|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Lilka_vanilka super pokoik i kolory tez me gusta. ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
a jeszcze chcę kupić ten http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit= Myślę, że to się przyda na parę lat także warto mieć nawet więcej niż jeden Ja mam jeden taki grubszy na zimę, dwa cieńsze jak będzie cieplej jeden do łóżeczka, drugi do wózka a ten tkany to sobie zażyczę jako prezent od siostry bo mi się mega podoba
|
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jest ciężko, jak wszystkie ściany są białe. Jak ktoś zainteresowany, to wklejam link do programiku do stylizacji pokoju - room sketcher Wszystko z Ikea. Ja dzięki temu programowi zdecydowałam, że nie biorę zielonego dywanu, tylko czarny. Z zielonym byłoby jak w lesie ![]() Cytat:
Teraz zajrzałam i są jeszcze takie różowe, niebieskie, zamki, liście. Dzięki za info o kocyku, akurat zaraz się do biedronki wybieram TŻ mnie zamorduje, bo mamy już tryliard koców w domu (ale dla dziecka tylko 1...)
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
My kupilismy specjalny stojak na baldachim mocowany do łóżeczka
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- I to jest nasz wybor http://www.baby-walz.de/EASY-BABY-Ki...p=125162875710 |
|
|
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie ostatnio mala dolina..dlatego tez sie malo udzielam. Remont mnie dobija, tez juz bym chciala ukladac ubranka do szafy, miec rozlozone lozeczko itp..;-( konca remontu nie widac a czas leci.. W piatek bylam na krzywej cukrowej i nie spodobalo mi sie to badanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego czyli stelaż do baldachimu, ja to mam mieć w komplecie
Ja te mebelki co wstawiłam, a do tego pościel w sówki, (mięta) a ściany mamy odcień beżu.. Wydaje mi sie ze bedzie padować, mam nadzieję Miałam wziąść podobną posciel do twojej, ale stwierdziłam, ze z łóżeczkiem będzie sie zlewać, wiec chciałam jakiś inny kolorek
|
|
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładnie to wygląda i myślę,ze kolory i dobre dla chłopca i dziewczynki Widze,ze moda teraz na takie kolorki. Już nie górują słodkie różowe pokoiki Jak dla mnie to i dobrze,bo akurat nigdy w takich nie gustowalam
|
|
#2589 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sukieneczek na początek w ogóle nie kupuję, bo dla mnie raczej niewygodne - podwijanie itp... Po 2-3 mc już pewnie tak... ale życie zweryfikuje W sumie co do np. dżinsów - wygodne dla mojego Krzysia stały się dopiero, jak zaczął stawać ![]() Cytat:
Cytat:
Uciska dzieciaczek, nic złego się nie dzieje ![]() Cytat:
Dlatego tyle Ci wychodzi. Ale każdy kupuje to, na co go stać Poszliśmy dziś z TŻ i Krzysiem do Łazienek i na Agrykolę - NIC nie było na Dzień Dziecka... W zeszłym roku przeróżne atrakcje, ale był za mały, więc tylko obadaliśmy temat, w tym roku by miał atrakcje, a tu dupa ![]() Fajny festyn był na Służewcu, ale to strasznie daleko ![]() No nie popisali się...
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-06-01 o 18:31 |
||||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za baldachim!!! Ale czy to juz przygotowane dla dzidziusia?? Nie boisz sie, ze sie zakurzy przez te prawie 2 miesiace??? Ja w polowie czerwca bede chciala zaczac prac ubranka, bo w lipcu, w kazdej chwili maly moze pojawic sie na swiecie!
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Puki co chce miec wszystko świeże,. W lipcu chcę zamówić upatrzoną komode i łóżeczko i w tedy też popiorę ubranka. aby od razu włożyć je do komody, bo teraz nie bardzo miała bym gdzie, nie mamy zbyt dużo miejsca, w tym pokoju co bedzie dziecko mamy meble gospodarzy(a nie mam z jakiej szafki nawet zrezygnować, wszystko zapełnione....Głównie dlatego kupuję komode , bo tak bym kupiła samo łóżeczko ![]() A powiedzie dziewczyny, oprócz ubranek, to kocyki, pościel , też pierzecie? |
|
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
byłam dzisiaj w biedronce, są świetne rzeczy dla maluszków! I w dodatku tanie kupiłam kocyk, który jest mega milutki w dotyku, idealny za 15 zł i poduszkę, która może być jednocześnie maskotką - 9 zł ! Żałuję, że czegoś więcej nie kupiłam pochwalę się zdjęciami, a co wczoraj odwiedziła mnie kuzynka, dała mi buciki po swoim synku. Co prawda przydadzą się za ok 2 lata, ale są bardzo słodkie, same przyznajcie wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków z okazji ich święta!
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę prać wszystko oprócz wózka właśnie
Muszę wkońcu się zabrać za to pranie bo trochę tego jest a czas ucieka... Tylko chcę kupić chusteczki do wyłapywania barwników, żeby nic nie pofarbować![]() Łóżeczko będziemy składać jakoś w połowie czerwca myślę, szykuję się że w lipcu już mogę urodzić, nigdy nic nie wiadomo |
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana na priva wyslalam link do licytacji tych slicznych ubranek. Jeszcze jest 1 h. Powodzenia. Ja odpuszczam bo juz ma duzo na r. 56-62/68
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- tatuś dzisiaj zrobil Amelce prezent na dzień dziecka, ale mnie zszokował to jego pierwszy zakup dla dzidzi ![]() http://www.ceneo.pl/27548796 |
|||
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Białych rzeczy mam mało, będę musiała jakoś kombinować, żeby uzbierać pralkę
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Weekend upłynął mi na dziecięcych festynach, wczoraj u tz w pracy a dzisiaj na mieście. Do tego zaliczony sklep z zabawkami dla córci. Do 15 daje radę później zwyczajnie muszę się położyć i przespać. Nie daje rady chodzić, siedzenie też nie pomaga, brzuch się napina i bardzo boli, martwie się bo nie wiem czy to normalne cyz nie. W pierwszej ciąży tak nie było. Ze względ na cukrzycę, anemię i te twardnienia, złe samopoczucie boję się, że mogę urodzić wcześniej a bardzo bym tego nie chciała. Do tego cukry mi znowu szleją i muszę wrócić do ostrej diety. Trochę sobie folgowałam, ale jak znowu jest nawrót to koniec z pobłażaniem. Czasami jest to trudne bo to pobłażenie polega że zjem coś na mieście np. obiad (gołąbki, ziemniaki i surówka lub jakaś zupka). Czytam na bieząco na tel. ale nie mam jak odp. więc już wyleciało mi z głowy co chciałam pocytować. Mamamarta tak wodoa morska i frida pomaga, ale najpierw musze wysłuchać 0,5 h płaczu, kolejna noc była jeszcze gorsza bo dostała gorączki. Niby tylko 37,5 ale była rozgrzana i ten kaszel. Po południu było już lepiej i wyszłyśmy na festyn i do sklepu z zabawkami. Obie jednak padłyśmy i spałyśmy. Patrycja - uwielbiam ten zestaw kolorów. Widzę, że mamy podobny gust. Zaraziłaś mnie miłością do szarości. Wózek kupiłam w tym kolorze. The Fall - mój wybór to Moja koleżanka miła tej firmy i gondola jest super, duża zawieszenie na pasach (mięciutko buja). Polecam. Spacerówki już nie, ponoć lipa, ale nie wiem. http://jedo.pl/pl/#/bartatina/alu/classic/ Mam taką spacerówkę i jestem b. zadowlona http://allegro.pl/cybex-callisto-alu...288617898.html tylko inna kolorystyka, mam brązowo miodowy - tak limitowana wersja. |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 minuty zostały do końca ale nas musieli wykluczyć bo nie wysyłają za granicę a ta pani lub pan ustawili jedna formę zapłaty a my mamy tylko konto niemieckie i nie mogliśmy zapłacić ale jestem zla wrrr |
|
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ze tak późno dałam linka, ale bylismy w ruchu. Szkoda, że się nie udało, cena super i ubranka też.
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu Tz myślał że da rade zapłacić ale tylko dałoby się przez polski bank niestety na ebayu poszukam bo widzę ze się opłaca no i ceny są super za takie paczki |
|
|
|
|
#2607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni pokaż jakieś zestawienie mięty z beżem, bo nie widziałam jeszcze takiego zestawienia. Może wyjść ciekawie. Cytat:
![]() Ja chcę mieć już na 1 lipca wszystko gotowe. Termin mam na 31 lipca/1 sierpnia. Cytat:
Cytat:
Kupiłam dziś ten kocyk z biedronki. faktycznie milutki, ale zapach średni Muszę jutro uprać. Tych owieczek nie widziałam.. Mam pytanie do m.in. Sary. Zosia nie bała się tego "Katarku" podłączanego do odkurzacza? Słyszałam dobre opinie, ale to nieco przerażające.. od kiedy zaczęłaś go używać?
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
lilka, jak będe miała już pościel łózeczko i komode to wstawię focie...(bo nawet nie wiem czy dobrze opisałam kolor ścian, może są troszkę jasniejsze niż beż....)ale wizualnie wydaje mi sie ze powinno pasować
![]() Mam nadzieję ze do lipca sie wyrobię...ja mam trochę później termin bo na 6,ale z usg na 28 to już sama nie wiem ![]() Ale mnie piekielnie boli głowa, no masakra jakaś bede leciała spać..Dobrej nocy
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam ciuszki w przeroznych kolorach i jak bym miala je posegregowac to bym nawet pol pralki nie miala..no i co nie ktore ciuszki sa tak kolorowe ze nie wiedzialabym z czym je prac, a chusteczki na serio sie sprawdzaja:tak: Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym mogla to bym wszystko miala szare .Zauwazylam, ze mamy podobne gusta ![]() Ja nie mam w planach baldachimu, nie wiem dlaczego, ale mi sie srednio podobaja baldachimy do łóżeczka...tzn u kogoś mi się podoba, ale sama bym nie chciała.. może jestem dziwna.. ![]() Tak samo mam problem z karuzelą, najchetniej kupiłabym białą lub szarą i to taką delikatną. Te wszystkie plastikowe, kolorowe wogole mi sie nie widza..a to przeciez ma sie dziecku podobac a nie mnie. ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

a jeszcze chcę kupić ten
Ja mam jeden taki grubszy na zimę, dwa cieńsze jak będzie cieplej jeden do łóżeczka, drugi do wózka
Chociaż jest ciężko, jak wszystkie ściany są białe. 

Na ostatniej wizycie lekarz mówił, że mała ma tam stópki i mnie zawsze strasznie w nocy boli jak się przekręcam, czasami też w dzień mnie mocno zakłuje jak siedzę i tak myślę czy mała nie ma za mało miejsca albo gdzieś nie wetknęła tej nożki??

bede leciała spać..Dobrej nocy