|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926]ja dla równowagi moją Dorkę dorzucę
będzie studziła bandę.4-5rż dopiero, Agatka nadal nie mówi i ma prawo jeszcze nie mówić R. Gratuluję jedzenia, to cieszy ![]() moja teściowa niczego prawie nie soli, bo teść bez nerki jednej, dlatego każdy sam sobie doprawia (maggi króluje nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam. współczuję Dorka też wielbi ![]() Od razu odrzucaj te, które mają: guma GUAR, guma ksantanowa, guma arabska (te z 3 z przodu dziewczyny pamiętają zapewne dziadostwo do klejenia, w butelce...? ) koszenila (czyli wszystkie czerwone/truskawkowe - z reguły mają), karagen (! - monte i wszelkie czekoladopodobne z reguły mają), syrop glukozowo-fruktozowy. I tylko to ostatnie ostatecznie dopuszczam, bo ciężko trafić na coś bez tego. Ale wiesz co? a może bieluch (żywe kultury bakterii i mleko pasteryzowane tylko, nic więcej) wymieszany z łowiczowym albo biedronkowych "100% owoców"? ja to do naleśników często daję, smaczne ![]() miszczuniu pięknie! u nas mowa stoi Za to Dorotka dużo naśladuje, wiele poleceń wykona, ostatnio szał na wyrzucanie rzeczy do śmieci (Agatka ominęła etap, w nosie miała), więc jest wesoło ![]() omg, no to mama pojechała po bandzie :/ pierwsze super, mamy w takiej wersji (też polecam, w Biedrze łapałam): http://www.dzieciologia.blogspot.com...y-na-ryby.html natomiast memo i ta układanka to raczej nie teraz jeszcze, 2+ gdzieś. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ifwka, ściereczki gąbkowe dostaniesz w Lildu, Biedrze, kauflandzie... wszędzie chyba [/QUOTE]szajajaba, Hope u nas przez zupełny przypadek wyszło, że Michał świetnie sobie radzi z MEMO i łączeniem obrazków w pary (z rozsypanego zbioru, na odwrócone kartoniki chyba jeszcze za wcześnie). Kupiliśmy jakiś czas temu memo dla starszej dziewczynki. Miś je zobaczył i prezent przepadł Ja polecam. Jak mawia nasza pani pedagog, trzeba próbować i zachęcać dziecko. Jak dziecko 'podchwyci' to iść w tym kierunku.
|
|
|
|
#932 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za informacje wszystkie I brawo dla Leo! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio właśnie też na zakupach, dobrze, że byliśmy w ciuchowym, to wzięłam pierwszego lepszego i poleciałam do przymierzalni usiąść.Cytat:
Cytat:
Sylwia, Yellow - współczuję bardzo tych strasznych sytuacji
|
|||||||
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Taki wczoraj jadła - coś poza syropem jest fuj?
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ym-Maluta.html |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ok ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46678692]a no tak, dobieranie w pary może przejść karagen! unikaj jak ognia[/QUOTE] ło kurde..nie dam już. Fewcia chyba daje jakiś inny, z dobrym składem? |
|
|
|
|
#937 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. . Ja na chwilkę. .. mam gościa. .. siostra wróciła z PRIMARKU I PRZYWIOZŁA PREZENTY
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z chudzielcami nie gadam
![]() za zwierzatka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46675926] moja teściowa niczego prawie nie soli, bo teść bez nerki jednej, dlatego każdy sam sobie doprawia (maggi króluje nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.Dorka też woli takie niż kupne, i chyba przekażę szwagierce zabawki i tyle. Zostawię duplo bo lubi bardzo, takiego majsterkowicza, no wiadomo układanki, ale żyrafkę FP czy jakieś wieże to oddam. [/QUOTE] U mojej t.kroluje, sol, maggi, kostki (wszystko razem do zupy wali), wszelkie sosiki, a ziemniaki obowiazkowo tluszczykiem polane (ja jestem dziwa, bo "suche" jem ) ![]() Generalnie - typowa kuchnia, z ktora ja mam na bakier ![]() Nie wiem jak marsi robila, ale ja tak: dorsza umylam, odcisnelam na reczniku papierowym, przelozylam na folie aluminiowa. Polalam oliwa z oliwek, lekko skropilam sokiem z cytryny. Na to por pokrojony w kosteczke+cukinia starta na tarce (sporo jej), a na gore natka pietruszki, koperek i bazylia. Zrobilam kieszonke z folii i do piekarnika na 20min na 180stopni. Laurko, a Miś co na obiadki zwykle je? Bylam u dentysty pierwszy raz od ciazy ![]() 3 zeby zrobione (ałłłłła, bez znieczulenia), mimo ze najadlam sie przed wyjsciem, to teraz mnie wszystko kuuusi i żarłabym ile sie da :/ |
||
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
szaja bylo o tym ostatnio, ale chcialabym potwierdzic, czy dobrze pamietam, ze dziecko ma prawo nie mowic do wieku 20mscy.
Moj tz naciska, ze Yae nic nie mowi i chce ograniczyc jezyk do jednego. Yae sie wskazuje palcem, zaczyna powtarzac wyrazy dzwiekonasladowcze (do perfekcji "apsik" opanowala) i sluchajac nas patrzy na ruchy ust. Wiem, ze jeszcze ma czas, i ze w swoim tempie opanuje wszystko, ale zaczynam presje czuc. Moge jakos wspomoc rozwoj? Pamietam, ze fewci albo lenovej radzilas. Macie to moze gdzies zapisane? |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z banku, Młode mi śpi.
to czekamy.. |
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Neti zazdraszczam prezentów Tz tez ma jechać do Uk musze mu listę podac ale wiecie facet może dla Jula cos fajnego kupi ale dla mnie to już ciężko będzie
Marsi dobry pomysł z zamówieniem ale proszę nie kuscie mnie chciałabym pieluszke do pływanie i wkłady weglowe podobno super chłonne a wrocilismy do wielo przy upałach wieczorkiem skocze na Ebaya jak nie padne bo choróbsko mnie rozkłada miałam isc na impreze firmowa na 15 ale ziab straszny Tz nadal w pracy a ja smarkam chyba wybiorę kocyk i herbatke Byslismy dziś z Julo na morfologii i zelazo wzięli splakał się strasznie Szaja jak się robi poziom wit d bo nam nie chcieli pobrać a mam obawy ze niedobór mamy pediatra nam nie wypisała na skierowaniu a powinna ??? czy musimy mieć inne wyniki kiepskie żeby oznaczyli Wrzuce wam filmik z turnusu naszego http://www.youtube.com/watch?v=sf9XhEIwSnU Ja chce znów jechać ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Kciuki
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moge miec OGROMNA prosbe do Was?
Pomozcie ![]() Dokladnie za 3 miesiace wybieramy sie na wesele do mojej przyjaciolki. Jako ze ja jestem swiadkowa to do mnie nalezy organizacja wieczoru panienskiego. Problem w tym, ze ja nigdy na zadnym nie bylam i szczerze mowiac srednio wiem jak to wyglada (tzn wiem jak na filmach ![]() ).Mozecie mi powiedziec jak to bylo mniej wiecej u Was (mężatki) i u Waszych znajomych? ![]() Rozumiem, ze to ja zapraszam pozostale osoby? Wymyslam jakies konkursy czy co tam, a potem lądujemy w klubie? Jest jakas skladka czy ja płacę?Aha, problemy sa 2 ![]() Po pierwsze ten wieczor ma sie odbyc we Wroclawiu (jak wiecie mam kawalek ), takze nie bede w stanie urzadzic zadnej wymyslnej niespodzianki.Po drugie moja przyjaciolka ma dzieciatko, wtedy bedzie mialo niecaly rok. Takze domyslam sie, ze niekoniecznie calonocne balangi chodza jej po glowie. Poza tym ona poki co kp, nie wiem jak bedzie za 3 miesiace... Pomozcie
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Hje- to się nazywa po prostu "Proszek zasadowy"
Mikakrolikowa, niestety z powodu hormonów ciążowych wyłączylam filmik bo wyję jak bóbr Mika, a j też chce pieluszkę do pływania i to przed wakacjami Nafiqa- zwykle dostawałam tel albo sms od świadkowej co i jak, czasem @, ustalałyśmy pomysł i tak raz byłśmy na wyjeżdzie jakiś dom z basenem, imprezka, innym razem striptizer, domówka a potem do klubu,był też panienski na basenie to zależy co kto lubi, ja np nie lubie imprez z uszami kroliczka jak laski paradują po klubach, troszkę to dla mnie infantylne no ale z drugiej strony bardzo popularne Generalnie świadkowa to wielka odpowiedzialność bo powinna poza panienskim zajac sie wiekszoscia rzeczy na weselu bo wiadomo ze panna mloda raz ze nie ma do tego glowy, dwa jest zajeta goscmi, trzy, od tego ma wlasnie swiadkową ![]() co do imprezy to oczywiscie Ty nie placisz, jedynie partycypujesz, na koszt iprezy sklada się każdy uczestnik p.s fajnie ze we Wrocławiu
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
WRESZCIE WOLNE! Moooooże dziś wieczorem trochę nadrobię. Ale i tak będzie mnie znów mało bo jutro idziemy na ślub do... teścia ![]() A w niedzielę na urodziny do mojego chrześniaka. Tęsknię za Wami. Jaka GRATULACJE Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-30 o 18:02 |
|
|
|
#947 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej heloł
Bartulo przykatarzył, zaczął pokasływac ale dzieki radom naszej Skarbnicy Wiedzy Wszelakiej Szajopedii ( )zaczełam działac szybko i mam nadzieje skutecznie A dzieciunio zasneło przed 19, ja siedze i wtranżalam czipsy cebulkowe, lajcik jaki byl dzis "grzeczny" to jak z reklamy po prostu potem klocki, pomysł Szajowy ze zdjecia zmodyfikowany- druszlak dałam i takie patyczki do liczenia co sie w szkole uzywało Cytat:
a mamusia niezły mini zawalik![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matkosci kochana, szogunica Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-05-30 o 19:43 |
||||||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja się pytam, gdzie jest czika?! esz... zimno takie dzis;/// Amelusia jest dzis taka grzeczna no i ciągle mówi mama mama mama
|
|
#949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie cudownosci ![]() Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec- Nawijkowa nosi rozmair XS!!!! Wiem, bo mi podesłała linki do swoich ogłoszen i sie prezentowała Cytat:
Cytat:
udanych imprez wobec tego ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Nawijko, nie pomoge niestety, bo sama nie organizowałam swojego panienskiego- ciezko byłoby zebrac te dziew2czyny, które chciałabym.... |
||||
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Mloda sobie spi, ma sie juz prawie zupelnie dobrze, tylko niestety nie je. Rano bylo jeszce w miare, nawet Wam pisalam, ale od drzemki wciagnela pol bulki tylko. I caly czas kp. No nic to, poczekamy, mam nadzieje, ze apetyt wroci. Neti - bardzo fajne ciuszki! Meneq - wczoraj przy okazji wizyty pytalam pediatre o mowienie, bo u nas tez szalu nie ma. Powiedziala mi, ze spokojnie mozemy poczekac do 20 m-cy, zwlaszcza, ze widac, ze dziecko rozumie, wykonuje polecenia, probuje nasladowac, mowi po swojemu.. Sylwietta - chyba wyprobuje jutro sposob z durszlakiem. Skoro na Bartula podzialal ![]() Nawijko - co do wieczoru panienskiego, to ja organizowalam taki raz, a na kilku bylam. Na tym organizowanym to zaczelo sie od imprezy u mnie w domu i prezentow dla panny mlodej, potem pojechalysmy w miasto, ale bez zadnych kroliczych uszek itp. Po prostu fajna imprezka dla kilku fajńych babek. Taka byla zreszta umowa. Innym razem umowa byla taka, ze sie przebieramy i impreze robimy w wynajetym domku. Jeszcze inny koncept - wynajety klub (albo salka w nim, jakis caly kącik), udekorowany i cala impreza w jednym miejscu. Co do kosztow - generalnie skladkowo. A, tak w ogole to Mloda dzis zarywal 20-miesieczniak na placu zabaw. 3 razy przynosil jej swoja lopatke, a potem zjezdzali na zjezdzalniach. Pozniej zas Mycha oddalila sie w sobie tylko znanym kierunku, wiec podążylam za nia. Chyba nie bedzie stała w uczuciach ![]() Milego wieczoru! I jeszcze: Silver - udanych imprezek ![]() Mika - bardzo wzruszajacy filmik... Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-05-30 o 20:19 |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, później nadrobie, a teraz się wyżalę.
jestem okropną matką dzisiaj wraca z TŻ po tygodniu delegacji, dziś Ania go wołała przy zabawie, więc jej wytłumaczyłam,że dziś tatuś wraca, i jak się wykąpiemy, zjemy mleczko i pójdzie spać, a potem się obudzi to już będzie tata, da jej buziaka i ją przytuli. Więc ją wykąpałam, dałam mleczko, położyłam spać...i po 15 minutach słyszę głośne i radnosne: tata! tata! dziecko zapamiętało, obudziło się po p15 minutach i teraz od godziny płacz i lament, bo taty jednak nie ma. Mama ją okłamała I co ja mam teraz zrobić, tż będzie dopiero po 22 ale żem głupia...
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka ma zapalenie oskrzeli,jeszcze tego nam teraz brakowało
A wszystko dlatego że jakieś durne mamuśki pozwalają sie bawic w ogolnodostepnej piaskownicy swoimchorym dzieciom,z gilami do pasa i kaszlacymi jak 80 letni palacz ![]() Ps. Mamy 15 miesiecy i pierwsza chrobe (poza trzydniówką). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestes okropną matk, po prostu nie mogłas przewidziec takiej sytuacji.... Pewnie żadna z nas by sie nie spodziewała..... Swoją drogą, jak to trzeba uwazac co sie mówi przy naszych maluchach już... Cytat:
Bardzo mi Ciebie Fewciu brakuje wróc jak bedziesz mogła |
||
|
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas jednak zapalenie płuc
![]() nie wiem jak dziękowac tej lekarce, co nas skierowała na rtg a nie leczyła syropami. mamy antybiotyk na 5 dni i kontrola ![]() plus taki, że Hania zgarnęła komplementy, że tak pieknie mówi (trochę po swojemu )neti oja ale skarby Ci Siostra przywiozła! mika bardzo wzruszający ten filmik ![]() nawijko niech panna młoda zrobi listę gości (chyba, że to niespodzianka?). Ty nie płacisz tylko zrzutka jest ![]() sylwia no chyba musze kupić inhalator bo za wypożyczenie na 2 tygodnie 80zl ![]() Ultra to Mycha ma juz narzeczonego ![]() fewciu zdrowia dla Blanki ewulka biedna Mała jeny jakie te Dzieci już sa mądre i wszystko rozumieją
|
#956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NosiŁA! Przed ciaza teraz M (nie narzekam) z odstajacym brzuchem (bardzo narzekam).Cytat:
Co do piaskownicy - fakt, tez to zauwazylam. Co trzecie dziecko ma gile do pasa. Rozwalaja mnie matki, ktore tego nie widza i nawet noskow nie wycieraja ![]() marsi, Ultra - bardzo Wam dziekuje za odp odnosnie panienskiego Mozecie wierzyc albo nie, ale ten temat mnie strasznie stresuje!! Nie bardzo wiem jak to ogarna, od czego zaczac... Dla mnie te wszystkie ozdoby typu krolicze uszy czy różki diabelka sa zenujace, tak samo jak konkursy w stylu "podejdz do faceta i zrob tak, zeby postawil Ci drinka" :/ marsi, wcale niefajnie, ze Wrocek ![]() Bede musiala zostawic Kube na 1,5 dnia Zatrzymam sie u tej przyjaciolki, wiec domowka odpada (w domu zostaje jej TZ z dzieckiem), zostaje klub... ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Pewnie, dolozysz dwie dyszki i bedziesz miec swoj. |
|||
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaeel, Fewciu zdrówka dla dziewczynek
![]() Czytam, czytam ale coś nie umiem się wbić ![]() Za często mnie nie ma i za dużo zaległosci mam Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#958 |
|
Lurker ;)
|
Karpiel-Bulecka na scenie
![]() Ach ci gorale...
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia dla Hanusi i Blanusi!
|
|
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapłaciłam 110 zł dobrze, ze miała intucije lekarka Cytat:
![]() ogarniesz to - w koncu ogarnełas podróz przez pół Polski z maluchem w ciapongu to panienski przy tym to pestka ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

będzie studziła bandę.
nie cierpię!), więc spokojnie wszystko mogę młodej dawać.

Dziękuję za informacje wszystkie
ale że nie było jak,gdzie to trzeba było zacisnąć zęby. No i tak zaciśnełam że słabo mi się zrobiło
Ostatnio właśnie też na zakupach, dobrze, że byliśmy w ciuchowym, to wzięłam pierwszego lepszego i poleciałam do przymierzalni usiąść.
Jest szal!
jak ma okazje to gryzie mnie w nie na potege 
ale myslalam ze on tak tylko na zarty ale jak zobaczylam najpierw podkowke a potem lzy jak grochy i RYK to przekonalam sie ze to jednak nie bylo na zarty 
gratulacje!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)