Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-29, 13:45   #1531
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Marta w tej chwili nawet 9,90 ( plus prezent do zamówienia jeśli via net ) ceny pokrywaja sie w esklepie ze stacjonarką
ja zamówię z oferty papierowej

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:01   #1532
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja kupowałam przez neta i nie wiem czy promocje pokrywają się ze sklepami stacjonarnymi ale jak przechodzisz obok to można zajrzeć ja za tyle kupiłam albo chyba taniej - już nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- http://www.yves-rocher.pl/odzywka_odbudowujaca - stacjonarnie powinna te 12 zł kosztować
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Marta w tej chwili nawet 9,90 ( plus prezent do zamówienia jeśli via net ) ceny pokrywaja sie w esklepie ze stacjonarką
ja zamówię z oferty papierowej
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Byłam dzisiaj w Manufakturze, ale nie wiedziałam, pewnie jeszcze na dniach będę tam, bo tonik mój kochany do twarzy się skończył i muszę kupić, to i do Yves Rocher wejdę.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:12   #1533
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
A co do odżywki, to mój ostatni odżywkowy hit, to odżywka z YR do włosów suchych i kręconych: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
I już wiem, że ją kupię. Wystarczyło, że kilka poleciło Ale wpierw wytestuję 'tajemnicze coś' z wizażu ;]

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
smak i zapach ma okropny, ale wlosy fajne miekkie i dociazone po nim
Co Ty masz za migdałowy, że tak go demonizujesz?

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
musze też zakupić, chirurg zasugerował takowe wtłaczanie preparatu na porost włosów mojej córce
jaką wzięłaś dł igieł?
ja myślę o 0,5
Do skóry głowy zaleca się 0,2 - 0,25, max 0,3, nie więcej. Ja zamówiłam 0,25, czekam aż mi przyjdzie z UK

Cytat:
Załącznik 5695634
co prawda nie chcialam pokazywac tu twarzy ale chce zebyscie mi cos doradzily. Po pierwsze czy nie wyglada glupio taka prawie prosta grzywka przy reszcie wlosow? Bo jak mam grzywke pokrecona to wygladam po prostu zle, a nie chce jej ciagle podpinac i drugie pytanie, czy nie wyglada glupio jak po jednej stronie jest tak malo wlosow a po dtugiej wiecej bo chcialabym robic przedzialek na srodku i w sumie robie, tylko grzywke daje na bok, a ze grzywka jest pozostaloscia po grzywce "brzyduli" z polowy wlosow to sporo tego idzie na bok, nie wiem juz jak ukladac te wlosy, zeby bylo dobrze
Ja to bym musiała zobaczyc porównanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
a no to się nie dziwię nawet, że wypadają skoro tak. hormony to paskudztwo dla zdrowia, aczkolwiek wiele kobiet sobie robi krzywdę nimi na własne życzenie tak naprawdę. trzymam więc kciuki, żeby Ci sie to wszystko uspokoiło, a włosy wrócą do życia aaaale... farbowanie dodatkowo je męczy w jakiś sposób tak myślę. mi teraz wariuje wszystko to farby też 2 msce temu nie dawałam na długo - o dziwo okazała sie być dosć łagodna, poprzednie farby były dosć mocno degradujące

Bez przesady z tą krzywdą. Zauważ, że niektóre kobiety nie mają za bardzo wyboru, bo albo mają powaloną gospodarkę hormonalną bez tabletek, albo stos innych problemów. Albo jak w moim przypadku - jedno i drugie.
Stary 2014-05-29, 14:15   #1534
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
I już wiem, że ją kupię. Wystarczyło, że kilka poleciło Ale wpierw wytestuję 'tajemnicze coś' z wizażu ;]

Co Ty masz za migdałowy, że tak go demonizujesz?

Do skóry głowy zaleca się 0,2 - 0,25, max 0,3, nie więcej. Ja zamówiłam 0,25, czekam aż mi przyjdzie z UK

Ja to bym musiała zobaczyc porównanie

Bez przesady z tą krzywdą. Zauważ, że niektóre kobiety nie mają za bardzo wyboru, bo albo mają powaloną gospodarkę hormonalną bez tabletek, albo stos innych problemów. Albo jak w moim przypadku - jedno i drugie.
Lniany a nie migdalowy

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 14:21   #1535
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Lniany a nie migdalowy

A no wybacz, tyle stron, że mi się pomieszało
Polubiłam lniany w smaku W sensie jest dla mnie neutralny. Teraz tylko z pestek dyni powoduje u mnie odruch wymiotny
Stary 2014-05-29, 14:24   #1536
KikoX
Raczkowanie

Cóż, powracam jako marnotrawna włosomaniaczka...
Nastąpił moment, w którym stwierdziłam, że już naprawdę ze swoimi włosami nie wytrzymam, więc zwracam się znów do Was
Mniej więcej od przełomu lutego i marca zaczął się strasznie, ale to strasznie stresujący okres dla mnie, w ciągu tych trzech miesięcy straciłam połowę włosów (to nie hiperbola, mam obecnie jakieś 6-7cm w obwodzie! z 13...), a to, co zostało, puszy się tak niemiłosiernie, że objętość zasadniczo wydaje się być podobna. Jednak włosy są zupełnie inne niż wcześniej, szorstkie i porozwalane, plątają się. Jakoś koło marca myślałam, że jest z nimi na tyle dobrze, że może zacznę porządne zapuszczanie (polegające w mojej głowie na zmianie częstotliwości podcinania końców na raz na 3-4 msc), ale szybko się okazało, że już w kwietniu końce nadawały się do ścięcia. Więc pod koniec miesiąca podcięłam lekko końcówki z nadzieją, że następny raz to dopiero najwcześniej w lipcu. Niestety - widzę, że za nożyczki chwycę już w przyszłym tygodniu. Nie brałam żadnych tabletek, przestałam pić pokrzywę, olejowanie też praktycznie zarzuciłam! Stosowanie odżywki ograniczyłam do jej funkcji ułatwiającej rozczesywanie, od wielkiego dzwonu trzymałam ze 20 min, dodając trochę wyciągu z aloesu. Jeśli chodzi o stylizację, to trzymałam się żelu lnianego, ale obecnie nawet on nie ma żadnego wpływu na moje loki (?)/miotłę.
Nie wiem, co robić. Od kilku dni (czyli odkąd jestem po najgorszych egzaminach) staram się olejować, kupiłam Vitapil. Mam jednak wrażenie, że cały zeszły rok poszedł się paść... I nawet nie jestem się w stanie zmusić, żeby zrobić roczne podsumowanie, bo wcale nie jest tak, jak chciałam, żeby było Może powinnam ściąć tak z 5cm najmniej?

Co radzicie?

Na drugim zdjęciu mokre, widać ile ich zostało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29.05.2014.jpg (49,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29.05.2014 (2).jpg (49,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2014-05-29, 14:30   #1537
Aziddee
Zadomowienie

Ja bym ścięła trochę tego co najdłuższe - ogona, choć nie wiem jak wygląda na sucho. Sama mówisz, że praktycznie zarzuciłaś pielęgnację, więc w tej chwili byłabym bardziej cierpliwa i podopieszczała włosy wszelkimi mozliwymi sposobami
A jak masz mozliwość - idź na masaż łba.

Edit: Że ta fota na sucho to ta aktualna? A to zmieniam zdanie. Nie cięłabym, bo żadnego ogona nie widać. Pielęgnowałabym.
Stary 2014-05-29, 14:34   #1538
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość

mokre są identyko jak moje
ja bym nie ścięła źle się czuję w krótkich i wolę mieć mniej ale w tej długości, co chcę

Stary 2014-05-29, 14:47   #1539
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
A no wybacz, tyle stron, że mi się pomieszało
Polubiłam lniany w smaku W sensie jest dla mnie neutralny. Teraz tylko z pestek dyni powoduje u mnie odruch wymiotny
Lniany polubilas? U mnie poczatkowo bylo to do przejscia, ale po jakims czasie odruch wymiotny zwyczajnie nie pozwolil mi na dalsze jego picie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Nastąpił moment, w którym stwierdziłam, że już naprawdę ze swoimi włosami nie wytrzymam, więc zwracam się znów do Was
Mniej więcej od przełomu lutego i marca zaczął się strasznie, ale to strasznie stresujący okres dla mnie, w ciągu tych trzech miesięcy straciłam połowę włosów (to nie hiperbola, mam obecnie jakieś 6-7cm w obwodzie! z 13...), a to, co zostało, puszy się tak niemiłosiernie, że objętość zasadniczo wydaje się być podobna. Jednak włosy są zupełnie inne niż wcześniej, szorstkie i porozwalane, plątają się. Jakoś koło marca myślałam, że jest z nimi na tyle dobrze, że może zacznę porządne zapuszczanie (polegające w mojej głowie na zmianie częstotliwości podcinania końców na raz na 3-4 msc), ale szybko się okazało, że już w kwietniu końce nadawały się do ścięcia. Więc pod koniec miesiąca podcięłam lekko końcówki z nadzieją, że następny raz to dopiero najwcześniej w lipcu. Niestety - widzę, że za nożyczki chwycę już w przyszłym tygodniu. Nie brałam żadnych tabletek, przestałam pić pokrzywę, olejowanie też praktycznie zarzuciłam! Stosowanie odżywki ograniczyłam do jej funkcji ułatwiającej rozczesywanie, od wielkiego dzwonu trzymałam ze 20 min, dodając trochę wyciągu z aloesu. Jeśli chodzi o stylizację, to trzymałam się żelu lnianego, ale obecnie nawet on nie ma żadnego wpływu na moje loki (?)/miotłę.
Nie wiem, co robić. Od kilku dni (czyli odkąd jestem po najgorszych egzaminach) staram się olejować, kupiłam Vitapil. Mam jednak wrażenie, że cały zeszły rok poszedł się paść... I nawet nie jestem się w stanie zmusić, żeby zrobić roczne podsumowanie, bo wcale nie jest tak, jak chciałam, żeby było Może powinnam ściąć tak z 5cm najmniej?

Co radzicie?

A ja bym nie obcinala absolutnie, troche dopiescic, mocno nawilzyc i tyle moim zdaniem, wcale nie widze, zeby cos z nimi bylo nie tak

Stary 2014-05-29, 14:48   #1540
Klaudenc
Moderator

Aziddee - no wiem, dlatego pisałam że wiele, a nie wszystkie robią sobie krzywdę na własne życzenie i potem jest boom. albo tyją, albo włosy sie sypią albo jeszcze inne gorsze rzeczy których nikomu ani sobie nie życzę
Moja mamcia ma na przykład łysienie plackowate, może to też przez to że hormony w jakimś wieku wairują, a do tego jak dojdzie stres czy inna zaraza to zaraz włosy lecą.
a z pestek dyni olej jest pycha zmieszany z dżemem - biorę łyżkę tego oleju i dwie łyżki dżemu, mieszam i na kanapki :d

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-29 o 14:50
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 15:26   #1541
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

coś Ty??
ale numer, to pod oczy można jechac 0,5 a na skalp tyle krótsze?
czemu tak?

Stary 2014-05-29, 15:59   #1542
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Kiko ja bym nie ścinała, na sucho wyglądają ok.

Wizazanka spróbuj wymieszać lniany z twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Nie czuć go wtedy prawie wcale.

Ja bym się bała używać tych igiełek gdziekolwiek.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 16:03   #1543
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
nie ma to jak zwykła deszczówka... chyba też zacznę zbierać w psikacz, bo nic nie jest w stanie mi tak skręcić włosów jak deszczyk i trochę wiatru
O ranyście, cóż za rulony! Śliczne, i to przy takiej długości!

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jak ja lubię Twoje falki

Właśnie, to Ty mnie tak musisz tym kallosem color
.
Ojej, dziękuję Dosyć sporo jest rzeczy, które obie lubimy, więc może i Kallosek by Ci przypasował

Cytat:
Załącznik 5695634
co prawda nie chcialam pokazywac tu twarzy ale chce zebyscie mi cos doradzily. Po pierwsze czy nie wyglada glupio taka prawie prosta grzywka przy reszcie wlosow? Bo jak mam grzywke pokrecona to wygladam po prostu zle, a nie chce jej ciagle podpinac i drugie pytanie, czy nie wyglada glupio jak po jednej stronie jest tak malo wlosow a po dtugiej wiecej bo chcialabym robic przedzialek na srodku i w sumie robie, tylko grzywke daje na bok, a ze grzywka jest pozostaloscia po grzywce "brzyduli" z polowy wlosow to sporo tego idzie na bok, nie wiem juz jak ukladac te wlosy, zeby bylo dobrze

Jak dla mnie tak, jak jest na zdjęciu jest super. Bardzo ładna z Ciebie kobietka, wcale nie wyglądasz dziwnie w takim przedziałku.

Moje oszołomy dzisiaj miały puch nieziemski, taka pogoda im wybitnie nie służy.

Przełamałam się dzisiaj do nagrania filmiku na konkurs avonu - recenzowałam paletkę do cieni. W momencie, kiedy powiedziałam, że pudełeczko jest wytrzymałe, rozwaliło mi się w rękach - a wytrzymało do tej pory bez uszczerbku jakieś dwa lata - moje szczęście

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 16:30   #1544
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
O ranyście, cóż za rulony! Śliczne, i to przy takiej długości!

Ojej, dziękuję Dosyć sporo jest rzeczy, które obie lubimy, więc może i Kallosek by Ci przypasował

Jak dla mnie tak, jak jest na zdjęciu jest super. Bardzo ładna z Ciebie kobietka, wcale nie wyglądasz dziwnie w takim przedziałku.

Moje oszołomy dzisiaj miały puch nieziemski, taka pogoda im wybitnie nie służy.

Przełamałam się dzisiaj do nagrania filmiku na konkurs avonu - recenzowałam paletkę do cieni. W momencie, kiedy powiedziałam, że pudełeczko jest wytrzymałe, rozwaliło mi się w rękach - a wytrzymało do tej pory bez uszczerbku jakieś dwa lata - moje szczęście
Dziekuje
A da sie to wyciac tak, by na filmiku tego nie bylo widac? ja,sie kamery boje, musze byc niezle nawalona, zeby cos do kamery powiedziec

Stary 2014-05-29, 18:20   #1545
Doe
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46665065]Wizazanka spróbuj wymieszać lniany z twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem. Nie czuć go wtedy prawie wcale.
[/QUOTE]
- Dokładnie. Po co pić, jak można dodać do twarożku (najlepiej chudy) - olej lniany: kwasy tłuszczone omega 3 i 6 + twarożek: białko. Połączenie tych produktów powoduje, że kwasy tłuszczowe łączą się z białkami, dzięki czemu stają się lepiej wchłaniane i przyswajane przez organizm.

Ok, nabyłam fioletową i zieloną odżywkę Schaumy i tym samym również mówię STOP odżywkom.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:11   #1546
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam olej rokitnikowy - kiedyś go używałam do skóry, ale teraz z chęcią wypróbuję też na włosach. I olejom mówię już STOP XD
Mnie rokitnik chyba puszy, ma sporo nasyconych
A skusiłam się na odżywkę planeta organica z rokitnikiem, głupol ze mnie

Cytat:
Ja się dziś naolejowałam sezamowym śmierdzielem, zmyłam odżywą i napaciałam masło gliss kur. Tak olejowo ;D
a do skóry mym faworytem są zdecydowanie słodkie migdały.
Pestki śliwki są bardzo podobne do słodkich migdałów, to też może by Ci się spodobały Tylko drogie

Cytat:
Załącznik 5695634

Wg mnie wszystko wygląda ładnie, nie musisz się przejmować

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Faktycznie kosztuje tyle, co jest napisane? 12zł? Bo mam Ives Rocher u siebie, tylko jakoś tam nie wchodzę, a ostatnio nie mogę sobie znaleźć emolientowej odżywki.
Ona niedroga jest, ja chyba w promocji coś koło dyszki dałam, a jest naprawdę super

Cytat:

O nie, lniany, to mój koszmarek, jak kiedyś piłam Dyni nie próbowałam hehe.

Cytat:

Co radzicie?

Nie jest chyba tak źle, choć wiem, że Ty widzisz różnicę, zwłaszcza jak spadło tyle z cm. Na sucho wyglądają pięknie i nie widać ogonka, widać, że trzeba im dopieszczenia i oleju, zrób im dobrze, a odwdzięczą się. Ale czemu bidule zaczęły tak wypadać? Nie miałaś jakiś dużych stresów? Nie za dużo białka w diecie?

Cytat:
Napisane przez bijum;46665131
Ojej, dziękuję :) Dosyć sporo jest rzeczy, które obie lubimy, więc może i Kallosek by Ci przypasował :)

[COLOR=Gray
Przełamałam się dzisiaj do nagrania filmiku na konkurs avonu - recenzowałam paletkę do cieni. W momencie, kiedy powiedziałam, że pudełeczko jest wytrzymałe, rozwaliło mi się w rękach - a wytrzymało do tej pory bez uszczerbku jakieś dwa lata - moje szczęście [/COLOR]
Właśnie taką mam nadzieję
Ja się wstydzę kamery
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:14   #1547
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Złośliwość rzeczy martwych
Podziwiam, że coś nakręciłaś, ja się od razu jąkam i nie umiem słowa powiedzieć w ogóle wstydzę się mówić 'na żywo' a co dopiero przed kamerą
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:22   #1548
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien . A czesze tylko na mokro. Musze jakis nowy mocny kupic, bo nie mam innego.

A co do ilości odżywek to ja mam ich coraz mniej. Bo ostanio jakoś mało kupuje, bo uznałam, że wszystko się mi przeteminuje.
I tak mam najlepszy sposób na kosmetyk który mi nie podejdzie. Wystarczy zostawić w domu rodzinnym w łazience i znika

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-05-29 o 19:24
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:23   #1549
Imperfecta
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46668020]Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien . A czesze tylko na mokro. Musze jakis nowy mocny kupic, bo nie mam innego.[/QUOTE]
Ja już trzy tak złamałam nie wiem czemu, czy moje włosy żelazne czy grzebienie takie nietrwałe
Stary 2014-05-29, 19:24   #1550
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ok, nabyłam fioletową i zieloną odżywkę Schaumy i tym samym również mówię STOP odżywkom.
Fioletowa to ta z keratyną czy ta nowa shine? Bo mnie kusi ta nowa właśnie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:25   #1551
Klaudenc
Moderator

myszka2020 - ja kupuję firmy ktc 250 ml za 1.20 funta. do twarzy, do ciała jak i do włosów mnie zadowala i nie zapycha nic. dodatkowo ma taki ledwo wyczuwalny zapach jak słonecznikowy, nie jest mocno tłusty i nie barwi. z pestek śliwki ponoć też pięknie pachnie oleje kupuję tylko stacjonarnie i o większej pojemności - takie mini i drogie nie interesują mnie ;D
schauma fioletowa to ta superfruit shine, wystawiłam jej recenzję na kwc. zapach ma obłędny, czasem ją dodaję do innej maski/odżywy i wtedy tak mi włosy pachną. kiedys tż nie mógł rozkminić czym tak pachnę to poleciał do mojej łazienki, wywąchał wszystkie butelki i zwycięsko wrócił z schaumą stwierdzając, że bardzo mu się ten zapach podoba ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-29 o 19:28
Stary 2014-05-29, 19:44   #1552
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Mnie rokitnik chyba puszy, ma sporo nasyconych
A skusiłam się na odżywkę planeta organica z rokitnikiem, głupol ze mnie
- Ale ma też sporo omega 7 - i jak włosy go nie polubią, to będzie do skóry, w sam raz na okres letni, czyli sezon poparzeń słonecznych. W zeszłym roku uratował mi skórę

kqq, zapoluj na drewniany, może będzie bardziej wytrzymały - choć ja mam bez rączki, więc tam to poza ząbkami, nie bardzo ma się co odłamać.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
schauma fioletowa to ta superfruit shine, wystawiłam jej recenzję na kwc. zapach ma obłędny, czasem ją dodaję do innej maski/odżywy i wtedy tak mi włosy pachną. kiedys tż nie mógł rozkminić czym tak pachnę to poleciał do mojej łazienki, wywąchał wszystkie butelki i zwycięsko wrócił z schaumą stwierdzając, że bardzo mu się ten zapach podoba ;D
- Jeszcze ich nie wąchałam . Ale na pewno to nadrobię
Stary 2014-05-29, 19:50   #1553
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje
A da sie to wyciac tak, by na filmiku tego nie bylo widac? ja,sie kamery boje, musze byc niezle nawalona, zeby cos do kamery powiedziec

Jakoś je poskładałam, więc nie jest tak najgorzej Jak się sama nagrywam to jest do przejścia, jakoś umiem po ludzku mówić. Jak ktoś jest w pobliżu, trzyma kamerę, cokolwiek - nie ma szans, słowa z siebie nie wypluję

Cytat:
myszka2020 - ja kupuję firmy ktc 250 ml za 1.20 funta. do twarzy, do ciała jak i do włosów mnie zadowala i nie zapycha nic. dodatkowo ma taki ledwo wyczuwalny zapach jak słonecznikowy, nie jest mocno tłusty i nie barwi. z pestek śliwki ponoć też pięknie pachnie oleje kupuję tylko stacjonarnie i o większej pojemności - takie mini i drogie nie interesują mnie ;D
O ja, o ja, to ja lecę jej szukać u nas! Strasznie mi brakuje pachnących kosmetyków!

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46668020]Przepraszam, ale patrzcie co spotkalo moj grzebien . A czesze tylko na mokro. Musze jakis nowy mocny kupic, bo nie mam innego.

A co do ilości odżywek to ja mam ich coraz mniej. Bo ostanio jakoś mało kupuje, bo uznałam, że wszystko się mi przeteminuje.
I tak mam najlepszy sposób na kosmetyk który mi nie podejdzie. Wystarczy zostawić w domu rodzinnym w łazience i znika

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ojć Ja tylko zdołałam zepsuć szczotkę do włosów, taką zwykłą z drewnianymi igiełkami, wypadła ta gąbeczka z opakowania. Ale to chyba nie jest większy wyczyn, bo szczotka kosztowała pięć złoty :p

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Złośliwość rzeczy martwych
Podziwiam, że coś nakręciłaś, ja się od razu jąkam i nie umiem słowa powiedzieć w ogóle wstydzę się mówić 'na żywo' a co dopiero przed kamerą
Cytat:
Właśnie taką mam nadzieję
Ja się wstydzę kamery
Ja też, ale TŻ mi suszył głowe, że jak nie spróbuję to będę żałować, że to, że tamto, żebym nie szukała wymówek na siłę.. Kurde, jakby mi chociaż połowę tej ich obiecanej stawki dali, to w rok spokojnie bym sobie zarobiła na dwa lata studiów. :< Ale biorąc pod uwagę jakość mojej wypowiedzi to szansa jak jeden na milion, mówię trzy razy szybciej niż myślę, reprezentatywna to ja też nie jestem Ale kij tam, spróbować zawsze można. Przynajmniej będą się mieli z czego pośmiać w komisji

Myszko, mam takie pytanie... dodając do maski np. ekstraktu z żeń-szenia warto go najpierw rozpuścić w wodzie, czy sypać taki proszek? Ma on szansę się wchłonąć?

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 19:56   #1554
Klaudenc
Moderator

Cytat:
- Jeszcze ich nie wąchałam . Ale na pewno to nadrobię
Ja kocham takie owocowo-kwaskowate zapachy :d
też miałam mieć szlaban na włosowe ale - aik sie nie sprawdził i oddałam mamie, dr. organic niewiele robi a mam go mało, garnier z lnianym obecnie za słaby i też kończę, biowax kompletnie teraz się nie nadaje, nivea long repair śmierdzi mydłem i ma keratynę, masło gliss kur używam jako maskę a potrzebowałam nawilżającej odżywy. więc kupiłam butlę alberto vo5 z zieloną herbatą i olejami. i w 20 minut zwiększa nawilżenie włosów lepiej niż wszystkie inne odżywy/maski jakie miałam. jednak alberto v05 z nawilżaniem u mnie rządzi
bijum - dla zapachu możesz dawać jako bs bo jest lekka, ale nawet pod czepek i ręcznik spoko działa. nawet nieco zapachu na ciele zostaje, lubię też zapachowo żółtą serię gliss kur (szampon *,*) i garnier do farbowanych z lnianym.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-05-29 o 20:01
Stary 2014-05-29, 20:09   #1555
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Co to za nowa shauma? dobry sklad? Bo brakuje mi wlasnie takiej odzywski codziennej

Stary 2014-05-29, 20:16   #1556
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, ale TŻ mi suszył głowe, że jak nie spróbuję to będę żałować, że to, że tamto, żebym nie szukała wymówek na siłę.. Kurde, jakby mi chociaż połowę tej ich obiecanej stawki dali, to w rok spokojnie bym sobie zarobiła na dwa lata studiów. :< Ale biorąc pod uwagę jakość mojej wypowiedzi to szansa jak jeden na milion, mówię trzy razy szybciej niż myślę, reprezentatywna to ja też nie jestem Ale kij tam, spróbować zawsze można. Przynajmniej będą się mieli z czego pośmiać w komisji
Prosze natychmiast zmienić nastawienie
Stary 2014-05-29, 20:28   #1557
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Co to za nowa shauma? dobry sklad? Bo brakuje mi wlasnie takiej odzywski codziennej
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Jak to jest, że w jednym wątku nad niektórymi postami jest: Dot.: Zniszczone, kręcone włosy, a nad innymi: Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! Część XX
Stary 2014-05-29, 20:30   #1558
201708250935
Konto usunięte

ja to sie chyba dzisiaj naolejuje lnianym na noc... mam cala szuflade olejow, ale zal otwierac zanim nie skoncze jakiegos starego

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Jak to jest, że w jednym wątku nad niektórymi postami jest: Dot.: Zniszczone, kręcone włosy, a nad innymi: Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! Część XX
wydaje mi sie ze byl polaczony watek, przeniesiony tutaj ii jedne dziewczyny na niego odpowiadaly a drugie odpowiadaly na zwykle posty w tym watku i to sie tak ciagnie
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 20:37   #1559
Klaudenc
Moderator

Cytat:

a fructis garniera jakiegoś próbowałaś? one są całkiem fajne, też jakiegoś zawsze mam i składowo o niebo lepsze niż ultra douxy. dodatkowo są wydajne i przyjemnie pachną
Stary 2014-05-29, 20:41   #1560
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
a fructis garniera jakiegoś próbowałaś? one są całkiem fajne, też jakiegoś zawsze mam i składowo o niebo lepsze niż ultra douxy. dodatkowo są wydajne i przyjemnie pachną
Nie mialam, a jakie bys polecila jeszcze? Tylko cos ciezszego potrzebuje a w ogole sklad tej shaumy to dobry chyha nie?bo skoro myszka chce kupic to musi byc dobry tylko ona,jest silikonowa?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości