|
|
#871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Sylwia, strasznie mi przykro, ściskam!
![]() Odnośnie jedzenia, któraś tu pisała (nie pamiętam ) że przeciez co będzie, jak da troche czegoś niewłaściwego spróbować a potem nagle nie i płacz... No ale moment :d dam dziecku trochę dobrego loda (o dobrym składzie), ale jak się skończy to dziecko będzie dalej chciało - i tak w nieskończoność i z dobrym jedzeniem może być tak, ze optymalna dawka wg rodzica to będzie wg dziecka maleńko i tak czy siak płacz będzie
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, musialam ominąć;/ wrrr .... ;] wybacz!
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka-Gratulacje
(Ewulka ),możliwość ciąży u mnie wykluczona Dziewczyny- Jak wyjeżdżaliśmy z domu wszystko było ze mną dobrze,inaczej bym nie pojechała ) ,poczułam potrzebę ale że nie było jak,gdzie to trzeba było zacisnąć zęby. No i tak zaciśnełam że słabo mi się zrobiło Tak więc widzicie jak zwykle nurtowanie potrafi "umilić" człowiekowi życie i koncertowo spieprzyć cały plan dnia. Misia- dla chrześnicy kupiłam zestaw małego lekarza (fajny z dźwiękami i światełkami) bo podobno teraz ma fazę na lekarza i badanie domowników do tego puzle i skakanke (bo wiem że nie ma). A Oskar dostanie klocki lego -mój pierwszy ogród (fajne tylko czemu takie drogie ).
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się cieszę brawa ![]() to co kochana wybieramy się na jakieś ciężarówkowe zakupy ? ![]() to niesamowite bo nigdy nie mialam koleżanek ciężarnych a tu jesteś teraz trzecią osobą w ciązy ktorą znam osobiście ![]() a jak Krzysiek zareagował na newsa? kurde coś czulam,że będzie szybko, mówiłam Ci żebyś się nie zdziwiła to zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659241]Nasza poranna zabawa
Pudełko po butach, nożyczkami dziury przebite, kilka słomek (ale lepsze jakieś kredki czy coś, bo słomki się gną). I ćwiczymy koncentrację i sprawność manualną:[/QUOTE]ale włosy jutro wykorzystam [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46659317]A do smażenia np. naleśników używam... odrobiny (tylko przetrzeć patelnię kawalątkiem!) słoniny. mam w lodówce zamrożoną zawsze, odkrawam kawałek wielkości dosłownie 2x2cm, nabijam na widelec i przed każdym naleśnikiem przejadę po patelni.[/QUOTE]jak moja babcia ![]() Cytat:
od tej pory nie daje Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestes miszczynią Cytat:
Wiecie co sobie wlasnie pomyslałam? Jakby sie zeszli Bartulo, Leos, Oskar, Dawid, Yae i Ultrowa Jula to by zrobili niewąską rozpier.duche na dzielnicy |
||||
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta zgadzam się
taka gangsta
|
|
|
|
#878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ksiazki, ksiazki, ksiazki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do zakwaszenia- moja mama miała, masakra jak sie zle czuła, czasami to az sie zataczała z osłabienia ogólnego i miała masakryczne bóle noóg.... odstawiła jak Marsi pisze, przeszła na warzywa i owoce, mieso białe i raczej nie smaozne tylko duszone, najlepiej na parze, ryby nie tłuste, najlepiej ograniczyc nabial, jajka, make do minium. Zupy ok tylko nie zabielane smietaną i maka. No generalnie- lekko jak niemowle i naprawde szybko poczuła sie lepiej aha, co do ryb- daje, mały uwielbia dorsza znajoma lekarka podpowiedziała mi wedzone szprotki i makrele, ale tu juz musze kombinowac zeby zjadł
|
|||||
|
|
|
#879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne gratulacje ![]() spokojnych następnych 9 m-cy ![]() Cytat:
tulę mocno ![]() Cytat:
Ja zmykam, jutro nie wiem, czy będę bo będę się pakować, bo jedziemy do moich rodziców a ja zostaję na cały tydzień. Nie wiem, jak ja to przeżyję. Ale stwierdziłam, że skoro tż prawie nie będzie w domu to może u moich rodziców trochę odpoczniemy. Tam jest trochę trawki, piaskownicę dziadek wykonał samodzielnie także radocha na całego. Będę w przyszłym tygodniu pewnie w niedzielę albo w poniedziałek
|
|||
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWIA przykro mi...takie to niesprawiedliwe. Dużo siły dla Was no szczególnie dla rodziców.
JAKA ale niusssss. ..super! MISIA my się chyba na ten kross zdecydujemy... tylko jeszcze musze znaleźć jakieś opinie na necie i napisać do nich o wymiary. ...ho wygląda na taki z tych większych a taki chcemy. .. bo niektóre sporo niższe są a ze Antonio większy. .... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od niedawna mam termometr, ale i bez niego mozna sobie poradzic. Mianowicie trzeba wlozyc drewniane paleczki nielakierowane do rozgrzanego okeju i jesli z dna zaczna unosic sie niewielki babelki (cos a la w piwie), to jest odpowiednia temperatura. |
|
|
|
|
#882 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieciunio mi przez sen pochrapuje
![]() Cytat:
Cytat:
no trudno- widocznie jedynie przez doswiadcznie potrafią ząłapac, a ja go przeciez gryźć nie bede ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||||
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo, daj znac jak odbierzesz wyniki bety |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mózg nie jest w stanie przetworzyć tego co by się działo jakby się zebrała taka banda. Wtedy musiałby nadejść koniec świata
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki! ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Padlam ;-) ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
W wedzonych jest duzo soli , co lekarka na to? |
|||
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CHARLIZZ, czemu sie takiej pieknej kiecuszki chcesz pobyc ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- o kurcze, nie wiedziałam Wiesz, ona jest pediatrą, teraz nie pracuje juz, wychowuje wnuczke chorą, bo córka odeszła od męża pijaka..... Bardzo zakrecona jest na punkcie odzywiania dzieci, mysalałam, ze jak cos powie to pewnik..... A skad tyle soli w nich? Da sie to jakos ominac/zastąpic? Meneq, która godzina u Ciebie?
|
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46671178]Sylwia, strasznie mi przykro, ściskam! ![]() Odnośnie jedzenia, któraś tu pisała (nie pamiętam ) że przeciez co będzie, jak da troche czegoś niewłaściwego spróbować a potem nagle nie i płacz... No ale moment :d dam dziecku trochę dobrego loda (o dobrym składzie), ale jak się skończy to dziecko będzie dalej chciało - i tak w nieskończoność i z dobrym jedzeniem może być tak, ze optymalna dawka wg rodzica to będzie wg dziecka maleńko i tak czy siak płacz będzie [/QUOTE]Co do tego argumentu (chyba Mała pisała?) to ja się z nim zgadzam. Ty Szaja też masz rację - ale wiesz - nie dając w ogóle tego czego nie chcę dać w pełnym wymiarze - to jednak ograniczam sobie ilość takich ryczących sytuacji, bo się na nie nie wystawiam. Nancy: powodzenia! Jakbyś miała kryzys tam to smsa skrobnij, poratuję wsparciem ![]() Co u nas? Zasnęła o 22, bez płaczów. I wiecie co? od paru dni zasypia na noc bez uu. A takie się to wydawało niemożliwe.Czytamy, potem podje sobie, opuszcza mi koszulkę w dół, mówiąc "nie ma", i rozkłada rączki w geście takim po czym się kotłuje po łóżku, ociera głowę, przytula do mnie, cuda wyczynia... jak się położy na brzuszku to ja bujam lekko z ręką na pupie, albo masuje plecki (kółeczka palcami robię) a ona odlatuje i ..śpi. I tak fajnie rozkręca się z gadaniem ![]() Szaja - kiedy dzieci zaczynają mówić "r"? Bo póki co jest np "dobja" ("dobra") itp Szał na lalę i teraz jeszcze na misia z lego trwa, nie rozstaje się z nimi w ogóle. Co do jedzenia: już Wam miałam dzisiaj pisać, że dzisiaj klęska totalna, bo rano podziubała śniadanie ledwo co, potem deserku 2 łyżki, obiadu wcale (też taka potrawka jak Nancy robi tylko z mięchem, nie tknęła), ale byliśmy na szybciora w sklepie z Tż, po coś do kolacji, i kupiłam młodej serek homo - waniliowy (nie tutti bo inny sklep, ale coś tam patrzyłam na skład). Ona jak widzi takie opakowania, to od razu wie, że "am" bo np lubi serek wiejski itp rzeczy. Całą drogę to chciała. Jak przyszłam to zrobiłam kanapeczkę z masełkiem, posadziłam w krzesełku, otworzyłam ku uciesze dziecka serek. Zjadła ponad pół! Szok! (opakowanie 190g) Bo to przecież sycące jest. I środek z kromki chleba. Jadła karmiona przeze mnie, potem trochę sama. Normalnie szeroko paszczę otwierała Czyli, że co? Chce to potrafi i mam wybredny egzemplarz mega? |
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Jaka gratulacje!!!
Sylwia, tak mi przykro hope ![]() nancy spokojnej nocki mimo wszystko
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
6 dochodzi. W procesie wedzenia jest dodawana. I wcale lekkostrawne nie sa. Chyba nie da sie obejsc, ewentualnie mozesz wrzatkiem przelac, ale nie recze za efekt koncowy Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-05-29 o 23:05 |
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za odp w sprawie obiadkow
![]() marsi, nie dawalam pomidora do dorsza, bo jakos mi tam nie pasowal ![]() A zieleniny zawsze duuzo daje, Kuba lubi. Ale faaaajne te wycinanki!! Tak piszecie tu o sosach grzybowych, pieczeniowych, plackach, bigosach, mielonych - ja tego prawie w ogole nie jem, takze Kuba chyba nie szybko pozna te smaki... Jedyna okazja u t., ale tam wszystko tak potwornie slone, ze i ja nie daje rady zjesc... ewulka !! ![]() Kubuś tez ma faze na bicie. Mnie rzadziej, ale TZ ciagle nawala. A jak widzi TZ przytulajacego sie do mnie to leci z konca pokoju, zeby go wychlastać! Nie wiem skad mu sie to wzielo ![]() jakaja, gratulacje!!!!!! szaja, super te zabawy montessori. My tez lubimy wszelkie pudelka, pojemniczki, patyczki, itp. Kuba woli cos takiego od kupnych zabawek. hope bedzie ok ![]() Rozwalil mnie pstryczkowy gryzon ![]() charlizz, wlasnie bylam ciekawa jak ta kiecka z alli! sylwia, bardzo mi przykro ![]() ![]() Co to ja jeszcze mialam... Podczytywalam Was caly dzien, ale po nie moge sie skupic ![]() Aaaaa Kuba zasnal dzis na drzemke pierwszy raz SAM. Tzn kotlujac sie oczywiscie kolo mnie na lozku, ale bez uu - da sie!!!! Na noc juz od dawna zasypia sam, ale w dzien zawsze musialo byc uu lub zasniecie na spacerze. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-29 o 23:04 |
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o losie, skoro zawedrowałam w taki zakątek internetów to czas sie zawijac http://demotywatory.pl/4341872/Gruntno to dobranocki |
|
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko, no sliczna jest, ale ta dlugość mi przeszkadza
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Dziś popołudniu zmarł mojej mamy narzeczony. Sklep niedawno otwarli, ślub chcieli brać na jesień... 46 lat, tydzień w szpitalu był. Nie wiem, jak mama da sobie radę, bardzo to przeżyła, a ile jeszcze przed nią
|
|
|
|
#895 |
|
Lurker ;)
|
Marsi 2 razy rozpisalam sie na temat sfrustrowanych matek polek, ale stwierdzilam, ze pewnie macie juz dosc moich kontrowersyjnych przemyslen i odpuscilam
Dodam tylko, ze w jakiejs czesci zgodze sie z artykulem, bo sama czuje sie taka wypalona matka polka.Charlizz a tak wlasnie sie zastanawialam dlaczego opylasz kiecke ![]() Debrah to super, ze Amelka w koncu je ja taka bylam, jogurciki, serki chetnie zawsze. Kielbacha, szynka blee. Tylko ziemniaczki z jajkiem na obiad.Za to moje dziecko ze slodyczy najbardziej lubi.... kabanosy
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Może, to w sumie nie byłoby źle jakby nabiałowa była
Któraś pisała (Laurka?) o jakimś lepszym serku niż Tutti, jaki to? I na co patrzeć w składach, czego ma nie być? Yellow, Sylwia : przykro strasznie
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
charlizz, ja tez dosc wysoka (174cm) i tez wiekszosc kiecek z alli za krotka na mnie. A takie piekne rzeczy tam sa :/ (tzn po zdjeciach tak sie wydaje )
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle wszystko na mnie wisi, nie mam nawet szortów na lato - w zeszlym roku kupiłam fajne 2 pary w hm i co, w tym roku za duże
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

) że przeciez co będzie, jak da troche czegoś niewłaściwego spróbować a potem nagle nie i płacz... No ale moment :d dam dziecku trochę dobrego loda (o dobrym składzie), ale jak się skończy to dziecko będzie dalej chciało - i tak w nieskończoność
i z dobrym jedzeniem może być tak, ze optymalna dawka wg rodzica to będzie wg dziecka maleńko i tak czy siak płacz będzie 

na 110 .. Na mnie
przynajmniej na razie
) ,poczułam potrzebę
ale że nie było jak,gdzie to trzeba było zacisnąć zęby. No i tak zaciśnełam że słabo mi się zrobiło
od tej pory nie daje 
albo się rzuca na niego, albo wchodzi i w środku na oślep również rzuca się na lewo i prawo i wielki zaciesz 

Macie jakiś pomysł? czemu tak i co ja mam zrobić? Jednego jestem pewna - NIKT jej nie uderzył, raczej mało prawdopodobne, żeby widziała, jak ktoś kogoś bije. No ja nie wiem 
ale myslalam ze on tak tylko na zarty ale jak zobaczylam najpierw podkowke a potem lzy jak grochy i RYK to przekonalam sie ze to jednak nie bylo na zarty
klask i:

nie moge sie skupic