|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
|
|
|
#3182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ja mam biedronkowe Ultra Pro
tak samo tabletki do zmiekczania wody chusteczki wylapuja barwnik z niepewnych ubran i nie dopuszczaja do przeniesienia go na inne rzeczy ostatnio pralam biale z czerwonym na 60 stopni i nic sie nie stalo ![]() Jak byly wprowadzone do biedronki to kosztowaly chyba 6 zl, potem 4, a teraz niecale 3. Jak bylam, to wzielam od razu 4 paczki mam nadzieje, ze beda na stale Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3183 |
|
Raczkowanie
|
...i jaka skromna przy tym wszystkim
![]() Dziewczyny, mi ubranka o dziwo nie plamiły, a z tymi chusteczkami uważam, że dobry patent. Prałam najpierw w płatkach , później w Jelpie. Dzięki za linki koszulowe Lecę wybrać wyniki Miłego popołudnia Kochane |
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
No trzymac kciuki moze za tydzien do domu
dzis przenieslismy sie do bardziej zaawansowanej saliWysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Dziewczyny!
Troszeczkę mnie nie było, ale jestem na bieżąco ![]() Byłam na kolejnej wizycie u stomatologa i czeka mnie leczenie kanałowe, na razie ząb zatruty Mówiłyście coś o rozstępach. Ja na razie odpukać w puste ). Generalnie uważam, że jeśli rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą Ale wiem też, że dbanie o skórę może znacznie zmniejszyć możliwość pojawienia się brzydkich blizn.Czytam sobie Was i kurcze stwierdzam, że nadal jestem w proszku, niby dużo zakupów już jest, wózek zamówiony, ale jeszcze tyle nas czeka Torby nie mam spakowanej, nawet nie kupiłam ani jednej koszuli nocnej, a lipiec coraz bliżej bo jakoś nie jestem fajnką kolorowiastych rzeczy w ogóle i pewnie potem bym takich koszul w miśki lub żyrafy nie nosiła
|
|
|
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do chusteczek do prania to też używam Polecam Tatekla daj znac jak wyniki ![]() Dziś mam faze na pomidory ze śmietną -malinowe mniamNo i arbuza już zakupiłam zobacze czy cukier po nim duży bedzie ![]() Bo normalnie muszę zjesc i już.. Dziś jadłam truskawki ze swojej grządki Ja też niuchronnosć porodu sobie uświadomiłam zostal jeszcze miesiąc.. I już dopinam wszystko na ostatni guzik.. W przyszłą środę pierwsze KTG zobaczymy co u malucha słychać
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o kupki, to prawde mowil glowny temat swiezo upieczonych mam to kupka czy jest, w jakim kolorze, ile dziennie itp. na forum temat tez bedzie pewnie walkowany ![]() Cytat:
Ja corki zawsze piore wszystko razem i tylko raz mi cos zafarbowalo, ale kolor zmienila tylko jedna rzecz, ktora sie doprala w nastepnym praniu ![]() Teraz tez zamierzam prac wszystkie kolory razem, bo inaczej to bym musiala wstawiac po 3szt
|
||
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Duża puszka Enfamilu kosztuje również około 50 zł
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zle zrozumialam, doczytalam juz, ze od zwyklego Emfamilu
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-05-28 o 17:26 |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jak najszybsze wyjście do domu
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Po laboratorium dowiedziałam się, że wyniki będą w piątek ale i tak mi ich nie wydadzą bo wizytę mam w poniedziałek i mogę wtedy je wziąć tylko do gabinetu Cukier na czczo ok z palucha 80 więc z żyły będzie nieco niższy to najważniejsze . Czekam jednak na ten mocz czy jest ok zobaczymy mam nadzieję , że tak . Pojechałam potem do pracy po zaproszenie na dzień dziecka bo organizują u mnie. Potem do szkoły po córkę i do kościoła na spotkanie bo ma rocznicę komunii w niedzielę. Ksiądz wymyślił, że zrobią w dzień dziecka ale moim zdaniem to lipa w taki dzień robić rocznicę i to jeszcze o 12.30 przez 2 godziny potem już się nie opłaca nigdzie jechać ale może chociaż jakiś obiad i lody Sprawdziłam ten octenisept i faktycznie to to samo więc nie wiem czemu mówiła o większym ale kupiłam mniejszy więc dobrze ![]() Koszule do karmienia mam z hurtowni i podobne do tej pierwszek, którą pokazywała Malwiska . Zaraz też coś w Lidlu ma być , taka zwykła ale z guziczkami z przodu chyba wciągnę sobie bo cena fajna http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-A3EC1...etail&id=14307 Idę Was nadrobić ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3193 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Dopiero dotarłam do domu...padam na twarz.odezwę się później |
||
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
hej
w końcu dotarłam do Was.. wczoraj wróciłam do domu i okazało się, że Internetu nie ma dzisiaj przyjechała pomoc techniczna i naprawili ![]() co do farbowania ubrań.. nigdy w życiu chyba nic mi nie zafarbowało i nawet nie wiedziałam, że są specjalne chusteczki do tego ![]() nawet dzisiaj robiłam dzieciowe pranie i były tam kolory przeróżne.. od białego do granatowego i nic nie przemalowało. co lepsze... jak wywiesiłam pranie na dworze to nie minęło może 15 minut i przychodzi sąsiadka sprawdzić czy nie urodziłam czasem uwielbiam ludzką ciekawość koszule.. ja mam jedną rozpinaną nową a drugą taką z głębokim dekoltem na ramiączkach więc też się nadaje http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...242216265.html normalnie jak byłam w szpitalu to co druga kobieta nosiła koszulę tego typu |
|
|
|
#3195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aż przewertowałam wszystkie Twoje posty od porodu, piękna córa![]() Właśnie mi udowodniłyście, jak to dobrze, że do Was wróciłam, jesteście skarbnicą wiedzy wszelakiej! O istnieniu chusteczek łapiących zafarbowanie wiedziałam od bratowej, bo ona zamawia regularnie jakieś paczki z chemią niemiecką i tam one są, a nie wiedziałam, że je można kupić w rossmanie czy nawet biedrze!! Jak będę teraz w którymś z tych sklepów to kupuję natychmiast. Może nie tyle z myślą o ubrankach dziecięcych, bo wszystkie mam już uprane i nic nie zafarbowało, ale np. ostatnio po szpitalu prałam swoją nową koszulę nocną ręcznie, bo jest w kolorze fuksji i bałam się, że mi zafarbuje i owszem woda różowiutka w wiadrze była. Joanna ja też dostaję swoje wyniki z laboratorium do ręki w rejestracji bezpośrednio przed wizytą Co do mleka modyfikowanego: w szpitalu, gdzie będę rodzić mają bebilon do dokarmiania. Mam szczerą nadzieję karmić tylko cycem, z resztą kupując butelkę w sklepie poprosiłam o dobrą i tanią, bo mam nadzieję jej wcale nie używać Ale jak będzie taka potrzeba i ten bebilon małemu będzie pasował, to to będzie jadł bez eksperymentowania. Na razie się nad tym nie zastanawiam.W temacie koszul do karmienia: mam 3. Jedną, starą, żółtą, rozpinaną z przodu na guziki, jest z jakiejś mieszanki bawełny z czymś sztucznym na pewno, mama mi ją kupiła 100 lat temu jako normalną piżamę, ja w niej nie spałam praktycznie wcale, bo wolałam piżamy z portkami. Ale się niedawno z nią przeprosiłam jak gumki z piżam zaczęły uciskać w brzuch Mam zamiar wziąć ją do porodu, żeby później wywalić bez wyrzutów sumienia jak się nie odpierze. Drugą kupiłam sobie taką z kopertowym dekoltem, bardzo fajna, ładna, gładka, tylko ma na rękawie i na cycku delikatną naprasowankę z motywem drobnych kwiatkow. Trzecia to piżama z bazarku za 20 zł, taka z guzikami po dwóch stronach, szara i z jakąś brzydką żyrafą na dole, ale jak leżałam w szpitalu to mi w niej jakoś najwygodniej było ![]() FAME- właśnie, te koszule są modne, bo cena czyni cuda ![]() Generalnie to nie przykładam zbytnio uwagi do kwestii outfitu na oddziale, bo z tego co zauważyłam przez tygodniowy pobyt na patologii ciąży, to każdy nosi co ma, w czym wygodnie i co czyste, pełna różnorodność. Po porodzie to tym bardziej będzie mi wszystko jedno jak wyglądam. A w domu to już naprawdę ![]() Poskładałam dziś z nudów wózek i pojeździłam po mieszkaniu, żeby sprawdzić zwrotność Teraz patrzę na niego i myślę, ale czołg Ogromna ta gondola, chyba sama bym się tam zmieściłaI na koniec pytanie do mądrych głów: (jeśli temat był już poruszany, to powiedzcie, przekopię wątek) MATERACYK DO ŁÓŻECZKA Ludzie, ratujcie, drugi dzień wałkuję ten temat w internecie. Pianka? Kokos? Gryka? Kupiliśmy używane łóżeczko, pani dała do niego materac piankowo-kokosowy w ramach gratisu, bo mówiła otwarcie, że jej córka wiadomo, to obsikała, to jej się ulało. Wzięliśmy na zasadzie "a niech będzie w razie czego jak nie zdążymy kupić, najwyżej się podkładami prześcieli". I tak mamy zamiar materac kupić nowy. Naczytałam się o pleśniejących materacach, o robakach w gryce itp. I serio mam ochotę kupić najzwyklejszy materac piankowy. Jak dziecko go zniszczy, obsika itp, to wywalę bez żalu i nowy kupimy. Ewentualnie z tą matą kokosową z jednej strony - bo to też podobno tylko na pierwsze kilka miesięcy. Dobrze myślę? Czy jednak wrócić do koncepcji kupna czegoś bardziej "wypasionego"? Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-05-28 o 18:23 |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, ja mam lateksowy Hevea Baby. Jeden z podobno najlepszych na rynku i polecany też przez nasze wizażowe mamy
![]() Ty na patologii leżałaś, rozumiem, na Starynkiewicza? Ja też zaliczyłam pobyt dwa tygodnie temu I dwa razy przygotowywali mnie do cc na porodówce
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
ines ja kupiłam materac lateksowy
Zobacze jak się bedzie sprawdzal..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I nie jest taki nawet całkiem drogi, bo jak widziałam materace do łóżeczka po 500 zł to ![]() Mamaya, na Starynkiewicza chciałam leżeć, ale musieli mnie odesłać z braku miejsc, a byłam na IP dzień później od Ciebie, także zabrałaś mi miejsce małpo W szpitalu Orłowskiego kiblowałam Tzn dobrze było, nie mogę się przyczepić co do fachowości, ale jednak wolałabym "mój" szpital.
Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-05-28 o 18:46 |
||
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, dla mnie też nie było miejsca, położyli mnie na septycznym na parterze, ale z racji dwukrotnego pobytu na porodówce udało mi się spotkać mojego (naszego?) ulubieńca Brawurę
No i było komicznie Brawurę pokochałam niemalże po USG połówkowym, na którym dostałam wielkie zdjęcie penisa mojego Syna z podpisem "jeah! Armata!"
|
|
#3200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupilam piankowy z hevea (to pianka termoelastyczna a nie taka zwykła) niestety ze wzgledu na fundusze musialam pójść na kompromis, między nim a lateksowym. starszy spi na piankowym i jestem zadowolona.
|
|
|
|
#3202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
joanna to dobrze, ze wszystko ok
![]() Fame te koszule sa modne, bo tanie i wszedzie ich pelno ![]() I nie ma to jak ciekawska sasiadka, prowokuj ja do porodu
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze nie mamy ani łóżeczka, ani materacyka
czekam z tym na tż a przylatuje w sobotę już a i witam się w 9 mc ![]() rybka ta sąsiadka mnie rozwala czasami kiedyś jej coś powiem, ale widocznie musi mi się porządnie nazbierać i wtedy wybuchnę
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-28 o 19:42 |
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
svelta też taki kupiłam
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ze jutro ja zaczynam 9.msc kiedys musialo to nastapic ![]() A z sasiadka to najlepiej zalatwic sprawe w ciazy, kiedy hormony szaleja, wtedy bardziej ci wypada
|
|
|
|
|
#3207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwariowałam![]() Sąsiadka rewelacyjna też mam takie na ulicy , nie no przesada ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() musze policzyć ile mi zostało
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 9 miesiąc , ja pewnie już w dniu kiedy bym szła do szpitala miałabym wszystko ze strachu że urodze - w sumie to już mam wszystko a mam jeszcze 7tygodni---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Joanna dobrze że na czczo cukier ok. Mocz w cukru może pojawić się jak zjesz na wieczór coś bardzo słodkiego, płatki z miodem i mlekiem i inne rzeczy, niekoniecznie coś złego. Szkoda że nie dali Ci wyników, no ale lada dzien masz wizyte
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam, że to może być przez to a słodkie u mnie na biegu non stop ![]() Swoją drogą ciekawe co u Sunfire i Boryska
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka dni spałoby ze mną w łóżku albo na szybciora rodzice by kupili
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

tak samo tabletki do zmiekczania wody 
mam nadzieje, ze beda na stale
Ja bym nie powiedziała
ale dzięki
Ale wiem też, że dbanie o skórę może znacznie zmniejszyć możliwość pojawienia się brzydkich blizn.
Torby nie mam spakowanej, nawet nie kupiłam ani jednej koszuli nocnej, a lipiec coraz bliżej 

za jak najszybsze wyjście do domu

klask i:
dzisiaj przyjechała pomoc techniczna i naprawili
Tzn dobrze było, nie mogę się przyczepić co do fachowości, ale jednak wolałabym "mój" szpital.

tzn ze jutro ja zaczynam 9.msc
kiedys musialo to nastapic