|
|
#2251 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja chyba alkoholikiem jestem bo mi dla kilku symbolicznych lykow nie chcialoby sie butelki wina otwierac
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boli ale co zrobić
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2254 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z desperacji wyjadlam wszystkie cukierki przezmaczone na imprezę |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojemu codziennie powtarzam żeby otwarł sobie piwo na wieczór jak ja usypiam Piotrka, bo wtedy bym się napiła, ale on nie rozumie aluzji |
|
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja robilam zakuoy na chrzciny to uwzglednilam oczywiscie moje zapotrzebowanie i kupilam odpowiednio wiecej ![]() Mam litr martini, ale jeszcze troche i bede mogla otworzyc bo moje kp idzie ku koncowi ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia - wielkie brawa za wygrana walke o kp
![]() Czy to na pewno watek mlodych mam? Tematy alkoholowe mocno dzis dominuja ![]() Mnie nie ciagnie do procentow. Ewa ma zdiagozowane zapalenie zatok. Malz z nia byl u lekarza i nie dopytal czy moze wychodzic, jesli nie ma goraczki. Jak bedziemy musieli kisic sie w domu kolejny tydzien, to nas wywioza do psychiatryka... Trisdom - zaleca sie siedzenie w domu czy niekonieczne? |
|
|
|
#2259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to chłop przecież, oni nie rozumieją Cytat:
![]() ale mam nerwa... od rana ukrop taki że się oddychać nie dało i czekałam na kuriera więc ze spaceru nici, jak kurier przyjechał i zdecydowałam się że nawet w ten gorąc wyjdziemy to przyszła burza chwalę się moim dzieckiem, a co!
|
|
|
#2260 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma conplanowac jak taka pogoda niestety Sliczna, a co to za kroliczek ![]() Taa to musze jeszcze skrzynke wodki dokupic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2262 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wariatki Rozumiem, że jak opieka społeczna będzie o Ciebie pytać mam mówić: "Ela? Jaka Ela? Nie znam człowieka"? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że będziecie uziemieni w domu, bo przy takiej pogodzie to rzeczywiście masakra. Tygrysku- a jak Twoje gardło? Ten uśmiech na pierwszej fotce mnie powalił! ![]() Widzę, że huśtawka już intensywnie używana ![]() U nas spokojny, fajny dzień, w dużej części spędzony na spacerach. Wieczór mniej fajny, bo TŻ ma dziś spotkanie firmowe i będzie wróci dopiero grubo po północy. W ogóle ten tydzień będzie beznadziejny, bo już do końca tygodnia będzie wracał o nieludzkich porach ![]() Dziecię już śpi, a ja chyba sobie trzasnę pedikiur. Narobiłyście mi ochoty na wino i czekoladę...
|
|
#2263 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Teraz mnie przerazilas i na prawde nie zartuje ![]() To teraz mam pytanie do wszystkich - jak usypiacie dzieci? |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemo zasypia albo przy cycku albo odłożony do łóżeczka ze smokiem. to na noc. w dzień czasem pomagam mu się wyciszyć na rękach i przysypiającego odkładam albo jak widzę, że ma już dość, to go kładę do łóżeczka, dostaje smoka i rzucam mu tetrę na oczy. chwilę walczy, podaję wyplutego smoka, wycisza się i śpi. |
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ wraca do domu nie tak późno, ale powiem szczerze, że miałam nadzieję, że zostanie w domu skoro ja chora... A najlepiej czekoladę Lindta z likierem lub rumem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw kąpiel, potem jedzonko, potem 3mam na rączkach i wyje (bo śpiewaniem bym tego nie nazwała) mu kołysankę. Jak już widzę że powoli odlatuje ale jeszcze nie zasnął to kładę go do łóżeczka. Czasem zasypia od razu a czasem muszę wchodzić kilka razy i dawać mu smoczka.
|
#2267 |
|
Moderator
|
Kurcze wszedzie przewija sie ten smoczek... Najpierw nie chcialam go dawac, a teraz zaluje ze maly go nie chce
![]() W szpitalu ladnie ssal ale ja sie balam ze piers odrzuci i teraz mam za swoje
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teqi spróbuj go normalnie odbić a potem uśpić na rękach albo znużyć jakoś...bujaczek, kołysanie, śpiew i pójdzie, raz się przełamiesz i będzie jak z mm
|
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślicie, że jak się ponarzeka na wizażu to się dziecko naprawi - Tequiba jak tak u ciebie? Od kilku dni ewidentnie się Gucio popsuł, po godzinie 16 jest już nie do życia. Poranki i południa super- uśmiecha się, pogada, ale popołudnia masakra. Wszystko mu nie pasuje, marudzi, jest śpiący ale dłużej niż godzinę nie umie spać. Najlepiej na rączkach, ale noszący musi chodzić , usiąść nie wolno No to se ponarzekałam.
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wieczorem Młoda dostaje butlę, buziaka na dobranoc, a później odkładamy ją do łóżeczka, włączamy karuzelkę, żeby grała spokojna muzyka, dajemy smoczek i głaszczemy przez chwilę po policzku, szepcząc "ciiiiiiiii". Czasem odjeżdża od razu, czasem zajmuje to nawet 20-30 minut. Przy tej drugiej opcji trzeba monitorować obecność smoczka w buzi, bo jej wypada i się złości. Taka ze mnie złośliwa małpa
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, ze dlaczego ta opieka? Ja nic nie pije No to wspolczuje, moze po tym tygodniu bedziesz tak zmeczona, ze nie bedziesz miala problemow z zasypianiem. Cytat:
Cytat:
No to to samo bedzie przy butli w nocy Ola usypia przy butli, odkladam i spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() I tak samo mamy ostatnio, do poludnia spoko, ale po 16 jest masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ja mojej zawsze daje tetre do raczki, a ona sie jakos nia pozakrywa i tez jej nie widaac jak spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2272 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
To powiedz mi - karmie go i on w pewnym momencie zamyka oczy i najpierw jest czujny (jak zabiore mu cyca to bedzie go szukal i sie denerwowal), ale po 10 minutach spi jak kamien. To w którym momencie go wziac do odbicia? Dodam ze on caly czas ciumka i nigdy cycka sam nie wypluwa - wychodzi na to ze ja jestem jego smoczkiem ![]() Cytat:
Marudzenie na poprawe dziecka polecam ![]() Moze jakis skok? ![]() Cytat:
![]() I oczywiscie nie masz mnie za co przepraszac - to ja dziękuję bo im wczesniej sie za to wezme tym lepiej
|
|||
|
|
|
#2273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tequiba - też tak myślę, że skoro usypia przy cycku to tak samo uśnie przy butelce. Gorzej tylko z usypianiem w dzień, bo wtedy smoczek się przydaje... Karolcia - piękne oczęta ma to twoje dziecko
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2276 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ela Ty moja pocieszycielko - kazdy Twoj post odnoszacy sie do moich rozterek zawsze dodaje mi skrzydel Szkoda ze blizej nie mieszkasz bo bym Cie z bombonierka odwiedzila (i ryczacym wozkiem of course |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak mocny sen ma Kacperek, czy go łatwo wybudzić po ostatnim karmieniu. Bo mój jak uśnie już snem nocnym to jak kamień.
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie jest to samo;-( chyba to pogoda ich męczy, bo rano i w dzień jest super, uśmiechy, gaworzenie, a od 16-17 nic nie pasuje;-( |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno nauczylabym go smoczka i jezdzic we wozku, bo ja wszystko wiem i umiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2280 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
W dzien sie az tak nie martwie bo jak jest zmeczony to zasnie na rekach, w chuscie czy hustawce - a jak nie chce spac to cycek tez nie pomaga ![]() Cytat:
![]() Bo nie wyobrazam sobie chodzacemu i mowiacemu dziecku dawac cycka na dobranoc
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

, usiąść nie wolno