W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 11:24   #2521
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Ale przeciez Apap, zawiera wlasnie paracetamol, wiec.... nic innego.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:54   #2522
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Witam się popołudniowo Dzisiaj nocka nieprzespana... Byliśmy wczoraj u mojej babci i tak siedziałam 3 godzinki praktycznie bez przerwy na krześle i już mnie strasznie bolały żebra pod cyckami... No i jak wróciłam do domu, poszliśmy spać to się zaczęła masakra:/ Taki ból pod prawą piersią mnie złapał, że nie mogłam się ruszyć Niby naczytałam się w internecie, że to dzidzia coś uciska tylko zastanawiam się czemu cały czas w jednym miejscu? Skoro to jest stópka to powinna ją chyba przesunąć czasem a mnie cały czas boli w jednym miejscu:/

Z dobrych rzeczy to kupiłam wczoraj nowy rożek, jest piękny, szary w białe grochy kilka kolorowych tetr, pampersy jeszcze jedną paczkę wzięłam Happy bo mają fajne wycięcie na pępek więc będą idealne na pierwszy tydzień i taką słodką wiązaną czapeczkę z uszami
Nawet dla mnie udało mi się kupić 2 bluzeczki, sukienkę i sandały No i 3 t-shirty dla tż-ta bo jest fajna zniżka w Croppie i Housie
Zakupy udane ale muszę jeszcze kupić coś na tyłek

Sara zamawiałaś ten tkany kocyk?? Skąd wiesz, że nie jest 100% bawełny? Czyli ogólnie nie polecasz?

agatka teraz często reklamują "kawę" dla kobiet w ciąży Mamma Coffee czy jakoś tak Z kwasem foliowym, niby dobra to może warto spróbować

paulowina nie zgodzę się z Tobą co do tych szczepień i pytania o opinię lekarzy Każdy lekarz czy pielęgniarka to człowiek i każdy z nich może mieć odmienne zdanie! Jakbyś Ty była na przykład nauczycielką to pochwalałabyś nasz system edukacji w każdym stopniu i ślepo szła za jego racjami nawet jakbyś miała inne zdanie?? Raczej nie... Porównanie z rzeźnikiem też nie na miejscu, to jest jego praca, raczej nie namawia ludzi do tego, żeby jedli mięso, wisi mu to co kto je

A co do przykładu Twojej koleżanki to no cóż... Ja Ci mogę powiedzieć, że znam około 20 szczepionych dzieci, które mają się dobrze i dobrze chowają nie chorując I co z tego wynika? Raczej nic Także przykład też marny To, że kogoś dziecko nieszczepione nie choruje nie znaczy, że Twoje też nie będzie, chociaż oczywiście tego Ci życzę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:02   #2523
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Hej.
Byliśmy wczoraj oglądać wózki. Wybraliśmy kilka typów ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Bebetto Luca. Tutaj jest filmik z instrukcją, ale nie wszystko w nim pokazują.

Może zrobimy na pierwszej stronie taki spis wózków, kto jaki kupił, wtedy reszta dziewczyn mogłaby się zapytać o dany wózek te dziewczyny co już je mają. Wiem, że dopiero jak się z dzieckiem pojeździ danym wózkiem to połowa rzeczy wyjdzie ale może ktoś coś doradzi.
Jestem za Już wcześniej szukałam gdzieś jakiegoś spisu, bo ciężko się w tym ogarnąć

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
dziś mi się snilo ze mialam juz dziecko w domu,malutki chłopczyk z mega ciemnymi włosami. Karmiłam go piersią i w tym snie było tak że jak on pil to ja też czułam smak tego mleka,ze niby tak ma być czy nie zepsute a bylooo strasznie nie dobre. Jeszcze mój tz był taki zazdrosny o dziecko ze spal z nim w łóżku ,kładł go po swojej stronie żebym mu go czasem nie zabrała :-D:-D haha a ja prosiłam zeby go dal bo muszę fotę na wizaż zrobic:-D jakie glupoty:h ahaha:

ja też ostatnio mam takie pokręcone sny, że ja pier...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:42   #2524
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Po to jesteśmy, żeby się powyżywać i poużalać w złych chwilach ale dobrze, że już się poprawiło
Świetnego masz lekarza

A co zamierzasz robić? Jaki styl?

U nas nadal pochmurno i zimno.. TŻ będzie dziś malował łóżeczko na biało i przykręcał półki.
My mieliśmy szczęście i remont sypialni i łazienki zrobiliśmy zanim się dowiedziała o ciąży, więc mogłam pomagać. A teraz się tak wszystko ciągnie.. łóżeczko już bym dawno pomalowała

Patrycja dobry sen Ale przesłanie ma bardzo ważne - pamiętajmy, żeby po porodzie nie zaniedbywać TŻtów i pozwalać im opiekować się dzieckiem, nawet jeśli coś robią nieudolnie.

Miłego dnia!
Oj z tym masz racje, ja jestem strasznie niecierpliwa, jak ktos cos robi wolniej lub gorzej ode mnie to zaraz mi cisnienie skacze. Boje sie, ze nie bede potrafila tego zmienic i Tz bedzie stal z boku i tylko sie przygladal. Zobaczymy, oby nie. Wiem, ze on dalby sobie ze wszystkim rade, teraz tylko musze nauczyc sie cierpliwosci do ludzi.

ZukenTo moze byc dzidzia Kolezanka w szpitalu wylądowała, bo mała jej kilka dni na zebra uciskala, a ona biedna oddychac nie mogla i lezała z maską na oddziale Takze wszystko mozliwe, ze Twojej dzidzi tez sie spodobała taka pozycja i ani myśli jej zmienic
Stary 2014-05-31, 12:48   #2525
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Decyzja o tym, czy dziecko zaszczepic czy nie, jest bardzo powazna, i to nie jest z cala pewnoscia decyzja, ktora sie podejmuje pod wplywem jakiejs ''mody''. To z moda nie ma nic wspolnego. Jesli ktos twierdzi, ze ''nie szczepie, bo to takie modne'' to, za przeproszeniem, upadl na glowke.
Moich przyjaciol dwojka dzieci jest nieszczepiona. Zadnych problemow, oprocz tych, ktore urzadzilo im Panstwo Polskie - interwencje sanepidu, grozby grzywny, policja, sad rodzinny, grozenie odebraniem praw rodzicielskich. Cudem udalo im sie z tym uporac.
Dziewczynki rozna zdrowo, jedna ma szesc lat, druga poltora roku, i jak na ''nieszczepione pasozyty'' maja sie zaskakujaco dobrze.

Btw, pytasz o zdanie w sprawie szczepien lekarzy i pielegniarki... a jakie oni na ten temat moga miec inne zdanie? Wpojono im to w glowy w czasie studiow i praktyki, mysla schematami, szczepiena to przeciez dla sluzby zdrowia swiety obowiazek. To tak, jakbys zasiegala opinii rzeznika, czy nie przejsc na wegetarianizm.
Wiesz co, tu akurat nie chodzi o to, co im wpojono i jak myślą. Często można się spotkać z tym, że lekarz w rozmowie 'prywatnej', jeśli się znacie czy coś powie, że swoich dzieci nie szczepi. I od razu doda, że oficjalnie mu tego powiedzieć nie wolno, bo jego zdanie jako lekarza musi być takie jak wymagają i już, żeby np nie stracił pracy.
Ja osobiście nie znam nieszczepionych dzieci, tyle tylko co o nich czytam. Ale znam takie, które bardzo źle znosiły szczepienia więc rodzice rezygnowali w którymś momencie np z kolejnych dawek. Ciężko oceniać stan zdrowia dziecka częściowo szczepionego, a częściowo nieszczepionego w odniesieniu do naszego tematu. Ale dzieci te mają się całkiem nieźle

Dziewczyny, koleżanka poleciła mi te pieluszki http://greenty.pl/pl/
Jak komuś zależy na komforcie maluszka a w wielorazowe nie chce się bawić, to może warto przemyśleć.
Mam nadzieję, że żadna nie zdążyła zauważyć, jaką cenę wyliczyłam za sztukę matko, naprawdę mam nadzieję, że po ciąży mózg wróci na swoje miejsce.

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-05-31 o 12:53
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 12:58   #2526
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Jak komuś zależy na komforcie maluszka a w wielorazowe nie chce się bawić, to może warto przemyśleć.
Mam nadzieję, że żadna nie zdążyła zauważyć, jaką cenę wyliczyłam za sztukę matko, naprawdę mam nadzieję, że po ciąży mózg wróci na swoje miejsce.
No właśnie coś mi nie pasowało, ale spoko nikomu nie powiem

będę siedziała
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 13:01   #2527
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Ciekawa jestem ile?

Ja wczoraj zamowilam w Tesco z pampersa zapas pieluch, mam nadzieje, ze maly bedzie je tolerowal bo kupilam az 10paczek Zaoszczedziłam przy tym 44F.
Stary 2014-05-31, 13:02   #2528
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem ile?

Ja wczoraj zamowilam w Tesco z pampersa zapas pieluch, mam nadzieje, ze maly bedzie je tolerowal bo kupilam az 10paczek Zaoszczedziłam przy tym 44F.
W jednym rozmiarze, czy w kilku? Bo w newborn to chyba 10 paczek nie zdążysz zużyć?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 13:08   #2529
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem ile?

Dobra, przyznam się :P zamiast cenę przez ilość to podzieliłam ilość przez cenę... i piszę z tą koleżanką i jeszcze jej tłumaczę, że przecież ona źle liczy, bo jak za dwie rzeczy zapłaci 10 zł to musi podzielić 10 przez 2 żeby obliczyć cenę jednej rzeczy, bo inaczej nic jej nie wyjdzie a z uporem maniaka liczę odwrotnie i się dziwię że jak potem mnożę tą niby cenę pieluszki przez ilość sztuk to mi wychodzi za paczkę cena z kosmosu Wstyd!
No, w każdym razie cenowo wychodzą jak pampers, to może warto

Do Lilki i innych mam zainteresowanych pieluchami wielorazowymi tutaj http://taniepieluchowanie.pl/2011/09...la-noworodkow/ są wymienione firmy których pieluszki pasują na dzieci już od urodzenia

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-05-31 o 13:09
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 13:21   #2530
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
W jednym rozmiarze, czy w kilku? Bo w newborn to chyba 10 paczek nie zdążysz zużyć?

Nie w jednym, zamowilam:
2 opakowania w rozm. 1
4 opakowania w rozm. 2
4 opakowania w rozm. 3

siostra mowila, zeby w rozmiarze 1 nie zamawiac, a dokupic w razie potrzeby, bo ona zaczela od 2. Ale jak ktos wspominał to 1 są krotsze i mozna podwinąć zeby odkryć pępuszek

Cytat:
Dobra, przyznam się :P zamiast cenę przez ilość to podzieliłam ilość przez cenę... i piszę z tą koleżanką i jeszcze jej tłumaczę, że przecież ona źle liczy, bo jak za dwie rzeczy zapłaci 10 zł to musi podzielić 10 przez 2 żeby obliczyć cenę jednej rzeczy, bo inaczej nic jej nie wyjdzie a z uporem maniaka liczę odwrotnie i się dziwię że jak potem mnożę tą niby cenę pieluszki przez ilość sztuk to mi wychodzi za paczkę cena z kosmosu Wstyd!
No, w każdym razie cenowo wychodzą jak pampers, to może warto

Do Lilki i innych mam zainteresowanych pieluchami wielorazowymi tutaj http://taniepieluchowanie.pl/2011/09...la-noworodkow/ są wymienione firmy których pieluszki pasują na dzieci już od urodzenia
Teraz moje myslenie bylo cięzkie.. o co Ci chodzi?? heh dopiero za drugim razem jak przeczytalam to zajarzyłam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Czekam teraz na tą dostawe z Tesco, a swoja drogą to wspolczuje tym ludziom, ktorzy dowożą towar. Przy okazji zakupow pieluch online, zeby ich nie dzwigac zrobilam tez zakupy. Tzn zapas wody, mleka, cukrów, oliwy, ziemniaków, mąki itd.. wszystko co najwiecej waży. Biedny Pan dostawca Ciekawe jak bedzie wyglądał z 10 pakami pieluch, a gdzie reszta.
Stary 2014-05-31, 13:28   #2531
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj z tym masz racje, ja jestem strasznie niecierpliwa, jak ktos cos robi wolniej lub gorzej ode mnie to zaraz mi cisnienie skacze. Boje sie, ze nie bede potrafila tego zmienic i Tz bedzie stal z boku i tylko sie przygladal. Zobaczymy, oby nie. Wiem, ze on dalby sobie ze wszystkim rade, teraz tylko musze nauczyc sie cierpliwosci do ludzi.
Lepiej odpuścić i pozwolić facetowi się nauczyć opiekowac po swojemu nasłuchałam się od koleżanek o ich problemach w związku spowodowanych właśnie odepchnięciem na boczny tor i wiecznym "zostaw, źle to robisz" Mój tata ma np. gorszy kontakt z moim młodszym bratem, bo mama praktycznie zabroniła mu się zbliżać do dziecka Źle karmił, źle przewijał, źle się bawił, więc co miał chłop zrobić? Odpuścił sobie.
Ja chcę, żeby mój mąż razem ze mną uczył się opieki, choćby po to, żeby mnie czasem odciążyć. A dziecko nie zginie od założonej pieluszki na lewą stronę
Cytat:
Wyglądają fajnie! Cena też zachęcająca
I dzięki za linka dot. wielorazowych
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:57   #2532
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Lodziki pycha, a teraz tez popijam kawkę, więc zdrówko
Ja tez mam półspiochy nierozpinane i nie widziałam innych.
Co do teściowych-współczuje, musiała Ci naprawde nieźle dopiec, moja na szczęście jest super, póki co oczywiście
Kupując ubranka kieruję sie tym, żeby własnie Maleństwu było wygodnie, widziałam na przykład przesliczną sukienusie na 56 cm, piękna była, ale co z tego, skoro zapinana na pleckach na 3 wielkie, odstajace guziki, można niby przyszyc inne, ale mimo wszystko to 3 duże guziki na pleckach, kto to projektuje?
Dokladnie, to chyba ludzie ktorzy dzieci nie maja:/
Ide sobie zrobic druga kawke wiec zdrowko
Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że możecie pić kawę....jak tak już tęsknie za nią mmmmm.
Jak poczuje, ale sobie wyobrażę, że piję to ślinię się jak pies
A moze kup sobie bezkofeinowa po prostu skoro nie mozesz zwyklej??
Cytat:
Raz wypiłam na początku kawę rozpuszczalną i pojechałam na zakupy, to ludzie się na mnie patrzyli jak na jakąś głupią, bo nagle po prostu pot mi z twarzy kapał a to był grudzień. Później próbowałam jeszcze, ale też się źle czułam i mam mega zgagę, jakbym kwas wypiła cały przełyk mam sparzony. A inki nie próbowałam, bo już bałam się ryzykować.
Także naprawdę Wam zazdroszczę.
Lubie inke ale dla mnie smakuje zupelnie inaczej, hmm chyba sobie zrobie bo mi smaka zrobilyscie
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Fajnie, ze masz takiego lekarza, ktory stara sie zrozumiec kobiete w ciazy!!! Ja jak juz wczesniej pisalam mam mega nerwy od kilku dni, wszystko mnie bardzo szybko irytuje i mam ochote kazdego z osobna udusic!

Dzisiaj w nocy okropnie bolala mnie glowa, ze wzialam Apap i rano mialam nadzieje wstac bez bolu, a tu klops... glowa mnie boli w dziwnym miejscu, bo bardziej na czubku glowy.. nie wiem czy to cisnienie, czy zaczelam odczuwac skutki zmiany pogody... nie wiem czy ryzykowac kolejny Apap??
Mysle ze spokojnie mozesz wziac drugi..
Cytat:
Ja też strasznie zazdroszczę. Przed ciążą piłam po cztery dziennie, mam w kuchni ekspres, który wręcz mnie woła... ale w związku z nadciśnieniem, które mi w ciąży wyszło, nie piję wcale przed ciążą miałam ciśnienie 90/60 max.więc kawy ratowały mi życie. Teraz na lekach na nadciśnienie mam 120/80, ale logiczne, że nie po to biorę leki obniżające ciśnienie, żeby je kawą podnosić. Ale brak mi bardzo. Ja akurat pokochałam w ciąży inkę, polecam spróbować. Jak piłaś kawę z mlekiem, to niewielka różnica w smaku. Ja piłam zawsze czarną, a i tak daje radę.

No i znowu ta inka musze sobie zrobic tylko ze ja lubie taka tylko na mleku i z cukrem ) kurcze zjadlabym do tego kanapke z pasta rybna

Odnosnie wozkow, jesli faktycznie robicie ta liste to ja mam casual play s4 ale nie polecam, wiec krotka pilka
Nie ma regulowanej raczki i duzo z nich ma wade hamulcow, w tym moj wlasnie...

Ktos pisal o posilkach Waszych i zgadzam sie w 100%, ja tez w porownaniu z Wami slabo wychodze jako kucharka, zwykle dania, prawie zawsze ziemniaki, smazone (to lubia moi chlopcy), surowki czy warzywa zazwyczaj sa cale dla mnie bo oni malo co lubia..
A teraz bez kuchni to masakra, bar mleczny i co drugi dzien ryba i kotlet lub pulpety, ziemniaki, za to ja nadrabiam surowki bo sa akurat pycha i daja duzo

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Moja gin twierdzi, że to skoki ciśnienia jak mówiłam, że mnie boli głowa. I ona uznaje tylko paracetamol w ciąży przy silnym bólu. Nic innego mi nie pozwoliła zażywać.
No ale apap to wlasnie paracetamol chodzi o to ze nie mozna lekow z ibuprofenem tylko z oaracetamolem, a nie chodzilo jej chyba o konkretna nazwe leku...

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 14:57   #2533
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A co do przykładu Twojej koleżanki to no cóż... Ja Ci mogę powiedzieć, że znam około 20 szczepionych dzieci, które mają się dobrze i dobrze chowają nie chorując I co z tego wynika? Raczej nic Także przykład też marny To, że kogoś dziecko nieszczepione nie choruje nie znaczy, że Twoje też nie będzie, chociaż oczywiście tego Ci życzę
Moze faktycznie porownanie mi wyszlo ekstremalne.
Wlasnie o to mi chodzi, ze nic nie daje nam tak ostatecznie gwarancji. Moga dzieci szczepione chorowac, i dzieci nieszczepione tez. Jakbysmy sie nie asekurowali, zawsze cos moze sie przydarzyc.
Mysle tylko, ze szczepienia powinny byc jednak kwiestia wyboru, zeby nie bylo ze jest przymus.

A zmieniajac temat, mamy juz lozeczko dostalismy wczoraj cala mase rzeczy od znajomych, ich mala ma juz 2 i pol roku i woli spac z mama w lozku jest wiec lozeczko w bardzo dobrym stanie, zabawki, jakies drobiazgi kosmetyczne, no caly zestaw.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:17   #2534
TheFall
Zadomowienie

Dodałam w pierwszym poście na dole listę wózków. Zobaczcie czy takie coś ma sens. Jeśli jest ok, to piszcie dziewczyny o swoich wózkach. Mi brakowało takiego zbioru polecanych wózków.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:17   #2535
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ooo, a ja mam włąśnie ochotę na takie domowe żarcie jak pulpety, kluski śląskie, kopytka ale na dziś menu już ustalone i zaraz robię cannelloni ze szpinakiem
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:22   #2536
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ooo, a ja mam włąśnie ochotę na takie domowe żarcie jak pulpety, kluski śląskie, kopytka ale na dziś menu już ustalone i zaraz robię cannelloni ze szpinakiem
Ohoho jakie światowe jedzenie , u nas dzisiaj swojskie ruskie pierogi i kilka pierogów z truskawkami bo Tż ma ciążowe zachcianki
Stary 2014-05-31, 15:31   #2537
agatka553
Rozeznanie

My właśnie skonsumowaliśmy warzywka i kurczaka w ziołach, ale na jutro nie mam pomysłu... i w ogóle w niedzielę rzadko kiedy gotuję, bo mam lenia jak leżymy z tż do 12, to później już mi się nic nie chce.

Chciałam dziś jechać do moich rodziców, zrobilibyśmy grila, ale niestety tż nie chce się zgodzić muszę jeszcze nad nim popracować
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:38   #2538
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Moze faktycznie porownanie mi wyszlo ekstremalne.
Wlasnie o to mi chodzi, ze nic nie daje nam tak ostatecznie gwarancji. Moga dzieci szczepione chorowac, i dzieci nieszczepione tez. Jakbysmy sie nie asekurowali, zawsze cos moze sie przydarzyc.
Mysle tylko, ze szczepienia powinny byc jednak kwiestia wyboru, zeby nie bylo ze jest przymus.

A zmieniajac temat, mamy juz lozeczko dostalismy wczoraj cala mase rzeczy od znajomych, ich mala ma juz 2 i pol roku i woli spac z mama w lozku jest wiec lozeczko w bardzo dobrym stanie, zabawki, jakies drobiazgi kosmetyczne, no caly zestaw.
Zgadzam się, że powinna być możliwość wyboru jeśli o szczepienia chodzi I super, że tyle dostaliście! Ja też dostałam mnóstwo rzeczy od kuzynki i chyba będę jej wdzięczna do końca życia Chociaż nie ukrywam, że na przykład wózek chciałabym nowy a też dostałam, w stanie idealnym co prawda, wygląda jak ze sklepu ale wolałabym inny model

Cytat:
Dodałam w pierwszym poście na dole listę wózków. Zobaczcie czy takie coś ma sens. Jeśli jest ok, to piszcie dziewczyny o swoich wózkach. Mi brakowało takiego zbioru polecanych wózków.
Ja mam Tako jumper x ale nie wiem jak się sprawdza bo dostałam go od kuzynki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:54   #2539
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że powinna być możliwość wyboru jeśli o szczepienia chodzi I super, że tyle dostaliście! Ja też dostałam mnóstwo rzeczy od kuzynki i chyba będę jej wdzięczna do końca życia Chociaż nie ukrywam, że na przykład wózek chciałabym nowy a też dostałam, w stanie idealnym co prawda, wygląda jak ze sklepu ale wolałabym inny model

Ja mam Tako jumper x ale nie wiem jak się sprawdza bo dostałam go od kuzynki
No ale widzisz, jak ktoś będzie np. kupował w internecie ten wózek to będzie się mógł Ciebie już zapytać czy ma on taką albo inną funkcję

Kuzynka Tż polecała nam najpierw pochodzić po sklepach a potem kupić sobie wypatrzony wózek przez internet bo podobno wychodzi to taniej. Tyle, że ja jakoś wolę ze sklepu, zostało mi 2 miesiące, nie chcę czekać na przesyłkę.
Inna sprawa, że np. na jednej aukcji z moim wózkiem pisze, że jest tylko jedno upięcie spacerówki przodem do kierunku jazdy, a to nie prawda, w sklepie pokazali nam dwa upięcia. Czasami te opisy są nieadekwatne do towaru, jakby ktoś je kopiował bezmyślnie z innych modeli.
Stary 2014-05-31, 16:17   #2540
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Może zrobimy na pierwszej stronie taki spis wózków, kto jaki kupił, wtedy reszta dziewczyn mogłaby się zapytać o dany wózek te dziewczyny co już je mają. Wiem, że dopiero jak się z dzieckiem pojeździ danym wózkiem to połowa rzeczy wyjdzie ale może ktoś coś doradzi.
stokke xplory na miasto idealny

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 16:45   #2541
h4linka
Zadomowienie

TheFall ja mam Baby Design Lupo 3w1

Póki co mogę napisać, że jest łatwy w składaniu i rozkładaniu, w moim zestawie był z fotelikiem, który ma 4 pkt. ADAC.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 18:10   #2542
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja o moim wózku wypowiem się, kiedy mi go dostarczą. Może to potrwać nawet miesiąc. Wczoraj się wściekłam, bo okazało się, że wybrany przez nas wzór jest niedostępny na polskim rynku :/ musieliśmy wybrać inny kolor. Nie smażę w ogóle, jeśli już to grilluję na patelni grillowej albo piekę.

A co do obiadów, to my specyficznie gotujemy. Prawie nie jadamy ziemniaków, raczej makarony i kasze. W ogóle nie kupujemy czerwonego mięsa, właściwie w ogóle jemy mało mięsa, raczej jakieś warzywa itp.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Wiesz co, tu akurat nie chodzi o to, co im wpojono i jak myślą. Często można się spotkać z tym, że lekarz w rozmowie 'prywatnej', jeśli się znacie czy coś powie, że swoich dzieci nie szczepi. I od razu doda, że oficjalnie mu tego powiedzieć nie wolno, bo jego zdanie jako lekarza musi być takie jak wymagają i już, żeby np nie stracił pracy.
Ja osobiście nie znam nieszczepionych dzieci, tyle tylko co o nich czytam. Ale znam takie, które bardzo źle znosiły szczepienia więc rodzice rezygnowali w którymś momencie np z kolejnych dawek. Ciężko oceniać stan zdrowia dziecka częściowo szczepionego, a częściowo nieszczepionego w odniesieniu do naszego tematu. Ale dzieci te mają się całkiem nieźle

Kurcze, już się nakręciłam na te pieluszki, ale natknęłam się na te opinie:

negatywne: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ielona-herbata

dość pozytywna, ale za to jest napisane, że nadają się od 5 kg dopiero: http://dzieciowo.pl/2012/09/pieluchy...logicznie.html

Więc dalej nie wiem. Ja w wielorazowe mam zamiar w okolicy 3 miesiąca wejść, a do tego czasu chciałam coś jednorazowego, ale bez tej całej chemii...
Stary 2014-05-31, 19:19   #2543
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ja o moim wózku wypowiem się, kiedy mi go dostarczą. Może to potrwać nawet miesiąc. Wczoraj się wściekłam, bo okazało się, że wybrany przez nas wzór jest niedostępny na polskim rynku :/ musieliśmy wybrać inny kolor. Nie smażę w ogóle, jeśli już to grilluję na patelni grillowej albo piekę.

A co do obiadów, to my specyficznie gotujemy. Prawie nie jadamy ziemniaków, raczej makarony i kasze. W ogóle nie kupujemy czerwonego mięsa, właściwie w ogóle jemy mało mięsa, raczej jakieś warzywa itp.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Kurcze, już się nakręciłam na te pieluszki, ale natknęłam się na te opinie:

negatywne: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ielona-herbata

dość pozytywna, ale za to jest napisane, że nadają się od 5 kg dopiero: http://dzieciowo.pl/2012/09/pieluchy...logicznie.html

Więc dalej nie wiem. Ja w wielorazowe mam zamiar w okolicy 3 miesiąca wejść, a do tego czasu chciałam coś jednorazowego, ale bez tej całej chemii...
Eh, faktycznie. Nie sprawdzałam opinii, wrzuciłam link jak tylko koleżanka je poleciła. Ale tam jako wadę podają też to, że nie są ekologiczne, a producent wyraźnie pisze, że nie są.. druga strona nie chce mi się otworzyć więc nie wiem, co tam napisali.
Czyli trzeba szukać dalej... chociaż myślę, że te i tak są lepsze niż pampers.
Stary 2014-05-31, 19:56   #2544
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, faktycznie. Nie sprawdzałam opinii, wrzuciłam link jak tylko koleżanka je poleciła. Ale tam jako wadę podają też to, że nie są ekologiczne, a producent wyraźnie pisze, że nie są.. druga strona nie chce mi się otworzyć więc nie wiem, co tam napisali.
Czyli trzeba szukać dalej... chociaż myślę, że te i tak są lepsze niż pampers.
No my też szukamy. Chociaż mój mąż wyczaił jakieś wielorazowe podobno dobre już dla noworodka. Jak mi w końcu je pokaże, to się podzielę. Ty też chcesz potem przejść na wielorazowe? Ta druga opinia (która ci się nie otwiera) pojawia się pierwsza w wyszukiwarce, jak wpiszesz ich nazwę+ opinie.

Gosia, my to z podobym podejściem do wielu spraw powinnyśmy się w jakichś warszawskich parkach na spacery z wózkami umawiać od września

Stary 2014-05-31, 20:40   #2545
h4linka
Zadomowienie

Podziwiam wszystkie z Was, które chcą przejść na wielorazówki. Ja to jednak jestem leniem i wolę pampersa zawinąć i wywalić.

W temat szczepień się nie wtrącam i nie wgłębiam. Pakiet obowiązkowy synek dostanie na pewno, a z tego co czytam, zdecyduję się też na rota. A co z pneumokokami? To to samo co rota?

Byli dzisiaj moi rodzice, przywieźli nam prezenty bo jutro dzień dziecka. Mięciuchne i puszyste ręczniki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-31 20.25.22.jpg (119,2 KB, 35 załadowań)
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:17   #2546
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
No my też szukamy. Chociaż mój mąż wyczaił jakieś wielorazowe podobno dobre już dla noworodka. Jak mi w końcu je pokaże, to się podzielę. Ty też chcesz potem przejść na wielorazowe? Ta druga opinia (która ci się nie otwiera) pojawia się pierwsza w wyszukiwarce, jak wpiszesz ich nazwę+ opinie.

Gosia, my to z podobym podejściem do wielu spraw powinnyśmy się w jakichś warszawskich parkach na spacery z wózkami umawiać od września

Hehe bardzo chętnie, tylko się pod Warszawę wyprowadzam zaraz a Ty z której strony miasta?
Potem mi zadziałała ta strona i czytałam. Tam gdzie wkleiłam link było parę marek wymienionych dla noworodka ale nie sprawdzałam.
Tak, ja bym chciała wielo, a jednorazowe tylko na wyjścia czy do lekarza. A jak mnie to przerośnie to chociaż codziennie na chwilę wielorazówkę żeby pupka odpoczęła ale dla noworodka się trchę boję, że te rzadkie kupy w wielo mnie zniechęcą więc myślę, żeby zacząć trocę później...
Stary 2014-05-31, 21:27   #2547
Moni 26
Zadomowienie

Ja też dziewczyny was podziwiam, ze chcecie korzystać z wielorazówek..
Ja też raczej z tych wygodnych, boję sie ze nie dała bym rady czasowo...Jednak przy dziecku jest mnóstwo obowiązków, a jeszcze nie wiadomo jak bardzo temperamentne będa nasze pociechy Czy będe miała czas podrapac sie po czterech literach więc póki co będe kupowała jednorazowe, a jak bede miała dziecko aniołka i cos mis ie odmieni to może sie skuszę, ale wole najpierw(nie ukrywam) zobaczyć jak wy sobie poradzicie

A ja też dziś też odwiedziłam ciucholand, były ubrania za połowe ceny kupiłam 3 pajace(2*62cm(do jednego do kompletu znalazłam słodką czapeczke jak dla misia z uszkami nawet tż-towi sie podobał i raz pajac 56, oraz body na 68) Ubranka jak nowe, byłam mega zadowolona A to dzięki takiej miłej staruszce odwiedziłam ciucholand tamten, bo byłam w zupełnie innym, zaczepiła mnie w sklepie jak oglądałam ubranka i mowi"o widzę ze spodziewa sie pani maluszka, teraz są fajne rzeczy szczególnie te na lato, ale pani już niestety z nich nie skorzysta..." Spojrzałam się na nia i mówie" Może jeszcze mi sie uda jak latem urodze..."A ona spojżała na mój brzuch, zmieszała się...i po chwili mówi : "Wie pani co w tym i w tym ciucholandzie sa piękne ubranka dla noworodków, a dziś sa za pół ceny, pani tam pójdzie( bo tu to drogo i nie takie ładne) No i posłuchałam mądrej pani, oplacało się Za 3 pajace , bodziaka i czapeczkę zapłaciłam 10 zł(w poniedziałek niby w tym ciucholandzie są ubranka za 1 zł, ale stwierdziłam, ze nie bede ryzykowała, bo mnie ludzie stratują, a jednak nie chce jeszcze rodzić a poza tym to do poniedziałku już mogły nie wytrwać te ubranka Więc uważam , że zrobiłam dobry interes

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-31 o 21:32
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:37   #2548
__Sylwia__88
Zadomowienie

Hej, dziewczyny z nudów Was podczytuje. Jestem mamą czerwcową. Piszecie o wielorazówkach- ja też się na nie nastawiam. Mam nadzieje że się nie zniechęcę. Piszecie od tych dla noworodków. Ja długo szukałam tych najmniejszych w rozsądnej cenie (Kokosi po 50 zł zdecydowanie za drogie). Jak mogę Wam podpowiedzieć to firma Pupuś ma po 24,90 wielorazówki dla noworodków. Kupiłam testowo 3 szt i w porównaniu z normalnymi od 3 kg (bambamsy i mila) są dużo mniejsze. Jak się sprawdzą to się okaże ale mają dużo pozytywnych opinii.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 22:29   #2549
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny z nudów Was podczytuje. Jestem mamą czerwcową. Piszecie o wielorazówkach- ja też się na nie nastawiam. Mam nadzieje że się nie zniechęcę. Piszecie od tych dla noworodków. Ja długo szukałam tych najmniejszych w rozsądnej cenie (Kokosi po 50 zł zdecydowanie za drogie). Jak mogę Wam podpowiedzieć to firma Pupuś ma po 24,90 wielorazówki dla noworodków. Kupiłam testowo 3 szt i w porównaniu z normalnymi od 3 kg (bambamsy i mila) są dużo mniejsze. Jak się sprawdzą to się okaże ale mają dużo pozytywnych opinii.
To koniecznie daj znać, jak Ci się sprawują w praktyce, jak już urodzisz!
Stary 2014-05-31, 23:30   #2550
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kurczę, niemiła sytuacja. Ale skoro zamawiałaś kuriera a im sie pomyliło, powinni zwrócić Ci na konto różnicę! Sama zamawiałam ciuszki do wyprawki w dwóch internetowych sklepach,w dannym i pinokiu. Kiedy w 1 sklepie nie mieli danego koloru piżamki, jaką zamówiłam dostałam stosownego maila z zapytaniem czy zwrócić mi kasę czy chciałabym wymienić na inny, dostepny kolor? A w 2 jak zapomnieli czegoś wsadzić do paczki i przyszła wybrakowana to bardzo przepraszali, i bez zbędnych komentarzy jedną brakującą sztuke dosłali kurierem i jeszcze bardzo przepraszali. Sądzę, że trafiłaś na nieuprzejmą osobę przy telefonie,na Twoim miejscu zadzwoniłabym drugi raz, żeby wyjaśnić sytuację.

Miała któraś z Was pas ciazowy albo aktualnie nosi? Daje to jakies efekty?
Dzwoniłam 2 razy, zwrotu pieniędzy nie domagałam się, bo to bodajże 1 czy 2 zł różnicy, ale nie o to chodzi - tylko o fakt, że nikt mi nie zaproponował zwrotu tej różnicy, ba!, nikt mnie nie przeprosił za pomyłkę... Wczoraj musieliśmy iść z tż na pocztę, duża, niewygodna paka, dźwigał ją, a to spory kawałek. Już na pewno nic u nich nie kupię.
Pas ciążowy noszę, tak jakby podtrzymuje brzuch i nie "majta" się za bardzo Przydatny jest Ale w upał było mi za gorąco :/

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Wy też macie już takie sny, związane z dzieckiem/porodem?
Wczoraj mi się śniło, że poszłam na cesarkę do... mojej byłej podstawówki

Cytat:
Dziewczyny W KOŃCU MINĄŁ U NAS SZÓSTY MIESIĄC! Witam się w 28.tygodniu, który oznacza miesiąc siódmy z tej radości dziś chyba wyciągnę tżta na zakupy meblowe, bo potrzebujemy krzesła do kącika jadanianego

Mi się śniło, że byliśmy z synkiem już w domu i po dwóch tygodniach sobie przypomniałam, że trzeba go karmić :/
Za 1
Za 2

Wczoraj byliśmy z TŻ na usg - POTWIERDZIŁA SIĘ DZIEWCZYNKA!!!
Dokładnie widzieliśmy, co ma między nóżkami, o pomyłce nie ma mowy Waży 1400 gr, wszystko jest ok, wymiary zgodne z wiekiem ciąży, nawet ciut większa jest. Widzieliśmy Ją w 4D - po raz pierwszy widziałam coś takiego, z Krzysiem nam nie robili - niesamowite Stópka 5,4 cm

A jutro Dzień Dziecka, idziemy z Krzysiem na imprezki
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości