Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 17:29   #2341
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tez chce ta aplikacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I ja
Stary 2014-05-28, 17:31   #2342
Ela87
Zakorzenienie

Ciekawe jakie wykresy nam wyjda

Moja siora ostatnio sie pyta o ktorej Ola sobie robi drzemki i o ktorej jada moja odpowiedz : nie spi w ogole i je kiedy chce
Ona dwojke dzieci wychowala wiec miesiac temu na chrzcinach mowila mi
Zobaczysz z zegarkiem w reku bedzie Ci jadla i drzemki robila, juz powinna, bo ja tak mialam

U mnie zdarzaja sie takie 2-3 dni kiedy karmienie jest o podobnych porach inp jedna drzemka i kiedy juz pomysle, ze sie cos ustawilo, to znowu jest inaczej

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-05-28 o 17:33
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:43   #2343
elgie
Raczkowanie

U mnie są stale pory jedzenia czyli wstaje o 5-6, zjada butle, no i potem leci gdzies co 3 godz, czasem zje wczesniej, czasem później. Ostatnie karmienie robimy po kąpieli, wychodzi gdzieś kolo 20:15. No i w nocy, ale tu juz pelna losowosc, najczęściej je miedzy 2 a 3.
Tylko w ciągu dnia ja nie czekam na ryk, tylko daje butle jak mina te 3 godziny, no chyba, ze domaga się wczesniej, to oczywiście dostanie. Tak mi jest zresztą wygodniej, bo po na karmieniu sciagam pokarm i przez to robię to w miarę regularnie.
Jak sadzicie, może powinnam czekać aż będzie mega głodny? Na razie je 7 razy dziennie, może powinien rzadziej, np 6 razy
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:45   #2344
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Mleko sie nie magazynuje w cycach ono jest na biezaco produkowane
Oooo! Nie wiedziałam.

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was? Dzieci maja stale pory jedzenia w ciagu dnia? Z zegarkiem w reku maja przerwy czy jest taki misz masz jak u mnie? Pytanie do mm i do kp
U nas są mniej więcej stałe pory: 1.00, 5.00, 8.00, 11.00, 14.00, 17.00 i 20.00 z marginesem błędu ok. 1 godziny w dowolną stronę

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Kładziesz dziecko na leżankę i siadasz przy nim. Lekarz bierze sprzęt, smaruje żelem i przytyka do główki. Jeżeli jest wszystko ok to trwa to ze 3 minuty. Oczywiście jeżeli twoje maleństwo ma włosy (nie pamiętam czy ma) to będą pięknie wyżelowane ;p
Ma dość bujną czuprynkę, więc może wyglądać ciekawie

Cytat:
Jakie to by było piękne gdyby pory były stałe.... Patrząc na wykres (jak prawdziwy analityk mam aplikację) to losowość jest pełna.
Wiesz, że to się nazywa zboczenie zawodowe?
Przypomniało mi się jak w mojej poprzedniej pracy dziewczyny z księgowości wpisywały w Excela daty swoich miesiączek i napisały formułę, która liczyła im dni płodne i niepłodne

Cytat:
Moja siora ostatnio sie pyta o ktorej Ola sobie robi drzemki i o ktorej jada moja odpowiedz : nie spi w ogole i je kiedy chce

Cytat:
U mnie zdarzaja sie takie 2-3 dni kiedy karmienie jest o podobnych porach inp jedna drzemka i kiedy juz pomysle, ze sie cos ustawilo, to znowu jest inaczej
Bo jedyną stałą rzeczą w rodzicielstwie są ciągłe zmiany

Piszę posta na wizażu, a Młoda leży koło mnie w koszu mojżesza. Jak ziewa, kicha albo robi jakąś śmieszną minę przedrzeźniam ją, a ona się chichra Takie oto mamy popołudniowe rozrywki
Stary 2014-05-28, 17:56   #2345
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Tez chce ta aplikacje

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
I ja
Ja mam aplikację na telefonie, wybrałam darmową, ale się zastanawiam nad płatną, żeby móc pobierać dane i robić różne wykresy
A tak na serio to bardzo ułatwia mi życie bo nie zastanawiam się czy i kiedy karmiłam i jaka kupa była.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Ma dość bujną czuprynkę, więc może wyglądać ciekawie

Wiesz, że to się nazywa zboczenie zawodowe?
Przypomniało mi się jak w mojej poprzedniej pracy dziewczyny z księgowości wpisywały w Excela daty swoich miesiączek i napisały formułę, która liczyła im dni płodne i niepłodne
Ja zrobiłam irokeza po badaniu

Oj zboczenie zawodowe mam ogromne. Jak sprawiłam sobie kota to był co tydzień ważony i robiłam predykcje jego wagi jako dorosłego kota
A do dni płodnych też ściągnęłam aplikację na telefon.

Tak wogóle to jestem po wizycie u lekarza. Mam jakieś nacieki na gardle dlatego mnie znów zaczeło boleć. Na razie mam używać wody morskiej do nosa, dużo pić i łykać jakieś pastylki na rozluźnienie śluzu. Oraz przykazane dmuchać nos jak najczęściej, tylko że ja nie czuje żebym tam coś miała Poza tym ten lekarz zastanawia się czy dobrze zdiagnozowali mi chorobę i czy to przez przypadek jednak nie wirus. Eh.... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przejdzie...
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:03   #2346
ag9
Zadomowienie

Cytat:

A ile razy dziennie go karmisz'?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Dziewczyny a jak u Was? Dzieci maja stale pory jedzenia w ciagu dnia? Z zegarkiem w reku maja przerwy czy jest taki misz masz jak u mnie? Pytanie do mm i do kp

U nas już od dawna stałe pory, plus minus godzina. I żeby nie było - nie narzucałam mu tego, samo tak wyszło.
Karmię teraz 5 razy na dobę po 180 ml - ok. 5, 8/9, 12/13, 15/16, ok.20

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:

Oj zboczenie zawodowe mam ogromne. Jak sprawiłam sobie kota to był co tydzień ważony i robiłam predykcje jego wagi jako dorosłego kota
.
O widzę koleżanka "po fachu"
Stary 2014-05-28, 18:04   #2347
tygrysek83
Zadomowienie

Wykres z ostatniego tygodnia
ImageUploadedByWizaz Forum1401293055.735523.jpg
Stary 2014-05-28, 18:12   #2348
elgie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
U nas już od dawna stałe pory, plus minus godzina. I żeby nie było - nie narzucałam mu tego, samo tak wyszło.
Karmię teraz 5 razy na dobę po 180 ml - ok. 5, 8/9, 12/13, 15/16, ok.20

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

O widzę koleżanka "po fachu"
A Ty karmisz swoim mlekiem czy mm?
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:50   #2349
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie są mniej więcej stałe godziny karmienia 1:30, 5:30, 8:30, 11:30, 14:30, 17:30, 20:30. Chyba że młody wstanie później, lub prześpi karmienie, to się wszystko przesuwa.
Usypiam go półtorej godziny po karmieniu bo inaczej robi się strasznie marudny
Położna mi powiedziała że młody za dużo przybiera na wadze i teraz się pilnuję, kiedy i ile je

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 19:24   #2350
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj z tym odbijaniem to też u nas udręka, niestety często ulewa, beka między posiłkami, ulewa nawet 1-2 h po jedzeniu
jakbym czytała o swoim synu! Jaś beka nawet ssąc pierś no i po karmieniu kilka razy, niekiedy zalewając mnie i podłogę.
Nie mogę się doczekać aż nie będzie go trzeba odbijać

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wreszcie znalazłam chwilę, żeby zajrzeć na forum, tempo pisania macie zawrotne
My już po wizycie u kardiologa, ubytek w serduszku nadal jest, choć miałam nadzieję, że się zamknie. Mimo wszystko wada nadal do obserwacji, nie do leczenia, więc pozytywnie Dziękuję za wszystkie kciuki
trzymam kciuki za zdrowe serduszko. W rodzinie miałam podobne przypadki i po jakimś czasie dziurki w serduszku się zasklepiły

Ela u nas różne, względnie regularnie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 19:26   #2351
ag9
Zadomowienie

Cytat:
A Ty karmisz swoim mlekiem czy mm?
mm

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jakbym czytała o swoim synu! Jaś beka nawet ssąc pierś no i po karmieniu kilka razy, niekiedy zalewając mnie i podłogę.
Nie mogę się doczekać aż nie będzie go trzeba odbijać

trzymam kciuki za zdrowe serduszko. W rodzinie miałam podobne przypadki i po jakimś czasie dziurki w serduszku się zasklepiły

Ela u nas różne, względnie regularnie

Haha, też jestem często obrzygana Jak było gorąco to chodziłam w samym staniku, bo non stop jak nie ślina to rzyg
Stary 2014-05-28, 20:22   #2352
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
To chyba sciagnelam Cie myslami, bo ja o Tobie tez

Dziekowac, bossssko narzekac Moge tylko na dlugosc jego tulowia, ktora powoduje, ze nie jest jeszcze stabilny, ale Niemcy od razu dali mu terapie, Pani Doktor przychodzi do domu zawsze we wtorki. W nocy spi do ca 6. Smieje sie Do wszystkich caly czas i rzadko placze. Jak nie byc zakochanym? Wkurzaja mnie tylko stare Niemry, ktore bezczelnie wkladaja leb do wozka, zeby sie pozachwycac. Na razie poki co bezczelnie w takich syt zaslaniam budke, ale kiedys sie nie powstrzymam i chlapne cos!
A choć dobrze myślałaś?
Ty zakochana (w dziecku) wariatko! za tułów Wikinga .
U mnie też zaglądają do wózka. I czasem jest to nawet urocze, jak robią to np. starsze panie, pytają czy mogą zajrzeć, życzą dużo zdrówka itp a czasem wkurzające - jak robią to niektórzy bez pytania i bez ceregieli i tylko z ciekawości (najczęściej jakieś koleżanki mojej mamy). Ja też jak dotąd jestem uprzejma ale ten drugi typ powoli zaczyna działać mi na nerwy.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
od zaraz bo teraz dzieci mają najbardziej podatne zmysły
wiem w końcu miałam metodykę na studiach ale pewnie wszyscy będą się ze mnie śmiać jak zacznę z nią spikać .

Cytat:
U mnie Emilka właśnie robi sobie poobiednią siestę, a jak już się trochę ożywi mam w planach wymasować ją od stóp do głów
Ooooo! Ja też chcę!!!

Cytat:
Moja Natalka je średnio co 3-4 godziny (poza karmieniem przed nocką, wtedy dłużej śpi i przerwa dłuższa) ale jak zdarza jej się np. pospać w dzień dłużej itp to nie panikuję bo ona już sobie sama to reguluje i jak raz zje mniej to potem doje itp.
A ja mam inne pyt. do mam karmiących MM - czy jak zostanie Wam trochę mleka (brzdąc nie zje wszystkiego) to wylewacie je czy trzymacie w lodówce? Jeśli trzymacie to jak długo maksymalnie?

tygrysku dużo zdrowia dla Ciebie!

Dziewczyny mam jeszcze jedno głupie pytanie
- ginekolog przepisał mi clotrimazolum w globulkach na infekcję ale dostałam okres - mam je brać mimo to? Normalnie bym nie brała ale on mi co do dnia wyliczył bo mam brać przez 12 dni, potem 4 dni przerwy, zrobić badania i iść znów do niego na kontrolę i mówiłam mu, że jestem przed okresem - to brać mimo to?

Ja dziś jakaś oklapnięta (niewyspana) i humor też mi troszkę siadł. Martwię się trochę o przyszłość Natalki - czy dam radę jej zapewnić wszystko i finansowo i od strony wychowawczej (sama, w pojedynkę) .

Dobrej nocki
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:39   #2353
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam jeszcze jedno głupie pytanie
- ginekolog przepisał mi clotrimazolum w globulkach na infekcję ale dostałam okres - mam je brać mimo to? Normalnie bym nie brała ale on mi co do dnia wyliczył bo mam brać przez 12 dni, potem 4 dni przerwy, zrobić badania i iść znów do niego na kontrolę i mówiłam mu, że jestem przed okresem - to brać mimo to?
w czasie okresu na pewno sie ich nie bierze
Stary 2014-05-28, 20:52   #2354
Ela87
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.

Ag szkoda, ze sam Gucio tak sobie ustawil, bo myslalam, ze podasz jakis sposob

Virginia ja wylewam jak cos zostanie. Na bebilonie pisze, ze do dwoch godzin po przygotowaniu. A do lodowki bym nie dawala, bo pozniej chyba i tak trzeba to podgrzac

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
U mnie są stale pory jedzenia czyli wstaje o 5-6, zjada butle, no i potem leci gdzies co 3 godz, czasem zje wczesniej, czasem później. Ostatnie karmienie robimy po kąpieli, wychodzi gdzieś kolo 20:15. No i w nocy, ale tu juz pelna losowosc, najczęściej je miedzy 2 a 3.
Tylko w ciągu dnia ja nie czekam na ryk, tylko daje butle jak mina te 3 godziny, no chyba, ze domaga się wczesniej, to oczywiście dostanie. Tak mi jest zresztą wygodniej, bo po na karmieniu sciagam pokarm i przez to robię to w miarę regularnie.
Jak sadzicie, może powinnam czekać aż będzie mega głodny? Na razie je 7 razy dziennie, może powinien rzadziej, np 6 razy
Ja karmie 7-8 na dobę. Jak zjada normalne oorcje co 3 godziny to ja bym nie czekala, moze nauczy sie regularnosci

Cytat:
Ja mam aplikację na telefonie, wybrałam darmową, ale się zastanawiam nad płatną, żeby móc pobierać dane i robić różne wykresy
A tak na serio to bardzo ułatwia mi życie bo nie zastanawiam się czy i kiedy karmiłam i jaka kupa była.

Ja zrobiłam irokeza po badaniu

Tak wogóle to jestem po wizycie u lekarza. Mam jakieś nacieki na gardle dlatego mnie znów zaczeło boleć. Na razie mam używać wody morskiej do nosa, dużo pić i łykać jakieś pastylki na rozluźnienie śluzu. Oraz przykazane dmuchać nos jak najczęściej, tylko że ja nie czuje żebym tam coś miała Poza tym ten lekarz zastanawia się czy dobrze zdiagnozowali mi chorobę i czy to przez przypadek jednak nie wirus. Eh.... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przejdzie...
Zdradzisz jak ta apka sie nazywa

Zdrowka

Stary 2014-05-28, 20:57   #2355
margo80
Zakorzenienie

witam marnotrawne matki

Tygrysku - zdrowiej szybko!

co do pór karmienia, to u nas stałe są 4: 11, 14, 17 i 19 - na noc. nocne i pierwsze dzienne karmienie różnie nam wypadają. oczywiście wszystko +/- jakies pół godziny. wychodzi na to, że Przemo je jakieś 7 razy na dobę.

jutro się dowiem ile przybrał. na pewno się wydłużył, ale moim zdaniem szczuplutki jest.
szczepionki czekają na odbiór w aptece, więc nie ma odwrotu, jutro na 13 idziemy do przychodni. nigdy nie byłam z dzieckiem sama na szczepieniu. Ewa mimo zminimalizowania ilości wkłuć (braliśmy skojarzone), darła się aż do zanoszenia i po prostu we dwoje jakoś ogarnialiśmy sytuację. oby Przemcio lepiej to zniósł, bo tam zejdę...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 20:59   #2356
stefan89
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

my karmimy jak wypadnie, ale staramy się nie częściej niż co 4h, bo mała w 6 tyg ważyła 5100 przy wzroście 55 cm
zazwyczaj hanka wstaje o 8 wiec wypada mniej wiecej tak : 8, 12, 16, 20, 24, 4
a ja mam pytanie czy przeszłyście już na smoczki z dwiema dziurkami? bo moja nadal je z jednej i karmienie trwa wieki i mam wrażenie, że się tym złości

panienka wyraziła zgodę na foto
oto panna hanna
https://www.dropbox.com/sh/m05756bzy...t4NTduEMN3lh3a

15 17
17 15
16 20
stefan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:03   #2357
Ela87
Zakorzenienie

Margo za jutro

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Nastepna z bujna fryzurab
Dziewczyny takie wloski, to chyba trzeba juz czesac nie?
Stefan Hania sliczna.

Ja mam smoczki przeznaczone dla dzieci do 6 miesiaca zycia, a mam smoczki z nuka, aventu i canpola. Z aventu mam 2 jeden ma 1 dziurke, a 2 ma dwie, ale nie widze roznicy w szybkosci, probowalam wode z jednego i drugiego i szlo tak samo, t

Stary 2014-05-28, 21:04   #2358
ag9
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam inne pyt. do mam karmiących MM - czy jak zostanie Wam trochę mleka (brzdąc nie zje wszystkiego) to wylewacie je czy trzymacie w lodówce? Jeśli trzymacie to jak długo maksymalnie?
Ja zawsze wylewam i staram się przygotowywać na bieżąco, nie robię np. pół godziny wcześniej żeby potem podgrzać.

Ela - to tak jakoś sam Gucio dopominał się jedzenia o względnie stałych porach. Jak był noworodkiem to zegarek można było przy nim ustawiać - 3 godziny minęły i alarm. Potem stopniowo wydłużał przerwy nocne, potem przerwy dzienne. Zdarza się, że w dzień nie woła o jedzenie np. przez 5 godzin, a czasem jest strasznie głodny po 2,5 godzinach. Oczywiście nie wybudzam go na karmienie jeśli zaśnie. Zaczynaliśmy od karmień 8 razy na dobę, potem redukował ich ilość i zwiększał zapotrzebowanie na ilośc ml mleka. Były dni, że był ciągle głodny i wciągał dużo większe ilości i po tych kilku dniach rezygnował z jednego karmienia i ilość wypijana na dobę wracała do normalności. Chociaż i tak lekarka zawsze się uśmiecha pod nosem jak mówię ile je - w sensie że niezły z niego głodomorek.

A myślisz że Ola za każdym razem faktycznie woła butlę gdy płacze? Jak dajesz mm to wytrzymuje dłużej?

mariola - za polecenie szamponu Musteli. Polecam i ja dziewczyny, na ciemieniuszkę rewelacja. Pozbyliśmy się jej w 10 dni (i to bez codziennego stosowania). Jest świetny i super pachnie, tak że jeszcze na następny dzień włoski pięknie pachną.
Stary 2014-05-28, 21:06   #2359
tygrysek83
Zadomowienie

Nazywa się Baby Feeding, Sleep & Diaper Tracker. Chyba była to pierwsza która w łapy mi wpadła.
Stary 2014-05-28, 21:09   #2360
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie maluch zjada zawsze wszystko do ostatniej kropli niezależnie czy zrobię mu mniej czy więcej (dlatego się martwię czy go nie przekarmiam, skoro sam sobie nie umie tego dozować :/)
na początku zjadał tyle ile potrzebował, resztę zawsze wylewałam. Gdzieś przeczytałam że mm może stać w lodówce do 2h, ale jeśli miało kontakt ze śliną to trzeba wylać bo się bakterie mnożą.

stefan89 ja mam dalej wszystkie z 1 dziurką (jutro 8 tydzień zaczynamy) ale zależy od firmy: jedne ciągnie szybciej, inne wolniej

ja mam inne pytanie do mam karmiących MM
jak sobie radzicie z karmieniem, gdy jesteście poza domem?

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:11   #2361
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
my karmimy jak wypadnie, ale staramy się nie częściej niż co 4h, bo mała w 6 tyg ważyła 5100 przy wzroście 55 cm
zazwyczaj hanka wstaje o 8 wiec wypada mniej wiecej tak : 8, 12, 16, 20, 24, 4
a ja mam pytanie czy przeszłyście już na smoczki z dwiema dziurkami? bo moja nadal je z jednej i karmienie trwa wieki i mam wrażenie, że się tym złości

panienka wyraziła zgodę na foto
oto panna hanna
https://www.dropbox.com/sh/m05756bzy...t4NTduEMN3lh3a
Ale boska Hanka

Ja mam butelki Dr browns, ale smoczków używam Mam - dziurka jest nadal jedna, ale przeszłam ze smoczka 1-ki na 2-kę (od 2miesiąca życia).

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość

Biorę wodę w termosie i odmierzone miarki mleka w pojemniku.
Stary 2014-05-28, 21:13   #2362
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Franek je co dwie godziny a wiec: 5.00 7.00 9.00 11.00 13.00 15.00 17.00 19.00. Ale przynajmniej mamy ladną przerwę nocną
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:19   #2363
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie maluch zjada zawsze wszystko do ostatniej kropli niezależnie czy zrobię mu mniej czy więcej (dlatego się martwię czy go nie przekarmiam, skoro sam sobie nie umie tego dozować :/)
na początku zjadał tyle ile potrzebował, resztę zawsze wylewałam. Gdzieś przeczytałam że mm może stać w lodówce do 2h, ale jeśli miało kontakt ze śliną to trzeba wylać bo się bakterie mnożą.

stefan89 ja mam dalej wszystkie z 1 dziurką (jutro 8 tydzień zaczynamy) ale zależy od firmy: jedne ciągnie szybciej, inne wolniej

Moja tez kiedys wypluwala, a teraz jak nie chce to ciumka, ale potrafi tak ciumkac, zeby nie pic

Woda do termosu i przygotowana porcja

Cytat:
Nazywa się Baby Feeding, Sleep & Diaper Tracker. Chyba była to pierwsza która w łapy mi wpadła.

dziekowac

Cytat:
Ja zawsze wylewam i staram się przygotowywać na bieżąco, nie robię np. pół godziny wcześniej żeby potem podgrzać.

Ela - to tak jakoś sam Gucio dopominał się jedzenia o względnie stałych porach. Jak był noworodkiem to zegarek można było przy nim ustawiać - 3 godziny minęły i alarm. Potem stopniowo wydłużał przerwy nocne, potem przerwy dzienne. Zdarza się, że w dzień nie woła o jedzenie np. przez 5 godzin, a czasem jest strasznie głodny po 2,5 godzinach. Oczywiście nie wybudzam go na karmienie jeśli zaśnie. Zaczynaliśmy od karmień 8 razy na dobę, potem redukował ich ilość i zwiększał zapotrzebowanie na ilośc ml mleka. Były dni, że był ciągle głodny i wciągał dużo większe ilości i po tych kilku dniach rezygnował z jednego karmienia i ilość wypijana na dobę wracała do normalności. Chociaż i tak lekarka zawsze się uśmiecha pod nosem jak mówię ile je - w sensie że niezły z niego głodomorek.

A myślisz że Ola za każdym razem faktycznie woła butlę gdy płacze? Jak dajesz mm to wytrzymuje dłużej?

mariola - za polecenie szamponu Musteli. Polecam i ja dziewczyny, na ciemieniuszkę rewelacja. Pozbyliśmy się jej w 10 dni (i to bez codziennego stosowania). Jest świetny i super pachnie, tak że jeszcze na następny dzień włoski pięknie pachną.
Nie ma znaczenia czy to moje, czy mm, po moim potrafi 3 godziny wytrzymac a po mm po 2,5 czasami wola. W nocy tak samo.
Nie jestem pewna czy jest faktycznie glodna jak placze ale jak jej wtedy podaje, to wypija wszystko
Tylko moja je malo, 100 ml 8-7 razy na dobe, czasami wypije 120 ale to raz na kilka dni. W sumie az tak malo nie wychodzi
Dzisiaj do poludnia jadla o 7, 10:30 , 14, czyli z zegarkiem 3,5 godziny, ale potem juz byla przerwa 2 -2,5 godziny.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Franek je co dwie godziny a wiec: 5.00 7.00 9.00 11.00 13.00 15.00 17.00 19.00. Ale przynajmniej mamy ladną przerwę nocną
No i regularnie w ciagu dnia je

Stary 2014-05-28, 21:38   #2364
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ela- myslalam, ze je nieregularnie, ale pisząc posta uswiadomilam sobie, ze jednak jest jaka regula
Stary 2014-05-28, 21:46   #2365
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
w karmieniu butelka fajne jest to, ze tz moze karmic tak samo i dla nich to wtedy tez jest fajny czas
dokładnie w nocy wstaje tż, ja karmię w dzień

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzien DYbry przyjmiecie marnotrawna z powrotem?

Cytat:
Ja bym się nie przejmowała takimi głupotami. Ludzie na basenie mają na pewno inne rzeczy na głowie, niż krytyczne ocenianie Twojej sylwetki
Z resztą umówmy się, my-kobiety- jesteśmy wobec siebie zbyt krytyczne. Na pewno wyglądasz normalnie tylko marudzisz.
My chcemy chodzić w soboty, bo obecność TŻ będzie obowiązkowa. Ja się panicznie boję wody i pewnie będę tylko brzdąca "oporządzać" przed zajęciami i po nich.
z figurą to bym jakoś ogarnęła, ale mam takie rozstępy że masakra nawet jeśli jakimś cudem nikt by ich nie zauważył, to ja je widzę, drażnią mnie przeokropnie i źle bym się czuła na basenie

Cytat:
Gucio od ok tygodnia tj. od jakiegoś 11-tego tygodnia przesypia od 19.30-20 to 5 rano, a potem po szybkim jedzeniu jeszcze do jakiejś 6-6.30 śpi.
zazdroszczę... u mnie zasypia ok. 22, wstaje o 2-3 i później o 6-7 zaczyna dzień...

Cytat:
Cześć dziewczyny
Napisałam ze 2 posty w poczekalni ale teraz chciałabym się do was przyłączyć. Przyjmiecie? Czytam was od dawna i traktuję jak skarbnicę porad

idę spać, dobranoc
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 21:50   #2366
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
dokładnie w nocy wstaje tż, ja karmię w dzień

z figurą to bym jakoś ogarnęła, ale mam takie rozstępy że masakra nawet jeśli jakimś cudem nikt by ich nie zauważył, to ja je widzę, drażnią mnie przeokropnie i źle bym się czuła na basenie

zazdroszczę... u mnie zasypia ok. 22, wstaje o 2-3 i później o 6-7 zaczyna dzień...

idę spać, dobranoc
Ja w sumie tylko w nocy wstaje, bo generalnie i tak nie spalabym gdyby tz wstawał

Cytat:
Ela- myslalam, ze je nieregularnie, ale pisząc posta uswiadomilam sobie, ze jednak jest jaka regula
2 godziny to chyba spoko, jakos da sie to zaplanowac i mozesz isc do sklepu.

Stary 2014-05-28, 21:56   #2367
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

No nie narzekam, tylko musze pilnowac zeby jadl przed wyjsciem. I tak szybko mijaja te dwie godziny
Stary 2014-05-28, 22:02   #2368
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No nie narzekam, tylko musze pilnowac zeby jadl przed wyjsciem. I tak szybko mijaja te dwie godziny
Ja to w ogole powalona jestem, bo karmie z butli a jak jade do sklepu to po karmieniu a tz karmi w dzien nie raz

Stary 2014-05-28, 22:06   #2369
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ela- masz jak babcie - najpierw trzeba zjesc
Stary 2014-05-28, 22:08   #2370
Ela87
Zakorzenienie

To juz mam przeblyski starczych zachowan

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości