|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
wróciłam od kosmetyczki zrobiłam sobie klasyczny french
wieczorem idę jeszcze na ostatni makijaż próbny, a tymczasem rozkładamy bibułowe kule do ozdoby sali i pompujemy balony godzina zero coraz bliżej
|
#602 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
prawie 300 litrów wody to też wg mnie za dużo. Weźmiemy chyba po 100 litrów każdej ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Delikatne te Twoje paznokietki Powodzenia przy dekoracjach
|
||
|
|
|
#603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do mojej sukni będą pasowały idealnie
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to sie nazywa Hirudoterapia. ale we śnie wsyztsko mozliwe oczywiscie! jak zwykle DKNY zielone jabłuszkoJedziemy wybeirać lodówke i pralke...ja chce taką a przystojniak taką i jest FIGHT
|
|
#605 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bieliznę kupowałam w sklepie Li Parie. Rozmiar stanika to 70B, ale był zwężany w obwodzie do 60-ątki. Kolor to b.jasny ecru
|
||
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny wrześniowe i późnosierpniowe, jak wstawiałyście niedawno listę spraw do załatwienia tu, czy w klube, to napiszcie mi proszę (żebym wiedziała, w którym klubowym wątku szukać), lub dajcie link do posta - próbuję ogarnąć co nieco ![]() Chcę w czerwcu załatwić max ile się da, żeby potem się nie zajmować bzdurami typu koszyczki ratunkowe, kolczyki itd. |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny wpadam na chwilę. PRzedostałam się przez tony kurzu, farb i innych i podłąćzyłam neta. Remont dobiera końća - teraz sprzątanie i urządzanie naszego gniazdka
![]() Załatwiamy sprawy ślubno - weselne coraz intensywniej, połowa zaproszeń rozdana. Powiem Wam, ze jak nie mam neta to tyyyyyle rzeczy się robi pozyteczniejszych ![]() Gratuluje załatwionych spraw, wielkie gratulecje również w kierunku nowych żon a tym sobotnim życzę wszystkiego najpiękniejszego!!
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-05-29 o 16:47 |
|
|
|
#608 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Maj -rozdać zaproszenia -załatwić auto (zapytać o dekoracje) Czerwiec -wziąć dokumenty z USC i kościelne, spisać protokół u księdza (do 10.06) -zapytać czy schola gra na ślubach -zapytać o dekoracje kościoła -„zrobić” poradnię -rozejrzeć się za tortem -obejrzeć garnitury, może szycie zamówić -rozejrzeć się za biżuterią (kolczyki, naszyjnik, bransoletkę) -diadem (zapytać w salonie o pożyczenie) Lipiec -kupić koszulę, krawat, buty, pasek (?) -kupić wino -zamówić buty taneczne -kupić sukienkę na poprawiny -kupić bieliznę na ślub i na noc poślubną -przedłużyć rzęsy 1:1 -kupić paski wybielające -pierwsza spowiedź -zapowiedzi w parafiach -przymiarka sukni (najlepiej z butami, welonem, biustonoszem) i zapytać o ucięcie trenu -zamówić bukiety/butonierki -kosze dla rodziców kupić i ich zawartość skompletować -perfumy (ja i Tż) -kupić welon katedralny (?) -dekoracje samochodu (tablice+kwiatki) -kieliszki do tłuczenia (?) Sierpień -materiały do dekoracji Sali, kościoła, remizy, mojej klatki, Tż domu (balony, woal, organza, wstążki) -kupić piwo butelkowe (zwykłe + smakowe) -potwierdzenia gości do 3.08 (dzwonić jakby się nie potwierdzili) -dokupić szampana jeśli mało (jak już będzie wiadomo ile gości) -kupić koszyczki ratunkowe i ich zawartość -kupić rajstopy/pończochy + zapasowe -uzupełnić rzęsy -fryzura i makijaż ślubne, próbne (?) 3 tygodnie przed -Tż do fryzjera (lub 2 przed) -ustalić oczepiny, zabawy, konkursy, piosenki (na pierwszy taniec, na wjazd tortu, na zakończenie płyty) z zespołem -ustalenia z fotografem, kamerzystą 2 tygodnie przed -ustalenie menu, godzin posiłków itp na sali -ustalenia z księdzem ostateczne 1 tydzień przed -farbowanie włosów (lub 2 tygodnie przed) -wieczór panieńsko-kawalerski Tydzień przedślubny -podać liczbę gości (25.08) -ostatnia przymiarka i odbiór sukni (26/27.08) -zawiązać zawieszki na alkohol -kupić cukierki na wyjście z domów (28/29.08) -spakować się do „hotelu” (28.08) -dekoracja remizy 29.08 -paznokcie godz. 11:00 -zawieźć na salę alkohol (szampan, wódka, wino) -zawieźć do naszego pokoju nasze rzeczy -spakować torebkę ratunkową dla PM -„zrobić” koszyczki ratunkowe -dekoracja Sali, kościoła, klatki, domu Tż 30.08 11:00 fryzjer -odebrać bukiety 15:00 zaczynamy ubieranie 15:50/16:00 przyjeżdża Tż z familią -błogosławieństwo 16.20/16.25 wyjście z domu i wyjazd do kościoła 17:00 Msza (dowody świadków, kartki ze spowiedzi) Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-05-29 o 17:01 |
||
|
|
|
#609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
resztę już domówiliśmy w hoteluCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja z przodu to mam plecyNoclegi już mamy Bielizna piękna Ewaden życzę Ci dużo siły i trzymam kciuki za pomyślną dla Was decyzję U mnie dzisiaj znowu paskudny dzień, mam jakiegoś doła nie wiadomo czemu?! Pewnie przez to co za oknem się dzieje ![]() Okres nadal nie wrócił, muszę iść do gin znowu, możemy niech mi tę luteinę przepisze. Stresuje mnie to...za kilka lat chcielibyśmy się starać o dziecko, a ja póki co z niewiadomych przyczyn nie mam okresu Hormony są ok.
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Aniuska
może to stres powoduje u Ciebie brak okresu, alboo.. masz pasażera ))ewaden piękna bielizna! bardzo elegancka. Trzymam mocno za Was kciuki i mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Waszej myśli!!! ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Dziewczyny, powiem wam szczerze, że powoli nie ogarniam już ![]() Z załatwionych rzeczy mamy tak: - suknia - garnitur - buty dla mnie i tż - sala - kosmetyczka - fryzjerka - fotograf - papiery z usc - nauki i poradnia - zaproszenia już rozdane - zespół - wódka - obrączki zostało jeszcze: - winietki - tablica z miejscami gości - bielizna - kwiaty - spisanie protokołu - tort - spowiedzi - zapowiedzi czy jest coś o czym powinnam pamiętać?
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-05-29 o 17:34 |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem w ciąży, badania hormonalne miała. Nie jest to wina stresu bo wtedy niczym się raczej tak nie stresowałam, teraz się martwię tym brakiem...
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
aniuska18032
ajjć, kurcze.. to musisz udać się koniecznie do lekarza.. niestety niektóre kobiety mają problemy z miesiączkami, ale myślę, że dobre leki powinny temu coś zaradzić. Znajoma także borykała się z podobnym problemem, ale trafiła na dobrego lekarza, który dobrał jej odpowiednie leki i wszystko z czasem się unormowało, więc głowa do góry i wszystko będzie OK
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Mopslik ale masz suknieeee
piękna ewaden śliczna bielizna ![]() Godzia_13 bardzo ładne delikatne paznokietki ![]() mimi_77 gratki że remont dobiega końca aniuska18032 trzymam kciuki aby tak było że przeróbki będą w cenie bo faktycznie tyle kasy to jakaś kpina, tym bardziej że to renomowany salon garniturów ![]() Koniecznie musisz iść do gina, lepiej to zbadać bo nie wiadomo co jest przyczyną moja koleżanka przez pół roku nie miała okresu tylko że ona miała stwierdzony zespół policystycznych jajników - przeżyła 3 poronienia ale w końcu jej się udało i ma zdrową prawie już 2-letnią córeczkę więc szoruj do lekarza
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja u lekarza byłam, przecież od października bym nie zwlekała tyle
wpierw miałam kuracje tabletki anty, zniosłam to źle, przytyłam 3 kg, miałam dziwne nastroje (mimo, że dostałam takie które już kiedyś brałam kilka lat). Potem badania hormonalne, wszystkie hormony mieściły się w swoich przedziałach
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
bardorja Podzielcie się
Dziewczyny! Dziś mieliśmy z TŻtem spędzić ostatnią noc osobno, bo przeprowadzam się do niego, a tu niespodzianka! TŻ będzie dziś u mnie spał A wiecie co mój TŻ wczoraj (i w sumie dziś też) robił? ![]() Dzisiaj będziemy robić wieczorem rozpiskę hoteli i czekać aż ceny spadną
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga wklejam podsumowanie zrobione, jest Ono zrobione na podstawie którejś z dziewczyn, ale totalnie nie pamietam której
Załatwione
Sala na wesele DJ&Wodzirej Fotograf Kamerzysta Lista gości Samochód Suknia Podróż poślubna Kolor przewodni etola Zarezerwowana makijażystka Buty Perfumy Spinki do mankietów zawieszki na wódkę Wybrany kościół Godzina w kościele Wybrane czytania i psalm Wybrane osoby do czytań, psalmu, modlitwy wiernych Kurs przedmałżeński Poradnia rodzinna Biżuteria panny młodej Wybrane menu wstępnie Wybrana piosenka dla rodziców Obrączki zamówione Zrobione zaproszenia podwiązka Ustalony rodzaj kwiatów w bukiecie oraz szczegółowy wygląd bukietu (pokazane zdjęcia) DO ZAŁATWIENIA Wstępny plan dnia ślubu i wesela Znaleźć kuźwa fryzjera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Ustalić termin wieczoru panieńskiego/ czy 23 sierpnia pasuje świadkowej Ustalić listę na panieński Wysłanać Grażce liste dziewczyn na panieński Rozpocząć lekcje tańca/ ustalić ostatecznie piosenkę!! Rozdać resztę zaproszeń Florystka spotkać się jak najszybciej!! Ustalić z Grażką jej zadania, plan dnia i zabiegi kosmetyczne przed Obrączki odebrać Zebrać potwierdzenia od gości Nocleg na noc poślubną dla nas i Stanleya Kilka dni przed ślubem jeszcze raz skontaktować się z wszystkimi usługodawców: hotel, kamerzystę i fotografa, DJ-a, fryzjera, , organistę, salę, restauracja Kilka dni przed ślubem jeszcze raz przypomnieć każdemu o swoich zadaniach Przymiarka i odbiór sukni ślubnej Bielizna (stanik, majtki, pończochy, pończochy na zmianę, bielizna na dzień następny) Wsuwki do włosów Buty na przebranie- baleriny Bielizna na noc poślubną Kupić bibułki matujące Strój na obiad poprawinowy Próbny makijaż i fryzura Ustalić z Grażką szczegóły makijażu i paznokci Umówić się z koleżanką Grażyny na rzęsy Wybrać fryzurę Stroik do włosów Wizyty w solarium/ opalanko u babci na działce ![]() zęby Zastosować kurację Heviranem przeciw opryszczce ja i Paweł Zaopatrzyć się w drobiazgi do kuferka: plastry na otarcia, plastry, igłę i nitkę, agrafki, saszetkę Vanisha, chusteczki do higieny intymnej, chusteczki do demakijażu, chusteczki odświeżające, miętówki, woda + słomka, chusteczki higieniczne, Apap, NoSpa, Stoperan i inne leki, wsuwki, bibułki matujące, pończochy Spakować się do hotelu Spakować się w ogóle do hotelu muszka Garnitur Koszula sznurówki czerwone na plener Pasek do spodni Buty Grażka korekta Pawła w dniu ślubu Perfumy dla P( ustalić czy ma czy kupić potrzeba) Zapasowa koszula Koszula na obiad poprawinowy Zapasowe sznurówki czarne do butów Manicure P Regulacja brwi P Rozdać/rozesłać zawiadomienia Księga gości czy chcemy??? Kieliszki dekoracyjne do szampana Koszyczki ratunkowe dla gości czy chcemy??? Parasol czerwony !!w razie niepogody / na sesję poślubną Kłódki z grawerem na plenerze je przywiesić na moście przy placu wolności Plan usadzenia gości Pudełko na koperty Kosz- na cukierki dla składających życzenia i na bramy Kosz na alkohol od gości Prezenty dla rodziców Poduszeczka na obrączki Tablice rejestracyjne Kokardki na klamki samochodu Naklejki na buty Winietki robić Prezent dla babci kupić wyposażenia na koszyczki ratunkowe- jeśli się na nie zdecydujemy Zakup małej torebeczki na zbieranie grosików pod kościołem Zakup śmiesznych nagród na oczepiny Podpisać protokół przedślubny w Kościele Dostarczyć wszystkie niezbędne dokumenty w Kościele Organista- umówić się z panem Wackiem ! Spotkać się z Ewą, ustalić repertuar- przećwiczyć Znaleźć skrzypaczkę- Patrycja nie może zagrać Napisać modlitwę wiernych, wspomnieć o naszych bliskich zmarłych Wizyta USC, dokonanie opłaty, odebranie aktu urodzenia Krzyśka, podpisanie oświadczenia o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa, podpisanie oświadczenie o nazwisku moim i dzieci w przyszłości Załatwić zapowiedzi Ustalić koncelebrę Omówić z księdzem szczegółowy przebieg Mszy, przedstawić mu czytania, psalm i kto czyta Ustalić z księdzem ostatecznie kiedy podpisujemy dokumenty Dokonać opłaty księdzu, ustalić czy w ogóle weźmie od nas Spotkać się z Pawłem W. i ustalić szczegóły wynajmu sali Ustalić dekorację kościoła Wręczyć osobom czytającym czytania i przećwiczyć je z nimi Przećwiczyć z Jagodą psalm Ustalić piosenkę na 1 taniec Wybrać zabawy oczepinowe i zaplanowanać przebieg oczepin Dostarczyć DJ-owi szczegółową listę piosenek i piosenek zakazanych Dostarczyć DJ-owi szczegółowy plan wesela W dniu wesela – dokonać opłaty Dostarczyć listę niezbędnych informacji( np. o tym że nie będzie mojego taty) Lista piosenek do filmu dla Jacka Wybranać zdjęcia z dzieciństwa które pojawią się na filmie Dostarczyć listę piosenek do filmu Wybrać miejsca na sesję poślubną Data pleneru Przygotować dodatki na sesję poślubną ( welon, czerwone sznurówki/ skarpety Pawła Zamówiona butonierka ( tylko dla Pawła czy świadek i teściu też) Dostarczyć kokardki na klamki auta i tablice rejestracyjne Spotkać się z Panią Izą ( ewentualne zmiany w menu, zastanowić się co z obiadem) Ustalić wizja dekoracji Sali i ustawienia stołów Znaleźć i zarezerwować cukiernie na tort Ustalić ile ciast potrzebujemy i kto je zrobi Sztaluga na usadzenie gości Ustalić dokładnie godziny posiłków, tortu Przećwiczyć na Sali pierwszy taniec Kurs tańca Wybór tortu weselnego Ostatecznie usadzić gości Zakupić owoce Dokupić wódkę Dokupić wódkę smakową ( 2 śliwkowe i 1 czarna pożeczka) Dokupić napoje Kupić pudełka na ciasto Dostarczyć: kieliszki dla nas i do potłuczenia dostarczyć ostateczną listę gości Dzień wcześniej dostarczyć owoce wódkę, napoje, ustawić księgę gości i plan usadzenia, poustawiać winietki Dzień ślubu rano – przywieźć cista PO ŚLUBIE Rozliczenie się z wszystkimi usługodawcami, jeśli wcześniej się to nie udało/nie było czasu Przygotowanie pudełka ślubnego na przechowanie wszystkich pamiątek ślubnych Pozbierać wszystkie zdjęcia/filmiki od gości Wyjazd w podróż poślubną Uiścić opłatę za przyjęcie weselne (poniedziałek) Zabrać: koszyczki ratunkowe, kieliszki Pary Młodej, Sesja poślubna Odbiór filmu i zdjęć Wybrać zdjęcia do albumu ślubnego „czy Jacek nam da surowy materiał z filmu ślubnego Zakup albumów dla rodziców Wywołanie zdjęć do albumów dla rodziców i babci Wywołanie zdjęć do ramki dla rodziców i babci Wywołanie zdjęcia grupowego + naszego zdjęcia i przesłanie gościom oraz osobom, które nie mogły przyjechać na ślub Wywołanie dużego zdjęcia ślubnego i zakup do niego dużej ramy Odebranie odpisu aktu małżeństwa (planowo: jeszcze przed USA) Załatwić tłumaczenia na angielski Zrobić kilka kopii ksero aktu małżeństwa Wymiana dowodu osobistego Wymiana prawa jazdy Powiadomienie OFE Powiadomienie urzędu skarbowego Powiadomienie banku, założenie nowej karty do bankomatu Powiadomienie Play Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2014-05-29 o 19:02 |
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
W południe wysłałam formularze do zaproszeń, a o 15 miałam już wysłany projekt
![]() Niestety dopatrzyłam się kilku literówek i wysłałam im poprawione formularze. Mam nadzieję, że do 23 czerwca się ze wszystkim wyrobią. |
|
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
A no i idę we wtorek na próbną fryzurę
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=18&ndsp=35 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=18&ndsp=35 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=388&ndsp=7 A druga próba to będzie coś w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...art=17&ndsp=33 Po tych próbach będę robić castingi. Niech wygra najlepszy!!! P.S. Tak tak, mam dziwny humor
|
#621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do problemów z okresem idz do lekarza Później poszłam do innego gin i powiedział, że na braki może wpływać wiele czynników. Po pierwsze kazał mi zrzucić to co przybrałam i natychmiast odstawić to co brałam, bo okazało się, że to w ogóle nie jest na to co mi dolega ![]() teraz doczytałam, że nie masz okresu od października Są specjalne tabletki na wywołanie - ja takie brałam. I to nie są tabletki anty... Kurczę martwię się teraz Ciebie Może warto iść do jakiegoś innego gin? U mnie poprawiło się dopiero jak właśnie lekarza zmieniłam... alloffkowa - super lista Dobra robota! Muszę dokładniej ją ogarnąć i sprawdzić czy o czymś nie zapomniałamCytat:
Zapiszę sobie szczególnie drugą, bo jest mega |
||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadążam za Wami!
Ostatnio mamy bardzo napięty grafik. Jutro stomatolog, odbiór sukienki, w weekend ustalanie menu w restauracji, w poniedziałek foto, wideo, w środę ksiądz, w międzyczasie cukiernia itp. ![]() Jeszcze 9 ddś
|
|
|
|
#623 |
|
BAN stały
|
Nie mogę nadrobic, przepraszam.
Mam zrobione rzęsy i paznokcie. ![]() Jutro muszę o 6 odebrać ciasta na Poltra, potem jechać na sale (dzisiaj ćwiczyłyśmy na niej pierwszy taniec i tragedia...) Pryszcz mi się robi pod nosem a w głowie mam wypalona dziurę (farbowałam tym czym zwykle we wtorek i po zmyciu farby miałam ranę na skroni a teraz mam strupa) ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bo moja rodzina uważa to za fanaberię
Nie wiem, chyba mnie mają za złośliwą ...., boją się że ich tak rozsadzę, że będą siedzieć miedzy obcymi Ładny Mój Tż nie chciał wzorków, ani kwiatków, tylko serduszka spodobały mu się ![]() Też tak myślę ![]() Tutaj: http://allegro.pl/winietki-wizytowki...242481584.html ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż stwierdził, że po co dwa jak pod jednym oboje byśmy się zmieścili Zamawiałam tutaj: http://allegro.pl/komplet-bialy-czar...280269570.htmlWielkie są ![]() Kupiliśmy wódkę na bramy Tż zadzwonił do mojego kuzyna i okazało się, że on jednak sam idzie, bez osoby towarzyszącej Miał niby kogoś prosić, ale woli sam przyjść. I dobrze Ciekawe co jeszcze kuzynka wymyśli
|
||
|
|
|
#625 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Armani- Acqua di gioia ![]() Cytat:
![]() Po odebraniu zapowiedzi zabieracie dokumenty z USC i idziecie do księdza na drugą rozmowę. Później już tylko spowiedź i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będę musiała wstać o 5! ![]() Piękna bielizna! Kochana dużo siły i cierpliwości Ci życzę Oby wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() Pazuryyy ![]() Dziewczyny, myślałam, że dziś oszaleję! Poszliśmy na pierwsze spotkanie do poradni. Czekaliśmy godzinę, po czym okazało się, że pani (notabene bezdzietna panna ) zapomniała, że miała przyjechać i kazała przyjść, uwaga... 12 czerwca Muszę poszukać innych poradni, bo tam już na pewno nie pójdziemyMój mężczyzna stwierdził, że w przyszłym tygodniu jedzie po garnitur ![]() Poza tym, kupiłam dziś lakier do paznokci, którego prawdopodobnie użyję, żeby zrealizować moją wizję ślubnego manicure (coś TAKIEGO, ale ze zdobieniem tylko na serdecznym palcu )
|
|
|
#626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio podobają mi się paznokcie
powiem Ci, ze przypominają mi się ostatnie dni przed ślubem i wydawało mi się, że nic kompletnie nie jest tak jak ma być, taniec do bani, goście którzy dzwonią że będą na 3 dni przed a ja na sali podałam liczbę gości, dodatkowo zero czasu na podrapanie się po dupie... Ale wyszło wszystko bosko i u Ciebie też tak będzie!
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio piękne paznokcie, i wyluzuj rajtuzy !!
wszystko będzie dobrze !!
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
enzunio śliczne pazurki
oby ![]() paula600324 dziękuję za namiar na winietki ![]() oluska227887 współczuje "przygody" z poradnią eh... ludzie to nie potrafią szanować czasu innych Dzisiaj TŻ w końcu odebrał buty z Vistuli, w końcu przyszły bez skazy i dostał na nie 32% zniżki
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
ewaden trochę mnie tu nie było, co się stało?! To co piszesz brzmi przerażająco! trzymam kciuki z całej siły!
Cytat:
. ymmm 4 nazwiska na jedną godzinę... co tu może się nie zgadzać? Myślałam, że ją uduszę! Była to emerytowana nauczycielka matematyki, taka typowa "babcia kościelna". Na Twoim miejscu bym poczytała o poradniach, bo ja tego nie zrobiłam i moja była katorgą Mieliśmy wszystkie 3 spotkania odbyć do Wielkanocy, a skończyły się 15maja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

wieczorem idę jeszcze na ostatni makijaż próbny, a tymczasem rozkładamy bibułowe kule do ozdoby sali i pompujemy balony 

prawie 300 litrów wody to też wg mnie za dużo. Weźmiemy chyba po 100 litrów każdej

na naszej sali tez nie ma noclegów i bliżej wesela będę pytała czy ktoś reflektuje na pokoj gdzieś indziej.

piękna
moja koleżanka przez pół roku nie miała okresu tylko że ona miała stwierdzony zespół policystycznych jajników
Później poszłam do innego gin i powiedział, że na braki może wpływać wiele czynników. Po pierwsze kazał mi zrzucić to co przybrałam i natychmiast odstawić to co brałam, bo okazało się, że to w ogóle nie jest na to co mi dolega 

. ymmm 4 nazwiska na jedną godzinę... co tu może się nie zgadzać?