|
|
#2341 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakie wykresy nam wyjda
![]() Moja siora ostatnio sie pyta o ktorej Ola sobie robi drzemki i o ktorej jada ![]() Ona dwojke dzieci wychowala wiec miesiac temu na chrzcinach mowila mi Zobaczysz z zegarkiem w reku bedzie Ci jadla i drzemki robila, juz powinna, bo ja tak mialam ![]() U mnie zdarzaja sie takie 2-3 dni kiedy karmienie jest o podobnych porach inp jedna drzemka i kiedy juz pomysle, ze sie cos ustawilo, to znowu jest inaczej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-05-28 o 17:33 |
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
U mnie są stale pory jedzenia
Tylko w ciągu dnia ja nie czekam na ryk, tylko daje butle jak mina te 3 godziny, no chyba, ze domaga się wczesniej, to oczywiście dostanie. Tak mi jest zresztą wygodniej, bo po na karmieniu sciagam pokarm i przez to robię to w miarę regularnie. Jak sadzicie, może powinnam czekać aż będzie mega głodny? Na razie je 7 razy dziennie, może powinien rzadziej, np 6 razy
|
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oooo! Nie wiedziałam.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przypomniało mi się jak w mojej poprzedniej pracy dziewczyny z księgowości wpisywały w Excela daty swoich miesiączek i napisały formułę, która liczyła im dni płodne i niepłodne Cytat:
Cytat:
![]() Piszę posta na wizażu, a Młoda leży koło mnie w koszu mojżesza. Jak ziewa, kicha albo robi jakąś śmieszną minę przedrzeźniam ją, a ona się chichra Takie oto mamy popołudniowe rozrywki
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam aplikację na telefonie, wybrałam darmową, ale się zastanawiam nad płatną, żeby móc pobierać dane i robić różne wykresy
![]() A tak na serio to bardzo ułatwia mi życie bo nie zastanawiam się czy i kiedy karmiłam i jaka kupa była. Cytat:
![]() Oj zboczenie zawodowe mam ogromne. Jak sprawiłam sobie kota to był co tydzień ważony i robiłam predykcje jego wagi jako dorosłego kota ![]() A do dni płodnych też ściągnęłam aplikację na telefon. Tak wogóle to jestem po wizycie u lekarza. Mam jakieś nacieki na gardle dlatego mnie znów zaczeło boleć. Na razie mam używać wody morskiej do nosa, dużo pić i łykać jakieś pastylki na rozluźnienie śluzu. Oraz przykazane dmuchać nos jak najczęściej, tylko że ja nie czuje żebym tam coś miała Poza tym ten lekarz zastanawia się czy dobrze zdiagnozowali mi chorobę i czy to przez przypadek jednak nie wirus. Eh.... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przejdzie...
|
|
|
|
|
#2346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karmię teraz 5 razy na dobę po 180 ml - ok. 5, 8/9, 12/13, 15/16, ok.20 ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Wykres z ostatniego tygodnia
ImageUploadedByWizaz Forum1401293055.735523.jpg |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Usypiam go półtorej godziny po karmieniu bo inaczej robi się strasznie marudny ![]() Położna mi powiedziała że młody za dużo przybiera na wadze i teraz się pilnuję, kiedy i ile je
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać aż nie będzie go trzeba odbijać Cytat:
Ela u nas różne, względnie regularnie |
||
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
mm
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Haha, też jestem często obrzygana Jak było gorąco to chodziłam w samym staniku, bo non stop jak nie ślina to rzyg
|
|
#2352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty zakochana (w dziecku) wariatko! za tułów Wikinga .U mnie też zaglądają do wózka. I czasem jest to nawet urocze, jak robią to np. starsze panie, pytają czy mogą zajrzeć, życzą dużo zdrówka itp a czasem wkurzające - jak robią to niektórzy bez pytania i bez ceregieli i tylko z ciekawości (najczęściej jakieś koleżanki mojej mamy). Ja też jak dotąd jestem uprzejma ale ten drugi typ powoli zaczyna działać mi na nerwy. wiem w końcu miałam metodykę na studiach ale pewnie wszyscy będą się ze mnie śmiać jak zacznę z nią spikać .Cytat:
Cytat:
A ja mam inne pyt. do mam karmiących MM - czy jak zostanie Wam trochę mleka (brzdąc nie zje wszystkiego) to wylewacie je czy trzymacie w lodówce? Jeśli trzymacie to jak długo maksymalnie? tygrysku dużo zdrowia dla Ciebie! Dziewczyny mam jeszcze jedno głupie pytanie - ginekolog przepisał mi clotrimazolum w globulkach na infekcję ale dostałam okres - mam je brać mimo to? Normalnie bym nie brała ale on mi co do dnia wyliczył bo mam brać przez 12 dni, potem 4 dni przerwy, zrobić badania i iść znów do niego na kontrolę i mówiłam mu, że jestem przed okresem - to brać mimo to? Ja dziś jakaś oklapnięta (niewyspana) i humor też mi troszkę siadł. Martwię się trochę o przyszłość Natalki - czy dam radę jej zapewnić wszystko i finansowo i od strony wychowawczej (sama, w pojedynkę) .Dobrej nocki
|
|
#2353 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.
Ag szkoda, ze sam Gucio tak sobie ustawil, bo myslalam, ze podasz jakis sposob ![]() Virginia ja wylewam jak cos zostanie. Na bebilonie pisze, ze do dwoch godzin po przygotowaniu. A do lodowki bym nie dawala, bo pozniej chyba i tak trzeba to podgrzac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
witam marnotrawne matki
![]() Tygrysku - zdrowiej szybko! co do pór karmienia, to u nas stałe są 4: 11, 14, 17 i 19 - na noc. nocne i pierwsze dzienne karmienie różnie nam wypadają. oczywiście wszystko +/- jakies pół godziny. wychodzi na to, że Przemo je jakieś 7 razy na dobę. jutro się dowiem ile przybrał. na pewno się wydłużył, ale moim zdaniem szczuplutki jest. szczepionki czekają na odbiór w aptece, więc nie ma odwrotu, jutro na 13 idziemy do przychodni. nigdy nie byłam z dzieckiem sama na szczepieniu. Ewa mimo zminimalizowania ilości wkłuć (braliśmy skojarzone), darła się aż do zanoszenia i po prostu we dwoje jakoś ogarnialiśmy sytuację. oby Przemcio lepiej to zniósł, bo tam zejdę... |
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
my karmimy jak wypadnie, ale staramy się nie częściej niż co 4h, bo mała w 6 tyg ważyła 5100 przy wzroście 55 cm
![]() zazwyczaj hanka wstaje o 8 wiec wypada mniej wiecej tak : 8, 12, 16, 20, 24, 4 a ja mam pytanie czy przeszłyście już na smoczki z dwiema dziurkami? bo moja nadal je z jednej i karmienie trwa wieki i mam wrażenie, że się tym złości panienka wyraziła zgodę na foto oto panna hanna https://www.dropbox.com/sh/m05756bzy...t4NTduEMN3lh3a
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Margo
za jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Nastepna z bujna fryzurab ![]() Dziewczyny takie wloski, to chyba trzeba juz czesac nie? Stefan Hania sliczna. Ja mam smoczki przeznaczone dla dzieci do 6 miesiaca zycia, a mam smoczki z nuka, aventu i canpola. Z aventu mam 2 jeden ma 1 dziurke, a 2 ma dwie, ale nie widze roznicy w szybkosci, probowalam wode z jednego i drugiego i szlo tak samo, t Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ela - to tak jakoś sam Gucio dopominał się jedzenia o względnie stałych porach. Jak był noworodkiem to zegarek można było przy nim ustawiać - 3 godziny minęły i alarm. Potem stopniowo wydłużał przerwy nocne, potem przerwy dzienne. Zdarza się, że w dzień nie woła o jedzenie np. przez 5 godzin, a czasem jest strasznie głodny po 2,5 godzinach. Oczywiście nie wybudzam go na karmienie jeśli zaśnie. Zaczynaliśmy od karmień 8 razy na dobę, potem redukował ich ilość i zwiększał zapotrzebowanie na ilośc ml mleka. Były dni, że był ciągle głodny i wciągał dużo większe ilości i po tych kilku dniach rezygnował z jednego karmienia i ilość wypijana na dobę wracała do normalności. Chociaż i tak lekarka zawsze się uśmiecha pod nosem jak mówię ile je - w sensie że niezły z niego głodomorek. A myślisz że Ola za każdym razem faktycznie woła butlę gdy płacze? Jak dajesz mm to wytrzymuje dłużej? mariola -
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Nazywa się Baby Feeding, Sleep & Diaper Tracker. Chyba była to pierwsza która w łapy mi wpadła.
|
|
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(dlatego się martwię czy go nie przekarmiam, skoro sam sobie nie umie tego dozować :/)na początku zjadał tyle ile potrzebował, resztę zawsze wylewałam. Gdzieś przeczytałam że mm może stać w lodówce do 2h, ale jeśli miało kontakt ze śliną to trzeba wylać bo się bakterie mnożą. stefan89 ja mam dalej wszystkie z 1 dziurką (jutro 8 tydzień zaczynamy) ale zależy od firmy: jedne ciągnie szybciej, inne wolniej ja mam inne pytanie do mam karmiących MM jak sobie radzicie z karmieniem, gdy jesteście poza domem?
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam butelki Dr browns, ale smoczków używam Mam - dziurka jest nadal jedna, ale przeszłam ze smoczka 1-ki na 2-kę (od 2miesiąca życia). ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Biorę wodę w termosie i odmierzone miarki mleka w pojemniku.
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Franek je co dwie godziny
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woda do termosu i przygotowana porcja Cytat:
dziekowac Cytat:
Nie jestem pewna czy jest faktycznie glodna jak placze Tylko moja je malo, 100 ml 8-7 razy na dobe, czasami wypije 120 ale to raz na kilka dni. W sumie az tak malo nie wychodzi Dzisiaj do poludnia jadla o 7, 10:30 , 14, czyli z zegarkiem 3,5 godziny, ale potem juz byla przerwa 2 -2,5 godziny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Ela- myslalam, ze je nieregularnie, ale pisząc posta uswiadomilam sobie, ze jednak jest jaka regula
![]()
|
|
|
|
#2365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
idę spać, dobranoc
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
No nie narzekam, tylko musze pilnowac zeby jadl przed wyjsciem. I tak szybko mijaja te dwie godziny
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Ela- masz jak babcie - najpierw trzeba zjesc
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
To juz mam przeblyski starczych zachowan
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Poza tym ten lekarz zastanawia się czy dobrze zdiagnozowali mi chorobę i czy to przez przypadek jednak nie wirus. Eh.... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przejdzie...

za tułów Wikinga
.

ale teraz chciałabym się do was przyłączyć. Przyjmiecie? Czytam was od dawna i traktuję jak skarbnicę porad