W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 09:30   #1891
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A tak w ogole zaczynam dzis rowno 30 tydzien ( 30 + 0 )

tak wiem ze kazda liczy po swojemu
Skończyłaś 30. tydzień Bo skoro lecą Ci już dni z 31 tygodnia, to znaczy, że 30. się skończył

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:32   #1892
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No to zlapalam dola.
Dziewczyny, ja sie boje okropnie. Znowu zaczelam dzis czytac o planowanym cesarskim cieciu, nie powinnam nawet chyba do tego zagladac, jak zaczelam czytac o mozliwych komplikacjach i powiklaniach to sie rozryczalam na calego.
Okulista dopiero za tydzien, ja juz wariuje od tej niepewnosci, boje sie cesarki bardziej niz naturalnego porodu, ale jak mi powiedza ze nie da sie inaczej bo oczy, to nie bede miala wyjscia. No zalamka totalna.
ojj kochana nie czytaj takich rzeczy

jak okulista powie ze jednak bedziesz miala cesarke to pogadaj o tym z lekarzem na pewno Ci wszystko wyjasni i uspokoi a czytanie na necie to najgorsza rzecz jaka mozesz teraz zrobic

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Skończyłaś 30. tydzień Bo skoro lecą Ci już dni z 31 tygodnia, to znaczy, że 30. się skończył
OKEJ JUZ WIEM

tym razem zapamietam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:33   #1893
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
ojj kochana nie czytaj takich rzeczy

jak okulista powie ze jednak bedziesz miala cesarke to pogadaj o tym z lekarzem na pewno Ci wszystko wyjasni i uspokoi a czytanie na necie to najgorsza rzecz jaka mozesz teraz zrobic
Uhm....ja wiem, ale jakos mnie tak dzisiaj paranoja chwycila. Za duzo emocji.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:36   #1894
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej mi chodziło o to, jak się czujesz psychicznie
Zaczarowana, jesteście młodzi, warto uczyć się pracować nad związkiem.
Może Cię nie pocieszę, ale jak pojawi się dziecko, to może być jeszcze ciężej.
Moze to z przemeczenia czuje sie tak zle pod wzgledem psychicznym powinno przejsc niedlugo wiadomo jak to w ciazy .

ojj kochana wiem ze moze byc ciezej
jeszcze jak dojdzie do tego zmeczenie niewyspanie ale mysle ze damy rade, nie ma wyjscia

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:42   #1895
kasia_ruda
Zakorzenienie

Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:44   #1896
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.

super

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:56   #1897
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć. U mnie 21 stopni i jest w końcu czym oddychać

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Ja mam 11.45 i to będzie meeega wyzwanie!! I muszę jeszcze dotrzeć na miejsce więc godzinę wcześniej trzeba wyjechać. Ciekawe jaka będzie pogoda.
Kupiłam sobie 2 sukienki i mam wrażenie, że wyglądam jak dziwoląg nie moge na siebie patrzeć.
Ja też muszę godzinę wcześniej wyjechać aby dotrzeć na miejsce i nie wiem jak mój pęcherz wytrzyma 3 godz
Co do ubioru, w razie upału zakładam spódnicę i jakąś koszulkę do tego ale gdyby było zimno pójdę chyba w jeansach

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Moja depresja chyba już zniknęła, od kilku dni jestem mega naładowana pozytywną energią.
A skoro wszystkie wrzucamy brzuchy, to i ja się pokażę. Mój synek z wczoraj, 29+2
Super, że masz lepszy nastrój! Piękny brzuszek!

Cytat:
Ja chyba muszę zadzwonić umówić się na te ostatnie genetyczne. Co się na nim dokładnie sprawdza? Idziecie na nie?

Ja dziś zaczynam 29 tc (czyli skończony 28)
Ja idę za tydzień na ostatnie usg genenetyczne . Tutaj Butter jest opisane an co się zwraca uwagę

http://www.ciazowy.pl/artykul,usg-ii...estr,55,1.html

za 29tc

Cytat:
On nigdy nie ma za mala czasu dla siebie, jego praca wyglada tak ze ma go az w nadmiarze ma przerwe godzinna wychodzi sobie cos zje wraca do domu i od razu telewizor. Nie interesuje go ze nie ma nic juz w lodowce ( otoz to do 18.30 mam tylko 1 sucha bulke ) a to on ma pieniadze a nie ja.
Nie interesuje go czy jest posprzatane jak ja sie czuje.
A ja sie nie boje wizji dziecka ?
Zostane po raz pierwszy raz mama i tez jestem przerazona bo bede musiala sobie z tym sama poradzic.
Wszystko jest na mojej glowie i mi sie to nie podoba zwlaszcza ze ostatnio coraz gorzej sie czuje fizycznie i psychicznie.
I powaznie zastanawiam sie czy nie wrocic do domu
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
hmmm zaczarowana, przykro mi że tak się sprawy mają...przepraszam, że tak napiszę ale krótko się znacie i może stąd to Twoje rozczarowanie Jego zachowaniem. On nie wie do końca może czego potrzebujesz w tej chwili...spróbuj mu głośno i wyraźnie zakomunikować jakie są Twoje aktualne potrzeby...wybrałaś Go, macie mieć razem dziecko, nie uciekaj, bo to nic nie da. W życiu będzie jeszcze wiele ciężkich momentów, uwierz mi! Ja go nie bronię, daleka jestem od bronienia faceta ale próbuję zrozumieć Twoja sytuację. Myślę, że wyjście się znajdzie ale musisz postawić warunki.
Zaczarowana, zgadzam się z tym co napisały dziewczyny. Nie ma co urządzać cichych dni tylko spokojnie i otwarcie porozmawiać. Jak dobrze kojarzę, to chyba niedługo mieszkacie razem. Daj Wam czas na dotarcie się. Koniecznie dogadajcie się przed narodzinami Olivki, bo później może być trudniej, gdy dojdzie przemęczenie i szalejące po porodzie hormony.

Cytat:
No to zlapalam dola.
Dziewczyny, ja sie boje okropnie. Znowu zaczelam dzis czytac o planowanym cesarskim cieciu, nie powinnam nawet chyba do tego zagladac, jak zaczelam czytac o mozliwych komplikacjach i powiklaniach to sie rozryczalam na calego.
Okulista dopiero za tydzien, ja juz wariuje od tej niepewnosci, boje sie cesarki bardziej niz naturalnego porodu, ale jak mi powiedza ze nie da sie inaczej bo oczy, to nie bede miala wyjscia. No zalamka totalna.
paulownia, nie ma co czytać i się nakręcać. Mnie póki co "grozi" cesarka ale staram się o tym jeszcze nie myśleć i przede wszystkim nie czytam. Dzięki temu śpię spokojnie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A niestety, kierowcy się nie rozglądają. Nie będę pisać, jaką sytuację miał mąż w zeszłym roku, ale zastanawiał się po niej, czy w ogóle skutera nie sprzedać. Póki co nie jeździ.

Coś się w końcu dzieje w moim mieszkaniu wczoraj zawiozłam tam męża, bo nie szedł do pracy i posiedziałam sobie dwie godziny na balkonie. Byłam tak szczęśliwa przez napawanie się własnością przestrzeni, że nic kompletnie mi nie przeszkadzało mało wygodne krzesło, dym z grilla lecący prosto na mnie, perspektywa że jak mi się zachce siku to nie mam gdzie, bo nie ma łazienki nie mogę się już doczekać kiedy w końcu tam zamieszkamy.
Tylko zła jestem bo dostaliśmy rachunek za gaz, piec jest nawet jeszcze nie podłączony i zużycie wynosi 0,00 a abonament i opłaty stałe za dwa miesiące to ponad 120 zł :/
W niedzielę kupiliśmy połowę sprzętów do kuchni muszę zamówić pozostałe, niestety jest problem z lodówką ale mam nadzieję, że uda się ją sprowadzić
Poza tym stwierdziłam, że dopóki jestem na chodzie to zacznę nas pakować, mamy masę rzeczy których na co dzień nie używamy, a nie będę potem jeszcze tego zwalać na męża. Spakowałam wczoraj dwa kartony książek i zaczęłam się zastanawiać, czy można same ciężkie rzeczy do jednego kartonu tak ładować no ale będą musieli sobie radzić. Spakuję książki, zimowe ciuchy, szkło którego nie używamy, wszystkie bibeloty. Potem będzie mniej roboty a poza tym czuję, że coś się dzieje i przybliża nas to do celu
Z okazji dnia matki mój nie pomyślał nawet o życzeniach, ale w niedzielę dostałam kwiaty bez okazji (pierwszy raz od myślę jakichś 6 lat ). Nie wiem czy to się liczy, bo jak je kupował to był po kilku piwach ale niech mu będzie, wszystko trzeba doceniać...
Dzięki Gosia, że nie opisałaś sytuacji mężem
Pamiętam te momenty, gdy przyjeżdżaliśmy doglądać postępy prac w naszym mieszkaniu. Fajne uczucie

Cytat:
A tak w ogole zaczynam dzis rowno 30 tydzien ( 30 + 0 )
za skończony 30 tc

Cytat:
Gosia, ja też nie 'obchodziłam' dnia matki. A najlepsze, że gadaliśmy coś o Małej, a mąż do mnie 'no ja to bym w tym roku właściwie już mógł obchodzić dzień ojca'. No myślałam, że mu łupnę. I mówię 'no tak, a dziś jest dzień matki, wiesz? ja też jestem już mamą'...to mi powiedział, że smutną miną 'oj,.no mogłem Ci kupić kwiatki'....no tak, ale nie kupił
To się mąż obudził w porę...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Stary 2014-05-27, 09:59   #1898
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

super tak trzymać

zaczarowanadlaniego po prostu sił mi braknie na naszych chłopów
no chociaż na czesć z nich...Ja też uważam ze powinnaś z nim pogadać na spokojnie...My też mniewamy ciche dni...ale to ja idę do drugiego pokoju i nie mam ochoty z nim rozmawiać...Wiem ze to nie jest zbyt dobry pomysł milczenie, ale w naszym przypadku jest lepsze niż kłótnia, bo w tedy jest goraco A własciwie dawno już tak nie było, przed ciąża wybuchałam, teraz czasem wolę go olać , uspokoić sie a potem jak już ochłone rozmawiam...Przynajmniej nie powiem słów których już nie raz załowałam
U nas jest tak, ze my znamy sie na wylot, ja potrafię przewidzieć jak on sie zachowa w danej sytuacji i na odwrót, więc czasem celowo sie obrażam i strzelam fochy, bo w tedy wiem, ze przyjdzie i będzie mnie przepraszał(oczywiście jak jest jego wina) jak jest moja też umiem przyznać sie do błędu...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:59   #1899
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Moze to z przemeczenia czuje sie tak zle pod wzgledem psychicznym powinno przejsc niedlugo wiadomo jak to w ciazy .

ojj kochana wiem ze moze byc ciezej
jeszcze jak dojdzie do tego zmeczenie niewyspanie ale mysle ze damy rade, nie ma wyjscia
No właśnie, takie podejście bardziej mi się podoba Dacie, ale pamiętaj, że warto rozmawiać

Cytat:

Super!!!
Jak duży jest już synek?

Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar

Patrzcie, co zrobiłam wczoraj mamie na dzień matki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0130.jpg (161,6 KB, 27 załadowań)

Hania

Stary 2014-05-27, 10:02   #1900
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, takie podejście bardziej mi się podoba Dacie, ale pamiętaj, że warto rozmawiać

Super!!!
Jak duży jest już synek?

Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar

Mniaaam ja też taki chcę to mama pewnie się ucieszyła

http://allegro.pl/show_item.php?item=4257375322 zamówiłam sobie wczoraj taki zestawik pościeli, numer 21, pieluszki tetrowe i flanelowe , cienki kocyk, 2 pajacyki, materac przwijak , prześcieradło do wózka i takie tam drobiazgi itp...Wiec uważam kompletowanie wyprawki za rozpoczete w tym miesiacu mam zamiar zaopatrzyc sie też w wyprawkę do szpitala dla mnie i dzieck i spakowac torbę Tylko wolę sie upewnic co musze mieć wiec najpierw przejdę sie do szpitala po listę bo niestety na stronie szpitala nie ma ....
A komode i łóżeczko kupię na początku lipca już nie moge sie doczekać kiedy przyjda mi te rzeczy

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:09
Stary 2014-05-27, 10:03   #1901
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Dzisiejsza pogoda daje oddech. Wczoraj umierałam po niedzielnej eskapadzie samochodem (200 km w jedną stronę).

Jakiś czas temu pisałyście o rekcjach ludzi i ich komentarzach na temat ciąży i wyglądu itd. Otóż na urodzinach mojego Chrześniaka były rodzina żony mojego brata. Wiadziłam ich drugi raz w życiu (pierwszy raz na ślubie), a oni na dzień dobry. Jaka ty gruba jesteś!!!!

Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok.

Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata).

Cytat:
Sprawdzalam po kilka razy ktore ziola sa bezpieczne w ciazy. Pokrzywa na bank jest OK poza tym zawiera zelazo i wapn, co w ciazy jest potrzebne. Pije tez melise, miete pieprzowa, skrzyp.
Dobrze wiedzieć. Dzięki za info z pokrzywą

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Pentuerka zawsze przed pojawieniem się kolejnego strasznie swędzi mnie skóra w tym jednym miejscu, w nocy aż się budzę przez to swędzenie... a tak to ja pod słońce już widzę gdzie się pojawią następne, tragedia

malutka narazie chcę kupić zwykłą oliwkę dla dzieci, może to coś da... Specyfikom na rozstępy już niestety nie wierzę, używałam Babydream, biooil i mustellę, wszystkie jak widać zawiodły Teraz smaruję biooilem na przemian z kremem nivea mocno natłuszczającym, kupię jeszcze tą oliwkę i tyle... Nic więcej chyba nie mogę zrobić

Tasia a skąd wiesz, że co drugie niemowlę ma ciemieniuchę? Ja tak jak pisałam słyszałam, że teraz to mega rzadkość Moje koleżanki, które porodziły w ostatnich latach też nie miały tego problemu

mysia Po pierwsze wyglądasz bosko Super prezenty dostałaś a sukienki są prześliczne

Zuken przykro mi, myślalam ze jak się smaruje 2x dziennie rozne dobre kremy to wystarczy. Ja nie mam, ale martwie sie o jedrnosc po ciazy.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja mialam na poczatku to i to i zostalam przy bepanthen (masc nie krem), jakos szybciej lagodzi wszystko. Do tej pory jak sama mam problem z sucha skora na dloniach czy nawet twarzy to stosuje wlasnie bepanthen.
Moze wyprobuj obydwa, jak Ci spasuje alantan to zostan przy nim, wiadomo ze lepiej mniej zaplacic, ja sie jednbak tak przyzwyczailam , ze dla mnie nic innego nie istnieje jak bepanthen i juz
Kupiłam juz bepanthen ale dobrze wiedziec ze jest tanszy odpowiednik.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Wow dziewczyny fajne dostałyście prezenty
Mój Tż jakoś o tym nie pomyślał, ale wybaczam mu, bo miałam niedawno urodziny to i tak się namęczył

Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?
Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice
Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku

Misia wyglądasz super Zazdroszczę.
Spódniczka super.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:05   #1902
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

super, jaka waga? Moja córcia tez podobna do taty..
super że ciśnienie ok, oby tak dalej

Cytat:

Super!!!
Jak duży jest już synek?

brawo za ciasto! a co to takiego???

współczuję nauki...ja już chyba bym nie miała nerwów do tego... na szczęście taka typowa nauka już za mną poedukowac się zawsze można ale przynajmniej nie "na siłę"
kiedy masz obronę? Masz juz termin??
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:08   #1903
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie polecacie proszki do prania ubranek niemowlęcych? lepsze proszki, czy koncentraty?
A i wiem ze kiedyś już była o tym mowa, ale niestety miewam sklerozę, jakie kupujecie , albo kupiłyście materace?
Ja materac zamówię razem z łóżeczkiem i to zrobię w połowie czerwca. I będzie to materac gryko-pianka-kokos.
A co do proszku to zastanawiałam się nad Dzidziuś, ale jeszcze nie wiem.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:10   #1904
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja idę za tydzień na ostatnie usg genenetyczne . Tutaj Butter jest opisane an co się zwraca uwagę

http://www.ciazowy.pl/artykul,usg-ii...estr,55,1.html

za 29tc
Dzięki.
no to muszę już dzwonić i się umówić

Aaa..no i gratulacje dla męża za zdany egzamin. Mam nadzieję, że nic mu nie grozi, ale nie dziwię się, że masz obawy

Cytat:
Mniaaam ja też taki chcę to mama pewnie się ucieszyła
Tak
Zrobiłam kolację, potem na deser taki serniczek. Było jej miło

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Dzisiejsza pogoda daje oddech. Wczoraj umierałam po niedzielnej eskapadzie samochodem (200 km w jedną stronę).

Jakiś czas temu pisałyście o rekcjach ludzi i ich komentarzach na temat ciąży i wyglądu itd. Otóż na urodzinach mojego Chrześniaka były rodzina żony mojego brata. Wiadziłam ich drugi raz w życiu (pierwszy raz na ślubie), a oni na dzień dobry. Jaka ty gruba jesteś!!!!

Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok.

Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata).
O kurna, ale chamówa! Dla mnie to też skandal tak komuś gadać.
My bylismy kilka dni temu u teściów i teściowa ani nie spytała, jak się czuje, ani jak Mała, tylko 'to ile już utyłaś?' Powiedziałam, że co to za pytanie i że nie gadam o tym, to była urażona.
Już nie wspomnę o tym, ze po pierwszym prenatalnym byliśmy pokazać zdjęcia i tam było napisane ile ważę (a wtedy nie utyłam jeszcze nic) i moja teściowa mowi 'o to tyle teraz ważysz', na co teść 'łoooo, to niezły z Ciebie pączek'

Hania

Stary 2014-05-27, 10:14   #1905
daisy dot
Rozeznanie

Papryczka - nie martw sie na zapas. Na pwwno szpital otworza w terminie i urodzisz zgodnie z planem. Trzymam kciuki! Nie mysl o tym ale na wszelki zobacz inne szpitale w poblizu.

Ja nie puchne ale lubie pokrzywe. Ona jest bezpieczna w ciazy?

Oooo malutka z tym laboratorium bo ja bym nie odpuscila tak latwo!

MamaMarta dzieki za info. Na razie daje rade z wapnem ale w razie co tak zrobie

Pozniej wejde na lapka to opisze jak bylo na Mamo to ja gdzie wygralam zestaw Yelp hihihihihihi i zobacze te cudne nogi mysi bo tu nic nie widac!!!

Moni robaki to moga nawet w mace i ryzu ci sie gromadzic. Trzeba naprawde chyba zle trafic zeby tak sie stalo albo zasyfic porzadnie mieszkanie! W bobolandzie polecaja te materace mimo ze maja jeszcze 3 razy drozsze. Ja jako alerngik kupuje jednak inny bo ten moze uczulac.

Zaczarowana Butter ma racje najgorsza jest ucieczka... A co do porodu mam to samo nastawienie. Rodzimy naturalnie bez komplikacji i w terminie.

Gosia u nas na mamo to ja mowila babka ze jest bankowanie publiczne.

Kasia gratki!

Pentuerka - chamstwo i prostactwo. Trzeba bylo pow ze jestes w ciazy a oni na swoja otylosc jakie maja usprawiedliwienie?!

Lekarz mi ost powiedzial NIE PRZYTYLAM TYLKO PRZYBRALAM PANI IZO!

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:15   #1906
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
brawo za ciasto! a co to takiego???

współczuję nauki...ja już chyba bym nie miała nerwów do tego... na szczęście taka typowa nauka już za mną poedukowac się zawsze można ale przynajmniej nie "na siłę"
kiedy masz obronę? Masz juz termin??
To truskawkowy sernik na zimno, taka pianka jakby

Wiesz, moja nauka niby tez nie na siłę - sama się na to zdecydowałam, bardzo lubię swoje studia, ale widzę, że w ciąży mi tak nie wchodzi do glowy

terminu obrony jeszcze nie mam, bo nie dostałam zatwierdzonej pracy od promotorki, a termin ustalą mi dopiero jak oddam pracę w dziekanacie... A potem w przeciągu 2 tyg obrona...czyli myślę, że do 3 tyg. gdzieś tak.

Hania

Stary 2014-05-27, 10:19   #1907
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam ;-)
Uwielbiam pisać z tel Pocytowalam i wszystko mi znikło. Lenistwo moje laptopa mi się włączyć nie chce. :'(

Angelika lekarz wspominał ze maja zamknąć oddział ale w kwietniu u w czerwcu otworzyć. A tu takie terminy.

Angelika brawo dobrze ze ciśnienia ok i mały tez rosnie ;-).

Zaczarowana koniec cichych dni. Pamiętaj ze Maluszek też się smuci a tego nie chcesz.

ButterBear a co o waderku do kąpieli mówili ze Cię przekonali. Bo ha jednak chyba zostane przy wanience. Po pierwsze około 6 miesiąca wiadro jest juz za małe. A po drugie jak włoski myć ?
Wiem że dziecku jest lepiej no ale....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:22   #1908
ButterBear
Zakorzenienie

Papryczka, ja nie pisałam nic o wiaderku do kąpieli. wręcz przeciwnie, ja na pewno kupię wanienkę
Chyba Halinka pisała o wiaderku

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:52
Stary 2014-05-27, 10:22   #1909
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chce

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 10:26   #1910
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Z chęcią bym przygarnęła to ciacho

Cytat:

pentuerka, brak słów na zachowanie rodziny żony Twojego brata Ludzie nie mają za nic kultury.

Cytat:
Aaa..no i gratulacje dla męża za zdany egzamin. Mam nadzieję, że nic mu nie grozi, ale nie dziwię się, że masz obawy

My bylismy kilka dni temu u teściów i teściowa ani nie spytała, jak się czuje, ani jak Mała, tylko 'to ile już utyłaś?' Powiedziałam, że co to za pytanie i że nie gadam o tym, to była urażona.
Już nie wspomnę o tym, ze po pierwszym prenatalnym byliśmy pokazać zdjęcia i tam było napisane ile ważę (a wtedy nie utyłam jeszcze nic) i moja teściowa mowi 'o to tyle teraz ważysz', na co teść 'łoooo, to niezły z Ciebie pączek'
Dzięki
Twoja Teściowa, to też potrafi wyskoczyć
Stary 2014-05-27, 10:28   #1911
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4257375322 zamówiłam sobie wczoraj taki zestawik pościeli, numer 21, pieluszki tetrowe i flanelowe , cienki kocyk, 2 pajacyki, materac przwijak , prześcieradło do wózka i takie tam drobiazgi itp...Wiec uważam kompletowanie wyprawki za rozpoczete w tym miesiacu mam zamiar zaopatrzyc sie też w wyprawkę do szpitala dla mnie i dzieck i spakowac torbę Tylko wolę sie upewnic co musze mieć wiec najpierw przejdę sie do szpitala po listę bo niestety na stronie szpitala nie ma ....
A komode i łóżeczko kupię na początku lipca już nie moge sie doczekać kiedy przyjda mi te rzeczy
super sowki

Cytat:

looo jezu co za prostactwo
ludzie nie maja wyczucia smaku
luudzie juz tacy sa ze patrza na innych ale na siebie to juz nie
trzeba bylo tez im ladnie odpowiedziec ale w sumie nie ma po co sie znizac do takiego poziomu

Cytat:
cooooooooooooo
jestem w szoku
paczek
to w sumie fajnie jak zamiast interesowac sie swoja wnuczka to na tapecie jest Twoja waga
co za ludzie

Cytat:

zaczarowanadlaniego po prostu sił mi braknie na naszych chłopów
no chociaż na czesć z nich...Ja też uważam ze powinnaś z nim pogadać na spokojnie...My też mniewamy ciche dni...ale to ja idę do drugiego pokoju i nie mam ochoty z nim rozmawiać...Wiem ze to nie jest zbyt dobry pomysł milczenie, ale w naszym przypadku jest lepsze niż kłótnia, bo w tedy jest goraco A własciwie dawno już tak nie było, przed ciąża wybuchałam, teraz czasem wolę go olać , uspokoić sie a potem jak już ochłone rozmawiam...Przynajmniej nie powiem słów których już nie raz załowałam
U nas jest tak, ze my znamy sie na wylot, ja potrafię przewidzieć jak on sie zachowa w danej sytuacji i na odwrót, więc czasem celowo sie obrażam i strzelam fochy, bo w tedy wiem, ze przyjdzie i będzie mnie przepraszał(oczywiście jak jest jego wina) jak jest moja też umiem przyznać sie do błędu...
kazdy czasem lubi pobyc sam i przemyslec pare spraw niz powiedziec o kilka slow za duzo

ja mam strasznie ciezki charakter przez to ze mialam niezaciekawe dziecinstwo ale staram sie z tym walczyc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 10:31   #1912
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wiecie, że z tych emocji nie zapytałam o wagę! Ale jest ok, bo wszystkie mierzone narządy pokazywały się w dokładnym wieku ciąży, czyli 26t4d. Ja za to 1,5 kg od ostatniej wizyty i się wkurzyłam, bo wcześniej max 0,5 między wizytami tyłam, ale położna powiedziała, że to dziecko rośnie

A i mam jeść coś w nocy jak wstaję do łazienki, mam zbyt dużą przerwę w jedzeniu i stąd ketony w moczu się pokazały.

Zaczarowana, coś ci napiszę jako dziecko pary załatwiającej swoje problemy przez ciche dni. Moja mama jest w tym mistrzem... jako dziecko tego nienawidziłam, dostawałam szału, jak ze sobą nie rozmawiali. A tata... na początku przepraszał, kupował kwiatki, ale po jakimś czasie przestał nawet zauważać, że mają ciche dni, bo każde żyło swoim życiem. Mama chodziła wściekła przez tydzień, a tata nie wiedział, że się kłócą, nie wspominając żeby mial wiedzieć, co jest powodem kłótni. Piszę ci to ku przestrodze. Teraz jest między nimi ok, są 40 lat po ślubie już, ale dopóki nie zrozumieli jak rozmawiać, było różnie. Ciche dni to ucieczka od problemu, a nie próba jego rozwiązania. Dobrze, że dostaniesz kartę, przecież zakupy w samoobsługowych sklepach można robić nie znając języka. A ty w ogóle wychodzisz czasem sama? Bo tak sobie myślę, że może ty swojemu tżtowi zarzucasz, że on nic nie robi, ale skoro ty nie wychodzisz, to on ma sporo do ogarnięcia spraw, jak chociażby zakupy. Nie usprawiedliwiam go, że nie posprzątał, ale on to może inaczej widzieć. Musisz trochę wyjść, małymi kroczkami, krótki spacer, drobne zakupy, potem z Małą będziesz musiała chodzić codziennie, lepiej powoli się przyzwyczajać.

Stary 2014-05-27, 10:34   #1913
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chce
Cytat:
Z chęcią bym przygarnęła to ciacho

Ciasto jest banalnie proste do zrobienia i szybkie. Serio. Dziś może wrzucę przepis na bloga

Cytat:
Twoja Teściowa, to też potrafi wyskoczyć
Cytat:
cooooooooooooo
jestem w szoku
paczek
to w sumie fajnie jak zamiast interesowac sie swoja wnuczka to na tapecie jest Twoja waga
co za ludzie
Oni obydwoje. Ale już chyba przywykłam. Po tylu latach wysłuchiwania ich dziwacznych tekstów - musiałam sie przyzwyczaić.
Podobnie piękną sytuację mieliśmy, jak pojechaliśmy powiedzieć babci męża o ciąży. Ale temat moich teściów i ogólnie rodziny męża, to temat rzeka.

Moni, super zakupy! Fajnie, że zaczęłaś z wyprawką

Ja cały czas myślę, kiedy powinnam zacząć prać ciuszki

Hania

Stary 2014-05-27, 10:35   #1914
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jedziemy na działkę właśnie i oczywiście zaczęło padać :/ grrrrr

Stary 2014-05-27, 10:36   #1915
paulownia
Zakorzenienie

Juz sie uspokoilam.
To chyba te ciazowe hormony, jak zwykle. Wypilam kubek melisy i juz moje nerwy maja sie lepiej.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:39   #1916
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka, ja nie pisała nic o wiaderku do kąpieli. wręcz przeciwnie, ja na pewno kupię wanienkę
Chyba Halinka pisała o wiaderku
Przepraszam to przez to że cytowane wypowiedzi mi poznikaly;-)
A przepis wrzuć ;-) koniecznie

A więc Halinka co Cię do wiaderka przekonało. ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:39   #1917
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
super sowki

looo jezu co za prostactwo
ludzie nie maja wyczucia smaku
luudzie juz tacy sa ze patrza na innych ale na siebie to juz nie
trzeba bylo tez im ladnie odpowiedziec ale w sumie nie ma po co sie znizac do takiego poziomu

cooooooooooooo
jestem w szoku
paczek
co za ludzie

kazdy czasem lubi pobyc sam i przemyslec pare spraw niz powiedziec o kilka slow za duzo

ja mam strasznie ciezki charakter przez to ze mialam niezaciekawe dziecinstwo ale staram sie z tym walczyc
rozumiem cie bo ja w cale nie mam łatwiejszego z podobnego powodu co ty....ale staram sie jak moge , aby moje dziecko ptrzyło na rodziców którzy nie skaczą sobie do gardeł....mam nadzieję ze mi sie to uda. A ze mój maż też nie miał łatwego i do najłatwiejszych ludzi nie należy to bywa różnie..Chociaz bardzo sie zmienił, przez te 7 lat jak się znamy, aj sam to określił, zycie ze mną nauczyło go spokoju....

daisy dot pewnie masz racje ale czytałam różne opinie o tych materacach, zresztą o każdych różnie pisza, ile ludzi tyle opini....

butter ,mi zostały poprawki pracy mgr bo chciała bym sie w lipcu bronić, ale mam tego kupę a nerwów coraz mniej, myślałam wczoraj z e wywalę komputer przez okno
Stary 2014-05-27, 10:40   #1918
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana, coś ci napiszę jako dziecko pary załatwiającej swoje problemy przez ciche dni. Moja mama jest w tym mistrzem... jako dziecko tego nienawidziłam, dostawałam szału, jak ze sobą nie rozmawiali. A tata... na początku przepraszał, kupował kwiatki, ale po jakimś czasie przestał nawet zauważać, że mają ciche dni, bo każde żyło swoim życiem. Mama chodziła wściekła przez tydzień, a tata nie wiedział, że się kłócą, nie wspominając żeby mial wiedzieć, co jest powodem kłótni. Piszę ci to ku przestrodze. Teraz jest między nimi ok, są 40 lat po ślubie już, ale dopóki nie zrozumieli jak rozmawiać, było różnie. Ciche dni to ucieczka od problemu, a nie próba jego rozwiązania. Dobrze, że dostaniesz kartę, przecież zakupy w samoobsługowych sklepach można robić nie znając języka. A ty w ogóle wychodzisz czasem sama? Bo tak sobie myślę, że może ty swojemu tżtowi zarzucasz, że on nic nie robi, ale skoro ty nie wychodzisz, to on ma sporo do ogarnięcia spraw, jak chociażby zakupy. Nie usprawiedliwiam go, że nie posprzątał, ale on to może inaczej widzieć. Musisz trochę wyjść, małymi kroczkami, krótki spacer, drobne zakupy, potem z Małą będziesz musiała chodzić codziennie, lepiej powoli się przyzwyczajać.

oczywiscie ze wychodze chodze do parku na spacery.
wlasnie do ogarniecia spraw jego jedyna sprawa do ogarniecia jest wziecie laptopa na poczatku miesiaca i zaplacenie rachunkow i tyle z jego ogarniecia spraw
a z karta to sam jest sobie winny
uwazal ze nie jest mi potrzebna nie musze miec pieniedzy bo on mi wszystko kupi co bede chciala wiec to tez sie nie sprawdza ale juz mu to powiedzialam i wyrabia karte
zakupy moglabym sama robic ale skoro on uwaza ze to on chce trzymac kase to nie jest moj problem przeciez nie bede z nim ciagle o tym dyskutowac

u nas praktycznie nie ma cichych dni ale przegial ostatnio i on dobrze o tym wie bo teraz pisze ze przegial i ze nie mysli ostatnio ale co to zmienia chce widziec efekty ze cos zrozumial no niestety moge wiecej od niego wymagac bo ciazy nie znosze dobrze a sama sobie nie poradze chyba tego od niego moge oczekiwac

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 10:48   #1919
Tasia34
Wtajemniczenie

Hello
Ja nadal w lesie z nadrabianiem... co Wy, w ciąży jesteście, że tyle czasu macie?

Cytat:
wiesz takie sytuacje sie zdarzają, ale akurat nie musi tak byc u ciebie mojej kumpeli znajoma tak miała, do samego końca lekarz mówił że dziewczynka Mama nawet wózek różowy jej kupiła No cóż jak urodził sie chłopiec, to był w takim to wózku wożony i nawet na różowo ubierany Zresztą kiedys ponoć chłopców sie ubierało na różowo a dziewczynki na niebiesko
Kolory związane z katolicyzmem - mały Jezusek miał różową szatkę, a Maryja niebieską... hmmm... narzutkę

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem, czy kiedyś leżałyście w szpitalu, ja miałam tę "przyjemność" dwa razy i uwierzcie mi, torba moja zawsze była wypchana po brzegi, pomyślcie ile miejsca zajmą same te podkłady, wkładki laktacyjne, szlafrok, kosmetyczka... ja nie zmieszczę rzeczy dziecka do mojej torby (sam rożek by zajął całe pozostałe miejsce). Ja będę miała dwie torby. A wiem to stąd, że moja jest już spakowana i jest pełna.

Też miałam 2 torby.

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Bylam dzis z Tz na zakupach, chcielismy kupic cos malemu na wyjscie ze szpitala..ale wogole nie mialam pojecia co ? Jakiegos pajaca i kocyk? Czy jakis komplet, spodnie, sweterek itp? Przeciez dziecko trzeba wlozyc do fotelika samochodowego, wiec nie zawine go w kocyk lub rozek.
Ja chyba założę body z krótkim, śpioszki i kaftanik. A pod ręką będzie jeszcze bluza no i kocyk (ewent. rożek, choć dla Krzysia nie miałam, ale teraz mnie zastanowiłyście ). Pamiętajcie, że w sierpniu różnie bywa, raz 30 stopni, raz 18...

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Myślicie ze pieluchy z pampersa mogą uczulać? Innych nie biorę pod uwagę.. Jak nie te to nie wien nawet na jakie zmienić,myślałam,ze te najlepsze.
Krzysia odparzały białe pampersy...

Cytat:
to nie wiedziałam mi sie wydawało, że w krótkim rękawku i w beciku będzie akurat, czyli do szpitala jedynie body z długim rękawkiem, bo z krótkim i kaftanik to już na pewno bedzie za ciepło....
to wychodzi na to z e ne potrzebnie kupowałam rampersy z krótkim rękawkiem...
Krótki + kaftanik może być w sam raz
A rampersy też się przydadzą! Noworodek kilkudniowy musi być cieplej ubrany, potem może "chodzić" w samym krótkim, jeśli będzie upał

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
Czesto jest tak ze najpierw laduje sie na patologii a jak sie zaczyna rodzic trzeba sie spakowac i idzie sie na porodowke. Wiadomo pielegniarka pomoze z jedna torba ale jak w tym momencie nie ma faceta to trzeba czesc tobołkow dzwigac samemu co np przy skurczach moze byc uciazliwe.
No i rzeczy na wyjscie tez lepiej miec spakowane w domu i tz moze przywiezc w dniu wyjscia.
Przeważnie wiozą na wózku na porodówkę - wtedy torba na kolana, albo z tyłu wózka jest miejsce I nikt nie dźwiga
Mnie tak przywieźli z pooperacyjnej na zwykłą poporodową

Ja już mam chyba wszystko z wyprawki Czekam na kuriera z "pierdółkami" typu smoczki do butelki, patyczki, podkłady, wkładki laktacyjne (polecam!!!) itp. Jeszcze mam do zamówienia łóżeczko, już wybrane
Sporo rzeczy mam po Krzysiu, więc odpadło nam np. kupowanie wanienki, przewijaka, grzechotek itp.
I jeszcze zamówiłam kocyk Minky, dla K. nie miałam, a jestem go strasznie ciekawa Tzn. ten będzie właśnie dla Krzysia, jeśli się sprawdzi, to drugi zamówię dla Maleństwa
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:51
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:48   #1920
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:

Cóż na chamstwo nic nie poradzisz ,ja jestem strasznie drażliwa na takie głupie komentarze
Ja wczoraj od szwagra usłyszałam ,że "trzeba mniej jeść bo mi się przytyło " a przytyłam 5kg jak na 30 tc to chyba nie jest jakoś dużo swoją drogą on sam może się pokaźnym brzuchem pochwalić więc w odpowiedzi usłyszał ,że ja przynajmniej jestem w ciąży i jak urodzę to mi brzuch zniknie w przeciwieństwie do niego

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości