Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 12:27   #931
aplikacja24
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926]ja dla równowagi moją Dorkę dorzucę będzie studziła bandę.

4-5rż dopiero, Agatka nadal nie mówi i ma prawo jeszcze nie mówić R.
Gratuluję jedzenia, to cieszy

moja teściowa niczego prawie nie soli, bo teść bez nerki jednej, dlatego każdy sam sobie doprawia (maggi króluje nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.

Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam.

współczuję

Dorka też wielbi

Od razu odrzucaj te, które mają: guma GUAR, guma ksantanowa, guma arabska (te z 3 z przodu dziewczyny pamiętają zapewne dziadostwo do klejenia, w butelce...? ) koszenila (czyli wszystkie czerwone/truskawkowe - z reguły mają), karagen (! - monte i wszelkie czekoladopodobne z reguły mają), syrop glukozowo-fruktozowy. I tylko to ostatnie ostatecznie dopuszczam, bo ciężko trafić na coś bez tego.

Ale wiesz co? a może bieluch (żywe kultury bakterii i mleko pasteryzowane tylko, nic więcej) wymieszany z łowiczowym albo biedronkowych "100% owoców"? ja to do naleśników często daję, smaczne

miszczuniu

pięknie! u nas mowa stoi

Za to Dorotka dużo naśladuje, wiele poleceń wykona, ostatnio szał na wyrzucanie rzeczy do śmieci (Agatka ominęła etap, w nosie miała), więc jest wesoło

omg, no to mama pojechała po bandzie :/

pierwsze super, mamy w takiej wersji (też polecam, w Biedrze łapałam):

http://www.dzieciologia.blogspot.com...y-na-ryby.html

natomiast memo i ta układanka to raczej nie teraz jeszcze, 2+ gdzieś.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ifwka, ściereczki gąbkowe dostaniesz w Lildu, Biedrze, kauflandzie... wszędzie chyba [/QUOTE]

szajajaba, Hope u nas przez zupełny przypadek wyszło, że Michał świetnie sobie radzi z MEMO i łączeniem obrazków w pary (z rozsypanego zbioru, na odwrócone kartoniki chyba jeszcze za wcześnie). Kupiliśmy jakiś czas temu memo dla starszej dziewczynki. Miś je zobaczył i prezent przepadł Ja polecam. Jak mawia nasza pani pedagog, trzeba próbować i zachęcać dziecko. Jak dziecko 'podchwyci' to iść w tym kierunku.
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 12:53   #932
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hje- to kup sobie ten proszek zasadowy, ja dziś kupilam puszkę, TZ już rozpoczął kuracje, oprócz tego trzeba rownolegle odstawić napoje gazowane, alkohol, tłuste (sery żólte, mięsa) 80% diety mają stanowic warzywa i owoce a reszta do ciemne pieczywo i drób, ponoc efekty są bardzo szybkie
Mogłabyś podać nazwę, no i cenę? Dziękuję za informacje wszystkie
I brawo dla Leo!

Cytat:
myślicie że rozterki współczesnych matek tak bardzo się różnią od tych co przezywały nasze mamy? babcie?
Nie wiem, jak było dawniej, ale moja mama jest zdania, że teraz dzieci sa rozpieszczone, a rodzice zmęczeni dziećmi, bo teraz nie ma gospodarek i rodzic z dzieckiem za dużo czasu spędza, a dziecko potem jest "prorodzicowe", itp., itd...

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witam się
Powoli poczytam Was i zorientuję się co tam ciekawego Z nowości to chyba zafasolkowałam )))))))
Kochana, strasznie się cieszę!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
[/COLOR]My dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, mam wszystkie dokumenty (mam nadzieję, że mam) i jutro idę do banku składać wniosek.
Także proszę o kciuki. Żeby wsio poszło ok i żebym kredyt dostała
Trzymają się!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No i nagle w pepco złapał mnie mocny ból brzucha (tornado chyba jakieś przeszło ) ,poczułam potrzebę ale że nie było jak,gdzie to trzeba było zacisnąć zęby. No i tak zaciśnełam że słabo mi się zrobiło
Wiesz, że też czasami tak mam? Ostatnio właśnie też na zakupach, dobrze, że byliśmy w ciuchowym, to wzięłam pierwszego lepszego i poleciałam do przymierzalni usiąść.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hej, ja mam od rana cisnienie podniesione, tata dzwoni, ze mama pyta, czy ja juz odmowilam tamtej firmie, bo ona jednak moglaby sie nia zajac
Wow

Cytat:
Patrzę teraz na tego mojego łobuza i jego akrobacje i przypomniało mi się że nie pisałam wam że Oskar zrobił kiedyś fikołka Na łóżku ,na poduszkach-niezły miał z tego ubaw
Pola kiedyś też zrobiła, ale przez przypadek i się wystraszyła

Sylwia, Yellow - współczuję bardzo tych strasznych sytuacji
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:13   #933
Debrah
Zakorzenienie

