|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w Manufakturze, ale nie wiedziałam, pewnie jeszcze na dniach będę tam, bo tonik mój kochany do twarzy się skończył i muszę kupić, to i do Yves Rocher wejdę.
|
|||
|
|
|
#1533 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bez przesady z tą krzywdą. Zauważ, że niektóre kobiety nie mają za bardzo wyboru, bo albo mają powaloną gospodarkę hormonalną bez tabletek, albo stos innych problemów. Albo jak w moim przypadku - jedno i drugie.
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polubiłam lniany w smaku W sensie jest dla mnie neutralny. Teraz tylko z pestek dyni powoduje u mnie odruch wymiotny
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, powracam jako marnotrawna włosomaniaczka...
Nastąpił moment, w którym stwierdziłam, że już naprawdę ze swoimi włosami nie wytrzymam, więc zwracam się znów do Was ![]() Mniej więcej od przełomu lutego i marca zaczął się strasznie, ale to strasznie stresujący okres dla mnie, w ciągu tych trzech miesięcy straciłam połowę włosów (to nie hiperbola, mam obecnie jakieś 6-7cm w obwodzie! z 13...), a to, co zostało, puszy się tak niemiłosiernie, że objętość zasadniczo wydaje się być podobna. Jednak włosy są zupełnie inne niż wcześniej, szorstkie i porozwalane, plątają się. Jakoś koło marca myślałam, że jest z nimi na tyle dobrze, że może zacznę porządne zapuszczanie (polegające w mojej głowie na zmianie częstotliwości podcinania końców na raz na 3-4 msc), ale szybko się okazało, że już w kwietniu końce nadawały się do ścięcia. Więc pod koniec miesiąca podcięłam lekko końcówki z nadzieją, że następny raz to dopiero najwcześniej w lipcu. Niestety - widzę, że za nożyczki chwycę już w przyszłym tygodniu. Nie brałam żadnych tabletek, przestałam pić pokrzywę, olejowanie też praktycznie zarzuciłam! Stosowanie odżywki ograniczyłam do jej funkcji ułatwiającej rozczesywanie, od wielkiego dzwonu trzymałam ze 20 min, dodając trochę wyciągu z aloesu. Jeśli chodzi o stylizację, to trzymałam się żelu lnianego, ale obecnie nawet on nie ma żadnego wpływu na moje loki (?)/miotłę. Nie wiem, co robić. Od kilku dni (czyli odkąd jestem po najgorszych egzaminach) staram się olejować, kupiłam Vitapil. Mam jednak wrażenie, że cały zeszły rok poszedł się paść... I nawet nie jestem się w stanie zmusić, żeby zrobić roczne podsumowanie, bo wcale nie jest tak, jak chciałam, żeby było Może powinnam ściąć tak z 5cm najmniej?Co radzicie? Na drugim zdjęciu mokre, widać ile ich zostało |
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym ścięła trochę tego co najdłuższe - ogona, choć nie wiem jak wygląda na sucho. Sama mówisz, że praktycznie zarzuciłaś pielęgnację, więc w tej chwili byłabym bardziej cierpliwa i podopieszczała włosy wszelkimi mozliwymi sposobami
![]() A jak masz mozliwość - idź na masaż łba. Edit: Że ta fota na sucho to ta aktualna? A to zmieniam zdanie. Nie cięłabym, bo żadnego ogona nie widać. Pielęgnowałabym.
|
|
#1538 |
|
Kazar Lady
|
mokre są identyko jak moje ![]() ja bym nie ścięła |
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1540 |
|
Moderator
|
Aziddee - no wiem, dlatego pisałam że wiele, a nie wszystkie robią sobie krzywdę na własne życzenie i potem jest boom. albo tyją, albo włosy sie sypią albo jeszcze inne gorsze rzeczy których nikomu ani sobie nie życzę
![]() Moja mamcia ma na przykład łysienie plackowate, może to też przez to że hormony w jakimś wieku wairują, a do tego jak dojdzie stres czy inna zaraza to zaraz włosy lecą. a z pestek dyni olej jest pycha zmieszany z dżemem - biorę łyżkę tego oleju i dwie łyżki dżemu, mieszam i na kanapki :d Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-05-29 o 14:50 |
|
|
|
#1541 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ale numer, to pod oczy można jechac 0,5 a na skalp tyle krótsze? czemu tak? |
|
|
|
|
#1542 |
|
Konto usunięte
|
Kiko ja bym nie ścinała, na sucho wyglądają ok.
Wizazanka spróbuj wymieszać lniany z twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Nie czuć go wtedy prawie wcale. Ja bym się bała używać tych igiełek gdziekolwiek. |
|
|
|
#1543 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dosyć sporo jest rzeczy, które obie lubimy, więc może i Kallosek by Ci przypasował Cytat:
Moje oszołomy dzisiaj miały puch nieziemski, taka pogoda im wybitnie nie służy. Przełamałam się dzisiaj do nagrania filmiku na konkurs avonu - recenzowałam paletkę do cieni. W momencie, kiedy powiedziałam, że pudełeczko jest wytrzymałe, rozwaliło mi się w rękach - a wytrzymało do tej pory bez uszczerbku jakieś dwa lata - moje szczęście
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A da sie to wyciac tak, by na filmiku tego nie bylo widac? ja,sie kamery boje, musze byc niezle nawalona, zeby cos do kamery powiedziecWysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46665065]Wizazanka spróbuj wymieszać lniany z twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Nie czuć go wtedy prawie wcale.
[/QUOTE] - Dokładnie. Po co pić, jak można dodać do twarożku (najlepiej chudy) - olej lniany: kwasy tłuszczone omega 3 i 6 + twarożek: białko. Połączenie tych produktów powoduje, że kwasy tłuszczowe łączą się z białkami, dzięki czemu stają się lepiej wchłaniane i przyswajane przez organizm. Ok, nabyłam fioletową i zieloną odżywkę Schaumy i tym samym również mówię STOP odżywkom. |
|
|
|
#1546 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skusiłam się na odżywkę planeta organica z rokitnikiem, głupol ze mnie ![]() Cytat:
Tylko drogie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się wstydzę kamery
|
|||||||
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, że coś nakręciłaś, ja się od razu jąkam i nie umiem słowa powiedzieć w ogóle wstydzę się mówić 'na żywo' a co dopiero przed kamerą
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien
A co do ilości odżywek to ja mam ich coraz mniej. Bo ostanio jakoś mało kupuje, bo uznałam, że wszystko się mi przeteminuje. I tak mam najlepszy sposób na kosmetyk który mi nie podejdzie. Wystarczy zostawić w domu rodzinnym w łazience i znika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-05-29 o 19:24 |
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46668020]Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien
Ja już trzy tak złamałam nie wiem czemu, czy moje włosy żelazne czy grzebienie takie nietrwałe |
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Moderator
|
myszka2020 - ja kupuję firmy ktc 250 ml za 1.20 funta. do twarzy, do ciała jak i do włosów mnie zadowala i nie zapycha nic. dodatkowo ma taki ledwo wyczuwalny zapach jak słonecznikowy, nie jest mocno tłusty i nie barwi. z pestek śliwki ponoć też pięknie pachnie
oleje kupuję tylko stacjonarnie i o większej pojemności - takie mini i drogie nie interesują mnie ;Dschauma fioletowa to ta superfruit shine, wystawiłam jej recenzję na kwc. zapach ma obłędny, czasem ją dodaję do innej maski/odżywy i wtedy tak mi włosy pachną. kiedys tż nie mógł rozkminić czym tak pachnę to poleciał do mojej łazienki, wywąchał wszystkie butelki i zwycięsko wrócił z schaumą stwierdzając, że bardzo mu się ten zapach podoba ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-05-29 o 19:28 |
|
|
|
#1552 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kqq, zapoluj na drewniany, może będzie bardziej wytrzymały - choć ja mam bez rączki, więc tam to poza ząbkami, nie bardzo ma się co odłamać. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
. Ale na pewno to nadrobię
|
||
|
|
|
#1553 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś je poskładałam, więc nie jest tak najgorzej Jak się sama nagrywam to jest do przejścia, jakoś umiem po ludzku mówić. Jak ktoś jest w pobliżu, trzyma kamerę, cokolwiek - nie ma szans, słowa z siebie nie wypluję Cytat:
Strasznie mi brakuje pachnących kosmetyków! [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46668020]Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien A co do ilości odżywek to ja mam ich coraz mniej. Bo ostanio jakoś mało kupuje, bo uznałam, że wszystko się mi przeteminuje. I tak mam najlepszy sposób na kosmetyk który mi nie podejdzie. Wystarczy zostawić w domu rodzinnym w łazience i znika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ojć Ja tylko zdołałam zepsuć szczotkę do włosów, taką zwykłą z drewnianymi igiełkami, wypadła ta gąbeczka z opakowania. Ale to chyba nie jest większy wyczyn, bo szczotka kosztowała pięć złoty :pCytat:
Ale kij tam, spróbować zawsze można. Przynajmniej będą się mieli z czego pośmiać w komisji ![]() Myszko, mam takie pytanie... dodając do maski np. ekstraktu z żeń-szenia warto go najpierw rozpuścić w wodzie, czy sypać taki proszek? Ma on szansę się wchłonąć?
|
|
#1554 |
|
Moderator
|
Ja kocham takie owocowo-kwaskowate zapachy :d
też miałam mieć szlaban na włosowe ale - aik sie nie sprawdził i oddałam mamie, dr. organic niewiele robi a mam go mało, garnier z lnianym obecnie za słaby i też kończę, biowax kompletnie teraz się nie nadaje, nivea long repair śmierdzi mydłem i ma keratynę, masło gliss kur używam jako maskę a potrzebowałam nawilżającej odżywy. więc kupiłam butlę alberto vo5 z zieloną herbatą i olejami. i w 20 minut zwiększa nawilżenie włosów lepiej niż wszystkie inne odżywy/maski jakie miałam. jednak alberto v05 z nawilżaniem u mnie rządzi ![]() bijum - dla zapachu możesz dawać jako bs bo jest lekka, ale nawet pod czepek i ręcznik spoko działa. nawet nieco zapachu na ciele zostaje, lubię też zapachowo żółtą serię gliss kur (szampon *,*) i garnier do farbowanych z lnianym. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-05-29 o 20:01 |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za nowa shauma?
dobry sklad? Bo brakuje mi wlasnie takiej odzywski codziennejWysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Jak to jest, że w jednym wątku nad niektórymi postami jest: Dot.: Zniszczone, kręcone włosy, a nad innymi: Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! Część XX
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Konto usunięte
|
ja to sie chyba dzisiaj naolejuje lnianym na noc... mam cala szuflade olejow, ale zal otwierac zanim nie skoncze jakiegos starego
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

) ceny pokrywaja sie w esklepie ze stacjonarką 

ja za tyle kupiłam albo chyba taniej - już nie pamiętam

Może powinnam ściąć tak z 5cm najmniej?

nie wiem czemu, czy moje włosy żelazne czy grzebienie takie nietrwałe