że jak jedziemy w 3, to ja idę na zakupy ze swoim wózkiem, a TŻ bierze Anię do swojego i idą - nie pytajcie mnie co interesuje Anię w dziale mechanicznym albo RTV

jak idę z nią sama to mam max 30min w biedronce/lidlu a w tesco 1h i jak jesteśmy same ZAWSZE Ania krzyczy o jedzenie więc jej daję, albo bananka, albo rogalika, albo chrupki - no różnie, a le je zawsze wtedy co mnei cieszy, bo jak na dziecko niejedzące za bardzo to jest to ewenement

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:03   #363
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór ) to się kruszą ale zabawa super:

http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu:

http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html

polecam w biedrze grosze gąbki kosztują

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Lenova milo Cie widziec

pstryczku my nic nie kupujemy. Moje dzieci i tak nie bawia sie jakos wielce zabawkami, wystarcza im klocki, znikopis, zwierzatka z little people, osmiorniczki do kapieli i ksiazeczki Reszta zabawek moglaby nie istniec, dlatego chcemy je zabrac do takiego super parku rozrywki gdzie jest Cbeebies Land dla maluchow. Zeby jeszcze pogoda raczyla sie chociaz troszke polepszyc
o jacieeeee oszalałaby Agatka Pan Robótka! i Baby Jake!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Szaja ja szczerze powiedziawszy myślałam że może na stojaka go uczyć jak tak chce, ale co z 2?

Biedny mój padł przed 19 ale już się budził. Ciężko mu się oddycha. Na wieczór zawsze najgorzej rozkłada
a nakładka na kibelek?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:06   #364
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Hej kochane z okazji naszego swieta zycze Wam Wszystkiego dobrego i duzo radosci z bycia Mamą
Szalone nowy watek juz a ja na starym sie zatrzymalam
Melduje tz wrocil po 1, 5vtyg wiec spedzilismy mega intensywnie weekend teraz postaram sue wrocic do Was choc na troche

Mam problem doradzicie? Mam jechac na konferencje sluzbiwo za 2 tyg do Zakopca i tak opcja nr 1. Tz zostaje z Julo i jakis radzi sam , uu jest tu problemem a radzej brak
2. Jedziemy razem wszyscy ale ciagniemy Julo 400 km samochodem na 1 dzien tz siedzi z nim w pokoju za ktory musimy sami doplacic ,, bieze urlop itd ale mamy uu i bezstresowo dla Julo co byście zrobiły
Tz twierdzi ze da rade ale ja chyba nie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Florum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:13   #365
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]

a nakładka na kibelek?[/QUOTE]

myślałam intensywnie o tym, to mnie otoczenie ruga, że za wcześnie na to

Stary 2014-05-26, 20:18   #366
Konto usunięte

E tam, Dorka widzi, jak sika Agatka i ja dzisiaj patrzę (nie odpieluchowuję jej teraz), a ona bierze nakladkę i kładzie na toaletę! tyle, że zamkniętą ale kojarzy dobrze...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:44   #367
Debrah
Zakorzenienie

E tam za wcześnie - tzn jeśli na nocnik ok, to czemu nie na nakładkę? Kooopy mi się to nie trzyma. Za to wydaje mi się, że w przypadku chłopca to może być łatwiejsze ( + zgapianie od taty jak sikać )
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:01   #368
hope01
Zakorzenienie

wysłałam TZta po zwykły termometr. Misio ma gorączkę i elektroniczny non stop inną temperature pokazuje

Stary 2014-05-26, 21:02   #369
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja!

Lenova, brak Cie tutaj!!!

Pstryku, ale, ze Twoj malz taki niedobry??!! No trace wiare w ludzi

A mij z wrazenia "nie pomyslal" (juz drugi rok nie pomyslal.....) i mi tak sie przykro zrobilo ze az sie poplakalam, to polecial, ze niby do biedronki, kupil czipsy i piwo na wieczor i wrocil z bukietem roz dla mnie ale co moje to moje, tak mi smutno bylo, ze poszlam wybiegac, zajechalam sie okrutnie, mialo byc 12km ale za szybko zaczelam, nie moglam zwolnic i slonczylo sie na 7

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:04   #370
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej kochane z okazji naszego swieta zycze Wam Wszystkiego dobrego i duzo radosci z bycia Mamą
Melduje tz wrocil po 1, 5vtyg wiec spedzilismy mega intensywnie weekend teraz postaram sue wrocic do Was choc na troche

Mam problem doradzicie? Mam jechac na konferencje sluzbiwo za 2 tyg do Zakopca i tak opcja nr 1. Tz zostaje z Julo i jakis radzi sam , uu jest tu problemem a radzej brak
2. Jedziemy razem wszyscy ale ciagniemy Julo 400 km samochodem na 1 dzien tz siedzi z nim w pokoju za ktory musimy sami doplacic ,, bieze urlop itd ale mamy uu i bezstresowo dla Julo co byście zrobiły
ja bym jechała
TZ też rodzic, da radę

ja jechałam 500 km w delegacje, nie wzięłam małego, a też karmiłam
zaopatrz się w dobry laktator ja w samochodzie się pompowałam do kubka od kawy

Szaja gąbczaste ściereczki OMG żebyś sto lat żyła, jutro testuje

Hope, zdrówka dla Dadiego a co do nocniczka to moj S też tak robil i reagowałam tak jak Ty
spokonie nie denerwuj się ja jeszcze Leosia nie wysadzam, zaczynam od czerwca tez polecę metodą jak przy S- bez pampka,tylko 100 par majteczek żeby sam załapał,że mokro
u nas nauka trwala 3 dni mam nadzieję,że znowu się sprawdzi moj metoda
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:10   #371
Konto usunięte

Marsi, fotki wal i nam pokaż ja też zrobię bo gąbki kupiłam chyba rok temu pierwszy raz Agatce robiłam gdy jakoś koło półtora roku chyba miała...
Stary 2014-05-26, 21:23   #372
misiaeel
Wtajemniczenie

Lady brawa dla Męża!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Lady zapomniałam pogratulować mężowi!
Dziękuję wszystkim za gratulacje raz jeszcze. Trochę się boję jak to będzie w nocy z Misiem i na popołudniu. Jak mąż go uśpi, albo co zrobi jak się obudzi. No ale Michał już nie jest niemowlaczkiem, myślę że szybko się przestawi.
na pewno sobie wszyscy poradzicie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Blogerko, nie radzimy sobie
czasem się da jechac do lidla o 8 rano, kupuję croissanta i do kasy jakoś wytwamy a tak to raczej go nie biorę
zostaje e-tesco

wiecie że Leoś tęskni za S? wchodzi do niego do pokoju i go szuka
a najśniejsze jest to że już ktoryś raz pod rząd wieczorem przed kąpielą jak biega na golasa, leci do S gitary elektrycznej i sika na piec jak psiurek

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Puk puk ? Można ?

Moi goście o , których pisałam Wam kiedyś wyjechali "na chwilę" więc mam cisze i spokój.
Przyznaję bez bicia, że nie bardzo wiem co u Was ;/
Przechodzimy z Blanką ostatnio zapalenie jamy ustnej strasznie się męczy bidulinka , a teraz ja złapałam od niej.
Ogólnie Blanka co raz więcej rozumie i mówi. Dziś mi np powiedziała " mama bua,boje" ( mama burza, boje sie) i przybiegła i chwyciła mnie mocno za szyję
Chciałabym się wbić w wątek na nowo , ale nie wiem jak z czasem będzie. Ale będę się starać bo tęskno
ale słodziak brawo!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kuba spi juz 2 godz

Co kupujecie na DD?
ja sie zastanawiam na zabawkami do kapieli... mldemu sie nudzi chyba juz. zaczyna wstawac, probuje siegac wszysko, wylazi z wanny
myslalam nad czyms takim, Szaja co sadzisz? ewentualnie co polecasz?
http://allegro.pl/play-wow-zjezdzaln...216508008.html

http://allegro.pl/osmiornica-ola-i-w...264492779.html
fajne
ja kupuję ten zestaw sprzątający
Cytat:
Na DM zrobilam sobie sama dobrze i kupilam sobie perfumki, a co!
Laski bez!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mała śpi
Mama ją wzięła na krótki spacer, ale musiały wracać od razu, bo nie chciała już chodzić i zaczęła odpływać w wózku. Ogólnie spała dziś godzinę, ale widać, że się słania po wczorajszym bardzo. Dzień mnie przeorał na maksa - moja córka nigdy, nawet w okresie noworodkowym nie była TAK płaczliwa, pewnie z niewyspania bida mała ale nie dało się położyć. Wszystko nie tak, wszędzie nie tak. Miała zachciankę jakąś - spełniłam, za sekundę znowu płacz. Siadała na podłodze i wyła. Już sama nie wiedziała co zrobić. Tatuś z pracy przyszedł, zawsze w podskokach biegła a dzisiaj podkówka " nie nie nieeeee" i ręce do mamy, z płaczem.
Nie wiem o co cho, skok, czy inna cholera, a może tylko zmęczenie?

Z plusów : ostatnio 2 razy zjadła po pół banana na raz - a to dla niej dużo na raz. Oprócz tego zjadła dziś kanapkę. Obiadu nie - bo musiałaby przestać płakać najpierw...

No straszny dzień, głowa mi paruje. Dopiero teraz jem, piję, bo mam sacharę w buzi, i wietrzę umysł.
Mała ma fazę na picie jak dorośli, chce, żeby jej odkręcać pstryczka i pić z niego normalnie. Uczę ją zatem. Ale przez to ja się nie mogę napić spokojniej, ani nie może widzieć, że stoję przy czajniku z wodą, chce sama nalewać w nieskończoność (na przemian z płaczem) i 12u9283029 razy myłyśmy dzisiaj ręce - i jej i lalce.

Chyba najtrudniejszy dzień ever.
Oby dziś odespała i jutro lepiej było.
brawo za postępy w jedzeniu! i tulę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór ) to się kruszą ale zabawa super:

http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu:

http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html

polecam w biedrze grosze gąbki kosztują

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

o jacieeeee oszalałaby Agatka Pan Robótka! i Baby Jake!

a nakładka na kibelek?[/QUOTE]
ale genialne! zapisuję
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

ja bym pojechała. Tż na pewno sobie poradzi
Cytat:
myślałam intensywnie o tym, to mnie otoczenie ruga, że za wcześnie na to
nie za wcześnie
i zdrowia, biedny

byliśmy z Hanią u lekarza, dostaliśmy kolejne krople. i syrop bo ma kaszel duszący z rana. lekarz powiedział, że pewno na ropa spływa i dlatego. Do tego gardło zaczerwienione moja biedna

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:38   #373
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym jechała
TZ też rodzic, da radę

ja jechałam 500 km w delegacje, nie wzięłam małego, a też karmiłam
zaopatrz się w dobry laktator ja w samochodzie się pompowałam do kubka od kawy

Szaja gąbczaste ściereczki OMG żebyś sto lat żyła, jutro testuje

Hope, zdrówka dla Dadiego a co do nocniczka to moj S też tak robil i reagowałam tak jak Ty
spokonie nie denerwuj się ja jeszcze Leosia nie wysadzam, zaczynam od czerwca tez polecę metodą jak przy S- bez pampka,tylko 100 par majteczek żeby sam załapał,że mokro
u nas nauka trwala 3 dni mam nadzieję,że znowu się sprawdzi moj metoda
Laktator mam
ale wiesz u nas butelki niet wiec bedzie bez mleka 2 dni a naj gorzej sie martwie o spanie jak bez uu usnie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Lady brawa dla Męża!!

na pewno sobie wszyscy poradzicie

ale słodziak brawo!

fajne
ja kupuję ten zestaw sprzątający

brawo za postępy w jedzeniu! i tulę

ale genialne! zapisuję

ja bym pojechała. Tż na pewno sobie poradzi

nie za wcześnie
i zdrowia, biedny

byliśmy z Hanią u lekarza, dostaliśmy kolejne krople. i syrop bo ma kaszel duszący z rana. lekarz powiedział, że pewno na ropa spływa i dlatego. Do tego gardło zaczerwienione moja biedna
Bardziej wierzycie w tz niz ja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:40   #374
Debrah
Zakorzenienie

2 dni? Ja mam specyficzną sytuację - i ja bym nie pojechała, jeśli w gre wchodzi więcej niż jeden dzień i do tego noc.
I nie ma to nic wspólnego z tym, że nie wierzę w Tż.

Ale to ja - a wiecie jak u nas jest.
Stary 2014-05-26, 22:07   #375
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Ja znów zapracowana na całego. Jutro mam na 9.00 do 19.00 także też mnie nie będzie.

Mam tyle nadrabiania że
Nie dam rady wszystkiego przeczytać.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki

Darie dalej męczą te czwórki bidulka moja w nocy aż stękała i płakała z bólu. Ibum pomógł na szczęście

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mój mąż pojechał rano w delegację do Szczecina, Blancia sama poszla do łóżeczka i śpi już,a mi tak bardzo smutno Nie lubię jak wyjeżdza,ma być dopiero w czwartek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

silver, u nas z owocami roznie, ale raczej ok.
Banany w kazdej ilosci, pomarancze memla i wypluwa (choc sa dni, ze je), z truskawkami tez zalezy od dnia, gruszki je (miekkie musza byc), jablko tylko skrobane (kawalkami rzuca), winogrona bardzo lubi, mango tez, kiwi raczej zjada.

A Daria zje np owoce w jogurcie?
A blendowane?

w jogurcie czaaaaaasem zje
blendowane nie

Dziękuję Wam za wszystkie odp dotyczące owoców
Martwię się że Daria żadnych nie chce jeść nawet banana i jabłka nie chce.
Mam nadzieję, że minie jej to.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti - fat secret

Dzisiaj 10km bieganie a potem basen i 20 dlugosci, po 10 kraulem i zabka. Zajechalam sie

Cytat:
Aaa mialysmy pierwszy powazniejszy wypadek na spacerze Lilcia sie przewrocila i co prawda najpierw upadla na raczki a pozniej na twarz ale jednak, warga lekko opuchnieta i krew sie polala
Biedna Lilcia
Dla Ciebie zdrówka!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-26 o 22:10
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:08   #376
blogerka
Wtajemniczenie

dzisiaj "pierwszy raz" od 2 tygodni Borys znowu zasnął sam w łożeczku, bez histerii. ale trochę to trwało, jakieś 10 minut przerzucał się w nim i coś tam gadał, a ja siedziałam na dole i tylko czekałam, aż znowu zacznie się maraton. Ale się udało. Kamień z serca. Chociaż ten jeden dzień.
Za to nie wiem co z naszymi drzemkami bo usypiam go z wygody w wózku na spacerze, a później zostawiam na tarasie wózek. Chcę wrócić do drzemek w łóżeczku, ale nie mam siły po ostatnich dniach.
Stary 2014-05-26, 22:17   #377
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Co sie dzieje z Bokeh?
Cytat:
Bokeh odezwij się do nas!

Cytat:
Somersby cranberry - number one w piwach smakowych, przebilo nawet reddsa zurawinowego

dla mnie bez szału :P

Cytat:
Wklejam kilka zdjec z dzisiaj bo na bloga nie wiem czy bede wrzucac
Aaa mialysmy pierwszy powazniejszy wypadek na spacerze Lilcia sie przewrocila i co prawda najpierw upadla na raczki a pozniej na twarz ale jednak, warga lekko opuchnieta i krew sie polala
Gabi ma ekstra te kalosze nawet nie pytam ile dałaś, bo pewnie jakaś super hiper mega promocja i umre z zazdrosci

Cytat:
[/COLOR]I gdzie sie Bokeh podziewa???

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dla przypomnienia mój synuuuuś

Szajka- śliczne dziewczyny
ma ulubioną zabawkę Hani w ręce :P

Dziewczyny na wstępie Życzę Wam Zdrowych dzieciaczków i dużo miłości !

A następnie, już tłumaczę... tzn nie ma co tłumaczyć, na codzień nie włąćzam kompa (czuję się wtedy mega wolna ) na fejsie siedze z telefonu a na wieczór jak wchodze na kompa to wchodze na bloga otwieram photoshopa i działąm, tylko na to mam czas.
I nie obiecuję że wrócę bo cięzko mi, już teraz siedze tu i siedze żeby z Wami popisać ale strasznie mi to zżera czasu....

U Nas w miarę ok, co do mieszkania, będziemy chyba musieli szukać nowego

nie wiem co jeszcze napisać....
Stary 2014-05-26, 22:18   #378
Debrah
Zakorzenienie

ojej, Bokeh, ale przykro, ty tyle serca w to mieszkanie włożyłaś Coś właściciele odwalili? myślałam, że są okej..
Stary 2014-05-26, 22:25   #379
pstryczek84
Zakorzenienie

moje dziecko juz spi!
spal od 14.45 do prawie 18tej
na zewnatrz bylismy do 21.20
zrobilam mu kaszke, zjadl ale malo i jakis taki malomowny
umylam zeby, wielam na rece a ten sie poklada do snu!!!!
usnal za chwile ale przy sciaganiu spodenek sie przebudzil, mysle sobie aha bedzie, bedzie sie dzialo wzielam go na rece co by uspic na nowo a ten pokazuje mi na cos dobitnie, myslalam ze a zabawke ale to bylo na pstryczka wypil do cna, pokazal na lozko, polozylam go, przekrecil sie na boczek i spi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szokesowaty szokes!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:30   #380
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

dla mnie bez szału :P

Gabi ma ekstra te kalosze nawet nie pytam ile dałaś, bo pewnie jakaś super hiper mega promocja i umre z zazdrosci

ma ulubioną zabawkę Hani w ręce :P

Dziewczyny na wstępie Życzę Wam Zdrowych dzieciaczków i dużo miłości !

A następnie, już tłumaczę... tzn nie ma co tłumaczyć, na codzień nie włąćzam kompa (czuję się wtedy mega wolna ) na fejsie siedze z telefonu a na wieczór jak wchodze na kompa to wchodze na bloga otwieram photoshopa i działąm, tylko na to mam czas.
I nie obiecuję że wrócę bo cięzko mi, już teraz siedze tu i siedze żeby z Wami popisać ale strasznie mi to zżera czasu....

Szkoda Bokeh, że mniej Cię będzie, ale jak dasz radę to "wpadaj"
A co do mieszkania to faktycznie cudownie urządzone, zresztą Ty masz bardzo dobry gust z tego co widziałam na zdjęciach, choćby tych z roczku. Wszytsko tak idealnie dobrane, nawet słomi do napojów
Stary 2014-05-26, 22:35   #381
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, Bokeh, ale przykro, ty tyle serca w to mieszkanie włożyłaś Coś właściciele odwalili? myślałam, że są okej..
są ok, tzn ona z nim nie mialam kontaktu. Rozwodzą się i on bedzie tu mieszkal.... wiem że beda myslec jak inaczej to rozwiazac bo wiedzą, że wlasnie mialo to inaczej wygladac i mieszkanie mialo byc dluzej terminowe... ale z drugiej strony nic nie poradze na ich sytuacje i decyzje, akurat taka sytuacja na ktora nie mieli wplywu zbyt
Stary 2014-05-26, 22:35   #382
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458]

Dorka chora! zapalenie gardła, smarka, kaszle, temp., mamy antybiol :/ ale widziałam, że się nie da inaczej, smród z gardła![/QUOTE]

ojej zdrówka dla Dorci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka"
[/QUOTE]

Cytat:

Dziewczyny dzwonili z kadr, przygotowują dla mnie umowę, od 2 czerwca zaczynam! W czwartek badania. Bardzo się cieszę Dziękuję za kciuki!
SUPER Gratuluję

MALA, tulę mocno

LADY,ogromne brawa dla męża

Stary 2014-05-26, 22:36   #383
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle jakiś czas temu jechaliśmy razem ,nasza trójka na zakupy i ... Cudem uniknęliśmy wypadku. Jakiś osioł wyjechał nam na czołówkę i zdążył się schować przed naszym samochodem(to były sekundy). Od tamtej pory siedzi we mnie strach,o dziecko,o nas... Zrozumiałam jak kruche jest życie (w tamtej chwili już się żegnałam ze światem ) i doceniam teraz każdą sekundę razem spędzoną,z małym i z mężem. Nie jestem w stanie opisać jak wtedy się bałam myśląc że patrzę na nich ostatni raz. Jak rozdzierał mnie ból że nic nie mogę zrobić. To było straszne uczucie

Ale... Było minęło.
strasznie się boję takich sytuacji... tulę mocno
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751]naucz go "czi-ka"

Koi, te co Marsi ma a właśnie Marsi, jak zimę zniosły?

Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE]
super dziewczyny
Cytat:
Dla przypomnienia mój synuuuuś

Szajka- śliczne dziewczyny
mina myśliciela
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

Co do podkreślonego to ja tego ani trochę nie potrafię, mam zakadowane w głowie, że jak płacze to muszę coś szybko wymyślić, żeby przestał, i to jak najszybciej bo inaczej mam jakieś wyrzuty sumienia i spinam się cała, że nie potrafię uspokoić własnego dziecka

mam tak samo...
Cytat:
Dziewczyny dzwonili z kadr, przygotowują dla mnie umowę, od 2 czerwca zaczynam! W czwartek badania. Bardzo się cieszę Dziękuję za kciuki!
super, gratulacje
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

dałam mu biszkopta, zaczął jęczeć, że chce jeszcze, więc dałam drugiego, a ten dalej się awanturuje; to tłumaczę, że ma jeden w jednej ręce, drugi w drugiej i już nie ma jak więcej trzymać, i jak zje, to mu dam jeszcze; to ten skubaniec popatrzył na jedną łapkę, potem na drugą, łaps te dwa biszkopty do jednej ręki i tą wolną wyciaga do mnie i "daaaaaaaaaa" no myslałam, że padnę; ostatecznie histeria do pół godziny się przeciągnęła, a biszkopty zostały pokruszone i wtarte w kanapę

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
"muma bziiiii, mama pap, nie ma" - co w wolnym tłumaczeniu znaczy: "mucha bzyczała, mama zrobiła pac łapką i nie ma muchy"
uwielbiam goboi się teraz much, jak tylko słyszy ,to leci do mnie i jęczy

jaki mądry
Cytat:
Blogerko, nie radzimy sobie
czasem się da jechac do lidla o 8 rano, kupuję croissanta i do kasy jakoś wytwamy a tak to raczej go nie biorę
zostaje e-tesco

wiecie że Leoś tęskni za S? wchodzi do niego do pokoju i go szuka
a najśniejsze jest to że już ktoryś raz pod rząd wieczorem przed kąpielą jak biega na golasa, leci do S gitary elektrycznej i sika na piec jak psiurek

Cytat:
Marsi to u mnie Dawid takie cyrki odczynia mamy nocnik, nie akceptuje go jak na razie w ogóle. Nie wiem, na razie jest ba i koniec. Jak pytam czy na nocus to tylko "nie, nie nie". Kontakt się kończy na wchodzeniu do niego,lub zakładaniu na głowę, wtedy zabieram, bo nie chcę żeby z zabawą i wygłupami kojarzył. Za to bardzo chętnie odsikuje się gdzie może. Napatrzył się na TZ jak TO się robi i stanie np. pod krzesłem,weźmie sobie podtrzyma i sika

Nie wiem czy czekać, czy zmienić nocnik, czy co

Cytat:
2 dni? Ja mam specyficzną sytuację - i ja bym nie pojechała, jeśli w gre wchodzi więcej niż jeden dzień i do tego noc.
I nie ma to nic wspólnego z tym, że nie wierzę w Tż.

Ale to ja - a wiecie jak u nas jest.
mika ja też bym pewnie nie pojechała albo zabrała tż i Kubę ze sobą. Ale u nas nie uśnie bez uu, w dzień też kilka-kilkanaście razy je uu.

dziewczyny i ja dołączę do tych, co nie mają siły. Nie wiem, co się Kubie porobiło. Jeden wielki niekończący się marud. Marud przechodzący w płacz a następnie histerie. O wszystko. A najgorsze są histerie jak go nie biorę na ręce. Daleka jestem od używania słowa "wymuszanie" ale sama nie wiem, jak mam o tym myśleć. Stoję koło niego, mówię "chodź Kuba idziemy zjeść śniadanie/umyć rączki itp" a on siedzi i ryczy. Kucam i mówię to samo. Przytulam a on się łąduje na kolana i dalej płacze. Nie wiem o co chodzi. Na szczęście lepiej jest na dworze więc właściwie cały dzień jesteśmy poza domem. Wracamy tylko na jedzenie, zmianę pampka i spanie.
Do tego dochodzi to, że znów nie chce jeść, nie pije właściwie nic. Przez cały dzień zrobił kilka łyków z pstryczka i 3 łyki z dużej szklanki. Martwię się tym, że nie widzę żadnej poprawy. Stoję jak głupia codziennie przy garach, gotuję a on zje 2-3 łyżki i koniec. Teraz jest szał na banany, dziś zjadł ich 2. Poza tym: kasza 100 ml, 8 łyżeczek zupy, 1/4 placuszka serowego , gryza arbuza. Tyle przez calutki dzień.
Najgorsze jest to, że jutro będzie kolejny dzień a ja nie mam na niego siły.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:37   #384
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Szkoda Bokeh, że mniej Cię będzie, ale jak dasz radę to "wpadaj"
A co do mieszkania to faktycznie cudownie urządzone, zresztą Ty masz bardzo dobry gust z tego co widziałam na zdjęciach, choćby tych z roczku. Wszytsko tak idealnie dobrane, nawet słomi do napojów
własnie widze ze Ty powrocilas :P
Stary 2014-05-26, 22:40   #385
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

moje dziecko juz spi!
spal od 14.45 do prawie 18tej
na zewnatrz bylismy do 21.20
zrobilam mu kaszke, zjadl ale malo i jakis taki malomowny
umylam zeby, wielam na rece a ten sie poklada do snu!!!!
usnal za chwile ale przy sciaganiu spodenek sie przebudzil, mysle sobie aha bedzie, bedzie sie dzialo wzielam go na rece co by uspic na nowo a ten pokazuje mi na cos dobitnie, myslalam ze a zabawke ale to bylo na pstryczka wypil do cna, pokazal na lozko, polozylam go, przekrecil sie na boczek i spi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szokesowaty szokes!!!!

ja się chyba NIGDY nie doczekam takiego zasypiania...

tulę wszystkie powypadkowe dzieciaczki
Stary 2014-05-26, 22:46   #386
hje
Zakorzenienie

W sobotę w sąsiedniej wsi był ślub, a u nas w remizie wesele. Państwu młodym ktoś ukradł wszystkie prezenty, jakie dostali, wartość ponad 30 tys. zł. Jak można być takim chujem...

Edit. Jeszcze im dwa laptopy ukradli..

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-05-26 o 23:28
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:50   #387
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Szkoda

------------
U nas ulewa i burza. Mam nadzieję że nie obudzi Darii.
Ja ide spać. Dobranoc

Stary 2014-05-26, 22:50   #388
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
strasznie się boję takich sytuacji... tulę mocno

super dziewczyny

mina myśliciela

mam tak samo...

super, gratulacje

jaki mądry

mika ja też bym pewnie nie pojechała albo zabrała tż i Kubę ze sobą. Ale u nas nie uśnie bez uu, w dzień też kilka-kilkanaście razy je uu.

dziewczyny i ja dołączę do tych, co nie mają siły. Nie wiem, co się Kubie porobiło. Jeden wielki niekończący się marud. Marud przechodzący w płacz a następnie histerie. O wszystko. A najgorsze są histerie jak go nie biorę na ręce. Daleka jestem od używania słowa "wymuszanie" ale sama nie wiem, jak mam o tym myśleć. Stoję koło niego, mówię "chodź Kuba idziemy zjeść śniadanie/umyć rączki itp" a on siedzi i ryczy. Kucam i mówię to samo. Przytulam a on się łąduje na kolana i dalej płacze. Nie wiem o co chodzi. Na szczęście lepiej jest na dworze więc właściwie cały dzień jesteśmy poza domem. Wracamy tylko na jedzenie, zmianę pampka i spanie.
Do tego dochodzi to, że znów nie chce jeść, nie pije właściwie nic. Przez cały dzień zrobił kilka łyków z pstryczka i 3 łyki z dużej szklanki. Martwię się tym, że nie widzę żadnej poprawy. Stoję jak głupia codziennie przy garach, gotuję a on zje 2-3 łyżki i koniec. Teraz jest szał na banany, dziś zjadł ich 2. Poza tym: kasza 100 ml, 8 łyżeczek zupy, 1/4 placuszka serowego , gryza arbuza. Tyle przez calutki dzień.
Najgorsze jest to, że jutro będzie kolejny dzień a ja nie mam na niego siły.
Dziś dokładnie to samo.

Z płaczem to mam to samo co wy dziewczyny (nancy, blogerka), probuję czego się da, ale jak się pomysły skończą a dalej płacze to mówię. Najspokojniej jak umiem i robię co mogę by nie przejąć od niej nastroju i nie wpaść w panikę. Nic innego nie pozostaje.

Dziś mi jej było autentycznie szkoda, bo to takie rozpaczliwe było. Rozpaczliwe "nieeee", płacz taki, jakby coś bolało. A nie widzę, żeby zęby szły. Takiej chwiejności emocjonalnej to u niej nie widziałam nigdy.
Stary 2014-05-26, 22:54   #389
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
W sobotę w sąsiedniej wsi był ślub, a u nas w remizie wesele. Państwu młodym ktoś ukradł wszystkie prezenty, jakie dostali, wartość ponad 30 tys. zł. Jak można być takim chujem...
ja pierd...olę, nic tylko

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Dziś dokładnie to samo.

Z płaczem to mam to samo co wy dziewczyny (nancy, blogerka), probuję czego się da, ale jak się pomysły skończą a dalej płacze to mówię. Najspokojniej jak umiem i robię co mogę by nie przejąć od niej nastroju i nie wpaść w panikę. Nic innego nie pozostaje.

Dziś mi jej było autentycznie szkoda, bo to takie rozpaczliwe było. Rozpaczliwe "nieeee", płacz taki, jakby coś bolało. A nie widzę, żeby zęby szły. Takiej chwiejności emocjonalnej to u niej nie widziałam nigdy.
zazdroszczę, że potrafisz na spokojnie do tego podejść.
Mnie to zaczyna powoli irytować, bo nie wiem, co mu się dzieje. I nie wiem, jak mu pomóc. Czuję się wtedy beznadziejną matką, która nie potrafi poradzić sobie z własnym dzieckiem :/
Stary 2014-05-26, 23:14   #390
Debrah
Zakorzenienie

Też mam trudniejsze momenty, nie mówię, że nie. Ale z drugiej strony co pozostaje? Ona nie chce nikogo innego w tym momencie, żeby np ktoś mnie mógł wyręczyć. Czasem się pojawi jakaś irytacja, z tej bezradności - bo próbuję wszystkiego a ona znowu załzawionymi oczkami na mnie patrzy, ale tak mnie to rusza, że normalnie..
Bardzo trudno wytrzymać taki płacz. To chyba nie chodzi o mój spokój, tylko mam wbite do głowy, że mam przy niej być bez względu na wszystko i ona ma to czuć/wiedzieć.
A trudno jest jak cholera.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości