|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Tak samo jak daje jej spróbować np kotleta - ona i tak nie zje - uznaje tylko zupy, wszelkie "suche dania" typu kanapka,kotlet, ryba z ziemniakami - pomemle i pluje. taka jej uroda, ale jak chce próbować to, co jem ja - daje, niech się uczy, że są też inne smaki poza rosołem, deserkiem BD, kaszką i serkiem homo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje tylko ze sloiczka
Ryb nienawidze, nie cierpie, nie przelkne.... W ogole powiem wam, ze nie mam kompletnie zaufania do swojej kuchni, w sensie, wole mlodemu dawac sloiczki niz to, co ja gotuje..... A specjalne zupki/obiadki robione pod Pietraszka - nie ma szans, nie zje i koniecDzisiaj farbnelam wlosy, bylam na paznokciach, regulacji i hennie brwi. Mission complete. Tylko dalej nie wiem w co sie ubrac ![]() Aniu, jaka pogode na najblizsze dni sie planuje??? no i gdzie mniej wiecej mieszkacie? Widzialas moja odpowiedz, gdzie jedziemy? Jejkuuuuuuuu jaka jestem nietomna..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Moja placki jadla a raczej probowala, ale ja smaze na minimalnej ilosci tluszczu, doslownie ze dwa psikniecia. Bigosu nie robie wiec nie jadla, grzybow nienawidze wiec nie zje pewnie jeszcze dluugo
Pieczarki w minimalnych ilosciach je od dosc dawna ale dla mnie to nie grzyby ![]() Ryby mrozone czasem daje tak jak i warzywa )Lady widzialam, tylko zapomnialam odpisac, wybacz Pogoda tradycyjna niestety, nie jakos zimno ale sporo opadow Sprawdzilam wtedy nawet czy to daleko i jakies dwie godziny od nas wiec nie tak najgorzej Ja mieszkam w Birmingham. A powiedz mi czy zamierzacie jeszcze cos zwiedzac? Moze udaloby nam sie spotkac w jakims ladnym miejscu
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
proszę o kciuki - jadę do Kato na konsultacje u promotora i egzamin boję się, bo nei jestem tak przygotowana jakbym mogła i chciała, no ale doby sobie nie wydłużę...
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Duzo odnosnie jedzenia bylo. U nas wyglada to tak: Owoce zawsze obrane. Grzyby w sladowych ilosciach je. Zadnych sosow a la pieczeniowy. Bigos chetnie dalabym, ale skad wziac kapuste kwaszona? Placki ziemniaczane czesto robie z roznymi dodatkami warzywnymi. U nas to hit. Smaze na papierze do pieczenia wiec tluszcz nie jest potrzebny. Mielone tez robie, ale z jednej strony obsmazam bez tluszczu a pozniej dolewam wody do polowy wysokosci kotletow i pod przykryciem dochodza. Miesa nie podaje codziennie, ale kazdy posilek zawiera bialko. Ryby tylko swieze i nancy jest nowa technika mrozenia - tuz po odlowie i zamrozona jest w kilka minut doslownie. Taka ryba zachowuje wlasciwosci swiezej. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Yae jadla rownez warzywa w ciescie oraz krokiety smazone na glebokim tluszczu i bylo w porzadku. Tylko trzeba przestrzegac kilku zasad. ewulka kciuki! |
|
|
|
#756 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a placki z cukini Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja oglądałam, dobrze ze wygrał Łukasz bo jakby dziewczyny wygrały to tylko dlatego ze są parą, a tak to fajnie, jest młody, ambitny.
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Heja. . .
Nie wiem czy iść z Antoniem do lekarza . Przedwczoraj wysoka gorączka. . Wczoraj rano i wieczorem stan Podgorączkowy. .. teraz nic. ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
ewulka - powodzenia!!!! ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- a trzydniowke mial? |
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Nie...i tak myślałam że to to. Ale Tylko we wtorek miał wysoka temperaturę. Wczoraj tylko rano i wieczorem ...37.6....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry tluszcz, odpowiednia temperatura podczas smazenia (ok. 180st) i na koniec odsaczyc ewentualne resztki tluszczu ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Czekalabym |
||
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to tylko zeby a jak trzydniowka to powinno go wysypac....a przypomnij, on ma katar/kaszel? czy to tylko goraczka byla i nic wiecej? |
|
|
|
|
#764 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
trzymane! Cytat:
a 3dniówka jak ta lala.Cytat:
ale zgadza się _------------ Bigos teściowy Dorka jadła, ale on łagodny taki, pieczarkową nieraz, lubi, zresztą ja to jako zupę krem robię i fajnie można kombinować - makaron, ryż, groszek ptysiowy... placówk ziemniaczanych nie, bo nie robiłam wieki muszę zrobić.
|
|||
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA sorki umknęło mi....
PSTRYKU sama temperatura . Zapisałam go na jutro. ..w razie co odwołam. Dzięki dziołchy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- EWULKA Kciukasy of Cors:thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas nocka już lepsza, bez kaszlu. tylko o 6 Ją obudził bidna spać się chciało strasznie a nie mogła już:/ ja na szczęście też już lepiej ale teraz Tż rozkłada ![]() ewulka kciuki! neti ja bym poczekała z lekarzem. a prócz temperatury coś jeszcze dolega? Ultra oby ta trójka szybko wyszła! silver śliczne te sandałki. gdzie je kupiłaś? pstryku ojaaaa ale boscy są! zakochana para marsi a widziałaś te otulacze? http://www.otulacz.pl/ mała ja też obieram wszystko nancy poproszę przepis na tą potrawkę. chyba, że już wklejałaś gdzies? sylwia placków ziemniaczanych nie dawałam bo robiłam chyba ostatnio w ciąży ale muszę spróbować. grzybów nie damania w Birmingham mieszkasz? ja mieszkałam tam jak poleciałam do pracy po maturze
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
dziewczyny!!!!!!!! doczekałam się!!!!!!! Amelka powtórzyła dzis MAMA!!!!!!!!!!!!!
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Igor przy trzydniówce też miał temperaturę max 38 stopni. Ja bym nie szła do lekarza tylko poczekała.
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia....sama temp. A teraz nic...SZOGUN kom bek ![]() Jem śniadanko. ..a Wy już po? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid padł po 22 ale do końca wesoły i skory do zabawy, jedna pobudko o 4 i wstaliśmy o 8. Teraz coś kombinuje, bo za cicho w jego pokoju ......................... ...Aha rozkłada swoje krakersiki Safari na części pierwsze po dywanie ![]() Neti moze faktycznie trzydniówka? ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Misia to piona. Dadusiowi już lepiej, to TZta rozkłada
|
|
|
|
#772 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Boska paraa
Cytat:
![]() Jak już pisałam obieram owoce. Placków nie dawałam jeszcze ale jakbym gdzies w niedalkeij przyszłości zrobiła to dam spróbować (zawsze odsączamy tłuszcz ze smażonego) ale dawałam np racuchy - lubi bardzo; bigosu jeszcze nie dawałam, z grzybów to pieczarki -zupa, sos itp. Ale generalnie nie gotuje już specjalnie do Małej, zupy je takie jak my ( nie daje kostek rosołowych-oduczyłam się), drugie danie podobnie, jak jest kotlet to dla niej bez panierki, zamiast mielonego smażonego - pulpet w warzywach, guladz normalnie, makarony normalnie. Dawałan nawet karkówke z grila - grill gazowy, mięsko wychodzi bardzo miekkie i smaczne, wiadomo małe ilości. I jeszcz nie daje melisy ale do picia dolewam rumianek - podobnio też ma uspokajające działanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za ładne zasypianie.Cytat:
wychodze z takiego założenia własnie. Cytat:
są, powodzenia ![]() Cytat:
Czy przy trzydniówce zawsze po gorączce wysypka jest??
|
|
#773 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Mycha chora. Wczoraj jeszce wieczorem rzygańsko bylo, biegunki, rano dzis tez. Bylysmy juz u pediatry - podobno duzo dzieci teraz biegunki ma, wiec Mloda sie na tę "falę" załapała. Specjalnych zaleceń nie mamy, dietka zestalająca po prostu, probiotyk i smecta. No i duzo picia, ale to wiadomo. Jak się nie poprawi przez dwa dni, to się mamy pokazać. Teraz Młoda śpi, a ja może zjem wreszcie. I w ogole wkurzylam sie. Mycha podczas badania plakala i tak juz jej zostalo do konca wizyty. Lekarka spoko, ale wyszlam z gabinetu, a tam jedna babka czekajaca na wizyte mowi "ale placz, takie przedstawienie dla mamy, i po co to? Przyzwyczaisz sie". No to powiedzialam, co ja mysle o jej zdaniu. Naprawde nie kumam, dlaczego w pierwszej mysli uwaza sie, ze ponad roczne dziecko ma chec przede wszystkim manipulowac doroslym, a nie bierze sie pod uwage, ze jest mu po prostu zle? Nadrobilam troche: Sylwieta - u nas podobnie z tym odkladaniem rzeczy na miejsce. Musi byc porzadek i juz. Deli - brawa za "mama" ![]() Pstryczku - piekna para Misia, Hope - dobrze, ze dzieciaczkom juz lepiej Milego dnia! |
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mówiłaś ostatnio że Amelka tak rączki chce czyścić. Dawid to samo. Jak się czegoś dotknie, czy ma np włosa na ręce to od razu leci wycierać, albo przylatuje żeby mu ściągnąć. W piasku podobnie jak ma ręce całe z piachu to wyciąga żeby mu otrzepać, albo chce się wytrzeć w moje spodnie
jak ostatnio dorwał się to resztki chrupek "duszków" które TZwpierdzielał, to jak mi uciekał na łóżko to nie łaził oparty na dłoniach, tylko na łokciach, bo dłonie w okruszkach
|
|
|
|
#775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
Dziewczyny wyszła nam ostatnia jedynka, więc mamy aż 4 zęby, na więcej na razie się nie zanosi. W nocy Oli obudziła się koło 2 ,próbowałam smoczkiem uspić a ona am am, no to poszłam zrobiłam mleko, wypiła i spała dalej ![]() Dzisiaj jedziemy na zakupy, sandałków będziemy szukać, musze się pozytywnie nastawić. Takie pytanko jeszcze mam: jak ubieracie spódniczkę albo sukienkę w gorąco (bez body) to na pampka zakałdacie jakies majteczki?? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Dokładnie, wczoraj w pracy coś rozmawiamy o małych dzieciach, ja coś opowiadam, i pada hasło że Oli wymusza, na szlak mało mnie nie trafił, tłumacze że takie dziecko jeszcze nie wie co to wymuszanie - jak grochem o ścianę.
|
|
#776 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Majtek nie daję, i tak w pielusze gorąco... |
||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zakladam majtki lub krotkie leginsy. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46658634]zdrowiejcie! i dobrze, że babie przygadałaś heh, to widzę, że Oli tak samo zębata jak Agatka była ![]() Majtek nie daję, i tak w pielusze gorąco...[/QUOTE] Dziwic sie bede; nie zdejmie? Yae od razu |
|
|
|
|
#778 |
|
Konto usunięte
|
A wiesz, że nawet nie? Ale tak czy siak pieluchomajtki będę dawała, te DADA ciężko się rozpinają, więc utrudnienie
![]() No ale na razie pieluch nie ściągała. Ale popatrz, co znalazłam japońskiego - świetne! http://tako.biz.pl/dla%20dzieci.htm Taro Miura świetny i ten Genichiro Yagyu! |
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46658920]A wiesz, że nawet nie? Ale tak czy siak pieluchomajtki będę dawała, te DADA ciężko się rozpinają, więc utrudnienie
![]() No ale na razie pieluch nie ściągała. Ale popatrz, co znalazłam japońskiego - świetne! http://tako.biz.pl/dla%20dzieci.htm Taro Miura świetny i ten Genichiro Yagyu![/QUOTE] Pieluchomajtki zdejmie jak majtki albo rozerwie po bokach. No problem. Nie moge otworzyc linka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ten drugi to nie jest ten od pepka i sutkow? |
|
|
|
#780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hello,
ale mialam dziś kiepską noc, juz dawno nie pamiętam kiedy Leo tak źle spał Delicjanko juz danow pytałam jak zdrowie Twojego TZ? bo pisałaś,że bois się cukrzycy moj TZ zrobił badania, poza wysokim cholesterolem wsio ok ale nadal się martwiłam bo przyspyiał i nawet jak gdzieś jechał autem to musiał się zatrzymywać żeby się zdrzemnąć dobrze że tylko tyle od dziś zaczyna dietę i będzie brać proszek zasadowydam znac za jakis czas czy są efekty Cytat:
rozwaliłaś mnie kobieto na łopatkia co będzie jak Pietraszko będzie mieć 4-5 lat? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a skórkę ściągam zawsze ale tylko z pomidora Cytat:
a do tej ryby wkroiłaś pomidorka bez skórki? sypie do tego dużą ilość zieleniny wczoraj rybkę po grecku mały jadł aż mu się uszy trzęsły Cytat:
dziękuję kochane za Wasze opinie odnośnie otulacza |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

, jabłko (wypluwa ze skórą) i gruszke (bo gorzka), reszte typu winogrono, brzoskiwnie, nekatryny je ze skórką. Pomidory tez zawsze obieram,.
Ryb nienawidze, nie cierpie, nie przelkne.... W ogole powiem wam, ze nie mam kompletnie zaufania do swojej kuchni, w sensie, wole mlodemu dawac sloiczki niz to, co ja gotuje..... A specjalne zupki/obiadki robione pod Pietraszka - nie ma szans, nie zje i koniec
no i gdzie mniej wiecej mieszkacie? Widzialas moja odpowiedz, gdzie jedziemy?
Sprawdzilam wtedy nawet czy to daleko i jakies dwie godziny od nas wiec nie tak najgorzej

taka ciążowa zachcianka

22.05.2008
14.08.2011

rozkłada swoje krakersiki Safari na części pierwsze po dywanie
za ładne zasypianie.
są, powodzenia