|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Bo skoro lecą Ci już dni z 31 tygodnia, to znaczy, że 30. się skończył |
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
jak okulista powie ze jednak bedziesz miala cesarke to pogadaj o tym z lekarzem na pewno Ci wszystko wyjasni i uspokoi a czytanie na necie to najgorsza rzecz jaka mozesz teraz zrobic ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() tym razem zapamietam
|
||
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Uhm....ja wiem, ale jakos mnie tak dzisiaj paranoja chwycila. Za duzo emocji.
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj kochana wiem ze moze byc ciezej jeszcze jak dojdzie do tego zmeczenie niewyspanie ale mysle ze damy rade, nie ma wyjscia
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać
ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1897 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. U mnie 21 stopni i jest w końcu czym oddychać
![]() Cytat:
![]() Co do ubioru, w razie upału zakładam spódnicę i jakąś koszulkę do tego ale gdyby było zimno pójdę chyba w jeansach ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/artykul,usg-ii...estr,55,1.html za 29tc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętam te momenty, gdy przyjeżdżaliśmy doglądać postępy prac w naszym mieszkaniu. Fajne uczucie za skończony 30 tc ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak trzymać ![]() zaczarowanadlaniego po prostu sił mi braknie na naszych chłopów no chociaż na czesć z nich...Ja też uważam ze powinnaś z nim pogadać na spokojnie...My też mniewamy ciche dni...ale to ja idę do drugiego pokoju i nie mam ochoty z nim rozmawiać...Wiem ze to nie jest zbyt dobry pomysł milczenie, ale w naszym przypadku jest lepsze niż kłótnia, bo w tedy jest goraco A własciwie dawno już tak nie było, przed ciąża wybuchałam, teraz czasem wolę go olać , uspokoić sie a potem jak już ochłone rozmawiam...Przynajmniej nie powiem słów których już nie raz załowałamU nas jest tak, ze my znamy sie na wylot, ja potrafię przewidzieć jak on sie zachowa w danej sytuacji i na odwrót, więc czasem celowo sie obrażam i strzelam fochy, bo w tedy wiem, ze przyjdzie i będzie mnie przepraszał (oczywiście jak jest jego wina) jak jest moja też umiem przyznać sie do błędu...
|
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dacie, ale pamiętaj, że warto rozmawiać Cytat:
Jak duży jest już synek? ![]() Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar Patrzcie, co zrobiłam wczoraj mamie na dzień matki
|
||
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=4257375322 zamówiłam sobie wczoraj taki zestawik pościeli, numer 21, pieluszki tetrowe i flanelowe , cienki kocyk, 2 pajacyki, materac przwijak , prześcieradło do wózka i takie tam drobiazgi itp...Wiec uważam kompletowanie wyprawki za rozpoczete w tym miesiacu mam zamiar zaopatrzyc sie też w wyprawkę do szpitala dla mnie i dzieck i spakowac torbę Tylko wolę sie upewnic co musze mieć wiec najpierw przejdę sie do szpitala po listę bo niestety na stronie szpitala nie ma ....A komode i łóżeczko kupię na początku lipca już nie moge sie doczekać kiedy przyjda mi te rzeczy
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-27 o 10:09 |
|
|
|
|
#1901 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Dzisiejsza pogoda daje oddech. Wczoraj umierałam po niedzielnej eskapadzie samochodem (200 km w jedną stronę). Jakiś czas temu pisałyście o rekcjach ludzi i ich komentarzach na temat ciąży i wyglądu itd. Otóż na urodzinach mojego Chrześniaka były rodzina żony mojego brata. Wiadziłam ich drugi raz w życiu (pierwszy raz na ślubie), a oni na dzień dobry. Jaka ty gruba jesteś!!!! Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok. Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata). Cytat:
Cytat:
Zuken przykro mi, myślalam ze jak się smaruje 2x dziennie rozne dobre kremy to wystarczy. Ja nie mam, ale martwie sie o jedrnosc po ciazy. Cytat:
Cytat:
Misia wyglądasz super Zazdroszczę.Spódniczka super. |
||||
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, jaka waga? Moja córcia tez podobna do taty..super że ciśnienie ok, oby tak dalej Cytat:
współczuję nauki...ja już chyba bym nie miała nerwów do tego... na szczęście taka typowa nauka już za mną poedukowac się zawsze można ale przynajmniej nie "na siłę"kiedy masz obronę? Masz juz termin?? |
||
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do proszku to zastanawiałam się nad Dzidziuś, ale jeszcze nie wiem. |
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to muszę już dzwonić i się umówić Aaa..no i gratulacje dla męża za zdany egzamin. Mam nadzieję, że nic mu nie grozi, ale nie dziwię się, że masz obawy Tak Zrobiłam kolację, potem na deser taki serniczek. Było jej miło Cytat:
My bylismy kilka dni temu u teściów i teściowa ani nie spytała, jak się czuje, ani jak Mała, tylko 'to ile już utyłaś?' Powiedziałam, że co to za pytanie i że nie gadam o tym, to była urażona. Już nie wspomnę o tym, ze po pierwszym prenatalnym byliśmy pokazać zdjęcia i tam było napisane ile ważę (a wtedy nie utyłam jeszcze nic) i moja teściowa mowi 'o to tyle teraz ważysz', na co teść 'łoooo, to niezły z Ciebie pączek'
|
||
|
|
|
#1905 |
|
Rozeznanie
|
Papryczka - nie martw sie na zapas. Na pwwno szpital otworza w terminie i urodzisz zgodnie z planem. Trzymam kciuki! Nie mysl o tym ale na wszelki zobacz inne szpitale w poblizu.
Ja nie puchne ale lubie pokrzywe. Ona jest bezpieczna w ciazy? Oooo malutka z tym laboratorium bo ja bym nie odpuscila tak latwo! MamaMarta dzieki za info. Na razie daje rade z wapnem ale w razie co tak zrobie ![]() Pozniej wejde na lapka to opisze jak bylo na Mamo to ja gdzie wygralam zestaw Yelp hihihihihihi i zobacze te cudne nogi mysi bo tu nic nie widac!!! Moni robaki to moga nawet w mace i ryzu ci sie gromadzic. Trzeba naprawde chyba zle trafic zeby tak sie stalo albo zasyfic porzadnie mieszkanie! W bobolandzie polecaja te materace mimo ze maja jeszcze 3 razy drozsze. Ja jako alerngik kupuje jednak inny bo ten moze uczulac. Zaczarowana Butter ma racje najgorsza jest ucieczka... A co do porodu mam to samo nastawienie. Rodzimy naturalnie bez komplikacji i w terminie. Gosia u nas na mamo to ja mowila babka ze jest bankowanie publiczne. Kasia gratki! Pentuerka - chamstwo i prostactwo. Trzeba bylo pow ze jestes w ciazy a oni na swoja otylosc jakie maja usprawiedliwienie?! Lekarz mi ost powiedzial NIE PRZYTYLAM TYLKO PRZYBRALAM PANI IZO! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, moja nauka niby tez nie na siłę - sama się na to zdecydowałam, bardzo lubię swoje studia, ale widzę, że w ciąży mi tak nie wchodzi do glowy terminu obrony jeszcze nie mam, bo nie dostałam zatwierdzonej pracy od promotorki, a termin ustalą mi dopiero jak oddam pracę w dziekanacie... A potem w przeciągu 2 tyg obrona...czyli myślę, że do 3 tyg. gdzieś tak. |
|
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ;-)
Uwielbiam pisać z tel Pocytowalam i wszystko mi znikło. Lenistwo moje laptopa mi się włączyć nie chce. :'( Angelika lekarz wspominał ze maja zamknąć oddział ale w kwietniu u w czerwcu otworzyć. A tu takie terminy. Angelika brawo dobrze ze ciśnienia ok i mały tez rosnie ;-). Zaczarowana koniec cichych dni. Pamiętaj ze Maluszek też się smuci a tego nie chcesz. ButterBear a co o waderku do kąpieli mówili ze Cię przekonali. Bo ha jednak chyba zostane przy wanience. Po pierwsze około 6 miesiąca wiadro jest juz za małe. A po drugie jak włoski myć ? Wiem że dziecku jest lepiej no ale.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka, ja nie pisałam nic o wiaderku do kąpieli. wręcz przeciwnie, ja na pewno kupię wanienkę
![]() Chyba Halinka pisała o wiaderku Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-27 o 10:52 |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z chęcią bym przygarnęła to ciacho
![]() Cytat:
Ludzie nie mają za nic kultury.Cytat:
Twoja Teściowa, to też potrafi wyskoczyć
|
|
#1911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sowki Cytat:
![]() ludzie nie maja wyczucia smaku luudzie juz tacy sa ze patrza na innych ale na siebie to juz nie trzeba bylo tez im ladnie odpowiedziec ale w sumie nie ma po co sie znizac do takiego poziomu ![]() Cytat:
jestem w szoku paczek to w sumie fajnie jak zamiast interesowac sie swoja wnuczka to na tapecie jest Twoja waga co za ludzie ![]() ![]() Cytat:
ja mam strasznie ciezki charakter przez to ze mialam niezaciekawe dziecinstwo ale staram sie z tym walczyc
|
||||
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że z tych emocji nie zapytałam o wagę! Ale jest ok, bo wszystkie mierzone narządy pokazywały się w dokładnym wieku ciąży, czyli 26t4d. Ja za to 1,5 kg od ostatniej wizyty i się wkurzyłam, bo wcześniej max 0,5 między wizytami tyłam, ale położna powiedziała, że to dziecko rośnie
A i mam jeść coś w nocy jak wstaję do łazienki, mam zbyt dużą przerwę w jedzeniu i stąd ketony w moczu się pokazały. Zaczarowana, coś ci napiszę jako dziecko pary załatwiającej swoje problemy przez ciche dni. Moja mama jest w tym mistrzem... jako dziecko tego nienawidziłam, dostawałam szału, jak ze sobą nie rozmawiali. A tata... na początku przepraszał, kupował kwiatki, ale po jakimś czasie przestał nawet zauważać, że mają ciche dni, bo każde żyło swoim życiem. Mama chodziła wściekła przez tydzień, a tata nie wiedział, że się kłócą, nie wspominając żeby mial wiedzieć, co jest powodem kłótni. Piszę ci to ku przestrodze. Teraz jest między nimi ok, są 40 lat po ślubie już, ale dopóki nie zrozumieli jak rozmawiać, było różnie. Ciche dni to ucieczka od problemu, a nie próba jego rozwiązania. Dobrze, że dostaniesz kartę, przecież zakupy w samoobsługowych sklepach można robić nie znając języka. A ty w ogóle wychodzisz czasem sama? Bo tak sobie myślę, że może ty swojemu tżtowi zarzucasz, że on nic nie robi, ale skoro ty nie wychodzisz, to on ma sporo do ogarnięcia spraw, jak chociażby zakupy. Nie usprawiedliwiam go, że nie posprzątał, ale on to może inaczej widzieć. Musisz trochę wyjść, małymi kroczkami, krótki spacer, drobne zakupy, potem z Małą będziesz musiała chodzić codziennie, lepiej powoli się przyzwyczajać. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto jest banalnie proste do zrobienia i szybkie. Serio. Dziś może wrzucę przepis na bloga Cytat:
Podobnie piękną sytuację mieliśmy, jak pojechaliśmy powiedzieć babci męża o ciąży. Ale temat moich teściów i ogólnie rodziny męża, to temat rzeka. Moni, super zakupy! Fajnie, że zaczęłaś z wyprawką ![]() Ja cały czas myślę, kiedy powinnam zacząć prać ciuszki
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy na działkę właśnie i oczywiście zaczęło padać :/ grrrrr
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Juz sie uspokoilam
. To chyba te ciazowe hormony, jak zwykle. Wypilam kubek melisy i juz moje nerwy maja sie lepiej. |
|
|
|
#1916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przepis wrzuć ;-) koniecznie A więc Halinka co Cię do wiaderka przekonało. ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daisy dot pewnie masz racje ale czytałam różne opinie o tych materacach, zresztą o każdych różnie pisza, ile ludzi tyle opini.... butter ,mi zostały poprawki pracy mgr bo chciała bym sie w lipcu bronić, ale mam tego kupę
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie do ogarniecia spraw jego jedyna sprawa do ogarniecia jest wziecie laptopa na poczatku miesiaca i zaplacenie rachunkow i tyle z jego ogarniecia spraw ![]() a z karta to sam jest sobie winny uwazal ze nie jest mi potrzebna nie musze miec pieniedzy bo on mi wszystko kupi co bede chciala wiec to tez sie nie sprawdza ale juz mu to powiedzialam i wyrabia karte zakupy moglabym sama robic ale skoro on uwaza ze to on chce trzymac kase to nie jest moj problem przeciez nie bede z nim ciagle o tym dyskutowac u nas praktycznie nie ma cichych dni ale przegial ostatnio i on dobrze o tym wie bo teraz pisze ze przegial i ze nie mysli ostatnio ale co to zmienia chce widziec efekty ze cos zrozumial no niestety moge wiecej od niego wymagac bo ciazy nie znosze dobrze a sama sobie nie poradze chyba tego od niego moge oczekiwac |
|
|
|
|
#1919 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Ja nadal w lesie z nadrabianiem... co Wy, w ciąży jesteście, że tyle czasu macie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
). Pamiętajcie, że w sierpniu różnie bywa, raz 30 stopni, raz 18...Cytat:
Cytat:
A rampersy też się przydadzą! Noworodek kilkudniowy musi być cieplej ubrany, potem może "chodzić" w samym krótkim, jeśli będzie upał ![]() Cytat:
Mnie tak przywieźli z pooperacyjnej na zwykłą poporodową ![]() Ja już mam chyba wszystko z wyprawki Czekam na kuriera z "pierdółkami" typu smoczki do butelki, patyczki, podkłady, wkładki laktacyjne (polecam!!!) itp. Jeszcze mam do zamówienia łóżeczko, już wybrane ![]() Sporo rzeczy mam po Krzysiu, więc odpadło nam np. kupowanie wanienki, przewijaka, grzechotek itp. I jeszcze zamówiłam kocyk Minky, dla K. nie miałam, a jestem go strasznie ciekawa Tzn. ten będzie właśnie dla Krzysia, jeśli się sprawdzi, to drugi zamówię dla Maleństwa
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-05-27 o 10:51 |
||||||
|
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Ja wczoraj od szwagra usłyszałam ,że "trzeba mniej jeść bo mi się przytyło " swoją drogą on sam może się pokaźnym brzuchem pochwalić więc w odpowiedzi usłyszał ,że ja przynajmniej jestem w ciąży i jak urodzę to mi brzuch zniknie w przeciwieństwie do niego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Bo skoro lecą Ci już dni z 31 tygodnia, to znaczy, że 30. się skończył 

.

Jakiegos pajaca i kocyk? Czy jakis komplet, spodnie, sweterek itp? Przeciez dziecko trzeba wlozyc do fotelika samochodowego, wiec nie zawine go w kocyk lub rozek.