Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-01, 20:25   #2671
Ka rolina
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Mnie dzisiaj od rana straszą skurcze.Są tak średnio ze 2 na godzinę.Nie wiem,czy to nie za często...ale nie są regularne,ani bolesne,wiec chyba na razie nic się nie szykuje...wzięłam teraz nospe i magnez i mam nadzieje,ze się trochę uspokaja,bo jeszcze za wcześnie na rodzenie...

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:43   #2672
karolkya
Wtajemniczenie

Skurcze zaczely sie o 5:30 o 8 byly regularne o 13 pelne rozwarcie o 15:25 na brzuszku jest cudn i juz ssala 2 razy teraz spiuploadfromtaptalk1401648314963.jpg

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-06-01, 20:51   #2673
poziomkka
Zadomowienie

karolkya GRATULACJE!!! Witamy Zosię !!
Kolejny szybki poród Tak trzymać dziewczęta

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
[
AAAA była bym zapomniała, zaczynamy dziś 39 tydzień

Berenika super, że jesteś już z nami Pocieszyłaś mnie tym, żebym nie wierzyła lekarzowi, mój też mówił mi, że urodzę w terminie A ja mam przeczucie, że urodzę przed
Czyli w sumie poród oprócz tych ostatnich komplikacji był do zniesienia?
Cieszę się, że mąż się zmienił a Adasiowi musisz dać trochę czasu i jakoś go oswajać i tłumaczyć tą sytuację, będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
A mi chyba zaczął odchodzić czop,od rana mam śluz podbiegnięty krwią, ale nie za dużo...Ale tak bez żadnych skurczy? Zobaczymy co będzie dalej
aaaa może będziesz następna ??

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Skurcze zaczely sie o 5:30 o 8 byly regularne o 13 pelne rozwarcie o 15:25 na brzuszku jest cudn i juz ssala 2 razy teraz spiZałącznik 5699204
Faktycznie jest cudna Udało Ci się jednak na Staszica?

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-06-01 o 20:49
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 20:53   #2674
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Przedstawiam Wam Zofie Marie urodzona o 15:25
3250 i 54 cm wielkiego cudu
Ogromne gratulacje!!!

Witamy Zosieńkę Wszystkiego najlepszego Zosiu z okazji Dnia Dziecka
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Gratulacje : jupi:
witamy Zosię

Pozwolę sobie zrobić na czerwono, żeby nie umknęło innym dziewczynom
------

Dziewczyny a jeszcze mam pytanie odnośnie tych nakładek. W którym momencie najlepiej zacząć je używać. Bo słyszałam, że jak już jest masakra brodawek to już jest za późno i karmienie i tak będzie bolesne.
ja użyłam jak już była masakra i nie wyłam przy karmieniu, ale po dwóch dniach sutki się prawie zregenerowały. Ale ogólnie mówią, że szczególnie powinno się używać jak się ma płaskie brodawki żeby je wyciągnąć, a jak są zmasakrowane brodawki to uczyć się poprawnego przykładania dziecka, bo niby w tym tkwi sęk

Cytat:
A mi chyba zaczął odchodzić czop,od rana mam śluz podbiegnięty krwią, ale nie za dużo...Ale tak bez żadnych skurczy? Zobaczymy co będzie dalej
mi też zaczęło się od czopa, w tym samym dniu (w nocy) wody, a skurcze dużo dużo później. Trzymam kciuki za dalszą akcję
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:16   #2675
karolkya
Wtajemniczenie

Dziekujemy wszystkim

Poziomka udalo sie n Staszica bez problemu... Sa miejsca jeszcze chyb wiec mozesz smialo rodzic o ile Ty tez tu...
Stary 2014-06-01, 21:23   #2676
poziomkka
Zadomowienie

Ja to już sama nie wiem gdzie Jak już z Jaczewskiego zmieniłam zdanie, że na Kraśnickiej to teraz mnie wszyscy straszą, żebym tam nie rodziła ;/ Na Staszica z kolei rodziła też eweden i wtedy nie było miejsc i biedna leżała jakiś czas na korytarzu
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 21:26   #2677
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Od wczoraj nie mam krążka Szyjka 6mm i rozwarcie na opuszek Maksiu ma 3kg
Byłam dzisiaj na ćwiczeniach dla ciężarnych, trochę się rozruszałam
Super

Cytat:
Wrzucam fotkę Borysa, bo wcześniej nie chciałam tego robić bez zgody Zophie.
Śliczny

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Odebrałam wynik GBS i jest ujemny

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Mnie się humor poprawił bo... byłam u fryzjera taka spontaniczna decyzja i jestem taka zadowolona! znowu mam bobka! taka odprężona że nic tylko rodzić
Taka mała "rzecz" a cieszy a jak tam z tż-tem???
Stary 2014-06-01, 21:33   #2678
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Skurcze zaczely sie o 5:30 o 8 byly regularne o 13 pelne rozwarcie o 15:25 na brzuszku jest cudn i juz ssala 2 razy teraz spiZałącznik 5699204

Boziu jaka ona piękna!
Stary 2014-06-01, 21:34   #2679
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
cześć

Zophiee ogromne gratulację strasznie się cieszę, że masz już Boryska przy sobie

ale miałam wczoraj wieczór...poszłam na ktg.
Położna na dzień dobry mówi mi: ale wielki brzuszek a w nim duży dzieciaczek uwielbiam takie komentarze

podłączyli mnie to ktg, mały szalał, ale w końcu dał się "podpiąć" i ... okazało się, że mam regularne skurcze co 8- 10 min i to przekraczające 60% położna po zakończonym kyg zawołała lekarza a lekarz powiedział, że jak się nasilą to mam się zgłosić, bo może nawet dziś urodzę
Ale jazda to najadłaś się strachu cooo??

Cytat:
A dziś w Koszalinie jest koncert uwaga uwaga Majki Jeżowskiej chyba się wybierzemy
Ale czad Fajnie było??? My byliśmy na weekendzie

Cytat:
Dziewczynki jeszcze Wam wrzucę info od Zophie, później nadrobię co naskrobałyście. Bo jestem tak z doskoku i za chwilę wychodzę.

A więc:

Narazie mały śpi, były już próby karmienia i pierwsza kupka
Było do zniesiesnia z momentami hardcoru. Nie chciał się wstawiać główką, więce położne szukaly pozycji. Skurcze rozwierające szyjkę były dla mnie bardziej do zniesienia, nawet nie było kryzysu, bo cały czas tz wspierał, mówił że wspaniale mi idzie i że to dla Boryska, bardzo mnie motywował Parte były na początku bardzo silne, potem osłabły skurcze i z mojego mega parcia główka nie postępowała więc poszła w żyłkę max dawka oxy. Wtedy przy badaniu położna przebiła pęcherz i dopiero odeszły - chlusnęły wody. A było ich chyba z wiadro, hihi. Oczywiscie było nacięcie. Nie mogę siedzieć, ale daję radę Pierwsze chwile magia, płakaliśmy z tz równo
Poród od pierwszych skurczów 23 h, a od regularnych 13:30 -4:00. Na izbie wylądowałam z 3 cm rozwarcia, regularnymi skurczami co 6-5 minut.
Jeszcze nie spałam, hormony mi buzują hihi. Ściskam
I jeszcze mieliśmy niefart - moja połozna miała inny poród a potem przeboje na izbie przyjęć. Czekaliśmy od 13:30 do 21:00 na salę porodową i przez tą adrenalinę postęp porodu był mały
Malutka jesteś wielka jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

zakończyłam 35 tydz
jeszcze 19 dni do cc

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do wizyty to wszystko super, dzidziuś zdrowo się rozwija, ma już 3750 i na razie widoków na poród nie ma - szyjka jak ze stali długa i zamknięta, no i żadnego rozwarcia Ale jak sam mówi jest to stan na dzisiaj, jutro i pojutrze, bo przyszły tydzień może przynieść coś innego. Z tego tytułu mój tż dostał przepustkę i jedzie jutro na wieczór kawalerski

Kubuś jutro dostaje trampolinę na Dzień Dziecka więc może na niej poskaczę trochę
za wizytę. Z tą trampoliną mam nadzieję, że żartujesz, bo nam nie wolno
Stary 2014-06-01, 21:34   #2680
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:

Karolkya malutka jest po prostu prześliczna mały aniołeczek

Stary 2014-06-01, 21:37   #2681
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
I kolejna sprawa: z gory decyzujecie sie na rok macierzynskiego czy najpierw na pol a pozniej zdecydujecie co dalej?
Z góry na rok

Cytat:
Napisane przez Laurka14 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie jestem tutaj nowa, mam termin na koniec czerwca i nakaz leżenia bo mam skurcze, mam nadzieję, że jakoś sobie umilę ten ostatni miesiąc będąc tutaj z Wami Pozdrowionka
Witaj

Cytat:
Majkela zdrówka dla Adasia i dla nieznajomej pani z synem
Stary 2014-06-01, 21:43   #2682
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ale czad Fajnie było??? My byliśmy na weekendzie
Super było na Majce, trzeba było przyjechać w piątek, bo dała czadu, dzieci był cały amfiteatr i szalały niesamowicie!

A powiem Wam, że cały dzień lekkie bóle miesiączkowe mam, może jest coś na rzeczy
Stary 2014-06-01, 21:45   #2683
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Kochane w załączniku przesyłam Wam poglądowy rzut mojego nieszczęsnego mieszkania
Super rozkład mieszkania, szkoda, że u nas takich nie budują

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Kupiłam ten krem DAX na opuchnięte nogi i oprócz tego, że na chwilę przestają być ciężkie to nic a nic nie pomaga A myślałam, że pozbędę się tej cholernej opuchlizny
Pisałam, że to pic na wodę ja nawet tego chłodu nie czuję

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj super nockę, bo Iza przespała ją w całości sama w swoim łóżku chyba pierwszy raz od miesiąca dopiero o 6:30 do nas przyszła, więc można powiedzieć, że się wyspałam
wiem co to znaczy, bo jesteśmy w trakcie walki ze spaniem. Jesteśmy na dobrej drodze, ale brakuje mi już pomysłów co wkładać pod poduszke

Cytat:
Zophiee z synkiem wracają dzisiaj do domku
Wow, ale szybko

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Witam się z Wami już jako Mamusia nie wiem kiedy Was nadrobię, ale obiecuję, że się postaram
Witamy mamusie i Adaśka

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny też Wam się tak ciągle chce spać?
Ja to masakrę z tym mam. W nocy śpie po 9 godz, w dzień nie raz 2 godz i dalej śpiąca chodzę.
I mam takiego lenia ostatnimi dniami jak stąd do wieczności.
Dokładnie tak samo jak w I trymestrze, padam wieczorem jak mucha
Stary 2014-06-01, 21:59   #2684
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Super rozkład mieszkania, szkoda, że u nas takich nie budują
A dzięki rozkład może i fajny, ale nie miałam pomysłu na rozmieszczenie salonu, czasami jak się gdzieś wchodzi to instynktownie się czuje, gdzie ma co być, a przy tym nie umiałam sobie tego wyobrazić, ale karolkya mi bardzo pomogła, chyba w przerwach między bólami i już mnie więcej wiem co i jak
Stary 2014-06-01, 21:59   #2685
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja już witam sie z domku
Super, że już w domku i mocne za nieszczęsne płytki.

Cytat:
Rano nieźle mnie Mała wystraszyła - obudziłam się jakoś o 7 i nic się nie ruszała, poleżałam, poprzekręcałam się z boku na bok, odsłoniłam kołdrę żeby trochę światła wpadło do niej, wstałam, zjadłam coś słodkiego, popiłam spritem i dalej nic! I tak do 9, ledwo śniadanie przełknęłam, już mi się ryczeć chciało I tak mieliśmy jechać do miasta więc już byłam uszykowana żeby na IP podjechać, ale na szczęście w samochodzie się rozruszała Matko co za stres
Całe szczęście, że się na stresie skończyło:. Mi już młoda raz wykręciła taki numer

Cytat:

Zaczynamy dziś 37 tydzień

Co raz częściej czuje napinanie się całego brzucha. Dziś już 3 razy się zdarzyło.
W poniedziałek wizytą więc dowiem się co i jak tam słychać.

Tak wogóle to zaczął się czerwiec więc teraz emocje porodowe będą się co raz częściej pojawiać bo to nasz miesiąc.
no gorący czerwiec nas czeka, ale emocje i za jutrzejszą wizyte.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
U mnie czerwiec zaczął się nieciekawie . Nie czułam w nocy ruchów ani rano. Detektor pokazaływał tętno 110-120... Szybko pojechaliśmy do szpitala i tam na ktg idealnie i oczywiście ruchów z 20 przez pół godziny... Na usg przepływy super, łożysko i wody też.
Jak znowu się zdarzy brak ruchów to mam wrócić.

Szyjka z 6mm zrobiła się 14 Zero rozwarcia.

Najbardziej ubawiła mnie położna która twierdziła że 36t5d to 35 tydzień. Przyszedł lekarz i zmienił na 37..
Ufff dobrze, że wszystko ok ale ta Twoja szyjka psikusa Ci robi

Cytat:
AAAA była bym zapomniała, zaczynamy dziś 39 tydzień

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46701504]
Po drugie jeśli chodzi o sam poród... Jeśli lekarz mówi, że do porodu daleko - nie wierzcie. Jeśli podaje orientacyjną wagę na usg, - nie wierzcie Jak pamiętacie, w czwartek na wizycie dowiedziałam się, że do porodu daleko, wszystko pozamykane, a waga małego 3260g... W niedzielę jeszcze marudziłam, że nic porodu nie zapowiada.. A tu w nocy po godz. 3:00 obudziło mnie odejście wód.. Nie wyglądało to ani jak w filmach, ani jak u większości osób, które mi o tym opowiadały (że obudziło ich PYK, że wstały bo chciało im się siku, a tu chlup, itd...). Spałam sobie smacznie, na boku, gdy nagle po tyłku mi coś pociekło. Jak się podniosłam nie leciało nic. Uwierzcie, myślałam, że się posikałam przez sen Poszłam do WC, usiadłam na kibelku, i myślę... czy rzeczywiście popuściłam, czy to jednak wody..ale coś tego za mało.. I nagle znowu coś pociekło. Postanowiłam wziąć prysznic, miałam i tak włosy do mycia... Jak brałam prysznic znów coś pociekło, więc zaczęłam szykować rzeczy do dopakowania torby. Cały czas byłam w szoku, bo sądziłam, że skoro przy pierwszym porodzie wody odeszły na sam koniec, to teraz też tak będzie. Założyłam podpaskę, ale leciało tak po troszku, naprawdę niewiele. Obudziłam tżta. Zerwał się, złapał telefon przestraszony, że do pracy zaspał A ja mówię "spokojnie, nie zaspałeś, zresztą dzisiaj i tak nigdzie nie pojedziesz. Jedziemy do szpitala." A on "czemu?". No to mówię, że wody mi chyba odchodzą. Męża z wrażenia rozbolał brzuch. A ja w spokoju dopakowałam torbę, zjadłam kanapkę, ubrałam się, i uszykowałam rzeczy dla Adasia. W międzyczasie zaczęły mnie łapać skurcze, od razu regularne, co 10minut, ale lajtowe, więc się nie spieszyłam. Pojechaliśmy do szpitala. Jak podjeżdżaliśmy chlupnęła mi większa ilość wód. I wszystko mokre... Zdjęłam rajstopy, zmieniłam majtki i podpaskę (w aucie) i wysiadłam. Zanim doszłam do drzwi, miałam od nowa wszystko mokre i lało mi się po nogach. Tżt pobiegł do auta po jakiś stary ręcznik. Wsadziłam między nogi i poszliśmy na IP. Tam wszyscy sobie oczywiście spali. Zanim wypisali wszystkie papiery miałam cały ręcznik mokry... Potem pod ktg, podłożyli mi pod tyłek jakiejś ligniny. Przyszedł lekarz, zbadał rozwarcie - jeden palec, szyjka zgładzona, ale głowa jeszcze nie dość nisko, dlatego tak ze mnie leci... Znowu chlusnęły wody, całe łóżko zalałam Na ktg skurcze na 100, ale wiedziałam, że to jeszcze potrwa. Zrobili mi lewatywę, potem założyłam suche majtki, dwa podkłady poporodowe i lignina między nogi. I tak miałam chodzić po korytarzu. I tak sobie chodziłam, tż spał sobie na krzesełku na korytarzu, a ja czytałam ulotki o menopauzie z nudów, bo nic innego nie leżało I tak to trwało do jakiejś 8... Wtedy weszliśmy na porodówkę, podłączyli mnie znowu pod ktg i kroplówkę z glukozy, bo stwierdzili, że nic nie jadłam, więc nie będę miała siły potem przeć. Cały czas miałam skurcze, już co 3 minuty, mocniejsze, ale t i tak było za mało. Jeszcze parę minut przed 9 gadałam z koleżanką przez telefon Ponieważ moje skurcze postępowały baaaardzo powoli, podłączyli mi kroplówkę z oxy, lekarz powiedział, że do 12 muszę urodzić, żeby zakażenie się nie wdało. I wtedy to już poszło ekspresowo. Kroplówka szła na najwolniejszym, a mnie od razu ruszyło. Po 20 min zaczęłam już głośno jęczeć z bólu, położna sprawdziła rozwarcie - 3.5 palca. Zeszlam z fotela, kiwałam się obok, stojąc na materacu z podkładem pod nogami, bo cały czas wody jeszcze ciekły. Minęło 10-15 min i tu mocny skurcz mnie złapał, na co położna stwierdziła, żebym się położyła, bo wyglądało jakbym poparła. Zbadała, no i pełne rozwarcie. Kazała mi trochę poprzeć, żeby główka zaczęła schodzić. Pierwsze parcie, a tu już główka zaczęła wychodzić. Ale zanim wyszła całkowicie, to kilka pchnięć. W międzyczasie mnie nacięła, bo coś się zblokowało i małemu zaczęło bardzo tętno spadać. Wtedy na mnie krzyknęła, że teraz to już nie są żarty i tak się zaparłam, że poszło Potem znowu kolejny problem, bo mały tak się dziwnie ustawił, że jedna ręka wyszła, a druga się barkiem zblokowała. I znowu coś tam położna kombinowała. Ostatecznie parte trwały niecałe 15min, a ja byłam tak zestresowana i przejęta, że jak w końcu zaczął płakać, a potem położyli mi go na brzuchu, rozbeczałam się. Dosłownie wpadłam w taką histerię, że tżt mnie głaskał, uspokajał, że już po wszystkim, a ja ryczałam dalej Potem zabrali małego, zważyli, zmierzyli i okazało się, że waży aż 3750g i ma 54 cm. Wszyscy się dziwili, że takiego klocka nosiłam w brzuchu Potem szycie... Tym razem już mnie tak nie bolało, jak po pierwszym porodzie, bo znieczulenie lepiej zadziałało. Ale mam więcej szwów, oprócz tego trochę pękłam. Dlatego teraz ledwo chodzę. Ciągle leżę, wszystko mnie ciągnie. Jak chcę trochę pochodzić, to potem na nogę stanąć nie mogę.

W szpitalu było jeszcze ok, ale jak wróciłam do domu, najpierw się cieszyłam, a potem dopadł mnie jakiś baby blues, czy coś takiego. Dzisiaj jest już lepiej, ale przez 2 poprzednie dni ciągle płakałam... Raz bez powodu, a innym razem... Po pierwsze Adaś... Jest zazdrosny, nie chce za bardzo do mnie przychodzić. Jak tylko widzi, że karmię Olusia, to ucieka ode mnie. Sama ciągle do niego przychodzę, mówię, że go bardzo kocham, przytulam, całuję. A on woli wszystkich, tylko nie mnie. Ciągle ryczę przez to, jest mi tak strasznie źle, że nie mogę mu poświęcić tyle czasu i uwagi, co przedtem... Oprócz tego dobija mnie fakt, że ciągle tylko muszę leżeć, nic nie mogę w domu zrobić. Wszsytko robi za mnie mąż. I tutaj zmiana o 180 st. Bardzo się stara, robi wszystko, zajmuje się dziećmi... Jest dla mnie taki dobry, a ja nie jestem w stanie mu pomóc i to też mnie bardzo dobija....[/QUOTE]
Witaj mamusiu i Olisiu
Piękny poród zazdroszcze
Kochana pomalutku i wszystko się ułoży. Musicie dać sobie troszkę czasu, Adaś jeszcze jest malutki i robi Ci przykrość nieświadomie, tak żebyś pewnie zwróciła na niego uwage. dla tż-ta oby tak dalej.

Cytat:
Mam nadzieje że Młodemu nie zachce się wczęsniej wychodzić bo przecież imienia jeszcze nie mamy
A Wy już wszystkie macie wybrane imiona?
i już mnie to pomału denerwuje
Stary 2014-06-01, 22:19   #2686
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja mam taki podły humor, wszystko mnie wkurza i mam dość. Tłumacze sobie, że powinnam się cieszyć, bo to już sama końcówka, w każdej chwili może się zacząć, ale ta końcówka jest dla mnie najgorsza. To czekanie, dopytywanie czy już, nie mam siły na to wszystko płakać mi się chce, najlepiej zaszyłabym się gdzieś i wyszła już po porodzie.
chyba już każda z nas na tym etapie przeżywa te ostatnie tyg w podobny sposób. Główka do góry. Pewne jest jedno, że wszystkie urodzimy a na pocieszenie:broku l: dla Ciebie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46702430]Jeśli chodzi o Olusia to póki co jest spokojny i grzeczny. W porównaniu z tym co bylo przy Adasiu to aniolek. Je i śpi, płacze bardzo rzadko. Dziś w nocy obudził się na karmienie tylko dwa razy, więc się wyspalam[/QUOTE]
Tylko się kochana cieszyć. puk puk odpukać w niemalowane

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Z pozytywów: GBS ujemny i nadal mam wklęsły pępek.

Cytat:
Gratulacje ale Zosieńka punktualnaKochan a ekspresowe tempo zazdroszczę

Cytat:
A mi chyba zaczął odchodzić czop
Może coś jest na rzeczy...bierz tż-ta na wykurzanko:brokul :

Cytat:
Mnie dzisiaj od rana straszą skurcze.Są tak średnio ze 2 na godzinę.Nie wiem,czy to nie za często...ale nie są regularne,ani bolesne,wiec chyba na razie nic się nie szykuje...wzięłam teraz nospe i magnez i mam nadzieje,ze się trochę uspokaja,bo jeszcze za wcześnie na rodzenie...
To zależy jak na to spojrzysz, z pktu medycznego dziecię już donoszone ale jakby co żeby skurcze przeszły

Cytat:
Zosieńka cała do schrupania

Cytat:
A dzięki rozkład może i fajny, ale nie miałam pomysłu na rozmieszczenie salonu, czasami jak się gdzieś wchodzi to instynktownie się czuje, gdzie ma co być, a przy tym nie umiałam sobie tego wyobrazić, ale karolkya mi bardzo pomogła, chyba w przerwach między bólami i już mnie więcej wiem co i jak
Faktycznie z salonem też bym miała problem, tym bardziej, ze tylko dwie ściany macie do zagospodarowania ale pomalutku na pewno wpadniecie na fajny pomysł i żeby tylko kaski wystarczyło
------------------------------------
Miała zajrzeć jutro do Was, ale ciekawość mnie zeżarła i chciałam zobaczyć, który dzieciaczek chciał mieć podwójne święto
A jak już spojrzałam, no to i nadrobiłam...
My mieliśmy bardzo intensywny weekend, zaliczyliśmy trzy festyny z okazji dnia dziecka i nogi nam w wchodzą. Dobrze, że weekend się kończy. Mam nadzieję, że tylko choróbsko młodemu nie wróci, bo już coś słyszę że pokasłuje przez sen
Za to wczoraj odebrałam wyniki i hemoglobina znowu spadła, a w moczu oprócz tego co było, pojawiły się erytrocyty. Dobrze, że wizyta we wtorek, choć i tak pewnie na tym etapie to normalka, cudów się nie ma co spodziewać

Dobrej nocki mamusie
Stary 2014-06-01, 22:49   #2687
sylvuniaa84
Zadomowienie

Spokojnej nocki mamusie.
Mykam spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Karolkya ogromne gratulacje *

Stary 2014-06-01, 23:23   #2688
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE !!!

u mnie skurcze co 10 minut i mega rozwolnienie, przy czym bóle w dolnej części pleców, wzięłam no-spę, zobaczymy czy się wyciszy czy nie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 06:36   #2689
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
GRATULACJE !!!

u mnie skurcze co 10 minut i mega rozwolnienie, przy czym bóle w dolnej części pleców, wzięłam no-spę, zobaczymy czy się wyciszy czy nie
Ale się dzieje To może juz jest po Powodzenia!!!

Stary 2014-06-02, 06:37   #2690
pater86
Zadomowienie

majkela12 hemoglobina teraz to standard, ważne żeby nie spadła za bardzo, ale to jutro się dowiesz na wizycie
Fajnie, że mieliście aktywny weekend i że syn zadowolony
Cytat:
Oj oj oj ciekawe czy już mamy kolejnego maluszka trzymam kciuki!!!

U mnie od 4 rano skurcze, (taki silniejszy ból miesiączkowy + twardy brzuch to skurcz? ) ale raczej nieregularne, mimo że już myślałam że są co 8 min, ale wstałam i trochę rozchodziłam... Mąż pojechał do pracy bo nie ma sensu żeby zostawał, ale mam nadzieję, że jakby co to wróci na czas, ja zresztą czuję że to jeszcze nie to

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2014-06-02 o 06:42
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 06:48   #2691
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
majkela12 hemoglobina teraz to standard, ważne żeby nie spadła za bardzo, ale to jutro się dowiesz na wizycie
Fajnie, że mieliście aktywny weekend i że syn zadowolony

Oj oj oj ciekawe czy już mamy kolejnego maluszka trzymam kciuki!!!

U mnie od 4 rano skurcze, (taki silniejszy ból miesiączkowy + twardy brzuch to skurcz? ) ale raczej nieregularne, mimo że już myślałam że są co 8 min, ale wstałam i trochę rozchodziłam... Mąż pojechał do pracy bo nie ma sensu żeby zostawał, ale mam nadzieję, że jakby co to wróci na czas, ja zresztą czuję że to jeszcze nie to
Widzę,że dzieciaczki usłyszały,ze juz czerwiec i zaczynają pchać się na świat
Trzymam żeby jednak akcja się rozkrecila

Stary 2014-06-02, 07:42   #2692
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Obudziłam sie dzis z pomysłem ze jednak nie chce jasnego wózka bo sie bede wnerwiac z praniem.
Pomyślałam o czarno-czerwonym :p .... Myślicie ze ładny bedzie w takim kolorze?
Chyba lepszy bo mniej brudzacy?
Kurcze No ale mam dylematy.Do jutra mam czas na zmiany

Stary 2014-06-02, 07:48   #2693
Prowansja88
Raczkowanie

Witam się po weekendzie! Informuje, ze wróciłam od mamy jeszcze w dwupaku. Mimo ze w Pt na KTG nie bylo żadnych oznak porodu i tak troszkę bałam się jechać. Wahalismy się czy jechać w dób z noclegiem czy tylko na nd. Pojechaliśmy w sobotę wieczorem, wiec cala niedziele mogłam się relaksować na leżaczki w ogrodzie na słoneczku. Tego mi bylo trzeba! Ostatnio tak mało wychodzę, ze normalnie mam deficyt świeżego powietrza. Nie dociera do mnie, ze mam termin za 9 dni O_O w ogole tak rzadko zaglądam na 1. str, ze nie wyczailam, ze jest błąd w moim TP. Mam termin na 11.06 a nie na 12.06. Kiedyś to zauważyłam, ale jakos wypadło mi z głowy! Często czytam z tele i wtedy nie przełączam na 1. str w ogole. Na szczęście to nieduza różnica. W tej chwili kompletnie nic się nie dzieje.. Nic. Wielka niewiadoma. Najśmieszniejsze, ze boje sie wychodzić z domu, podjechać gdzies tramwajem itd. A musze dzis wyskoczyć do urzędu miasta odebrać nowy dowód. Wezmę chyba takse..
Laurka14- Witaj!
Beronika- dziękujemy za opis porodu! Jesteś dzielna! Gratuluje stoi kiego spokoju. Wahaniami nastroju się nie martw! To absolutnie normalne i dopadnie pewnie większość z nas! Dziecko to ogromna zmiana w życiu! Pierwsze czy drugie. .
Ramona- ale wiadomość! Ciekawe czy to juz po wszystkim?! Mam nadzieje, ze miałaś POZYTYWNIE nieprzespana noc!

Karolyka- OGROMNE GRATULACJE! WITAMY ZOSIE! TO PO PROSTU NIESAMOWITE! Tak chciałaś Ja wynurzyć a ona po prostu chciała wyjść w swoje święto! No i w końcu taki miaka termin, wiec po co miala się spieszyć? Haha ekstra niespodzianka!!!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-06-02 o 07:52
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:00   #2694
sylvuniaa84
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1401688792.543994.jpg o tym kolorze pisałam wyzej

Stary 2014-06-02, 08:23   #2695
bluesky89
Zakorzenienie

Witamy się w 40 tc wciąż w dwupaku...

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-02, 08:56   #2696
Bogini Bastet
Zadomowienie

Hej

ja również witam w dwupaku dziś zaczynam 38 tc i w sumie mogłabym już rodzić
ostatnio noce mam ciężkie, bóle żeber i pleców, skurcze łydek i odkąd przestałam kumulować wodę w organizmie.....czuję ciągłe parcie na pęcherz cały czas śni mi się, że chce mi się siku i boję się, że przez sen zrobię w łóżku

Wczoraj kupiliśmy pierwszą pościel dla dziecka po długich dyskusjach zdecydowaliśmy się jednak na motyw dziecięcy ( w załączniku), bo tżet upierał się, że szarości są za smutne i dzieci lubią pościel dziecięcą i przypomniało mi się, że zawsze zazdrościłam koleżankom, które spały w kolorowej pościeli z motywami dziecięcymi. ja zawsze miałam pościel dla dorosłych i nie lubiłam jej

od kiedy można wprowadzić poduszkę dla malucha?

Kakusia
wyprałaś materac? Mam złe wieści - mój pokrowiec strasznie się skurczył po praniu i wypełnienie do niego nie weszło więc wczoraj zamówiliśmy przez neta nowy materacyk
myślałam, że przygotuje kącik dla malucha a tu

Cytat:
Pater rozkręciła się akcja?

Cytat:
Dokładnie tak samo jak w I trymestrze, padam wieczorem jak mucha
ja też tylko bym spała i jadła boję się, że w tych ostatnich tygodniach spasiemy się z małym

Cytat:

Ramona
daj szybko znać czy wciąż jesteś ciężarówką czy świeżo upieczoną mamusią!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6383000999_1_1_2.jpg (83,8 KB, 30 załadowań)
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 08:58   #2697
Bogini Bastet
Zadomowienie

Karolkya (oczywiście zapomniałam o najważniejszym ) Zosia jest śliczna jeszcze raz gratulację Mam nadzieję, że czujesz się dobrze...
Stary 2014-06-02, 09:16   #2698
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry moje dziecko urządziło sobie gimnastykę o 4 nad ranem, więc jestem nieprzytomna
Biorę się dzisiaj za sprzątanie bo mnie poród zastanie w tym bajzlu

Cytat:

Jaka śliczność
chciałabym tą moja też już mieć przy sobie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Hej

ja również witam w dwupaku dziś zaczynam 38 tc i w sumie mogłabym już rodzić
ostatnio noce mam ciężkie, bóle żeber i pleców, skurcze łydek i odkąd przestałam kumulować wodę w organizmie.....czuję ciągłe parcie na pęcherz cały czas śni mi się, że chce mi się siku i boję się, że przez sen zrobię w łóżku

Wczoraj kupiliśmy pierwszą pościel dla dziecka po długich dyskusjach zdecydowaliśmy się jednak na motyw dziecięcy ( w załączniku), bo tżet upierał się, że szarości są za smutne i dzieci lubią pościel dziecięcą i przypomniało mi się, że zawsze zazdrościłam koleżankom, które spały w kolorowej pościeli z motywami dziecięcymi. ja zawsze miałam pościel dla dorosłych i nie lubiłam jej

od kiedy można wprowadzić poduszkę dla malucha?
Mi to już łatwiej wyliczyć co mnie nie boli

Pościel bardzo ładna. My też chcieliśmy jakieś szarości albo ecru ale qw końcu wzięliśmy różową

Poduszka to chyba od pół roku
Stary 2014-06-02, 09:34   #2699
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję przeżyć dobrze,ze pojechaliscie na IP.Zawsze lepiej 10 razy wszystko sprawdzić...najważniejsze ,że wszystko okazało się być w porządku a logika położnej mnie powaliła
No właśnie. Lepiej pojechać 10 razy za dużo niż raz za mało...

Cytat:
Dobrze że wszystko w porządku.
Szyjka piekne jaja sobie robi. Na koniec jak zaczęłaś więcej chodzić ta się wydłuża.
:
No.. Marzy mi się do połowy czerwca urodzić.. Ale tak łatwo nie będzie.

Cytat:

GRATULACJE! Jest przepiękna

Cytat:
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Obudziłam sie dzis z pomysłem ze jednak nie chce jasnego wózka bo sie bede wnerwiac z praniem.
Pomyślałam o czarno-czerwonym :p .... Myślicie ze ładny bedzie w takim kolorze?
.
Ja nie lubię czerwonego koloru Ale to przecież kwestia gustu

Pater trzymam kciuki za rozkręcenie akcji

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 09:55   #2700
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Na Staszica z kolei rodziła też eweden i wtedy nie było miejsc i biedna leżała jakiś czas na korytarzu
kurczę, przerażające... nie wyobrażam sobie leżenia na korytarzu w szpitalu aż się nie chce wierzyć...ale jak byłam w szpital na tym laserowym zabiegu na oko to widziałam na okulistycznym korytarzu łóżko przy łóżku

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Biorę się dzisiaj za sprzątanie bo mnie poród zastanie w tym bajzlu
też mam dzisiaj w planach motywuje mnie nie syf czy poród, ale właścicielka mieszkania która ma przyjść po kasę wkurza mnie to, że nie zgadza się na przelewy tylko do nas przyłazi co m-c
ale tym razem czekam na nią z "utęsknieniem", no kabinę prysznicową ma zmienić (przecieka) i dostarczyć nam stolik. minęło już 2 m-ce i nic! a nie wyobrażam sobie, że po porodzie będą mi się kręcić obcy faceci po domu

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Mi to już łatwiej wyliczyć co mnie nie boli
to fakt a będzie jeszcze gorzej zwłaszcza, że pewnie donoszę do tp....

ciekawe co słychać u Monica80 chyba już powinna wrócić z pogrzebu ojca? mam nadzieję, że u niej wszystko ok i przetrwała tak długą podróż

sprawdziłam naszą porodową rozpiskę: teraz kolej na Kakusię i Ramonę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości