W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 13:30   #2581
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Lilka_vanilka super pokoik i kolory tez me gusta. ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 13:32   #2582
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ten cienki szary kocyk w czaszki jest super, ale cena też niezła.
Mam już jeden kocyk, nie wiem czy potrzebny mi drugi....
Ja mam 3 a jeszcze chcę kupić ten http://www.mamissima.pl/product/sear...ory_id=&limit=

Myślę, że to się przyda na parę lat także warto mieć nawet więcej niż jeden Ja mam jeden taki grubszy na zimę, dwa cieńsze jak będzie cieplej jeden do łóżeczka, drugi do wózka a ten tkany to sobie zażyczę jako prezent od siostry bo mi się mega podoba
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:29   #2583
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Myslałam nad białymi, ale TŻ twierdzi, że zrobimy w ten sposób labolatorium z pokoju może ma trochę rację
Twoja koncepcja też mi się podoba, jest tak czysto i przejrzyście, czyli tak, jak lubię najbardziej
Razem z dodatkami to już nie będzie laboratorium Chociaż jest ciężko, jak wszystkie ściany są białe.

Jak ktoś zainteresowany, to wklejam link do programiku do stylizacji pokoju - room sketcher Wszystko z Ikea. Ja dzięki temu programowi zdecydowałam, że nie biorę zielonego dywanu, tylko czarny. Z zielonym byłoby jak w lesie
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
lilka super to Twoje łóżeczko Możesz powiedzieć gdzie kupiłaś ten baldachim? I na czym on wisi?
Baldachim upolowałam na olx.pl za 30zł. Wisi na haczyku mocowanym do sufitu i na żyłce takiej do prania
Teraz zajrzałam i są jeszcze takie różowe, niebieskie, zamki, liście.

Dzięki za info o kocyku, akurat zaraz się do biedronki wybieram
TŻ mnie zamorduje, bo mamy już tryliard koców w domu (ale dla dziecka tylko 1...)
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 15:54   #2584
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

My kupilismy specjalny stojak na baldachim mocowany do łóżeczka

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

I to jest nasz wybor

http://www.baby-walz.de/EASY-BABY-Ki...p=125162875710

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:57   #2585
jagusia15
Rozeznanie

Hej
U mnie ostatnio mala dolina..dlatego tez sie malo udzielam. Remont mnie dobija, tez juz bym chciala ukladac ubranka do szafy, miec rozlozone lozeczko itp..;-( konca remontu nie widac a czas leci..

W piatek bylam na krzywej cukrowej i nie spodobalo mi sie to badanie o maly wlos nie zwymiotowalam pijac to i pozniej przez 2h meczylam sie bo czulam ze moze sie w kazdym momencie mi cofnac..oczywiscie ze dwa razy myslalam ze zemdleje i wychodzilam na swierze powietrze..na szczescie juz po i teraz mam nadzieje ze wyniki beda dobre:tak:

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 16:57   #2586
Moni 26
Zadomowienie

zaczarowanadlaniego czyli stelaż do baldachimu, ja to mam mieć w komplecie Ja te mebelki co wstawiłam, a do tego pościel w sówki, (mięta) a ściany mamy odcień beżu.. Wydaje mi sie ze bedzie padować, mam nadzieję Miałam wziąść podobną posciel do twojej, ale stwierdziłam, ze z łóżeczkiem będzie sie zlewać, wiec chciałam jakiś inny kolorek
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 17:46   #2587
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

I to jest nasz wybor

badzo ladny ten komplet i faktycznie będzie ci pasowal do twojej sypialni

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIECIACZKI!

Fajnie wymyśliłaś Mnie się bardzo podoba ta komoda z pierwszego zestawu. A muszą być szaro-białe meble? Może weź całe białe.

Ja robię biało czarny i zielone/limonkowe dodatki
Wczoraj TZ zawiesił baldachim
, ale łóżeczka nie zdążył pomalować
Został mi tylko do kupienia dywan i jakieś obrazki na ścianę. Liczę, że zsa tydzień pokoj będzie już gotowy
Tasia - gratuluję dziewczynki!
Daisy - gratuluję huśtawki!
Halinka -super prezent wam sprawili rodzice
Angelika - trzyma j się! Dobrze Ci idzie

Ja wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam sobie kopytka dziś będą na obiad
A wczoraj w nocy tez miałam okropną zgagę. Pomogły dwa kubki mocnej mięty. Potem zażyczyłam sobie jeszcze bułki w jajku a brzuch rośnie
super a baldachim wlasnie taki sprzedawany był jakiś czas temu w ikea , wiem bo moja siostra taki miała dla corki i sluzyl jej jeszcze potem nad luzko
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 18:15   #2588
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Angelika dużo zdrowka dla Was dziewczyny.

Ja chyba pokoik dla małej urządze w kolorach bez turkus lub mięta i biel ;-).

Sara jak bułeczki?

Ja mam meble białe,ściany miętowe i dodatki szare ładnie to wygląda i myślę,ze kolory i dobre dla chłopca i dziewczynki

Widze,ze moda teraz na takie kolorki. Już nie górują słodkie różowe pokoiki Jak dla mnie to i dobrze,bo akurat nigdy w takich nie gustowalam
Stary 2014-06-01, 18:30   #2589
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze No bo ja będę miała dziewczynkę i w sumie narazie to skupiłam się na śpiochach, bodach, pajacach, półśpiochach itd A kupujecie na przykład jakąś sukienkę taką małą? Ja ostatnio chciałam kupić ale zrezygnowałam bo stwierdziłam, że pewnie tego nie założę ale trochę żałuję, że nie mam żadnej sukienki a to będzie jednak dziewczynka Czy po prostu kupić ale już taką większą na zimę na przykład?

ale mam dylematy ale może doświadczone mamuśki się wypowiedzą
Do zimy jeszcze szmat czasu - poczekaj, kupisz później, znając dokladny rozmiar
Ja sukieneczek na początek w ogóle nie kupuję, bo dla mnie raczej niewygodne - podwijanie itp... Po 2-3 mc już pewnie tak... ale życie zweryfikuje
W sumie co do np. dżinsów - wygodne dla mojego Krzysia stały się dopiero, jak zaczął stawać

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej laseczki melduję się ze szpitala.

Wczoraj po wizycie kontrolnej dostałam skierowanie prosto na oddział. Mała dalej jest baardzo nisko i uciska szyjkę ale się nie skraca. Waży 1680 g. Jutro zaczynam 32 tydzień. Ordynatorka powiedziała że mam robić wszystko aby 5/6 tygodni jeszcze wytrzymać i MAM BYĆ OSTOJĄ SPOKOJU.
Odpoczywaj, a na pewno będzie dobrze!!!

Cytat:
Mam jeszcze pytanie, czy którąś z Was boli pod cyckami, tak jakby w mostku, żebrach na środku Na ostatniej wizycie lekarz mówił, że mała ma tam stópki i mnie zawsze strasznie w nocy boli jak się przekręcam, czasami też w dzień mnie mocno zakłuje jak siedzę i tak myślę czy mała nie ma za mało miejsca albo gdzieś nie wetknęła tej nożki??
Mnie boli w okolicy żeber z prawej strony. I podobnie miałam w 1. ciąży Uciska dzieciaczek, nic złego się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nawet wkleje zeby nie było ze jakies cuda planuje

materacyk lateksowy Hevela lub janpol 220
pościel 2 szt 220
kocyk la millou 170
kocyk cienki bamnusowy 150
kocyk cienki bawełniany la millou 80
poduszka do wozka la millou 60

moskitiera 50

przescieradło 2 szt 60
kołderka+podusia 70
otulaczek motherhood 40
poduszka do karmienia 70
rozek 40

pieluszki flanelowe motherhood 3 szt 40
pieluszki bawełniane motherhood -5 szt- 2x 80

przewijak 50
wózek 2500
fotelik 400
nosidło 300

ubranka (56-68- 30 na 1 rozmiar) ok. 105 szt x 30 zł 3150

wanienka składana flexibath 170

termometr bezdotykowy ?? 150

laktator 350
kosmetyki i drobne przybory 200
butelki+smoczki 100
smoczki do uspokajania 3 szt 60

komódka z ikea 140
koszule 100

jedyna fanaberia są tu rzeczy z lamillou, ktore mogłabym zastąpic tanszymi, a co do reszty to raczej nie ma z czego zrezygnowac
Dla mnie (ale piszę tu tylko o sobie!) kupujesz drogie rzeczy, większość "z górnej półki" - wózek, wanienka, ubranka (!), laktator itd; o kocykach LM sama piszesz Dlatego tyle Ci wychodzi. Ale każdy kupuje to, na co go stać

Poszliśmy dziś z TŻ i Krzysiem do Łazienek i na Agrykolę - NIC nie było na Dzień Dziecka... W zeszłym roku przeróżne atrakcje, ale był za mały, więc tylko obadaliśmy temat, w tym roku by miał atrakcje, a tu dupa
Fajny festyn był na Służewcu, ale to strasznie daleko
No nie popisali się...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-06-01 o 18:31
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 18:32   #2590
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Do zimy jeszcze szmat czasu - poczekaj, kupisz później, znając dokladny rozmiar
Ja sukieneczek na początek w ogóle nie kupuję, bo dla mnie raczej niewygodne - podwijanie itp... Po 2-3 mc już pewnie tak... ale życie zweryfikuje
W sumie co do np. dżinsów - wygodne dla mojego Krzysia stały się dopiero, jak zaczął stawać

Odpoczywaj, a na pewno będzie dobrze!!!

Mnie boli w okolicy żeber z prawej strony. I podobnie miałam w 1. ciąży Uciska dzieciaczek, nic złego się nie dzieje

Dla mnie (ale piszę tu tylko o sobie!) kupujesz drogie rzeczy, większość "z górnej półki" - wózek, wanienka, ubranka, o kocykach LM sama piszesz Dlatego tyle Ci wychodzi. Ale każdy kupuje to, na co go stać

Poszliśmy dziś z TŻ i Krzysiem do Łazienek i na Agrykolę - NIC nie było na Dzień Dziecka... W zeszłym roku przeróżne atrakcje, ale był za mały, więc tylko obadaliśmy temat, w tym roku by miał atrakcje, a tu dupa
Fajny festyn był na Służewcu, ale to strasznie daleko
No nie popisali się...
A pod Belwederem nie byliście? Tam była jakaś impreza u prezydenta dla dzieci.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 18:45   #2591
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIECIACZKI!

Fajnie wymyśliłaś Mnie się bardzo podoba ta komoda z pierwszego zestawu. A muszą być szaro-białe meble? Może weź całe białe.

Ja robię biało czarny i zielone/limonkowe dodatki
Wczoraj TZ zawiesił baldachim
, ale łóżeczka nie zdążył pomalować
Został mi tylko do kupienia dywan i jakieś obrazki na ścianę. Liczę, że zsa tydzień pokoj będzie już gotowy
Tasia - gratuluję dziewczynki!
Daisy - gratuluję huśtawki!
Halinka -super prezent wam sprawili rodzice
Angelika - trzyma j się! Dobrze Ci idzie

Ja wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam sobie kopytka dziś będą na obiad
A wczoraj w nocy tez miałam okropną zgagę. Pomogły dwa kubki mocnej mięty. Potem zażyczyłam sobie jeszcze bułki w jajku a brzuch rośnie
za baldachim!!! Ale czy to juz przygotowane dla dzidziusia?? Nie boisz sie, ze sie zakurzy przez te prawie 2 miesiace??? Ja w polowie czerwca bede chciala zaczac prac ubranka, bo w lipcu, w kazdej chwili maly moze pojawic sie na swiecie!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 18:59   #2592
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
za baldachim!!! Ale czy to juz przygotowane dla dzidziusia?? Nie boisz sie, ze sie zakurzy przez te prawie 2 miesiace??? Ja w polowie czerwca bede chciala zaczac prac ubranka, bo w lipcu, w kazdej chwili maly moze pojawic sie na swiecie!
ja pewnie w lipcu zacznę prać, ja się nie spodziewam na lipiec malucha, chyba że lekarz mi coś powie to się spreże
Puki co chce miec wszystko świeże,. W lipcu chcę zamówić upatrzoną komode i łóżeczko i w tedy też popiorę ubranka. aby od razu włożyć je do komody, bo teraz nie bardzo miała bym gdzie, nie mamy zbyt dużo miejsca, w tym pokoju co bedzie dziecko mamy meble gospodarzy(a nie mam z jakiej szafki nawet zrezygnować, wszystko zapełnione....Głównie dlatego kupuję komode , bo tak bym kupiła samo łóżeczko

A powiedzie dziewczyny, oprócz ubranek, to kocyki, pościel , też pierzecie?
Stary 2014-06-01, 19:06   #2593
kro0pka
Raczkowanie

Hej dziewczynki byłam dzisiaj w biedronce, są świetne rzeczy dla maluszków! I w dodatku tanie kupiłam kocyk, który jest mega milutki w dotyku, idealny za 15 zł i poduszkę, która może być jednocześnie maskotką - 9 zł ! Żałuję, że czegoś więcej nie kupiłam pochwalę się zdjęciami, a co
wczoraj odwiedziła mnie kuzynka, dała mi buciki po swoim synku. Co prawda przydadzą się za ok 2 lata, ale są bardzo słodkie, same przyznajcie
wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków z okazji ich święta!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00670.jpg (140,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00669.jpg (89,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00667.jpg (94,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00666.jpg (87,9 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-06-01, 19:06   #2594
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ja pewnie w lipcu zacznę prać, ja się nie spodziewam na lipiec malucha, chyba że lekarz mi coś powie to się spreże
Puki co chce miec wszystko świeże,. W lipcu chcę zamówić upatrzoną komode i łóżeczko i w tedy też popiorę ubranka. aby od razu włożyć je do komody, bo teraz nie bardzo miała bym gdzie, nie mamy zbyt dużo miejsca, w tym pokoju co bedzie dziecko mamy meble gospodarzy(a nie mam z jakiej szafki nawet zrezygnować, wszystko zapełnione....Głównie dlatego kupuję komode , bo tak bym kupiła samo łóżeczko

radze w miare wczesniej rozlozyc komode,troche wczesniej zanim wlozysz tam uprane ciuszki. Mój tz juz dawno złożył szafę a dalej jak ja otwieram to śmierdzi nowością. Wypralan jedna część ciuchów ale z reszta poczekam,aż szafa wywietrzeje,zeby rzeczy nią nie przeszły. Ja piore wszystkie rzeczy,chyba tylko wózka nie wypiore.
Stary 2014-06-01, 19:16   #2595
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Powinno się uprać wszystko. Pościel, ciuchy, ochraniacze do łóżeczka, maty edykacyjne i wyściełanie bujaczków, fotelików, tetry... wszystko co się da. A to co się nie da- przemyć i wietrzyć.

Stary 2014-06-01, 19:24   #2596
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja też będę prać wszystko oprócz wózka właśnie Muszę wkońcu się zabrać za to pranie bo trochę tego jest a czas ucieka... Tylko chcę kupić chusteczki do wyłapywania barwników, żeby nic nie pofarbować

Łóżeczko będziemy składać jakoś w połowie czerwca myślę, szykuję się że w lipcu już mogę urodzić, nigdy nic nie wiadomo
Stary 2014-06-01, 19:26   #2597
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też będę prać wszystko oprócz wózka właśnie Muszę wkońcu się zabrać za to pranie bo trochę tego jest a czas ucieka... Tylko chcę kupić chusteczki do wyłapywania barwników, żeby nic nie pofarbować

Łóżeczko będziemy składać jakoś w połowie czerwca myślę, szykuję się że w lipcu już mogę urodzić, nigdy nic nie wiadomo
Zuken ja właśnie też kupiłam te chusteczki w rossmanie z myślą o praniu ciuchów Młodego, ale teraz nie wiem sama, czy ich użyć. Bo w sumie im mniej chemii tym lepiej...

Stary 2014-06-01, 19:26   #2598
pentuerka
Rozeznanie

Zaczarowana na priva wyslalam link do licytacji tych slicznych ubranek. Jeszcze jest 1 h. Powodzenia. Ja odpuszczam bo juz ma duzo na r. 56-62/68
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:27   #2599
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
radze w miare wczesniej rozlozyc komode,troche wczesniej zanim wlozysz tam uprane ciuszki. Mój tz juz dawno złożył szafę a dalej jak ja otwieram to śmierdzi nowością. Wypralan jedna część ciuchów ale z reszta poczekam,aż szafa wywietrzeje,zeby rzeczy nią nie przeszły. Ja piore wszystkie rzeczy,chyba tylko wózka nie wypiore.
az tak...dzieki za rade to w takim razie tak zrobie
Stary 2014-06-01, 19:48   #2600
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Cytat:

ja tez radzila bym prędzej , ja szafke już tez mam zlozona i czesc rzeczy uprana i jak tylko jest ladna pogoda to piore co się da, nie będę czekac do lipca bo kto wie jak to będzie, luzeczko mój chłopak powiedział ze zlozy jak pojedziemy w lipcu 3-iego na scan bo kto wie czy nie urodze prędzej i chcemy żeby wszystko było gotowe

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zuken ja właśnie też kupiłam te chusteczki w rossmanie z myślą o praniu ciuchów Młodego, ale teraz nie wiem sama, czy ich użyć. Bo w sumie im mniej chemii tym lepiej...

a ja pierwsze slysze o takich chusteczkach i co one faktycznie dzialaja

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

tatuś dzisiaj zrobil Amelce prezent na dzień dziecka, ale mnie zszokował to jego pierwszy zakup dla dzidzi
http://www.ceneo.pl/27548796
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:54   #2601
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

Ja na pewno użyję, większość ciuszków mam kolorowych i nie chcę, żeby mi coś pofarbowało Białych rzeczy mam mało, będę musiała jakoś kombinować, żeby uzbierać pralkę
Stary 2014-06-01, 20:16   #2602
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pewno użyję, większość ciuszków mam kolorowych i nie chcę, żeby mi coś pofarbowało Białych rzeczy mam mało, będę musiała jakoś kombinować, żeby uzbierać pralkę
Wyciągnęłam z szafy te chusteczki, ale nie mogę nigdzie dopatrzeć się składu. Ciekawe, na jakiej zasadzie one działają?

Stary 2014-06-01, 20:36   #2603
pentuerka
Rozeznanie

Hej Dziewczyny.

Weekend upłynął mi na dziecięcych festynach, wczoraj u tz w pracy a dzisiaj na mieście. Do tego zaliczony sklep z zabawkami dla córci.

Do 15 daje radę później zwyczajnie muszę się położyć i przespać. Nie daje rady chodzić, siedzenie też nie pomaga, brzuch się napina i bardzo boli, martwie się bo nie wiem czy to normalne cyz nie. W pierwszej ciąży tak nie było. Ze względ na cukrzycę, anemię i te twardnienia, złe samopoczucie boję się, że mogę urodzić wcześniej a bardzo bym tego nie chciała.

Do tego cukry mi znowu szleją i muszę wrócić do ostrej diety. Trochę sobie folgowałam, ale jak znowu jest nawrót to koniec z pobłażaniem.
Czasami jest to trudne bo to pobłażenie polega że zjem coś na mieście np. obiad (gołąbki, ziemniaki i surówka lub jakaś zupka).

Czytam na bieząco na tel. ale nie mam jak odp. więc już wyleciało mi z głowy co chciałam pocytować.

Mamamarta tak wodoa morska i frida pomaga, ale najpierw musze wysłuchać 0,5 h płaczu, kolejna noc była jeszcze gorsza bo dostała gorączki. Niby tylko 37,5 ale była rozgrzana i ten kaszel. Po południu było już lepiej i wyszłyśmy na festyn i do sklepu z zabawkami. Obie jednak padłyśmy i spałyśmy.

Patrycja - uwielbiam ten zestaw kolorów. Widzę, że mamy podobny gust. Zaraziłaś mnie miłością do szarości. Wózek kupiłam w tym kolorze.

The Fall - mój wybór to

Moja koleżanka miła tej firmy i gondola jest super, duża zawieszenie na pasach (mięciutko buja). Polecam. Spacerówki już nie, ponoć lipa, ale nie wiem.

http://jedo.pl/pl/#/bartatina/alu/classic/

Mam taką spacerówkę i jestem b. zadowlona
http://allegro.pl/cybex-callisto-alu...288617898.html
tylko inna kolorystyka, mam brązowo miodowy - tak limitowana wersja.
Stary 2014-06-01, 20:51   #2604
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Zaczarowana na priva wyslalam link do licytacji tych slicznych ubranek. Jeszcze jest 1 h. Powodzenia. Ja odpuszczam bo juz ma duzo na r. 56-62/68

2 minuty zostały do końca ale nas musieli wykluczyć bo nie wysyłają za granicę a ta pani lub pan ustawili jedna formę zapłaty a my mamy tylko konto niemieckie i nie mogliśmy zapłacić

ale jestem zla wrrr

Nasze szczescie
Stary 2014-06-01, 21:09   #2605
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
2 minuty zostały do końca ale nas musieli wykluczyć bo nie wysyłają za granicę a ta pani lub pan ustawili jedna formę zapłaty a my mamy tylko konto niemieckie i nie mogliśmy zapłacić

ale jestem zla wrrr
Przepraszam, ze tak późno dałam linka, ale bylismy w ruchu. Szkoda, że się nie udało, cena super i ubranka też.
Stary 2014-06-01, 21:13   #2606
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ze tak późno dałam linka, ale bylismy w ruchu. Szkoda, że się nie udało, cena super i ubranka też.
Nie no co Ty kochana nie masz za co przepraszać

po prostu Tz myślał że da rade zapłacić ale tylko dałoby się przez polski bank niestety

na ebayu poszukam bo widzę ze się opłaca no i ceny są super za takie paczki

Nasze szczescie
Stary 2014-06-01, 21:32   #2607
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

I to jest nasz wybor

Piękny komplet! Będzie wam idealnie pasował

Moni pokaż jakieś zestawienie mięty z beżem, bo nie widziałam jeszcze takiego zestawienia. Może wyjść ciekawie.
Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Nie, na razie tylko mierzyłam. Jak pojadę do rodziców na wieś to go tam upiorę. A łóżeczko będzie jeszcze malowane na bielszą biel
Ja chcę mieć już na 1 lipca wszystko gotowe. Termin mam na 31 lipca/1 sierpnia.
Cytat:
Też
Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
wczoraj odwiedziła mnie kuzynka, dała mi buciki po swoim synku. Co prawda przydadzą się za ok 2 lata, ale są bardzo słodkie, same przyznajcie
Genialne!!

Kupiłam dziś ten kocyk z biedronki. faktycznie milutki, ale zapach średni Muszę jutro uprać. Tych owieczek nie widziałam.. Dokupiłam jeszcze 3-pak chusteczek Fitti.

Mam pytanie do m.in. Sary. Zosia nie bała się tego "Katarku" podłączanego do odkurzacza? Słyszałam dobre opinie, ale to nieco przerażające.. od kiedy zaczęłaś go używać?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:04   #2608
Moni 26
Zadomowienie

lilka, jak będe miała już pościel łózeczko i komode to wstawię focie...(bo nawet nie wiem czy dobrze opisałam kolor ścian, może są troszkę jasniejsze niż beż....)ale wizualnie wydaje mi sie ze powinno pasować
Mam nadzieję ze do lipca sie wyrobię...ja mam trochę później termin bo na 6,ale z usg na 28 to już sama nie wiem

Ale mnie piekielnie boli głowa, no masakra jakaś bede leciała spać..Dobrej nocy
Stary 2014-06-01, 22:15   #2609
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:

Tez mam te chusteczki :tak:
Mam ciuszki w przeroznych kolorach i jak bym miala je posegregowac to bym nawet pol pralki nie miala..no i co nie ktore ciuszki sa tak kolorowe ze nie wiedzialabym z czym je prac, a chusteczki na serio sie sprawdzaja:tak:

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ja tez radzila bym prędzej , ja szafke już tez mam zlozona i czesc rzeczy uprana i jak tylko jest ladna pogoda to piore co się da, nie będę czekac do lipca bo kto wie jak to będzie, luzeczko mój chłopak powiedział ze zlozy jak pojedziemy w lipcu 3-iego na scan bo kto wie czy nie urodze prędzej i chcemy żeby wszystko było gotowe

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

a ja pierwsze slysze o takich chusteczkach i co one faktycznie dzialaja

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

tatuś dzisiaj zrobil Amelce prezent na dzień dziecka, ale mnie zszokował to jego pierwszy zakup dla dzidzi
http://www.ceneo.pl/27548796
SlicZny prezent!

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 22:41   #2610
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny.

Weekend upłynął mi na dziecięcych festynach, wczoraj u tz w pracy a dzisiaj na mieście. Do tego zaliczony sklep z zabawkami dla córci.

Do 15 daje radę później zwyczajnie muszę się położyć i przespać. Nie daje rady chodzić, siedzenie też nie pomaga, brzuch się napina i bardzo boli, martwie się bo nie wiem czy to normalne cyz nie. W pierwszej ciąży tak nie było. Ze względ na cukrzycę, anemię i te twardnienia, złe samopoczucie boję się, że mogę urodzić wcześniej a bardzo bym tego nie chciała.

Do tego cukry mi znowu szleją i muszę wrócić do ostrej diety. Trochę sobie folgowałam, ale jak znowu jest nawrót to koniec z pobłażaniem.
Czasami jest to trudne bo to pobłażenie polega że zjem coś na mieście np. obiad (gołąbki, ziemniaki i surówka lub jakaś zupka).

Czytam na bieząco na tel. ale nie mam jak odp. więc już wyleciało mi z głowy co chciałam pocytować.

Mamamarta tak wodoa morska i frida pomaga, ale najpierw musze wysłuchać 0,5 h płaczu, kolejna noc była jeszcze gorsza bo dostała gorączki. Niby tylko 37,5 ale była rozgrzana i ten kaszel. Po południu było już lepiej i wyszłyśmy na festyn i do sklepu z zabawkami. Obie jednak padłyśmy i spałyśmy.

Patrycja - uwielbiam ten zestaw kolorów. Widzę, że mamy podobny gust. Zaraziłaś mnie miłością do szarości. Wózek kupiłam w tym kolorze.

The Fall - mój wybór to

Moja koleżanka miła tej firmy i gondola jest super, duża zawieszenie na pasach (mięciutko buja). Polecam. Spacerówki już nie, ponoć lipa, ale nie wiem.

http://jedo.pl/pl/#/bartatina/alu/classic/

Mam taką spacerówkę i jestem b. zadowlona
http://allegro.pl/cybex-callisto-alu...288617898.html
tylko inna kolorystyka, mam brązowo miodowy - tak limitowana wersja.
Rowniez bede miala wozek w takim kolorze jak ty Jakbym mogla to bym wszystko miala szare .
Zauwazylam, ze mamy podobne gusta

Ja nie mam w planach baldachimu, nie wiem dlaczego, ale mi sie srednio podobaja baldachimy do łóżeczka...tzn u kogoś mi się podoba, ale sama bym nie chciała.. może jestem dziwna..

Tak samo mam problem z karuzelą, najchetniej kupiłabym białą lub szarą i to taką delikatną. Te wszystkie plastikowe, kolorowe wogole mi sie nie widza..a to przeciez ma sie dziecku podobac a nie mnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości