|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Wy tu o facetach Młodego obudził po 7 latający jak oparzony, spóźniony TZ ![]() Ja nie mogę się z łóżka zwlec. @ idzie czuję to ![]() Deli odnośnie tematu, to z materiałami może być ciężko raczej
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, no wlasnie tak sie ciągle zastanawiałam- nad tymi materiałami.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-05-31 o 08:48 |
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
w końcu nocka bez kaszlu ![]() u nas z mową tak to wygląda- mama tata/tatuś dziadzia babcia/baba dzidzia- dziecko dzia- dziękuję daj kołko- koło es-pies coca/ciocia mniam mniam/am bach rara-Hania;p oć-chodź ne ma ne/nie ta/tak miś uju-bujaczka yja-myja myja-kąpiel hau-pies, maau-kot, hu-sowa, rau rau-tygrys, sss-wąż, kaka-kaczuszka, mu-krowa, fyy-ptaszki- koko-kurka little Hania tez już lubisia dostała ![]() nawijko idzie się przyzwyczaić do tej godziny
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaspałam na uczelnię.
Zajęcia trwają od 8:00, a ja dopiero o 8:00 wstałam... Na szczęście, te zajęcia są bez listy, więc w sumie luz... Ale za to z przystojnym profesorkiem. Dziewczyny, czy Wasze maluchy też już lęki przechodzą? Moja Oliwka od jakichś 2 tygodni ma lekkie opory przed samotnym snem, choć jej łóżeczko jest przystawione do naszego łóżka - i tak chce do mamy, przytula się do mnie bardzo mocno, jak ją biorę... Czasem chce do nas na całą noc, czasem tylko z rana (np o 5:00), a czasem wcale... Oprócz oporów przed spaniem, ma opory przed tym, aby usiąść w wodzie (nie jest istotne, czy kąpiemy ją w małej wanience, czy w dużej wannie, temperatura wody też nie ma znaczenia...), a do tej pory uwielbiała! kąpiele... No i boi się ciemności, bardzo bardzo - jak widzi jakieś zaciemnione miejsce, ciemniejszy pokój (np nasz korytarz), czy coś, to zaraz przybiega do mnie z krzykiem "Boje, boje!" - to normalne chyba w tym wieku, tak? Widziałam dyskusję na temat prezentów na dzień dziecka i ja zdecydowałam się na zakup baseniku do ogrodu, dla obu dziewczyn, żeby mogły się pluskać w upały - wydatek niewielki, a szał ogromny. Najpierw oczywiście sprawdziłam zdanie Oliwy u sąsiadów, bo oni mają właśnie basenik u siebie i podobał jej się bardzo mocno. Wydatek niewielki, bo za basen 183cm średnicy x 33cm wysokości (czyli duży, ale niski - ja też będę mogła się popluskać ) zapłacilam 50zł. A dziewczyny będą mialy ogromną radochę. Nie mogę się już doczekać upałów. Cytat:
O której zazwyczaj wstajecie, Nawijko? My 7:30-8:00 i taka pora mnie w 100% satysfakcjonuje, często ubieramy się i wychodzimy na spacer, jak dobra pogoda jest, bo nie jest jeszcze gorąco, a już też nie ma tego porannego chłodu. Cytat:
O losie. Moja Oliwia już różowy i niebieski odróżnia. Sama się nauczyła, nie wiem jak i nie wiem kiedy... No szczerze mówiąc, jak liczyłam ostatnio jej słówka i zwroty, to jest tego naprawdę bardzo, bardzo dużo - i w dodatku każde słówko z odpowiednim przeznaczeniem... Nie ma rzucania słów na wiatr.
|
||
|
|
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46688407]
wsadź dziecko tatusiowi na klatę ![]() --------------- Odnośnie mówienia jeszcze - bo mi nie zacytowało a ktoś pytał - oczywiście, że liczy się powtarzalność i nawet szczątkowe słowa, bo to może być pierwsza lub ostatnia tylko sylaba i jest to słowo u tak małego dziecka. Agata np. mówiła długo TY na buty, potem zrobiła TYTY, a potem dopiero buty. [/QUOTE] Dziecko nie chce i spitala do mnie ![]() Ja pytalam, dziekuje Cytat:
![]() JAK?!?! ![]() Cytat:
Z tym, ze przez wiekszosc zycia Kuby wstawalismy 8:30-9:30, takze to, co jest teraz jest maksymalnym pogorszeniem sytuacji, na jakie moge sie zgodzic ![]() Co do gadania Oliwki -
|
||
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Heja..... Zdróweczka dla Blanusi i Hanulki!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
ja wpadam na chwilę bo potem obiadoś i na dwór bo się pięnie zaczyna robic.... Minął miesiąc moich zmagań..znaczy nie cały bo od 5 maja...no ale to było Wyzwanie od 5 maja z tzw. Fit Maj...nie będe Was zanudzać..w każdym razię dziękuję bo mnie bardzo dopingowałyście a tego nie ukrywam bardzo mi trzeba i to mnie mowtyuje....na te 4 tygodnie nie ćwiczyłam 4 razy...łącznie z łydek ud..bioder, pasa I ramienia itd ubyło mi 13 cm i 4 kg na dzień dzisiejszy..jestem dumna i gotowa do dalszej pracy- jeszcze raz WAM DZIĘKUJĘ!
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
ok lista słówek Amelki, na pewno czegoś zapomniałam ;p
Mama Baba tata jusz Dziadzia Ciocia Am am Bach Bam Dobla(pare razy się zdarzylo) Zaras(pare razy się zdarzylo) Cio to? Gili gili Koko (ptak) Kaka (A. jak się nazywasz? Mamy ptasie nazwisko;p) Odlogosy zwierząt (kum kum- zabka, pi pi – myszka, muu krowka , łał łał- pies, smiesznie kaczke udaje) But Raz Tu Tam Dam Daj Dzie (gdzie) Lala Nana Brum brum Nie ma Nu nu Taaa (Tak) Nie Jej ulubione słowo – CY CY lub CI CI;P znaczy się UU;p Taś (Staś- brat cioteczny) Ed- na psa wola bo Edzio ;p Ho ho ho ;p a i jeszcze Cześć! - uwielbiam jak to mówi ... i Papa ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-05-31 o 09:16 |
|
|
|
#998 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o u nas też jest lala, brum brum i gili gili
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówka życzymy Hanusi i innym chorym dzieciaczom!!!! My też świeżo po zapaleniu płuc. I też tylko dzięki zdjęciu RTG wiemy, że było zapalenie płuc. U nas nawet osłuchowo było wszystko ok. Edytowane przez aplikacja24 Czas edycji: 2014-05-31 o 09:19 |
|
|
|
|
#1000 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż mówił, że u nich z pracy byli na pogrzebie przedstawiciela handlowego. Zmarł we śnie, na serce najprawdopodobniej. Miał 37 lat i dwoje małych dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj już nie dałam rady nadrobić. Misiek przechodził sam siebie w łobuzowaniu. Dorwał telefon mojej mamy i rozbił szybkę w ekranie, a stałam obok niego. Ogólnie wrzaski krzyki a jak trzeba przebrać pieluchę to histeria! Największa jak jest kupa. Właśnie mąż zabrał łobuza do teściów, niech oni za nim teraz biegają. Lecę czytać dalej.
|
|
#1001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miś je to co my, nie gotuję dla niego osobno bo nie zjada. Zazwyczaj jakaś kasza z sosem i mięso. Kocha ryby. Wczoraj zjadł cały kawałek i tylko to. Ziemniaka ugryzł raz. Generalnie on nadal nie je za dobrze, i dopycha uu. Ale już się nie przejmuję. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę sprzątać póki młody u dziadków!
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Wyedytowałam bo na tel coś mi pokitrało i wcięłam się w wypowiedź Szajki. Więc u nas ze słownictwem jest tak:
-mama -tata -baba/bacia -dzia (dziadek) -dzie/dziii (dzieci) lub po prostu dzidzi -mniam/am am -miaaa (kotek / miau) -ha ha (hau hau) -ci-ci (kotek) -papa -ma (jako nie ma,lub jako masz) -n'ma (tu również dochodzi gestykulacja) -daaa (daj) -taaa/tak -si-si (siku) -dada (wiadomo) -tam -tu -miiiiś -brum (auto) -wrrrr (naśladuje odgłos jadącego auta) -ciuch-ciuch (pociąg) -ko/ka (ale za cholerę nie wiem co to znaczy-często tak mówi otwierając/zamykając szafke) -mi mi (cokolwiek to znaczy: tak czyta książki )-bam/bach (wiadomo) -bu/bu-bu (zimno) -si (gorące) -nu-nu (wiadomo) -ejo (smoczek) -a ty a ty -cacy -gili gili -nie/ne -dzie (gdzie) -myju-myju (kąpiel,mycie) -nyna/nana/niania (jedna i ta sama osoba,Martyna) -naśladuje dużo zwierząt i dużo mówi po swojemu. Dopiero jak zrobiłam teraz taki "wykres" to zauważyłam że on całkiem sporo mówi (A pewnie jeszcze o czymś zapomniałam)-JESTEM DUMNA ZE SWOJEGO SYNA ![]() Kochane będę pewnie wieczorem bo u nas piękna pogoda więc będziemy korzystać,poza tym robimy małe przemeblowanie w pokoju,dorobiliśmy się szafy 3-drzwiowej
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-05-31 o 11:58 |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Zdrowia potrzebujacym! laurko daj znac jak wyszlo z papierem szaja jesli zgodzil sie na polski, tzn, ze daje mi wolna reke. Sporo przeczytalam o dwujezycznosci i rozmawialam ze znajomymi w podobnej sytuacji, ale niepewnosc zasial. Ustalilismy, ze do drugich urodzin nic nie zmieniamy a pozniej konsultowac bedziemy. Bylismy dzis na wycieczce. Poplynelismy na bezludna wyspe, na ktorej zostaly XIX wieczne fortyfikacje. Ze szczytow byly cudne widoki, chodzilismy w tunelach pod ziemia, zrobilismy piknik na lace z trzech stron otoczonej morzem a na koniec widzielismy pare lecacych pawi. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Zalacze jeszcze liste slownictwa Yae: Tak, wzrok Was nie myli, nie ma sie czym chwalic, tylko po swojemu nawija. |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a są tu jeszcze dzieci co kochają smoczek miłością absolutną?
Ja zrezygnowałam z podawania smoczka jakoś przed roczkiem Amelki, wczoraj tak myślałam, ze byłoby łatwiej ze smoczkiem, może by przespała całą noc;> ale nie daje, zresztą smoczek był jej potrzebny do zmiany- jak zasypiała to podmienialam jej smoczka zamiast uu i po chwili go wyrzucala, za to mój chrześniak bardzo był zżyty ze smoczkiem do ok 3.5 roku.
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa nie pisałam. zainspirowała mnie Szaja i wczoraj młody szturchał ołówkiem dziurawe pudełko po butach Potem dostał fasolki do przesypywania. Jak zaczął rozrzucać po całym pokoju był znak, że zabawa dobiegła końca. Ale dobre 30 minut fasolkami się bawił. Musze większe kupić.
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Yae sie dobiera do pojemnika z ryzem. Akurat dosypalam do pelna i tym samym podczas mojej nieuwagi 10kg wyladowalo na podlodze. Przynajmniej byla podwojna zabawa: najpierw przy wyrzucaniu a pozniej zbieraniu |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
My odkad SZAJA pokazala tez bawimy sie pudelkiem z dziurkami
![]() Kuba wklada do niego koncowki od starych pisakow :P uwielbia!! DELI, moj Kubus uwielbia smoka... Nie daje jak nie musze, ale niestety czesto sie piskiem domaga :/ do zasypiania obowiazkowo musi byc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. my rano do poludnia bylismy u t. mlody dostal skrzynke z narzedziami-bardzo fajna. czesto dziadkowi pomaga w naprawach wiec teraz bedzie mial juz swoj mlotek i inne gadzety
![]() ostal tez taka dmuchana "trampoline" z zyrafkami, bodajze z biedry. jak wstanie to bedziemy pompowac ![]() od nas jutro dostanie ciuchcie i zabawke do kapieli.Neti - piekny wynik, ogromne brawa!!!!!!!!!!!! jestes wielka!!!!1 ![]() Meneq - bosz, jaki krajobraz!!!!! nie dziala mi myszka, padla na amen, wrrrrrrrr |
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Yellow, Sylwia strasznie mi przykro Yellow jak Mama?Laurko cieszę się z Twojej pracy! Super, że w zawodzie, będę trzymać za was kciuki! daleko od domu?Szaja, Debrah to ja pisałam o tym, że nie daję skosztować jak nie chcę dać pełnej porcji i dalej stoję przy swoim stanowisku bo to trochę nie w porządku wobec dziecka wg mnie, trochę dam, potem zabiorę i będę sama jeść. Jednak jak coś się konczy to inaczej to wygląda bo wtedy nikt nie je. Fewciu, Misia zdrówka dla dziewczynek! Hope kciuki! Meneq 10 kg? To Yae mogła się kąpać w ryżu i zazdroszczę widoków!Aniu wrzucam Guciolka Potworka Trochę koślawy, ale Ewa go pokochała od pierwszego wejrzenia Jestem pod ogromnym wrażeniem ile mówią Wasze dzieci, brawa dla każdego z osobna ![]() Kurcze i więcej nie pamiętam, tak to jest jak się na tel nadrabia :/ Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2014-05-31 o 14:06 |
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Cudny Gucio!
![]() bylismy wczoraj z K. na pobraniu krwi-pierwszy raz! mialam takiego stresa ze nie bylam w stanie nawet zjesc obiadu a przed samym wyjazdem to bylam w wc chyba z 6589458 razy ![]() na miejscu nie bylo nikogo wiec weszlismy od razu. babka w rejestracji fajnie sie zachowala bo nie kazala od razu placic (101zl! ) tylko powiedziala ze zaplacimy po, bo z takimi maluchami bywa roznie i nie zawsze udaje sie pobrac krew.przyjela nas taka fajna babka, nawiazala z K. kontakt, pogaala z nim najpierw itd... ja lojalnie uprzedzilam ze my pierwszy raz i co lepsze ze K. to wielblad i maaaaaaaaaalo pije. tego dnia wypil moze ze 3 lyki wody tak wiec pani zawolala do pomocy kolezaneczke i sie zaczelo ![]() powiem tak-dobrze ze malz byl z nami ja trzymalam mlodego, tamte dwie kobitki kombinowaly a tz pokazywal z drugiej strony jakas kolorowa gazetke la dzieci co by mlody nie patrzyl na to co sie dzieje ogolnie - akcja taka ze hej ALE powiem wam ze mlody spisal sie NA MEDAL!!!! mial tylko lekka podkowke bo chyba wystraszy sie calego tego zamieszania a samego pobierania krwi chyba nawet nie poczul/nie zauwazyl... rozplakal sie troszke dopiero jak juz bylo po wszystkim, tak jakby bylo mu malo ![]() zrobilismy to co polecila mi [B]NANCY[B] Mam juz wyniki czegos tam, i tu jeden pomiar jest baaaardzo zawyzony ale nie mam jeszcze wyniku w sumie najwazniejszego-wit D3 takze czekamy....
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Hej Gwiazdy! Witam łikendowo, pomijając moją nieobecność na forum (moze sie nikt nie zorientuje :P , zart oczywiscie).
Deli u nas smok jeszcze wciaz numero uno do spania Na razie nie wyobrazam sobie odstawienia...Nie mowimy duzo: wlasciwie tylko: ta-na tate, ba-babcia no i mama ![]() Pstryku straszny stres z pobraniem krwi, co? Ale super, że Kuba dzielny. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
fewciu, misiaeel - zdrówka dla dziewczynek
debrah - ja pisałam wcześniej o serkach, ja taki kupuję, fajny skład: http://ldrive.lublin.pl/serki-homoge...512300702.html Generalnie, im krótszy tym lepszy. nawijko - jeśli chodzi o wieczór panieński to masz utrudnione zadanie bo na odległość no i nie masz tam możliwości jakiegoś aftera w mieszkaniu zrobić. Pozostaje więc klub, zrzuta na prezenty. Poproś pannę młodą o namiary na maila, fb czy tel. Zapytaj czy któraś ma jakieś pomysły, a moż któraś by ci pomogła np. można tort śmieszny zamówić który w klubie obsługa poda do Waszego stolika. Mało mnie ale ciągle chora jestem, a w pracy zapierdziel taki że nie mam jak do Was zajrzeć nawet przy kawie. Dziś pierwsza noc bez uu była. Noszenie, noszenie, noszenie bo wiercił się i siadał w łóżeczku po 20 minutach snu ale daliśmy radę. Nie płakał na szczęście, tylko "zapiszczał" kilka razy. Około 3 już skapitulował i brał butlę z wodą od razu jak mu dawałam bez rzucania nią i kręcenia głową i budził się już rzadziej bo co 1,5-2 godz. Zasypiał po kilku minutach noszenia. Wstaliśmy o 8.
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Pracę mam bardzo blisko domu, nawet spacerem od biedy mogę iść Powiem szczerze że nie cieszyła bym się tak jakbym musiała dojeżdżać.Cytat:
Cytat:
Użyłam cebuli, bo młody lubi cytrynę Nawet nie skrzywił się
|
|
#1016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz dzielnego syna! A te wyniki podwyższone to mam nadzieję nic poważnego ![]() Meduzza witaj! Illusion super, że Igi sobie radzi z odstawieniem ![]() Dziewczyny doradźcie. Potrzebuję dobrych i mało pachnących tabletek do zmywarki. Mam w domu Ludwika, Fairy, Somat i Domol i wszystkie mi śmierdzą ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Przelecialam Was tylko na szybciocha Wczoraj caly dzien nas nie bylo a dzisiaj dochodze do siebie ![]() Przede wszystkim zdrowia dla chorowitkow Laurko Michas cudny szklanko swietny Gucio i wcale sie nie dziwie, ze Ewa go pokochala Takie prezenty sa najlepsze ![]() meduzza ![]() pstryczku brawa dla dzielnego Kuby I trzymam kciuki, zeby wyniki wyszly ok (mimo tego zawyzonego)
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeśli robicie listę słów, to ja też spróbuję (pewnie o części zapomnę, no ale...). Piszę tak, jak Oliwa wymawia.
Czasem śmiesznie to brzmi, ale to słodkie wg mnie. - mama/mamuś/mami/mamo - tata/tatuś - babcia - dziadziuś/dziadzia - kamienie - Ezia (Elza, nasz pies) - buju buju (bujawka) - bim bam (jak coś się buja) - kiesi się (kręci się) - wóźka (wózek) - cieść (cześć) - paaa, papa (zawsze sama mówi, jak ktoś wychodzi) - lawkawka (kiełbaska, parówka... )- Oji/Ojiwia - Ziosia - Tasius (Stasiu ) - ciocia - bujek (wujek, i tu najczęściej dodatek - Uśka, czyli Łukasz). - biś tą (wyjdź stąd, tak krzyczy do mojego psa... ) - buka - lebka (chlebka... ) - maśko (najczęściej - lebka maśkiem, czyli chlebka z masłem). - omigoł (pomidor) - pakipa (papryka) - banan - jabko/buśko - ginia (dynia) - ogóła (ogórek) - gowkewka (rzodkiewka) - akuśka (pietruszka) - kapuci (kapusta) - kufkawka (truskawka) - masiewki (marchewki) - okuła (okulary) - bocian - koci - piesiek, peś - konik, kuś/kusik - mauka (małpka) - gieśka, giesiek (serek) - buśka (bluzka) - busia (buzia) - ziuch (brzuch) - cićki (cycki ) - pika (piłka) - fafuśki (kwiatuszki), fafek (kwiatek) - oko - nosiek - uśko - kaśka (kaszka) - kaćka (kaczka) - woga (woda) - kopka (kąpiel) - ścię, nie ścię - dobś (dobrze), dobe (dobre, jak coś jej smakuje) - dodatkowo mniam, mniam. - posie (proszę) - niekuję (dziękuję) - pajojka (parasolka, parasol w ogrodzie) - idziemy, oć, iść - na gółę (na górę), na du (na dół) - pać (spać) - miko (mleko) - moka (smoczek) - kupka - siusiu - piciu - kośka (książka) - baka (bajka) - jeść, amć - wiaśka (gwiazdka) - duśko (serduszko) - kuko (kółko) - buty - kapcie - siapka (czapka) - myj, myj (w ten sposób przypomina mi, że już pora, aby umyć zęby )- łaba (żaba) - jibka (rybka) - miś, misiu (ten drugi wyraz to zwrot, najczęściej się tak do mnie zwraca, gdy coś chce). - gącio, zimio (gorąco, zimno) - ziemio (ziemniak) - wiwo (drzewo) - kuji (królik) - lala, ziuzia (jej lalka) - laś, dwa, siede, osiem - ato (samochód, auto), bru bru bru (brum brum ). - maś (masz), daj, puść - lecimy, usiekamy, boję się, nie bój się - au au (hau hau), miaaaaau, ko ko, fa fa fa (kwa), u a u a (tak robi małpka ), i ooooo (osiołek), ku ku ku (nie wiem, czy wiecie, jak brzmi dziki gołąb? Oliwka idealnie go naśladuje ), kuju kuju (pianie kogucika). - o kucie (o kurczę) - opś (ups, jak coś jej upadnie lub się potknie) - okusiaj (uciekaj, też do Elzy) - wółw (żółw) - ninio (dinozaur) - sipcio (hipcio, hipopotam) - ciaśko (ciastko), ciaśto - kieki (cukierki, ale żeby nie było - nie jada ich ) - meśko (mięsko) - ciociek, cioćku (soczek, soczku) - ciesia włosi (czesać włosy ). - miśka (myszka) - Miki, Mini, Dajsi (Dejzi), Donal, Puto (Pluto), Ciosiek (Cosiek, postać z Klubu Myszki Miki). Na pewno o wielu wyrazach zapomniałam, jak sobie przypomnę, to dopiszę. Oprócz tego, Oliwia śpiewa - pięknie, często trafia w dźwięki i bardzo szybko uczy się słów w piosenkach. Pewnie mój post przejdzie bez echa, ale nie chciałabym, abyście traktowały to jako przechwałki - skoro już piszecie listy słówek, to stwierdziłam, że ja też sobie podsumuję, czasem mam też ochotę się pochwalić Oliwii osiągnięciami... Mam nadzieję, że nie macie mi za złe... ![]() Przecież wszystkie wątkowe dzieciaczki pięknie mówią. <3 Nie liczy się, że mniej, czy więcej - w końcu każde będzie umiało tak samo mówić.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-05-31 o 22:10 |
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie czytam co by sie do reszty nie zdolowac :P
Ale dzis przepych w tv, nie wiem co ogladac podczas fascynujacego i idealnego na sobotni wieczor zajecia jakim jest prasowanie - top trendy czy x factor ![]() Nadrobie jak Kuba zasnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z Zuzką na IP
upadła głową na kant komody ( dobrze że mamy lekko zaokrąglone), takiego siniaka i guza jeszcze nie widziałam. Wielkie jak połówka orzecha włoskiego, sine. Chyba się walnęła w jakąś żyłę bo było widać Lekarz pooglądał, zlecił RTG, ja z wiadomych względów nie mogłam iśc. Dziewczyny takiego wrzasku jeszcze nie słyszałam, weszła zadowolona, śmiała się, nawet udało się ją położyć na tym stole. Ale jak się zaświeciło światło to była masakra . Ja siedziałam pod salą, wrzask, wrzask wrzask !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Wykończyło mnie to Mamy obserwować - na szczęście zachowuje się tak jak zwykle. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Zajęcia trwają od 8:00, a ja dopiero o 8:00 wstałam... Na szczęście, te zajęcia są bez listy, więc w sumie luz...
No i boi się ciemności, bardzo bardzo - jak widzi jakieś zaciemnione miejsce, ciemniejszy pokój (np nasz korytarz), czy coś, to zaraz przybiega do mnie z krzykiem "Boje, boje!" - to normalne chyba w tym wieku, tak?
Najpierw oczywiście sprawdziłam zdanie Oliwy u sąsiadów, bo oni mają właśnie basenik u siebie i podobał jej się bardzo mocno. Wydatek niewielki, bo za basen 183cm średnicy x 33cm wysokości (czyli duży, ale niski - ja też będę mogła się popluskać