Scent Bar LII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 21:09   #4531
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dziękuję ale to chyba jeszcze nie czas na życzenia

Za wcześnie pochwaliłam się z tą nogą, że ok, teraz dopiero napierdziela tak, że po domu boso łażę, bo nawet kapeć mnie uciska w obtarte miejsca

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-05-26 o 21:11
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:23   #4532
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. Rolmlecze Paluszki krabowe z awokado, kiełbachę lub jajo z macą (maca to nie chleeeb), brokuły + szynkę + oliwki itp. z pesto, zupki miso, jabłka... i sama nie wiem co jeszcze, jakoś w kółko to samo.
2. prosta rzecz, nie kupujemy, nie ma, nie jem TŻ też na diecie, wykluczył pieczywo i węgle okołoobiadowe. No i nieźle schudł, z 15 kg.
3. chętnie przyjmę wszelkie datki!
Żeby jednak nie było zbyt różowo to odstawienie pieczywa itp. wcale nie wpłynęło mi na wagę. Nijak nie mogę zejść do 50 kg.
Kongratulacje, wieeelki rispeeeect dla Was obojga - ja bym już zeszła na śmierć No i nie mogę z białkiem szaleć, bo nereczki mam kruche

Muszę organizm karmić węglem Inaczej mam zejście.

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Helikopter w zbożu - jak z filmu Choć oczywiście w zawale nie ma nic śmiesznego.

Ja też. Ba, inaczej wręcz nie umiem.
1.

2. Inaczej się nie da przecież

Cytat:
U endo jeszcze nie było mi źle ogólnie, tylko głowa ćmiła. Potem poszłam na zakupy i ledwo wróciłam. Ból głowy na pewno przez ciśnienie, bo leci właśnie. Mdłości zajadłam resztka jaglanej i przechodzą, może były z głodu?
A o zjazdach "kuffa-słabo-mi-zaraz-spadnę" oczywiście zapomniałam powiedzieć lekarce Na nast. wizytę pójdę z karteczką W całym życiu miałam tak całe 3 razy, a od 1,5 m-ca średnio raz na tydzień.

Ciężka sprawa Sałatki? Albo dania już takie jak na obiad?

Hmmm, może, może. Trzeba sprawdzić.
Nie mogę się nadziwić, ile rzeczy może się w człowieku popsuć
1. Tak myślałam Raczej nie z głodu, czegoś niedobór lub hormo. Podobno wydzielanie jakiegoś hormonu przed @ a spadek żeńskich działą migrenogennie, więc jeśli masz huśtawkę hormo to może to powód.

2. No nie jest lekko Sałatki na śniadanie - już to widzę, głodny nieprzytomny człowiek i mam robić sałatke. A ja zwłaszcza, gdyż sałatek nie robię prawie wcale. No chyba że mi się żarcie psuje

3.Tak samo ostatnio dumam nad tym. Jeszcze 10 lat temu myśleliśmy ze choroby dotykają innych, nei nas, my jesteśmy neizniszczalni, młodzi, wieczni. Chorowac będziemy lub nie na starość. W ogóle, jakie zmiany ciśnienia, bóle głowy, omdlenia, jak miałąm 18 lat nei wiedziałam co to zmiana ciśnienia, niż wyż, eeech marność. Ta biologia jest jednak górą

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
2. ja kiedyś nie miałam zaczęło się jakieś 3 lata temu po odstawieniu piguł nie wiem, może coś z hormonami, właśnie robiłam badania w tym test czynnościowy prolaktyny i po tabletce mam 14x więcej, gdzie jak czytam norma jest do 6x, ciekawe co endo powie

na mnie suplementy antytrądzikowo nie chcą działać cynk jem, wit b w duuużych ilościach, oleje... co prawda nie ogórecznik, ale może spróbować

od tygodnia zaczęłam jeść eksperymentalnie za namową koleżanki ostropest, chciałabym żeby oczyszczająco zadziałał też zewnętrznie...

widocznie nie dla Cię monotonia
czy uwierzysz, że ja od września jem dzień w dzień na śniadanie to samo no, może nie w 100% to samo, bo są małe wariacje na temat, ale bazą są płatki gryczane na wodzie plus dodatki - ale na słodko, nie wytrawnie... i wcale mi się nie nudzi mogłabym to jeść i 2 razy dziennie
1. No jak podłoże hormonalne to trzeba u gina/endo konsultować. Niemniej te kwasy gamma ponoć działają antyandrogenowo. Tak mi powiedziałą farmaceutka.

Ostropest jak oczyści to i pewnie wyrzut zewnętrzny będzie.

Ad śniadań - ależ uwierzę, ludzie tak mają. Sama też w miarę monotonnie. Jajka kocham na sniadanie. Ale nie 7x7. Kromeczki z masłem i pomidorcem to było to. Na słodko nie lubię i nie polubię. Owoce dżemy i inne bajery mogłyby nie istnieć dla mnie. Jogurt nei daje mi energii. Jaglana góra raz dziennie. Nie no bez chlebka nie odnajduję się.
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

Ooootóż, jadę do Katowic na warsztaty Sabbath

Kurcze, kieeeedy? bo widziałam coś ale nie mam fejsa? Jaki dzięń? Może bym się zmieściła ??????????????????

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-26 o 21:24
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:47   #4533
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kurcze, kieeeedy? bo widziałam coś ale nie mam fejsa? Jaki dzięń? Może bym się zmieściła ??????????????????
O tutaj wszystko Sabb pisze -sobota najbliższa 15-20 Choooodź!!!

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:03   #4534
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2.ale ja muszeu pomacać przed próbą włożenia , a na zabawy z szukaniem/przysyłaniem/odsyłaniem itp ni mom casu wiesz , coś wygląda cudnie i fogle , a bierzesz w rękę i okazuje się że a)materiał do luftu b)podeszwa niezginalna c)podeszwa za cienka , i od razu wiadomo że odpada . A jakbym kupowała to najpierw musi przyjść , potem się okaże że do niczego , potem zwracanie , niii , to nie dla mnieu nie mam czasu , muszę wejść , kupić i mieć .
Ja Cie rosumię, ja też tak wolę, ale że juz tak nie ma to się uelastyczniłam trochę i radzę sobie w inny sposób. Wszak boso chadzać nie będę a w szajsie moja noga nie postanie
Cytat:
O tutaj wszystko Sabb pisze -sobota najbliższa 15-20 Choooodź!!!
Ku dwa w morde szczelił czułam to, czułam to (acz miałam nadzieję, że to dalszy początke czerwca) Ideu na babskie urodziny.

No aaaaaaale może solenizantka zmieni plany? you never know

urcze jak kameralnie moje marzenie - można wszystkich bardziej poznac, etc etc

Ale tak rezerwować krzesło i się nie pojawić - lipa, wstyd i hańba.
Na spontana w razie logistycznego cudu - nie ma szans bo miejsc brak

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-26 o 22:12
Stary 2014-05-26, 22:57   #4535
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Matko Red z okazji Dnia Matki gratuluję zafasolkowania (ewentualnie tak już na przyszłość ).

Cytat:

oł noołłł, a ja już mam plany, za późno informacja się pojawiła

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:15   #4536
Murszafka

Ej, no weźcie, ja też już miałam plany...
Na dodatek w piątek mam pochlajparty, a rano trzeba wstać na pociąg...

Stary 2014-05-26, 23:25   #4537
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Murszę ja to bym noremalnie przyjechała dla Cię, by uścisnąć Twą dłoń

Ale od kilku miechów mam zapis w kalendarzu, i przyjaciółka dzwoniła potwierdzić w ubiegły weekend, i nie uwierzysz, ale cisnęłam ją eeeej po co na co czekać spotkajmy się w ten weekend (ubiegły) i logistycznie innym pasiło, za wyjątkeim głównej zainteresowanej bo szła na panieński także no słąbo się wykręcić A pogodzić czasowo - hmmmm tylko z wehikułem czasu. Ale kminię coś, jutro podzwonię. Myślę jak to zrobić bez teleportacji, zeby zjeść ciastko i mieć ciastko
Stary 2014-05-27, 06:09   #4538
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam akurat już od dawna planowane spotkanie ale pomyślę jeszcze nad teleportem

Miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-05-27, 06:34   #4539
Murszafka

No! To kombinować! :-D
A ja już na przystanku, radosne oczekiwanie -przyjedzie? Nie przyjedzie?
W sumie dzisiaj, to już sama nie wiem, która opcja lepsza, bo ulubiona koleżanka ma "37,2 i tak bardzo źle się czuje", że postanowiła wziąć zwolnienie do końca tygodnia. Ostatniego tygodnia miesiąca, co oznacza, że czarna doopa, to mało. Gdybyśmy były w komplecie i tak byśmy musiały siedzieć po godzinach, a teraz -nawet nie chce mi się o tym myśleć...

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Otóż autobus nie przyjechał. Także pracka od 7 mnie czeka.
Mam nadzieję, że z pociągami będę miała więcej szczęścia

Stary 2014-05-27, 09:06   #4540
skarbiatko
Zakorzenienie

Mursz z tym autobusem u Ciebie to jakieś jaja kosmiczne, toż jego więcej nie ma niż jest

spóźnione najlepszego dla wszystkich barowych mateczek

i nikt mnie nie obśmiał w barze z okazji foty u góry strony

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:03   #4541
Katty_p13
Piers do przodu

Skarbie no w życiu, ja wzdycham z zazdrości cały czas ...

Miłego
Stary 2014-05-27, 10:04   #4542
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

boś ładnie wyszła

Cudo! Muszę jechać na Słowenię
https://www.google.pl/search?q=Predj...w=1280&bih=697
Stary 2014-05-27, 11:52   #4543
neska951
Zakorzenienie

Joł joł snad zgagulca

Cytat:

To jakie pieczywo polecacie - bo dla mnie kromka z pomidorem to świętość

Ad cholesterol - nie znam sie, mówie jako lajkonik co misie o uszy obiło, kiedyś Karkki miała z tym wieloletnie problemy, miało to związek z woreczkiem żółciowym? Pęcherzem? czymś żółciowym, nie wiem czy nie z trzustką też ale chyba raczej opcja wątroba i żółć - coś tam się nie wchłaniało - niech sie medyczny wypowie. To tylko moje mgliste wspomnienia z tego co pisała Karkki.

Ad schuście, no cóż, nie do końca to samo, bo u mnie kwestia 10 cm, ale to nie licytacja Także ten teges, oby tarczyca, bo dietować nie zamierzam, czekam wciąż na wizytę, w czwartek. Ale zanim dojdzie do badań i wyników to potrwa. TSH rok temu miałam 2, 6 chyba, więc nie za ciekawie jak się dowiedziałam.

Red - też mam pomarszczoną klateu smuci mnie to niezmiernie bo zdradza już brak młodzieńczości. Wiem, ze to nie pocieszka, ale łączę się w bólu. Ja wiem, że to niby norma, i że nieuniknione, ale miałam nadzieję że stanie się to w ok 50tki Nie wiem, może wyjszło opalanie za czasów małoletnich w Hiszpańskim słońcu Eeech marność
1 ryżowe okrągłe wafle albo pieczony samemu na zakwasie

2 Byłam wczoraj u mojej ukochanej Pani dr w sprawie cholesteru,
Powiedziała mi że mam się nie martwić i tak też zrobię
Dostałam miesięczną kurację na zgagulca bo mnie morduje i zobaczymy...

3 2.6 to słaby wynik ja ma teraz 2.1 i jest to źle dostałam większą dawkę leków. W naszym ( nie wiem ile masz lat ... ) wieku najlepiej żeby było 1 i poniżej... No i ta Wit D endo powiedział że jet ważna dla tarczycy i ma wpływ na nią kazał suplementować przewlekle czyli cały czas...A czy ona wzrosła skontrolować po roku . Dodatkowo podobno wit D sprzyja chuściu wiec może sobie zrób jej poziom...

4 rozgrzeszam Cię z opalania moja klata nie opalana i też w paski. To raczej grawitacja

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
za to nieszczęścia chodzą parami
dziś rano schodziłam do piwnicy po samochód i jakimś pechem się pośliznęłam w płaskich sandałkach i wywaliłam: jedna nóżka poleciała do przodu, druga się podwinęła do tyłu, pierdykłam na nią i zjechałam kolanem i wierzchem stopy po szorstkim betonie w pierwszej chwili wyglądało paskudnie, ale szybciutko pokuśtykałam do domu, przemyłam i zdezynfekowałam i już krew nie leci i otarcia tylko powierzchowne, uff
Oj to bolało....

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Chlip. Cyc niewiele większy bo B ale zasypiać na boku uwielbiam. Na szczęście nie rozbieram się publicznie więc jest to do zniesienia.
To może trza spać w staniku podobno tak zagramanicąa robią...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
1. Szyja u mnei jeszce tfu tfu odpukać w niemalowane też gładka ale już wiotczeje
Mi wiotczeją poliki .... chomiki

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Znad bólu głowy i mdłości.
Oraz wielce miłej wizyty u endo (oraz mniej miłych jej wniosków)
A także kolejnego o mało niezjechania w nieświadomość - zaczynam się bać wychodzić sama z domu

Bosz, co zrobić, żeby przestało się chcieć wymiotować?
1 opowiadaj!

2 to zależy od czego te mdłości

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
pić napar z imbiru ale przede wszytskim znaleźć przyczynę zrobić badania.
Matko i córko Co na to endo? Nie skomentował/a?

A nie widzisz związku ze zmianą diety? Wynikami badań? Może organizm tak reaguje jak mu czegoś zabrakło?
Co na to lekarz?

Miałam omdlenia ale wyszło ze na tle spadku cukru i ciśnienia atmosferycznego. Ale ostatnimi laty względny spokój, niemniej nigdy nei miałam mdłości.
Ja tak mam notorycznie na wiosnę Teraz zobaczymy czy to od braku światła i związanymi z tym hormonami czy z niedoboru wit D

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
I nawet wiem co: nasza od wieków kotka oświadcza dwóm przybytkom z Bielska: "to mój dom, na wasz drapak i na was nie ma tu miejsca"

Ad. 1. Może problem ze schuściem jest u Ciebie nie w diecie, tylko w czymś innym? Ruch? Metabolizm? Hormony?
W wolnej chwili rzuć okiem na Tłuste życie, IMO dziewczyna mądrze pisze, może trafisz na jakiś trop?

Ad. 2. Bez zbóż da się wytrawnie Obiady nie stanowią problemu - mięso gotowane/smażone/pieczone, jajka, warzywa gotowane/smażone/pieczone, surówki, ryż, kasza gryczana itd. Kolacje i "międzyposiłki" - sałatki, surówki, owoce. Największy problem sama mam ze śniadaniami, bo jestem przyzwyczajona do ciastka do kawy, owsianek, kanapek. Ale da się: kasza jaglana w przeróżnych konfiguracjach, jajka na różne sposoby (omlety, jajecznica, na twardo, na miękko), banany, twaróg z ogórkiem/pomidorkiem, jogurty. Mnei wręcz brakuje słodyczy
ad 2 Zgadza się miałam przez prawie rok Negatywa na diecie bezglutenowej to nie jest trudne

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
2. nieee, chyba nie, nie wiem. Trwają działania ale efekty jeszcze nieznane Podziękuję jak coś zaskoczy No i działania są krótsze niż poprawa cery - dlatego pisałam, że to nie może być główną przyczyną.
To jakby co kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
1. Rolmlecze Paluszki krabowe z awokado, kiełbachę lub jajo z macą (maca to nie chleeeb), brokuły + szynkę + oliwki itp. z pesto, zupki miso, jabłka... i sama nie wiem co jeszcze, jakoś w kółko to samo.
2. prosta rzecz, nie kupujemy, nie ma, nie jem TŻ też na diecie, wykluczył pieczywo i węgle okołoobiadowe. No i nieźle schudł, z 15 kg.
3. chętnie przyjmę wszelkie datki!
Żeby jednak nie było zbyt różowo to odstawienie pieczywa itp. wcale nie wpłynęło mi na wagę. Nijak nie mogę zejść do 50 kg.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Zmieniając temat - czy ktoś czai się na najnowszy odcinek GoT? Ciągle pojawiają się jakieś lipne torrenty, co jest grane?
EDIT: ok, doczytałam se, USA wymyśliło jakoś dzień pamięci czy cuś i w tym tyg nie ma.
1 Jaką macę ? Bez mąki pszennej?
2 Nic nie wiem o GOT mam zaległości w oglądaniu ...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Może o TO chodzi? Clou jest w ostatnich akapitach.

.
Poczytam
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:14   #4544
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
U endo jeszcze nie było mi źle ogólnie, tylko głowa ćmiła. Potem poszłam na zakupy i ledwo wróciłam. Ból głowy na pewno przez ciśnienie, bo leci właśnie. Mdłości zajadłam resztka jaglanej i przechodzą, może były z głodu?
A o zjazdach "kuffa-słabo-mi-zaraz-spadnę" oczywiście zapomniałam powiedzieć lekarce Na nast. wizytę pójdę z karteczką W całym życiu miałam tak całe 3 razy, a od 1,5 m-ca średnio raz na tydzień.
Miałam kiedyś problem z B12 ale dostałam w zastrzykach...
Neurolog powiedział że z tabsów słabo się wchłania...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Muszę się zapisać na pływanie, bo jak na razie rehabilitacja dużo nie pomogła.
Na pewno cos tam rozruszała.... Ale żeby był efekt trza samemu ćwiczyć...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:

Drogi Baru, potrzebuję pomysłu. Wymyśliłam biżuterię - mam 8 dość grubych kółeczek w kolorze ciemnym stalowym i stwierdziłam, że fajnie wyglądałoby po cztery po obu stronach wetkniętego go środka pdłużnego kryształu, po czym oba końce z kółeczkami byłyby zamocowane do łańcuszka/rzemyka w formie kolii. Ale kryształu nie przewiercę z obu stron (ani nawet z jednej ) więc czego mogłabym użyć żeby było trochę podobne, podłużne i z dziurami lub od razu przewiercone? Hmm...
Może zrobić jakąś oprawę dla kryształu i wtedy go zamocować?? ?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:

Prześlij jej uściska

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
1.u mnie rodzinnie nic nie ma , tylko ja tak mam moim nieziszczalnym marzeniem od nastoletnich lat jest płaski brzuch bez buły pod pępkiem , od okresu dojrzewania mam fałdę jak pięcioródka albo i gorzej
2.rosumię
3.tarczyca ? rodzinna hiperlipidemia/hipercholesterolemia ? zaburzenia wątrobowo-żółciowe ? a może nabiał np żółty ser ?
4.2 to środek normy dla tsh , chyba że coś jeszcze w tarczycy nie gra ?
1 A może to nasz urok ta fałdka Ja już na swój przestaję narzekać bo poddał się bańkom, ćwiczeniom i diecie. Jest coraz lepiej i niech tak dalej idzie
3 tarczyca tak, 2 jest w środku normy ale jest jeszcze coś takiego jak norma wiekowa ( tak mój endo mówi) Jak dla kobiety w moim wieku powinno być 1 i mniej. Zresztą pół roku temu tsh było 0,5 i cholester ,trój w górnej granicy normy... Po pół roku i po ograniczeniach dietowych ( bo uznałam że górna granica cholesteru to i tak dużo) tsh jest 2,1 cholester i trój ponad normę, rano gęba opuchnięta, obrączki nie mogę zdjąć z palca.... Wątroby nie badałam ale jak to sprawdzić przez próby wątrobowe? .Może i być to rodzinne ale do końca nie wiem na 100 %... A jak to jest rodzinne to co to oznacza że cholester nie odkłada się w żyłach???
Żółtego sera nie jem prawie wcale może raz na 2 tyg( zauważyłam że jest sprzymierzeńcem migreny), masła też nie jem...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Za wcześnie pochwaliłam się z tą nogą, że ok, teraz dopiero napierdziela tak, że po domu boso łażę, bo nawet kapeć mnie uciska w obtarte miejsca
Mnie nadgarstek po wy... orła na hulajce boli do tej pory...
Przyjemność trza okupić bólem
Stary 2014-05-27, 12:18   #4545
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
maca straszie tuczy
Jadam raz na dwa-trzy dni kromeczkę to mnie nie utuczy

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Może zrobić jakąś oprawę dla kryształu i wtedy go zamocować??
Już machnęłam ręką na koncepcję, za dużo kombinowania, nieznany efekt.

Cytat:
To jakby co kciuki zaciśnięte

Jaką macę ? Bez mąki pszennej?
1.
2. różnie, raz razową a raz jakąś tam smakową np. pizzową albo cebulową. Ale nawet nie sprawdzam składu ani kalorii bo jak wspomniałam jadam kromkę raz na kilka dni.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:18   #4546
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Wlasnie wróciliśmy z Windsoru i butiku Jo Malone
Z Jo Malone jest jeden super zapach tylko zapomłam jak się nazywa
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nie ogladalam. W sumie nigdy nie oglądam
Ale dlaczego
Cytat:
Wróciłam do domu po calutkim dniu poza i co mnie przywitało? Zasikany drapak i podłoga koło niego Czasami mam ochoty wziąć wszystkie trzy futra i w tempie przyspieszonym wyeksmitować za okno, grrrr.
To powiedz kiedy a ja Ci powiem w którą strone żeby do mnie wpadły
Cytat:

I tak jest!! Ju zaczęła nową Panienkę i już się nie mogę jej doczekać, bo to tym razem ja Zawsze się nie mogę doczekać, ale tym razem, no wiecie...
Szczęściara
Cytat:
A ja powinnam spać na boku, a nie umiem.
Będziesz miała zmarchytakie jak ja
Cytat:
Bosz, co zrobić, żeby przestało się chcieć wymiotować?
Rzucie migdałów pomaga
Cytat:
będą foty?

Cytat:
Jak, gdzie, które

Snad pracunimam tak duszno że chyba dzis padnę

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:23   #4547
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

1. Tak myślałam Raczej nie z głodu, czegoś niedobór lub hormo. Podobno wydzielanie jakiegoś hormonu przed @ a spadek żeńskich działą migrenogennie, więc jeśli masz huśtawkę hormo to może to powód.

2. No nie jest lekko Sałatki na śniadanie - już to widzę, głodny nieprzytomny człowiek i mam robić sałatke. A ja zwłaszcza, gdyż sałatek nie robię prawie wcale. No chyba że mi się żarcie psuje

3.Tak samo ostatnio dumam nad tym. Jeszcze 10 lat temu myśleliśmy ze choroby dotykają innych, nei nas, my jesteśmy neizniszczalni, młodzi, wieczni. Chorowac będziemy lub nie na starość. W ogóle, jakie zmiany ciśnienia, bóle głowy, omdlenia, jak miałąm 18 lat nei wiedziałam co to zmiana ciśnienia, niż wyż, eeech marność. Ta biologia jest jednak górą

1. No jak podłoże hormonalne to trzeba u gina/endo konsultować. Niemniej te kwasy gamma ponoć działają antyandrogenowo. Tak mi powiedziałą farmaceutka.

Ad śniadań - ależ uwierzę, ludzie tak mają. Sama też w miarę monotonnie. Jajka kocham na sniadanie. Ale nie 7x7. Kromeczki z masłem i pomidorcem to było to. Na słodko nie lubię i nie polubię. Owoce dżemy i inne bajery mogłyby nie istnieć dla mnie. Jogurt nei daje mi energii. Jaglana góra raz dziennie. Nie no bez chlebka nie odnajduję się.

?
1 100% racji przed @ zawsze mam napady mdłości
Ale to już wiem że przez @ co nie umniejsza faktu że jak mnie to złapie w środkach komunikacji miejskiej to jest słabo...
Od siebie czyli z własnego doświadczenia dodam niedobór magnezu wapnia wit B12 , hiperprolaktynemia

2 To jedz na śniadanie to co lubisz ... Czemu nie?

3 No właśnie tak to jest człek zniszczalny jest niestety.
A jak jest tak jak u mnie że co wizyta to diagnoza poparta słowami że to już na podłożu ... o tu zapomniałam ja oni to fachowo nazywają no ...ale chodzi o to że to już starość ...
Stary 2014-05-27, 12:25   #4548
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
1.u mnie rodzinnie nic nie ma , tylko ja tak mam moim nieziszczalnym marzeniem od nastoletnich lat jest płaski brzuch bez buły pod pępkiem , od okresu dojrzewania mam fałdę jak pięcioródka albo i gorzej

tylko u mnie to rodzinne ile bym nie ćwiczyła, to fałdka nad pępkiem i duża o wiele większa pod pępkiem są

Co do spania w staniku, to już od roku śpię, bo podobno cycki się tak nie gniotą i skóa nie rozciąga, jak bez

Cytat:
Stary 2014-05-27, 12:31   #4549
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

tylko u mnie to rodzinne ile bym nie ćwiczyła, to fałdka nad pępkiem i duża o wiele większa pod pępkiem są

Co do spania w staniku, to już od roku śpię, bo podobno cycki się tak nie gniotą i skóa nie rozciąga, jak bez

1 ooo to może trzeba zacząć spać

2 Jak obiłaś kostkę lub kolano warto zawinąć je bandażem elastycznym ..
Stary 2014-05-27, 15:03   #4550
aileenn
Mother of Cats

Znad coraz realniejszej współpracy z nowym zleceniodawcą

Cytat:
Drogi Baru, potrzebuję pomysłu. Wymyśliłam biżuterię - mam 8 dość grubych kółeczek w kolorze ciemnym stalowym i stwierdziłam, że fajnie wyglądałoby po cztery po obu stronach wetkniętego go środka pdłużnego kryształu, po czym oba końce z kółeczkami byłyby zamocowane do łańcuszka/rzemyka w formie kolii. Ale kryształu nie przewiercę z obu stron (ani nawet z jednej ) więc czego mogłabym użyć żeby było trochę podobne, podłużne i z dziurami lub od razu przewiercone? Hmm...
Kryształy Swarovskiego? Tylko nie wiem, czy w nich można wiercić czy też kupuje się już ukształtowane... Albo tworzywo sztuczne udające szkło/kryształ?

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A Ty masz niskie ciśnienie tak? Może to być przyczyną, choć nie wiem czy te mdłości pasują do tego ale moja znajoma opisywała właśnie b.podobne objawy przy niskim ciśnieniu. Bo rozumiem, że cukier i tym podobne podstawowe badania zrobiłaś? I cionsza wykluczona?
A tak - ciśnienie pasuje Mam niskie od zawsze.
Tym podobne podstawowe badania powychodziły w normie kilka m-cy temu, cionsza wykluczona

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
czy uwierzysz, że ja od września jem dzień w dzień na śniadanie to samo no, może nie w 100% to samo, bo są małe wariacje na temat, ale bazą są płatki gryczane na wodzie plus dodatki - ale na słodko, nie wytrawnie... i wcale mi się nie nudzi mogłabym to jeść i 2 razy dziennie
Szacun. Miewam ciągi na jakieś potrawy, ale nigdy tak długich

Cytat:
ja nie mogę zejść w ogóle w dół wszystkie letnie ciuchy za małe z wyjątkiem jednej spódnicy w której mam postać siana kopicy
Współczuję, zbyt dobrze znam ten ból

Cytat:
2.normy i zalecenia się zmieniają z rozwojem wiedzy , sieciunia nie nadąża , niektóre laboratoria mają źle skalibrowany sprzęt i w związku z tym podają nieprawidłowe zakresy norm - urok wolnego rynku każdy se może urządzenie kupić i laboratorium założyć . Niby jest rejestr laboratoriów , ale wiadomo , jak jest ja ciągle się bujam z laboratoriami które mają złe normy żelaza dla didów , w związku z czym rodzice nie przychodzą w porę "bo przecież w normie" a naprawdę jest w połowie między dolną granicą normy a zerem
A więc to tak Zwykły człowiek nie ma szans się zorientować sam i przypuszczalnie - tak jak ja do tej pory - ufa wydrukom z laboratorium...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:32   #4551
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Mam nadzieję, że z pociągami będę miała więcej szczęścia
Tę twoją linię mogliby chyba równie dobrze zlikwidować, skoro i tak istnieje głównie na rozkładzie

A na kadzidlane warsztaty z Sabb w Krakowie w czerwcu przyjedziecie ktoś? Sabb fajna, kadzidła fajne, to jak?

Cytat:
Co przegapiłam?

Cytat:
Zaiste zacny zamek

Cytat:
3 2.6 to słaby wynik ja ma teraz 2.1 i jest to źle dostałam większą dawkę leków. W naszym ( nie wiem ile masz lat ... ) wieku najlepiej żeby było 1 i poniżej... No i ta Wit D endo powiedział że jet ważna dla tarczycy i ma wpływ na nią kazał suplementować przewlekle czyli cały czas...A czy ona wzrosła skontrolować po roku . Dodatkowo podobno wit D sprzyja chuściu wiec może sobie zrób jej poziom...
Witamina D też? Zaczynam myśleć, że łatwiej wymienić, co nie wpływa na tarczycę

Cytat:
2 to zależy od czego te mdłości

Nie, nie cionsza

Cytat:
Miałam kiedyś problem z B12 ale dostałam w zastrzykach...
Neurolog powiedział że z tabsów słabo się wchłania...

Oby u mnie się wchłaniała, nie chcę zastrzyków

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
To powiedz kiedy a ja Ci powiem w którą strone żeby do mnie wpadły
Serio? Bo znów zaczynamy szukać domu dla tych dwóch kotek po mamie M. Są kochane, ale nie wyrabiamy logistycznie, zwłaszcza w związku z potrzebą jednoczesnego remontu mieszkania w B. + pracy w sumie wsio ryba gdzie, ale zajmującej trochę czasu + studiów w Krk

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Rzucie migdałów pomaga
O! Dobrze wiedzieć

Potrzebuję bluzki (T-shirta, topu - jak zwał, tak zwał) bawełnianej (lub z minimalnymi domieszkami), czarnej, bez nadruków, wzorków, koronek itp., z krótkim rękawem i dekoltem odkrywającym niewiele więcej niż obojczyki. Ot, bazowe coś, co pasuje do niemal wszystkiego. Obeszłam 4 sklepy i nie znalazłam. (A nie: znalazłam w C&A, tylko że najmniejszy ichni rozmiar, czyli XS, wisiał na mnie, a przecież chudzinka nie jestem ). Miałam pecha, za słabe okulary czy po prostu takie rzeczy trzeba w sieci kupować?

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-05-27 o 15:33
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:22   #4552
Florens
Zakorzenienie

snad ok.400 zebranych ślimaków i końca nie widać
ale zastawiłam pułapki, a właściwie przynęty

nie nadrobię

nesko chyba jesteś jakąś moją zaginioną siostrą , b. podobne schorzenia mamy
a właśnie, masz też może zespół/objaw Rayno?

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:27   #4553
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
snad ok.400 zebranych ślimaków i końca nie widać
ale zastawiłam pułapki, a właściwie przynęty

nie nadrobię

nesko chyba jesteś jakąś moją zaginioną siostrą , b. podobne schorzenia mamy
a właśnie, masz też może zespół/objaw Rayno?
Ty lepiej pokaż trampki

Dostałam z wizażu odżywkę Fructisa do testów, przesyłka niepodpisana, już myślałam, że przez pomyłkę mi cos z allegro na domowy adres wysłali- mąż odebrał, byłaby wtopa

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:31   #4554
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Ty lepiej pokaż trampki

Dostałam z wizażu odżywkę Fructisa do testów, przesyłka niepodpisana, już myślałam, że przez pomyłkę mi cos z allegro na domowy adres wysłali- mąż odebrał, byłaby wtopa
a ło takie klik

28.05.2010
Stary 2014-05-27, 18:35   #4555
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
a ło takie klik
I jak, zadowolona?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:42   #4556
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
no bo piknie wyszłaś więc nie ma czego obśmiewać
Cytat:
Znad coraz realniejszej współpracy z nowym zleceniodawcą

Cytat:

A na kadzidlane warsztaty z Sabb w Krakowie w czerwcu przyjedziecie ktoś? Sabb fajna, kadzidła fajne, to jak?
ja bardzo chętnie tylko żeby data mi spasowała tym razem

Cytat:
też się zgłosiłam do tych testów ale oczywiście mnie nie wybrali
Cytat:
a ło takie klik
fajne

Znowu poszukuję kogoś kto za mnie posprząta

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-05-27, 18:49   #4557
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
I jak, zadowolona?
bardzo dzięki za polecenie
za pierwszym razem wyprodukowałam se pęcherze na pientach, ale to dlatego, że włożyłam je rozchełstane

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

fajne

Znowu poszukuję kogoś kto za mnie posprząta
ad1. no wiem

ad2. no dobra, ale Ty zbierasz ślimaki
i w sumie to fajna robota, tylko moja struna grzbietowa protestuje

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2014-05-27 o 18:50
Stary 2014-05-27, 18:52   #4558
Murszafka

Po 11 godzinach w pracy, czuję się, jakby mnie ktoś wyżął, ale zapomniał wyprać... Nie wiem, po co przyszłam na węgierski, będę tylko statystyki ilościowe poprawiać...

Stary 2014-05-27, 19:04   #4559
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kryste panie nie zauważyłam Wiesz ja z tych co to nie widzą lasu bo im drzewa zasłaniają
sooory nie patrzam na reklamy w ogóle

Aleś dziewka muoda

Cytat:

1 ryżowe okrągłe wafle albo pieczony samemu na zakwasie

2. 2.6 to słaby wynik ja ma teraz 2.1 i jest to źle dostałam większą dawkę leków. W naszym ( nie wiem ile masz lat ... ) wieku najlepiej żeby było 1 i poniżej... No i ta Wit D endo powiedział że jet ważna dla tarczycy i ma wpływ na nią kazał suplementować przewlekle czyli cały czas...A czy ona wzrosła skontrolować po roku . Dodatkowo podobno wit D sprzyja chuściu wiec może sobie zrób jej poziom...

3 rozgrzeszam Cię z opalania moja klata nie opalana i też w paski. To raczej grawitacja

4. Mi wiotczeją poliki .... chomiki
1. fuuuuuuuble Za to chuopinowi podsunę, on wcina ten śmierdzący tektur (ja jestem ciężki przypadek )

2. mam 33 latka Zgadza się To już wiem, dziękuję Wizażanka Flo i Polly i chyba ejszcze ktoś mnie uświadomił nie tak dawno

3. heh, jak nie urok ...

4. To też grawi i braki kolagenowe wiekowe co trzymajo szysko w ryzach booooosz ale się sypiemy

Cytat:
3 tarczyca tak, 2 jest w środku normy ale jest jeszcze coś takiego jak norma wiekowa ( tak mój endo mówi) Jak dla kobiety w moim wieku powinno być 1 i mniej. Zresztą pół roku temu tsh było 0,5 i cholester ,trój w górnej granicy normy... Po pół roku i po ograniczeniach dietowych ( bo uznałam że górna granica cholesteru to i tak dużo) tsh jest 2,1 cholester i trój ponad normę, rano gęba opuchnięta, obrączki nie mogę zdjąć z palca.... Wątroby nie badałam ale jak to sprawdzić przez próby wątrobowe? .Może i być to rodzinne ale do końca nie wiem na 100 %... A jak to jest rodzinne to co to oznacza że cholester nie odkłada się w żyłach???
Żółtego sera nie jem prawie wcale może raz na 2 tyg( zauważyłam że jest sprzymierzeńcem migreny), masła też nie jem...

1. Nieciekawie, brzmi niepkojąco

2. Ja dlategoż zrezygnowałam na jakiś czas z przyjemności rolkowania

Cytat:
1 100% racji przed @ zawsze mam napady mdłości
Ale to już wiem że przez @ co nie umniejsza faktu że jak mnie to złapie w środkach komunikacji miejskiej to jest słabo...
Od siebie czyli z własnego doświadczenia dodam niedobór magnezu wapnia wit B12 , hiperprolaktynemia

2 To jedz na śniadanie to co lubisz ... Czemu nie?
1. Oooo to może prolaktyna jest tym hormo co przed okresem robi nam źle, wcześniej o tym pisałam, ale nie pamiętaąłm nazwy hormo.

2. No bo jak jem co lubię to nie chuuuudnę

Cytat:
Tę twoją linię mogliby chyba równie dobrze zlikwidować, skoro i tak istnieje głównie na rozkładzie

1. co nie? Kpina jakaś i farsa.

2. Ja bym chciała bo Ty fajna
Stary 2014-05-27, 19:09   #4560
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dzięki za polecenie
za pierwszym razem wyprodukowałam se pęcherze na pientach, ale to dlatego, że włożyłam je rozchełstane
jesteś trzecią osobą która tak mówi (Dedi i ja ) Wszyscy się mnei pytają zawsze - jakie?

Cytat:
Po 11 godzinach w pracy, czuję się, jakby mnie ktoś wyżął, ale zapomniał wyprać... Nie wiem, po co przyszłam na węgierski, będę tylko statystyki ilościowe poprawiać...
Dziewszyno jak ja Ci współczuję, Ty jesteś jakiś męczennik - noremalnie pod górę, wiatr w oczy i kopanie leżącgo.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
a ło takie klik
Piękne Po prostu piękne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości