W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 10:53   #1921
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Cóż na chamstwo nic nie poradzisz ,ja jestem strasznie drażliwa na takie głupie komentarze
Ja wczoraj od szwagra usłyszałam ,że "trzeba mniej jeść bo mi się przytyło " a przytyłam 5kg jak na 30 tc to chyba nie jest jakoś dużo swoją drogą on sam może się pokaźnym brzuchem pochwalić więc w odpowiedzi usłyszał ,że ja przynajmniej jestem w ciąży i jak urodzę to mi brzuch zniknie w przeciwieństwie do niego
Heee he eee dobrze mu powiedziałaś ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:57   #1922
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
rozumiem cie bo ja w cale nie mam łatwiejszego z podobnego powodu co ty....ale staram sie jak moge , aby moje dziecko ptrzyło na rodziców którzy nie skaczą sobie do gardeł....mam nadzieję ze mi sie to uda. A ze mój maż też nie miał łatwego i do najłatwiejszych ludzi nie należy to bywa różnie..Chociaz bardzo sie zmienił, przez te 7 lat jak się znamy, aj sam to określił, zycie ze mną nauczyło go spokoju....
nigdy nie dopuszcze do tego zeby nasze malenstwo mialo nieszczesliwe i pelne klotni dziecinstwo
zreszta my z Tz mamy to samo zdanie bo on tez nie mial zaciekawie w zyciu i na pewno do tego niedopuscimy
czlowiek uczy sie na bledach a ja w dzicinstwie wiedzialam i mialam przyklad jak nie powinna wygladac kochajaca sie rodzina

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Cóż na chamstwo nic nie poradzisz ,ja jestem strasznie drażliwa na takie głupie komentarze
Ja wczoraj od szwagra usłyszałam ,że "trzeba mniej jeść bo mi się przytyło " a przytyłam 5kg jak na 30 tc to chyba nie jest jakoś dużo swoją drogą on sam może się pokaźnym brzuchem pochwalić więc w odpowiedzi usłyszał ,że ja przynajmniej jestem w ciąży i jak urodzę to mi brzuch zniknie w przeciwieństwie do niego
i dobrze
niech sie szawgier zapisze na jakas silownie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:59   #1923
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

butter ,mi zostały poprawki pracy mgr bo chciała bym sie w lipcu bronić, ale mam tego kupę a nerwów coraz mniej, myślałam wczoraj z e wywalę komputer przez okno
Ojj..no to oby poprawki szybko poszły.
Ja nie wykluczam, że i u mnie będą jeszcze poprawki

Cytat:
Hej

No nie no, co ludzie mają z tym tyciem? Kurna, w ciąży jesteśmy, co w tym dziwnego?
jakoś sobie nie przypominam, żebym jakiejkolwiek kobiecie w ciąży powiedziała, że utyła. To kompletny brak taktu.

Z resztą tak samo brakiem taktu dla mnie zawsze było to, że jacyś dalecy znajomi pytali na ulicy, kiedy planujemy mieć dziecko

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:59   #1924
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie dziewczyny którym terminem bardziej sie sugierujecie z usg , czy od ostatniej miesiaczki?
U mnie jest bardzo duża rozbieżność, wg OM wychodzi 15.08, a wg usg 06.09 i od początku moja gin kazała się trzymać terminu z usg. A jak dla mnie to mogłabym urodzić zgodnie z terminem OM, bo przynajmniej TŻ miałby jeszcze trochę wolnego (nauczyciel).

Cytat:
myślisz ze piankowe są ok? czy lepiej kupić kokos-gryka..czytałam różne opinie i oczywiście zgłupiałam...jedni chwalą te zwykłe piankowe...a do gryki i kokosa sie zniechęciłam jak któras z was dodała fotę, co tam moze się gromadzić....
my raczej zdecydujemy się na piankowy, bo zasugerowałam się Waszymi opiniami i opiniami z internetu i myślę, że to będzie dobry wybór.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
On nigdy nie ma za mala czasu dla siebie, jego praca wyglada tak ze ma go az w nadmiarze ma przerwe godzinna wychodzi sobie cos zje wraca do domu i od razu telewizor. Nie interesuje go ze nie ma nic juz w lodowce ( otoz to do 18.30 mam tylko 1 sucha bulke ) a to on ma pieniadze a nie ja.
Nie interesuje go czy jest posprzatane jak ja sie czuje.
A ja sie nie boje wizji dziecka ?
Zostane po raz pierwszy raz mama i tez jestem przerazona bo bede musiala sobie z tym sama poradzic.
Wszystko jest na mojej glowie i mi sie to nie podoba zwlaszcza ze ostatnio coraz gorzej sie czuje fizycznie i psychicznie.
I powaznie zastanawiam sie czy nie wrocic do domu
No Kochana, tego to nie rób. To by Was jeszcze bardziej oddaliło i chyba całkowicie dobiło sytuację. Staraj się z nim jakoś rozmawiać, mów otwarcie o tym jak się czujesz, że potrzebujesz jego pomocy, że Ci zależy, że zaraz będziecie przecież rodzicami i chcesz stworzyć szczęśliwą i pełną rodzinę. Popatrz ile razy Twój TŻ udowodnił, że mu też bardzo na Was zależy, a to jakieś niespodziewane zakupy dla Małej, a to coś dla Ciebie, żebyś była elegancką mamuśką, a to Cię gdzieś zabrał na obiad czy kolację, przypomnij sobie jak się przejął jak się dowiedział, że możesz mieć cukrzycę ciążową. Ma chłopak przebłyski Pogadaj z nim i musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.
super wieści! I oby tak do samego końca ciąży

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar

Patrzcie, co zrobiłam wczoraj mamie na dzień matki
Ja mam za miesiąc obronę kolegium nauczycielskiego, do opanowania 40 pytań po angielsku i 20 po polsku. Jeszcze nic nie ruszyłam, ale chyba czas się za to zabrać.

A serniczek wygląda pysznie!

Chciałam się też pochwalić, że jesteśmy po wizycie i wszystko jest w porządku. Nie miałam robionego usg, ale słuchaliśmy serduszka Szyjka się trzyma, pani dr nie miała żadnych zastrzeżeń. Uspokoiła mnie, że twardnienie brzucha jeśli nie towarzyszą mu skurcze albo bóle krzyża i jeśli nie pojawia się częściej niż 10 razy na dobę to jest normalnym objawem. Za wagę nie krzyczała, chociaż od ostatniej wizyty przytyłam 1,9kg, a od początku ciąży 9 kg

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:01   #1925
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Z resztą tak samo brakiem taktu dla mnie zawsze było to, że jacyś dalecy znajomi pytali na ulicy, kiedy planujemy mieć dziecko
a wiesz co mi dziadek powiedzial jak bylismy w Polsce ?
ze moze tym razem uda mi sie donosic ciaze
bylam w szoku
mial szczescie ze Tz tego nie slyszal

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 11:02   #1926
zVenus
Zakorzenienie

Zmierzyłam brzuch bo akurat mi centymetr wpadł w ręce...94cm (pępek), nie pamiętam ile miałam ostatnio...
umówiłam się do położnej, spotkania indywidualne, zaczynamy od sali porodowej zaczynam 05 czerwca. oczywiście prywatnie ale myślę tak 4-5 spotkań jak radziła ginka i tyle.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:03   #1927
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Chciałam się też pochwalić, że jesteśmy po wizycie i wszystko jest w porządku. Nie miałam robionego usg, ale słuchaliśmy serduszka Szyjka się trzyma, pani dr nie miała żadnych zastrzeżeń. Uspokoiła mnie, że twardnienie brzucha jeśli nie towarzyszą mu skurcze albo bóle krzyża i jeśli nie pojawia się częściej niż 10 razy na dobę to jest normalnym objawem. Za wagę nie krzyczała, chociaż od ostatniej wizyty przytyłam 1,9kg, a od początku ciąży 9 kg

super

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 11:07   #1928
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest bardzo duża rozbieżność, wg OM wychodzi 15.08, a wg usg 06.09 i od początku moja gin kazała się trzymać terminu z usg. A jak dla mnie to mogłabym urodzić zgodnie z terminem OM, bo przynajmniej TŻ miałby jeszcze trochę wolnego (nauczyciel).

my raczej zdecydujemy się na piankowy, bo zasugerowałam się Waszymi opiniami i opiniami z internetu i myślę, że to będzie dobry wybór.

No Kochana, tego to nie rób. To by Was jeszcze bardziej oddaliło i chyba całkowicie dobiło sytuację. Staraj się z nim jakoś rozmawiać, mów otwarcie o tym jak się czujesz, że potrzebujesz jego pomocy, że Ci zależy, że zaraz będziecie przecież rodzicami i chcesz stworzyć szczęśliwą i pełną rodzinę. Popatrz ile razy Twój TŻ udowodnił, że mu też bardzo na Was zależy, a to jakieś niespodziewane zakupy dla Małej, a to coś dla Ciebie, żebyś była elegancką mamuśką, a to Cię gdzieś zabrał na obiad czy kolację, przypomnij sobie jak się przejął jak się dowiedział, że możesz mieć cukrzycę ciążową. Ma chłopak przebłyski Pogadaj z nim i musi być dobrze!

super wieści! I oby tak do samego końca ciąży

Ja mam za miesiąc obronę kolegium nauczycielskiego, do opanowania 40 pytań po angielsku i 20 po polsku. Jeszcze nic nie ruszyłam, ale chyba czas się za to zabrać.

brawo za wizytę!
ja też mam 9kg+ i wcale nie uważam że to dużo

mi z OM wychodzi 12.08 a z usg 14.08 więc nie ma dużej różnicy.
Stary 2014-05-27, 11:07   #1929
anius_7
Wtajemniczenie

I zapomniałam napisać, że pierwszy raz udało mi się załapać na testowanie z wizażem i dzisiaj dostałam odżywkę do włosów do testowania póki co wiem, że ładnie pachnie

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:12   #1930
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A więc Halinka co Cię do wiaderka przekonało. ;-)
Zobaczyłam je w końcu na żywo a nie tylko na zdjęciach. Pokazał obsługę dziecka od początku do końca jak kąpać w wiadrze i wyglądało to łatwiej i przyjemniej niż na zdjęciach czy poradnikach w internecie. A argument, że wiadro jest do pół roku mnie akurat nie rusza. W tym wieku dziecko już chyba trzyma samo głowę i mniej więcej kontroluje równowagę? Mam dużą wannę z półką i dużą miskę na pranie, poradzę sobie.

Cytat:
Hej
Tylko 5 kilo?! Zazdroszczę!
Swoją drogą, wydaje mi się, że pytanie o wagę powinno być chyba ostatnim, jakie się zadaje ciężarnym? Wiadomo, że ile to nie jest, żadna z nas nie jest zadowolona, ale to nie o to przecież w ciąży chodzi.
Przykro mi, że spotykacie się z takimi chamskimi komentarzami, mi nikt nic takiego nie powiedział.

W niedzielę miałam śmieszną sytuację. Byliśmy na błoniach i zachciało mi się loda a kolejka w lodziarni miała chyba kilometr. Kilka osób przede mną sugerowało mi, że skoro jestem w ciąży to powinnam iść bez kolejki i oni chętnie mnie przepuszczą, ale z przodu było kilka rodzin z dzieciakami, no przecież nie będę się wpychać w kolejkę przed dzieci więc powiedziałam, że dziękuję ale mogę postać. Patrzyli na mnie jak na wariatkę.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:12   #1931
zVenus
Zakorzenienie

dziewczyny, pytanie do tych które obserwują ruchy metodą Cardiffa.
o której godzinie najczęściej zaznaczacie (czyli o której te 10ruchów najczęściej się pojawia). U mnie zazwyczaj 10 lub 11. Ruchliwa ta moja istotka...czasem zapomnę policzyć ale czuję, że się dużo rusza więc NIE panikuję
Stary 2014-05-27, 11:13   #1932
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
osz Ty
jakie nogi
nie lubie Cie
pieknie wygladasz

sukieneczki cudne

kochana coreczka i kochany Tz

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

mysia Po pierwsze wyglądasz bosko Super prezenty dostałaś a sukienki są prześliczne
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Mysia Ty chudzinko slicznie wyglądasz i zazdroszczę figurki
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?
Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice
Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku
Dzięki dziewczyny.A co tych rozstepów i cellulitu to jest tak że faceci tego nie zauwazają i chyba tylko dla nas jest to wielki problem.
Malutka - to jest sukienka tylko przerabiana. Kupiłam ja jakis tydzień temu w Mohito i wziełam większy rozmiar aby brzuszek się zmieścił. A poniewaz dół tez był za szeroki to dałam do zwężenia krawcowej - mam taka zaprzyjaźniona krawcową co robi mi przeróbki za parę złotych.

Cytat:

A dla nas cos zostało?

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok.

Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata).

Misia wyglądasz super Zazdroszczę.
Spódniczka super.
Dzięki. Ludzie to chyba mówia takie głupoty z zazdrości bo innego wytłumaczenia nie ma. Najlepiej byłoby szybko jakąś ripostę strzelic ale czasami człowiek jest w takim szoku że dopiero po czasie przychodzi mu odpowiedź.
Jedna z dziewczyn pisał ze w takiej sytuacji odpowiedziała że jej te kilogramy przynajmniej po porodzie zejdą
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:18   #1933
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żebyś znalazła motywację do nauki

Co do wizyty, to super, że wszystko ok!
Ja mam więcej tych twardnień niż 10 dziennie, ale mój gin powiedział, że moga pojawiać się nawet raz na godzinę. No i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
a wiesz co mi dziadek powiedzial jak bylismy w Polsce ?
ze moze tym razem uda mi sie donosic ciaze
bylam w szoku
mial szczescie ze Tz tego nie slyszal
Ehhh..to wspaniały tekst też!!
To jak moja teściowa, której jak teraz powiedzieliśmy o ciąży, powiedziała 'ale obiecaj, że tym razem się uda i to się już nie powtórzy' (bo ja pierwszą ciążę też straciłam).

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:20   #1934
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Ojj..no to oby poprawki szybko poszły.
Ja nie wykluczam, że i u mnie będą jeszcze poprawki

No nie no, co ludzie mają z tym tyciem? Kurna, w ciąży jesteśmy, co w tym dziwnego?
jakoś sobie nie przypominam, żebym jakiejkolwiek kobiecie w ciąży powiedziała, że utyła. To kompletny brak taktu.

Ja mam wrażenie ,że niektórzy lubią się w ten sposób dowartościować

I pytań o dziecko od osób z którymi mam niewielki kontakt też nie nawidziłam , po porodzie pewnie zaczną się pytania o rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Tylko 5 kilo?! Zazdroszczę!
Swoją drogą, wydaje mi się, że pytanie o wagę powinno być chyba ostatnim, jakie się zadaje ciężarnym? Wiadomo, że ile to nie jest, żadna z nas nie jest zadowolona, ale to nie o to przecież w ciąży chodzi.
Przykro mi, że spotykacie się z takimi chamskimi komentarzami, mi nikt nic takiego nie powiedział.
Tak ,ale ja zaczynałam z kilkoma nadprogramowymi kg , teraz jestem na diecie z racji tej nieszczęsnej cukrzycy więc mam nadzieje ,że już mi zbyt dużo nie przybędzie

Cytat:
To jak moja teściowa, której jak teraz powiedzieliśmy o ciąży, powiedziała 'ale obiecaj, że tym razem się uda i to się już nie powtórzy' (bo ja pierwszą ciążę też straciłam).

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:24
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:21   #1935
mysia111
Zadomowienie

zaczarowanadlaniego- absolutnie nie strzelaj focha i nie wyjeżdżaj zostawiając TŻ samego Ucieczka niczego nie rozwiąże. Jeszcze bardziej oddalicie się od siebie. I najgorsze to tłumić w sobie negatywne emocje bo w końcu i tak kiedys wybuchniesz. Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Taka mega szczera. Pisze to mężatka z ponad 10-letnim stażem.
Niestety w małzeństwie nie zawsze jest cukierkowo i kolorowo (no, może na początku). Życie potrafi dac w kość i bez szczerych długich rozmów trwających czasami do późna w nocy daleko sie nie zajedzie.
I tak jak dziewczyny pisały dla Twojego TŻ to tez nie jest łatwy okres. Stresuje sie pewnie tym że jest głową rodziny, że będziecie na jego utrzymaniu (tzn chce na pewno zapewnic Wam wszystko co najlepsze), że będzie za Was odpowiadać itp.
Stary 2014-05-27, 11:25   #1936
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
tak juz mi karte wyrabiaja do jego konta wiec za niecaly tydzien powinnam ja miec

kurcze pewnie fajne uczucie jest jak sie jest na swoim
zazdroszcze tego planowania wybierania rzeczy
w ciazy jest ciezej ale domyslalam sie ze Tobie i tak sprawia to taka sama radosc

pewnie ze sie liczy czy to cos zmienia ze po piwach
wiadomo ze faceci jak troche wypija to sa bardziej wylewni do okazywania uczuc
To zanim dostaniesz kartę niech Ci zostawi jakąś gotówkę na ten tydzień i tyle!

Cytat:
Bardziej mi chodziło o to, jak się czujesz psychicznie
Zaczarowana, jesteście młodzi, warto uczyć się pracować nad związkiem.
Może Cię nie pocieszę, ale jak pojawi się dziecko, to może być jeszcze ciężej.

Ojej.
No tak, czytanie o powikłaniach to nic dobrego. Te powikłania i komplikacje zdarzają się bardzo rzadko. Na pewno wszystko będzie dobrze

Gosia, ja też nie 'obchodziłam' dnia matki. A najlepsze, że gadaliśmy coś o Małej, a mąż do mnie 'no ja to bym w tym roku właściwie już mógł obchodzić dzień ojca'. No myślałam, że mu łupnę. I mówię 'no tak, a dziś jest dzień matki, wiesz? ja też jestem już mamą'...to mi powiedział, że smutną miną 'oj,.no mogłem Ci kupić kwiatki'....no tak, ale nie kupił
Hahaha dobre, on może ale Ty jeszcze nie..
Stary 2014-05-27, 11:26   #1937
papryczka160
Wtajemniczenie

H4alinka a jak myje się głowę w tym wiaderku ?;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-05-27, 11:28   #1938
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
i tyle w temacie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 11:32   #1939
mysia111
Zadomowienie

Mnie te wiaderka przerażaja
Stary 2014-05-27, 11:33   #1940
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mnie te wiaderka przerażaja
ogladalam filmiki jakos nie przemawia to do mnie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 11:45   #1941
papryczka160
Wtajemniczenie

https://wrytmiekobiety.pl/exercise
To po porodzie Ewka będzie z Nami codziennie ;-)

Stary 2014-05-27, 11:47   #1942
motylek_555
Raczkowanie

Hej Kobietki
Chwalę się moim wczorajszym prezentem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0466.jpg (38,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0464.jpg (34,8 KB, 44 załadowań)
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:49   #1943
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

super koszulka super brzuszek

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 11:55   #1944
Tajgusia
Raczkowanie

Hej, dziewczyny ja półtora roku temu kupiłam to wiaderko za łącznie około 200 zł razem z tą obrotową podstawą. Wszystko fajnie wygląda na zdjęciu. Mały był w nim kapany raz a potem poszliśmy kupić wanienkę ze stelażem. Moje uwagi po pierwsze trzymanie dziecka i mycie w jednym są nie lada wyzwaniem. Nie ma jak umyć dobrze główki a umycie fałdek przy pupie jest jak dla mnie niemożliwe. Nam dziecko co chwilę uciekało z rąk a do tego było niedomyte. Wiem, że są ludzie zadowoleni z wiadra ale u nas posłużyło jako kosz na pieluszki
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:56   #1945
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana jesteś. Ale tak jak pisałam w sklepowym lusterku już tak fajnie moje ciało sie nie prezentowało.

Przekochaną masz córę.

Sandałki są z tamtego roku - kupione w Kazarze.
Kurcze uwielbian tego typu sandalki i nie moge takich znalezc ... mialam takowe z GAP i zaliczylam plyte chodnikowa, ktora rozerwala rzemien bucika i ...du...pa

Cytat:
osz Ty
jakie nogi
nie lubie Cie
pieknie wygladasz

sukieneczki cudne

kochana coreczka i kochany Tz

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

dla Tz
a to chyba normalne kazda by sie bala na Twoim miejscu
ma za wiele do stracenia wiec na pewno nie bedzie szalal i bedzie uwazal

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

hahahahhahahahaha
kazdy ma jakies ' odpaly ' w ciazy
usmialam sie

kochana ksiezniczka
ja juz sie nie moge doczekac az moja cos takiego powie
mam nadzieje ze bede najlepsza mama na swiecie
Dzieki dziewczyny!
Zaczarowana bedziesz super mama!

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Sprawdzalam po kilka razy ktore ziola sa bezpieczne w ciazy. Pokrzywa na bank jest OK poza tym zawiera zelazo i wapn, co w ciazy jest potrzebne. Pije tez melise, miete pieprzowa, skrzyp.
Zaraz sobie zaparze pokrzywy, bo puchne okropnie...

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ja mialam na poczatku to i to i zostalam przy bepanthen (masc nie krem), jakos szybciej lagodzi wszystko. Do tej pory jak sama mam problem z sucha skora na dloniach czy nawet twarzy to stosuje wlasnie bepanthen.
Moze wyprobuj obydwa, jak Ci spasuje alantan to zostan przy nim, wiadomo ze lepiej mniej zaplacic, ja sie jednbak tak przyzwyczailam , ze dla mnie nic innego nie istnieje jak bepanthen i juz
Mam w domu alantan i dokupie na extra odparzenia Sudocrem.

Cytat:
ale ja wam laski zazdrocze tych figur, ja przy was wygladam jak hipopotam
venus, przepiękny brzuszek a figurkę już wcześniej podziwiałam i zazdrościłam
mysia jaka ty szczuplutka jesteś bardzo zgrabne masz nogi
sexi mamy normalnie
pewnie na ulicy tłum wielbicieli sie oglada za wami

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Miejmy nadzieje, wydaje mi sie że nasze nastawienie jest tez bardzo wazne
Dzieci też są różne, jedne spokojniejsze inne mniej, ja sie czasem obawiam, ze moje odziedziczy po mamusi płaczliwośc A z racji tego ze mamusia jak była mała miała kolkę to ponoć nieźle dawała czadu
Oj siostry mi opowiadały, że nie miały na mnie sposobu co by ze mna nie robiły ja płakałam A jak już z tego wyrosłam to byłam bardzo żywym dzieckiem nie umiałam usiedzieć na tyłku ponoć, zreszta dowodem sa moje liczne blizny po zszyciach, głowę też trzy razy miałam zszywaną więc luz ale może pójdzie w męża on przeżył mniej przygód niż ja

justa z pewnością masz taka fajna córeczkę bo ją dobrze wychowałas, tylko pozazdrościć że macie takie fajne pocieszki
Bardzo Ci dziekuje za takowe slowa !

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedstawiam Wam mojego synka Michałka. Dzisiaj rozpoczęliśmy 30 tydzień
Brawo za brzuszek!!!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Strona mi nie działa, ale dzięki za info

Możesz jeszcze spróbować kupić masło shea, z tego co kojarzę to ono jest najlepsze na rozstępy z naturalnych mazideł, a przynajmniej już żadnej chemii nie będziesz sobie dokładać, skoro ona i tak zawodzi ew. olej ze słodkich migdałów na mega nawilżenie i na rozstępy też trochę powinien pomóc. Wyjdzie taniej niż te wszystkie kremy

Ja sprawdziłam, że długie spódnice na gumce (kiedyś o tym pisałyśmy) spokojnie da się pod brzuch założyć, tylko przez to, że są niżej z przodu, to się robią dłuższe i trzeba tą gumę z przodu zawinąć pod spód i jest ok więc może krótkich szukaj też na gumce?

A niestety, kierowcy się nie rozglądają. Nie będę pisać, jaką sytuację miał mąż w zeszłym roku, ale zastanawiał się po niej, czy w ogóle skutera nie sprzedać. Póki co nie jeździ.

Tak tak, też zauważyłam, że ten kryzys na szczęście przechodzi, znowu się sobie podobam cieszę się, że i u Ciebie przeszło

ehh niedobrze że się tak u Ciebie dzieje. Daleko masz do zwykłego sklepu (samoobsługowego)? Powiedz żeby zostawiał Ci pieniądze na jakieś drobne zakupy i sama je sobie rób, chyba o kwotę przy kasie to się dogadasz?
Nie znam Twojej historii do końca, ale z tego co wyłapałam, to przyjechałaś tu za nim i rzuciłaś wszystko, a teraz chcesz wracać do domu? Musicie o tym pogadać...

U mnie wczoraj też była mega burza, lało przez parę godzin. Później musiałam trochę pojeździć po mieście to miejscami ledwo się dało przejechać.
Byliśmy na szkole rodzenia było spotkanie organizacyjne, babka od krwi pępowinowej i ćwiczenia. Jeśli chodzi o krew pępowinową (ona była z tego największego banku) to okazuje się, że bankowanie publiczne nie istnieje, bo ministerstwo nie wyraziło zgody/nie dało pieniędzy czy jakoś tak. Były tylko dwie akcje czasowe w zeszłym roku, a tak to nie ma i w tej połowie roku na pewno to nie istnieje, może na jesieni się coś zmieni. Laska twierdziła, że pobrana ilość krwi jest tak 'namnażana', że wystarcza na przeszczepienie dla kogoś o wadze ponad 200 kg. Ale po tym artykule, na który kiedyś trafiłam niestety już w to nie wierzę. Gdyby jednak któraś z Was była zainteresowana, to z okazji dnia matki do końca tygodnia jest jakaś promocja, przy której się oszczędza w sumie 1100 zł - podobno wszystko jest opisane na ich stronie.

Coś się w końcu dzieje w moim mieszkaniu wczoraj zawiozłam tam męża, bo nie szedł do pracy i posiedziałam sobie dwie godziny na balkonie. Byłam tak szczęśliwa przez napawanie się własnością przestrzeni, że nic kompletnie mi nie przeszkadzało mało wygodne krzesło, dym z grilla lecący prosto na mnie, perspektywa że jak mi się zachce siku to nie mam gdzie, bo nie ma łazienki nie mogę się już doczekać kiedy w końcu tam zamieszkamy.
Tylko zła jestem bo dostaliśmy rachunek za gaz, piec jest nawet jeszcze nie podłączony i zużycie wynosi 0,00 a abonament i opłaty stałe za dwa miesiące to ponad 120 zł :/
W niedzielę kupiliśmy połowę sprzętów do kuchni muszę zamówić pozostałe, niestety jest problem z lodówką ale mam nadzieję, że uda się ją sprowadzić
Poza tym stwierdziłam, że dopóki jestem na chodzie to zacznę nas pakować, mamy masę rzeczy których na co dzień nie używamy, a nie będę potem jeszcze tego zwalać na męża. Spakowałam wczoraj dwa kartony książek i zaczęłam się zastanawiać, czy można same ciężkie rzeczy do jednego kartonu tak ładować no ale będą musieli sobie radzić. Spakuję książki, zimowe ciuchy, szkło którego nie używamy, wszystkie bibeloty. Potem będzie mniej roboty a poza tym czuję, że coś się dzieje i przybliża nas to do celu
Z okazji dnia matki mój nie pomyślał nawet o życzeniach, ale w niedzielę dostałam kwiaty bez okazji (pierwszy raz od myślę jakichś 6 lat ). Nie wiem czy to się liczy, bo jak je kupował to był po kilku piwach ale niech mu będzie, wszystko trzeba doceniać...
Najwazniejsze, ze jestescie juz na swoim!!! Pomysl o perspektywie wlasnego M! A z gazowania jest tak jak z bankami

Cytat:
Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Brawo dla synusia! Grzeczny chlopczyk!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:01   #1946
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
super koszulka super brzuszek
Dziekuję Zaczarowana Twój brzsio też sliczny

A co do TŻ, to tak jak piszą dziewczyny - warto rozmawiać. Ja, mimo, że jestem znacznie od Ciebie starsza ciągle się tego uczę, mam taki charakter, że "jak nie to nie, sama sobie poradzę" i bywało tak, że potrafiłam się nie odzywać przez dłższy czas, ale nie z moim mężem takie numery, on stara się załatwiać konflikty od razu, albo daje nam chwilę na ochłonięcie po jakiejs burzliwej dysksji, dobrze, że tak jest, bo gdybyśmy oboje mieli taki charakterek jak ja, to dziekuje choć, jak już wspomniałam uczę się i na pewno jest już milion razy lepiej niż na początku naszego związku.
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:03   #1947
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
fajny!
i brzuch i prezent

ja nic nie dostałam...już dawno...hmmmmmmmmmm
Stary 2014-05-27, 12:03   #1948
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, takie podejście bardziej mi się podoba Dacie, ale pamiętaj, że warto rozmawiać

Super!!!
Jak duży jest już synek?

Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Dzisiejsza pogoda daje oddech. Wczoraj umierałam po niedzielnej eskapadzie samochodem (200 km w jedną stronę).

Jakiś czas temu pisałyście o rekcjach ludzi i ich komentarzach na temat ciąży i wyglądu itd. Otóż na urodzinach mojego Chrześniaka były rodzina żony mojego brata. Wiadziłam ich drugi raz w życiu (pierwszy raz na ślubie), a oni na dzień dobry. Jaka ty gruba jesteś!!!!

Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok.

Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata).

Dobrze wiedzieć. Dzięki za info z pokrzywą

Zuken przykro mi, myślalam ze jak się smaruje 2x dziennie rozne dobre kremy to wystarczy. Ja nie mam, ale martwie sie o jedrnosc po ciazy.

Kupiłam juz bepanthen ale dobrze wiedziec ze jest tanszy odpowiednik.

Misia wyglądasz super Zazdroszczę.
Spódniczka super.
Przepraszam bardzo ale buraki, jak tak mozna powiedziec kobiecie w ciazy!!! Ja mam swiadomosc, ze przytylam i zle sie z tym czuje, ale nie potrzebuje potwierdzenia tego faktu! Tym bardziej od osob postronnych! 6 kg to naprawde malo!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:05   #1949
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana myślę, że powinnaś porozmawiać z tż-tem i wprost mu powiedzieć czego Ty chcesz i czego od niego oczekujesz... Póki co wydaje mi się, że siedzisz nadąsana i się do niego nie odzywasz bo duma Ci nie pozwala... Piszesz, że masz jedną suchą bułkę do jedzenia a jego o pieniądze nie poprosisz? Przecież tak nie może być kochana:/ Jesteśmy dorosłymi ludźmi i musimy nauczyć się ze sobą rozmawiać, o wszystkim

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Super

pentuerka co za buractwo z tej rodziny tż-ta... Ja bym na pewno coś głupiego im dowaliła

motylek śliczny zgrabny brzusio I koszulka super, brawa dla tż

Ja sobie siedzę i oglądam Titanica hehe Właśnie uderzyli w górę
Czekam na tż-ta aż wróci z pracy i coś porobimy bo mi się jakoś nudzi Taka pogoda, że nic tylko spać...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:05   #1950
zVenus
Zakorzenienie

16 dni i prawie 2tys postów to w połowie czerwca kolejny wątek...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości