Scent Bar LII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 06:54   #4591
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LII

Sałatka brzmi super!! Seler zblanszuj -robi się pyszny.
Z chlebem zawsze jest najgorzej... Uwielbiam drwalski z Lidla, zawsze mnie wzywa z półki... Ale na szczęście, odkąd zaczęłam piec mój własny, z otrębami, siemieniem i pestkami dyni i słonecznika, zjadam bezkarnie po 2 kromki,co 2 dzień. Mrożę pokrojony, potem do testera i jest pycha...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:18   #4592
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:12   #4593
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nom..a zara obok jest jaskinia TengelaZłego

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Kryształy Swarovskiego? Tylko nie wiem, czy w nich można wiercić czy też kupuje się już ukształtowane... Albo tworzywo sztuczne udające szkło/kryształ?
One takie śliczne i błyszczące... Not maj stajl Też nie przewiercę.
Dałam sobie spokój z pomysłem.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Stoję sobie w przymierzalni i słyszę za kotarą Rejczel Rejczel !- gdybyście widziały ciąg moich min: wielkie oczy, bezdech "o boże wołają z Wizażu!!! " ekscytacja, obrót o 180 stopni i wewnętrzny parsk śmiechu zmieszany ze smutkiem i rozczarowaniem, oraz ten wew głos - głuptasie przecież Ty nie jesteś rejczel.

A propos lakierów, czy zwykły biało-różowy perłowy jest passe? Ostał mi się taki i nie wiem czy nie popełnię modowego pafona używając go do stóp. Chociaż już robię tyle pafonów i tyle mam paskudnych ubrań (wg tzw. "normalnych" dziewczyn), że to nie zrobi większej różnicy...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:40   #4594
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Sałatka brzmi super!! Seler zblanszuj -robi się pyszny.
Z chlebem zawsze jest najgorzej... Uwielbiam drwalski z Lidla, zawsze mnie wzywa z półki... Ale na szczęście, odkąd zaczęłam piec mój własny, z otrębami, siemieniem i pestkami dyni i słonecznika, zjadam bezkarnie po 2 kromki,co 2 dzień. Mrożę pokrojony, potem do testera i jest pycha...
Tak, to jest myśl. Tylko ja pieczenia zaprzestałam jak wiadomo

Niemniej Nietopsz piecze tak pyszny że następnym razem nie zjem całego za jednym zamachem. Był aksamitny, uwierzycie aksamitny, niekwaśny, no kapitalny - w dwa dni zniknął. chlip chlip

Zbieram sie i lete nach der city
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Miłego dnia
Tobie też !
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:44   #4595
aileenn
Mother of Cats

Znad wiertary w pomieszczeniu obok i piły do przycinania żywopłotów zza okna (od siódmej, a spać poszłam koło drugiej ) - wściekli się czy co? Jeśli nie oni, to zaraz ja się wścieknę

Cytat:
2. Nie no na Anna nie reaguję wcale to jakaś kwestia psychologiczno-tożsamościowa, która nadejszła z erą Internetu

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Tam bywa chaos, brak wprawy zakupowej co jest co, potrafi zrobić swoje. A może akurat nic nie wisiało. Nie jestem pewna, zawsze myślałam że basicowa kolekcja jest stale, ale okazuje się też ulega rotacjom. Ja w takiej kwestii pytam sprzedawczynie, one się orientują. u nas są mega pomocno, wszak generują tym sposobem zysk
Ad. 1. E, to chyba Rejczel masz na drugie, a nie Anna
Ad. 2.

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
co do endo, na fundusz.. nie mówię że regułą to jest ale , byłam niedawno na chybił trafił, czekałam 2 miesiące wiec stosunkowo krótko, nawet pacan wywiadu nie przeprowadził ani nie zbadał życzę mu niniejszym permanentnej biegunki

A tak na serio - to po prostu nie wiadomo: śmiać się czy płakać. Zaczynam rozumieć mojego ojca, który powtarza, że w Polsce trzeba mieć zdrowie, żeby chorować. Od siebie dodaję: albo pieniądze.

Cytat:
a jeszcze Wam powiem gdzie mają takich co chcą se znamię usunąć na fundusz. Byłąmw styczniu, ze niby cwany ruch, bo kontrakty bla bla bla. Pan (fajny ) mówi, zadzwonimy do Pani jak będzie termin, bo tyyyyle tego. No i dzisiaj czytam o 15.45 sms, ze mogę przyjsć na zabiego na 16.30 jak mi pasuje. Nie ważne ile km jestem dalej od tego miejsca. Chyba nadaje się do Telexpresu. Wiem, że chcą mnie zmusić tym spsosobem, nie mnie ., ale wszystkich, by jednak się wycinać za opłatą. Nosz kur dwa. Takiego wała. Pójdę gdzie indziej.
Nie do wiary.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
i jeśli jest na sali lekarz lub ktoś zorientowany, to chętnie się dowiem co oznacza krew wypływająca z wewnątrz ucha przez 2 dni i czy jeśli trzeciego nic się nie dzieje, to czy trzeba z tym do lekarza iść....
Przejdź się do kontroli. Prawdopodobnie nic poważnego, ale lepiej mieć co do tego pewność.

Cytat:
Zaraz okaże się, że wszędzie tak mówią tylko ja nie słyszałam.
Ja to znam z literatury
Nie wiem skąd dokładnie, ale jak słyszę "rozchełstany", to widzę Kmicica z szablą gdzieś lecącego w rozchełstanej koszuli No, ewentualnie Bohuna

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze to literówka, ale zdążyłam zwizualizować to przed włączeniem analizy rozumowej - wizja moczenia kromeczek w testerze...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:58   #4596
kamena
ʞɐɯǝuɐ

wiecie co, dowiedziałam się wczoraj, że posiadam balerinki gwiazd

Cytat:
Witamina D też? Zaczynam myśleć, że łatwiej wymienić, co nie wpływa na tarczycę

Potrzebuję bluzki (T-shirta, topu - jak zwał, tak zwał) bawełnianej (lub z minimalnymi domieszkami), czarnej, bez nadruków, wzorków, koronek itp., z krótkim rękawem i dekoltem odkrywającym niewiele więcej niż obojczyki. Ot, bazowe coś, co pasuje do niemal wszystkiego.
1. bo wszystko jest w człowieku połączone i wszystko wpływa na wszystko

2. ja kupuję w camaieu, fakt, że nie zawsze mają czarne, ale większość bazowych bluzek (innych prawie nie noszę ) mam stamtąd. w h&m też bywają takie.

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
snad ok.400 zebranych ślimaków i końca nie widać

co z nimi potem robisz?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Co do spania w staniku, to już od roku śpię, bo podobno cycki się tak nie gniotą i skóa nie rozciąga, jak bez
to już bym wolała mieć pogniecione i rozciągnięte a móc się normalnie wyspać.....

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
3.najlepiej korzystać z laboratoriów przyszpitalnych
acha, a mi jak wyszły te przeciwciała na boreliozę to pan doktór powiedział że u nich tak często wychodzi a potem się nie potwierdza

Cytat:
może chcecie przetestować takie coś?
o

Cytat:
anegdotka

Stoję sobie w przymierzalni i słyszę za kotarą Rejczel Rejczel !- gdybyście widziały ciąg moich min: wielkie oczy, bezdech "o boże wołają z Wizażu!!! " ekscytacja, obrót o 180 stopni i wewnętrzny parsk śmiechu zmieszany ze smutkiem i rozczarowaniem, oraz ten wew głos - głuptasie przecież Ty nie jesteś rejczel.

No ale same powiedzcie, idziecie sobie ulicą, ktoś krzyknie (niewiadomo czemu ) Flo! Flo! Nie odwrócisz się?
wołają z wizażu no anegdota cudo, ale to naturalne z drugiej strony, nie?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:36   #4597
neska951
Zakorzenienie

Joł joł joł

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

nesko chyba jesteś jakąś moją zaginioną siostrą , b. podobne schorzenia mamy
a właśnie, masz też może zespół/objaw Rayno?
No tego to akurat nie mam

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

[QUOTE=rachell111;46633695]
1. fuuuuuuuble Za to chuopinowi podsunę, on wcina ten śmierdzący tektur (ja jestem ciężki przypadek )

2. mam 33 latka Zgadza się To już wiem, dziękuję Wizażanka Flo i Polly i chyba ejszcze ktoś mnie uświadomił nie tak dawno

3. heh, jak nie urok ...

4. To też grawi i braki kolagenowe wiekowe co trzymajo szysko w ryzach booooosz ale się sypiemy

1. Nieciekawie, brzmi niepkojąco

2. No bo jak jem co lubię to nie chuuuudnę

/QUOTE]

1 One nie są śmierdzące są prawie bez zapachowe i nie jesz ich samych tylko jak kanapki

2 A ja rocznik 76 Młodzieniaszku jeden

4 zastanawiam się nad tym spaniem w biusthalterze

2 No bo to jest tak że po 30 zwalnia metabolizm na maxa przynajmniej u mnie tak było no i + niedoczynność tarczycy... Trza mniej kalorii wprowadzać...
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:38   #4598
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ad. 1. E, to chyba Rejczel masz na drugie, a nie Anna

Ja to znam z literatury
Nie wiem skąd dokładnie, ale jak słyszę "rozchełstany", to widzę Kmicica z szablą gdzieś lecącego w rozchełstanej koszuli No, ewentualnie Bohuna

Ja wiem, ze to literówka, ale zdążyłam zwizualizować to przed włączeniem analizy rozumowej - wizja moczenia kromeczek w testerze...
1. Najwyraźniej już tak

2. To by pasowało, Tato był erudytą.

3. myślę że celowa, ale wizja rozwala
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

wołają z wizażu no anegdota cudo, ale to naturalne z drugiej strony, nie?
1. No proszsz... Wielki Świat - jakich gwiazd?

2. Tak tak, to właśnie autentyczny przekaz mej pierwszej reakcji, niemal jak zaprogramowany robot

Też tak uważam, naturalny odruch. Ale komiczny.
Stary 2014-05-28, 11:09   #4599
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2.a idź Ty z takim urokiem
3.rodzinna hipercholesterolemia to genetycznie uwarunkowana skłonność do mania wysokiego cholesterolu z odkładaniem się w naczyniach i wczesnej i dużej miażdżycy i wszelkich tego konsekwencji - udary , zawały , wieńcówka , wczesne zgony sercowe itp nawet u zupełnie młodych ludzi . Możesz zrobić transaminazy i bilirubinę żeby funkcje wątroby ogarnąć z grubsza , a z nerkami nie masz kłopotów ?
4.jak nadgarstek stale boli to może pokaż go chirurgowi lepiej , co ?
2
3 To może i dobrze im prędzej tym lepiej
4 prześwietlany był nic mu nie jest , była bardzo potłuczony

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

może chcecie przetestować takie coś?
Mam zakaz żucia gumy

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
anegdotka

No ale same powiedzcie, idziecie sobie ulicą, ktoś krzyknie (niewiadomo czemu ) Flo! Flo! Nie odwrócisz się?
IIIIIIHAHAHAHA dobre

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ke? No bez sensu To jak ja mam ponad 1 to też jestem chora, a mówią, że zdrowa? Tzn w sumie możliwe
Bo norma jest dla wszystkich kobiet od powiedzmy 18 do 100 lat.
wynik w górnej granicy normy jest dla 100 latek.Kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć tesh w dolnej granicy normy.To tak bardzo ogólnie ale są od tego wyjątki patrz niżej
Widzisz to wszytko zależy od zebranego wywiadu od Ciebie bo jeśli masz dajmy na to tsh 2 ( i inne "hormony"tarczycowe w normie) i nie masz kłopotów z masa ciała ( pamiętajmy że nasza subiektywna ocena nie ma tu znaczenia),@, zachodzeniem w ciążę,niczym nieuzasadnioną sennością, odczuciem zimna,zaparciami itp to żaden lekarz nie zaleci Ci kuracji bo nie masz żadnych objawów niedoczynności . Trza na dobrego fachurę trafić co zinterpretuje badania i zbierze dobry wywiad i wyciągnie z tego konstruktywne wnioski

Cytat:
No bardzo ciekawe, pierwszy raz się spotykam z "normą wiekową" Ale Ty w ogóle się leczysz już od jakiegoś czasu na tę tarczycę?
O normie wiekowej wyżej na niedoczynność leczę się od ok 2003 r.
I tez miałam zabawę bo tsh miałam 8 przy normie do 6. byłam bardzo chuda i na tej podstawie lekarz stwierdził że niedoczynności niet pomimo tego że ostatni rok studiów przespałam bo taka senność mnie brała Potem bum coś tam odkryli że młode kobiety mają mieć małe tsh i tym sposobem leczę się i słusznie bo jak widać tarczyca choruje bo się pogarsza...

Cytat:
A prl dlaczemu Ci badano? Co Ci się działo? Też kiedyś miałam b. wysoką prolaktynę...Ale się sama zmniejszyła po pewnym czasie... W pn u gina m.in właśnie o tej prl gadałam, a ta mi odpowiedziała, że jak mam regularny okres to nie ma podstaw do robienia badania I tyle tematu Nieważne, że kiedyś też miałam regularny okres i normę przekroczoną ...krotnie

A właśnie dziś rozważałam wybranie się do endo, ale jak to zrobić bez płacenia
prl mi badano przy okazji tarczycy i tez wyszła wysoka... Teraz też dużo się zmieniło w diagnozowaniu prl .Lekarze twierdzą że badanie jej po obciążeniu meta jest niemiarodajne. Tak naprawdę plr powinno badać się podczas kiedy ma tak zwany pik czyli wyrzut do krwi. Czyli min 2 razy na dobę. Dodatkowo prl jest również hormonem stresu i ruchu więc przed badaniem prl powinno się poleżeć ok 2 godziny, a nie z biegu rano w pobieralni. Dlatego najbardziej miarodajne badania na prl robie się na oddziałach szpitalnych np u nas na Karowej. Wszystkie hormony pobierają w odpowiednich dlka tych hormonów godzinach. Kobiety z całej Polski przyjeżdżają ....

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
a jeszcze Wam powiem gdzie mają takich co chcą se znamię usunąć na fundusz. Byłąmw styczniu, ze niby cwany ruch, bo kontrakty bla bla bla. Pan (fajny ) mówi, zadzwonimy do Pani jak będzie termin, bo tyyyyle tego. No i dzisiaj czytam o 15.45 sms, ze mogę przyjsć na zabiego na 16.30 jak mi pasuje. Nie ważne ile km jestem dalej od tego miejsca. Chyba nadaje się do Telexpresu. Wiem, że chcą mnie zmusić tym spsosobem, nie mnie ., ale wszystkich, by jednak się wycinać za opłatą. Nosz kur dwa. Takiego wała. Pójdę gdzie indziej.
hehehhehe dobre ale chcieli Cię pociąć z zaskoku żebyś się nie stresowała

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

co do endo, na fundusz.. nie mówię że regułą to jest ale , byłam niedawno na chybił trafił, czekałam 2 miesiące wiec stosunkowo krótko, nawet pacan wywiadu nie przeprowadził ani nie zbadał życzę mu niniejszym permanentnej biegunki
To od szczęścia dużo zależy ja chodzę na nfz i jak na razie lekarz jest ok

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-05-28 o 11:41
Stary 2014-05-28, 11:17   #4600
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Mam fioletowy, taki głęboki, nasycony - miał byc do patrzenia, dostałam od Mam, gdyż lakierów nie kupuje, ale użylam, i do szarości, tj. szarych ciuchów jest obłęęęędny Oczywista oczywistość, że potem traci urok, bo lakiery to rzecz dla ludzi o mocnych nerwach i anielskiej cierpliowści (bo któż inny by co pęknięcie, co odprysk, co zużycie, zdarcie wierzchołka powtarzał całą procedurę) ale jak mma kaprys czas i wenę (całe 2 razy jak dotąd to sobie strzelam taki fiolet. Z Manhattan chyba go mam. Nienawidzę koloryzować paznokci, i zmywac ich, zajmowac się nimi. Nie znosze tego zachodu. Ale czaaasem, dla efektu, no miło popatrzeć

To kwestia wprawy jest Ale i u mnie są takie dni że łapa lata

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Mam trzeci dzień bez chleba a w Lidlu myślałam, że zemrę na te zapachy i te je....łokrutne kroasanty
A i szczerze wątpię, byśmy odnieśli sukces. My po prostu z chuopinem nie jestesmy w stanie sobie odmówić pewnych przyjemności, a takimi są piizze na kolacje, obiady etc. Ale robię eksperyment. Nie mam nic do stracenia Jezu lecę, bo na chuopinowym kompie to męczarnia jakaś
U nas tak samo dlatego jemy w miarę wszystko z uwzględnieniem mniejszych porcji ...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

A tak na serio - to po prostu nie wiadomo: śmiać się czy płakać. Zaczynam rozumieć mojego ojca, który powtarza, że w Polsce trzeba mieć zdrowie, żeby chorować. Od siebie dodaję: albo pieniądze.
Pieniądze niekoniecznie bo prywatnie przyjmują Ci sami co państwowo
Stary 2014-05-28, 11:37   #4601
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Neska, fajnie to o hormonach opisałaś, przyda się

Cytat:
1. No proszsz... Wielki Świat - jakich gwiazd?

.
a ło
gwiazd co prawda nie znam ale co tam

---
spadam do 12 stron tłumoczenia
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 11:44   #4602
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Może się przyda komuś choć nie wiadomo czy czegoś nowego nie odkryli znowu

Ps na Koarowej pierwsze pobrania prl to trzy ok 22 giej ok 24 i nad ranem i potem w zależności od wyników robią z obciążeniem.
Stary 2014-05-28, 12:23   #4603
Murszafka

Cytat:
Cholera, muszę przestać pisać z komórki :-D Nie dość, że mi poprawki robi, to jeszcze cytowanie zawodzi :-D

Stary 2014-05-28, 13:46   #4604
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
no pewnie, że od szczęścia, dlatego mi się trafił taki właśnie, pan lekarz

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:40   #4605
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wbiję się z pytaniem z innej beczki.
Gdybyście zamówiły coś u artysty i to coś okazałoby się inne od zamawianego (słowem: nie podoba się) i droższe o 20 zł niż było ustalane (czyli droższe o 1/3) to:
a) negocjowałybyście cenę?
b) prosiły o przeróbkę?
c) a + b?
d) olały i kupiły bo nie wypada wybrzydzać?
Zaliczki nie było i nie opłacone jeszcze.

Stary 2014-05-28, 14:49   #4606
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Gdybyście zamówiły coś u artysty i to coś okazałoby się inne od zamawianego (słowem: nie podoba się) i droższe o 20 zł niż było ustalane (czyli droższe o 1/3) to:
b) prosiły o przeróbkę?
c) a + b?

e) nie kupiły, chyba ze przedmiot zostanie doprowadzony do ceny i wygladu ktory mnie zadowala

zmiana ceny jest wg mnie niedopuszczalna, a co do wygladu, to nie wiedzialas jak to bedzie wygladac czy zrobił inaczej? bo jakos nie do konca wiem o co cho

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

co do lekarzy i trafiania, to mam spostrzezenie ze do lakarza na nfz trzeba udac sie do placówki:

a) uniwersyteckiej
b) prywatnej, ktora czesc przyjęc ma na NFZ (ale to nie zawsze dziala)

we wszystkich przychodniach postkomunistycznych nie ma czego szukac...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:58   #4607
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zmiana ceny jest wg mnie niedopuszczalna, a co do wygladu, to nie wiedzialas jak to bedzie wygladac czy zrobił inaczej? bo jakos nie do konca wiem o co cho
Cena była powiedziana "około" ale czy 1/3 drożej to jest około? Tak średnio... Akurat cenę jestem w stanie przełknąć, może gdyby rzecz mi się szalenie podobała to bym negocjowała a tak to wstyd mi kwękać i na produkt, i na cenę - w końcu chcę to kupić a nie zostać zablokowaną, hehe.
Zrobił podobny do tego, który zrobił wcześniej i który pokazałam jako przykład ale chyba żeśmy się nie zrozumieli bo wyszło coś trochę innego Nie chcę tu wklejać foty.

Stary 2014-05-28, 19:29   #4608
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Cena była powiedziana "około" ale czy 1/3 drożej to jest około? Tak średnio... Akurat cenę jestem w stanie przełknąć, może gdyby rzecz mi się szalenie podobała to bym negocjowała a tak to wstyd mi kwękać i na produkt, i na cenę - w końcu chcę to kupić a nie zostać zablokowaną, hehe.
Zrobił podobny do tego, który zrobił wcześniej i który pokazałam jako przykład ale chyba żeśmy się nie zrozumieli bo wyszło coś trochę innego Nie chcę tu wklejać foty.
hmm..no to negocjuj poprwki w wygladzie ,
to normalne przy zamowieniu indywidualnej rzeczy ze czasem trzeba cos przerobic
Stary 2014-05-28, 21:17   #4609
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Tobie też !

Cytat:

Cytat:
b) prosiły o przeróbkę?
c) a + b?
B

Wykończył mnie dzień dzisiejszy, dobrze że jutro w zamian idę tylko na pół dniówki do robo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-05-28, 21:43   #4610
Murszafka

Otóż wygląda na to, że na e-glamourze się pojawi Penhaligon´s i L"Artisan -jest w spisie marek, ale jeszcze nie ma żadnych zapachów. Ja tam się czaję -oni mają dobre ceny

Stary 2014-05-28, 21:44   #4611
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

powiedz po prostu że chcesz kontrolnie iść bo podejrzewasz ze coś może nie grać
Taa już to widzę

Cytat:

Ale coś zalecił fogle? W ciemno

Cytat:

No tak, nie znasz dnia ani godziny

Cytat:

Cytat:

Bo norma jest dla wszystkich kobiet od powiedzmy 18 do 100 lat.
wynik w górnej granicy normy jest dla 100 latek.Kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć tesh w dolnej granicy normy.To tak bardzo ogólnie ale są od tego wyjątki patrz niżej
Widzisz to wszytko zależy od zebranego wywiadu od Ciebie bo jeśli masz dajmy na to tsh 2 ( i inne "hormony"tarczycowe w normie) i nie masz kłopotów z masa ciała ( pamiętajmy że nasza subiektywna ocena nie ma tu znaczenia),@, zachodzeniem w ciążę,niczym nieuzasadnioną sennością, odczuciem zimna,zaparciami itp to żaden lekarz nie zaleci Ci kuracji bo nie masz żadnych objawów niedoczynności . Trza na dobrego fachurę trafić co zinterpretuje badania i zbierze dobry wywiad i wyciągnie z tego konstruktywne wnioski
Wiesz, ale niektóre objawy na pewno by można podpiąć pod inne choroby albo nie musiałyby świadczyć o problemach z tarczycą, a co do innych hormonów to trzeba by je zrobić A najpierw dostać się do endo jakoś, nie prywatnie

Cytat:

prl mi badano przy okazji tarczycy i tez wyszła wysoka... Teraz też dużo się zmieniło w diagnozowaniu prl .Lekarze twierdzą że badanie jej po obciążeniu meta jest niemiarodajne. Tak naprawdę plr powinno badać się podczas kiedy ma tak zwany pik czyli wyrzut do krwi. Czyli min 2 razy na dobę. Dodatkowo prl jest również hormonem stresu i ruchu więc przed badaniem prl powinno się poleżeć ok 2 godziny, a nie z biegu rano w pobieralni. Dlatego najbardziej miarodajne badania na prl robie się na oddziałach szpitalnych np u nas na Karowej. Wszystkie hormony pobierają w odpowiednich dlka tych hormonów godzinach. Kobiety z całej Polski przyjeżdżają ....

No to być może prl mam znów wysoką na ten przykład. A co do pogrubionego to znów - rozumiem, że ze skierowaniem i podejrzeniem czegoś?

Cytat:
No i wszystko jasne
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 22:15   #4612
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
To kwestia wprawy jest Ale i u mnie są takie dni że łapa lata

U nas tak samo dlatego jemy w miarę wszystko z uwzględnieniem mniejszych porcji ...

Pieniądze niekoniecznie bo prywatnie przyjmują Ci sami co państwowo
1. Kwestia nienawidzenia takich czynności, nie chodzi o wprawę w wykonie, a o nieprzywiązywanie uwagi do paznokci

2. no myśmy tak jedli, i utyliśmy po 20 kg Jessssu nieeeee edit po 10 kg każdy
No dooobra takz 3 kg naszej winy bo trochę grzeszyliśmy (wino i piwo). Ale ogólnie nie jedliśmy tragicznie i jakoś wieeele

3. Otóż to! bingo.

Cytat:

a ło
gwiazd co prawda nie znam ale co tam
Zgadza się, kapitalnie uproszczone, fajnei podane Identycznie przedstawiła to Flo, chyba też Polly, ale nie w Barze. Dobrze jest dowiedzieć się pewnych istotnych kwestii z czyjegoś dowświadczenia.

2. To są gwiaaaaazdy? Czy to te biało czarne baleriny z pierwszej fotki? Fajne. Ja szukam obuwia zamiennego do klubu, giętkiego, gumowa podeszwa, baleriny. No i znalazłam, firma Bayla, drooogie, ale będą na dłużej niż sezon, nie mieli rozmiaru i tera poluję w sieciuni.

Cytat:
Fiu fiu jakieś wyuzdane zamówionko ? Akt?

szart szart

rozmawiałabym celem zmiany. Myślę, że komunikacja to podstawa, jeśli artysta myśli identycznie, będzie Wam z górki .

Cytat:

Wykończył mnie dzień dzisiejszy, dobrze że jutro w zamian idę tylko na pół dniówki do robo
Nie dziwne

Za to już historia, i fajna perspektywa jutra.

Cytat:

No tak, nie znasz dnia ani godziny
Taaak świetnie powiedziane. Eeech. Niestety mam większe problemy, zatem ujdzie im to na sucho póki co.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

I w ogóle hallleluja bo to nie matryca

A już przesłałam chuopinowi kasę na konto bo miał klikać matrycę ale najpierw rozebrał dziada, mówi że stres miał jakby bombę rozbrajał, pot kapał na styki I pono taśma i zaskoczyło jessssssusicku chyba pójdę na kolanach do Częstochowy.

Ale nie cieszę się przedwcześnie, albowiem jak coś tak rypło raz to kto wie, kiedy rypnie drugi .

No ale wreszcie na swoim kompiku w kolorze, ja kocham go Życie znów jest piękne i nabrało kolorów

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-28 o 22:21
Stary 2014-05-28, 22:29   #4613
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
B
Tak zrobię

Cytat:
Fiu fiu jakieś wyuzdane zamówionko ? Akt?
Tak, miałam być na nim szczupła i ze szparą ale artysta poszedł w naturalizm

Stary 2014-05-28, 22:36   #4614
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ale coś zalecił fogle? W ciemno
uhm, zalecił przyjść w lipcu

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:05   #4615
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej wiesz z wyprzedzeniem

Nie no szysko opada.
Stary 2014-05-28, 23:25   #4616
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Bosh, nie

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:35   #4617
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Taa już to widzę
ja tak zawsze robię a nie mam jakiegoś wielkiego daru przekonywania

Cytat:

Nie dziwne

Za to już historia, i fajna perspektywa jutra.

dziś się wyspałam i dopiero się zbieram do pracy
szkoda że leje
Cytat:
No ale wreszcie na swoim kompiku w kolorze, ja kocham go Życie znów jest piękne i nabrało kolorów

Cytat:

Znad resztek kawy i spadam, bo nawet na drugą połowę dniówki nie zdążę w takim tempie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-05-29, 10:23   #4618
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
dziś się wyspałam i dopiero się zbieram do pracy

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:08   #4619
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Czekałam na autobus ponad 30 min, rehabilitacja mi dziś przepadła No trudno, jutro i tak ostatni raz jadę.

Co do butów kolejne udało mi się wylicytować Nowe za całe 58 zł, firmy Martens, ale dziwaczne z wyglądu

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 11:20   #4620
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Czekałam na autobus ponad 30 min, rehabilitacja mi dziś przepadła No trudno, jutro i tak ostatni raz jadę.

Co do butów kolejne udało mi się wylicytować Nowe za całe 58 zł, firmy Martens, ale dziwaczne z wyglądu

poka!

co do rehabilitacji, to ja zostawiłam graty poza szafką i mi ukradli ,
nejfogrsze ze był tam moje jedyne skórzane sandały caprice i teraz nie mam w czym chodzic...
a kupno sandałów dla mnie to jak pewnie pamietacie droga przez mękę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości