|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
2. Ja mam 3 opakowania sabsimplexu bo teść zaszalał - też oddam, jeśli komuś potrzebne ![]() Cytat:
|
|
|
#2552 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zakupy bardzo fajne. Po raz kolejny wznieśmy okrzyk: niech żyją ciucholandy! Zapamiętam to już na zawsze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
), w nocy nie.Wreszcie poprawia się pogoda. Jak miło wstać, gdy za oknem świeci słońce. Jakie macie plany na weekend? Ja dziś idę na spacer z koleżanką, która chce się wygadać z problemów z facetami (taka rodzima wersja "Sexu w wielkim mieście", będę musiała zatykać Emilce uszy Popołudniu jedziemy do znajomych. Jutro czeka nas pierwszy całodniowy wyjazd: jedziemy z wizytą do teściów oraz zaprosić gości na chrzciny.
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po pięknej nocy przesłanej od 21-6.15
|
#2555 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Puściłam Natalce kołysanki na YT i zasypia mi na rękach Elgie dziękuję za miłe słowa ![]() Cytat:
. Myślę, że Natalka będzie miała podobnie.2. Koparek? ![]() Cytat:
.Więc jest nadzieja i dla Was (tequiba dla Was też!)Cytat:
![]() ![]() 2.j.w. ![]() Cytat:
dla dzielnego syneczka!2. fajny pomysł! 3. Moja Natusia też tak ma. Ja ledwie na oczy widzę a ta pogaduchy urządza .4. ja nie pozwalam, zresztą Natalka najbardziej lubi spać na plecach, Cytat:
Cytat:
dziękuję! i sto lat dla Antosia! ![]() Cytat:
![]() 2. oo, może i ja kupię? Cytat:
Cytat:
.2. Dziękuję! Niech żyją, żyją naaaaam! ![]() 3. Nie wątpię, po takich wyjaśnieniach 4. Od 10 niestety lekcje a potem jeśli zdążę to idę z Niusią na kolejny festyn . I na pewno na dłuuuuugi spacer. A wieczorem może jakiś filmik?Jutro całą rodzinką wybieramy się na Dzień Dziecka do parku w centrum. Oczywiście możliwe, że w międzyczasie jeszcze coś wymyślę .5. Zapowiada się fajny weekend! Miłej soboty, dziewczyny! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- dla Marco!A my słuchamy Mozarta - spróbować nie zaszkodzi .
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak
Cytat:
Co do chrzcin postanowiłam, będę robić w domu. Nianię już zamówiłam (siostra) żeby móc wszystko przygotować. W sumie łącznie z nami będzie nas 11 czyli tak jak zawsze na urodzinach (a skoro w maju na urodzinach ogarnęłam wszystko, nawet miałam czas na upieczenie ciast i tortu to na chrzciny tym bardziej dam radę bo część zamówię). Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz na chrzcinach będę i się boję bo nie wiem co i jak, a jeszcze nie robimy w naszej parafii bo u nas ludzie są dla księdza a nie ksiądz dla ludzi i w terminie w którym my chcemy chrzest (ze względu na ojca tż który przylatuje na 5 dni do pl) powiedział że nie zrobi. Nie to nie, bez łaski. |
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za szczepieniamój spi prawie cały czas Cytat:
no to jesli sie nie zobaczymy to zycze miłej imprezy!![]()
|
|||
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Limonko - mamy kolekcje 12 plyt pod nazwa "Mozart or babies" kupiona jak jeszcze Ewa w brzuchu byla.
Virginia - koparka to marzenie Ewci, ona sie lalkami prawie wcale nie bawi Karmimy sie, przebieramy i ruszamy na poszukiwania koparki w innym CH niz wczoraj. Malz co prawda po nocce wrocil, ale woli teraz pojechac i miec wolne spokojne popoludnie. |
|
|
|
#2559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy dzisiaj.Cytat:
No wiesz, ty jako matka aniolka, nie dziecka to akurat powinnac cicho siedziec ![]() U mnienpogoda sie popsula i caoe szczescie, bo mam ogrom sprzatania dzisiaj, a jakby dalej bylo ladnie, to pewnie gdzies bysmy pojechali i znowu sterta prania do zrobienia i baoagan zostalby na nastepny weekend Ja bylam dzisiaj na targu z mala i podeszla Pani i patrzy do wozka i mowi "Za moich czasow to bylo nie do pomyslenia, zeby dziecjo bez czapki o tej porze roku bylo. Babcie wszystkie by zawalu dostaly." Powiedzialam, ze wiem, ale nietety wszystko sie zmiebia, to powiedziala, ze wie, bo jej corka tez nie zaklada czapki dziecku ![]() no prosze jaka mila niespodzianka.Nie bedzie nadziei robil na spokojny spacer ![]() Cytat:
![]() No, ale chciec to mogę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Cytat:
w nocy chyba bym sie bala klasc na brzuszek, ale w dzien jak jestem obok i jakby chciala to czemu nie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2560 | |
|
Rozeznanie
|
co za dziecię.. poszliśmy na spacer, ładna pogoda, super, jak zaczął płakać nakarmiłam, wyżarł dwa cyce
ja, wyrodna matka, miałam ze sobą awaryjnie i mleko i herbatę i wodę... tylko BUTELKI BRAK! ergo, dziecię mi wyło niemiłosiernie na początku uspokajał się na rękach (i tu moi drodzy moje niespełna dwumiesięczne dziecię toleruje jedynie pozycje pionowe - i wytłumacz takiemu, że ma jeszcze leżeć, a pionizować się jedynie do odbicia :/) ale potem nie skutkowało nic ani smoczek, ani 'na ręce', ani jechanie po bruku wył mi całą drogę, stare baby się zatrzymywały i patrzyły jak na wariatkę zasnął 5 metrów przed domem ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
no kurdę, nie boję się ;P jak zaczął zimny wiaterek wiać, to przed wyjeciem z gondoli założyłam, przestał wiać, zdjęłam spotkałam koleżankę - jej dzieci w grubych polarach i kamizelkach kolega męża obsztorcował mnie, że dziecię za lekko ubrane - bo im położna mówiła, żeby do pierwszego roku opatulać cieplusio jak tylko się da zacznę chodzić na spacer na ogródki działkowe ;P
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszliśmy na spacer o 9 rano i wróciliśmy pol godziny temu. Rano było chłodno, aly my poubierani na cebulkę. Wróciliśmy prawie cali porozbierani, nikt nic nie komentował
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Dziekuje za gratki spaniowe, moje dziecko już od kilku tygodni kładzione jest o 20 i zasypia do 30-60 minut samo. Spi przeważnie do 5, pierwszy raz spalo do 6.15. To dla mnie totalna niespodzianka, bo Antonio 1,5 roku budził sie co 4 godziny. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dzisiaj przyszedł zamówiony lateksowy nuk i go nie wypluwa. Niech mu tak zostanie
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Lubelskie Mamusie to my kiedy sie widzimy? Może jakoś w wakacje coś zorganizujemy?
Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-05-31 o 15:21 |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje rownież za wszystkie życzenia dla Antonio. Dzisiejszy spacer był typowo pod niego, odprowadzsludmu męża na prom na sąsiednia wyspę, a pózniej oglądaliśmy wszystkie jachty i lodzie w porcie, posiedzielismy w jego ulubionej knajpce i poszliśmy na spacer we wszystkie ulubione miejsca. Marco nie przeszkadzał, nakarmilam go w parku, nawet trochę pospal, a potem siedzieliśmy na trawie pod drzewem. O 19 znowu spacer, ale krótki, Antos musi koniecznie odebrać tatę z promu
.
|
#2564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Marco za dobre sprawowanie, widac dal bratu nacieszyc sie dniem Cytat:
wow zazdroszcze nawet snu do 5 Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Elu sama sobie zazdroszczę
.
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby taki cały weekend był :-*Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla MarcoAle pamiętasz o brokułowej zasadzie ? nie chwal swojego dziecka bo się popsuje ![]() U nas dzisiaj goście, młody zasilony w kolejne prezenty nawet był grzeczny, pospał połowę wizyty. Muszę częściej kogoś zapraszać - TZ wysprzątał całą chatę
|
|
#2568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz tyle ze nie dogryzala Cytat:
Dzisiaj mialas bardzo ciekawy spacer... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ag9 to koniecznie zapraszaj znajomych, nir dosc ze porzafek bedziesz muec to jeszcze prezenty Gucio dostanie i nic mu nie bedziesz musiala kupowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie spania na brzuszku.
Mariola zazdroszczę tylu godzin snu. Emil budzi się regularnie co 2,5- 3 godziny, obojętnie czy dzień czy noc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
mariola brawa ogromne dla twoich chłopców. Mój Szymon nie śpi nigdy dłużej niż 3 godziny, a ostatnio mam wrażenie że wystarczają mu godzinne drzemki. Ja za to jestem totalnie padnięta.
Wcześniej miał problemy z brzuszkiem, pediatra kazał brać delicol, ale teraz widzę, że chyba przestał działać. Szymek pręży się i płacze jak puszcza bączki, po jedzeniu też marudny. Mam sab simplex, myślicie, że mogę mu je podać? W jakich ilościach? Jutro dzień dziecka, kupiłam swojemu zawieszkę na sprężynce do wózka. Ponieważ dużo was czytam i notuje wasze pomysły to podejrzewam że moje dziecko na chrzciny zażyczy sobie wszystko z firmy la millou =) Dzisiaj zamówiłam mu też parasolkę do wózka. I muszę koniecznie elektroniczną nianię. Młody zazwyczaj śpi w wózku na podwórku, a ja wtedy nie musiałabym co chwilę biegać i sprawdzać czy śpi. Polecicie jakąś?
|
#2571 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby co mam też do wszystkich nr telefonów a wy macie do mnie więc mamy pełen kontakt ![]() Pytanie jak się rozpoznamy ![]() Cytat:
U mnie nie ma mowy o spaniu na brzuszku, chyba że wyjątkowo na klacie. Inne formy kładzenia na brzuszku zawsze kończą się niemiłosiernym marudzeniem ![]() Cytat:
Wesoło będzie.Zazdroszczę. Cytat:
Zresztą jak z bratem byliśmy mali to on zamówił sobie od mikołaja lalkę Barbie Cytat:
Najpierw wycieczka na starówkę na tańczenie ruedy (dla niewtajemniczonych https://www.youtube.com/watch?v=iHjs9FIBslU). Ostatnio tam chyba ze 2 lata temu byliśmy, a że poznaliśmy się na imprezie salsowej, u człowieka prowadzącego ruedę, to czas najwyższy było wpaść i pochwalić się dzieckiem. Nawet sobie raz zatańczyłam, ale widać że dawno nas nie było bo ze starych znajomych był prowadzący i jeden kolega jeszcze. Czas leci nieubłaganie... Potem próbowaliśmy odebrać samochód od mojej kuzynki, żebym miała na wakacje własny wózek. Niestety nie odpalił więc TZ z moim tatą podjadą w tygodniu, żeby od drugiego odpalić i od razu do warsztatu wstawić na przegląd. Skoro byliśmy już w innej części Warszawy to pomknęliśmy jeszcze na działkę, gdzie odmalowałam pokój dla Kingi ![]() Wróciliśmy do domu o 21, szybkie kompanie, karmienie i spanie. Ciekawa jestem czy pomimo późniejszej pory dziecko i tak wstanie tak jak zawsze o 2. Ledwo się ruszam teraz. Za stara jestem na takie szaleństwa ![]() Dziewczyny, pytanie jeszcze o noszenie maluszków. Jak je nosicie na rękach, w poziomie,pionie, leżące....? Nawet znalazłam filmik na którym jestem https://www.youtube.com/watch?v=2iomM6DD5NI Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-05-31 o 22:54 |
|||||
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
ag9, Karolcia jeśli oferta tego SabSimplexu jest aktualna to ja bardzo chętnie. Może on pomoże
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
mój jest entuzjastą pionu i weź mu wytłumacz, że jest za mały (niecałe 2 miesiące) i powinien tylko do odbicia się pionizować..... :/
|
|
#2574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przy weekendzie jak zwykle cisza na forum = łatwo nadrobić ![]() Pozazdrościć ![]() My słuchamy wszystkiego Mozarta, piosenek dla dzieci po polsku i po angielsku, muzyki, którą lubię ja. Ostatnio nawet TŻ puścił jej jakiś metal ![]() Na razie największy entuzjazm wzbudza twórczość Rihanny oraz "Jesteśmy Jagódki" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od razu chciałam zastrzec- nic jej do mleka nie dosypuję Dziwne bywają marzenia matek ![]() To się nazywa spacer pełen wrażeń ![]() Ze skarpetkami mam tak samo. Mam tylko jedną parę, której Emilka nie jest w stanie skopać sobie ze stópek. Cytat:
Oby więcej takich ![]() Nie wiem kogo musiałabym zaprosić, żeby zmobilizować TŻ do posprzątania... Chyba papieża ![]() Cytat:
Będziemy zaglądać ludziom do wózków. Jak maluszek nie będzie miał czapeczki, to znaczy, że swój człowiek ![]() Cytat:
Cytat:
U nas wczorajszy dzień baaaaaardzo udany. Dziś jedziemy- jak już wspominałam- do teściów i nie chce mi się jak... jak... jak nie wiem co. O co zakład, że moja rezygnacja z karmienia piersią będzie szeroko komentowana?
|
|
#2575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja jest beznadziejna z mutsy uniwersalny ich model więc nie polecam Co do la millou mam dziwne wrażenie że im więcej rzeczy masz tym więcej chcesz :p Cytat:
u nas nie da się pionu wyeliminowac bo pit tylko tak się nie drze noszony na rękach. Z tego też powodu od wczoraj wozimy się spacerowka na płasko bo nic nie widział w gondoli i były cyrki ![]() Cytat:
grunt ze ty podjelas dobra dla siebie decyzje ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
||||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i gratuluje milo spędzonej soboty.
U nas też całkiem przyjemnie, Ewa sobie wybrała w końcu giga spychacza i byłoby cudownie, gdyby humoru nie popsuł nam fakt, ze gdzie indziej znaleźliśmy go później dużo taniej. Spróbujemy kupić ten tańszy, a droższy oddać do sklepu. Ciekawe czy się uda... dziś jest 5 dzień bez kupy, wczoraj i w nocy były tylko 2 małe kleksy. Nad ranem baki rozbudziły Przemka i strasznie płakał. Nie wiem, czy aż tak go brzuszek bolał, czy bardziej ze złości i zmęczenia, bo teraz też je puszcza i nie płacze przy tym. A są wyjątkowo śmierdzące
|
|
|
|
#2577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ktora to Ty ![]() Swietnie to wyglada Nie nosze ![]() Cytat:
wiecej i czesciej zapraszajcie Cytat:
no nic, ja sie nie poddam tak latwo jakos to zniose ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien
![]() Nudzi mi sie, nie chce mi sie siedziec w domu, ale nie wiem co robic pogoda nie na spacer.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Elu - nie ma sprawy, pokaze
U nas pogoda calkiem przyzwoita, na pewno wyjdziemy na spacer, moze zdazymy na parade orkierstr detych. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

dla dzielnego syneczka!
.

zobaczymy dzisiaj.
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

? nie chwal swojego dziecka bo się popsuje

pogoda nie na spacer.