|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny u mnie nie ma opcji, zeby sie bawic w pieluchy wielokrotnego uzytku! Nie mam ochoty sie bawic w pranie non stop, poza tym dziecko szczegolnie takie malenkie bardzo szybko sie odparza, trzeba sie bawic w splukiwanie kupek, ktore z trudem sie dopieraja (i nie wygladaja estetycznie). Ale podziwiam i zycze wytrwalosci
Ja mam taka zgage, ze czy jem czy nie, to mnie pali przeokropnie! Nie pomaga kefir, mleko, migdaly.... jedynie rennie, ale tez tylko na chwilke... ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Super!!!!
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
za udaną wizytę ![]() Duża juz dziewczynka z niej
|
|
#2553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo, nie cały dzień, ale są chwile, że rodzic musi coś zrobić i mieć dziecko na oku, wtedy na krótki czas do bujaczka ) Ok. 2h dziennie łącznie krzywdy nie wyrządzi ![]() Cytat:
|
|
#2554 | ||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ja tez mam roznice prawie 2 tyg w terminach, ale od samego poczatku USG kazde wskazuje termin dalszy i lekarz tego kazal sie trzymac, jest to zgodne tez z tym, ze dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze i moje wyliczenia pokrywaja sie z USG ![]() Cytat:
Moj Tz zarzekal sie, ze on czesac Mlodej na pewno nie bedzie, a od jakichs kilku tygodni mianowal sie ekspertem od kitek trzeba Mu przyznac, ze robi je lepiej ode mnie ![]() Dzieki Tasia za opinie na temat pasa ciazowego. Sama go kupowalas i dobieralas? Mi kazal lekarz isc do dzialu fizjoterapi na dopasowanie, chyba mi go wypozycza. Niestety, ponoc sa dlugie kolejki i jeszcze sie okaze, ze musze prywatnie niestety, plecy mnie bola. A Ty mialas jakies tego typu problemy, ze nosisz pas?I tez bym nic wiecej nie kupila z tego sklepu, marna obsluga klienta, ale chyba warto zostawic im komentarz, moze sie poprawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=justa_1978;46697864]Dziewczyny u mnie nie ma opcji, zeby sie bawic w pieluchy wielokrotnego uzytku! Nie mam ochoty sie bawic w pranie non stop, poza tym dziecko szczegolnie takie malenkie bardzo szybko sie odparza, trzeba sie bawic w splukiwanie kupek, ktore z trudem sie dopieraja (i nie wygladaja estetycznie). Ale podziwiam i zycze wytrwalosci Ja mam taka zgage, ze czy jem czy nie, to mnie pali przeokropnie! Nie pomaga kefir, mleko, migdaly.... jedynie rennie, ale tez tylko na chwilke...[COLOR="Silver"] Justa, wspolczuje Ci zgagi, wiem jakie to okropne! U mnie nieco sama odpuscila, ale bywalo ciezko, nawet wymiotowalam przez to. Moze sprobuj np picia duzo wody na rozcienczenie kwasu w zoladku, u mnie przynosilo to chwilowa ulge, staralam sie popijac jak najczesciej. W ogole zaliczylismy dzis wyprawe do Zoo i przy okazji pobytu w miescie, kupilam w koncu torbe do wozka To sie nazywa upiec dwie pieczenie na 1 ogniu
|
||||
|
|
|
#2555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :s lina:Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaka duza juz panna udanej imprezki Cytat:
mnie tez meczy ciagle |
||||
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ewelajna25;46698171]Justa, taka sytuacje miala moja kolezanka. Miala termin na poczatek grudnia z USG, a z OM na 2 tyg pozniej. Urodzila w termin potwierdzony USG, duza 4 kg dziewczynke;-)
Ja tez mam roznice prawie 2 tyg w terminach, ale od samego poczatku USG kazde wskazuje termin dalszy i lekarz tego kazal sie trzymac, jest to zgodne tez z tym, ze dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze i moje wyliczenia pokrywaja sie z USG ![]() Po pierwsze, gratulacje Dziewczynki Moj Tz zarzekal sie, ze on czesac Mlodej na pewno nie bedzie, a od jakichs kilku tygodni mianowal sie ekspertem od kitek trzeba Mu przyznac, ze robi je lepiej ode mnie ![]() Dzieki Tasia za opinie na temat pasa ciazowego. Sama go kupowalas i dobieralas? Mi kazal lekarz isc do dzialu fizjoterapi na dopasowanie, chyba mi go wypozycza. Niestety, ponoc sa dlugie kolejki i jeszcze sie okaze, ze musze prywatnie niestety, plecy mnie bola. A Ty mialas jakies tego typu problemy, ze nosisz pas?I tez bym nic wiecej nie kupila z tego sklepu, marna obsluga klienta, ale chyba warto zostawic im komentarz, moze sie poprawia ![]() Lubie ruskie, pora znowu zrobic. Nastepnego dnia lubie odgrzac sobie porcyjke na patelni, moze to niezdrowo, ale jak smakuje ![]() My posiadamy quinny buzz 3w1 z baza isofix. Fotelik samochodowy i baza super jakosci, tak samo cala reszta, lekki zwrotny i swietnie sie prowadzi w kazdym terenie. Jedyne, co mi sie nie podoba to za plytki i za maly kosz. Dodatkowo dolaczony byl szereg akcesoriow wozkowych w tym cieply spiwor do spacerowki. Gondola wydaje sie mala, ale moje dziecko jezdzilo 8 mies a przenieslismy do spacerowki bo zaczela wstawac i wychylac sie z gondoli. Cytat:
![]() Dziewczyny cala noc nie spalam, wstawalam do toalety chyba z 10 razy... |
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Pentuerka - szacun za wstawanie o 3:30
Wielki szacun dla wszystkicch Mamus ktore czekaja na drugie lubie trzecie Bobo! Zaczarowana - wizyta ok, szyjka dluga zamknieta, maly glowa w dol ![]() Policze jutro co mam i te sie podziele bo doradzicie czego mam za malo, za to Was uwielbiam ![]() Dziewczyny, wczoraj w Bobolandzie byl konkurs jak sie kupi za 200 zl to mozna wygrac nagrody. Nagrod bylo od groma i jeszcze troche wiadomo najdroSze na koniec wozki foteliki MY WYGRALISMY HUSTAWKE!!!!!! Jutro wstawie foty. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Wasze ryzyko nie szczepic ja nie namawiam. Mowioam jakis miesiac temu ze porozmawiam o tym z naszym przyjacielem i Dziewczyny prosily o tym bym napisala co on uwaza. Mozebsa tez lekarze ktorzy nie zalecaja szczepien nie pomyslalas o tym? Ufam mu bo wiem ze DOGLEBNIE sprawdzil temat. A argument typu moich znajomych dziecko ktore ma poltora roku jest nieszczepione i nie choruje jest smieszny.... Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na panieńskim, pospałam 6 godzin i dalej nie mogę zasnąć. Ale będzie mnie głowa bolała. |
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża już z niej księżniczka Zgaga to fakt mnie tez od samego początku męczy...Ale ja miałam i przed ciążą, wiec nie jest mi obca Z tym, ze teraz częściej sie zdarza...Po kawie też czasem mam, ja to pije na przemian zbożowa i rozpuszczalną...Czasem jestem tak nie tomna że chociaż łyka musze sie napić rozpuszczalnej, a jak nie piję to w dzień muszę się kimnąc![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- [QUOTE=justa_1978;46698658] Cytat:
|
||
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=justa_1978;46698658]
Cytat:
ha ha u mnie jest to samo Według moich obliczeń jest jeszcze lepiej, z usg wychodzi prawie 2 tyg wcześniej niż z OM, a według mnie do poczęcia doszło, jeszcze tydzień po terminie z OM
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się w niedzielny poranek od dwóch tygodniu u nas padało,a dziś świeci słońce,wiec szykujemy się na spacer U mnie też jest różnica terminu, wg OM jest 5dni później niż z USG,ale za każdym razem na usg wychodzi termin wcześniejszy wiec tego kaza się trzymac Halinka super prezent od rodziców
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Justa, Ale może własnie mialaś wcześniejszą owulacje jak ta koleżankamoja i sta różnica? Miesiaczke czy krwawienie przypominajace miesiaczkę mozna mieć nawet po zapłodnieniu! Moja mam miała chyba przez 4 mieś jak już była w potwierdzonej ciazy.
[QUOTE=Moni 26;46699296] Cytat:
W 1 ciazy i USG i OM prawie sie zgadzały, a urodziłam 2 tyg wcześniej Mieliśmy dziś w planie grilla, ale pogoda pochmurna i wietrzna od samego rana, a już miałam nadzieję na chrupiacą kiełbaskę W związku z tym jedziemy na basen
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() któras kiedyś pisała, że najbardziej wiarygodnym terminem usg te pierwsze, a mi własnie poczatkowe wychodziły tak w okolicach 15 sierpnia, a tak szacuję zapłodnienie, a teraz mi 28 a wcześniej nawet 25 lipiec wyszedł z usg , a z om mam 6 sierpień
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-01 o 11:12 |
|
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek ;-)
Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków w brzuszku ;-) Nie było mnie bo jakoś nie miałam natchnienia i weny na pisanie. Teraz też mi siw nic nie chce buuuuuu . Len ze mnie straszny. Sara jak bułeczki bo tez zamierzam je id wczoraj zrobić ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Ja dalej w szpitalu. A miałam być dziś na komunii. Nie wiem ile tu jeszcze zostanę W dalszym ciągu kroplówki...KTG raz dziennie bo brzuszek mam twardy. Mała chyba jest oszołomiona tymi ilościami leków bo jest dużo mniej aktywna. Infekcja na całego się rozwinęła...dożylni antybiotyk dwa razy dziennie plus wieczorem tab dopochwowa. Jutro przychodzi mój gin i zobaczymy co powie. Mam chociaż nadzieję, że Kornelia się podniosła troszkę wyżej bo leżę i odpoczywam całyyy czas. Wstaje tylko do WC i rozprostować kości. OSZCZĘDZAJCIE SIĘ DZIEWCZYNY. Leży ze mną dziewczyna również w 32 tyg i ma co 4 min skurcze
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wygrana. Czekam na zdjęcia---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Trzymaj się kochana dzielnie w dalszym ciągu trzymam mocno
|
||
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego dla naszych wątkowych dzieciaczków tych troszkę większych i tych w brzuszkach ![]() Idę robić obiad Słoneczko świeci to jakoś tak lepiej się człowiek czuje mimo kolejnej nieprzespanej nocy... Eh... chyba się trzeba przyzwyczaić![]() Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#2568 | ||||
|
Raczkowanie
|
Pokoik w kolorach szaro-biało-liliowych, z tym, że ten ostatni kolor jako dodatek, nie chcę takiego przesłodzonego pokoju. Podobają mi się te mebelki :http://lettadzieciom.pl/product-pol-...UX-popiel.html, albo te: http://allegro.pl/show_item.php?item=4224278357 (tylko tuttaj jest tylko lóżeczko i komoda), chyba wybiore sie do stolarza i zapytam ile kosztowałby u niego cały zestaw
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken tkanego nie zamawiałam, pisałam o minky http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770
ten granatowy materiał taki jakiś sztuczny i zimny. Tkany zamówię lada dzień tylko nie wiem jaki kolor wybrać. Angelika trzymaj się
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-06-01 o 11:45 |
|
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja swojej dzidzi zrobiłam wczoraj kilka prezentów w tesco, kupiłam kilka zestawów "wyjściowek", takie kompleciki-sukieneczki+body, tuniczki+getry, przesliczne ![]() Wczoraj byli u nas znajomi, pojechali ok.2 w nocy, zasnęłam ok.3,a pobudka i tak o 6.15 Musze koniecznie zakupić syrop z melisy
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie zazdroszcze sąsiadce z pokoju, co 4 min skurcze? Zeby zaraz tam nie urodzila. Cytat:
|
|
#2572 | |
|
Zadomowienie
|
Mam dzis leniwyyyy dzien. Leze w lozku w koszuli a juz poludnie
Buziaki dla wszystkich dzieciaczkowi tych w brzuszkach i poza ![]() Cytat:
Tez pozdrawiam z lozka ale w domciu, ty tez doczekasz![]() Hmm stresujace masz towarzystwo...a te skurcze ma regularne?Duza sila na ktg wychodzi? |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tej samej firmy zreszą tylko moje brązowe, wstawiałam kiedyś link: http://www.malpka-sklep.pl/product.p...product=753026Tylko, ze ja samą komodę i łożeczko mam w planach angelika trzymaj sie kochana jak najdłużej w dwupaku |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelika dużo zdrowka dla Was dziewczyny.
Ja chyba pokoik dla małej urządze w kolorach bez turkus lub mięta i biel ;-). Sara jak bułeczki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIECIACZKI!
Cytat:
Ja robię biało czarny i zielone/limonkowe dodatki Wczoraj TZ zawiesił baldachim , ale łóżeczka nie zdążył pomalować ![]() Został mi tylko do kupienia dywan i jakieś obrazki na ścianę. Liczę, że zsa tydzień pokoj będzie już gotowy Tasia - gratuluję dziewczynki! Daisy - gratuluję huśtawki! ![]() Halinka -super prezent wam sprawili rodzice ![]() Angelika - trzyma j się! Dobrze Ci idzie Ja wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam sobie kopytka dziś będą na obiad A wczoraj w nocy tez miałam okropną zgagę. Pomogły dwa kubki mocnej mięty. Potem zażyczyłam sobie jeszcze bułki w jajku a brzuch rośnie
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
może ma trochę rację ![]() Twoja koncepcja też mi się podoba, jest tak czysto i przejrzyście, czyli tak, jak lubię najbardziej |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
motylek rożek kupiłam w sklepie stacjonarnym, taki dziecięcy market "Kubuś"
![]() Sara aaaa myślałam, że ten tkany już masz ? A z jakiej strony wkońcu chcesz zamówić? Co do Minky to ja polecam od tego użytkownika http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-mal...206652272.html mam szaro fioletowy i jest boski o tutaj http://allegro.pl/letni-cienki-kocyk...262704851.htmlApropo kocyków jeszcze to ja wczoraj kupiłam w biedronce http://www.biedronka.pl/pl/product,i...zory-75x100-cm za 15 zł A jest tak milusi materiał, że przytulałam się do niego pół godzinylilka super to Twoje łóżeczko ? A ja się cieszę bo dostałam od drugiej kuzynki jeszcze jeden fotelik Super bo ten co mam z zestawu z wózkiem to nie wiem czy ma te wszystkie atesty itd I on będzie mi służył jako nosidełko w domu albo będę go wpinać do wózka a ten maxi cosi będzie w samochodzie Wózek mam szaro różowy |
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zamawiamy białe z jasnym brązowym i jest na baldachimie ochraniaczu i pościeli tygrysek do ciemnego brązu na ścianie i jasnego łóżeczka będzie jak ulał
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten cienki szary kocyk w czaszki jest super, ale cena też niezła. Mam już jeden kocyk, nie wiem czy potrzebny mi drugi.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

Przydatny jest 

niestety, plecy mnie bola. A Ty mialas jakies tego typu problemy, ze nosisz pas?
ale na dziś menu już ustalone i zaraz robię cannelloni ze szpinakiem
:s lina:

Z tym, ze teraz częściej sie zdarza...Po kawie też czasem mam, ja to pije na przemian zbożowa i rozpuszczalną...Czasem jestem tak nie tomna że chociaż łyka musze sie napić rozpuszczalnej, a jak nie piję to w dzień muszę się kimnąc

Niby naczytałam się w internecie, że to dzidzia coś uciska tylko zastanawiam się czemu cały czas w jednym miejscu? Skoro to jest stópka to powinna ją chyba przesunąć czasem a mnie cały czas boli w jednym miejscu:/
Wózek mam szaro różowy