Taki wczoraj jadła - coś poza syropem jest fuj?
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ym-Maluta.html
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:19   #934
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
"skrobia modyfikowana kukurydziana E 1422" - nie wiem czy to prawda, ale ja słyszałam, że wszelkie "E" nie są zbyt dobre.
Stary 2014-05-30, 13:23   #935
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość
szajajaba, Hope u nas przez zupełny przypadek wyszło, że Michał świetnie sobie radzi z MEMO i łączeniem obrazków w pary (z rozsypanego zbioru, na odwrócone kartoniki chyba jeszcze za wcześnie). Kupiliśmy jakiś czas temu memo dla starszej dziewczynki. Miś je zobaczył i prezent przepadł Ja polecam. Jak mawia nasza pani pedagog, trzeba próbować i zachęcać dziecko. Jak dziecko 'podchwyci' to iść w tym kierunku.
a no tak, dobieranie w pary może przejść

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
karagen! unikaj jak ognia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:24   #936
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
"skrobia modyfikowana kukurydziana E 1422" - nie wiem czy to prawda, ale ja słyszałam, że wszelkie "E" nie są zbyt dobre.
http://www.ciam.pl/skladnik-e1422
chyba ok

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46678692]a no tak, dobieranie w pary może przejść

karagen! unikaj jak ognia[/QUOTE]

ło kurde..nie dam już.
Fewcia chyba daje jakiś inny, z dobrym składem?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:30   #937
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
zaglądaj do nas częsciej bo Cię tu brakuje
to daj znać bo jak ciepło to młodemu jajka się parzą w pampkach i wielorazówka na lato jest super też bym wzięła ze 4-5

może jeszcze ktoś chętny?
Ja się zastanawiam ale muszę wypłatę pierwszą dostać

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
fajne to, chyba sprobujemy dzisiaj. A Dorka jaka bujna czupryna !

tez mamy namiot wczoraj tata pierwszy raz wszedl Jest szal!

Mamy pewne miejsce w zlobku! Mala idzie od lipca, zlobek troche dalej niz ten do ktorego chcialam ja zapisac ale dojazd znosny. Kierowniczka bardzo fajna, mam nadzieje, ze bedziemy zadowolone.
Brawa za miejsce w żłobku! Super namiocik

Cytat:
LAdy, szczęśliwej podróży
Little- brawa za miejsce
Hje- to kup sobie ten proszek zasadowy, ja dziś kupilam puszkę, TZ już rozpoczął kuracje, oprócz tego trzeba rownolegle odstawić napoje gazowane, alkohol, tłuste (sery żólte, mięsa) 80% diety mają stanowic warzywa i owoce a reszta do ciemne pieczywo i drób, ponoc efekty są bardzo szybkie
mam nadzieję,że pomoże bo jak nie to będą dalej w TZ grzebać i szukać

dziewczny, moj Leo przeszedł sam siebie, gada dziś jak opętany, powtarza po mnie dziś prawie każde słowo jesteśmy w szoku
Super!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Marsi - brawa dla leoska! to jest fantastyczne jak taki maly czlowieczek zaczyna powtarzac slowa

Co Kuba zrobil...
Ida mu zeby no i z tej okazji upatrzyl sobie moje lewe ramie jak ma okazje to gryzie mnie w nie na potege
przewinelam go dzis na noc na przewijaku, podnosze go chcac pociagnac spodnie od pizamy a ten oczywiscie odczynia swoje bezecenstwa na moim ramieniu
no i tlumacze mu po raz 95685362478956245784 ze nie wolno bo to mame bardzo boli i takie tam i mu mowie ze jak taki jestes madry to siebie gryz a nie mnie gryziesz... a ten co??? jak sie rzucil na swoja noge, jak sie nie wgryzl to myslalam ze padne. jak maly wampir doslownie!!! ale myslalam ze on tak tylko na zarty ale jak zobaczylam najpierw podkowke a potem lzy jak grochy i RYK to przekonalam sie ze to jednak nie bylo na zarty madre to to?
na szczescie ten bol co prawda jest megasnie megasny ale trwa chwilke. takze poplakal kilka sekund i mu przeszlo.... teraz ma fioletowego siniora i odciski swoich zebow
moze dzieki temu oduczy sie gryzc...
O maj gad

Cytat:
Deli, ale suplement brać może zakwaszenie może mieć poważne konsekwencje

Pstryku moj tak zrobił ale z biciem, pikuś przy Dzejkobie hehehee

Szaja, zrobiłam - w załączeniu dowod, szał był sorry za jakoś zdjęcia i bikini Leosia dodam tylko że potem do wanny wszedł TZ i zaczęli obklejać bo człlach zrobiłam TZ nawet zdjęcie ale oszczędze mu albo sobie bo chyba by mnie zabil
O jacie, miałam pytać gdzie kupiłaś bo w biedrze szukałam. Już doczytałam że pepco. Dziś pójdę

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witam się
Powoli poczytam Was i zorientuję się co tam ciekawego Z nowości to chyba zafasolkowałam )))))))

Obecna
Udało się za pierwszym razem stymulacji !!!! Ja wiem że się udało bo tak samo mnie ciągnie w podbrzuszu jak ostatnio :P Teciowa to tydzień temu już coś przeczuwała ( trzy razy mnie podchodziła : proponowała szampana ale wywinęłam się bom kierowca, zapytała się wprost ale szybko się wywinęłam że sama nie wiem a za trzecim razem ogórki małosolne na obiad dała i się zapytała czy mi smakują hehehehe) test wychodzi bardzo blady więc poszłam na bete. jutro będą wyniki

PS proszę daj znać tel. bo mi Krzyś telefon zepsuł i mnóstwo kontaktów pogubiłam plissssssss
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochane, ja znowu na smutno czy nad naszą rodziną zawisło jakies fatum
Umiera kolejna bliska osoba, bardzo bardzo dobry przyjaciel moich rodziców.... taki, który by sie ostatnią kromką chleba podzielił.... Jechal we wtorek rowerem, nie zauwazyl kamienia, upadajac uderzyl głową w krawęznik, rozstrzaskana czaszka, wylew krwi do mózgu i praktycznie natychmiastowa smierc mózgu..... jutro rano odłączą go od aparatury podtrzymujacej serce i pobiorą organy do przeszczepu...
Rodzice są zdruzgotani..... Trzy miesiace temu w ciagu doby niepsodziewanie zmarła ciocia, teraz nastepna bliska osoba..... Mnie tez strasznie strasznie go żal, taki dobry facet..... Powiedzcie, czemu s☠☠☠☠iele, gwałciciele, mordercy, pedofile chodzą po ziemi az sie rzygac chce a dobrzy ludzie idą do piachu w sile wieku

Bartulo dzis jakby lepiej, noc przespal bez jedzenia nawet, pobudka dla róznowagi o 6, ale niedospany, rozparzony, pokimal od 9 do 11. Dzien nawet w dobrym humorze dopiero wieczorem cyrki szły, bo lało cały dzien i zamknieci siedzielismy, no i juz senny, az zaliczył kant biurka i sie upłakał jak nie wiem co.... Padł dopiero po 20.

Postaram sie cos nadrobic, ale elokwencją to chyba nie błysne.....
Strasznie mi przykro

Cytat:
Jakajaka gratulacje!

Marsi super wycięłaś!

Sylwia przykro mi

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

My dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, mam wszystkie dokumenty (mam nadzieję, że mam) i jutro idę do banku składać wniosek.
Także proszę o kciuki. Żeby wsio poszło ok i żebym kredyt dostała
Trzymam mocno!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 13:41   #938
hje
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/2069398/tele...zyjaciela.html
Stary 2014-05-30, 14:48   #939
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny. . Ja na chwilkę. .. mam gościa. .. siostra wróciła z PRIMARKU I PRZYWIOZŁA PREZENTY

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401454068800.jpg (85,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401454091856.jpg (111,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401454106572.jpg (88,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1401454128885.jpg (92,8 KB, 39 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:03   #940
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
taki masz brzuch ciażowy jak i Fewcia
nie no tz rozwala system
Z chudzielcami nie gadam

za zwierzatka

Cytat:
Nawijko padłam. Jakbym o moim TZcie czytała. Często mnie raczy takimi akcjami Np. dzisiaj w nocy zaczął mnie głaskać po głowie. No spoko, miło gdyby nie mówił do mnie Roksia
(pies jego)

Moj tez czesto takie atrakcje mi zapewnia

Cytat:
Nawijko-mnie jak mężuś przytula to Oskar przybiega zazdrosny i ładuje się między nas. Ale jeszcze go nie "pucuje" za to (do czasu). Kiedyś leżymy przytuleni a Oskar siedział za nami na fotelu i w pewnym momencie odwracam się na małego a ten pokazuje jaki jest zły ( zaciska rączki w piąstki,zaciska zęby i trzęsie się przy tym tak śmiesznie ). A jak dajemy sobie budzi to śmieje się i piszczy
Ale np jak mąż mnie klepnie to potrafi się rozpłakać (jak widzi że jestem oburzona ).

Chyba czas wstawać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926]
moja teściowa niczego prawie nie soli, bo teść bez nerki jednej, dlatego każdy sam sobie doprawia (maggi króluje nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.

Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam.
[/QUOTE]
U mojej t.kroluje, sol, maggi, kostki (wszystko razem do zupy wali), wszelkie sosiki, a ziemniaki obowiazkowo tluszczykiem polane (ja jestem dziwa, bo "suche" jem )
Generalnie - typowa kuchnia, z ktora ja mam na bakier

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jak to zrobić?
Nie wiem jak marsi robila, ale ja tak:
dorsza umylam, odcisnelam na reczniku papierowym, przelozylam na folie aluminiowa. Polalam oliwa z oliwek, lekko skropilam sokiem z cytryny. Na to por pokrojony w kosteczke+cukinia starta na tarce (sporo jej), a na gore natka pietruszki, koperek i bazylia.
Zrobilam kieszonke z folii i do piekarnika na 20min na 180stopni.

Laurko, a Miś co na obiadki zwykle je?

Bylam u dentysty pierwszy raz od ciazy
3 zeby zrobione (ałłłłła, bez znieczulenia), mimo ze najadlam sie przed wyjsciem, to teraz mnie wszystko kuuusi i żarłabym ile sie da :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:10   #941
meneq
Zakorzenienie

szaja bylo o tym ostatnio, ale chcialabym potwierdzic, czy dobrze pamietam, ze dziecko ma prawo nie mowic do wieku 20mscy.
Moj tz naciska, ze Yae nic nie mowi i chce ograniczyc jezyk do jednego. Yae sie wskazuje palcem, zaczyna powtarzac wyrazy dzwiekonasladowcze (do perfekcji "apsik" opanowala) i sluchajac nas patrzy na ruchy ust.
Wiem, ze jeszcze ma czas, i ze w swoim tempie opanuje wszystko, ale zaczynam presje czuc. Moge jakos wspomoc rozwoj? Pamietam, ze fewci albo lenovej radzilas. Macie to moze gdzies zapisane?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:16   #942
hope01
Zakorzenienie

wróciłam z banku, Młode mi śpi.
to czekamy..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:42   #943
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Neti zazdraszczam prezentów Tz tez ma jechać do Uk musze mu listę podac ale wiecie facet może dla Jula cos fajnego kupi ale dla mnie to już ciężko będzie
Marsi dobry pomysł z zamówieniem ale proszę nie kuscie mnie chciałabym pieluszke do pływanie i wkłady weglowe podobno super chłonne a wrocilismy do wielo przy upałach
wieczorkiem skocze na Ebaya jak nie padne bo choróbsko mnie rozkłada miałam isc na impreze firmowa na 15 ale ziab straszny Tz nadal w pracy a ja smarkam chyba wybiorę kocyk i herbatke
Byslismy dziś z Julo na morfologii i zelazo wzięli splakał się strasznie
Szaja jak się robi poziom wit d bo nam nie chcieli pobrać a mam obawy ze niedobór mamy pediatra nam nie wypisała na skierowaniu a powinna ??? czy musimy mieć inne wyniki kiepskie żeby oznaczyli

Wrzuce wam filmik z turnusu naszego
http://www.youtube.com/watch?v=sf9XhEIwSnU
Ja chce znów jechać

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja bylo o tym ostatnio, ale chcialabym potwierdzic, czy dobrze pamietam, ze dziecko ma prawo nie mowic do wieku 20mscy.
Moj tz naciska, ze Yae nic nie mowi i chce ograniczyc jezyk do jednego. Yae sie wskazuje palcem, zaczyna powtarzac wyrazy dzwiekonasladowcze (do perfekcji "apsik" opanowala) i sluchajac nas patrzy na ruchy ust.
Wiem, ze jeszcze ma czas, i ze w swoim tempie opanuje wszystko, ale zaczynam presje czuc. Moge jakos wspomoc rozwoj? Pamietam, ze fewci albo lenovej radzilas. Macie to moze gdzies zapisane?
Nam ostatnio logopeda powiedziała ze granicznym wiekiem jest 2 -2,5 roku na mowę

Cytat:
wróciłam z banku, Młode mi śpi.
to czekamy..
Kciuki
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 15:52   #944
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, moge miec OGROMNA prosbe do Was?
Pomozcie

Dokladnie za 3 miesiace wybieramy sie na wesele do mojej przyjaciolki.
Jako ze ja jestem swiadkowa to do mnie nalezy organizacja wieczoru panienskiego.
Problem w tym, ze ja nigdy na zadnym nie bylam i szczerze mowiac srednio wiem jak to wyglada (tzn wiem jak na filmach ).
Mozecie mi powiedziec jak to bylo mniej wiecej u Was (mężatki) i u Waszych znajomych?
Rozumiem, ze to ja zapraszam pozostale osoby? Wymyslam jakies konkursy czy co tam, a potem lądujemy w klubie? Jest jakas skladka czy ja płacę?

Aha, problemy sa 2
Po pierwsze ten wieczor ma sie odbyc we Wroclawiu (jak wiecie mam kawalek ), takze nie bede w stanie urzadzic zadnej wymyslnej niespodzianki.

Po drugie moja przyjaciolka ma dzieciatko, wtedy bedzie mialo niecaly rok.
Takze domyslam sie, ze niekoniecznie calonocne balangi chodza jej po glowie. Poza tym ona poki co kp, nie wiem jak bedzie za 3 miesiace...

Pomozcie

Stary 2014-05-30, 16:08   #945
marsi11
Zakorzenienie

Hje- to się nazywa po prostu "Proszek zasadowy" ja płaciłam 32 zł za puszkę

Mikakrolikowa, niestety z powodu hormonów ciążowych wyłączylam filmik bo wyję jak bóbr
Mika, a j też chce pieluszkę do pływania i to przed wakacjami

Nafiqa- zwykle dostawałam tel albo sms od świadkowej co i jak, czasem @, ustalałyśmy pomysł i tak raz byłśmy na wyjeżdzie jakiś dom z basenem, imprezka, innym razem striptizer, domówka a potem do klubu,był też panienski na basenie
to zależy co kto lubi, ja np nie lubie imprez z uszami kroliczka jak laski paradują po klubach, troszkę to dla mnie infantylne no ale z drugiej strony bardzo popularne
Generalnie świadkowa to wielka odpowiedzialność bo powinna poza panienskim zajac sie wiekszoscia rzeczy na weselu bo wiadomo ze panna mloda raz ze nie ma do tego glowy, dwa jest zajeta goscmi, trzy, od tego ma wlasnie swiadkową
co do imprezy to oczywiscie Ty nie placisz, jedynie partycypujesz, na koszt iprezy sklada się każdy uczestnik

p.s fajnie ze we Wrocławiu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 18:01   #946
s i l v e r
Zakorzenienie

WRESZCIE WOLNE!
Moooooże dziś wieczorem trochę nadrobię.

Ale i tak będzie mnie znów mało bo jutro idziemy na ślub do... teścia
A w niedzielę na urodziny do mojego chrześniaka.

Tęsknię za Wami.

Jaka GRATULACJE

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-30 o 18:02
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:41   #947
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej hej heloł
Bartulo przykatarzył, zaczął pokasływac ale dzieki radom naszej Skarbnicy Wiedzy Wszelakiej Szajopedii ()zaczełam działac szybko i mam nadzieje skutecznie A dzieciunio zasneło przed 19, ja siedze i wtranżalam czipsy cebulkowe, lajcik jaki byl dzis "grzeczny" to jak z reklamy po prostu zadowoliłby wszystkie proszępanie z osiedla, wsi, miasta, ba powiatu nawet czytalismy ksiazeczki, po raz pierdyliardowy, jak sie uprze to jedną wertujemy w te i we wte tysiąckrotnie potem klocki, pomysł Szajowy ze zdjecia zmodyfikowany- druszlak dałam i takie patyczki do liczenia co sie w szkole uzywało na spokojnie pół godziny kawe piłam a dziec z wysuniętym jezykiem wkladał, wybierał i od nowa wkładał

Cytat:
Patrzę teraz na tego mojego łobuza i jego akrobacje i przypomniało mi się że nie pisałam wam że Oskar zrobił kiedyś fikołka Na łóżku ,na poduszkach-niezły miał z tego ubaw
a mamusia niezły mini zawalik

Cytat:
abstrahując od warsztatów ja to interpretuje tak,że nam polskim matkom luzu brakuje i we wszystkim sie strasznie spinamy a spinka wlasnie powoduje frustracje
sama widzę po sobie, moja pomoc domowa jest 3 tydzien w sanatorium, szlag mnie trafia jak widze kibel obszczany przez moja młodież i Tz, bo ja w ciązy, z maleństwem i domem na glowie musze wieczorami szorować porcelanę po moich panach, no i frustracja z każdym dniem narasta bo lubię mieć czysto wczoraj nie wytrzmyałam i na całe gardło japę wydarłam
no i tym samym mogłabym sie biczować ze co ze mnie za matka że mordę drę
ale .... nie uważam,że to rzutuje na całokształt mojego macierzyństwa, moja młodzież nie lubi jak matka jape drze wiec posłusznie wział mopa i mi pomógł robić porządki- a jakie wnioski z tego? sanepid mnie raczej nie odwiedzi, ja się spinam i niepotrzebnie eskaluje problemy bo przecież możnaby inną ściężkę wyznaczyć.
Gdybym się lepiej zastanowiła i zorganizowała to mogłabym tak załątwić tę sprawę żeby się nie spinać, nie frustrować, nie drzeć a na sam koniec nie popadać w w yrzuty sumienia,że jak ja tak mogłam
oczywiście to wszystko piszę z przymróżeniem oka
jak Matka Boska czasami trzeba

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wczoraj nie udało mi się poczytać, robiłam badania do pracy, masakra, cały dzień Miś obudził się rano a mnie już nie było lepiej niż ja to chyba zniósł. Ale jak wróciłam to rzucił się na mnie i na moje uu
W poniedziałek szkolenie BHP i zaczynam pracę

Lecę dalej czytać póki Młody śpi.
widze, ze naprawde sie cieszysz oby Mis dobrze zniósł tyle godzin, z kim bedzie zostawał?
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pomocy domowej.
Wszystko można inaczej zorganizować. Jednak nie wyobrażam sobie nie zetrzeć kurzy czy nie odkurzyć bo wiem że rano w tym wszystkim będzie Oliwka. Nie chce żeby sprzątała moja mama bo nie po to do mie przyjeżdża, a poza tym i tak robi bardzo dużo. Do tego dochodzi nieznośna nastolatka, Tż slepy na jej zachowanie i teściowa z alzhajmerem przy której coraz wiecej trzeba robić
Nie mam pomysłu jak to lepiej zorganizować.
Kochana, Ty akurat masz naprawde sporo na głowie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

byłyśmy u lekarza na kontroli i niestety musimy jechać do szpitala na prześwietlenie płuc lekarka powiedziała, że jesli kaszel jest tylko w nocy to może to być zapalenie płuc niewykrywalne osłuchowo dostałam od razu antybiotyk jakby co i mam się jeszcze pokazac po 17. także jak Hania się obudzi to jedziemy i prosimy o kciuki

wypożyczyłam inhalator w aptece, ale Hani się go boi:/ dawałam wyłączony, włączony ale ryk:/
kochana, zdrówka dla Hani a co do inhalatora, lepiej kup swój, przy byle katarze pare sesji i naprawde pomaga, a nie kosztuje wcale tak wiele w porównaniu z wypozyczaniem
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

Yellow - Ty chyba pisałaś, czym się bawią dzieciaki teraz. U nas na topie są piłki, książki, mata wodna, znikopis, lubi też te kurczaczki, które Wam pokazywałam. Na dworze jednak zdecydowanie królują piłki (duże, małe, cudze ) Najśmieszniej, jak się dorwie do mojej piłki do ćwiczeń, takiej dużej - tz mówi, że wygląda wtedy jak żuk, który takie kulki toczy (gnojarz chyba). Masakra porównanie

U nas ostatnio hiciorem jest rzucanie się na hamak, który mamy na balkonie. W skrócie zabawa polega na tym, żeby wbiec na środek zawieszonego hamaku i biec z nim (z tym hamakowym materiałem) na głowie i brzuchu, a wszystko to po to, by jak już się hamak maksymalnie naciągnie, odbił Julkę do tyłu tak, że ona z dzikim śmiechem pada na pupę. Jak to zobaczyłam, od razu położyłam gruby koc na progu przy wejściu na balkon, żeby nie przywaliła głową. W ogóle chyba trzeba w chacie jakieś progi zwalniające zamontować (pomysł tz)
ha ha ha mój Bartulo taką upodobał sobie u mojej kuzynki
o matkosci kochana, szogunica

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-05-30 o 19:43
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:50   #948
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej!

Ja się pytam, gdzie jest czika?! esz... zimno takie dzis;///
Amelusia jest dzis taka grzeczna no i ciągle mówi mama mama mama

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 19:53   #949
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. . Ja na chwilkę. .. mam gościa. .. siostra wróciła z PRIMARKU I PRZYWIOZŁA PREZENTY

o zesz Ty zła kobieto jakie cudownosci

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Z chudzielcami nie gadam

Bylam u dentysty pierwszy raz od ciazy
3 zeby zrobione (ałłłłła, bez znieczulenia), mimo ze najadlam sie przed wyjsciem, to teraz mnie wszystko kuuusi i żarłabym ile sie da :/
czekoladke? grubnielec sie znalazł Ogłaszam wszem i wobec- Nawijkowa nosi rozmair XS!!!! Wiem, bo mi podesłała linki do swoich ogłoszen i sie prezentowała
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Neti zazdraszczam prezentów Tz tez ma jechać do Uk musze mu listę podac ale wiecie facet może dla Jula cos fajnego kupi ale dla mnie to już ciężko będzie
Marsi dobry pomysł z zamówieniem ale proszę nie kuscie mnie chciałabym pieluszke do pływanie i wkłady weglowe podobno super chłonne a wrocilismy do wielo przy upałach
wieczorkiem skocze na Ebaya jak nie padne bo choróbsko mnie rozkłada miałam isc na impreze firmowa na 15 ale ziab straszny Tz nadal w pracy a ja smarkam chyba wybiorę kocyk i herbatke
Byslismy dziś z Julo na morfologii i zelazo wzięli splakał się strasznie
Szaja jak się robi poziom wit d bo nam nie chcieli pobrać a mam obawy ze niedobór mamy pediatra nam nie wypisała na skierowaniu a powinna ??? czy musimy mieć inne wyniki kiepskie żeby oznaczyli

Wrzuce wam filmik z turnusu naszego
http://www.youtube.com/watch?v=sf9XhEIwSnU
Ja chce znów jechać

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Nam ostatnio logopeda powiedziała ze granicznym wiekiem jest 2 -2,5 roku na mowę

Kciuki
zdrówka dla Juulusia i Ciebie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

WRESZCIE WOLNE!
Moooooże dziś wieczorem trochę nadrobię.

Ale i tak będzie mnie znów mało bo jutro idziemy na ślub do... teścia
A w niedzielę na urodziny do mojego chrześniaka.

Tęsknię za Wami.

Jaka GRATULACJE

impreza za imprezą udanych imprez wobec tego

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Nawijko, nie pomoge niestety, bo sama nie organizowałam swojego panienskiego- ciezko byłoby zebrac te dziew2czyny, które chciałabym....
Stary 2014-05-30, 20:16   #950
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Mloda sobie spi, ma sie juz prawie zupelnie dobrze, tylko niestety nie je. Rano bylo jeszce w miare, nawet Wam pisalam, ale od drzemki wciagnela pol bulki tylko. I caly czas kp. No nic to, poczekamy, mam nadzieje, ze apetyt wroci.

Neti - bardzo fajne ciuszki!

Meneq - wczoraj przy okazji wizyty pytalam pediatre o mowienie, bo u nas tez szalu nie ma. Powiedziala mi, ze spokojnie mozemy poczekac do 20 m-cy, zwlaszcza, ze widac, ze dziecko rozumie, wykonuje polecenia, probuje nasladowac, mowi po swojemu..

Sylwietta - chyba wyprobuje jutro sposob z durszlakiem. Skoro na Bartula podzialal

Nawijko - co do wieczoru panienskiego, to ja organizowalam taki raz, a na kilku bylam. Na tym organizowanym to zaczelo sie od imprezy u mnie w domu i prezentow dla panny mlodej, potem pojechalysmy w miasto, ale bez zadnych kroliczych uszek itp. Po prostu fajna imprezka dla kilku fajńych babek. Taka byla zreszta umowa. Innym razem umowa byla taka, ze sie przebieramy i impreze robimy w wynajetym domku. Jeszcze inny koncept - wynajety klub (albo salka w nim, jakis caly kącik), udekorowany i cala impreza w jednym miejscu.
Co do kosztow - generalnie skladkowo.

A, tak w ogole to Mloda dzis zarywal 20-miesieczniak na placu zabaw. 3 razy przynosil jej swoja lopatke, a potem zjezdzali na zjezdzalniach. Pozniej zas Mycha oddalila sie w sobie tylko znanym kierunku, wiec podążylam za nia. Chyba nie bedzie stała w uczuciach

Milego wieczoru!

I jeszcze:
Silver - udanych imprezek

Mika - bardzo wzruszajacy filmik...

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-05-30 o 20:19
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:22   #951
sylwietta1988
Zakorzenienie

jaki tu spokój lalalalalalaa , nic sie nie dzieje lalalalalalalaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-05-30, 20:32   #952
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, później nadrobie, a teraz się wyżalę.

jestem okropną matką

dzisiaj wraca z TŻ po tygodniu delegacji, dziś Ania go wołała przy zabawie, więc jej wytłumaczyłam,że dziś tatuś wraca, i jak się wykąpiemy, zjemy mleczko i pójdzie spać, a potem się obudzi to już będzie tata, da jej buziaka i ją przytuli.

Więc ją wykąpałam, dałam mleczko, położyłam spać...i po 15 minutach słyszę głośne i radnosne: tata! tata!

dziecko zapamiętało, obudziło się po p15 minutach i teraz od godziny płacz i lament, bo taty jednak nie ma. Mama ją okłamała ale ja nie wiedziałam, że ona się po 15 minutach obudzi! zawsze pierwszą "swiadomą" pobudkę ma ok 3 w nocy.

I co ja mam teraz zrobić, tż będzie dopiero po 22

ale żem głupia...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:34   #953
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka ma zapalenie oskrzeli,jeszcze tego nam teraz brakowało A wszystko dlatego że jakieś durne mamuśki pozwalają sie bawic w ogolnodostepnej piaskownicy swoimchorym dzieciom,z gilami do pasa i kaszlacymi jak 80 letni palacz Dla mnie za dużo... przepraszam ze tylko o sobie

Ps. Mamy 15 miesiecy i pierwsza chrobe (poza trzydniówką).

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:43   #954
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, później nadrobie, a teraz się wyżalę.

jestem okropną matką

dzisiaj wraca z TŻ po tygodniu delegacji, dziś Ania go wołała przy zabawie, więc jej wytłumaczyłam,że dziś tatuś wraca, i jak się wykąpiemy, zjemy mleczko i pójdzie spać, a potem się obudzi to już będzie tata, da jej buziaka i ją przytuli.

Więc ją wykąpałam, dałam mleczko, położyłam spać...i po 15 minutach słyszę głośne i radnosne: tata! tata!

dziecko zapamiętało, obudziło się po p15 minutach i teraz od godziny płacz i lament, bo taty jednak nie ma. Mama ją okłamała ale ja nie wiedziałam, że ona się po 15 minutach obudzi! zawsze pierwszą "swiadomą" pobudkę ma ok 3 w nocy.

I co ja mam teraz zrobić, tż będzie dopiero po 22

ale żem głupia...
kochana,
nie jestes okropną matk, po prostu nie mogłas przewidziec takiej sytuacji.... Pewnie żadna z nas by sie nie spodziewała..... Swoją drogą, jak to trzeba uwazac co sie mówi przy naszych maluchach już...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka ma zapalenie oskrzeli,jeszcze tego nam teraz brakowało A wszystko dlatego że jakieś durne mamuśki pozwalają sie bawic w ogolnodostepnej piaskownicy swoimchorym dzieciom,z gilami do pasa i kaszlacymi jak 80 letni palacz Dla mnie za dużo... przepraszam ze tylko o sobie

Zdróweczka dla Blanus Bardzo mi Ciebie Fewciu brakuje wróc jak bedziesz mogła
Stary 2014-05-30, 20:45   #955
misiaeel
Wtajemniczenie

u nas jednak zapalenie płuc
nie wiem jak dziękowac tej lekarce, co nas skierowała na rtg a nie leczyła syropami. mamy antybiotyk na 5 dni i kontrola

plus taki, że Hania zgarnęła komplementy, że tak pieknie mówi (trochę po swojemu)

neti oja ale skarby Ci Siostra przywiozła!

mika bardzo wzruszający ten filmik

nawijko niech panna młoda zrobi listę gości (chyba, że to niespodzianka?). Ty nie płacisz tylko zrzutka jest no i atrakcje to nie wiem

sylwia no chyba musze kupić inhalator bo za wypożyczenie na 2 tygodnie 80zl

Ultra to Mycha ma juz narzeczonego

fewciu zdrowia dla Blanki

ewulka biedna Mała jeny jakie te Dzieci już sa mądre i wszystko rozumieją

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 20:57   #956
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
czekoladke? grubnielec sie znalazł Ogłaszam wszem i wobec- Nawijkowa nosi rozmair XS!!!! Wiem, bo mi podesłała linki do swoich ogłoszen i sie prezentowała
zdrówka dla Juulusia i Ciebie

impreza za imprezą udanych imprez wobec tego
Czekoladka juz wrąbana, a jakze

NosiŁA! Przed ciaza teraz M (nie narzekam) z odstajacym brzuchem (bardzo narzekam).

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Zdrowka dla Blaneczki, oby lagodnie przeszla

Co do piaskownicy - fakt, tez to zauwazylam. Co trzecie dziecko ma gile do pasa. Rozwalaja mnie matki, ktore tego nie widza i nawet noskow nie wycieraja

marsi, Ultra - bardzo Wam dziekuje za odp odnosnie panienskiego
Mozecie wierzyc albo nie, ale ten temat mnie strasznie stresuje!!
Nie bardzo wiem jak to ogarna, od czego zaczac...
Dla mnie te wszystkie ozdoby typu krolicze uszy czy różki diabelka sa zenujace, tak samo jak konkursy w stylu "podejdz do faceta i zrob tak, zeby postawil Ci drinka" :/
marsi, wcale niefajnie, ze Wrocek
Bede musiala zostawic Kube na 1,5 dnia
Zatrzymam sie u tej przyjaciolki, wiec domowka odpada (w domu zostaje jej TZ z dzieckiem), zostaje klub...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
nie wiem jak dziękowac tej lekarce, co nas skierowała na rtg a nie leczyła syropami. mamy antybiotyk na 5 dni i kontrola

plus taki, że Hania zgarnęła komplementy, że tak pieknie mówi (trochę po swojemu)

nawijko niech panna młoda zrobi listę gości (chyba, że to niespodzianka?). Ty nie płacisz tylko zrzutka jest no i atrakcje to nie wiem

Ojjj, zdrowka! Wazne, ze juz wiecie co jest grane

Pewnie, dolozysz dwie dyszki i bedziesz miec swoj.

Stary 2014-05-30, 21:01   #957
s i l v e r
Zakorzenienie

Misiaeel, Fewciu zdrówka dla dziewczynek

Czytam, czytam ale coś nie umiem się wbić
Za często mnie nie ma i za dużo zaległosci mam

Stary 2014-05-30, 21:02   #958
litllesweetangel
Lurker ;)

Karpiel-Bulecka na scenie Ach ci gorale...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:03   #959
hope01
Zakorzenienie

Zdrowia dla Hanusi i Blanusi!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-30, 21:20   #960
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

to ja za taki https://www.google.pl/search?q=inhal...14%3B755%3B800
zapłaciłam 110 zł dobrze, ze miała intucije lekarka teraz juz sie bedziecie leczyc jak trzeba i bedzie tylko dobrze!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czekoladka juz wrąbana, a jakze

NosiŁA! Przed ciaza teraz M (nie narzekam) z odstajacym brzuchem (bardzo narzekam).

Mozecie wierzyc albo nie, ale ten temat mnie strasznie stresuje!!
Nie bardzo wiem jak to ogarna, od czego zaczac...
Dla mnie te wszystkie ozdoby typu krolicze uszy czy różki diabelka sa zenujace, tak samo jak konkursy w stylu "podejdz do faceta i zrob tak, zeby postawil Ci drinka" :/
marsi, wcale niefajnie, ze Wrocek
Bede musiala zostawic Kube na 1,5 dnia
Zatrzymam sie u tej przyjaciolki, wiec domowka odpada (w domu zostaje jej TZ z dzieckiem), zostaje klub...
pewnie taki minimini M
ogarniesz to - w koncu ogarnełas podróz przez pół Polski z maluchem w ciapongu to panienski przy tym to pestka

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Karpiel-Bulecka na scenie Ach ci gorale...
ciostko nie chopok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości