Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 22:30   #4981
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Hej hej hej

Amelie, fajna ta gąsienica

Byou powiem Ci, że ominęły mnie mdłości czy coś takiego...tzn. może na samiutkim początku ze 2 razy się zdarzyło ale potem już cisza (na szczescie )
za pierwszą wizytę u dentysty!

Moderna, super że już lepiej z M

Cathlyn, super prezent no i teściowa

Hally_berry wielkie za chodzenie!

Kwiatuszku
, u nas jeszcze nie jest tak źle z histerią ale dziś mały nam dał popalić podczas zakupów w galerii Jak tak dalej będzie to koniec, jeździmy sami na zakupy a K zostaje z babcią.

Klementyna, Oliwka udanych wakacji w takim razie

---------
Czapki w domu? Eee u nas tylko w szpitalu dzieciaki nosiły.

My dziś pojechaliśmy po pierwsze buciki dla K - wybrałam takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...eciece-sandaly
Bardzo fajne są
Choć jak je przymierzaliśmy, TŻ mówi dobra bierzemy je, ile kosztują? A ja: 120 zł to miał minę Na szczescie mały na kasiorkę z urodzin.

Podobały mi się też troche bardziej zabudowane, ale nie było rozmiaru, musiałabym zamawiać u nich, potem jechać znowu a do galerii mamy 40km także nie opłacało się to.

A dziś zaczynam 4 miesiąc - brzuszek powooooli zaczyna rosnąć
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:49   #4982
cathlyn
Rozeznanie

demeter
super sandałki też mi się bardzo podobają, zastanawiałam się nad nimi, ale na razie się wstrzymuję z sandałkami.
(pamiętaj, że w deichmannie możesz na stronie zamówić buty z bezpłatną przesyłką, nie musisz nigdzie jeździć )
4 miesiąc ...
Jak ja miło wspominam ciążę Od 4 miesiąca właśnie, cud miód orzeszki, pełna energii, promienna, nic mi się nie działo, wyleczyłam się z wszystkiego co przed ciążą miałam Ale do 4 miesiąca był hardcore - na okrągła, to było pierwsze co robiłam jak wstałam - sprint do kibelka.

Przeczytałam artykuł Ale nie będę komentować dzisiaj (zmęczona jestem, idę spać). Z wieloma rzeczami się nie zgadzam.
Stary 2014-05-27, 22:54   #4983
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
demeter
super sandałki też mi się bardzo podobają, zastanawiałam się nad nimi, ale na razie się wstrzymuję z sandałkami.
(pamiętaj, że w deichmannie możesz na stronie zamówić buty z bezpłatną przesyłką, nie musisz nigdzie jeździć )
4 miesiąc ...
Jak ja miło wspominam ciążę Od 4 miesiąca właśnie, cud miód orzeszki, pełna energii, promienna, nic mi się nie działo, wyleczyłam się z wszystkiego co przed ciążą miałam Ale do 4 miesiąca był hardcore - na okrągła, to było pierwsze co robiłam jak wstałam - sprint do kibelka.
Wiem, wiem, że moge zamówić przez stronkę, ale chciałam przymierzyć jednak.
Oj to niedobrze, oby w kolejnej tak nie było

Wczoraj się dowiedziałam, że brat bedzie miał Alicję
Stary 2014-05-27, 22:56   #4984
cathlyn
Rozeznanie

Jakiej kolejnej ?!
To brat już wie, ciekawe czy u Ciebie też dziewuszka, fajnie by było
Stary 2014-05-27, 23:11   #4985
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Jakiej kolejnej ?!
To brat już wie, ciekawe czy u Ciebie też dziewuszka, fajnie by było
No jakby była
Licze, że za miesiac może uda sie poznac...
Stary 2014-05-28, 05:41   #4986
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Hejka z rana, widze ze swiatlo cala noc palicie,zadna nie zgasila....oj nie oszczedzacie.

Nadrobilam wczorajszy dzien,ale mialam tak zryty beret po calym dniu z klasa Oli,ze mi sie pisac nie chcialo. O ile dzieciaki super, fajne juz taka mlodziez z ktora mozna podyskutowac, tak organizacja naszych klasowych rodzicow dno. Od 6 lat jezdzimy na koncerty i jest wiadomo,ze na finale wreczaja kwiaty Pani od tanca i wychowawcy i maja dostac jakis drobiazg, ze dzieciom trzeba obiad zorganizowac..... oczywiscie zero zainteresowania. Przewodniczacy trojki z pretensjami, ze on ma kwiaty kupic,drobiazgi dzieciom, wczoraj po 8 rano juz go tak zrypalysmy z kolezanka ktora z nami jechala, ze w piety mu poszlo. Kwiatki padly dla pani od tanca, trudno takie dostala,dla wychowawcy biegalysmy kupic. Catering xslatwoalysmy po 8 rano, masakra. Mowimy debilom dzwonic do eychoeawcy bo czeka na informacje, e tam po co.....
Dzieciaki sie na koniec zryczaly a tanczyly cudnie.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 06:44   #4987
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nadrobilam wczorajszy dzien,ale mialam tak zryty beret po calym dniu z klasa Oli,ze mi sie pisac nie chcialo. O ile dzieciaki super, fajne juz taka mlodziez z ktora mozna podyskutowac, tak organizacja naszych klasowych rodzicow dno. Od 6 lat jezdzimy na koncerty i jest wiadomo,ze na finale wreczaja kwiaty Pani od tanca i wychowawcy i maja dostac jakis drobiazg, ze dzieciom trzeba obiad zorganizowac..... oczywiscie zero zainteresowania. Przewodniczacy trojki z pretensjami, ze on ma kwiaty kupic,drobiazgi dzieciom, wczoraj po 8 rano juz go tak zrypalysmy z kolezanka ktora z nami jechala, ze w piety mu poszlo. Kwiatki padly dla pani od tanca, trudno takie dostala,dla wychowawcy biegalysmy kupic. Catering xslatwoalysmy po 8 rano, masakra. Mowimy debilom dzwonic do eychoeawcy bo czeka na informacje, e tam po co.....
Dzieciaki sie na koniec zryczaly a tanczyly cudnie.
eh... przykra taka olewka.

dzień dobry!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 07:02   #4988
cathlyn
Rozeznanie

despa
brak słów... Nienawidzę, gdy ludzie olewają takie rzeczy - wiadomo, że ktoś to musi zrobić, a większość lubi zrzucać odpowiedzialność na innych, nic ich nie interesuje.

wczoraj byłam u pediatry i w poczekalni była ta układanka pani identyczna L. w ogóle olała, książęczki były ważniejsze ( i pani w recepcji.... :P )
Waga - 10,5 Wzrost 79cm. Waga słuszna mi się wydaje, jak na jej niejedzenie to i tak jestem w szoku
Stary 2014-05-28, 07:20   #4989
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Przeczytalam ale nie wyrabiam sie z niczym.

Klementyna - napisz mi te pyt o wyjazd na fb to ci odpisze bo zanim siade do kompa to na wizazu juz nie znajde.

Wklejcie moze artykul w klubie bo chyba ciekawy a tez pewnie nie znajde..

Bylismy wczoraj u neuro potem biegiem do pracy, ciezko pogodzic wszystko. Generalnie nie jest zle wiecej z kompa napisze. Kolejna wizyta za 3 mce a pierwszy wolny termin na pazdziernik. Ja oczywiscie nie o wszystko zapytalam... Wiecie moze jak to jest ze szczepieniem dzieci ze wzmozonym napieciem? Chodzi mi glownie o mmr teraz..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:43   #4990
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej,
Byou Zosia to ma chyba 3 a nie 2 lata;p Supeer gaduła i widze, ze despowa EMi goni U nas nadal poza mama, tata, dze, muuu, eee, aaa i łałłał- język kosmitów
Jedzemy w lipcu nad morze-strasznie sie ciesze udało nam się wynajac całe mieszkanie za groszowe pieniadze-jak na ceny nadmorskie. Strasznie się cieszę, bo nigdy nie byliśmy w sumie jeszcze na prawdziwych wakacjach w związku z tym mimo, ze do wyjazdu ponad miesiac kilka pytań dla doświadczonych kurortowiczek.
1. w czym dziecko powinno siedziec na plazy? golas, piluycha, kąpielówki
2. jakie niezbędniki musimy ze sobą wziąc?
3, jak podróz? mamy zamiar wyjechac w nocy ok 1-2, kąpac Go na noc i polozyc spac, a potem wybudzac, czy polozyc spac w ubraniu?
z czasem bede miec jeszcze wiecej glupokowatych pytań
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
klementyna to teraz czekamy na wakacje i pogodę a gdzie jedziecie i kiedy?

Pani bo mi się przypomniało pytałaś gdzie jedziemy my od 1 lipca okupujemy Kołobrzeg
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
dla Zosi i pani doktor

warto bylo
ciesze sie ze Marcel juz wydobrzal

troche tak

uff

gdzie jedziecie?

A ja jade w czwartek do Gdanska, a tu sie pogoda kiepsci moze na piatek na top trendy sie wypogodzi zeby nasze gwiazdy sie mogly polansowac na monciaku
Padam na ryjek. Dzis nie bylo drzemki, wiec caly dzien na wysokich obrotach.

Dobranoc.
Super! My sie wybieramy nad morze 29 czerwca i tez mam masę wątpliwości. Osobiście nie lubię jak dziecko jest na plazy całkiem gole, wydaje mi sie to nie higieniczne, szczególnie dla dziewczynek. Mam plan zeby Hania chodziła jednak w kostiumie, a jeśli będzie bardzo gorąco to w samej pieluszce. Kiedy będzie wchodziła do wody to bede jej zakładać pieluszki do wody, natomiast tak do zabawy i siedzenia na plazy normalne zeby sie nie odparzyla będąc długo w tamtej. My zabieramy taki rozkładany namiot mały z dcathlona.

Monika może zbierzesz w kupę jakieś rady ogólne,co jest ważne, zeby zabrać? Która tam jeszcze była nad morzem? Despa! Ty tez
Ciekawi mnie jak wyglada plażowanie z maluchem.

Tez zamierzamy wyjechać w nocy. Z tamtym fotelikiem było łatwiej,bo mozna było w nim dziecko do auta zanieść,a z tym to chyba na spiocha delikatnie jakos. Ubrać na pewno lekko do auta, najwyżej przykryć kocykiem.

Cytat:
despa
brak słów... Nienawidzę, gdy ludzie olewają takie rzeczy - wiadomo, że ktoś to musi zrobić, a większość lubi zrzucać odpowiedzialność na innych, nic ich nie interesuje.

wczoraj byłam u pediatry i w poczekalni była ta układanka pani identyczna L. w ogóle olała, książęczki były ważniejsze ( i pani w recepcji.... :P )
Waga - 10,5 Wzrost 79cm. Waga słuszna mi się wydaje, jak na jej niejedzenie to i tak jestem w szoku
Super waga i wzrost!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:00   #4991
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ladnie wazy
(czesto czytam, ze dzieci sie nie zaglodza, dobrze potrafia wyregulowac sobie ilosc jedzenia )

i jak rogaliki, zrobilas je wczoraj?

ciekawa jestem, z czym sie nie zgadzasz (odnosnie artykulu)

w ogole Waszego zdania, jak to w koncu jest z rola supermatki?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dziewczyny, gdzie znajde ladna kurtke przeciwdeszczowa dla chlopca? (najlepiej w kolorach niebieski, szary)

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wklejcie moze artykul w klubie bo chyba ciekawy a tez pewnie nie znajde..
wkleilam w klubie w temacie: na przyszłość

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-28 o 07:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:02   #4992
trolla2405
Rozeznanie

hejka
ja podczytuje na telefonie ale z pisaniem kiepsko

mały ostatnio przeważnie je z piersi raz w nocy i tyle. ale czasem ma akcje jak dzis, postanawiam nie dam drugi raz. i co? i od 5 nie spie, on juz kima drzemke. ja kolo 16 bede kapitan Nemo dzieki temu i nie bede wiedziala jak sie nazywa, ide po kawe,potrzebuję jak to pisała panika-> dożylnie

zaraz bedzie nowy wątek
Stary 2014-05-28, 08:03   #4993
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka
ja podczytuje na telefonie ale z pisaniem kiepsko

mały ostatnio przeważnie je z piersi raz w nocy i tyle. ale czasem ma akcje jak dzis, postanawiam nie dam drugi raz. i co? i od 5 nie spie, on juz kima drzemke. ja kolo 16 bede kapitan Nemo dzieki temu i nie bede wiedziala jak sie nazywa, ide po kawe,potrzebuję jak to pisała panika-> dożylnie

zaraz bedzie nowy wątek
hehe.. no ale raz w nocy to super!

tja.. w takim tempie moze do poludnia skonczymy ten watek
Stary 2014-05-28, 08:04   #4994
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dziewczyny, gdzie znajde ladna kurtke przeciwdeszczowa dla chlopca? (najlepiej w kolorach niebieski, szary)
1.ja też, sama prawda
2.zadajesz trudne pytania jak na moją pobudkę o 5
3. ja kurtkę znalazłam na ciuchach. jak ci cena wisi idź do sklepu sportowego
Stary 2014-05-28, 08:08   #4995
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
1.ja też, sama prawda
2.zadajesz trudne pytania jak na moją pobudkę o 5
3. ja kurtkę znalazłam na ciuchach. jak ci cena wisi idź do sklepu sportowego

tak do 100zl max., szkoda mi kasy na full wypas na razie, poki maly rosnie

w h&m nie ma nic sensownego niestety.. a innych sklepow to ja asortymentu nie czaje

ale sprawdze jeszzce ogloszenia drobne, moze cos wyhacze
Stary 2014-05-28, 08:10   #4996
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
hehe.. no ale raz w nocy to super!

tja.. w takim tempie moze do poludnia skonczymy ten watek
to ja dziś pomogę skonczyć

a propos artykułu,wymagań innych i ich oceny matek, rozmawiam dzis z pania od precelków bo poszlismy z mlodym po pieczywo na nozkach, pyta pani czemu tak wczesniej ja mowie ze rano wstał, cyca nie dałam to juz nie usnal bo głodny i spacerujemy o 6;30 a pani oczywiscie karmić jak najdluzej, bo dziecko zdrowe a ja na to ze ciagle ma katar wiec nic nie pomaga ale pani swoje, nosz kurde chciała mnie prostować..... przeciez wie lepiej, a ja już nie mam ochoty go karmić, ja mam ochotę się wyspać całą noc, a wieczorem wypić całego portera
Stary 2014-05-28, 08:17   #4997
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to ja dziś pomogę skonczyć

a propos artykułu,wymagań innych i ich oceny matek, rozmawiam dzis z pania od precelków bo poszlismy z mlodym po pieczywo na nozkach, pyta pani czemu tak wczesniej ja mowie ze rano wstał, cyca nie dałam to juz nie usnal bo głodny i spacerujemy o 6;30 a pani oczywiscie karmić jak najdluzej, bo dziecko zdrowe a ja na to ze ciagle ma katar wiec nic nie pomaga ale pani swoje, nosz kurde chciała mnie prostować..... przeciez wie lepiej, a ja już nie mam ochoty go karmić, ja mam ochotę się wyspać całą noc, a wieczorem wypić całego portera
no wszak inni wiedza lepiej, jak dlugo powinnas dziecko na piersi trzymac
idealny komentarz dotyczacy artykulu

a swoja droga, przy tak dlugim karmieniu (bo karmienie rocznego dziecka jest juz naprawde dlugie ) to indywidualna sprawa, kiedy sie to zakonczy - dziecko nie odniesie zadnych negatywnych skutkow - no moze oprocz kilku stresowych dni, bo przeceiz do tej pory mama byla na wyciagniecie .. sutka

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

no dziewczyny, raz dwa trzy.. 3 posty brakuja.. sprezac sie
Stary 2014-05-28, 08:22   #4998
alliw
Zadomowienie

Hej
A ja uwazam ze dobrze w tym artykule gadaja
Trolla, odstawiaj mlodego, oplaca sie dzis 7 godzin przesalam ciurem, a jak odstawie antybiotyk to piwka tez sie napije

Demeter, za 4 miesiac
Catlyn, za wymiary Lilki

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-05-28 o 08:24
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:24   #4999
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Trolla, odstawiaj mlodego, oplaca sie dzis 7 godzin przesalam ciurem, a jak odstawie antybiotyk to piwka tez sie napije
chyba nie musze pisac, ze zazdroszcze
ale moj M. jeszzce niegotowy niestety, mamy za duzo karmien dobowych

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

koncz wacpanie, wstydu oszczedz - jeszcze jeden post

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 08:25   #5000
alliw
Zadomowienie

To koniec!
Stary 2014-05-28, 08:26   #5001
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
ladnie wazy
(czesto czytam, ze dzieci sie nie zaglodza, dobrze potrafia wyregulowac sobie ilosc jedzenia )

i jak rogaliki, zrobilas je wczoraj?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

wkleilam w klubie w temacie: na przyszłość
W kappahl jest czarna cienka za 99 zł ale nie jest jakaś ładna szczególnie

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:26   #5002
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
To koniec!

przenosimy sie!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761720
Stary 2014-05-28, 09:49   #5003
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

My dziś pojechaliśmy po pierwsze buciki dla K - wybrałam takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/buty-dzieciece/00006001150361/sandałki*dziecięce.prod?r =5&c=3&filter_brand=elefa nten&orderby=topseller&st =PRODUCT&filter_cat=dziec iece%2Fbuty-dzieciece%2Fbuty-dzieciece-sandaly
Bardzo fajne są
Choć jak je przymierzaliśmy, TŻ mówi dobra bierzemy je, ile kosztują? A ja: 120 zł to miał minę Na szczescie mały na kasiorkę z urodzin.

Podobały mi się też troche bardziej zabudowane, ale nie było rozmiaru, musiałabym zamawiać u nich, potem jechać znowu a do galerii mamy 40km także nie opłacało się to.

A dziś zaczynam 4 miesiąc - brzuszek powooooli zaczyna rosnąć

Hej

brawo za 4 miesiac

buciki fajne chcialam takie mojemu kupic.. ale kupilam bartki jakies.. o takie
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-213870re.html fajne są i mały śmiga

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
panika czy to mowa o takich puzzlach?

Cytat:

tak do 100zl max., szkoda mi kasy na full wypas na razie, poki maly rosnie

w h&m nie ma nic sensownego niestety.. a innych sklepow to ja asortymentu nie czaje

ale sprawdze jeszzce ogloszenia drobne, moze cos wyhacze
http://www.smyk.com/cool-club-plaszc...a-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/playshoes-kurtka...a-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-kurtka...a-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/playshoes-kurtka...a-dla-dzieci-p

nie wiem jak takie coś Ci się podoba
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości