Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 16:11   #3181
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
ja używam tych z rossmanna ściereczek aby nie farbowało jak bym miała każdy ciusze farbujący prać ręcznie to by czasu mi zabrakło
Mam te same
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:24   #3182
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
a co to ????
Ja mam biedronkowe Ultra Pro tak samo tabletki do zmiekczania wody chusteczki wylapuja barwnik z niepewnych ubran i nie dopuszczaja do przeniesienia go na inne rzeczy ostatnio pralam biale z czerwonym na 60 stopni i nic sie nie stalo
Jak byly wprowadzone do biedronki to kosztowaly chyba 6 zl, potem 4, a teraz niecale 3. Jak bylam, to wzielam od razu 4 paczki mam nadzieje, ze beda na stale

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:27   #3183
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Jaaa ale spaliłam cegłę Ja bym nie powiedziała ale dzięki
...i jaka skromna przy tym wszystkim

Dziewczyny, mi ubranka o dziwo nie plamiły, a z tymi chusteczkami uważam, że dobry patent. Prałam najpierw w płatkach , później w Jelpie.

Dzięki za linki koszulowe - też jeszcze nie mam, muszę się ogarnąć w tym temacie.

Lecę wybrać wyniki
Miłego popołudnia Kochane
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:34   #3184
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No trzymac kciuki moze za tydzien do domu dzis przenieslismy sie do bardziej zaawansowanej sali

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:37   #3185
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No trzymac kciuki moze za tydzien do domu dzis przenieslismy sie do bardziej zaawansowanej sali

Gratulacje:ro za::roz a:Na pewno będzie wszystko dobrze
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:51   #3186
Domi_00
Rozeznanie

Witam Was Dziewczyny!

Troszeczkę mnie nie było, ale jestem na bieżąco Podczytuję sobie Was w autobusie

Byłam na kolejnej wizycie u stomatologa i czeka mnie leczenie kanałowe, na razie ząb zatruty Teraz jeszcze trzeba zabezpieczyć ząbka do porodu, a potem dopiero rentgen i reszta leczenia. Dobrze, że Pani stomatolog złota kobieta, no i znieczulenie działa

Mówiłyście coś o rozstępach. Ja na razie odpukać w puste nie mam ani jednego, ale jeśli się pojawią, to jakoś będę musiała to przeżyć. Dbam o ciało bardzo, codziennie masaż szortką rękawicą i krem Ziaja Mamma Mia (dla mnie fajnie działa i cena ok) a na noc wmasowuję oliwkę Rossmana Baby Dream fur Mama (szczerze polecam ). Generalnie uważam, że jeśli rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą Ale wiem też, że dbanie o skórę może znacznie zmniejszyć możliwość pojawienia się brzydkich blizn.

Czytam sobie Was i kurcze stwierdzam, że nadal jestem w proszku, niby dużo zakupów już jest, wózek zamówiony, ale jeszcze tyle nas czeka Torby nie mam spakowanej, nawet nie kupiłam ani jednej koszuli nocnej, a lipiec coraz bliżej A jeśli chodzi o te nieszczęsne koszule to chyba zmówię z bonprix te http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-...age&return=ref
bo jakoś nie jestem fajnką kolorowiastych rzeczy w ogóle i pewnie potem bym takich koszul w miśki lub żyrafy nie nosiła
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:57   #3187
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:

Zaciśnięte oby wszystko dobrze było bo najlepiej w domku

Co do chusteczek do prania to też używam i są dobre..
Polecam
Tatekla daj znac jak wyniki

Dziś mam faze na pomidory ze śmietną-malinowe mniam
No i arbuza już zakupiłam zobacze czy cukier po nim duży bedzie
Bo normalnie muszę zjesc i już..
Dziś jadłam truskawki ze swojej grządki niebo w gębie nie to co kupne..ohh Natkowi się dobry sezon trafil..

Ja też niuchronnosć porodu sobie uświadomiłam zostal jeszcze miesiąc..
I już dopinam wszystko na ostatni guzik..
W przyszłą środę pierwsze KTG zobaczymy co u malucha słychać

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 16:57   #3188
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mówili o tym i o tym. To był przedstawiciel z firmy Enfamil. Ogólnie nakłaniał do karmienia piersią i mówił na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze mleka i jakie błędy popełniają rodzice przygotowując mleko.

- skąd pobierany jest kwas DHA z grupy kwasów omega 3, ich firma i jeszcze jedna(której nie wymienił bo konkurencja) pozyskują z alg, czyli pierwszego produktu w łańcuchu żywieniowym bo inny pozyskują z ryb które zjadły inne rybki które zjadły algi
- mówił że jak jest napisane 3 płaskie miarki to 3 płaskie a nie czubate bo to zmienia kaloryczność posiłku co jest przyczyną nadwagi malucha, zmienia także smak i gęstość. Smak jest bardziej intensywny a dzieci wcale tego nie lubią
- no i mówił że to że my lubimy ciepłe to nie znaczy że mleko do karmienia też ma być cieplejsze niż jest napisane bo też zmienia smak co dzieciom może nie pasować

a reszte mówiła położna ale to o karmieniu piersią i o tym co wprowadzać po kolei i dlaczego

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

a i jeszcze mówił że oni jako nieliczni wprowadzili do składu mleka jakieś probiotyki (ale nie wiem czy dobrze to nazwałam) - ogólnie coś co jest w składzie mleka matki dzięki czemu kupka dziecka bardziej przypomina kupkę przy karmieniu piersią - no i powiedział że teraz może to śmieszne ale dla nas to właśnie kupka własnego dziecka będzie na początku wyznacznikiem wszystkiego i że będzie dla nas najważniejsza

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

też bym tak chciała, choć ja 18.06 mam dopiero wizyte
a powiedzcie mi jak to jest jak nie zrobie tego GBS - tzn nie zdążę to profilaktycznie mi podadzą antybiotyk czy jak to wtedy wygląda??
Co do mleka, to tak jak kularek mowi Bebilon tez zawiera prebiotyki, ale puszka 50zl przewaznie kosztuje, ciekawe ile Emfamil?

Jesli chodzi o kupki, to prawde mowil glowny temat swiezo upieczonych mam to kupka czy jest, w jakim kolorze, ile dziennie itp. na forum temat tez bedzie pewnie walkowany

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem, bo uzywam chusteczek wylapujacych barwnik

Nie slyszalam o tym wynalazku, ale juz dziewczyny wyjasnily i widze ze dobra rzecz
Ja corki zawsze piore wszystko razem i tylko raz mi cos zafarbowalo, ale kolor zmienila tylko jedna rzecz, ktora sie doprala w nastepnym praniu
Teraz tez zamierzam prac wszystkie kolory razem, bo inaczej to bym musiala wstawiac po 3szt
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:10   #3189
mamaya
Zakorzenienie

Duża puszka Enfamilu kosztuje również około 50 zł Przynajmniej w Rossmannie i Almie. Ja planuję J. podawać właśnie Enfamil, ale zacznę od zwykłego, klasycznego.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 17:24   #3190
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Duża puszka Enfamilu kosztuje również około 50 zł Przynajmniej w Rossmannie i Almie. Ja planuję J. podawać właśnie Enfamil, ale zacznę od zwykłego, klasycznego.
A to Emfamil nie jest zwykly?
Zle zrozumialam, doczytalam juz, ze od zwyklego Emfamilu

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2014-05-28 o 17:26
Stary 2014-05-28, 17:38   #3191
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

no to super wiadomości, za jak najszybsze wyjście do domu
Stary 2014-05-28, 17:45   #3192
joanna2228
Wtajemniczenie

Jestem nie bijcie ale dzień z przebojami
Po laboratorium dowiedziałam się, że wyniki będą w piątek ale i tak mi ich nie wydadzą bo wizytę mam w poniedziałek i mogę wtedy je wziąć tylko do gabinetu Wkurzył mnie ten babsztyl w przychodni Cukier na czczo ok z palucha 80 więc z żyły będzie nieco niższy to najważniejsze . Czekam jednak na ten mocz czy jest ok zobaczymy mam nadzieję , że tak .
Pojechałam potem do pracy po zaproszenie na dzień dziecka bo organizują u mnie. Potem do szkoły po córkę i do kościoła na spotkanie bo ma rocznicę komunii w niedzielę. Ksiądz wymyślił, że zrobią w dzień dziecka ale moim zdaniem to lipa w taki dzień robić rocznicę i to jeszcze o 12.30 przez 2 godziny potem już się nie opłaca nigdzie jechać ale może chociaż jakiś obiad i lody

Sprawdziłam ten octenisept i faktycznie to to samo więc nie wiem czemu mówiła o większym ale kupiłam mniejszy więc dobrze

Koszule do karmienia mam z hurtowni i podobne do tej pierwszek, którą pokazywała Malwiska . Zaraz też coś w Lidlu ma być , taka zwykła ale z guziczkami z przodu chyba wciągnę sobie bo cena fajna
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-A3EC1...etail&id=14307

Idę Was nadrobić
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:11   #3193
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja mam biedronkowe Ultra Pro tak samo tabletki do zmiekczania wody chusteczki wylapuja barwnik z niepewnych ubran i nie dopuszczaja do przeniesienia go na inne rzeczy ostatnio pralam biale z czerwonym na 60 stopni i nic sie nie stalo
Jak byly wprowadzone do biedronki to kosztowaly chyba 6 zl, potem 4, a teraz niecale 3. Jak bylam, to wzielam od razu 4 paczki mam nadzieje, ze beda na stale

Ooo ale super, dzięki za wyjasnienie .koniecznie sobie zakupie je zatem

Cytat:

klask i:
Dopiero dotarłam do domu...padam na twarz.odezwę się później
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:12   #3194
Fame
Zakorzenienie

hej

w końcu dotarłam do Was.. wczoraj wróciłam do domu i okazało się, że Internetu nie ma dzisiaj przyjechała pomoc techniczna i naprawili

co do farbowania ubrań.. nigdy w życiu chyba nic mi nie zafarbowało i nawet nie wiedziałam, że są specjalne chusteczki do tego
nawet dzisiaj robiłam dzieciowe pranie i były tam kolory przeróżne.. od białego do granatowego i nic nie przemalowało.
co lepsze... jak wywiesiłam pranie na dworze to nie minęło może 15 minut i przychodzi sąsiadka sprawdzić czy nie urodziłam czasem uwielbiam ludzką ciekawość

koszule.. ja mam jedną rozpinaną nową a drugą taką z głębokim dekoltem na ramiączkach więc też się nadaje ogólnie modne sa chyba teraz takie koszule http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...242216265.html normalnie jak byłam w szpitalu to co druga kobieta nosiła koszulę tego typu
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:22   #3195
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:

Trzymamy Aż przewertowałam wszystkie Twoje posty od porodu, piękna córa

Właśnie mi udowodniłyście, jak to dobrze, że do Was wróciłam, jesteście skarbnicą wiedzy wszelakiej!
O istnieniu chusteczek łapiących zafarbowanie wiedziałam od bratowej, bo ona zamawia regularnie jakieś paczki z chemią niemiecką i tam one są, a nie wiedziałam, że je można kupić w rossmanie czy nawet biedrze!! Jak będę teraz w którymś z tych sklepów to kupuję natychmiast.
Może nie tyle z myślą o ubrankach dziecięcych, bo wszystkie mam już uprane i nic nie zafarbowało, ale np. ostatnio po szpitalu prałam swoją nową koszulę nocną ręcznie, bo jest w kolorze fuksji i bałam się, że mi zafarbuje i owszem woda różowiutka w wiadrze była.

Joanna ja też dostaję swoje wyniki z laboratorium do ręki w rejestracji bezpośrednio przed wizytą

Co do mleka modyfikowanego:
w szpitalu, gdzie będę rodzić mają bebilon do dokarmiania. Mam szczerą nadzieję karmić tylko cycem, z resztą kupując butelkę w sklepie poprosiłam o dobrą i tanią, bo mam nadzieję jej wcale nie używać Ale jak będzie taka potrzeba i ten bebilon małemu będzie pasował, to to będzie jadł bez eksperymentowania. Na razie się nad tym nie zastanawiam.

W temacie koszul do karmienia:
mam 3.
Jedną, starą, żółtą, rozpinaną z przodu na guziki, jest z jakiejś mieszanki bawełny z czymś sztucznym na pewno, mama mi ją kupiła 100 lat temu jako normalną piżamę, ja w niej nie spałam praktycznie wcale, bo wolałam piżamy z portkami. Ale się niedawno z nią przeprosiłam jak gumki z piżam zaczęły uciskać w brzuch
Mam zamiar wziąć ją do porodu, żeby później wywalić bez wyrzutów sumienia jak się nie odpierze.
Drugą kupiłam sobie taką z kopertowym dekoltem, bardzo fajna, ładna, gładka, tylko ma na rękawie i na cycku delikatną naprasowankę z motywem drobnych kwiatkow.
Trzecia to piżama z bazarku za 20 zł, taka z guzikami po dwóch stronach, szara i z jakąś brzydką żyrafą na dole, ale jak leżałam w szpitalu to mi w niej jakoś najwygodniej było
FAME- właśnie, te koszule są modne, bo cena czyni cuda

Generalnie to nie przykładam zbytnio uwagi do kwestii outfitu na oddziale, bo z tego co zauważyłam przez tygodniowy pobyt na patologii ciąży, to każdy nosi co ma, w czym wygodnie i co czyste, pełna różnorodność. Po porodzie to tym bardziej będzie mi wszystko jedno jak wyglądam. A w domu to już naprawdę

Poskładałam dziś z nudów wózek i pojeździłam po mieszkaniu, żeby sprawdzić zwrotność Teraz patrzę na niego i myślę, ale czołg Ogromna ta gondola, chyba sama bym się tam zmieściła

I na koniec pytanie do mądrych głów:
(jeśli temat był już poruszany, to powiedzcie, przekopię wątek)
MATERACYK DO ŁÓŻECZKA
Ludzie, ratujcie, drugi dzień wałkuję ten temat w internecie.
Pianka? Kokos? Gryka?

Kupiliśmy używane łóżeczko, pani dała do niego materac piankowo-kokosowy w ramach gratisu, bo mówiła otwarcie, że jej córka wiadomo, to obsikała, to jej się ulało. Wzięliśmy na zasadzie "a niech będzie w razie czego jak nie zdążymy kupić, najwyżej się podkładami prześcieli". I tak mamy zamiar materac kupić nowy.

Naczytałam się o pleśniejących materacach, o robakach w gryce itp.
I serio mam ochotę kupić najzwyklejszy materac piankowy. Jak dziecko go zniszczy, obsika itp, to wywalę bez żalu i nowy kupimy. Ewentualnie z tą matą kokosową z jednej strony - bo to też podobno tylko na pierwsze kilka miesięcy.

Dobrze myślę? Czy jednak wrócić do koncepcji kupna czegoś bardziej "wypasionego"?

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-05-28 o 18:23
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:33   #3196
mamaya
Zakorzenienie

Ines, ja mam lateksowy Hevea Baby. Jeden z podobno najlepszych na rynku i polecany też przez nasze wizażowe mamy

Ty na patologii leżałaś, rozumiem, na Starynkiewicza?
Ja też zaliczyłam pobyt dwa tygodnie temu I dwa razy przygotowywali mnie do cc na porodówce
Stary 2014-05-28, 18:34   #3197
simka234
Wtajemniczenie

ines ja kupiłam materac lateksowy troszke droższy wydaje się bardzo fajny
Zobacze jak się bedzie sprawdzal..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-05-28, 18:45   #3198
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ines, ja mam lateksowy Hevea Baby. Jeden z podobno najlepszych na rynku i polecany też przez nasze wizażowe mamy

Ty na patologii leżałaś, rozumiem, na Starynkiewicza?
Ja też zaliczyłam pobyt dwa tygodnie temu I dwa razy przygotowywali mnie do cc na porodówce
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
ines ja kupiłam materac lateksowy troszke droższy wydaje się bardzo fajny
Zobacze jak się bedzie sprawdzal..
O lateksowym właśnie też czytałam, ale jakoś nie zatrzymałam się nad nim, jakoś się na tym kokosie i gryce zafiksowałam I nie jest taki nawet całkiem drogi, bo jak widziałam materace do łóżeczka po 500 zł to

Mamaya, na Starynkiewicza chciałam leżeć, ale musieli mnie odesłać z braku miejsc, a byłam na IP dzień później od Ciebie, także zabrałaś mi miejsce małpo W szpitalu Orłowskiego kiblowałam Tzn dobrze było, nie mogę się przyczepić co do fachowości, ale jednak wolałabym "mój" szpital.

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-05-28 o 18:46
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:49   #3199
mamaya
Zakorzenienie

Ines, dla mnie też nie było miejsca, położyli mnie na septycznym na parterze, ale z racji dwukrotnego pobytu na porodówce udało mi się spotkać mojego (naszego?) ulubieńca Brawurę No i było komicznie Brawurę pokochałam niemalże po USG połówkowym, na którym dostałam wielkie zdjęcie penisa mojego Syna z podpisem "jeah! Armata!"
Stary 2014-05-28, 18:52   #3200
svelta
Rozeznanie

Cytat:
kciuki zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
I na koniec pytanie do mądrych głów:
(jeśli temat był już poruszany, to powiedzcie, przekopię wątek)
MATERACYK DO ŁÓŻECZKA
Ludzie, ratujcie, drugi dzień wałkuję ten temat w internecie.
Pianka? Kokos? Gryka?

Kupiliśmy używane łóżeczko, pani dała do niego materac piankowo-kokosowy w ramach gratisu, bo mówiła otwarcie, że jej córka wiadomo, to obsikała, to jej się ulało. Wzięliśmy na zasadzie "a niech będzie w razie czego jak nie zdążymy kupić, najwyżej się podkładami prześcieli". I tak mamy zamiar materac kupić nowy.

Naczytałam się o pleśniejących materacach, o robakach w gryce itp.
I serio mam ochotę kupić najzwyklejszy materac piankowy. Jak dziecko go zniszczy, obsika itp, to wywalę bez żalu i nowy kupimy. Ewentualnie z tą matą kokosową z jednej strony - bo to też podobno tylko na pierwsze kilka miesięcy.

Dobrze myślę? Czy jednak wrócić do koncepcji kupna czegoś bardziej "wypasionego"?
Ja mam dokładnie taki: http://allegro.pl/materac-lateksowy-...266894261.html
Stary 2014-05-28, 18:59   #3201
robaczek-85
Rozeznanie

Ja kupilam piankowy z hevea (to pianka termoelastyczna a nie taka zwykła) niestety ze wzgledu na fundusze musialam pójść na kompromis, między nim a lateksowym. starszy spi na piankowym i jestem zadowolona.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 18:59   #3202
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
O lateksowym właśnie też czytałam, ale jakoś nie zatrzymałam się nad nim, jakoś się na tym kokosie i gryce zafiksowałam I nie jest taki nawet całkiem drogi, bo jak widziałam materace do łóżeczka po 500 zł to
Ja też myślałam o gryka-kokos no i takie były najtańsze (przynajmniej u mnie). Potem wyczytałam gdzieś, że gryka może uczulać. Ze względu na to, że sama jako dzieco byłam uczulona niemal na wszystko zrezygnowałam z niego i zdecydowałam się na piankę lateksową. Na początku miałam upatrzony taki za 250zł i jak już miałam zamawiać znalazłam ten za 100zł. Wydaje się być ok
Stary 2014-05-28, 19:37   #3203
rybka13
Zakorzenienie

joanna to dobrze, ze wszystko ok

Fame te koszule sa modne, bo tanie i wszedzie ich pelno
I nie ma to jak ciekawska sasiadka, prowokuj ja do porodu ciakawe kiedy odpusci
Stary 2014-05-28, 19:40   #3204
Fame
Zakorzenienie

my jeszcze nie mamy ani łóżeczka, ani materacyka czekam z tym na tż a przylatuje w sobotę już

a i witam się w 9 mc

rybka ta sąsiadka mnie rozwala czasami kiedyś jej coś powiem, ale widocznie musi mi się porządnie nazbierać i wtedy wybuchnę

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-28 o 19:42
Stary 2014-05-28, 19:48   #3205
simka234
Wtajemniczenie

svelta też taki kupiłam

Kocham
Stary 2014-05-28, 19:52   #3206
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
my jeszcze nie mamy ani łóżeczka, ani materacyka czekam z tym na tż a przylatuje w sobotę już

a i witam się w 9 mc

rybka ta sąsiadka mnie rozwala czasami kiedyś jej coś powiem, ale widocznie musi mi się porządnie nazbierać i wtedy wybuchnę
tzn ze jutro ja zaczynam 9.msc kiedys musialo to nastapic

A z sasiadka to najlepiej zalatwic sprawe w ciazy, kiedy hormony szaleja, wtedy bardziej ci wypada
Stary 2014-05-28, 19:57   #3207
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

a i witam się w 9 mc

9 miesiąc zwariowałam

Sąsiadka rewelacyjna też mam takie na ulicy zaglądają w okna i ostatnio jedna do mnie mówi : To ile zapłaciliście za dom , nie no przesada

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
tzn ze jutro ja zaczynam 9.msc kiedys musialo to nastapic

A z sasiadka to najlepiej zalatwic sprawe w ciazy, kiedy hormony szaleja, wtedy bardziej ci wypada
Nie noo Ty też 9 miesiąc musze policzyć ile mi zostało
Miłością tą największą
Stary 2014-05-28, 20:03   #3208
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

a i witam się w 9 mc

hmm a jak poszłabyś 21.05 do szpitala i musiałabyś rodzić ??
za 9 miesiąc, ja pewnie już w dniu kiedy bym szła do szpitala miałabym wszystko ze strachu że urodze - w sumie to już mam wszystko a mam jeszcze 7tygodni

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Joanna dobrze że na czczo cukier ok.
Mocz w cukru może pojawić się jak zjesz na wieczór coś bardzo słodkiego, płatki z miodem i mlekiem i inne rzeczy, niekoniecznie coś złego. Szkoda że nie dali Ci wyników, no ale lada dzien masz wizyte
Stary 2014-05-28, 20:10   #3209
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Joanna dobrze że na czczo cukier ok.
Mocz w cukru może pojawić się jak zjesz na wieczór coś bardzo słodkiego, płatki z miodem i mlekiem i inne rzeczy, niekoniecznie coś złego. Szkoda że nie dali Ci wyników, no ale lada dzien masz wizyte
dzięki za pocieszenie nawet nie wiedziałam, że to może być przez to a słodkie u mnie na biegu non stop

Swoją drogą ciekawe co u Sunfire i Boryska
Miłością tą największą
Stary 2014-05-28, 20:25   #3210
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a jak poszłabyś 21.05 do szpitala i musiałabyś rodzić ??
za 9 miesiąc, ja pewnie już w dniu kiedy bym szła do szpitala miałabym wszystko ze strachu że urodze - w sumie to już mam wszystko a mam jeszcze 7tygodni

hmm nie wiem kilka dni spałoby ze mną w łóżku albo na szybciora rodzice by kupili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości